|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Co myślicie o takim prezencie dla TŻ, to ne jest czasem jakiś szajs ?
http://allegro.pl/zegarek-gino-rossi...699063314.html Wiem że muszę mu kupić kubek termiczny, do tira sie na pewno przyda, myślę o tym. http://allegro.pl/kubek-termiczny-bi...704450077.html
|
|
#3722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ![]() Cytat:
Cytat:
Moja siostra była niedotleniona i w zamartwicy teraz up. lekki stopień... BOKEH Artykuł ![]() ale czemu jesteś pod panieńskim nazwiskiem ![]() i czemu Ci byka w nazwie bloga walnęli? ![]() Dadziol wstał o 7:30 idziemy na śniadanko. Śniło mi się że TZ mnie zdradza
|
|||
|
|
|
#3723 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE]
Zdrówka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na mleku to i nawet przez tydzień nic by mu nie było, bez obaw. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mówi się, masz rację, teraz już za późno!Cytat:
Jak moją kuzynkę ze wskazaniami do cc (ułożenie pośladkowe, 1 dziecko) trzymali niemal do pełnego rozwarcia do rana (przecież nie wezwą anestezjologa, musi się wyspać) i jeszcze zastanawiali się czy nie próbować naturalnie. Albo bliźniaczki u Bonków Koszmar, dlaczego tak czekają Nie zawsze poród sn to piękne przeżycie niestety nie zawsze najlepszy dla dziecka. Pamiętam jak na sali operacyjnej jak miałam cc neonatolog mówiła, ze jej córka w ciąży i ona usilnie ją namawia na cc, bo to wg niej, najlepsza droga do przyjścia na świat dziecka. Oby z maleństwem było wsztstko dobrze
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
dla Amelci i Ewci ![]() Lady podgrzewacze które mają tryb samochodowy, przełączone na tenże tryb nie potrzebują wtedy wody w aucie |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się śniło ze mój znów zaczął palić i go za karę z domu wykopałam i chciałam rozwodu
![]() Z tego miejsca muszę go pochwalić ponad 2 miesiące nie pali! Piekłam wczoraj te pierniki dziś chciałam ozdabiać, ale chyba nie znajdę czasu, dziś zapowiedział się chrzetny Michała z prezentem. Co ja mam kupić półtoraroczniakowi? pomocy!
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
U nas nocka taka sobie. Niby jestem wyspana ale maly i tak budził się bardzo często. Co do tych linków od mamy listopadowej to jestem w szoku !! ! No kretynizm, a jak było zagrożenie trzeba było ją zawieźć chociaż na chirurgię. Mówię wam niektórzy to mają sieczkę we łbie. My z mężem bardzo długo zastanawialiśmy się czy nie ruszyć tematu mojej cc gdyż tak jak wam pisałam zrobili mi ją bo niedouczona mloda doktórka przy badaniu czystości wód zdiagnozowala u mnie kłykciny czyli wirusa hpv :/ WTF miałam cytologię wszystko ok a tu nagle wyjeżdżają mi z groźną chorobą weneryczną jednocześnie sugerując mi że mój mąż mnie zdradzał no bo jak inaczej. Kwas na całej linii! oczywiście zgodziłam się na cc. potem dostałam izolatkę by nie pozarażać inne pacjętki. Czułam się jak trędowata !!!!!!!!!! A o atmosferze pomiędzy nami małżonkami to już wogóle ciężko pisać, choć ja do końca wierzyłam w męża i to że mnie nie zdradził smród pozostał. musiałam czekać 6 tyg żeby pójść do gina żeby doiedzieć się że jednak nie mam hpv tylko mam rzadko spotykaną budowe. dziecko urodzilo się zdrowe i daliśmy sobie spokój ......
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze dzisiejsze zdjęcie, kota złapana na gorącym uczynku :/
Zazwyczaj się tak nie zachowuje, dziś ją skusiła woda po gotowaniu kiełbasy, mąż nie wylał.
|
#3728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja kota dzisiaj na stole w kuchni spała
|
|
|
#3729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
kawa wypita, zabieram się za papiery; muszę jeszcze z psem na szczepienie jechać, a skubaniec zwiał na panienki, zakochany... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pewnie nie chce, żeby jej sukcesy były z mężem kojarzone![]() Cytat:
po każdym papierosie musiał iść myć zęby, jeśli chciał się do mnie zbliżyć, więc mu teraz wygodniej
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byle zdarzyc przed 40. Dzis w drodze do pracy wlasnie o tym z tz dyskutowalismy.
|
|
|
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bijkora zegarek fajny, kubek też. Tego gościa od kubków polecam, kiedyś sporo rzeczy od niego kupiłam, bardzo szybka wysyłka |
|||
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie wczoraj kota wyjadła psu mokrą karmę z miski, a suchą zostawiła dla niego
|
|
#3733 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zębów to podobno 3 i4 sa najgorsze, chociaż patrząc na moją małą której jedynki wychodzą nie wiem jak może być jeszcze gorzej ![]() Cytat:
Oglądałś "Służące", mi się bardzo podobał. Cytat:
Dzisiaj dzwonię do lekarza zappytać czy to narmalne przy zębach. Cytat:
![]() Kupiłam w realu w piatek bo były dwie paczki za 50 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie: wyparzacie/sterylizujecie jeszcze butelki ???
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
laurko, ale kota!!!!!!!
dobra, wiem skad mega marud wczorajszy, mamy druga gorna jedynke na swieta nie bedzie szczerbakiem ![]() bijkora, znajoma jakis czas temu wysylala mi linka do kubkow termicznych, genialne sa podobno, nie wylewaja, nie przechodza zapachem, tylko wiadomo, kosztuja troche, ale moze jeden prezent a bardzo dobrej jakosci? malz mi kupil to http://www.empik.com/zimowe-opowiesc...1144,gadzety-p ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- hope, dziekuje ![]() ifwka, ja przelewam wrzatkiem tak raz na dwa dni
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny u mnie nie jedzenia ciąg dlaszy, wczoraj jogurt, obiadek już nie, wyciaga z buzi, pluje, odruch wymiotny, mleko na szczęście zjadła. Noc nawet przespała, dostała nurofen; rano obudziła się z płaczem, o 4 zjadła, jeszcze coś tam się zdrzemnęła; o 5:30 płacz, ręce wyciaga do mnie, wzięłam ją, zrobiła qupe (wreszcie), i mama próbowała ją uspać, zmierzyłam temo: 36,8; ręce i nogi lodowate (dlaczego????), O 7 już powyżej 37 stopni, sotała nurofen, uspokoiła się, zjadła nawet kaszę i humor powrócił. O co chodzi??? Któraś może spotkała się z zimnymi rączkami i nóżkami a potem wzrost temp, gorączka???
|
|
#3736 | |||||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Glos masz dokladnie taki jak sobie wyobrazalam :P[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44086103]Zyje, mam angine ropna i wciaz temperature i zamarzam a gardlo boli jak szlag.[/QUOTE] Zdrowka! Cytat:
![]() Cytat:
jaglana jest super, mloda wcina i robi przy tym takie 'Omomoomom' ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pamietam u nas tez na ostatnia chwile, bylo niedotlenienie i jakis wylew krwi , do tego mala przenoszona, wody zielone i waga ponad 4 kilo ;/ ale przeciez wszystko ok, czekajmy na porod ktory sam z siebie rozpoczac sie nie chcial
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Mam czas dla siebie; Yae zajeta jedzeniem jablka. Z dnia na dzien jej to lepiej idzie. |
||
|
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubek super ![]() Kurcze ja to jakoś tak butelki wyparzam, teraz sterilzuje po każdym użyciu ![]() Cytat:
Meneq dzięi za odpowiedzi. Mam nadzieję że to faktycznie tak jak piszesz.
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za debilizm Jestem w szoku - Domcia usnęła o 20:30 i pierwszy raz jadła o 3:40 Ale na pewno to tylko jednorazowy wybryk
|
||||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też! Dlatego tak panicznie się bałam sn, na szczęście bez powodu... Ale nie wszyscy mają tyle szczęścia, to jest straszne...
![]() Cytat:
Jakby nie patrzeć, to moja Oliwka przez długi, długi czas była w tyle ruchowo, dopiero niedawno nadrobiła... Nie przejmowałam się tym zbytnio, bo oglądał ją pediatra i mój szwagier (rehabilitant), który stwierdził, że wszystko u niej w porządku. Pewnego dnia niepewnie stanęła, a teraz robi to już całkiem sprawnie i do tego raczkuje. Z dnia na dzień. Tak samo będzie u Was z innymi umiejętnościami. ![]() A co do cesarki, to zgadzam się! Czasem czekają niepotrzebnie i potem się to tak właśnie kończy - niedotlenienia i inne gówna. Nie, już od dawna nie... |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
HEJ HAJ HELOU.... ELLMI...po piersi z ZIOUEM.. ![]() ![]() jest jazda
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-12-10 o 09:57 |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Blanuś juz w żłobku od 7.30.
Kolejna straszna noc za nami. Ja mam nadzieję, że to zęby bo się wykończę ![]() chyba w kciuku, puknij się Lasencjo ![]() Cytat:
A nie musiałam żadnych szczepień robić. My z własnego wyboru szczepiliśmy na rota, zastanawiam się nad pneumo, ale to taki koszt ![]() A po roku skończonym będziemy mieć darmową szczepionkę na ospę. Myślę, że skorzystamy. Cytat:
Bo w sumie Blanka całymi dniami w żłobku będzie, tam na spacer wychodzą na chwilkę, jak dzieci zaczynają chodzić to dzieci idą na własnych nóżkach. Zostaje nam weekend, może moja jakoś da radę zimę przetrzymać. Nie wiem sama.Cytat:
Cytat:
![]() ejjj... a o co chodzi z tym serkiem topionym??? |
||||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byka.... to ja se kiedys walłam przy zakładaniu bloga Dzięki dziewczyny ![]() u nas nocka licha, było i 39 stopni, schładzałam czółko zimna pieluchą i spała z nami taka bidna oczka takie z gorączki i lezała i sie wtulała tylko dzielna była o 3 podałam jej ibum o 4 zadziałał i spadło do 37 i zasnęła no i ja też dopiero o 4, potem pobudka o 6 na mleko i dopiero o 9 wstała jak tż sie zorientował że zaspał.... i bez gorączki. Chociaż teraz znów coś jest cieplejsza.
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Neti, też chce tego cyca z ziołem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i o zdrowie Szakę Fewcię i Agę...pytam.....no Aga ma dziś zabieg of cors...a dziewczynki, jak Wy???
u nas katarek i czasem kaszel..i wciąż zimne rąsie?????
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Neti, macham Ci w Sulejówku, widzisz??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello,
kurde u nas z tymi zębami śmiesznie- u góry 6 a na dole tylko dwa ![]() Cytat:
Bokeh, śniłaś mi się dzisiaj że byłam u Ciebie w domu z Całąwdeszczu, miałaś prześlicznie urządzone mieszkanie, wszystko mi się podobało bo było w białych kolorach, miałaś taką niesamowitą dekorację nad stołem jadalni, to było tak niesamowite,że pomyśłałam,że faktycznie można by było coś takiego wykonać bo nigdy nie widziałam tego w żadnej gazecie wnętrzarskiej- stół stał na środku pokoju, nisko nad nim wisiały różnego rodzaju lampy dizajnerskie, kule- szklane przezroczyste a także takie kryształowe w różnej wielkości- było tego dość gęsto, przeplatane z lampionami a także z imitacją klatek dla ptaków takich pobielanych, to było takie piękne że szok,tłumaczyłaś mi gdzie to wszystko kupiłąś i jak Ci TZ pomagał ![]() Cytat:
![]() trzymaj się cieplutko Cytat:
![]() Lady o kurde to Pietraszka łatwo rozregulować |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

6 5 4 3 2 1

Kochana 

no i kompletnie nie chciał jeść nic poza mleczkiem
jak jeden dzień będzie miał na samym mleku chyba się nic nie stanie prawda? No i kaszkę zjadł rano i wieczorem

Szkoda, ze w Polsce nie mowi sie o tym. Tutaj bardzo zwraca sie na to uwage.

klask i:
22.05.2008
14.08.2011
i tez winie za to prace