Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 09:41   #4381
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

martuszkao wiesz ja się juz do tego nie wtrącam ... bo i tak tż ostatnio tam dwa razy zajeżdżał jak wracał z zajęć i chyba dawał kasę ... po prostu mam dość tłumaczenia itp,sami mamy wydatki,nie dość moi rodzice starają się nam pomóc . Ona ostatnio mnie się wypytywała o moich rodziców,ile zarabiają itp ...
Aaa i na pierwszy dzień świąt mamy jechać do babci tż'ta i tam będą jego rodzice ( już po wypłacie ) ale tż powiedział mi,że mam narobić jedzenia jadąc tam gdzie jedziemy dosłownie na godzinkę a wigilię spędzamy u moich rodziców i obiecałam mamie że zrobię pierogi,sałatkę i coś jeszcze a w kuchni ogólnie ciężko jest mi stać bo mam problemy z kręgosłupem ... a no i jego mama z siostrą nigdy niczego nie zrobiły i nie zaniosły do babci,no ale ja muszę ...
Stary 2013-12-10, 09:58   #4382
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Beatusia co do imion to otwórz neta wpisz imiona męskie/damskie i przeglądaj od A do Z. My tak z pierwszym dzieckiem robiliśmy
a myślisz, że tak nie robiłam? już tyle stron przejrzałam, że hoho

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
może wybierz się na cmentarz
Twoj pomysł, więc masz pierwszeństwo do wypróbowania go
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:03   #4383
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Twoj pomysł, więc masz pierwszeństwo do wypróbowania go
no coś ty, nie tylko mój, znalazłoby się kilka dziewczyn które go wypróbowywały 1 listopada

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:05   #4384
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Mam kolejny rozdział do naszej książki o snach: ten będzie o 2 grupach piratów, na których została rzucona klątwa i musieli walczyć na śmierć i życie! A gdy została zabita pierwsza ofiara, to ożyły i zaczęły walczyc ze sobą nawet sprzęty tj łańcuchy, harpuny i piraci musieli dodatkowo uważać, by się między nie nie dostać

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Kurde coraz czesciej mam te skurcze... ale nie jestem w stanie twardnienia rozpoznac bo brzuch miekki od tluszczu..... polozylam sie i czekam az minie bo sie chyba pierwszy raz przestraszylam. Jeszcze mi kot w sypialni nasikal...na tyle byl przyzwoity, ze na reklamowowke, ale i tak cuchnie.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to ci kicia Popsikaj to miejsce na podłodze (dywaniku) odświeżaczem powietrza, to trochę będzie lepiej, a to miejsce koniecznie posyp pieprzem, bo koty lubią wracać do swoich kuwet, ale pieprz zawsze pomaga

Cytat:
Co do maty i leżaczka mieliśmy ale Nasz syn ich nie lubił i za bardzo Nam się nie przydały . Zobaczymy jak będzie z drugim

CZĘŚĆ IV - KLIK
Na razie piszcie nadal tu , a jak ten się skończy to następny już czeka
Jeszcze by się przydało dopisać na początku, albo na końcu dużymi literami "Jeszcze tu nie pisać" chociaż aż dziwne, że jeszcze nikt się nie wbił...

Cytat:
dziś za :
kaorlak (połówkowe)
light limara 9:40 (połówkowe)
seksta
madziarek

Może jakieś płcie nam się ujawnią dziś Light na Ciebie już czas :P

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!

Dziękuję za kciuki!!!!!!! Jesteście cudne! Wizytę mam dopiero na 19, więc cały dzień czekania. Troszkę się denerwuję czy wszystko jest w porządku i jestem ciekawa czy moje Dziecię pozostanie córeczką czy coś wyrosło

Z gorszych wiadomości to Misia mi się rozchorowała , chociaż i tak mamy sukces, bo chodziła cały miesiąc do przedszkola bez przeziębienia Pół nocy nie spała przez kaszel i katar, do tego zatarła oczko, bo jej łzawi i ma czerwone Przemywam jej solą fizjologiczną, ale dostaje już szału jak widzi buteleczkę, więc ciekawy dzień się zapowiada. Na szczęście Mężul dzisiaj pracuje w domu, więc mam go do pomocy.

A na obiad dzisiaj spaghetti, a dla Misi trochę krupniku ugotuję
na pewno wszystko będzie ok A Misia biedna Kiedy się skończy ten okres choróbsk...

Ciekawe jak Princi po wizycie...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:10   #4385
Nikii89
Zakorzenienie

Aldrin badania genetyczne w 20tc to też zwykłe USG na którym po prostu sprawdza się dokładnie wymiary , czy dziecko nie ma wad itp.

Kaorlak no to się naczekamy na wieści od Ciebie :P
I zdrówka dla Misi
Dzięki Tobie wiem co jutro na obiad zrobię :P

Lolitka powodzenia i za mieszkanie

Patul to pisz chociaż co u Ciebie

Menia niestety sa i tacy ludzie którzy uważają że wszystko się im należy a sami mało co się starają coś poprawić w swoim życiu.

Niegrzeczna to Iga jeszcze śpi tak od wieczora??

Beatusia ja tak robiłam odkąd dowiedzieliśmy się w 1c że będzie chłopak a i tak udało Nam się wybrac dopiero imię 2 tyg przed porodem :P

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Vampirka specjalnie dla Ciebie :P patrz cz. IV
Stary 2013-12-10, 10:14   #4386
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii89 no niestety ... tylko po prostu nie mogę patrzeć jak ona wykorzystuje swojego syna,a mojego tż'ta ... nie dość że jestem w ciąży to się denerwuję przez taką,rozumiem że to jego matka,ale wszystko ma swoje granice.
Ostatnio jak zawiozłam ją z nim na tomografię i miała mieć kontrast i tż spytał się po co on jest i mu tłumaczę,żeby ogniska zapalne były lepiej widoczne itp,że po nim lepiej widać guza jak się ma czy coś takiego a ona mi w połowie przerwała i krzyknęła,że nie,on jest po to żeby człowiek się mniej stresował i dlatego go dają

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

haha Vampirka masz co chciałaś, Nikii dopisała
Stary 2013-12-10, 10:19   #4387
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka

Podczytywałam Wam cały czas ale jakoś weny nie miałam aby się odezwać, nie wiem dlaczego...

Właśnie zjadłam śniadanie ( chleb pełnoziarnisty - wiecie co by było zdrowo i w miarę dietetycznie ) no a teraz zagryzam batonikami ala millkiway

Nie cytuję nawet bo jakbym wszystko pocytowała to zapewne wyskoczyłoby mi, że wiadomość przeładowana grafiką
Z tego co pamiętam :

Nikii brawo za wczorajszą wizytę, kurcze byłam pewna że już poznamy kto tam u Ciebie mieszka a tu zonk, trzeba czekać hehehe.

Kaorlak zdróweczka dla Misi

Ilkas a jaki macie ten kombinezon? bo ja Ci powiem, ze mieliśmy różne i dwa takie, że małemu nie zakładałam nic oprócz rajstopek, body i bluzeczki z długim bo były bardzo ciepłe. W ogóle odkąd dostałam opeer od pielęgniarki, ze przegrzewam dziecko jak miał 3 tyg to zaczełam inaczej do tego podchodzić i na dobre mi to wyszło bo np. mam teraz całkiem inne podejście. Ja to byłam w szoku jak tutaj malućkie dzieciaczki bez skarpetek itp np wiosną :/ we wózkach czy fotelikach albo calkiem bez czapek nawet jesienią, w sumie mój też już nie nosił czapek bo mi ktoś(laryngolog) konkretnie wytłumaczył, że uszy są chore jak są brudne (no wiadomo jak mokre i przewieje też), no i że w PL jest dziwny zwyczaj, ze ludzie dzieciaki w domu ubierają w czapki (ja sama też tak robiłam chyba ze 3 razy, potem przestałam)

Gosius coś Ty zrobiła z tym pazurem??? mi kiedyś dwa zeszły bo sama je "wycisłam" patyczkiem blehhh potem miałam same mieso, długo odrastały

Lolitka aby Wam się udało z tym mieszkaniem.

Aldrin mnie nie pytałaś ale ja idę tutaj na połówkowe
http://www.gyncentrum.pl/

JJJustynAAA ja Ci powiem, ze ten BabyDesign to dobra firma, mamy odkupioną laskę spacerówkę taką tylko po placu i jest ok. Lekko chodzi itp. Z tego co wiem to 3w1 dobrze się sprawują, poza tym wg mnie to przesada płacić za wózki bo 4 tyś. Jechałam kiedyś takim i nigdy więcej, fakt wizualnie bomba ale tak ciężko chodził, że masakra. Kumpela go nawet sprzedać nie umiała i teraz ma do drugiego dziecka ale jest niezadowolona.
Ja jak rozglądałam się za wózkami w pierwszej ciąży to cudowałam, spinałam się itp, jaki kolor, jaki ciezar, duża gondola, podstawka itd itd. Potem jak już wózek był to na połowę rzeczy nie zwracałam uwagi. A nie słuchałam doświadczonych tyle cudowałam, szukałam itd. Najpierw chciałam na necie kupić ale kupiliśmy w sklepie, pojezdziłam nim, tz go spróbował do samochodu wsadzić, składaliśmy, rozkładaliśmy itd, a na koniec kupiliśmy, był też taki co chciałam z netu zamówić ale był o kilka kg cięższy więc radzę do sklepu się poradzić i posprawdzać od podszewki wszyystkie wózki jakie tam są.

Seleniti mi też dziś się jakieś pierdoły śniły, komunia dzieci OMG nie wiem czemu, ze snu zapamietałam, że był tam mój tekst: no za niedługo nas to czeka (czyt. kilka lat)

Co do chodzenia maluszków mój już tak pewnie chodził jak miał 11 miesięcy więc też szybko, jeszcze jak na chłopaka ) Szkoda,ze z nocnikiem nam tak ładnie nie idzie ale za to go pochwalę bo pięknie już sama układa 15 puzzli Mój zdolniacha a nie ma jeszcze skończonych dwóch lat

Wczoraj mi tak dzidzia ładnie buszowała w brzuszku hehe no i oczywiście zabawy zaczynają się po 22 i tak trwają w nocy jeden zaśnie to następne buszuje Ciekawe czy taki tryb życia będzie prowadzić bo już czuję, ze nie będę miała kiedy spać jak się urodzi Może przynajmniej nie będzie zazdrości od starszego
Stary 2013-12-10, 10:22   #4388
Nikii89
Zakorzenienie

Janeczka a co do nocnika to próbowaliście z nakładką ?? U Nas szybciej Oskar załapał i chętniej. Teraz w dzień lata już w majtkach i woła siku, z tym drugim jeszcze jest problem :P
Stary 2013-12-10, 10:25   #4389
Aldrin
Zakorzenienie

dzięki Janeczka
Stary 2013-12-10, 10:30   #4390
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny u nas pobudka o 5.45, więc mimo, że Hania zasnęła wczoraj godzinę później to dziś nie pospała godziny dłużej buuu
Co do chodzenia to Hania pierwsze kroki zaczęła stawiać bardzo szybko, nie pamiętam już dokładnie, no ale to takie pojedyncze kroczki, natomiast normalnie już tak pewnie zaczęła chodzić równo dwa tygodnie przed roczkiem

Ilkas nieźle sobie mąż poradził rzeczywiście dobrze, że mała miała kombinezon ale przeżyli, mąż dał radę, więc to trzeba docenić

Asia27100 jak się dziś czujesz?

Pallas super wyglądają te paznokcie czarne z frenczem, ja w ogóle lubię czarne paznokcie

Nikii super, dzięki za nowy wątek Oskar pięknie się zachowywał u lekarza A na noc mu zakładasz jeszcze pieluchę?

Niegrzeczna, u nas też tak z zakupami, w koszyku prawie nic nie ma a tu przy kasie się okazuje, że stówka za to np. więc to chyba normalne niestety..
A co do choinki to ja też się boję ubierać, chyba na dole nic nie będziemy wieszać zapobiegawczo

Menia no nieźle z teściową

Selenity super, że ząb nie boli, bo właśnie miałam pytać jak tam dzisiaj. No i kciuki za zaliczenia w takim razie

Kaorlak zdrówka dużo dla Misi no i ogromne kciuki za wizytę

Lolitka to kciuki za mieszkanie

Beatusia ja też nie mam imienia dla chłopca wybranego tak na 100%, tzn niby mamy swój typ, ale jakoś nie jestem przekonana do końca i też przeglądałam te wszystkie spisy imion i nic mnie nie zachwyciło na tyle, nie wiem jak to będzie

Vampirka boski sen mi się dzisiaj też coś śniło ale jak się przebudziłam i poszłam siku to już nie pamiętałam, rzadko tak mam, dziwne

Ciekawe jak principessina..

U nas dzisiaj jak co wtorek jest siostrzeniec, ale teraz dorwał się do komputera, wiec świata dookoła nie widzi.. jakoś mi tak smutno, jeszcze niedawno to był taki fajny dzieciak, a teraz tylko te gry i nic poza tym, co chwila na godzinę patrzy kiedy będzie mógł grać, porażka jakaś

Na obiad dzisiaj mamy fasolkę po bretońsku, od dawna miałam ochotę

W ogóle dziewczyny wczoraj zdałam sobie sprawę, że jestem też tak jak niektóre z Was bardzo nastawiona na dziewczynkę. W zasadzie nie biorę pod uwagę innej opcji i jak sobie przeglądałam jakieś ozdoby do pokoju, naklejki itp. to zawsze tak automatycznie wzory takie dziewczęce bardziej niż chłopięce. No jakoś nie wyobrażam sobie, ze gin może mi powiedzieć, że będziemy mieli syna nawet nie chodzi o to czy bym chciała czy nie, po prostu to wykracza ponad moją wyobraźnię, no nie widzę tego

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na wieści niecierpliwie
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:43   #4391
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Składniki:
Smacznego .
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A jeszcze a propos matowych lakierow o mi sie cos takiego spodobalo (chodzi o tego frencha)
http://feriabarw.blogspot.com/2011/0...ariacje-i.html
Sprobuje jutro zrobic

Extra! Pochwal się, jak zrobisz!

Witajcie

Ja dziś już po badaniach...nie przemyślałam tylko, że na posiew poczekam kilka dni, a jutro mam wizytę Ciekawa jestem czy puści mnie już do pracy

A mi się dzisiaj śniło, że urodziłam synka, ślicznego czarnulka (ciekawe po kim ) i nie mogłam sobie przypomnieć daty, żeby powiadomić najbliższych Cudny był

U nas dziś pięknie, choć mroźnie - bardzo lubię taką pogodę.
Zanim wróciłam z laboratorium, to M. już wyprał kanapę, opróżnił zmywarkę i czekał ze śniadaniem

A moje dziecko ma dziś Mikołaja w przedszkolu i poszedł ogromnie przejęty. Wczoraj zapuściłam Mu kolędy i całe popołudnie słuchał na okrągło 'Dzisiaj w Betlejem' - tak Mu przypadła do gustu Rano też poprosił, żeby Mu zapuścić

Co gotujecie na obiad, bo nie mam pomysłu

za dzisiejsze wizyty! Czekamy na dobre wieści

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:46   #4392
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian tak na noc zakładam mu pampersa , i raczej jeszcze jakiś dłuższy czas będę zakładała. Na razie umie wołać tylko siku , jak to drugie to najczęściej majtki do przebrania , chyba że zdążę zauważyć że coś będzie
Stary 2013-12-10, 10:57   #4393
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Niegrzeczna to Iga jeszcze śpi tak od wieczora??
rano o 6 przebudziła się,ale widziałam że jest jeszcze śpiąca i dałam jej mleko , spała dalej obudziła się 10.15 więc dziś jestem mega wyspana
teraz zjadła śniadanko i się bawi
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A co do choinki to ja też się boję ubierać, chyba na dole nic nie będziemy wieszać zapobiegawczo
my też chcemy właśnie tak zrobić

no nic dziewczynki , uciekam do kosmetyczki, do poźniej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 10:57   #4394
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
martuszkao wiesz ja się juz do tego nie wtrącam ... bo i tak tż ostatnio tam dwa razy zajeżdżał jak wracał z zajęć i chyba dawał kasę ... po prostu mam dość tłumaczenia itp,sami mamy wydatki,nie dość moi rodzice starają się nam pomóc . Ona ostatnio mnie się wypytywała o moich rodziców,ile zarabiają itp ...
Aaa i na pierwszy dzień świąt mamy jechać do babci tż'ta i tam będą jego rodzice ( już po wypłacie ) ale tż powiedział mi,że mam narobić jedzenia jadąc tam gdzie jedziemy dosłownie na godzinkę a wigilię spędzamy u moich rodziców i obiecałam mamie że zrobię pierogi,sałatkę i coś jeszcze a w kuchni ogólnie ciężko jest mi stać bo mam problemy z kręgosłupem ... a no i jego mama z siostrą nigdy niczego nie zrobiły i nie zaniosły do babci,no ale ja muszę ...
ja bym nic nie robiła nie ma mowy i już
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:05   #4395
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ja dziś już po badaniach...nie przemyślałam tylko, że na posiew poczekam kilka dni, a jutro mam wizytę Ciekawa jestem czy puści mnie już do pracy

A mi się dzisiaj śniło, że urodziłam synka, ślicznego czarnulka (ciekawe po kim ) i nie mogłam sobie przypomnieć daty, żeby powiadomić najbliższych Cudny był

U nas dziś pięknie, choć mroźnie - bardzo lubię taką pogodę.
Zanim wróciłam z laboratorium, to M. już wyprał kanapę, opróżnił zmywarkę i czekał ze śniadaniem

A moje dziecko ma dziś Mikołaja w przedszkolu i poszedł ogromnie przejęty. Wczoraj zapuściłam Mu kolędy i całe popołudnie słuchał na okrągło 'Dzisiaj w Betlejem' - tak Mu przypadła do gustu Rano też poprosił, żeby Mu zapuścić

Co gotujecie na obiad, bo nie mam pomysłu

za dzisiejsze wizyty! Czekamy na dobre wieści
To posiew sprawdzi na następnej wizycie

Super, to Kubuś na Wigilię będzie wspaniałym kolędnikiem

A dla męża brawa

U nas na obiad fasolka po bretońsku będą gazy

Cytat:
Kasian tak na noc zakładam mu pampersa , i raczej jeszcze jakiś dłuższy czas będę zakładała. Na razie umie wołać tylko siku , jak to drugie to najczęściej majtki do przebrania , chyba że zdążę zauważyć że coś będzie
No no rozumiem ale pytałam, bo pisałaś, że obudziło Was hasło, że Oskar chce siku, więc byłam w szoku, że już przez noc nawet wytrzymuje ale to oznacza, że jednak wytrzymuje długo skoro pierwsze co chciał rano to siku

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
rano o 6 przebudziła się,ale widziałam że jest jeszcze śpiąca i dałam jej mleko , spała dalej obudziła się 10.15 więc dziś jestem mega wyspana
teraz zjadła śniadanko i się bawi

my też chcemy właśnie tak zrobić

no nic dziewczynki , uciekam do kosmetyczki, do poźniej
O łał, zazdroszczę

Szalejesz kobieto dzisiaj widzę, wyspana, na wizytę do kosmetyczki taka to pożyje
Stary 2013-12-10, 11:16   #4396
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

za dzisiejsze wizyty Czekamy na same dobre wieści zaraz jak najszybciej po opuszczeniu gabinetu !

Noc minęła nawet spokojnie, trzy pobudki tylko i o dziwo, udało mi się zasnąć w około 15-20min SUKCES - z godziny, dwóch zejść na 15-20 min. Ciekawe czy już tak zostanie, czy jednorazowy wybryk

Kciuk boli, bo naderwałam paznokcia do połowy wczoraj wieczorem - ałaaaaaa, nie mogę nic dotknąć, zrobić ale muszę bo się samo nie zrobi

Co dzisiaj gotujecie ? U mnie chyba żurek będzie Czekam jak TŻ będzie wracał z trasy to wstąpi na chwilę do domu, zanim pojedzie na bazę, to spróbujemy tego 3bita

Coś mnie brzuszek boli

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

PS. Dzisiaj mam równe 19tyg. (czyli od jutra liczymy jako 20tydz)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:17   #4397
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

za dzisiejsze wizyty Czekamy na same dobre wieści zaraz jak najszybciej po opuszczeniu gabinetu !

Noc minęła nawet spokojnie, trzy pobudki tylko i o dziwo, udało mi się zasnąć w około 15-20min SUKCES - z godziny, dwóch zejść na 15-20 min. Ciekawe czy już tak zostanie, czy jednorazowy wybryk

Kciuk boli, bo naderwałam paznokcia do połowy wczoraj wieczorem - ałaaaaaa, nie mogę nic dotknąć, zrobić ale muszę bo się samo nie zrobi

Co dzisiaj gotujecie ? U mnie chyba żurek będzie Czekam jak TŻ będzie wracał z trasy to wstąpi na chwilę do domu, zanim pojedzie na bazę, to spróbujemy tego 3bita

Coś mnie brzuszek boli

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Ała to ten kciuk musi strasznie boleć

U nas dzisiaj risotto na obiad (chyba)
Stary 2013-12-10, 11:17   #4398
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
To posiew sprawdzi na następnej wizycie

Super, to Kubuś na Wigilię będzie wspaniałym kolędnikiem

A dla męża brawa

Uwielbiam fasolkę, ale była niedawno

Niki za nowy wątek!

A jeszcze mi się przypomniało. Przedwczoraj przed zaśnięciem Kuba mnie pyta, czy będzie siostrzyczka czy braciszek. Odpowiadam, że nie wiem, ale ważne, żeby było zdrowe. Na co Kuba: "Mamusiu, ale dzidziuś jest zdrowy. Przecież nie kicha!"

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:17   #4399
pikaso
Zadomowienie

Witam dziewczyny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i nie mogę doczekać się już swojej.
U nas dzisiaj a obiad zupa, jak to mówi Lena pominidorowa.
Wczoraj jak sprzątała porozwalane monety, chciała mnie zaciągnąć, wiec mówię, że nie mogę się mocno schylać, bo mam dzidzie w brzuszku. Poszła sama je zbierać, a za chwilę przychodzi do mnie, że ona też ma dzidzie jedną w brzuszku i już nie może sprzątać.
Poza tym czeka kiedy będzie mogła iść do przedszkola.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:18   #4400
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Janeczka a co do nocnika to próbowaliście z nakładką ?? U Nas szybciej Oskar załapał i chętniej. Teraz w dzień lata już w majtkach i woła siku, z tym drugim jeszcze jest problem :P
nie mamy tutaj nakładki, ale w Pl mamy takie schodki specjalne z nakładką i mam ogromną nadzieję, ze nam się uda z tym. W ogóle na toaletę to on chce siadać, widzi tak jak mama a przed nocnikiem ucieka.

O my mamy takie coś http://image.ceneo.pl/data/products/...e-stopniem.jpg
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dzięki Janeczka
proszę Koleżanka mi poleciła, ma nagrane 15 minut a w sumie wizyta trwała 30 min - bardzo chwaliła Ja w poprzedniej byłam gdzie indziej.
Stary 2013-12-10, 11:29   #4401
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Dzień dobry

Gosius współczuję kciuka.. jak Ty żeś to zrobiła????

Gratuluję nocki, ale nie chcę Cię straszyć.. z miesiaca na miesiąc będzie już raczej coraz gorzej zamiast coraz lepiej ale może to organizm kobiety jest taki mądry, że żeby szoku nie było dla matki po porodzie zaraz, że wcześniej się wysypiała a teraz trzeba wstawać kilka razy do maluszka to po prostu zawczasu nie pozwala nam się wyspać,żeby się przyzwyczaić

Gratki za tydzień

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

A jeszcze mi się przypomniało. Przedwczoraj przed zaśnięciem Kuba mnie pyta, czy będzie siostrzyczka czy braciszek. Odpowiadam, że nie wiem, ale ważne, żeby było zdrowe. Na co Kuba: "Mamusiu, ale dzidziuś jest zdrowy. Przecież nie kicha!"
Hehehe no cudowne

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Wczoraj jak sprzątała porozwalane monety, chciała mnie zaciągnąć, wiec mówię, że nie mogę się mocno schylać, bo mam dzidzie w brzuszku. Poszła sama je zbierać, a za chwilę przychodzi do mnie, że ona też ma dzidzie jedną w brzuszku i już nie może sprzątać.
Kolejny boski tekst

Ja się nie mogę doczekać takich kultowych stwierdzeń u Hanuli

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
nie mamy tutaj nakładki, ale w Pl mamy takie schodki specjalne z nakładką i mam ogromną nadzieję, ze nam się uda z tym. W ogóle na toaletę to on chce siadać, widzi tak jak mama a przed nocnikiem ucieka.

O my mamy takie coś http://image.ceneo.pl/data/products/...e-stopniem.jpg
No wszystkie tutaj będą kciuki trzymały, więc się uda a kiedy wracacie na stałe do Pl?

W ogóle dziewczyny co do nocnika to Hania dostała taki nocnik fisher price w kształcie kibelka, nawet jest miejsce na rolkę z papierem toaletowym i spłuczka ale nie o tym chciałam. No więc póki co nocnik stoi w jej pokoju i na razie się przyzwyczajamy do niego, po prostu trochę się nim bawi. A wczoraj jej zsunęłam spodnie i posadziłam na tym nocniku, była taka dumna że siedzi tak jak mama od tego czasu poszła dwa razy na nocnik: raz sobie podciągnęła bluzkę po pachy i usiadła a drugi raz sobie podwinęła nogawki i usiadła nie wiem może ona myśli że nieważne co, ale coś trzeba zrobić z ciuchami przed skorzystaniem
Stary 2013-12-10, 11:31   #4402
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Coś mnie brzuszek boli

Współczuję bólu kciuka
U mnie wczorajsza ogórkowa, którą jadłam na obiad i kolację

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Oooo jaka słodka
Chrześniak mojego męża mówi na zupę pomidorową, pomarańczowa

Jutro idę do mojej poprzedniej pracy w odwiedziny, nikt nie wie że jestem w ciąży.
Ciekawa jestem ich reakcji

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-10 o 11:34
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:33   #4403
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle dziewczyny wczoraj zdałam sobie sprawę, że jestem też tak jak niektóre z Was bardzo nastawiona na dziewczynkę. W zasadzie nie biorę pod uwagę innej opcji i jak sobie przeglądałam jakieś ozdoby do pokoju, naklejki itp. to zawsze tak automatycznie wzory takie dziewczęce bardziej niż chłopięce. No jakoś nie wyobrażam sobie, ze gin może mi powiedzieć, że będziemy mieli syna nawet nie chodzi o to czy bym chciała czy nie, po prostu to wykracza ponad moją wyobraźnię, no nie widzę tego
A u nas wszyscy są tak nastawieni na chłopca, wszyscy myślą o męskich imionach, męskich zabawkach, mówią jaki to będzie rozrabiaka i jak ja ślicznie w ciąży na chłopca wyglądam. Jeszcze ani jedna osoba nie powiedziała przy mnie - dziewczynka.
I się tak trochę boję, że się wszyscy na chłopaka nastawią, a się okaże, że będzie dziewczynka i nikt nie będzie jej chciał :/
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:35   #4404
Aldrin
Zakorzenienie

Pikoso dobry tekst Lenki

Cytat:

W ogóle dziewczyny co do nocnika to Hania dostała taki nocnik fisher price w kształcie kibelka, nawet jest miejsce na rolkę z papierem toaletowym i spłuczka ale nie o tym chciałam. No więc póki co nocnik stoi w jej pokoju i na razie się przyzwyczajamy do niego, po prostu trochę się nim bawi. A wczoraj jej zsunęłam spodnie i posadziłam na tym nocniku, była taka dumna że siedzi tak jak mama od tego czasu poszła dwa razy na nocnik: raz sobie podciągnęła bluzkę po pachy i usiadła a drugi raz sobie podwinęła nogawki i usiadła nie wiem może ona myśli że nieważne co, ale coś trzeba zrobić z ciuchami przed skorzystaniem
Hania też wymiata
Stary 2013-12-10, 11:36   #4405
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona i chyba nic nie zrobię ... jedziemy w gości dosłownie na godzinkę-dwie a nie na cały dzień więc jedzenia nie muszę tam wieźć,a zwłaszcza ma jedną córeczkę taką ukochaną więc niech ona robi... a ta córeczka mało co za kratkami nie wylądowała i jest taka kochana, taką szopkę odstawiła ostatnio ale sprawę umorzyli ... żebym ja takie dziecko miała to nie wiem co bym zrobiła dosłownie . Jak tż będzie miał wąty to niech jedzie sam i tyle ...

gosius91 no to od jutra wspólnie zaczynamy odliczać 20 tydzień
Stary 2013-12-10, 11:39   #4406
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Gosius współczuję kciuka.. jak Ty żeś to zrobiła????

Gratuluję nocki, ale nie chcę Cię straszyć.. z miesiaca na miesiąc będzie już raczej coraz gorzej zamiast coraz lepiej ale może to organizm kobiety jest taki mądry, że żeby szoku nie było dla matki po porodzie zaraz, że wcześniej się wysypiała a teraz trzeba wstawać kilka razy do maluszka to po prostu zawczasu nie pozwala nam się wyspać,żeby się przyzwyczaić

Gratki za tydzień

Hehehe no cudowne

Kolejny boski tekst

Ja się nie mogę doczekać takich kultowych stwierdzeń u Hanuli

No wszystkie tutaj będą kciuki trzymały, więc się uda a kiedy wracacie na stałe do Pl?

ad.1.
No ja zawsze jak wstaję na siku w nocy to sobie tłumaczę : Będziesz tak wstawać do dziecka, przyzwyczajaj się
ad.2.
Jedziemy na święta i zostajemy
ad.3.
Wiem jaki nocnik, podoba mi się ale my już mamy 3 no i ta nakładka. No a pomysły majej z przygotowaniem się do siadania na nocnik
Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
A u nas wszyscy są tak nastawieni na chłopca, wszyscy myślą o męskich imionach, męskich zabawkach, mówią jaki to będzie rozrabiaka i jak ja ślicznie w ciąży na chłopca wyglądam. Jeszcze ani jedna osoba nie powiedziała przy mnie - dziewczynka.
I się tak trochę boję, że się wszyscy na chłopaka nastawią, a się okaże, że będzie dziewczynka i nikt nie będzie jej chciał :/
ja mam wrażenie,że u nas takie parcie na dziewczynkę jest, z resztą ja bym też chciała, może jutro się okaże )
Stary 2013-12-10, 11:40   #4407
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U mnie tez dziś fasolka po bretońsku

a jak na jutro nie zostanie, to żurek

3bit jest zaje... moje ulubione ciasto bez pieczenia.
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:42   #4408
gosius91
Zakorzenienie

Wyniosłam pościel na dwór Mhm - będzie się dobrze spać, słoneczko świeci jest w okolicach 0, -1

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-10, 11:43   #4409
meniaa94
Wtajemniczenie

buu ... wy to o obiedzie,a ja dziś nic nie robię dla samej siebie ... bo nie chce mi się coś na szybko zrobię oo ...
Stary 2013-12-10, 11:44   #4410
gosius91
Zakorzenienie

meniaa94 - tak bo jestesmy na tym samym etapie Powiedz mi, jak tam ruchy ? U mnie raz był własnie takie intestywne, teraz to własnie nie wiem czy przelwanie w brzuchu czy dziec

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości