![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Taki grzybowy barszcz pijemy w kubkach np do pierogów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni, miesiecy i trymestrów ![]() ![]() Mi zakupił termometr szwagier ale jeszcze nie dostarczyl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A w świeta u mnie obowiązkowo barszcz grzybowy, do tego ziemniaczki z usmażoną cebulką na oleju lnianym, karp (sum, amur, jesiotr-tż jedzie do hodowców na stawy i bierze takie gat. jakie są) smażone, pierogi z kapustą i grzybami, groch z masłem. kompot z suszu. I u nas ie je sie czerwonego barszczu z uszkami o którym wszedzie w tv głosno, tylko własnie grzybowy z ziemniakami na oddzielnym talerzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() widzę, że dzisiaj pogoda w nocy nastrajała nas do dziwów w nocy - mi się śniło, że byłam u dentystki i ona dała mi skierowanie na badanie... i te badania przyszły i ja czytam wyniki a tam napisane, że mam rzeżączkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas karp jest tylko dla tradycji, ale głównym daniem wigilijnym jest pstrąg, bo wszyscy uwielbiamy tą rybkę. Tata zawsze robi z takim sosem migdałowym - no niebo w gębie ![]() I ciasta u mnie się je po wigilii. Bo nie wiem jak w regionie, ale w rodzinie mamy tak, że jakby wigilia kończy post. W sensie po wigilii już można jeść co się chce (my akurat nie jemy mięsa, ale ciasta itd to już w ilościach dowolnych a nie postnych ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakby co, ja jestem ![]() Jak będziesz mieć chwilę przy okazji robienia pierwszego posta, to poproszę o dopisanie mi jednak 8.03 jako drugiej daty TP, bo mi na większości USG wychodzi teraz TP koło 11-13.03 więc akurat będzie wypośrodkowane ![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam taki sen z mężem, że cały dzień nie mogłam się do niego odzywać, bo tak mnie w tym śnie zawiódł strasznie. Normalnie pamiętam to jak dziś, że płakać mi się chciało, jak na niego patrzyłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak szczerze, jakbym miała takie brokatowe paznokcie zaraz po porodzie to w mig bym je zmyła/ ściągnęła, bo bym się bała, że maluszkowi krzywdę zrobię ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że nie próżnujecie w dziwnych snach. ![]() ![]() A nie raz miałam sen z tż, ze mnie zostawia czy coś i ja normalnie beczę przez sen, budzę się mokra na twarzy ![]()
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
Witam sie w ten okropny, deszczowy dzień.
Dzieki dziewczyny za gratulacje odnośnie dużego synka. Juz przestałam się martwic ze mały jest dośc duży ale miesci sie w 90 centylach wiec jest ok. Czytałam że usg może sie mylić i granica błedu w koncówce ciazy może wyność do 500 g. Może wcale nie bedzie taki duży. Ostatnio moja kuzynka urodziła córcie z wagą 4 kg a sama ważyła przed porodem 60 kg wiec duże dziecko urodziła. Ja juz tez się zastanawiam co zrobić na wigilijny stół. U nas średnio na wigilii jest 10 osób. Główne potrawy to barszcz z uszkami i oczywiście karp. Uwielbiam też rybe po grecku. Dziewczyny moze macie sprawdzony przespis na sałatke sledziową? Ja robie zawsze taka z burakami czerwonymi jaby któras chciała to moge sie podzielić. ![]() Szukam pomysłu na prezent dla córci - 10 letniej panny i nie wiem co kupić. Za duzo wszystkiego ma!
#4899 |
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie jeszcze myślę, żeby usunąć które to dziecko i lokalizacje? Patrze teraz na wątek styczniowy i one tak mają. Bardzo przejrzyście
![]() Ja też miałam niedawno sen w którym tż mi powiedział, że on się bardzo zbliżył do koleżanki z pracy no i bałam się, że mnie zostawi w ciąży dla niej albo jak już urodzę synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz trzeba z czegoś rezygnować to data OM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||||||||
Raczkowanie
|
Dzie lecisz... poczekaj na mnie!!
teQiba - mnie się śniło, że wszyscy MNIE nienawidzą, bo produkuję w kryjówce w górach fałszywe dzieci i te dzieci są brzydkie i mają podkrążone oczy... Boshh, chyba położna miała rację na pierwszej wizycie, kiedy mi proponowała spotkanie z psychiatrą.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jej, czy myśmy wczoraj ten sam film jakiś oglądały, że wszystkie takie głupie sny mamy? ![]() Cytat:
Co do reszty się zgadzam ![]() ![]() Cytat:
Przepraszam, już nie będę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Albo w wodzie... Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-09 o 11:03 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój synuś też w granicach 90 centyla i też ginka mówi, żeby się nie stresować, że w koncowce ciąży właśnie różnica może być ok 500 gram, a poza tym jakby miał być powyżej 4 kg to zrobią mi cesarke. Dziewczyny, a wiecie może jak to jest z porodami kleszczowymi w PL? U nas na SR jedna laska spytała, to położna powiedziała, ze w jej ponad 20letniej praktyce się nie spotkała i że może stare położne wiedzialyby co z tymi kleszczami robić, po prostu mają inne metody, w skrajnych przypadkach próbują lekko uciekać brzuch, jak nie da rady to KiWi (ten KiWi mnie trochę uspokoił, bo odkurzacz to sobie wyobrażałam tragicznie, a to nie wygląda przynajmniej źle), a jak to nie pomaga, to szybko cesarka.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ale które dziecko z kolei to już niekoniecznie potrzebne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moja ulubiona ze śledziami to śledzie w pierzynce ![]() A co do córki, to niestety nie pomogę. Ja mam siostrę 12-letnią i ona nawet sama nie wie, co chce. Umówiłyśmy się, że pójdziemy razem na zakupy i ona sobie coś wybierze, a ja jej zapłacę ![]() I jeszcze dla zainteresowanych przepis na sałatkę, która fikuśnie prezentuje się na talerzu i bardzo smaczna też jest ![]() Sałatka ŁĄKA (mała porcja) Składniki: 1 mały słoik pieczarek konserwowych 6 jajek 3 ogórki konserwowe 3 marchewki ugotowane 2 ziemniaki ugotowane 30 dkg wędzonego mięsa (filetu) z kurczaka majonez koperek i natka pietruszki świeża Układanie: Miskę smarujemy olejem i 1. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem (boki również). 2. Pieczarki kapeluszem do spodu 3. Pietruszka z koperkiem drobno posiekane 4. Marchewka starta na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 5. Majonez 6. Ogórki pokrojone w drobne paseczki 7. Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę 8. Majonez 9. Jajka starte na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 10. Majonez 11. Ziemniaki starte na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 12. Majonez Wstawić do lodówki na min. 5 godzin. Po wyciągnięciu stawiamy talerz na misce i przewracamy sałatkę do góry dnem. W razie problemów obkroić brzegi nożem. I wygląda jak grzybki pod trawką ![]() Ja jeszcze mi się przypomniało - jak u Was ciała? Wyszły mi kolejne rozstępy na udach niestety ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Mnie te prezenty przerażają.
![]() Te dzieciaki teraz wszystko mają ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na szczęście rozstępów nie mam chyba jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4907 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
5 ziemniaków w mundurkach 5 ogórków konserwowych (moga byc tez kiszone) 5 płatów sledziowych solonych 2 duże cebule troche majonezu pieprz Wszystko pokroić w kostkę, doprawic pieprzem i wymieszać z majonezem. Kiedys bałam sie zrobic ta sałtkę bo z góry załozyłam ze wyjdzie nie dobra a teraz jest to moja ulubiona sałatka. POLECAM Cytat:
A te śledzie pod pierzynką to jak robisz bo w internecie sa rózne wersje?
![]() |
#4908 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Przed chwila mój wielki straszny pies rasy cocker spaniel prawie zjadł pana montera, który zapukał, aby mu piwnice otworzyć ![]() ![]() A ja zaraz jadę z mamą do lekarza a na 16.30 ze sobą. Oby tylko wszystko było dobrze na usg, mam dziś nadzieję policzyć wszystkie paluszki, może panna (dziś) Iga zechce łaskawie współpracować i pokazać się w całej okazałości. Wczoraj wieczorem tak fajnie się ruszała, plumkała i bulgotała aż męża zawołałam, ale oczywiście, gdy tylko on rękę przyłożył to nagle cisza w eterze ![]() Do wieczora. Trzymajcie kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Rozeznanie
|
witam sie poniedziałkowo
![]() odebrałam wyniki, glukoza w normie; jakieś szczawiany wapnia mi się pokazały za to :P ale może to przez wit. C i czekoladę ;P (tak myślę, bo co 2 dni biorę rutinoscorbin i mam fazę na czekoladę pod każą postacią - wszamałąm tą od Mikołaja i smaruję wafle ryżowe czekoladą :P:P:P) od rana skrobię futrynę od drzwi - jeszcze kawałek został, ale już mi łapy odpadają... za to jak skończę, za 10-15 min., to idę na kawkę ![]() (ależ jestem głodna... odkąd zaczęliśmy ten remont, to jadam podwójne śniadania i podwójne obiady - normalnie masakra... ale przecież nie będę się głodzić :P)
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
Witam sie w 24tyg.
![]() ![]() czytam, że same dobre wieści u was ![]() ![]() przepisy chętnie spiszę ![]() może jakieś inne dobre przepisy się pojawią to skorzystam ![]() co do imion .. ![]() ![]() ![]() ![]() co u mnie.. ?! dawno się nie odzywałam.. spokoj, nuda wręcz ![]() aaa byla mowa o pogodzie ![]() ![]() nadrobie troche i bede sie czesciej odzywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||||
Moderator
|
No myślę, że dokładnie odzwierciedlała stan ducha
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do lokalizacji to czekam na dalsze opinie, bo widzę że tu zdania są podzielone... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() łojjjj jak tu już smacznie świątecznie ![]() muszę was nadrobic oczywiście - nie nadążam ![]() od dziś ta pościel w Biedronie za 35 zł była może któraś? ja miałam się wybrać ale takie slisko a mam kawałek drogi i zrezygnowałam może z tż pojadę wieczorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | ||||||
Zadomowienie
|
Melduje, że wróciłam w lepszym humorze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teqiba kolejna wizyta 23.12 10:55 i USG 18.12 18:45 Odwiedziłam też swoje koleżanki z pracy właśnie się sezon zaczyna i mają mnóstwo roboty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam dzisiaj sprzątać i układać w szafkach, ale totalnie nie mam siły i ochoty ![]() Gadacie o przepisach na święta wstyd się przyznać, ale w kuchni jestem noga i nie lubię gotować ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do dziecięcia i męża to u mnie standard, mam wrażenie że połknęłam królika tak szaleje ale niech tylko poczuje rękę męża (bo moją oczywiście że można obkopać z każdej strony) to normalnei urodzony aktor...to samo jak w gościach jesteśmy...ciche, spokojne, idealne dziecko ![]() ![]() Dzisiaj kąpiel brałam i szalał wariat więc podniosłam się do góry wytarłam ręce ręcznikiem, złapałam telefon zaczynam kręcić film i oczywiście nic...nawet nie drgnie ten baniak przede mną. Jakby wiedział że go kręcę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co po prezentu to nie pomoge, sama mialam problem Dobrze, ze napisala list do Mikolaja to mamie ulatwila sprawe ![]() na szczescie bez zmian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez mialam porzadkowac, nawet powyciagalam juz wszytsko z szuflad i tak to sobie lezy ![]() Co do lokalizacji to mi nie przeszkadza, mozna wpisywac
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-09 o 12:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jestem po połówkowym. Dziecko wygląda na zdrowe ![]() ![]() ![]() Natsępną wizytę mam w czwartek (już u mojego gina). Prosiłabym o zaktualizowanie danych na 1 stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Moderator
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() A Tobie lutien córeczki ![]() Wiedziałam, że Ci się Kate humor poprawi ![]() A na obcasach już nie wyjdę - kupie sobie kalosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się, dawno mnie nie było ![]() Mikołajki, imieniny mojej mamy i mnóstwo innych rzeczy musiałam przeżyć w ostatnim czasie więc nie pisałam, ale ciągle was podczytuję wieczorami ![]() Dziś mam usg u mojego lekarza, ciekawe czy potwierdzi córę z usg 3d ![]() Aaaa i któraś pytała o sałatkę śledziową, ja nie jem śledzi bo w ogóle nie lubię ryb, ale napiszę wam jak robi moja mama - wszystkim podobno smakuje ![]() 8 płatów śledzi 1 słoik konserwowej papryki 6 dużych ogórków kiszonych 2 cebule białe majonez I tak, śledzie kroi się w paseczki, ewentualnie w dużą kostkę, paprykę, ogórki i cebulę w małą kosteczkę. I układamy warstwowo: Ogórki, papryka, śledzie, cebula, sypiemy mielonym pieprzem, i kolejne warstwy. Odstawiamy na noc najlepiej, żeby się "przegryzło" a później mieszamy z majonezem i ewentualnie doprawiamy jeszcze.
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-12-09 o 13:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też się smaruję 2 razy dziennie. Ale, tak jak pisałam, mam dużo rozstępów po okresie dojrzewania, więc raczej się nie łudziłam, że teraz obejdzie się bez ![]() Cytat:
![]() Możesz jeszcze wagę podać jeśli chcesz, to dopiszę ![]() Jak poszła sprzedaż na jarmarku? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.