Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 14:49   #4951
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Czy ktoś zakupił dziś termometr z lidla, bo sie nad nim zastanawiałam?
Dobrze, że się powtórzyło pytanie bo bym zapomniała odpisać
No więc - mnie się podoba
Mierzy się temperaturę na czole lub w uchu, przy czym nawet w instrukcji piszą, że bardziej dokładna jest ta z ucha.
U mnie ta różnica wynosiła 3 kreski także i tak nie jest źle
Jak komuś nie szkoda baterii to może też ustawić sobie godzinę i wtedy cały czas wyświetla się godzina na przemian z temperaturą otoczenia.
No i to chyba na tyle - cóż więcej można o termometrze napisać?
Stary 2013-12-09, 14:59   #4952
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
frogutka jakie to rozmiary?
w większości 62-68, czerwony sweterek ma metkę 3-6mcy, welurowe spiochy i kaftanik 56, te letnie-leginsy, sukienka, czy bluzki z krótki 3-6mcy, różowy dres jest na 74
Trochę jeszcze nie czaję tych rozmiarów, to znaczy ja metka jest ok-czytać umiem ale bez metki ciężko mi ocenić, chyba, że wielkie to tyle widze

ale się najadłam, a wręcz nażarłam 2 razy pomidorowa- najpierw z makaronem, a za 10 min z ryżem, a teraz chyba pękne
Stary 2013-12-09, 15:04   #4953
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jeszcze lepszy sen mialas Ale te ciazowe mozgi maja pomysly

A ja wlasnie mialam zwrocona uwage na przystanku od jakiejs starszej pani - ze "w odmiennym stanie nie wolno chodzic w butach na obcasach"
o

Jakies 2tg temu wybralam sie na wizyte do gina w kozakach z zeszlego roku obcasik nie duży bo z 5cm ale dlugie do polowy uda co prawda położna nic nie powiedziała ale popatrzyła jak na wariata ale to byl głupi pomysl bo z tym moim bębenkiem (obecnie 36tc) zdejmowanie i ubieranie tych butów najpierw u położnej potem u gina to był horror musieli się ze mnie nieżle uśmiać jak się nagimnastykowałam

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Dzisiaj kąpiel brałam i szalał wariat więc podniosłam się do góry wytarłam ręce ręcznikiem, złapałam telefon zaczynam kręcić film i oczywiście nic...nawet nie drgnie ten baniak przede mną. Jakby wiedział że go kręcę
Skąd ja to znam

Cytat:
dziewczyny ratujcie Piotrk chyba wszedł mi między żebra, mam taki bol z prawej strony pod żebrami że umrę tutaj! leże już trzecią godzinę i jest coraz gorzej
Proponuje w bolące miejsce popukać palcem, pomasować albo coś zimnego przylożyć ja tak robię jak moj małydokazuje i zazwyczaj reaguje i się przesuwa

Cytat:
Hej Dziewczyny

widzę, że na wątku już świąteczno-wigilijna atmosfera
Dla mnie będzie to pierwsza wigilia sam na sam z mężem i pierwsze samodzielne wigilijne gotowanie ciekawe jak mi pójdzie, oby smacznie 12 potraw na bank nie będzie, bo nigdy byśmy tyle nie zjedli sami

U mnie spokojnie, bez rozstępów chociaż tak jak piszecie krwawienia z nosa to moja specjalność, niestety razem z katarem (mam go całą ciążę). Na usg genetycznym wszystko było dobrze, a mały powoli kopie non stop Moja mama się śmieje, że non stop to ja się za brzuch trzymam i męczę młodego, ale nie potrafię nie głaskać brzuszka

Jestem już oficjalnie na zwolnieniu cieszę się, bo jak wyglądam za okno to nic mi się nie chce w końcu ruszyły też zakupy dla małego, ale z inicjatywy moich rodziców - zasponsorowali nam nowy wózek (chcieliśmy kupić używany) i tonę ciuszków Zaczyna do mnie docierać, że coraz mniej czasu nam zostaje. W przyszłym miesiącu urządzamy pokoik
Co prawda nie z lidla a bardzo podobny z biedronki mam i jestem mega zadowolona moi rodzice kupili dla maluszka i sprawdza się super.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:05   #4954
monkaa321
Zakorzenienie

to mało zjadłaś ja opędziłam 5 mandarynek, 2 kawałki ciasta drożdżowego i jogurt
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:06   #4955
runaway_star
Raczkowanie

Hello

Tak tu piszecie o tych wigilijnych potrawach, że aż ślinka cieknie Moja babcia liczy te 12 potraw tak, że jak np. jest kapusta z grochem, to kapusta liczona jest osobno i groch osobno - nie pojmuję tego rozumowania Ale wtedy wychodzi na pewno 12 lub więcej U mnie na wigilii jest zawsze karp smażony i karp w galarecie i grzybowa z makaronem. Czasami jeszcze pierogi z kapustą i grzybami. Plus ewentualnie jakaś sałatka. W pierwszy i drugi dzień świąt jest jeszcze do tego barszczyk z uszkami. Z ciast to ja standardowo robię orzechowca (mam dobry przepis, jakby któraś chciała) i czasami jabłka w cieście (niebo w gębie) i w tym roku zrobię jeszcze piernika. A co do tradycji, to zawsze jest modlitwa na początek i łamanie się opłatkiem, potem jemy, potem są kolędy i później prezenty To w mojej rodzinie. Bo w rodzinie Małża tylko opłatek i jedzenie no i dzieci szwagra rozpakowują prezenty

Nasz nowy domek (mieszkamy od sierpnia) już jest przystrojony na Święta Co prawda elewację mamy jeszcze nie pomalowaną, ale na daszku przed gankiem błyszczą się światełka Tylko dziwnie, że jeszcze nikt oprócz nas na osiedlu nie wywiesił światełek - jakoś zwlekają z tym ludzie w tym roku. A u Was jak jest ze strojeniem domu? Ja się nie mogę doczekać aż wstawimy i ubierzemy choinkę (już kupiona) - pierwszy raz w swoim własnym domu

A tak już mniej świątecznie:
A co sądzicie o imieniu Alan? [Można mówić też Alek]. Bo tak mi się przed chwilą rzuciło w oczy i nawet spodobało, ale waham się, czy to aby nie zbyt egzotyczne imię. Choć w statystykach ministerialnych za 2012r. jest na 21 miejscu jeśli chodzi o częstotliwość nadawania. Rozważamy jeszcze Damian. Ale sama już nie wiem. Straszny problem z tym imieniem i dobija mnie to

Ja też już podobnie jak część z Was zaczynam odczuwać różne dolegliwości. Dziś sobie w nocy nie mogłam pozycji znaleźć i spałam wszystkiego może ze 2 godziny... A w pracy od 8 do 18 siedzieć trzeba... Dobrze, że mam dzisiaj trochę luzu.

Czy któraś z Was ma nisko brzuch? Bo mi ostatnio dużo osób na to zwróciło uwagę, a ja tak chyba mam od początku, więc sądziłam, że taka moja uroda po prostu i że to nie jest żaden powód do zmartwień.
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:08   #4956
czbasia
Zakorzenienie

Mam termometr.... Przetestowałam.. Wydaje mi sie w miare ok. Na czole pokazuje od 36,0 max 36,6 , w uchu 36,6-36,7 wiec dokladniejszy. Chyba go zostawię
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:09   #4957
runaway_star
Raczkowanie

O jacie. Teraz się zorientowałam jak się rozpisałam bardzo. Nie wiem czy będzie się Wam chciało tyle czytać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 15:10   #4958
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Hello
A co sądzicie o imieniu Alan? [Można mówić też Alek]. Bo tak mi się przed chwilą rzuciło w oczy i nawet spodobało, ale waham się, czy to aby nie zbyt egzotyczne imię. Choć w statystykach ministerialnych za 2012r. jest na 21 miejscu jeśli chodzi o częstotliwość nadawania. Rozważamy jeszcze Damian. Ale sama już nie wiem. Straszny problem z tym imieniem i dobija mnie to

Ja też już podobnie jak część z Was zaczynam odczuwać różne dolegliwości. Dziś sobie w nocy nie mogłam pozycji znaleźć i spałam wszystkiego może ze 2 godziny... A w pracy od 8 do 18 siedzieć trzeba... Dobrze, że mam dzisiaj trochę luzu.

Czy któraś z Was ma nisko brzuch? Bo mi ostatnio dużo osób na to zwróciło uwagę, a ja tak chyba mam od początku, więc sądziłam, że taka moja uroda po prostu i że to nie jest żaden powód do zmartwień.
Alan ma na imię mój chrześniak według mnie bardzo ładne imię

Ja mam bardzo nisko brzuch, nie martw się nie ma powodu do zmartwień

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:15   #4959
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po połówkowym. Dziecko wygląda na zdrowe Niestety tak się obróciło, że buźki się nie dało uchwycić Nie mam więc filmu ani zdjęcia. Wg gina będzie to.... dziewczynka Choć myślałam, że będzie chłopak.... Trza imię wymyśleć, bo na razie się tylko chłopięcymi zajmowałam...
Natsępną wizytę mam w czwartek (już u mojego gina). Prosiłabym o zaktualizowanie danych na 1 stronie
Gratuluję córeczki!!!
Stary 2013-12-09, 15:29   #4960
mmhym
Zadomowienie

Frogutka, świetne zakupy - zwłaszcza sukienka granatowa śliczna

Cytat:
dziewczyny ratujcie Piotrk chyba wszedł mi między żebra, mam taki bol z prawej strony pod żebrami że umrę tutaj! leże już trzecią godzinę i jest coraz gorzej
No i co? Słuchałaś się Kate? Jest lepiej?

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
mmhym
bardzo ciekawy ten przepis, zapisałam i na pewno wypróbuję. Ciekawa byłam jak to wygląda i poszperałam w necie, efekt końcowy extra
Noo

Cytat:
Jestem już oficjalnie na zwolnieniu cieszę się, bo jak wyglądam za okno to nic mi się nie chce w końcu ruszyły też zakupy dla małego, ale z inicjatywy moich rodziców - zasponsorowali nam nowy wózek (chcieliśmy kupić używany) i tonę ciuszków Zaczyna do mnie docierać, że coraz mniej czasu nam zostaje. W przyszłym miesiącu urządzamy pokoik
We troje spędzacie wigilię w tym roku?
Ja też cały czas tzrymam łapy na brzuchu, no nie da się inaczej
I brawa za pierwsze zakupy - na jaki wózek się zdecydowaliście?

Cytat:
A u Was jak jest ze strojeniem domu?
U mnie przebieg wigilii dokładnie taki jak u Ciebie
Domy na wsi u moich rodziców rozświetlają się dopiero w wigilię - wtedy, kiedy choinki. Ja mieszkam w mieście, w kamienicy, więc wiadomo.
Mnie akurat Alan źle się kojarzy, ale zasada jest jedna - jak Wam się podoba, to niczym ani nikim się nie przejmuj
I z brzuchem podobnie, każda kobieta w ciązy i każdy brzuch wyglądają inaczej i nie wolno się tym sugerować - tak pisało w mojej mądrej książce

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:33   #4961
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mam termometr.... Przetestowałam.. Wydaje mi sie w miare ok. Na czole pokazuje od 36,0 max 36,6 , w uchu 36,6-36,7 wiec dokladniejszy. Chyba go zostawię
ile kosztował? Może i ja sie po niego wybiorę skoro testowałyście

Cytat:

Nasz nowy domek (mieszkamy od sierpnia) już jest przystrojony na Święta Co prawda elewację mamy jeszcze nie pomalowaną, ale na daszku przed gankiem błyszczą się światełka Tylko dziwnie, że jeszcze nikt oprócz nas na osiedlu nie wywiesił światełek - jakoś zwlekają z tym ludzie w tym roku. A u Was jak jest ze strojeniem domu? Ja się nie mogę doczekać aż wstawimy i ubierzemy choinkę (już kupiona) - pierwszy raz w swoim własnym domu

z tymi światełkami musi być pięknie my przeprowadzamy się dopiero w styczniu/lutym więc w tym roku jeszcze nasz domek bez światełek.

Alan bardzo ładne imię owszem dość rzadkie, ale ciekawe i fajnie brzmi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 15:33   #4962
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mnie akurat Alan źle się kojarzy, ale zasada jest jedna - jak Wam się podoba, to niczym ani nikim się nie przejmuj
To nie to, że się przejmuję czy komuś innemu się podoba czy nie, ale zależy mi na tym, żeby - oprócz tego że nam się podoba - moje dziecko było zadowolone z imienia i żeby nie miało z jego powodu jakichś nieprzyjemności wśród rówieśników.
Stary 2013-12-09, 15:53   #4963
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ile kosztował? Może i ja sie po niego wybiorę skoro testowałyście
Cena 49,99z zł, 3 lata gwarancji- wydaje mi się że warto
Stary 2013-12-09, 16:19   #4964
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Załapałam sie na zakończenie wątku
I mam termometr z Lidla rodzice byli w mieście i mi kupili

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:25   #4965
Ela87
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku
27 tydzień 1 dzień - waga 1141 g można wpisać.
No i wizyty dla Teqiby
Miałam nie iść na trzecie genetyczne/prenatalne, ale dzisiaj tż powiedział żebym się zapisała, w sumie się zapisałam, trochę też przez tą cukrzycę.
A więc:
21.12 - godz 10:00 genetyczne
7.01 - godz 17:15
Oczywiście znowu jakies skierowanie na badania
No i w końcu dostałam jakieś normalne zdjęcie, młoda się pokazała I nogi też rozłożyła - jak zawsze

Cytat:
Zmierz koniecznie żeby być spokojną
No tylko muszę do piwnicy zejść, a tam zimno i właśnie mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Uciekam przed porodem
Nie chcę Cię martwić, ale nie wysilaj się. Nie masz szans i tak Cię dogoni

Cytat:
odpoczywaj i kompletuj wyprawkę Fajna zabawa

Cytat:
w większości 62-68, czerwony sweterek ma metkę 3-6mcy, welurowe spiochy i kaftanik 56, te letnie-leginsy, sukienka, czy bluzki z krótki 3-6mcy, różowy dres jest na 74
Trochę jeszcze nie czaję tych rozmiarów, to znaczy ja metka jest ok-czytać umiem ale bez metki ciężko mi ocenić, chyba, że wielkie to tyle widze
Wyglądają na większe
Aż mam ochotę na lumpa

Cytat:
Alan nie kojarzy mi się egzotycznie. Nie znam nikogo z takim imieniem, ale nie jest brzydkie Damian już mi sie mniej podoba...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 16:26   #4966
kolba
Raczkowanie

Frogutka gratulacje córeczki))
Dziewczyny super ze wizyty udane!! Całe szczęście, że ten drugimi i trzeci trymestr jakiś taki spokojniejszy pod względem zdrowotnym dla nas i naszych dzieci, prawda?
Martwi mnie tylko cisza od mariolasl(( Ufam, że po prostu musi dużo odpoczywać i leżeć, a reszta jest w porządku!!!

Co do świat to tam skąd pochodzę - Beskidy, tradycją są świąteczne ciasteczka Nie ciasta tylko wlasnie ciasteczka. Są tacy, co robią kilkanaście rożnych małych ciasteczek - no uwielbiam to!!!
Odkąd sama robię święta w krk (od trzech lat) to mam tych ciasteczek może z pięć lub sześć rodzajów tylko, ale jak przyjezdzamy do Rodziców w pierwszy dzień świat, to sobie odbijam
Oprócz tego barszcz z pierogami (do tego dla każdego po jednym uszku ze schowaną groszówką, zaczynamy jeść ostroznie wlasnie od uszek no i kto ma groszowke ma pieniążki w następnym roku), kapusta z grzybami i chlebem, salatka jarzynowa ze smazonym karpiem i innymi rybami, kompot z suszu. Następnego dnia bigos.

W tym roku planuję kupić żywą choinkę. Myśle nad jodłą bo podobno długo trzyma igły. A Wy jakie kupujecie? No i podobno żywe choinki są zdrowe bo jakieś olejków eteryczne wytwarzają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:38   #4967
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Widzę, że kupujecie termometry Jakbym nie miała swojego, to na pewno na ten bym polowała.
Ja ostatnio mierzyłam wszystko Nawet temp. herbaty, tylko dziwnie mi zapiszczał termometr

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

No i pochwalę się, ze jednak dostałam premię roczną W sobotę chyba jadę do lumpa szaleć Miałam inny plan, ale niech go szlag

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
W tym roku planuję kupić żywą choinkę. Myśle nad jodłą bo podobno długo trzyma igły. A Wy jakie kupujecie? No i podobno żywe choinki są zdrowe bo jakieś olejków eteryczne wytwarzają
Ja nawet nie wiem jakie mój tato kupuje, ale uwielbiam ten zapach

Stary 2013-12-09, 16:41   #4968
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No i wizyty dla Teqiby
Miałam nie iść na trzecie genetyczne/prenatalne, ale dzisiaj tż powiedział żebym się zapisała, w sumie się zapisałam, trochę też przez tą cukrzycę.
A więc:
No i w końcu dostałam jakieś normalne zdjęcie, młoda się pokazała I nogi też rozłożyła - jak zawsze
Gratulacje jaka duża dziewczynka niesamowicie ciekawa jestem ile moja Maja waży skoro wasze maluchy już dawno mają ponad 1kg

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:46   #4969
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Gratulacje jaka duża dziewczynka niesamowicie ciekawa jestem ile moja Maja waży skoro wasze maluchy już dawno mają ponad 1kg
Twoja jak pójdziesz na usg, to będzie wysoko, a wysoko

W ogóle te centyle lewe jakieś.
W 22 tygodniu miałam poniżej 50 centylu, a teraz mam powyżej. Ciekawe jakie wielkie bobo się urodzi.

Stary 2013-12-09, 16:51   #4970
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

.
To fakt, że jodła dłużej igły trzyma (i jest taka bardziej zielona), ale za to świerk jak pięknie pachnie bo jodła niestety nie....
Stary 2013-12-09, 17:02   #4971
monkaa321
Zakorzenienie

Ela87

kolba ja też się zastanawiam co u niej już trochę długo się nie odzywa... Miejmy nadzieje, że wszystko dobrze

A ten orzechowiec to coś jak snickers?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:09   #4972
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Cena 49,99z zł, 3 lata gwarancji- wydaje mi się że warto

kurcze niedrogo, ale tak mi się nie chce d... ruszyć z domu do Lidla mam jakieś niecałe 15 min. piechotką, ale ciemno i zimno... Hmm... ale pewnie do jutra mi wykupią wszystkie
Stary 2013-12-09, 17:12   #4973
teQiba
Moderator

Cytat:
Hello

Tak tu piszecie o tych wigilijnych potrawach, że aż ślinka cieknie Moja babcia liczy te 12 potraw tak, że jak np. jest kapusta z grochem, to kapusta liczona jest osobno i groch osobno - nie pojmuję tego rozumowania Ale wtedy wychodzi na pewno 12 lub więcej U mnie na wigilii jest zawsze karp smażony i karp w galarecie i grzybowa z makaronem. Czasami jeszcze pierogi z kapustą i grzybami. Plus ewentualnie jakaś sałatka. W pierwszy i drugi dzień świąt jest jeszcze do tego barszczyk z uszkami. Z ciast to ja standardowo robię orzechowca (mam dobry przepis, jakby któraś chciała) i czasami jabłka w cieście (niebo w gębie) i w tym roku zrobię jeszcze piernika. A co do tradycji, to zawsze jest modlitwa na początek i łamanie się opłatkiem, potem jemy, potem są kolędy i później prezenty To w mojej rodzinie. Bo w rodzinie Małża tylko opłatek i jedzenie no i dzieci szwagra rozpakowują prezenty

Ja chce przepis Teraz duzo pieke i gotuje zeby miec jakies sprawdzone przepisy jak dzidzius sie urodzi

Alan bardzo ladne imie - tez przez ulamek sekundy sie nad nim zastanawialam, ale jest w naszym otoczeniu jeden Alan i nie chcielismy dublowac...
Na pewno nie jest egzotyczne

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ale fajnie - a juz myslalas ze sie nie uda

Cytat:
No i wizyty dla Teqiby
A więc:
Ale juz duza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 17:12   #4974
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
A ten orzechowiec to coś jak snickers?
Nie do mnie, ale znam i piekę. Lepszy! Poprostu niebo w gębie Ciasto-jakby z miodownika, powidła, krem i na to takie ciasto zapieczone z orzechami w miodzie. Moje ulubione ciasto, tylko dość pracochłonne.
Stary 2013-12-09, 17:14   #4975
baja_86
Zakorzenienie

Gratuluje dobrych wieści powizytowych

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie może jak to jest z porodami kleszczowymi w PL? U nas na SR jedna laska spytała, to położna powiedziała, ze w jej ponad 20letniej praktyce się nie spotkała i że może stare położne wiedzialyby co z tymi kleszczami robić, po prostu mają inne metody, w skrajnych przypadkach próbują lekko uciekać brzuch, jak nie da rady to KiWi (ten KiWi mnie trochę uspokoił, bo odkurzacz to sobie wyobrażałam tragicznie, a to nie wygląda przynajmniej źle), a jak to nie pomaga, to szybko cesarka..
Slyszałam, że odchodzi się od stosowania kleszczy na rzecz próżnociągu-vaccum

Cytat:
Ja jeszcze mi się przypomniało - jak u Was ciała? Wyszły mi kolejne rozstępy na udach niestety Ale to nie pierwsze i nie ostatnie. Na brzuchu za to mam straasznie dużo popękanych naczynek. I co śmieszne, tak mi strasznie żyły wylazły, że mogę być modelem układu krwionośnego Po prostu jakbym boki ciała miała niemal przezroczyste
U mnie jak narazie brak rozstępów, ale sumiennie smaruję się dość mocno olejkiem Babydream. Za to z boku brzucha uwidoczniły mi się mocno żyły. No i mój jędrny tyłeczek jakiś taki dziwny, chyba muszę go zacząć masować, aby poprawić wyglad skory

Nabyłam dziś ten termometr z Lidla, fajny i mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował.

Miałam dziś pracowity dzień- umyłam 2 okna, wyprasowałam firany, Tż pomógł mi je zawiesić, zmieniliśmy pościel, wyczyściłam z kurzu moje rośliny i pomyłam podłogi w przedpokoju, bo naniosło się po deszczu. W między czasie pranie i obiad i aż mnie brzuch rozbolał od pracy toteż teraz sobie na półleżąco odpoczywam i od razu mi lepiej.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:15   #4976
frogutka
Zadomowienie

Ela87 jaka duża córa! Cieszę się, że wizyta ok i Mała zdrowa i pięknie rośnie
Stary 2013-12-09, 17:15   #4977
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

widzę że nie tylko ja mam tę chorobę psychiczną związaną z pracą Nieraz jak nie śpię w nocy to martwię się o pracę, albo co kto po mnie znajdzie w szafie, nienawidzę jak dzwoni telefon i nie wiem kto to i zastanawiam się czy to z pracy itd. I kto mnie zastępuje i co o mnie mówią w pracy czy mnie przeklinają jak nie mogą czegoś znaleźć
O, ja też już myślę, co to będzie, czy znajdą wszystko po mnie, a co najgorsze czy nie przyjdzie klient i nie powie, że ta blondynka co jej nie ma mu liczyła/zawierała polisę i jest źle

Cytat:

A ja wlasnie mialam zwrocona uwage na przystanku od jakiejs starszej pani - ze "w odmiennym stanie nie wolno chodzic w butach na obcasach"
Myślałby kto
Ja chodzę w obcasach, tylko ja mam parking 2 min od pracy i jeżdże autem

Cytat:

Ja jeszcze mi się przypomniało - jak u Was ciała? Wyszły mi kolejne rozstępy na udach niestety Ale to nie pierwsze i nie ostatnie. Na brzuchu za to mam straasznie dużo popękanych naczynek. I co śmieszne, tak mi strasznie żyły wylazły, że mogę być modelem układu krwionośnego Po prostu jakbym boki ciała miała niemal przezroczyste
Na biuście trochę rozstepów - do przeżycia. Ale co się dziwić jak z 65C mam już 70C(2 rozmiary większy) i jeszcze mi ciasno a cycki wyłażą
Pępek mi się powoli pcha do przodu już.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki, glukoza w normie;

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Melduje, że wróciłam w lepszym humorze .Przytyłam tylko 1,5kg przez 3 tygodnie, wyniki badań się polepszyły i nie muszę już brać tego wstrętnego żelaza przez które źle się czułam. Nie było też problemu tym razem z detektorem, od razu było słychać serduszko .Gina trochę zmartwił mój ból pod żebrem powiedział żebym próbowała wtedy brać nospę bo to może być pęcherzyk żółciowy i dostałam skierowanie na próby wątrobowe
Teqiba kolejna wizyta 23.12 10:55 i USG 18.12 18:45
Za wizytę i wagę

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po połówkowym. Dziecko wygląda na zdrowe Niestety tak się obróciło, że buźki się nie dało uchwycić Nie mam więc filmu ani zdjęcia. Wg gina będzie to.... dziewczynka
Gratuluję córy!
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

i ja, i ja
To może nie jest tak najgorzej tam skoro we 3 się pchamy
Wasi lekarze też tam pracują?
Cytat:
Przekroczony 1 kg

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:18   #4978
frogutka
Zadomowienie

Kolejna ma termometr z Lidla. Ja też chce! Zakładam 2 pary gaci i idę po niego
Do później
Stary 2013-12-09, 17:20   #4979
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Kolejna ma termometr z Lidla. Ja też chce! Zakładam 2 pary gaci i idę po niego
Do później
Usmiejecie się, ale ja zakładam dwie pary gaci i lecę po masę makową, pi prostu muszę dziś zjeść te makielki

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:42   #4980
kolba
Raczkowanie

Ela87 wielkie gratulacje)) Ostatnio znajoma gin mi mówiła ze jak dziecko ma 1kg to juz jest w miarę ok w razie porodu, a jak ma 1,5kg to juz jest dobrze. Powoli wszystkie sie do tego zbliżamy)

A ja po wizycie u dentysty - wszystko zdrowe Ale sie cieszę

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości