|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Biały JElen jest cudowny to fakt.Nuk troszke drogi..u Nas 19.90 no ale jak innego płynu nie znajde to trzeba bedzie wziąąść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Hej
![]() Niezapowiedziana wizyta położnej?- ke? U mnie do soboty był taki syf, że chyba bym jej nie wpuściła żeby się nie pogrążyć. U mnie była raz i wystarczy... U mnie wygląda spacer tak, że Małgosia musi najpierw wypłakać swoje 10 min. w wózku no i trzeba tym wózkiem mocno telepać, żeby jej pomóc zasnąć. Też nie zawsze wychodzę... Ja wczoraj zgrzeszyłam- mama zrobiła mi kotleta z piersi kurczaka- na wieczór ryk, płacz, żal ![]() Dzisiaj od rana też płacz- jeszcze było łapanie sików... Jestem wykończona...
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Fuck!
![]() Zaczęliśmy z mężem szurać podłam z pampami i zbudziliśmy Julka po zaledwie 50-minutowej drzemce ![]() ![]() ![]()
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze ze co jakis czas ktoras sie zali ze dziec nie chce lezec na brzuszku przez co nie dzwiga glowki itp. Ja tez do niedawna narzekalam az natknelam sie na bloga pewnej mamusi. Niestety nie pamietam jak go znalazlam wiec linka nie podam. Ale generalnie ona miala ten sam problem. Zaczela uatrakcyjniac maksymalnie dziecku lezenie na brzuszku. A to nosila na samolocik, innym razem kladla sobie dziecko na kolanach, to od strony glowki troche wyzej i zabawka w rece zeby czyms zainteresowac. Pokazywala swiat z roznych perspektyw na brzuszku, np kladla dziecko na stole oczywiscie pod nadzorem. I najwazniejsze - jak tylko widziala oznaki niezadowolenia od razu przerywala cwiczenia. Dzieki temu jej dziecko polubilo ta pozycje i zaczelo robic ogromne postepy. Ja zastosowalam sie do jej rad i to dziala ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-12-09 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie Filip wstal o 7 zdązyłam wypic kawe i zjesc sniadanie....
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko tez dzis wymaga uwagi... Spiace ale spac nie moze, marudne, niby chce cycka a jak dostanie to szaleje, odpycha sie raczkami, drapie itp... Teraz probuje uspac, co przysnie to zaraz oczy jak 5zl... No ale jest teraz w czasie skoku 11-12 tydz wiec mam nadzieje ze wkrotce to minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Miłosz kończy dziś 3 miesiące (13tygodni)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() brawo dla Miłoszka ![]() ![]()
![]() |
#3432 |
Wtajemniczenie
|
No to kawał chłopa z Twojego Miłoszka juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No kawał ![]() Teraz to i ja się nudzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co..korci mnie zeby w najblizszych dniach ubrac choinke ,tyle ze to przeciez za wczesnie..a kiedy wy ubieracie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za kciuki
![]() ![]() ![]() no i bedzie w teamie z chrzestnym Blanki na czym bardzo mu zalezalo ![]() eh szkoda tylko ze bede sama z dziewczynami po 4-6 tyg ![]() Gratulacje dla Miłoszka! ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WOW Bajka gratki dla męża!a to praca na stałe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No dobra spadam, przebudza się mój dzieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wychodzi na to, że to już ostatnia wizyta była, oglądała Szymka, bawiła się z nim, kładła na brzuszku, łapała za rączki. Stwierdziła, że rozwija się prawidłowo, wszystko jest ok i że faktycznie niesamowicie wysoko i długo trzyma sam główkę (w pionie i na brzuchu), ale ona nie widzi nic niepokojącego w napięciu mięśni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Gorgulek brawa dla Miłoszka
![]() Cytat:
Tak w ogóle to myślę,żeby już teraz kupić Tusi łóżeczko turystyczne. Przed świętami i przed chrzcinami będę duuużo u rodziców, bo trzeba pogotować, posprzątać,popiec. No a Tusia musi być ze mną. I najwygodniej jakby miała się gdzie położyć, przecież wózka nie będę ze sobą wozić i rozładowywać, za dużo roboty.
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A się pochwalę - teściowa chwilę temu dzwoniła, że przyszła paczka z Kanady. Kuzynka TŻta jak się dowiedziała, że mamy synka, a siostra TŻta córeczkę, to wpadła na pomysł, że wyśle dzieciaczkom prezenty. Miło z jej strony ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() praca jest kontraktowa, bo to na stoczni w norwegii. kontrakt na budowe statku czyli poki co jakies 2 lata. tz sie kabelkami zajmuje i swiatlowodami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Bajka no to konkretna fucha, graty dla męża
![]() Dziewczyny a wiecie może/pamiętacie ile razy w tygodniu w podstawówce była religia?
#3443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jo_asiek a to Ci dopiero niespodzianka z ta połozna ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- u mnie raz w tygodniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do religii hmmm to chyba jakies 2-3 razy w tyg, chociaz tak bylo w liceum. ale chyba podobnie jest jesli chodzi o podstawowke ![]() w ogole jak dla mnie nie powinno byc takiego przedmiotu w szkole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciekawskie to babsko ![]() [QUOTE=Madziuchna27;440812 78]Dlatego my będziemy chować po jakimś czasie część zabawek i wyciągać poprzednio ukryte i tak na zmianę, żeby się nie znudziły ![]() Listki zaczepiają żabę i małpkę i one dupkami do Julka się ustawiają, co mnie wkurza i poprawiam, ale zaraz znów to samo ![]() Co do ubranka, to chcieliśmy wystawić na All, ale jakoś nie ma czasu i pewnie będzie jak z moją suknią ślubną, która do tej pory wisi w szafie ![]() A propos kuponu, to ja w sobotę nie wydrukowałam tej zniżki, a byłam na zakupach. Mówię pani przy kasie, że szkoda itd. Ona na to, czy mam internet w telefonie. To wlazłam na stronę, poinstruowała mnie gdzie ten kupon, ale zaczęła mi padać bateria, kliknęłam nie tam gdzie trzeba, więc ona na to: ok, tak dam pani zniżkę ![]() moi znajomi chowali zabawki i u nich to sie bardzo sprawdzalo ![]() moja suknia slubna tez wisi w szafie, chociaz pare razy wystawialam na all i byla przez jakis czas w komisie... mam zamiar na swieta przywiesc ja do de, moze tu sprzedam bo w de handel uzywanymi rzeczami kwitnie ![]() Cytat:
![]() no to bardziej postepowy ten kosciol! a dostalas w koncu to zaswiadczenie z kk? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sto lat ![]() Maharet skasowalo mi twojego posta wrrr, no maz wlasnie powiedzial ze najwyzej bedzie impreza bez chrzcin bo jak juz zaplacimy to przeciez trzeba isc... no ale bez sensu by to bylo, mam nadzieje ze ten beznadziejny ksiadz da nam to zaswiadczenie...ciekawe czy w de tez jest "co łaska" i ile mu mamy dac? ja wiecej niz 20 łojro nie dam hahaha... i tak juz placimy co miesiac podatek, na tace i kurna czego jeszcze... a co do Kindergeld i Elterngeld to zlozylismy i dostajemy ![]() Wrocilismy ze spacerku ![]() w ogole to H&M 2 raz z rzedu probowal mnie wy.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Wtajemniczenie
|
Samba bo ja wszystko myje pod bieżącą wodą przy Froschu nie mozna..a takie moczenie jest dla mnie upierdliwe..
Bialy jeleń kosztuje około 8zł. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mieszkanie za gotowe nie zdarze nazbierac przed planowana zmiana, ale przynajmniej na wklad wlasny cos sie juz odlozy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |||||||
Zakorzenienie
|
nuda moje dziecko znowu śpi, już dzisiaj 3 drzemka
![]() ![]() ja robię obiadek- zupka jarzynowa i spaghetti ![]() Cytat:
![]() mój małż nadal twierdzi, że druga na 100% będzie córka bo on wie jak to zrobić ![]() ![]() ![]() co do pogrubionego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja suknię ślubną sprzedałam chyba 2 miechy po ślubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
Samba, Blanke ochrzcili bez problemu, jedynie namawial mnie do slubu koscielnego jednoczesnie, na co odparlam ze nie mam kasy
![]() Amelke dopiero na wiosne bede chrzcila, ale tu czuje w kosciach ze problem bedzie, bo bede chrzcic w miescie w ktorym mieszkam, a wczesniej w rodzinnym. no a tutaj ani razu koledy nie przyjmowalam i chyba nie wiedza o moim istnieniu ![]() to spanie dzieciakow to chyba przez pogode, u nas deszczowo wiec ja z checia tez bym sie kimnela. Amelka wali juz 3 drzemke, ale slysze wlasnie ze cos sie spina wiec chyba idzie niespodzianka do pampa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.