Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 10:13   #3991
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale dlatego ze nie po polsku czy dlatego ze w polskiej wersji ladniejsze piosenki czy co tam ta zabawka robi??
Po prostu wole zabawki w wersji polskiej, chociaz Karole teraz bardzej interesuja te piosenki niz o gdzie jest np noga

Diabli Nelcia jak zwykle piekna raczkuje ju? Z tym spaniem to mnie rozwala
Stary 2013-12-09, 10:25   #3992
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
klask i:dla naszych dzieciaczków urodzonych 9. A Emil dziś zaczął dzień od bałaganu gagatek mi zrobił big kupę na dywan.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Po prostu wole zabawki w wersji polskiej, chociaz Karole teraz bardzej interesuja te piosenki niz o gdzie jest np noga

Nelcia kiedyś bedzie mężowi obiad gotować, prześpi się chwilę na kuchence gazowej i dalej do pracy
Stary 2013-12-09, 10:29   #3993
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
To niezła ta choinka, nie wiedziałam że takie są
http://www.youtube.com/watch?v=E9RLiPouu2g cos podobnego...tylko nasza jest duuuuzo wolniejsza. otwiera powoli buzie i oczami tez jakos tak normalnie mruga hehe. ale po wylaczeniu wygląda jak zwykla choinka

Cytat:
Jeśli chodzi o użycie waty to nam na zajęciach tłumaczył że watą to się dokładnie wyciera uszka dziecka, tak długo aż będą suche. A po co ją do uszu pakować?
Ja z ubieraniem też mam trochę manię, ale Hela to zmarzluch po mamie
ja wycieram recznikiem tylko u nas te wate niektórzy wciskają do uszu już przed pływaniem, a po faktycznie tez cos majstrują hehe.

Cytat:
I zapomniałam się pochwalić że kupiłam śpiworek w końcu... zdecydowałam się na womara
nasz nadal nie dotarl. mam nadzieje, ze dzisiaj już go dostaniemy! Mysia zrobila womarowi piekna reklamę, powinna zbierac profity

Cytat:
Fajne promocje w tesco dorwałać (chodzi mi o bodziaki), właśnie maltretuje męża żeby pojechać
i super pomysł z przeceną rajstopek
sporo tego było, na pewno cos wybierzesz. my chyba pojedziemy jeszcze po pajacyki do spania. będzie prezent od której z babc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy z Paulinką do gastrologa, już ma dość tych twardych kupek z płaczem i ulewania 2h od jedzenia, a skierowanie dostałam jeszcze w sierpniu z innej przyczyny, ale teraz się doczekałam to idę
No i takie pytanie do mam co byly, co tam robią dzieciakowi? Nie wkładają żadnych rurek, prawda P wyje jak jej chcę nosek czyścić a na taką rurkę brrr aż mnie ciarki przeszły.
sciskamy kciukasy, daj znac co się dowiedzieliscie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:32   #3994
sharpnowaja
Zakorzenienie

Marchewka robawil mnie tekst "maruny po ojcu" ze tez ja na tonie wpadlam
Wspolczuje Ci ze siedzisz sama, swira bym chyba dostala

Karolina a jestes pewna ze macie alergie na mleko?

Diabli dokladnie tak jak napisalas, usmiech dziecka o poranku to najpiekniejsza rzecz naswiiecie

Karolina napisz prosze jakie macie objawy tego uczulenia bo ciekawa jestem. My juz walczymy prawie dwa miesiace
Stary 2013-12-09, 10:38   #3995
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heloł!

U nas kolejna noc i pobudki co 2h..... Oczywiście każde wstanie z rykiem, ale jak się obudzi o 6.30 to bez płaczu, bo wyspana. Dentinox nie pomaga i też się zastanawiam czy dzisiaj wieczorem nie podać jej od razu Ibum....

Co do karpia to ja uwielbiam, mój dziadek jak go przyrządzi na święta to nic nie śmierdzi tylko można wcinać aż się uszy trzęsą Odkąd Lili pierwszy raz stanęła na nogach sama, tak teraz szuka tylko okazji do ćwiczeń i wszystkie zabawki poszły w odstawkę, a najbardziej atrakcyjna jest kanapa, stolik i oraz nogi osoby siedzącej, ewentualnie ręce....
Współczuje nocki.
U nas karpik też nie śmierdzi
Ale Lili się rozpędziła, coś mi się wydaje, że ominie etap raczkowania

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

i mnie tez jest karpmuwielbiam i nie smierdzi nic a nic do tego barszczyk z uszkami sledzie pod pierzynkp , w oleju, ryba po grecku salatka, salatka z warzywami i mpzzarella pierogi i siedzimy przy kaledach przy stole do 22 spiewamy rozmawiamy potem prezenty

Ja tez klade i wychodze ale jak musze wrocic to czolgam sie hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale mi narobiłaś smaka tą listą potraw

a co do drugiego to:
Stary 2013-12-09, 10:38   #3996
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

rzeczywiście bez klimatu to już lepiej jedźcie tam popołudniu na chwile a potem na prawdziwą Wigilię jeśli macie możliowść
kombinuje co by tu zrobić. wigilii u moich rodziców nie odpuszczę, kwestia jest tylko czy jechać w 2 miejsca (czego mi się nie chce, a według mojego męża wypada bo to przecież jego rodzice, i to starsi ludzie, i mój ulubiony argument pt. 'mogą niedługo umrzeć, tata jest schorowany etc.') czy tylko do moich rodziców (a wtedy problem będzie za rok, bo nie będę chciała jechać tylko do teściów).. no i pewnie będziemy jechać w 2 miejsca

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe ja ja trochę rozumiem, bo mnie tez smierdzi mulem ale nie wyobrażam sobie swiat bez karpia, choćby jedli go inni na stole musi być a reszta - faktycznie bez klimatu

i dzień dobry! pogoda nijaka, szaro, snieg znikl. chyba dzisiaj za długo nie pospacerujemy, bo co chwile leje. Nelka od rana pelna energii, jej poranny uśmiech daje mi takiego kopa... nie ma nic piękniejszego! otwieram oczy i widze tego małego człowieczka wpatrującego się we mnie...nie placze, nie krzyczy. nawet z wkładaniem palcow do oczu i ciagnieciem za wlosy czeka az mama będzie "dzialala"
jak przyjedziecie do Krakowa to Nelcia musi nauczyć Ignaśka poprawnego zachowania. im wcześniej ja wstaję, to I. godzinę przed moją pobudką uruchamia wrzask..a jak już wstanę to jest najukochańszym dzieckiem na świecie (o ile nie próbuję znów się z nim położyć). próbowałam nawet go odkładać na matę a sama jeszcze poleżeć, ale on ma jakąś alergię nad ranem na pozycję leżącą

Cytat:
Co do karpia to ja uwielbiam, mój dziadek jak go przyrządzi na święta to nic nie śmierdzi tylko można wcinać aż się uszy trzęsą Odkąd Lili pierwszy raz stanęła na nogach sama, tak teraz szuka tylko okazji do ćwiczeń i wszystkie zabawki poszły w odstawkę, a najbardziej atrakcyjna jest kanapa, stolik i oraz nogi osoby siedzącej, ewentualnie ręce....
no właśnie! moim zdaniem to kwestia odpowiedniego przyrządzenia. mój mąż też nie lubił karpia, a teraz zjada. narzeka tylko czasem na ości
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:47   #3997
deb
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:dla naszych dzieciaczków urodzonych 9. A Emil dziś zaczął dzień od bałaganu gagatek mi zrobił big kupę na dywan.
Maluska a to pieluszki już nie stosujesz

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Ja mam tak samo z zabawkami - też wolę po polsku

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=E9RLiPouu2g cos podobnego...tylko nasza jest duuuuzo wolniejsza. otwiera powoli buzie i oczami tez jakos tak normalnie mruga hehe. ale po wylaczeniu wygląda jak zwykla choinka

ja wycieram recznikiem tylko u nas te wate niektórzy wciskają do uszu już przed pływaniem, a po faktycznie tez cos majstrują hehe.

nasz nadal nie dotarl. mam nadzieje, ze dzisiaj już go dostaniemy! Mysia zrobila womarowi piekna reklamę, powinna zbierac profity

sporo tego było, na pewno cos wybierzesz. my chyba pojedziemy jeszcze po pajacyki do spania. będzie prezent od której z babc

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

sciskamy kciukasy, daj znac co się dowiedzieliscie.
Hehe fajna ta choinka

eee a po co przed pływaniem wata, przecież ona wody nie zatrzyma

Womar szybko wysyła, wczoraj zapłaciłam a dzisiaj wysyłają No Mysia niezłą reklamę zrobiła, ale ja nad tym śpiworkiem już się zastanawiałam 2 miesiące temu jak nosidło kupowałam. Mąż nie był przekonany po co śpiworek tak szybko kupować

Och chciałabym pojechać poszperać w promocjach, ale się nasłuchałam że bakterie i wogóle więc mąż ze mną nie pojedzie (bo dziecko trzeba by wziąć), samej mnie nie puści bo min. 2 godziny by mi to zajęło, a pewnie i więcej . A du.pa jak nic.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Nelcia kiedyś bedzie mężowi obiad gotować, prześpi się chwilę na kuchence gazowej i dalej do pracy

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kombinuje co by tu zrobić. wigilii u moich rodziców nie odpuszczę, kwestia jest tylko czy jechać w 2 miejsca (czego mi się nie chce, a według mojego męża wypada bo to przecież jego rodzice, i to starsi ludzie, i mój ulubiony argument pt. 'mogą niedługo umrzeć, tata jest schorowany etc.') czy tylko do moich rodziców (a wtedy problem będzie za rok, bo nie będę chciała jechać tylko do teściów).. no i pewnie będziemy jechać w 2 miejsca
No w 2 miejsca też by mi się nie chciało ale widzę, że większość tutaj tak robi. Może lepiej zrobić..
Fajne argumenty ma Twój mąż
Stary 2013-12-09, 11:07   #3998
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

A lekarz nic Ci na tą wysypkę nie doradził?
Zmianę mleka... na początek sugerowała Pepti, bo podobno Nutramigen dziecko może nie zaakceptować

Cytat:
Karolina a jestes pewna ze macie alergie na mleko?

Karolina napisz prosze jakie macie objawy tego uczulenia bo ciekawa jestem. My juz walczymy prawie dwa miesiace
Wstawiam zdjęcie jego plamek... to takie suche łuszczące się placki.

Jestem pewna, że to mleko, bo miał je jeszcze przed rozpoczęciem rozszerzania diety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 009.jpg (115,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2013-12-09, 11:26   #3999
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Zmianę mleka... na początek sugerowała Pepti, bo podobno Nutramigen dziecko może nie zaakceptować

Wstawiam zdjęcie jego plamek... to takie suche łuszczące się placki.

Jestem pewna, że to mleko, bo miał je jeszcze przed rozpoczęciem rozszerzania diety
Ale słodziak a gdzie ona tak grzebie ciekawski jest, widać po tych oczkach
no ale biedny z tymi plamkami...mam nadzieję, że uda Wam się tego szybciutko pozbyć!

Edit: weszłam na Twój podpis...och jak cudnie się masz, znowu możesz odliczać
Stary 2013-12-09, 11:35   #4000
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ale słodziak a gdzie ona tak grzebie ciekawski jest, widać po tych oczkach
no ale biedny z tymi plamkami...mam nadzieję, że uda Wam się tego szybciutko pozbyć!

Edit: weszłam na Twój podpis...och jak cudnie się masz, znowu możesz odliczać
Przyłapany na wyjmowaniu rzeczy z koszyczka ostatnio ulubiona zabawa wysypywanie zabawek i innych pierdół z koszyków

też mam taką nadzieję

dobrze, że mam suwaczek, bo nawet nie wiedziałabym, który to tydzień...
Stary 2013-12-09, 11:38   #4001
deb
Zakorzenienie

Mój mąż pobił dzisiaj męża Hump wychodził coś załatwić i mówi, że kupi później słoiczki, myslałam, że później tzn. że jak dam mu listę co kupujemy. A on dzwoni do mnie ze sklepu i mi czyta wszystkie słoiki jakie są zaczął od bobovity 20 minut zajęło nam czytanie składów

Powiedzcie mi jak wprowadzałyście seler we wszystkich słoikach z mięsem jest seler, a my nie mamy wprowadzonego

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Przyłapany na wyjmowaniu rzeczy z koszyczka ostatnio ulubiona zabawa wysypywanie zabawek i innych pierdół z koszyków

też mam taką nadzieję

Moja uwielbia wieszać się na koszu z zabawkami (taki większy z ikei siatkowy)
Rozumiem, że nie masz czasu na odliczanie...już żadna z nas nie będzie miała tyle czasu co przy pierwszym ehhhh. Tak sobie nieraz leżę z małą i mi tak smutno jakoś, że na drugie dziecko nie będę miała tyle czasu, że czas będzie trzeba dzielić na dwójkę itd.
Stary 2013-12-09, 11:43   #4002
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
omg już 9? to Przemek ma już 8 miesięcy

wyślę Ci dziś zdjęcia, przepraszam że tak późno
!!!

Cytat:
Och chciałabym pojechać poszperać w promocjach, ale się nasłuchałam że bakterie i wogóle więc mąż ze mną nie pojedzie (bo dziecko trzeba by wziąć), samej mnie nie puści bo min. 2 godziny by mi to zajęło, a pewnie i więcej . A du.pa jak nic.

Powiedzcie mi jak wprowadzałyście seler we wszystkich słoikach z mięsem jest seler, a my nie mamy wprowadzonego

zostaw mi Helenkę
ciekawe po jakim czasie by zaczęła płakać

a co do selera ... moje wprowadzanie wyglądało tak że po którymś słoiczku się zorientowałam że jest w nim jakiś seler ale ja jakoś lajtowo podchodzę do rozszerzania diety

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:54   #4003
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
omg już 9? to Przemek ma już 8 miesięcy

wyślę Ci dziś zdjęcia, przepraszam że tak późno
!!!

zostaw mi Helenkę
ciekawe po jakim czasie by zaczęła płakać

a co do selera ... moje wprowadzanie wyglądało tak że po którymś słoiczku się zorientowałam że jest w nim jakiś seler ale ja jakoś lajtowo podchodzę do rozszerzania diety
Z nią jest ten problem że potrafi wpaść w ryk i jedynie cycek ją uspokaja bo tak to już nieraz bym Ci ją podrzuciła Właśnie próbuje rozłożyć matę Przemkową na części

Właśnie ja nie umiałam trafić na taki słoik a trochę boję się i mięcho i seler na raz wprowadzać
Stary 2013-12-09, 12:09   #4004
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny sprzęt
Ten telefon też wpadł mi ostatnio w oko
już mogę go tylko polecić bardzo intuicyjny. tz szukal takiego, który będzie zbliżony w obsłudze do Samsunga Galaxy S2, bo taki ma i czasem się nim bawiłam. na razie spisuje się naprawdę super. jeśli nie klne przy pisaniu smsów to musi być fajny wyświetlacz jest takiej samej wielkości.

Cytat:
No wiem, że cyce nie dają więcej jak 37 Doczytałam, że aby kaszka zgęstniała to na cieplejszej wodzie trzeba ją robić a tu jednak wychodziłoby na to, że wręcz przeciwnie?
im cieplejsza tym wieksza pulta można wtedy dosypywać kaszke i dosypywać az będzie gesta hehe.

Cytat:
Ale Sofia super sobie radzi z jedzeniem!
No i świetnie prezentuje się w tej tuli. Czytałam dalej, że bardzo sobie chwalicie spacery w niej co mnie niezmiernie cieszy bo wczoraj zamówiliśmy swoją
kusicie jak diabli...tula jak to ladnie brzmi

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
U nas kolejna noc i pobudki co 2h..... Oczywiście każde wstanie z rykiem, ale jak się obudzi o 6.30 to bez płaczu, bo wyspana. Dentinox nie pomaga i też się zastanawiam czy dzisiaj wieczorem nie podać jej od razu Ibum...
daj jakas malutka dawke, zobaczysz czy pomoze bidulka.

Cytat:
Odkąd Lili pierwszy raz stanęła na nogach sama, tak teraz szuka tylko okazji do ćwiczeń i wszystkie zabawki poszły w odstawkę, a najbardziej atrakcyjna jest kanapa, stolik i oraz nogi osoby siedzącej, ewentualnie ręce....
ciekawe czy będzie kolejna wedrowniczka - po Emilku

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
i mnie tez jest karpmuwielbiam i nie smierdzi nic a nic do tego barszczyk z uszkami sledzie pod pierzynkp , w oleju, ryba po grecku salatka, salatka z warzywami i mpzzarella pierogi i siedzimy przy kaledach przy stole do 22 spiewamy rozmawiamy potem prezenty .
ale będzie fajnie! jedzonko i cos o czym jeszcze niedawno marzylysmy - Wigilia z naszymi największymi prezentami

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
skonczylo się ulewanie to czas na nowe atrakcje
Stary 2013-12-09, 12:10   #4005
xal
Zakorzenienie

Cytat:
słoiczkiem z mięsem

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 12:13   #4006
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż pobił dzisiaj męża Hump wychodził coś załatwić i mówi, że kupi później słoiczki, myslałam, że później tzn. że jak dam mu listę co kupujemy. A on dzwoni do mnie ze sklepu i mi czyta wszystkie słoiki jakie są zaczął od bobovity 20 minut zajęło nam czytanie składów

oł jeee niech żyją mężowie

ja zrobiłam zupkę z marchewki, pietruszki, ziemniaka i dałam seler
Stary 2013-12-09, 12:20   #4007
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie, ale uparcie probuje. teraz pozycja "do startu" jest już praktycznie co chwile, tylko jeszcze nie wie co dalej nadal pełza do tylu i kreci się wokół własnej osi. dzisiaj chyba 10 minut zasuwala jak smiglo, bo chciała dogonić tepaputki myszki. twarda jest uparta po mamie hehe.
mnie tez...kochany len. chyba nauke wierszyków zaczniemy od na tapczanie siedzi len

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
lepiej, ona będzie drzemać, a maz ugotuje obiad
Stary 2013-12-09, 12:32   #4008
justyna_g4
Zakorzenienie

Co miałam sen to masakra...Odkąd urodziłam to teraz dostałam @ drugi raz. Ale była długa przerwa między jedną a drugą. I w nocy śniło mi się, że czuję kopniaczki w brzuchu. I mówię Tż patrz, a on położył ręce i brzuch zaczął falować. I ja panika. Że jak to się nie zorientowałam, że to już musi być 20tc skoro kopie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 13:23   #4009
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
słoiczkiem z mięsem
tylko wtedy dostanie i seler i mięso nowe jednego dnia, a ja chciałam wszystko nowe po 3 dni wprowadzać po 1 rzeczy.

Cytat:

ugotowałam jej kawałeczek selera i dostanie do słoika z marchewką i ziemniakiem ale mam taki zwykły z lidla, więc średnio mi to pasuje, no ale nic nie poradzę że nie mam własnego pola żeby wszystko w mini ilościach uprawiać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 14:07   #4010
karota11
Zadomowienie

Cytat:

też mam taką nadzieję

Karolina pewnie gdyby nie suwaczek, to byś zapominała,z e w ciąży jestes A jak sie czujesz? cyce dają znać? pytam, bo u mnei to najgorsze było tak mnie bolały na początku,ze szok

Cytat:

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Rozumiem, że nie masz czasu na odliczanie...już żadna z nas nie będzie miała tyle czasu co przy pierwszym ehhhh. Tak sobie nieraz leżę z małą i mi tak smutno jakoś, że na drugie dziecko nie będę miała tyle czasu, że czas będzie trzeba dzielić na dwójkę itd.
hehe, wiadomo, faceci zawsze w supermarketach na telefonie wiszą i wpatrują się w półki to juz wiadomo o co kaman

Cytat:

smakowała ?
Cytat:
jeszcze nie, ale uparcie probuje. teraz pozycja "do startu" jest już praktycznie co chwile, tylko jeszcze nie wie co dalej nadal pełza do tylu i kreci się wokół własnej osi. dzisiaj chyba 10 minut zasuwala jak smiglo, bo chciała dogonić tepaputki myszki. twarda jest uparta po mamie hehe.
mnie tez...kochany len. chyba nauke wierszyków zaczniemy od na tapczanie siedzi len

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

lepiej, ona będzie drzemać, a maz ugotuje obiad
hehe no pewnie , kobietka wie jak się ustawić to napewno tak będzie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Co miałam sen to masakra...Odkąd urodziłam to teraz dostałam @ drugi raz. Ale była długa przerwa między jedną a drugą. I w nocy śniło mi się, że czuję kopniaczki w brzuchu. I mówię Tż patrz, a on położył ręce i brzuch zaczął falować. I ja panika. Że jak to się nie zorientowałam, że to już musi być 20tc skoro kopie...
Stary 2013-12-09, 14:20   #4011
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
smakowała ?
Ignacemu wszystko smakuje. jeszcze nie trafiliśmy na rzecz która by była beee
Stary 2013-12-09, 14:26   #4012
sharpnowaja
Zakorzenienie

Karolina tylko na buzi ma takie plamy? U nas takwyglada prawie cale cialo, zwlaszcza rece. Z tym ze u nas to jest mkeko + cos

Diabli pytalas o rozmiar stroju mikolaja, ale przypominam sobie jak jestem na wizazu (czyt. Jak moja niunia spi) i nie mam jak sprawdzic.

I juz wam nie chwale mojego sloneczka bo jak to robie to nagle sie jej odmienia o 180 stopni. Tak wiec jesli nie marudze tzn ze jest dobrze
Stary 2013-12-09, 14:31   #4013
nuna2
Zakorzenienie

hej. Melduję po kilku dniach nieobecności
Piątek, sobota byliśmy u teściów, wczoraj mieliśmy gości, potem oglądaliśmy film z mężem i tak zeszło Za 2 tyg już święta, w te jedziemy do męża.

Szczeniaczek kiwaczek przypadł do gustu Julci, jest nim zafascynowana, a przy okazji ćwiczy na brzuszku.

Dziś byliśmy u neonatologa i neurologa. Mamy dobre wieści, bo neuro puściła nas do szczepień, powiedziała, że mała jest super wyćwiczona, jeszcze delikatnie lewa rączka jest słabsza, ale za to super obraca się na brzuszek, łapie za stópki. Mieliśmy robić następne USG główki, ale uważa, że nie ma sensu płacić, bo widzi, że się nie powiększa, spadła o jeden kanał na siatce centylowej. Pytałam też o rehabilitację, czy widzi sens jeżdżenia co tydzień, ona powiedziała, że jak dla niej to raz w miesiącu powinno być ok. Za 3 miesiące kontrola.

Wypisała nam do ośrodka kartkę, że ma mieć jakieś bezpieczne szczepionki bezpłatnie.. Ale muszę się zorientować, co i jak

No i wazy 6450 ma 65,5 cm
Stary 2013-12-09, 14:53   #4014
cloche
Zakorzenienie

nuna super! Julka o pol cm dluzsza i 20g ciezsza od Flo

deb, serio chcesz po 3 dni tak z nowosciami? jak do tej pory bylo ok to nie przejmuj sie az tak. i w hippach miesnych po 4 miesiacu nie ma selera. no ale z miesa mloda alergii nie dostanie, wiec jak ja wysypie, to seler winny

my u lekarza spoko... odstawiamy zelazo, jedziemy z miesem. niedlugo tez pewnie leki odstawimy. pan dr chcial wziac Florka do domu do siebie mowie nie ma sprawy, wyspie sie w koncu to sie dopytal jak tam ze spaniem. potem stwierdzil ze Flo jest bardzo ciekawy swiata i trzeba przetrwac ten burzliwy okres, ale jak tak na niego patrzy, to widzi oznaki inteligencji no wiec musze wspierac geniusza!

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:01   #4015
Ashyshqa
Zakorzenienie

Czeeesc. U nas dzis 13 st i sloneczko wiec dalej uskuteczniamy spacery w nosidle. Dzis juz ja Sofcie nosilam no i powiem szczerze, ze wygodniej mi jak ma ja maz jednak czuje sie to prawie 8kg
Puchatkowa pokaz jaka zamowilas
Happy mnie wczoraj zaskoczyla,ze w ergo jest opcja noszenia na biodrze. W tuli chyba sie nie da, a szkoda bo w domu by sie przydalo... Moge tak chuste wiazac za rada Cloche i chyba sprobuje. W kuchni to wiazanie idealne.

Karolina i Sharp u nas tez suche placki i tez pojawily sie zanim.zaczelismy rozszerzanie ale jak przestalam pic mleko to zostaly tylko 2 bledziutkie na nozkach. Potem, przy rozszerzaniu pojawily sie nowe i teraz sa juz po calym cialku rozsiane Bylysmy dzis z tym u lekarza ogolnego i dostalysmy skierowanie do pediatry-dietetyka. Ciekawe na kiedy nas umowia... Ale rozszerzac musze dalej bo boje sie o poziom zelaza. Wiec czas na miesko... Dzis Sofka zajadala bataty. Baaardzo smakowaly
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:17   #4016
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Piątek, sobota byliśmy u teściów, wczoraj mieliśmy gości, potem oglądaliśmy film z mężem i tak zeszło Za 2 tyg już święta, w te jedziemy do męża.

Szczeniaczek kiwaczek przypadł do gustu Julci, jest nim zafascynowana, a przy okazji ćwiczy na brzuszku.

Dziś byliśmy u neonatologa i neurologa. Mamy dobre wieści, bo neuro puściła nas do szczepień, powiedziała, że mała jest super wyćwiczona, jeszcze delikatnie lewa rączka jest słabsza, ale za to super obraca się na brzuszek, łapie za stópki. Mieliśmy robić następne USG główki, ale uważa, że nie ma sensu płacić, bo widzi, że się nie powiększa, spadła o jeden kanał na siatce centylowej. Pytałam też o rehabilitację, czy widzi sens jeżdżenia co tydzień, ona powiedziała, że jak dla niej to raz w miesiącu powinno być ok. Za 3 miesiące kontrola.

Wypisała nam do ośrodka kartkę, że ma mieć jakieś bezpieczne szczepionki bezpłatnie.. Ale muszę się zorientować, co i jak

za wagę i wzrost, i efekty ćwiczeń
Stary 2013-12-09, 15:19   #4017
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ignacemu wszystko smakuje. jeszcze nie trafiliśmy na rzecz która by była beee
a u nas seler jest blee. gdybym wiedziała że tak źle będzie to bym go olała, a tak pół słoika marchwi i ziemniaka poszło do kosza już przy posmakowaniu pierwszej łyżeczki tak się skrzywiła, i prawie rzygnęła, że tak ładnie powiem

UWAGA UWAGA CHWALIMY SIĘ - Dostanę nową sukienkę od TŻ bo...MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA lewa dolna jedyneczka, prawie niewidoczna, ale wyczuwalna i słyszalna

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:

Ale super wiadomości
Brawa za wzrost i wagę
Stary 2013-12-09, 15:26   #4018
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Karolina pewnie gdyby nie suwaczek, to byś zapominała,z e w ciąży jestes A jak sie czujesz? cyce dają znać? pytam, bo u mnei to najgorsze było tak mnie bolały na początku,ze szok
ogólnie dobrze póki co tylko czasami mdłości, ale bez wymiotów cyce ani w pierwszej ciąży ani teraz mnie nie bolą
Cytat:
`
dokładnie...
Cytat:
Karolina tylko na buzi ma takie plamy? U nas takwyglada prawie cale cialo, zwlaszcza rece. Z tym ze u nas to jest mkeko + cos
u nas tylko buzia
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Karolina i Sharp u nas tez suche placki i tez pojawily sie zanim.zaczelismy rozszerzanie ale jak przestalam pic mleko to zostaly tylko 2 bledziutkie na nozkach. Potem, przy rozszerzaniu pojawily sie nowe i teraz sa juz po calym cialku rozsiane Bylysmy dzis z tym u lekarza ogolnego i dostalysmy skierowanie do pediatry-dietetyka. Ciekawe na kiedy nas umowia... Ale rozszerzac musze dalej bo boje sie o poziom zelaza. Wiec czas na miesko... Dzis Sofka zajadala bataty. Baaardzo smakowaly
mąż właśnie pytał lekarza czy nie można zrobić jakiś testów alergicznych, to powiedział, że to za wcześnie, bo nie będą miarodajne
Stary 2013-12-09, 15:32   #4019
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nuna super! Julka o pol cm dluzsza i 20g ciezsza od Flo

deb, serio chcesz po 3 dni tak z nowosciami? jak do tej pory bylo ok to nie przejmuj sie az tak. i w hippach miesnych po 4 miesiacu nie ma selera. no ale z miesa mloda alergii nie dostanie, wiec jak ja wysypie, to seler winny

my u lekarza spoko... odstawiamy zelazo, jedziemy z miesem. niedlugo tez pewnie leki odstawimy. pan dr chcial wziac Florka do domu do siebie mowie nie ma sprawy, wyspie sie w koncu to sie dopytal jak tam ze spaniem. potem stwierdzil ze Flo jest bardzo ciekawy swiata i trzeba przetrwac ten burzliwy okres, ale jak tak na niego patrzy, to widzi oznaki inteligencji no wiec musze wspierac geniusza!

Na razie chciałam wszystko po 3 dni wprowadzać ja tam się boję jakichś przebojów brzuszkowych jak po kalafiorze ostatnio i wolę być ostrożna
Pewnie masz rację z tą alergią, więc selerem się tak nie będę przejmować, tymbardziej, że w połączeniu przeze mnie wymyślonym jej nie przypasował.

Haha uśmiałam się z tego lekarza ale Floruś inteligenty to jest, wie jak mamusię przy sobie zatrzymać i dostać to czego potrzebuje
Stary 2013-12-09, 15:38   #4020
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

brawa dla Julki!!!

no i deb gratuluję sukienki ja już dostałam od małża, tzn kasę na nią

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości