|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
martuszkao wiesz ja się juz do tego nie wtrącam ... bo i tak tż ostatnio tam dwa razy zajeżdżał jak wracał z zajęć i chyba dawał kasę ... po prostu mam dość tłumaczenia itp,sami mamy wydatki,nie dość moi rodzice starają się nam pomóc . Ona ostatnio mnie się wypytywała o moich rodziców,ile zarabiają itp ...
Aaa i na pierwszy dzień świąt mamy jechać do babci tż'ta i tam będą jego rodzice ( już po wypłacie ) ale tż powiedział mi,że mam narobić jedzenia jadąc tam gdzie jedziemy dosłownie na godzinkę a wigilię spędzamy u moich rodziców i obiecałam mamie że zrobię pierogi,sałatkę i coś jeszcze a w kuchni ogólnie ciężko jest mi stać bo mam problemy z kręgosłupem ... a no i jego mama z siostrą nigdy niczego nie zrobiły i nie zaniosły do babci,no ale ja muszę ...
|
#4382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Twoj pomysł, więc masz pierwszeństwo do wypróbowania go |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
no coś ty, nie tylko mój, znalazłoby się kilka dziewczyn które go wypróbowywały 1 listopada
![]()
|
#4384 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam kolejny rozdział do naszej książki o snach: ten będzie o 2 grupach piratów, na których została rzucona klątwa i musieli walczyć na śmierć i życie! A gdy została zabita pierwsza ofiara, to ożyły i zaczęły walczyc ze sobą nawet sprzęty tj łańcuchy, harpuny i piraci musieli dodatkowo uważać, by się między nie nie dostać ![]() Cytat:
Popsikaj to miejsce na podłodze (dywaniku) odświeżaczem powietrza, to trochę będzie lepiej, a to miejsce koniecznie posyp pieprzem, bo koty lubią wracać do swoich kuwet, ale pieprz zawsze pomaga ![]() Cytat:
Jeszcze by się przydało dopisać na początku, albo na końcu dużymi literami "Jeszcze tu nie pisać" chociaż aż dziwne, że jeszcze nikt się nie wbił...Cytat:
![]() Cytat:
A Misia biedna Ciekawe jak Princi po wizycie...
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin badania genetyczne w 20tc to też zwykłe USG na którym po prostu sprawdza się dokładnie wymiary , czy dziecko nie ma wad itp.
![]() Kaorlak no to się naczekamy na wieści od Ciebie :P I zdrówka dla Misi ![]() Dzięki Tobie wiem co jutro na obiad zrobię :P Lolitka powodzenia i za mieszkanie ![]() Patul to pisz chociaż co u Ciebie ![]() Menia niestety sa i tacy ludzie którzy uważają że wszystko się im należy a sami mało co się starają coś poprawić w swoim życiu. Niegrzeczna to Iga jeszcze śpi tak od wieczora?? Beatusia ja tak robiłam odkąd dowiedzieliśmy się w 1c że będzie chłopak a i tak udało Nam się wybrac dopiero imię 2 tyg przed porodem :P ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Vampirka specjalnie dla Ciebie :P patrz cz. IV
|
|
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii89 no niestety ... tylko po prostu nie mogę patrzeć jak ona wykorzystuje swojego syna,a mojego tż'ta ... nie dość że jestem w ciąży to się denerwuję przez taką,rozumiem że to jego matka,ale wszystko ma swoje granice.
Ostatnio jak zawiozłam ją z nim na tomografię i miała mieć kontrast i tż spytał się po co on jest i mu tłumaczę,żeby ogniska zapalne były lepiej widoczne itp,że po nim lepiej widać guza jak się ma czy coś takiego a ona mi w połowie przerwała i krzyknęła,że nie,on jest po to żeby człowiek się mniej stresował i dlatego go dają ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- haha Vampirka masz co chciałaś, Nikii dopisała
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Podczytywałam Wam cały czas ale jakoś weny nie miałam aby się odezwać, nie wiem dlaczego... Właśnie zjadłam śniadanie ( chleb pełnoziarnisty - wiecie co by było zdrowo i w miarę dietetycznie ![]() Nie cytuję nawet bo jakbym wszystko pocytowała to zapewne wyskoczyłoby mi, że wiadomość przeładowana grafiką ![]() Z tego co pamiętam : Nikii brawo za wczorajszą wizytę, kurcze byłam pewna że już poznamy kto tam u Ciebie mieszka a tu zonk, trzeba czekać hehehe.Kaorlak zdróweczka dla Misi ![]() Ilkas a jaki macie ten kombinezon? bo ja Ci powiem, ze mieliśmy różne i dwa takie, że małemu nie zakładałam nic oprócz rajstopek, body i bluzeczki z długim bo były bardzo ciepłe. W ogóle odkąd dostałam opeer od pielęgniarki, ze przegrzewam dziecko jak miał 3 tyg to zaczełam inaczej do tego podchodzić i na dobre mi to wyszło bo np. mam teraz całkiem inne podejście. Ja to byłam w szoku jak tutaj malućkie dzieciaczki bez skarpetek itp np wiosną :/ we wózkach czy fotelikach albo calkiem bez czapek nawet jesienią, w sumie mój też już nie nosił czapek bo mi ktoś(laryngolog) konkretnie wytłumaczył, że uszy są chore jak są brudne (no wiadomo jak mokre i przewieje też), no i że w PL jest dziwny zwyczaj, ze ludzie dzieciaki w domu ubierają w czapki (ja sama też tak robiłam chyba ze 3 razy, potem przestałam) Gosius coś Ty zrobiła z tym pazurem??? mi kiedyś dwa zeszły bo sama je "wycisłam" patyczkiem blehhh potem miałam same mieso, długo odrastały ![]() Lolitka aby Wam się udało z tym mieszkaniem.Aldrin mnie nie pytałaś ale ja idę tutaj na połówkowe http://www.gyncentrum.pl/ JJJustynAAA ja Ci powiem, ze ten BabyDesign to dobra firma, mamy odkupioną laskę spacerówkę taką tylko po placu i jest ok. Lekko chodzi itp. Z tego co wiem to 3w1 dobrze się sprawują, poza tym wg mnie to przesada płacić za wózki bo 4 tyś. Jechałam kiedyś takim i nigdy więcej, fakt wizualnie bomba ale tak ciężko chodził, że masakra. Kumpela go nawet sprzedać nie umiała i teraz ma do drugiego dziecka ale jest niezadowolona. Ja jak rozglądałam się za wózkami w pierwszej ciąży to cudowałam, spinałam się itp, jaki kolor, jaki ciezar, duża gondola, podstawka itd itd. Potem jak już wózek był to na połowę rzeczy nie zwracałam uwagi. A nie słuchałam doświadczonych tyle cudowałam, szukałam itd. Najpierw chciałam na necie kupić ale kupiliśmy w sklepie, pojezdziłam nim, tz go spróbował do samochodu wsadzić, składaliśmy, rozkładaliśmy itd, a na koniec kupiliśmy, był też taki co chciałam z netu zamówić ale był o kilka kg cięższy więc radzę do sklepu się poradzić i posprawdzać od podszewki wszyystkie wózki jakie tam są.Seleniti mi też dziś się jakieś pierdoły śniły, komunia dzieci OMG nie wiem czemu, ze snu zapamietałam, że był tam mój tekst: no za niedługo nas to czeka (czyt. kilka lat) Co do chodzenia maluszków mój już tak pewnie chodził jak miał 11 miesięcy więc też szybko, jeszcze jak na chłopaka ) Szkoda,ze z nocnikiem nam tak ładnie nie idzie ale za to go pochwalę bo pięknie już sama układa 15 puzzli ![]() Wczoraj mi tak dzidzia ładnie buszowała w brzuszku jeden zaśnie to następne buszuje Może przynajmniej nie będzie zazdrości od starszego
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczka a co do nocnika to próbowaliście z nakładką ?? U Nas szybciej Oskar załapał i chętniej. Teraz w dzień lata już w majtkach i woła siku, z tym drugim jeszcze jest problem :P
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny u nas pobudka o 5.45, więc mimo, że Hania zasnęła wczoraj godzinę później to dziś nie pospała godziny dłużej buuu
Co do chodzenia to Hania pierwsze kroki zaczęła stawiać bardzo szybko, nie pamiętam już dokładnie, no ale to takie pojedyncze kroczki, natomiast normalnie już tak pewnie zaczęła chodzić równo dwa tygodnie przed roczkiem ![]() Ilkas nieźle sobie mąż poradził rzeczywiście dobrze, że mała miała kombinezon ale przeżyli, mąż dał radę, więc to trzeba docenić ![]() Asia27100 jak się dziś czujesz? Pallas super wyglądają te paznokcie czarne z frenczem, ja w ogóle lubię czarne paznokcie ![]() Nikii super, dzięki za nowy wątek Niegrzeczna, u nas też tak z zakupami, w koszyku prawie nic nie ma a tu przy kasie się okazuje, że stówka za to np. więc to chyba normalne niestety.. A co do choinki to ja też się boję ubierać, chyba na dole nic nie będziemy wieszać zapobiegawczo ![]() Menia no nieźle z teściową Selenity super, że ząb nie boli, bo właśnie miałam pytać jak tam dzisiaj. No i kciuki za zaliczenia w takim razie Kaorlak zdrówka dużo dla Misi ![]() Lolitka to kciuki za mieszkanie ![]() Beatusia ja też nie mam imienia dla chłopca wybranego tak na 100%, tzn niby mamy swój typ, ale jakoś nie jestem przekonana do końca i też przeglądałam te wszystkie spisy imion i nic mnie nie zachwyciło na tyle, nie wiem jak to będzie ![]() Vampirka boski sen ![]() Ciekawe jak principessina.. U nas dzisiaj jak co wtorek jest siostrzeniec, ale teraz dorwał się do komputera, wiec świata dookoła nie widzi.. jakoś mi tak smutno, jeszcze niedawno to był taki fajny dzieciak, a teraz tylko te gry i nic poza tym, co chwila na godzinę patrzy kiedy będzie mógł grać, porażka jakaś ![]() Na obiad dzisiaj mamy fasolkę po bretońsku, od dawna miałam ochotę ![]() W ogóle dziewczyny wczoraj zdałam sobie sprawę, że jestem też tak jak niektóre z Was bardzo nastawiona na dziewczynkę. W zasadzie nie biorę pod uwagę innej opcji i jak sobie przeglądałam jakieś ozdoby do pokoju, naklejki itp. to zawsze tak automatycznie wzory takie dziewczęce bardziej niż chłopięce. No jakoś nie wyobrażam sobie, ze gin może mi powiedzieć, że będziemy mieli syna nawet nie chodzi o to czy bym chciała czy nie, po prostu to wykracza ponad moją wyobraźnię, no nie widzę tego ![]() Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na wieści niecierpliwie
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Cytat:
Witajcie Ja dziś już po badaniach...nie przemyślałam tylko, że na posiew poczekam kilka dni, a jutro mam wizytę Ciekawa jestem czy puści mnie już do pracy ![]() A mi się dzisiaj śniło, że urodziłam synka, ślicznego czarnulka (ciekawe po kim ) i nie mogłam sobie przypomnieć daty, żeby powiadomić najbliższych U nas dziś pięknie, choć mroźnie - bardzo lubię taką pogodę. Zanim wróciłam z laboratorium, to M. już wyprał kanapę, opróżnił zmywarkę i czekał ze śniadaniem ![]() A moje dziecko ma dziś Mikołaja w przedszkolu i poszedł ogromnie przejęty. Wczoraj zapuściłam Mu kolędy i całe popołudnie słuchał na okrągło 'Dzisiaj w Betlejem' - tak Mu przypadła do gustu Co gotujecie na obiad, bo nie mam pomysłu ![]() za dzisiejsze wizyty! Czekamy na dobre wieści
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian tak na noc zakładam mu pampersa , i raczej jeszcze jakiś dłuższy czas będę zakładała. Na razie umie wołać tylko siku , jak to drugie to najczęściej majtki do przebrania , chyba że zdążę zauważyć że coś będzie
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
rano o 6 przebudziła się,ale widziałam że jest jeszcze śpiąca i dałam jej mleko , spała dalej obudziła się 10.15
więc dziś jestem mega wyspanateraz zjadła śniadanko i się bawi Cytat:
![]() no nic dziewczynki , uciekam do kosmetyczki, do poźniej |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, to Kubuś na Wigilię będzie wspaniałym kolędnikiem A dla męża brawa ![]() U nas na obiad fasolka po bretońsku będą gazy Cytat:
ale pytałam, bo pisałaś, że obudziło Was hasło, że Oskar chce siku, więc byłam w szoku, że już przez noc nawet wytrzymuje Cytat:
Szalejesz kobieto dzisiaj widzę, wyspana, na wizytę do kosmetyczki taka to pożyje |
|||
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty Czekamy na same dobre wieści zaraz jak najszybciej po opuszczeniu gabinetu ! Noc minęła nawet spokojnie, trzy pobudki tylko i o dziwo, udało mi się zasnąć w około 15-20min SUKCES - z godziny, dwóch zejść na 15-20 min. Ciekawe czy już tak zostanie, czy jednorazowy wybryk ![]() Kciuk boli, bo naderwałam paznokcia do połowy wczoraj wieczorem - ałaaaaaa, nie mogę nic dotknąć, zrobić ale muszę bo się samo nie zrobi Co dzisiaj gotujecie ? U mnie chyba żurek będzie Czekam jak TŻ będzie wracał z trasy to wstąpi na chwilę do domu, zanim pojedzie na bazę, to spróbujemy tego 3bita Coś mnie brzuszek boli ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- PS. Dzisiaj mam równe 19tyg. (czyli od jutra liczymy jako 20tydz) |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ała to ten kciuk musi strasznie boleć ![]() U nas dzisiaj risotto na obiad (chyba)
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam fasolkę, ale była niedawno ![]() Niki za nowy wątek!A jeszcze mi się przypomniało. Przedwczoraj przed zaśnięciem Kuba mnie pyta, czy będzie siostrzyczka czy braciszek. Odpowiadam, że nie wiem, ale ważne, żeby było zdrowe. Na co Kuba: "Mamusiu, ale dzidziuś jest zdrowy. Przecież nie kicha!"
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i nie mogę doczekać się już swojej. U nas dzisiaj a obiad zupa, jak to mówi Lena pominidorowa. Wczoraj jak sprzątała porozwalane monety, chciała mnie zaciągnąć, wiec mówię, że nie mogę się mocno schylać, bo mam dzidzie w brzuszku. Poszła sama je zbierać, a za chwilę przychodzi do mnie, że ona też ma dzidzie jedną w brzuszku i już nie może sprzątać .Poza tym czeka kiedy będzie mogła iść do przedszkola. |
|
|
|
#4400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O my mamy takie coś http://image.ceneo.pl/data/products/...e-stopniem.jpg proszę Koleżanka mi poleciła, ma nagrane 15 minut a w sumie wizyta trwała 30 min - bardzo chwaliła Ja w poprzedniej byłam gdzie indziej.
|
|
#4401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję nocki, ale nie chcę Cię straszyć.. z miesiaca na miesiąc będzie już raczej coraz gorzej zamiast coraz lepiej ale może to organizm kobiety jest taki mądry, że żeby szoku nie było dla matki po porodzie zaraz, że wcześniej się wysypiała a teraz trzeba wstawać kilka razy do maluszka to po prostu zawczasu nie pozwala nam się wyspać,żeby się przyzwyczaić ![]() Gratki za tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać takich kultowych stwierdzeń u Hanuli Cytat:
a kiedy wracacie na stałe do Pl?W ogóle dziewczyny co do nocnika to Hania dostała taki nocnik fisher price w kształcie kibelka, nawet jest miejsce na rolkę z papierem toaletowym i spłuczka
|
||||
|
|
|
#4402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję bólu kciuka ![]() U mnie wczorajsza ogórkowa, którą jadłam na obiad i kolację Cytat:
Chrześniak mojego męża mówi na zupę pomidorową, pomarańczowa Jutro idę do mojej poprzedniej pracy w odwiedziny, nikt nie wie że jestem w ciąży. Ciekawa jestem ich reakcji
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-10 o 11:34 |
||
|
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I się tak trochę boję, że się wszyscy na chłopaka nastawią, a się okaże, że będzie dziewczynka i nikt nie będzie jej chciał :/ |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Pikoso dobry tekst Lenki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona i chyba nic nie zrobię ... jedziemy w gości dosłownie na godzinkę-dwie a nie na cały dzień więc jedzenia nie muszę tam wieźć,a zwłaszcza ma jedną córeczkę taką ukochaną więc niech ona robi... a ta córeczka mało co za kratkami nie wylądowała i jest taka kochana, taką szopkę odstawiła ostatnio ale sprawę umorzyli ... żebym ja takie dziecko miała to nie wiem co bym zrobiła dosłownie . Jak tż będzie miał wąty to niech jedzie sam i tyle ...
gosius91 no to od jutra wspólnie zaczynamy odliczać 20 tydzień
|
#4406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja zawsze jak wstaję na siku w nocy to sobie tłumaczę : Będziesz tak wstawać do dziecka, przyzwyczajaj się ad.2. Jedziemy na święta i zostajemy ![]() ad.3. Wiem jaki nocnik, podoba mi się ale my już mamy 3 Cytat:
)
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak na jutro nie zostanie, to żurek 3bit jest zaje... moje ulubione ciasto bez pieczenia.
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniosłam pościel na dwór
Mhm - będzie się dobrze spać, słoneczko świeci jest w okolicach 0, -1
|
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
buu ... wy to o obiedzie,a ja dziś nic nie robię dla samej siebie ... bo nie chce mi się
coś na szybko zrobię oo ...
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
meniaa94 - tak bo jestesmy na tym samym etapie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Popsikaj to miejsce na podłodze (dywaniku) odświeżaczem powietrza, to trochę będzie lepiej, a to miejsce koniecznie posyp pieprzem, bo koty lubią wracać do swoich kuwet, ale pieprz zawsze pomaga 
Jeszcze by się przydało dopisać na początku, albo na końcu dużymi literami "Jeszcze tu nie pisać" chociaż aż dziwne, że jeszcze nikt się nie wbił...
dziś za :
, chociaż i tak mamy sukces, bo chodziła cały miesiąc do przedszkola bez przeziębienia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

więc to chyba normalne niestety.. 

moje ulubione ciasto bez pieczenia.