|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
A gdzie tam! Moja Babcia tylko twierdzi, że mam całą szafkę lakierów. Gdzie całą szafkę?! Toż to tylko mały kartonik od butów ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Jestem dziś złą uczennicą, ale co zrobić gdy oddychać się przez katar nie da, a kaszel dusi? Czeba zostać w domu. No i co z tego, że do szkoły się nie wybrałam, ale na siłownię pojadę jak tylko nauczę się podziału politycznego Europy? W gruncie rzeczy to jestem ciekawa kiedy to nastąpi Wczoraj umyłam włosy wieczorem. Nałożyłam olejek Green Pharamcy, umyłam szamponem z tej samej firmy i nałożyłam odżywkę b/s Joanny miód i proteiny mleczne. Jak na razie efektów nie znam bo włosy wciąż związane. Rozpuszczę je dopiero przed wyjściem coby dojechać na siłownie w korzystnym stanie A teraz uciekam do nauki. Aby chciało mi się tak, jak mi się nie chce
|
|
|
|
|
#4802 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Niedawno wstałam. Dzisiaj mnie czeka sporo nauki. Dostałam e-mail z materiałami szkoleniowymi z pracy i grafik. W tym tygodniu jestem wpisana tylko na 2 dni. Mam nadzieję, że ta liczba zwiększy się przynajmniej do 4 dni. Cytat:
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry dzień
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa puszyste dociazone, troche szorstkie jednak ale to nic. ogolnie wygladaja bardzo dobrze. nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Spaceroholiczka
|
Zapraszam na Confetti i pachnący My Secret
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
No hej
klienci nie przychodzą, to sobie mogę posiedzieć ![]() Heroldin - rozumiem, że chciałaś mnie dobić tym określeniem ![]() Kaveri - musiałaś mówić o tych promocjach w rossmanie? Teraz już na pewno z samym jedwabiem stamtąd nie wyjdę ![]() FeelingLost - Oj też mam taką nadzieję, a to już 4 miesiąc idzie a ich aż tak wiele nie urosło, chyba za bardzo pożałowałam I tak jest lepiej niż było ![]() Współczuję tej dziury, której już na szczęście nie ma Karo89 - Jasne, że zdam relację innej opcji nie ma Rossman to dzisiaj będzie mój relaks po pracownicy i praktykach
|
|
#4808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://ksiezycowaroza.blogspot.com/p/blog-page.html 2 lata temu. 2 lata zapuszczałam włosy regularnie ścinając końce, ale co z tego skoro ich wygląd psuła 1/3 dolnej partii włosów. Ścięłam, nie żałuję i nadal zapuszczam. Są teraz krótsze, ale odwdzięczają się tym, że są zdrowe i ładnie wyglądają. Moim zdaniem powinnaś co miesiąc podcinać włosy o 1cm i stosować coś na szybszy porost ewentualnie chodzić w związanych włosach. Szybko je wyrównasz żeby wyglądały w miarę ok. Edytowane przez 201703240903 Czas edycji: 2013-12-09 o 13:52 |
|
|
|
|
#4809 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam, że odżywki po chemioterapii są bardzo dobre na szybszy porost włosów. A Ty masz coś godnego polecenia na porost włosów? Z tym, że teraz rosną zdrowsze i ładniejsze to muszę się w pełni zgodzić, bo moje teraz takie grube są i miękkie
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia czemu tak moje wlosy zareagowaly, wczesniej bylo wszystko okey
|
|
|
|
#4812 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi służyła pokrzywa, ale przy pierwszym stosowaniu biegałam co kilka minut do toalety. Z suplementacji na początku królowała Belissa. Pierwsze opakowanie stosowałam w okresie lipca i czerwca. Miałam wtedy włosy za ramiona. We wrześniu już miały długość przed piersi. Całkiem fajnie radziła sobie też skrzypovita. W wcierek polecam Jantar i Joannę. Stosowałam też seboravit. Nie był zły, ale po 1 dniu od zastosowania miałam tłuste włosy. Możesz też stosować olejki do wcierania w skórę głowy przed myciem. Dużo dziewczyn chwali sobie ten olejek Khadi - Olejek stymulujący porost włosów - 210 ml. Moim zdaniem jest dosyć drogi, nigdy nie miałam okazji go kupić. Wszystko zależy od czasu i tego co chciałabyś stosować. Ważne by nie kupować 1000 rzeczy na raz. Zastanów się co najbardziej byś chciała stosować i na co masz czas. Suplementacja jest dobra dla osób zapracowanych i wiecznie zajętych, które mają bardzo mało czasu dla siebie Wcierki są fajne, ale trzeba wyrobić sobie nawyk pamiętania by je wcierać Herbatki są spoko, ale trzeba liczyć się, że może nam się nie spodobać ich smak Olejowanie skóry głowy jest fajne, o ile masz czas by trzymać ten olej na głowie i nie jesteś zmuszona bardzo często wychodzić z domu. Trzeba liczyć się z możliwością braku dyspozycyjności przez przynajmniej pół godziny. |
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4814 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świadczy to o tym, jak silna była moja wola, bo weszłam tylko po podpaski i dezodorant, a wyszłam z nimi i szczoteczką do zębów, ale przecież to nie kaprys, tylko potrzeba żadnych zbytków!lecę dokańczać placki z cukinii
|
|
#4816 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
FeelingLost - też kiedyś piłam pokrzywę ale bardziej pomogła mi jednakże suplementacja. A co olejku to rozważę go ![]() Niestety ja należę do tego typu osób, które kompletnie nie mają czasu dla siebie, bo nie mam ani trochę. Wstaję rano o 6:30, o 7:30 zaczynam pracę, kończę o 16:30, o 17:00 mam praktyki do 18:00, zanim dojadę i dojdę do domu jest już 19:00, a gdzie czas na naukę? Oczywiście jak wrócę do domu, potem jest już 00:00 jak nie lepiej i trzeba iść spać ![]() A w weekendy również od rana do wieczora uczelnia
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Od soboty usiłuję się wbić na internet i wreszcie się udało. :c Byłam u fryzjera i stary dobry motyw z tym, ile to jest 3 cm znowu się powtórzył. Ale wiecie co... chyba jestem zadowolona http://1.bp.blogspot.com/-Co_lb9X3k2...0/duperele.jpg Cały wypad opisałam na blogu.. Ogólnie wyglądają dużo lepiej, ale.. Tylko mnie wydają się teraz takie strasznie rzadkie? :< Dzisiaj myłam włosy rano po nocnym olejowaniu, niby ok, ale troszkę nie bardzo chciały się ułożyć. Grzywka już nie lubi być suszona, jajaj, cięzkie życie. I znowu przesiałam 70 zł na kosmetyki, zwariuję z sobą. Nie mogę nosić przy sobie więcej niż 5 zł, bo zaraz sobie przypominam, że coś muszę kupić. ;cPozdrawiam z kubkiem gorących ziółek i masą roboty
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2013-12-09 o 15:31 |
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
TAAAAAK! W końcu coś wonia nam tak samo!
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Też od czerwca nie podcinałam, jednak czas najwyższy..
![]() Chciałam jeszcze przed świętami, ale w sumie to nie wiem czy chcę tylko podciąć końce, czy trochę pocieniować.. Ale z drugiej strony, jak pocieniuję, to może mi się nie podobać i stracę dużo z długości.. Cytat:
![]() Wychodziłam do szkoły było ciemno, przyszłam też już prawie ciemno.. Grr.. Zjadłam obiad, teraz czas na naukę.
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podcinałam w październiku 2 razy sama i już znowu kusi mnie odświeżenie![]() No i pocieniowanie, zastanawiam się czy dobrze będą wyglądały gdy tylko przód przy twarzy będzie wycieniowany? bo w sumie tylko przód mi przeszkadza i źle się z takimi prostymi czuję, więc może tył w spokoju zostawię niech sobie rośnie, a przód wycieniuję
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
o, dzień bez nauki jest dniem straconym
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam 65% z probnej matury z niemca, z czym do ludu
ale z Horverstehen mialam 15/15 nie mam pojecia jak to zrobilam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4825 | |||
|
Zakorzenienie
|
powiedz, że żartujesz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomalowałam sobie pazurki kiwiaczem ![]() miałam dziś kolokwium z angielskiego, nie zaliczę go na 100% a apropo przyspieszaczy porostu to polecam olejek khadi, drogi ale niesamowicie wydajny lub sesę troszkę tańsza ale mniej wydajna i wcierki w szczególności jantar. Dziewczyny na ile Wam starcza maska z biovaxu? |
|||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
na kilka miesięcy, bo używam co paręnaste mycie
![]() a tak szczerze u mnie starcza na około 10 użyć, a włosy mam dosyć krótkie.
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem jak to nazwać, czy to będzie cieńcie w U czy po prostu przód wycieniowany a tył tylko lekko podcięty ( wyrównany, bo w V mi rośnie - widziałaś )
Podoba mi się tak z przodu klik albo takie coś KLIK tylko najkrótsze włosy miałyby sięgać mniej więcej do połowy policzka
Edytowane przez meeedzik Czas edycji: 2013-12-09 o 17:01 |
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
M4rt3czk4_92 - ja biovaxu używam tak ze dwa - trzy razy w tygodniu i mam go jakieś półtora miesiąca. Kiedyś nakładałam codziennie po każdym myciu i wtedy starczał na niecały miesiąc. Generalnie jak się dorwie promocję w SP to jak najbardziej opłaca się kupić.
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spojrzeć przy okazji jakiejś wizyty gdzieś, gdzie Essie można dostać
|
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu żaliłam się na prostowanie się fal po koczku. Któraś radziła mi lakier isany. Bez denatu była wersja czerwona? Gdyż byłam dziś w rossie i akurat jest promocja na lakiery i półki były pełne ale czerwonej wersji nie widziałam, tylko pianka była z czerwonej serii
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

W gruncie rzeczy to jestem ciekawa kiedy to nastąpi

jak ktoś mi daje kosmetyk w prezencie to jestem wniebowzięta
powiem Wam jutro czy wyszłam tylko z samym jedwabiem

zalaminowalam te kudly niewdzieczne. matko kochana 

Tym mi to pachnie