|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Oczywiście ![]() Ja dziś też od rana już przed komputerem, miałam tak niesamowity sen że jak po 6 wpadł nasz remontowiec podrzucić papiery do rwe i się obudziłam to już nie zasnęłam. Śniło mi się że na spacerze z mężem coś czuję mocne ruchy, patrzę w dół a tam wystaje dłoń z brzucha Widać paluszki i wszystko, tylko jakby w "kombinezoniku" ze skóry na brzuchu. A potem dochodzi rączka cała, nóżka, główka nawet, pysia widać całego. Widać że Grześ się rozpycha i chce już wyjść, tylko drogę obrał nie tą co trzeba ). Jakoś tak się schyliłam do niego żeby go ucałować (a ciągle był w brzuchu to nie wiem jak się zgięłam ) a on mnie skubany ugryźć próbował Dobrze że sobie skojarzyłam że przecież zębów jeszcze nie ma, no i w sumie jest w brzuchu więc przez brzuch mi paszczy nie odgryzie, bo w sumie niezły materiał na horror by był z tego snu ![]() I w taki to absrtakcyjno-gryzący sposób pierwszy raz przyśnił mi się mój syn |
|
|
|
|
#542 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I jeśli tak to jak tłumaczyłaś sobie,że do innych (w domyśle grzecznych) dzieci przyszedł,a do ciebie nie? A nawet jeśli nie,to sorry ale nie uwierzę,że młodszemu dziecku nie będzie przykro,że inni dostają prezenty na Święta,a ono nie. Bo ja chcę by moje dzieciaki miały trochę takiego magicznego dzieciństwa,z wiarą w Mikołaja, zająca wielkanocnego i wróżkę zębuszkę. I prezenty dostawać będą. Te wymarzone. Nie chodzi o to,że drogie,bo Wiki wielokrotnie wypisywała w liście do Mikołaja tańsze rzeczy. Zresztą lista była długa i modyfikowana,a były na niej różności i wiedziała,że Mikołaj nie przyniesie wszystkiego tylko coś z tej listy wybierze. I prezenty nie muszą wcale zaburzać obrazu Świąt,bo przy tym może być również pójście na pasterkę,wspólne śpiewanie kolęd,dzielenie się opłatkiem. I po prostu bycie ze sobą,bez ukradkowego spoglądania w telewizor i poczucia,że tyle jest do zrobienia,a ja "tracę" czas.
|
|
#543 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Podczytuję Was od długiego czasuuuu, jestem w 33 tygodniu ciąży, termin porodu mam na 29 styczeń 2014. Chciałabym zapytać czy któraś z Was wybiera sie na roczny urlop macierzyński i pomogłaby mi w wypełnieniu tego wniosku nie wiem co wstawić w jednym punkcie. Zostawiam emaila. skarbula@o2.pl
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
senira jak robilam pierwszym razem wyszlo mi po godzinie 162( norma do 160)wiec moj gin wyslal mnie do diabetolog a ona na ponowne pobranie w 32tyg ciazy
Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2013-12-10 o 09:08 |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś spałam jak zabita, gdyby nie to, że mąż miał na 8, a ja na 7 miałam brać tabletki to pewnie spałabym do tej pory czy tylko ja mam odruchy wymiotne po luteinie?
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie remontu ciąg dalszy ale już zbliżamy się ku końcowi i zaczyna wszystko wyglądać cudownie ! ![]() Do tego mąż ma cały tydzień wolne więc mniej siedzę tu . Wczoraj była wypłata i już 300zł poszło na małego |
|
|
|
|
#547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skad wziac takie wnioski? jak to wyglada?czy sa gotowe w inetrnecie?
|
|
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadaniu, dziś noc nawet spokojna, wczoraj się trochę martwiłam o małą bo była bardzo spokojna ale dziś z rana już nadrobiła, muszę się przyzwyczaić do tego że powoli jej ruchy nie będą tak intensywne jak były wcześniej
![]() Wyprałam sobie wczoraj szlafrok i koszule do szpitala, jeszcze tylko staniki do karmienia wypiorę i torba spakowana, wszystko do szpitala z moich rzeczy piorę w jelpie Wczoraj mi się nie chciało ale dziś lepie pierogi i uszka na wigilię, moje postanowienie dnia Cytat:
![]() U nas tradycyjnie, wspólne nakrywanie do stołu, sianko pod obrusem, za nim zaczniemy wieczerze to łamiemy się opłatkiem, po wieczerzy prezenty które leżą pod choinką( jak byliśmy mali to przynosił je gwiazdor a od kiedy urodziła się moja siostrzenica to moja siostra nie pozwala zamawiać gwiazdora, bo nie chce straszyć dziecka-dla mnie bez sensu i jak Lenka będzie z nami to będzie prezenty przynosił gwiazdor bo to tradycja) śpiewamy kolędy albo słuchamy zależy od nastroju , później jest kawa i ciasto no i pasterka ![]() Cytat:
|
|
#549 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja pobrałam z internetu mam w formie pdf. moge podesłać W internecie wyczytałam że, jesli z góry sie wie że chce sie iśc na roczny urlop i przez ten rok otrzymywać 80 % wynagrodzenia to trzeba złożyć wniosek minimum 14 dni przed planowana data porodu do pracodawcy |
|
|
|
|
#550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem na etapie szukania taniego globusa vtech. Koszt duży -+200 zł. Ale moje dziecko zajęło się nim w sklepie ponad godzinę. I to ja mu przerwałam zabawę Na codzień nie stać mnie na taki prezent, na święta myślę, że jest idealny.Cytat:
![]() Ja po pierwszej dawce miałam odruchy wymiotne. Później już organizm się przyzwyczaił.
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jak mi się chce żreć! Nie jeść - żreć. Nie ogarniam tego, chwilami na jedzenie nie mogę patrzeć, mija pół dnia i mam ochotę rzucić się na wszystko! Konia z kopytami bym pochłonęła, a nie mogę! o czymkolwiek nie pomyślę, to aż się ślinię!!
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma karuzelę nad łóżeczko z Tiny Love??
Chcemy kupić brzuszkowi w weekend pod choinkę i tak się zastanawiam czy są wytrzymałe? Tego producenta akurat nie mamy w salonie i nigdy jej nie testowałam ale bardzo mi się podoba
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My baby rozmawiamy o menu wigilijnym, światecznym a dzieci o prezentach. Taka kolej rzeczy. Dokłądnie tak samo jest podczas innych uroczystości, np. komunia.
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
Na szybko: byłam na noc w szpitalu, nic się nie dzieje, zaraz wychodzę do domu. Później nadrobie i napiszę co i jak!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/2x-masc-na-bol-dup...751225538.html
Widziałyście?? ![]() Oj, niejednym by się przydało na prezent
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez dla dzieci w świętach poza prezentami nie ma nic interesującego. Jedzenie dla większości maluchów jest niejadalne, spotkania z rodziną nudne, a do przygotowań nie są dopuszczani. Za to prezenty to dla nich magia swiat Na celebrowanie innych rzeczy jeszcze przyjdzie czas
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chcę żeby moje dziecko odliczało od sierpnia kiedy w końcu będzie chodził gwiazdor bo przecież mama powiedziała mu w sklepie że dostanie od gwiazdora jak będzie grzeczny....a tak właśnie jest...jest wiele innych okazji urodzinki, imieninki, dzień dziecka, Wielkanoc....czemu wszyscy uparli się na święta BN ![]() Ja będę robić wszystko żeby moje dziecko w ten sposób nie myślało, święta BN mają jej się kojarzyć z szopką na starym rynku, z kolędami z piękna choinką , z wspólną wieczerzą i dopiero na końcu z prezentami.
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ogólnie teraz jest przykro, że od kilku lat nie czuję już tej magi świąt . Ale w tym roku urodził się mój siostrzeniec , niebawem wyjdzie Kacperek i magia świąt powróci dla Dzieci . Albo raczej dzięki dzieciom poczuję się znowu tą magie . W świeta nie chodzi tylko o prezenty . Chociaż ja zawsze lubiłam kupować jakieś drobnostki i pakować je . Ale o samą atmosferę mówię z wiekiem trochę ten czar zniknął wszyscy jesteśmy dorośli ale jak teraz dzieci się pojawiły i pojawią to wszytsko wraca . U nas zawsze w wigilie byliśmy z bratem dla siebie bardzoooo mili ![]() Zawsze do pewnego momentu był mikołaj ![]() Nawet w tamtym roku mieliśmy mikołaja dodam , ze nie było żadnego dziecka wtedy ale było wesoło . I wiadomo , ze jako dziecko czułą tą magiczną magie świąt nie mogłam doczekać się prezentów ale same święta były i są dla mnie bardzo ważne . Od kilku lat piekę pierniki na choinkę ! Przed samą wigilia każdy idzie w swój kąt i wyciąga schowane prezenty , później tata się nad nimi kręci i śmieje się , że ten największy jest jego ![]() Też pisałam listy do świętego mikołaja nie pamiętam czy dostawałam to co chciałam ale zawsze z prezentów się cieszyłam . a póxniej pierwszy drugi dzień świat gdzie spotykamy się z resztą rodziny . Ja już nie mogę doczekać się przysżłych świąt bo wiem , ze wtedy ta magia świąt przy własnym dziecku już wróci na wiele najbliższych lat co roku marudzę mężowi , że nie czuję już tej magi jak kiedyś gdy byliśmy dziećmi .
|
|
|
|
|
#559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wiele wyjaśniaCytat:
Cytat:
![]() zaraz wyślę ci pw z email
|
|
|
#560 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Lolita no co ty i już od brzuszka uczysz,że prezent pod choinką będzie?
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2013-12-10 o 09:07 |
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja o dziwo w miare wyspana, lezalam wczoraj caly wieczor, bo znowu zaczal mnie pobolewac brzuch, tak jak przed miesiaczka, ale jeszcze w dwupaku jestem, wiec spoko ![]() A ja w ogole wczoraj czytajac posty perfuzji tak sobie mysle, ze kurcze juz niedlugo, a wlasciwie to JUZ moze urodzic, a za chwile mnie uderzyla mysl, ze hmmmm kurcze , ale ja chyba tez jestem w 37 tyg., jak to mozliwe i sobie uswiadomilam, ze mam termin 2 dni pozniej ![]() A dziewczyny, jeszcze co do prezentow. Sam fakt dawania prezentow jest jak najbardziej fajny itd.ale juz wymuszanie na kims, co ma kupic - nie. Poza tym, uwazam, ze jesli rodzice wiedza, ze dziecko bardzo chce dostac konkretna lalke, czy zabawke, to po prostu niech sami kupia i tyle. Ja tez nakupowalam mojemu synkowi duzo ☠☠☠☠☠☠☠ek, nie mowilam wszystkim wokolo co bym chciala dla niego, tylko, to co uwazalam, ze bedzie fajne, po prostu kupilam i tyle. Rozumiem, ze dziecko o czyms marzy i po to pisze list do Sw.Mikolaja i gdybym wiedziala, ze moja bratanica sie naprawde z tego ucieszy, to nie byloby mi szkoda wydac nawet tych 200zl, zeby dziecko mialo radosc, ale ja wiem, ze ona po prostu czegos żąda i uwaza, ze musi to dostac, bo niestety tak jest wychowywana. A za chwile zabawka juz bedzie niefajana, bo ona juz ja ma i yeraz chce kolejna..... Wiem, bo wiele takich sytuacji juz bylo. Opisauje Wam jak to u mnie wyglada, ale wiem, ze sa rozne dzieci i na szczescie nie kazde ma takie podejscie jak moja bratanica
|
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo np. przedstawienie w przedszkolu pt. jasełka. Mój jest już jakiś czas pod wrażeniem: Jezus w szopce, z osiołkiem? Boso, biednie itd. Widzi, bo mu sie pokazuje to wszystko i przeżywa na swój sposób. I on wie, że dostaje prezent z okazji narodzin Jezusa Poza tym jest na stole opłatek Przecież to najpyszniejsze danie świąteczne ![]() Swoją drogą na jasełka wszystkie przedszkolaki mają być aniołkami
|
|
|
#565 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Moja usypia podczas jazdy samochodem (no pod warunkiem, że nie ma wielu dziur w drogach
) ale to raczej ciężko zorganizować w domu ![]() Cytat:
już wyobrażam sobie wujków czochrających po głowie i wołających wilka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-12-10 o 09:24 |
||||||
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie
Wczorajszy dzień był straszny. Ta pogoda ostatnio jest cieżka czy ciąża daje mi sie juz mocno we znaki. Juz sama nie wiem. Pasuje mi sie zebrać na zakupy bo lodówka pusta ale nie chce mi sie. |
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja!
Cytat:
Poproszę dziś o magiczne kciuki, ponieważ mam wizytę u ginki a coś ostatnio bez magnezu ani rusz.
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dostałam na maila info, że do końca tygodnia w sklepie http://www.marko-baby.pl/ jest darmowa przesyłka, niezależnie od wartości zamówienia. Może któraś z Was skorzysta.
A dla zainteresowanych odnośnie urlopów macierzyńskiego i rodzicielskiego dużo informacji na stronie http://www.rodzicielski.gov.pl/ Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-12-10 o 09:29 |
|
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam podliczyć też paragony z wyprawkowych zakupów, ale sobie odpuściłam.Pilotka i Perfuzja, wy się tak przeganiacie z rodzeniem a u mnie na nic się nie zanosi. Wczoraj lekarz orzekł, że szyjka dłuuuga, twaaaarda i zaaamknięta Na poród w grudniu mam się nie nastawiać. Dostałam też skierowanie na KTG, idę za chwilę i proszę was o kciuki, bo w moim szpitalu lubują się w zatrzymywaniu ciężarnych po 37 tygodniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

Oczywiście 
Widać paluszki i wszystko, tylko jakby w "kombinezoniku" ze skóry na brzuchu. A potem dochodzi rączka cała, nóżka, główka nawet, pysia widać całego. Widać że Grześ się rozpycha i chce już wyjść, tylko drogę obrał nie tą co trzeba
). Jakoś tak się schyliłam do niego żeby go ucałować (a ciągle był w brzuchu to nie wiem jak się zgięłam
Dobrze że sobie skojarzyłam że przecież zębów jeszcze nie ma, no i w sumie jest w brzuchu więc przez brzuch mi paszczy nie odgryzie, bo w sumie niezły materiał na horror by był z tego snu 

w wypełnieniu tego wniosku nie wiem co wstawić w jednym punkcie. Zostawiam emaila.

jak to uslyszalam przy kolacji u rodziny Tz w listopadzie to sie tylko usmiechnelam i powiedzialam jej, ze na szczescie teraz latwo sie zdjecia wysyla przez MMS albo mail jak woli i zeby nie czula sie zobowiazana przyjezdzac 

żeby tyle płacić mając opłacane składki
Miałam podliczyć też paragony z wyprawkowych zakupów, ale sobie odpuściłam.