|
|
#4891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Taki grzybowy barszcz pijemy w kubkach np do pierogów )))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mam nadzieję, że mnie uratuje. Gratuluję rozpoczętych tygodni, miesiecy i trymestrów No i 8 miesiąc robi wrażenie Mi zakupił termometr szwagier ale jeszcze nie dostarczyl Jak przetestuję dam znać.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A w świeta u mnie obowiązkowo barszcz grzybowy, do tego ziemniaczki z usmażoną cebulką na oleju lnianym, karp (sum, amur, jesiotr-tż jedzie do hodowców na stawy i bierze takie gat. jakie są) smażone, pierogi z kapustą i grzybami, groch z masłem. kompot z suszu. I u nas ie je sie czerwonego barszczu z uszkami o którym wszedzie w tv głosno, tylko własnie grzybowy z ziemniakami na oddzielnym talerzu )
|
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4894 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak to sie robi i nie chce wiedziec
|
|
|
#4895 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() widzę, że dzisiaj pogoda w nocy nastrajała nas do dziwów w nocy - mi się śniło, że byłam u dentystki i ona dała mi skierowanie na badanie... i te badania przyszły i ja czytam wyniki a tam napisane, że mam rzeżączkę Cytat:
Cytat:
![]() U nas karp jest tylko dla tradycji, ale głównym daniem wigilijnym jest pstrąg, bo wszyscy uwielbiamy tą rybkę. Tata zawsze robi z takim sosem migdałowym - no niebo w gębie I ciasta u mnie się je po wigilii. Bo nie wiem jak w regionie, ale w rodzinie mamy tak, że jakby wigilia kończy post. W sensie po wigilii już można jeść co się chce (my akurat nie jemy mięsa, ale ciasta itd to już w ilościach dowolnych a nie postnych Cytat:
![]() Jakby co, ja jestem ![]() Jak będziesz mieć chwilę przy okazji robienia pierwszego posta, to poproszę o dopisanie mi jednak 8.03 jako drugiej daty TP, bo mi na większości USG wychodzi teraz TP koło 11-13.03 więc akurat będzie wypośrodkowane Dzięki Cytat:
![]() Ja kiedyś miałam taki sen z mężem, że cały dzień nie mogłam się do niego odzywać, bo tak mnie w tym śnie zawiódł strasznie. Normalnie pamiętam to jak dziś, że płakać mi się chciało, jak na niego patrzyłam |
|||||
|
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak szczerze, jakbym miała takie brokatowe paznokcie zaraz po porodzie to w mig bym je zmyła/ ściągnęła, bo bym się bała, że maluszkowi krzywdę zrobię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
A karpia jem tylko w Wigilię, chociaż bardzo lubię, to nienawidzę bawić się ościami i tylko w Wigilię robię ten wyjątek ![]() Widzę, że nie próżnujecie w dziwnych snach. Ja też. Dzisiaj jakieś trupy i szczątki ludzkie mi sie śniły ![]() A nie raz miałam sen z tż, ze mnie zostawia czy coś i ja normalnie beczę przez sen, budzę się mokra na twarzy
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w ten okropny, deszczowy dzień.
Dzieki dziewczyny za gratulacje odnośnie dużego synka. Juz przestałam się martwic ze mały jest dośc duży ale miesci sie w 90 centylach wiec jest ok. Czytałam że usg może sie mylić i granica błedu w koncówce ciazy może wyność do 500 g. Może wcale nie bedzie taki duży. Ostatnio moja kuzynka urodziła córcie z wagą 4 kg a sama ważyła przed porodem 60 kg wiec duże dziecko urodziła. Ja juz tez się zastanawiam co zrobić na wigilijny stół. U nas średnio na wigilii jest 10 osób. Główne potrawy to barszcz z uszkami i oczywiście karp. Uwielbiam też rybe po grecku. Dziewczyny moze macie sprawdzony przespis na sałatke sledziową? Ja robie zawsze taka z burakami czerwonymi jaby któras chciała to moge sie podzielić. ![]() Szukam pomysłu na prezent dla córci - 10 letniej panny i nie wiem co kupić. Za duzo wszystkiego ma!
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak sobie jeszcze myślę, żeby usunąć które to dziecko i lokalizacje? Patrze teraz na wątek styczniowy i one tak mają. Bardzo przejrzyście
Ja też miałam niedawno sen w którym tż mi powiedział, że on się bardzo zbliżył do koleżanki z pracy no i bałam się, że mnie zostawi w ciąży dla niej albo jak już urodzę synka później mi się płakać chciało rano a jak mu opowiedziałam to nic nie powiedział
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz trzeba z czegoś rezygnować to data OM |
|
|
|
|
#4901 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzie lecisz... poczekaj na mnie!!
teQiba - mnie się śniło, że wszyscy MNIE nienawidzą, bo produkuję w kryjówce w górach fałszywe dzieci i te dzieci są brzydkie i mają podkrążone oczy... Boshh, chyba położna miała rację na pierwszej wizycie, kiedy mi proponowała spotkanie z psychiatrą.... Cytat:
pogaś światła i udawaj, że Cię nie ma w domu ![]() Cytat:
Jej, czy myśmy wczoraj ten sam film jakiś oglądały, że wszystkie takie głupie sny mamy? Cytat:
Co do reszty się zgadzam Polska wersja porodu z mody na sukces no ale trzeba się kreować, tak?Cytat:
Przepraszam, już nie będę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Albo w wodzie... Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-09 o 12:03 |
||||||||
|
|
|
#4902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synuś też w granicach 90 centyla i też ginka mówi, żeby się nie stresować, że w koncowce ciąży właśnie różnica może być ok 500 gram, a poza tym jakby miał być powyżej 4 kg to zrobią mi cesarke. Dziewczyny, a wiecie może jak to jest z porodami kleszczowymi w PL? U nas na SR jedna laska spytała, to położna powiedziała, ze w jej ponad 20letniej praktyce się nie spotkała i że może stare położne wiedzialyby co z tymi kleszczami robić, po prostu mają inne metody, w skrajnych przypadkach próbują lekko uciekać brzuch, jak nie da rady to KiWi (ten KiWi mnie trochę uspokoił, bo odkurzacz to sobie wyobrażałam tragicznie, a to nie wygląda przynajmniej źle), a jak to nie pomaga, to szybko cesarka.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ale które dziecko z kolei to już niekoniecznie potrzebne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja ulubiona ze śledziami to śledzie w pierzynce A co do córki, to niestety nie pomogę. Ja mam siostrę 12-letnią i ona nawet sama nie wie, co chce. Umówiłyśmy się, że pójdziemy razem na zakupy i ona sobie coś wybierze, a ja jej zapłacę Ciuchy, gadżety... tyle tego ma, że nie miałam pojęcia. I jeszcze dla zainteresowanych przepis na sałatkę, która fikuśnie prezentuje się na talerzu i bardzo smaczna też jest Sałatka ŁĄKA (mała porcja) Składniki: 1 mały słoik pieczarek konserwowych 6 jajek 3 ogórki konserwowe 3 marchewki ugotowane 2 ziemniaki ugotowane 30 dkg wędzonego mięsa (filetu) z kurczaka majonez koperek i natka pietruszki świeża Układanie: Miskę smarujemy olejem i 1. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem (boki również). 2. Pieczarki kapeluszem do spodu 3. Pietruszka z koperkiem drobno posiekane 4. Marchewka starta na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 5. Majonez 6. Ogórki pokrojone w drobne paseczki 7. Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę 8. Majonez 9. Jajka starte na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 10. Majonez 11. Ziemniaki starte na tarle na dużych oczkach – sól i pieprz 12. Majonez Wstawić do lodówki na min. 5 godzin. Po wyciągnięciu stawiamy talerz na misce i przewracamy sałatkę do góry dnem. W razie problemów obkroić brzegi nożem. I wygląda jak grzybki pod trawką ![]() Ja jeszcze mi się przypomniało - jak u Was ciała? Wyszły mi kolejne rozstępy na udach niestety Po prostu jakbym boki ciała miała niemal przezroczyste
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie te prezenty przerażają.
![]() Te dzieciaki teraz wszystko mają teraz nic tylko kasa chyba. Cytat:
No, ale już nic z tym nie zrobię niestety... Staram się nie myślec i nie patrzeć
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na szczęście rozstępów nie mam chyba jeszcze ale też mam widoczne żyły na brzuchu... A na piersiach to się śmieje że już "żylaki" mam, bo dwie żyłki są wyczuwalne czasem pod palcem... takie nabrzmiałe są |
|
|
|
|
#4906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4907 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 ziemniaków w mundurkach 5 ogórków konserwowych (moga byc tez kiszone) 5 płatów sledziowych solonych 2 duże cebule troche majonezu pieprz Wszystko pokroić w kostkę, doprawic pieprzem i wymieszać z majonezem. Kiedys bałam sie zrobic ta sałtkę bo z góry załozyłam ze wyjdzie nie dobra a teraz jest to moja ulubiona sałatka. POLECAM Cytat:
A te śledzie pod pierzynką to jak robisz bo w internecie sa rózne wersje?
|
|
#4908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Przed chwila mój wielki straszny pies rasy cocker spaniel prawie zjadł pana montera, który zapukał, aby mu piwnice otworzyć facet w ułamek sekundy znalazł się z półpietra na parterze. Że tez zawsze muszę za tego kudłatego stwora przepraszać![]() A ja zaraz jadę z mamą do lekarza a na 16.30 ze sobą. Oby tylko wszystko było dobrze na usg, mam dziś nadzieję policzyć wszystkie paluszki, może panna (dziś) Iga zechce łaskawie współpracować i pokazać się w całej okazałości. Wczoraj wieczorem tak fajnie się ruszała, plumkała i bulgotała aż męża zawołałam, ale oczywiście, gdy tylko on rękę przyłożył to nagle cisza w eterze ![]() Do wieczora. Trzymajcie kciuki. |
|
|
|
#4909 |
|
Rozeznanie
|
witam sie poniedziałkowo
![]() odebrałam wyniki, glukoza w normie; jakieś szczawiany wapnia mi się pokazały za to :P ale może to przez wit. C i czekoladę ;P (tak myślę, bo co 2 dni biorę rutinoscorbin i mam fazę na czekoladę pod każą postacią - wszamałąm tą od Mikołaja i smaruję wafle ryżowe czekoladą :P:P:P) od rana skrobię futrynę od drzwi - jeszcze kawałek został, ale już mi łapy odpadają... za to jak skończę, za 10-15 min., to idę na kawkę i robię sobie godzinę leniucha :P potem się biorę za drugą :P:P:PP:P(ależ jestem głodna... odkąd zaczęliśmy ten remont, to jadam podwójne śniadania i podwójne obiady - normalnie masakra... ale przecież nie będę się głodzić :P)
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w 24tyg.
czytam, że same dobre wieści u was dni,tygodnie,miesiace,try mestry lecą jak szalone i przynoszą coraz wiekszą radość ![]() przepisy chętnie spiszę może jakieś inne dobre przepisy się pojawią to skorzystam ![]() co do imion .. ![]() co u mnie.. ?! dawno się nie odzywałam.. spokoj, nuda wręcz aaa byla mowa o pogodzie u mnie był snieg, wietrznie jak to w tv bylo glosno nadrobie troche i bede sie czesciej odzywać
|
|
|
|
#4911 | ||||
|
Moderator
|
No myślę, że dokładnie odzwierciedlała stan ducha
![]() Cytat:
Cytat:
A co do lokalizacji to czekam na dalsze opinie, bo widzę że tu zdania są podzielone... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
łojjjj jak tu już smacznie świątecznie ![]() muszę was nadrobic oczywiście - nie nadążam ![]() od dziś ta pościel w Biedronie za 35 zł była może któraś? ja miałam się wybrać ale takie slisko a mam kawałek drogi i zrezygnowałam może z tż pojadę wieczorkiem |
|
|
|
#4913 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Melduje, że wróciłam w lepszym humorze
.Przytyłam tylko 1,5kg przez 3 tygodnie, wyniki badań się polepszyły i nie muszę już brać tego wstrętnego żelaza przez które źle się czułam. Nie było też problemu tym razem z detektorem, od razu było słychać serduszko powiedział żebym próbowała wtedy brać nospę bo to może być pęcherzyk żółciowy i dostałam skierowanie na próby wątrobowe ![]() Teqiba kolejna wizyta 23.12 10:55 i USG 18.12 18:45 Odwiedziłam też swoje koleżanki z pracy właśnie się sezon zaczyna i mają mnóstwo roboty a ja sobie leżę w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio latałam po lesie i strzelałam z karabinu do ludzi Cytat:
, ale się pilnuje dwa razy dziennie smaruje się mustelą i bio-oil .No i pod prysznic używam tego balsamu nivea nowego Miałam dzisiaj sprzątać i układać w szafkach, ale totalnie nie mam siły i ochoty ![]() Gadacie o przepisach na święta wstyd się przyznać, ale w kuchni jestem noga i nie lubię gotować wolę piec. Babcia zawsze wszystko robi, ale w tym roku mam zamiar jej pomóc obiecuje
|
||||||
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiała przeć i po prostu musieli tego wielkoluda wyciągać kleszczami. Nie było to najprzyjemniejsze, ale myślę że to nie jest tak że się tego nie praktykuje, bo badania wykazują że nie jest to niebezpieczne dla dziecka. Teraz częściej stosuje się próżnociąg czyli taka przyssawka do głowy jak do przepychania kibelków i ciągnie się tym dziecko. W mojej ksiażce obydwie techniki są opisane i jest wytłumaczone żeby na prawdę sie nie bać, bo to lekarze są na takie przypadki przygotowani i to nie jest straszne tylko tak brzmi. Oglądałam na TLC jeden odcinek porodówki gdy ciągnęli małego próżnociągiem. Ten program jest kręcony w UK. Na prawdę nie jest to takie straszne jak brzmi. Cytat:
Co do dziecięcia i męża to u mnie standard, mam wrażenie że połknęłam królika tak szaleje ale niech tylko poczuje rękę męża (bo moją oczywiście że można obkopać z każdej strony) to normalnei urodzony aktor...to samo jak w gościach jesteśmy...ciche, spokojne, idealne dziecko Dzisiaj kąpiel brałam i szalał wariat więc podniosłam się do góry wytarłam ręce ręcznikiem, złapałam telefon zaczynam kręcić film i oczywiście nic...nawet nie drgnie ten baniak przede mną. Jakby wiedział że go kręcę |
||
|
|
|
#4916 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co po prezentu to nie pomoge, sama mialam problem Dobrze, ze napisala list do Mikolaja to mamie ulatwila sprawe ![]() na szczescie bez zmian i oby tak zostaloCytat:
za glukozowe wynikiCytat:
same dobre wiesci ja tez mialam porzadkowac, nawet powyciagalam juz wszytsko z szuflad i tak to sobie lezy ![]() Co do lokalizacji to mi nie przeszkadza, mozna wpisywac
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-09 o 13:57 |
||||
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jestem po połówkowym. Dziecko wygląda na zdrowe Nie mam więc filmu ani zdjęcia. Wg gina będzie to.... dziewczynka Natsępną wizytę mam w czwartek (już u mojego gina). Prosiłabym o zaktualizowanie danych na 1 stronie
|
|
|
|
#4918 |
|
Moderator
|
Gratuluję udanych wizyt
oklaski:A Tobie lutien córeczki ![]() Wiedziałam, że Ci się Kate humor poprawi A na obcasach już nie wyjdę - kupie sobie kalosze
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za córę ![]() Witam się, dawno mnie nie było Mikołajki, imieniny mojej mamy i mnóstwo innych rzeczy musiałam przeżyć w ostatnim czasie więc nie pisałam, ale ciągle was podczytuję wieczorami Dziś mam usg u mojego lekarza, ciekawe czy potwierdzi córę z usg 3d ![]() Aaaa i któraś pytała o sałatkę śledziową, ja nie jem śledzi bo w ogóle nie lubię ryb, ale napiszę wam jak robi moja mama - wszystkim podobno smakuje 8 płatów śledzi 1 słoik konserwowej papryki 6 dużych ogórków kiszonych 2 cebule białe majonez I tak, śledzie kroi się w paseczki, ewentualnie w dużą kostkę, paprykę, ogórki i cebulę w małą kosteczkę. I układamy warstwowo: Ogórki, papryka, śledzie, cebula, sypiemy mielonym pieprzem, i kolejne warstwy. Odstawiamy na noc najlepiej, żeby się "przegryzło" a później mieszamy z majonezem i ewentualnie doprawiamy jeszcze.
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-12-09 o 14:02 |
||
|
|
|
#4920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kilogramy, wyniki i serduszko ![]() Ja też się smaruję 2 razy dziennie. Ale, tak jak pisałam, mam dużo rozstępów po okresie dojrzewania, więc raczej się nie łudziłam, że teraz obejdzie się bez ![]() Cytat:
Możesz jeszcze wagę podać jeśli chcesz, to dopiszę ![]() Jak poszła sprzedaż na jarmarku?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

mam nadzieję, że mnie uratuje.
No i 8 miesiąc robi wrażenie
Jak przetestuję dam znać.
)
jeśli tak też bym prosiła 

teraz nic tylko kasa chyba.
facet w ułamek sekundy znalazł się z półpietra na parterze. Że tez zawsze muszę za tego kudłatego stwora przepraszać
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
powiedział żebym próbowała wtedy brać nospę bo to może być pęcherzyk żółciowy
i dostałam skierowanie na próby wątrobowe
a ja sobie leżę w domu