Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 21:50   #4021
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Misia a przypnij gdzie, jaki i za ilę kupiłaś ten wózek. Jesteś zadowolona?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:50   #4022
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
i Ty masz prawko gdzie to można zgłosić Kija, zrób coś z tym

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Co do zainteresowań łazienkowych, to Pola swego czasu uwielbiała takie srebrne nakładki na śrubki w sedesie, którymi jest przybity do podłogi. One były tylko tak nałożone, żeby tych śrub nie było widać. No i młoda zawsze pierwsze co po wejściu do łazienki, to te nakładki... Ile razy je do buzi wzięła A wewnątrz nich przecież taki syf, że Jeszcze ona je zawsze tak dokładnie przemielała językiem we wszystkie strony... Brr W końcu tata je przykleił, no i po jakimś czasie już się jej znudziły

No i oczywiście kosz i szczotka do kibla też na tapecie. I miski, i kosz na pranie, i papier toaletowy na zawieszce i te rolki w foliowej paczce, i ta folia właśnie, i szczoteczki do mycia butów... O dziwo RAZ tylko zajęła się proszkami i płynami do prania, a teraz już w ogóle jej nie obchodzą, na szczęście.

nooooooooooo kochana, to jak ty fewciujesz?

wg mnie coś z piłeczek, lepsze niż książeczka, dzieci lubią latające piłki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dobra..zmykam spac...UWAGA, ŻART! Tż dziś miał wyrywana ósemkę..i znow szpital w domu:banghead::banghead:. .no bo przecie "boszzz ja mnie boli.."..potem mu zimno bylo(rzadkosc bo jemu wiecznie gorąco)-i naraz,slusze z kuchni, ze w pokoju sobie i synkowi termometrem mierzy czółko....i: "temperature mam"..ja: "ile?", on:"37,5"...
Minęło kilka minut,on podchodzi:"zobacz jakie mam czoło"-no to macam mu ten czereb...i normalny, wzięłam termometr..mierzylam mu naprzemian ze soba i Antoniem-po 3 razy!zawsze wychodzilo 36,6....36,7...na co on: "no patrz jeszcze przed chwilą miałem, ale szybko spadła po tym przeciwbólowym".: D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
padłam

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A to lubienie to takie absolutnie niezbędne jest czy można się bez niego obyć?
można, ja bardzo rzadko wciskam lubię to, zazwyczaj jak nie mam pomysłu na komentarz a ogólnie mi się coś u kogoś znajomego spodobało i chcę to zaznaczyć nie ogarniam czemu ktoś usilnie do każdego mojego słowa takie wciska

Cytat:
dlaczego?

powiedz mu, że zaczyna mieć objawy jak dzieciaczki na zęby, więc jeszcze tylko rzadką kupę musi zrobić i mniej jeść

i na cycu wisieć ciągle i ślina do kolan
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:53   #4023
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
no baaaa
Oczywiście ze niezbedne...no jak inaczej?
ellmi... Pewnie Ikea w Jankach, skoro na lotnisko jedziesz?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-12-10, 21:54   #4024
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
do tej, o której myślisz
to nie chcę Cię martwić ale w jej pobliżu otworzyli super hiper nowiuśką galerię Bronowice
jakby co (było zimno i chcielibyście się rozgrzać/wysikać czy co tam jeszcze to zapraszam

a u lekarza cóż, przyjęła mnie pani dr, stwierdziła, co mi jest, ale ponieważ karmię (dużego człowieka jak się wyraziła) to nic mi nie może przepisać i całą zimę mam chodzić z bąblami na gębie.
I takie pytanie do dziewczyn, które nie karmiły w ogóle albo przestały? Czy któraś z Was zrobiła to dla siebie? albo z wygody?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:58   #4025
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44106603]i na cycu wisieć ciągle i ślina do kolan [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
ellmi... Pewnie Ikea w Jankach, skoro na lotnisko jedziesz?
neti, gdzie mi, dziewczynie z gór do stolicy ja na Kraków

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to nie chcę Cię martwić ale w jej pobliżu otworzyli super hiper nowiuśką galerię Bronowice
jakby co (było zimno i chcielibyście się rozgrzać/wysikać czy co tam jeszcze to zapraszam
to z tym sikaniem pomyslę my niestety tylko tak na szybko, kupić, odebrać szwagierkę i do domu; ale dziękuję
a TŻ od razu mnie pytał, czy tylko ikea, czy też o jakichś galeriach myślę

co to znaczy, że "dużego człowieka" karmisz? że za długo niby?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:20   #4026
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

neti, gdzie mi, dziewczynie z gór do stolicy ja na Kraków

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

to z tym sikaniem pomyslę my niestety tylko tak na szybko, kupić, odebrać szwagierkę i do domu; ale dziękuję
a TŻ od razu mnie pytał, czy tylko ikea, czy też o jakichś galeriach myślę

co to znaczy, że "dużego człowieka" karmisz? że za długo niby?
zawsze możesz tż w saturnie w galerii zostawić, będziesz miała więcej czasu na ikee
jak coś to zapraszam ode mnie do ikei jest 15-20 min

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

tak, że za duży jest na kp
Stary 2013-12-10, 22:21   #4027
elllmi
Zakorzenienie

dobra idę sobie
dobranocki

aha, przez to Wasze pisanie o yankee siedzę i oglądam jakie zapachy są i tak sobie postanowiłam, ze dopóki nie spalę wszystkich badziewnych zapachowych świeczuszek, które nagromadziłam, to nie kupię dopiero z pustą szufladą zacznę

to teraz się zaczadzę, żeby wszystko szybko wypalić

Stary 2013-12-10, 22:24   #4028
Konto usunięte

nancy, chyba ja
ja przez prawie 3 dni byłam tak obolała, że autentycznie nawet skóra mnie bolała i jak w niedzielę jeszcze młoda ssała, to bolało mnie wszystko dodatkowo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:32   #4029
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to u nas kulu hula jest obecnie hitem
a jaką macie? z samochodami czy z biedronką?
ja z biedronka ale moja juz od kwietnia ma sama wybrala w auchan

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
masalra ten opis. poryczLam sie ... podobne mialam odczucia jak cesarka juz byla ... ahh ide soe przytulic do mojej coreczki ...

sarah pytalas mam 30 lat jeszcze cale 2 mies ...

dobranoc laseczki
toc molodsza o rok ode mnie jestes, a ja mysle czy miec drugie czy nie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094992]Btw odstawilam Dorotke nie mam sily karmic.[/QUOTE]

kurcze biedulko, niech to chorbsko odejdzie juz

a mezowi kurtke zawsze mozesz zabrac pod osłona nocy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
w sumie z głwy bo to chyba nie jest oryginalny przepis
biszkop kakaowy ale w tym roku zrobię rzucany przekładany kremem z mascarpone, bitej śmetany i czekolady (5 tabliczek) nasączony alkoholem i wiśniami i wszystko pokryte czekoladą, koooochamy

no a ja robę wigilię w domu na pół z teściową, już się boję
będzie nas strasznie dużo w tym roku
no a z drugiej strony to dobrze dla mamy bo nie będzie siedzieć i płakać
fajnie tak jak duzo ludzi jest
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no teraz musisz pozapraszać nas z forum i innych swoich znajomych. I potem już przepadasz

a tak serio no to potem ciągle to samo, znajomi wrzucają cos ciekawego ty klikasz że to lubisz (o ile ) i tak w kółko

swoją drogą jakby tak wytłumaczyc komuś nieznającemu, to zaczyna się człowiek zastanawiac czy aby na pewno z nim wszystko ok skoro ciągle to fb na tapecie

Sarah sukienka w załącznikiu. myślę dokupić sweterek i rajstopki w tym samym koorze tylko nie wiem w jakim??

Uploaded with ImageShack.us
sliczna, moze czerwone

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

pamiętacie mnie jeszcze? ;>

:
pamietamy pamietamy
Anusi zyczenia miesieczniocwe 2.12 skladalysmy

[QUOTE=marsi11;44104295]Neti, długo czekałaś na przesyłkę z apteki Gemini????
zamowiłam w piątek a nawet nie dostałam maila co się dzieje z paczką

dziewczyny, wiem,że jeszcze sporo czasu ale wszystkie będziecie szczepić na odre-swinke-rozyczke?
bo ja chyba sobie odpuszcze to szczepienie[/
QUOTE]
wlasnie tez sie zastanaiwam

chodzi Ci o ta afere we Włoszech??

ja przechodzilam swinkę w lo, oj strasznie było

Cytat:
coś ok 18 miesiąca

Samuel bardzo źle znosil tą szczepionkę poza tym po tym co mika napisała w k odnośnie szczepionek skojarzonych że zaszkodzły Julkowi to naprawdę zaczęłam się zastanawiać
ja sama przechodzilam świnkę i nie bylo zle
ciekawe czy sa pojedyncze szczepionki na odre itp?
znowu szczepionki u mnie to zawsze wywoluja obawę

tu w de szczepia na wszystko dziewczyny
a mozna nie jesli ktos nie chce

a szczepilas na pneumo??

Cytat:
A to lubienie to takie absolutnie niezbędne jest czy można się bez niego obyć?
ja my zamieszczamy to bardzo konieczne

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Marsi
a po roku jest tez dawka [rzypominajaca tej 5w1
i co myslisz tez zrezygnowac??

Fewcia

co do pneumo jesli zaszczepisz jak Blanka skonczy rok to tylko sa dwie dawki
wiec duza oszczednosc

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

moja niunia przechodzi juz cala dlugosc łozka trzymajac sie go oczywiscie

a wczoraj ubieralysmy choinke, ma plastykowe bombki i wylozylam wszystkie na podloge i ona mi je podawała
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:32   #4030
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44107014]nancy, chyba ja
ja przez prawie 3 dni byłam tak obolała, że autentycznie nawet skóra mnie bolała i jak w niedzielę jeszcze młoda ssała, to bolało mnie wszystko dodatkowo[/QUOTE]
ale w sumie nie chodziło mi o taką sytuację jak Twoja...
bardziej o to, że z wygody, bo lepiej dać butlę...
Stary 2013-12-10, 22:37   #4031
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
coś ok 18 miesiąca

Samuel bardzo źle znosil tą szczepionkę poza tym po tym co mika napisała w k odnośnie szczepionek skojarzonych że zaszkodzły Julkowi to naprawdę zaczęłam się zastanawiać
ja sama przechodzilam świnkę i nie bylo zle
ciekawe czy sa pojedyncze szczepionki na odre itp?
Ja też przechodziłam i było ok nawet mamy zdjęcia z szalikami na uszach zawiązanymi.

A co do szczepionek to tak którą się szczepi zaraz po ukończeniu 12 miesięcy jest bardzo obciążająca i osłabiająca organizm. Także dziewczyny nie planujcie sobie z tym szczepieniem szczepić na jakieś dodatkowe jeszcze. U nas w CK szczepią wtedy na meingokoki, moja ciocia przestrzegała mnie żebym nie wyrażała zgody na szczepienie w tym samym czasie. Szczepiła dopiero 2 miesiące później.

A i pamiętajcie, że po ukończeniu roku musi być szczepienie przypominające na pneumokoki.

A tak odbiegając od tematu to dokładnie rok temu o tej porze byłam zfochowana na lekarzy, że mnie do końca grudnia w szpitalu chcą trzymać. A jednocześnie bałam się o mojego szkraba, bo już wiedziałam że mam małowodzie
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 22:47   #4032
aska27adopcje
Zadomowienie

Misia kombinezon jest przepiekny jejuuu ... kochana czy on ma.stopki odpinane ... ja musze kupic jeszcze 1 bo ten co mam jest taki.jakis sztywny i pod szyjka sie mlodej zle.zapina ... zakladasz.na spacery komninezon + spiworek.od.wozka ? ja dawno.nie bylam na spacerze ...

co do.ksiazeczki to ja ja mam bo mloda dpstala i nie polecam .. fatalna muzyka, babka ma niezbyt glos i uwierz mi 100 x dziennie jak slyszysz ta sama piosenke to cie szlag trafia ... a u mnie to poczatek jest przewaznie bo.po.nacisnieciu noska jest reset piosenki ...

Neti jejjjj ... wspolczuje .. moj jest dokladnie takim samym jeczkiem jak chory ... podaj co masz za mega szybkie.przeciwgoraczkowe , warto miec takie w. swojej apteczce

laski.ale.mam.wqurwa. poszlam z psem na prawoe godzine. wypilam herbe chce e sie isc kapac mloda zaczyna skrzeczec..to poszlam szybko do lazienki zeby myje i slysze tz ... a ten zamiaat ja uszuszac to do niej gada .. blanka.se siedzi w najlepsze i sie smieje ... rewela mega szczesliwa uspilam dzoecko o 19,30 ... to ma teraz powera zeby skakac po.lozku. ale twardo.lezymy i szuszamy ... tzn ja bo tz juz padl ... ciemno jest to mloda soe boi.z lozka zejsc ....

Aga ciezko mloda. wziac do.innego pokoju bo mamy 1

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-12-10 o 23:40
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 00:12   #4033
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Haha facet wie co dobre ... Ja mialam wczoraj taka sytuacje :P ... przez tydzien smigalam caly czas w staniku do biegania z racji skonczonego uu, musialo cos obciskac ... no i wczoraj zdjelam wieczorem, baraszki z mala w lozku takie, ze mi cycek wyszedl z koszulki, ale nie zauwazylam ... mloda za to tak .. jak zaatakowala i sie przyssala to jej oderwac nie moglam, jednak tak szybko cucusia nie zapomni jak myslalam

kurcze ciekawe czy mocno sie roznia ... moim zdaniem te nasze tez zapachem nie powalaja ... no moze spagetti fajnie pachnialo i kurczak z papryka ...

Bokeh patrzylam na sklad i moim zdaniem on niczym sie nie rozni od tych od 9 miesiaca .. te co ja kupilam sa z kasza ... moze o to chodzi ... cena jest w miare oki i pojemnosc 250 to ostatnio kupilam ... jadla tez z babydream te duze od 11 miesiaca i tez nic nie bylo ...

Nagralam wczoraj mloda jak wchodzi na kanape jak lozko scielilismy ... to dla tych co sie martwia ze ich dzieci sa w tyle .... cieszcie sie poki mozecie ... w taki sam sposob jak na filmie wchodzi na sory i tak samo skacze do tylu .. juz mi raz zleciala na plery .... na sekunde tylko z niej oko spuszcze i juz jest na gorze
( kiedys pisalam o lozku z ikea ktore jest mega niewygodne bo na srodku sie rozlazi materac i dziora sie robi ... mam na dziada sposob w dziore idzie chusta a na nia koc zlozony na 3 i jakos mozna spac )

Z nowosci Blanka wczoraj wstala raz z kuckow, dzis juz 4 x do tej pory wiec pewnie zaraz bedzie to robic ciagle ... robi tez koci grzbiet caly czas ...

a na dokladke fote gdzie jest Blanka

Tak ma 2 rozne skarpetki, bo ciagle gubie i chodzi jak bezdomniak
Zabojczo=PIEKNIE ;-)

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

bishonka trzymaj sie!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 00:56   #4034
YellowSheep
Rozeznanie

Nadrobiłam dzisiejszą produkcję

Bishonka trzymaj się!

Nie cytuję bo nie mam już siły. Dziś miałam z Olim maraton po Galerii Katowickiej, no i szlag mnie tam trafia (dziewczyny ze Śląska, byłyście z wózkami?), poza tym dołączam do mistrzyń gracji bo w Rossie przy kasie wypadła mi z ręki paletka cieni i się potłukła więc musiałam wziąć dwie bo to na prezent było. Ale nie miałam nawet jak koszyka wziąć, bo w jednej ręce reklamówka z zakupami, drugą pchałam wózek a zakupy pod pachą... Oczywiście wszyscy obdarzyli mnie miną godną pożałowania

Widziałam się dziś z tżtem jakieś 10 minut i już zdążył mnie wpienić...

A, patrzcie co znalazłam: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5362334

takie jesteśmy, o!
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 03:46   #4035
Konto usunięte

Nancy ale butelka nie jest latwhejsza.

Doszłam do wniosku że Bnkeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie?
Stary 2013-12-11, 04:08   #4036
meneq
Zakorzenienie

Nadrobilam, ale dzis nie odpisuje.
Tylko brawa dla kiji za oswojenie fb i podziekowania dziewczynom, ktore w ostatnim czasie zaprosily mnie do znajomych.
Dziekuje rowniez za kciuki! Bylam po wyniki. Sa idealne, a lekarz sprawdzal wszystko, co tylko mogl. Musialam poczekac ZALEDWIE 1h25min w poczekalni, w ktorej bylo TYLKO 28st. Yae myslalam, ze wyjdzie z siebie i stanie obok. Tez mam szoguna (skad taka nazwa? Pierwszy raz sie z nia spotkalam).

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

Yae mnie tak przeczolgala w przychodni, ze dzis robie sobie labe i obiadu nie gotuje...

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ----------

O najwazniejszym zapomnialam!!
Najlepsze zyczenia dla Olenki niny!!
Stary 2013-12-11, 06:07   #4037
charlizz
Zadomowienie

KIJA, ja Cię nie chce martwić, ale fb powoli odchodzi do lamusa, teraz modny jest INSTAGRAM

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 06:15   #4038
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Misia kombinezon jest przepiekny jejuuu ... kochana czy on ma.stopki odpinane ... ja musze kupic jeszcze 1 bo ten co mam jest taki.jakis sztywny i pod szyjka sie mlodej zle.zapina ... zakladasz.na spacery komninezon + spiworek.od.wozka ? ja dawno.nie bylam na spacerze ...

co do.ksiazeczki to ja ja mam bo mloda dpstala i nie polecam .. fatalna muzyka, babka ma niezbyt glos i uwierz mi 100 x dziennie jak slyszysz ta sama piosenke to cie szlag trafia ... a u mnie to poczatek jest przewaznie bo.po.nacisnieciu noska jest reset piosenki ...

Neti jejjjj ... wspolczuje .. moj jest dokladnie takim samym jeczkiem jak chory ... podaj co masz za mega szybkie.przeciwgoraczkowe , warto miec takie w. swojej apteczce

laski.ale.mam.wqurwa. poszlam z psem na prawoe godzine. wypilam herbe chce e sie isc kapac mloda zaczyna skrzeczec..to poszlam szybko do lazienki zeby myje i slysze tz ... a ten zamiaat ja uszuszac to do niej gada .. blanka.se siedzi w najlepsze i sie smieje ... rewela mega szczesliwa uspilam dzoecko o 19,30 ... to ma teraz powera zeby skakac po.lozku. ale twardo.lezymy i szuszamy ... tzn ja bo tz juz padl ... ciemno jest to mloda soe boi.z lozka zejsc ....

Aga ciezko mloda. wziac do.innego pokoju bo mamy 1
dobry tatuś :/
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44107785]Nancy ale butelka nie jest latwhejsza.

Doszłam do wniosku że Bnkeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie? [/QUOTE]
jak dla mnie też nie ale według pani dr pewnie jest...
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
KIJA, ja Cię nie chce martwić, ale fb powoli odchodzi do lamusa, teraz modny jest INSTAGRAM

łoooo kurczątko, ja też jestem nie na czasie

kto mi wytłumaczy moje dziecię? Wczoraj poszedł spać o 22 (wyspał się w samochodzie i jak wrociliśmy to był chętny do zabawy) i pobudka JEDNA o 4:30 tak to było jakieś 4 m-ce temu ostatnio

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

i oczywiście witam się z rana
Stary 2013-12-11, 06:52   #4039
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44107785]Nancy ale butelka nie jest latwhejsza.

Doszłam do wniosku że Bokeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie? [/QUOTE]

Czepiasz się mojej skarpetki ja tak napisalam ..bo taka prawda, co nie wstawi foty-to jest super, a z naszymi marnymi foteczkami...powinnysmy sie schowac

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

A wogóle to sieę Witam, dziecię się właśnie budzi ...o przytulaska zrobil z mama z rana

Stary 2013-12-11, 06:57   #4040
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzisiaj roczek Olenki???
Wszystkiego najlepszego sloneczko!!!!!!!!!!!! Nasza pierworodna corka forumowa

I co? Trzymalam sie wczoraj godzin drzemek i mlody pieknie spal, zasnal o 20, mleczko o 1,30 i 5,20, spalismy do 7,30 do idealu sporo brakuje ale troche rozwalony przez chorobe jest. W kazdym razie juz nie ma kaszlu, wczoraj katarku tez minimalnie, tylko cos ja sie wykurowac nie moge i jeszcze wszystko mnie tak boli ze cos okropnego :'(

Nadrobie jak babel pojdzie na drzemke

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

A kumajcie to, tyle czasu od odstawienia zrobil mi sie zator boli jak szlag :'( buuuuu

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:09   #4041
Konto usunięte

Oleńko, buziaki w nosek za ten pierwszy roczek! Cmok cmok

Neti serio pisałam o skarpetce
Stary 2013-12-11, 07:35   #4042
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094955]Powiem tak: wole rodzic. Trzeci dzienpotornego bolu gardla i temp wysokiej. I tak! Maz znow wali focha! Bo ledwo na nogsch sie trzymam, nie moge mowic ani jesc, ale smiialam naczyn po sobie nie odniesc. Tak, straszna balaganiara jestem, niech mnie pobije...[/QUOTE]

współczuję, nienawidzę anginy
a TZ... brak słów po prostu

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc Zanim zacznę nadrabiać, opowiem Wam wczorajszy horror

Otóż, godz 16 usypiam Młodą przy sysusiu na kolanach, nagle słyszę takie szast i szum jakby ciśnienie/gaz no to lece z Olą na rekach bo myślę - Jezu kuchenka gazowa A tam wody po kostki Otwieram szafkę pod zlewem -> niagara. Biore Ole pod pachę, wyrzucam śmieci z kosza i podkładam go pod fontannę.... szok jak leci. Nie miałam pojęcia, za co chwycić żeby to zatamować No to rzucam na ziemię wszystko co się nawinęło pod ręką na Olę z wózka koc i w te pedy do sąsiada obok. bidok w majtkach otworzył, ale raz dwa przywdział spodenki i w skarpetkach poleciał do mnie a ja zostałam tą chwilę z dwójką dzieci w szoku (ma ok2 letnią córeczkę). Niby zakręcił zawór, ale ciągle mi ciekło i to sporo, Olka w łózeczku coraz mocniej ryczała, na szczescie odkryłam dziurę w rurce i skierowałam strumyk prosto do wiadra (3duże wiadra wylałam) wody po kostki juz na przedpokoju i do dużego wchodziła, a Olka sie zanosi no to z Olą wyzymałam szmaty reczniki pieluchy i co tam rzuciłam i przez tel z tż gadałam. Sprowadził mi technicznych ze społdzielni, którzy zakrecili 2 zawór, (na szczescie przestało lecieć), szwagra i tescia, a ja nie wiedzac o tym jeszcze mojego brata z mama takze jedna ekipa wychodziła a druga wchodziła i całe szczescie bo sama bym nie dała rady z Olka na rekach tego powycierać....s ąsiadów zadnych spod Nas jeszcze nie było
No, a w skrócie jakby sie Wam nie chciało czytać to - zalało mi mieszkanie

za zachowanie trzeźwości umysłu
moim rodzicom w sobotę nad ranem pękł w domu wężyk przy toalecie i też powódź

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

pamiętacie mnie jeszcze? ;>

zawsze Was podczytuję, a na pisanie brakuje czasu, więc dziś postanowiłam przelecieć ostatnią stronę i się chociaż przywitać, bo wychodzi na to, że o Was zapomniałam, a tak nie jest

no i moje pytanie: przyjmiecie mnie spowrotem?
HEJ!
wracaj do nas bo czekamy

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Aśka, Lttle,u nas to się nazywa robienie jeża
Bo przy tym fuczy jak jeż
o Boziu

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=kpOWw...ature=youtu.be czy wasze dzidzie też tak się dziwią? bo moja to ciągle

(pięknie schodzi)

Cytat:
A jeszcze weszłam na profil jednej dziewczyny i tam było napisane że w dniu tym i tym o godzinie tej i tej Ania Kowalska była z użytkownikiem Jasiem Kowalskim. Jej osobistym mężem No i tak się zastanawiam JAK ona z tym Jasiem była i skąd ten FB o tym wiedział... Nie podoba mi się to wszystko bo on jakieś dziwne rzeczy wie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie wiem co napisać. Trafiłam do szpitala z krwotokíem no i okazało się że to poronieníe.

Wczoraj w nocy miałam zabieg. Zostałam jeszcze do jutra bo dostałam gorączki chyba z płaczu .

Byle do jutra bo strasznie tęsknię za córeczką.

To koszmar jakiś,mówię wam.

A myślałam że miesiączki dostałam.

o rany...
trzymaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola zaczyna takie pojedyncze ruchy raczkowania robić, dosłownie 2-3 "kroczki" i bach na brzuszek, no ale...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:41   #4043
ezzo
Zadomowienie

Ja rowniez przylaczam sie do buziakow dla roczniakowej Olci alez ten czas zapitala
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:43   #4044
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
I co? Trzymalam sie wczoraj godzin drzemek i mlody pieknie spal, zasnal o 20, mleczko o 1,30 i 5,20, spalismy do 7,30 do idealu sporo brakuje ale troche rozwalony przez chorobe jest. W kazdym razie juz nie ma kaszlu, wczoraj katarku tez minimalnie, tylko cos ja sie wykurowac nie moge i jeszcze wszystko mnie tak boli ze cos okropnego :'(
A ja nie wiem co z naszymi drzemkami, z naszym snem nocnym Panie w żłobku trzymają drzemki, tyle, że Blanka śpi tam dwa razy po 30min. Pada o 19-20, a od 21 pobudki co 15 min. Jestem wykończona. Kiedy to się skończy? Do tego widze, że Blanka jest niewyspana, zmęczona... Czy tak dużo chcemy z M.?? Jednej spokojnej nocy....
Tłumaczę sobie, że to może też żłobek swoje robi, dużo nowych wrażeń, emocji i Niuńka odreagowuje w nocy...

Oleńka wszystkiego dobrego!!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:43   #4045
meneq
Zakorzenienie

Po lekarzu spalysmy prawie 3 h
Stary 2013-12-11, 07:44   #4046
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tylko mój będzie chyba do pełnoletniości na uu. Wczoraj znowu mu próbowałam dać mleko z butli to zrobił takie przedstawienie że masakra....nie wem jak ja tego dokonam
Mój też Taki jest cycusiowy że strach się bać. NIGDY nie usnął bez uu. No chyba że te parę razy za małego niemowlaka mam liczyć...

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc Zanim zacznę nadrabiać, opowiem Wam wczorajszy horror

Otóż, godz 16 usypiam Młodą przy sysusiu na kolanach, nagle słyszę takie szast i szum jakby ciśnienie/gaz no to lece z Olą na rekach bo myślę - Jezu kuchenka gazowa A tam wody po kostki Otwieram szafkę pod zlewem -> niagara. Biore Ole pod pachę, wyrzucam śmieci z kosza i podkładam go pod fontannę.... szok jak leci. Nie miałam pojęcia, za co chwycić żeby to zatamować No to rzucam na ziemię wszystko co się nawinęło pod ręką na Olę z wózka koc i w te pedy do sąsiada obok. bidok w majtkach otworzył, ale raz dwa przywdział spodenki i w skarpetkach poleciał do mnie a ja zostałam tą chwilę z dwójką dzieci w szoku (ma ok2 letnią córeczkę). Niby zakręcił zawór, ale ciągle mi ciekło i to sporo, Olka w łózeczku coraz mocniej ryczała, na szczescie odkryłam dziurę w rurce i skierowałam strumyk prosto do wiadra (3duże wiadra wylałam) wody po kostki juz na przedpokoju i do dużego wchodziła, a Olka sie zanosi no to z Olą wyzymałam szmaty reczniki pieluchy i co tam rzuciłam i przez tel z tż gadałam. Sprowadził mi technicznych ze społdzielni, którzy zakrecili 2 zawór, (na szczescie przestało lecieć), szwagra i tescia, a ja nie wiedzac o tym jeszcze mojego brata z mama takze jedna ekipa wychodziła a druga wchodziła i całe szczescie bo sama bym nie dała rady z Olka na rekach tego powycierać....s ąsiadów zadnych spod Nas jeszcze nie było

No, a w skrócie jakby sie Wam nie chciało czytać to - zalało mi mieszkanie
O jesiu, współczuję, i brawo za prawidłową reakcję!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
muszę zrobić, tylko jeszcze nie wiem czy na święta czy jako torcik na urodziny moje i Miśka.

Cytat:

Z nowosci Blanka wczoraj wstala raz z kuckow, dzis juz 4 x do tej pory wiec pewnie zaraz bedzie to robic ciagle ... robi tez koci grzbiet caly czas ...

a na dokladke fote gdzie jest Blanka

Tak ma 2 rozne skarpetki, bo ciagle gubie i chodzi jak bezdomniak
Ale szybka! Cwaniara

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Aśka, Lttle,u nas to się nazywa robienie jeża
Bo przy tym fuczy jak jeż
O matulu jaka kitka! Słodka jest

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=kpOWw...ature=youtu.be czy wasze dzidzie też tak się dziwią? bo moja to ciągle
Mój ciągle robi OOooooooOOoooo! i takie zdziwienie, choćby coś pierdyliardowy raz widział

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie wiem co napisać. Trafiłam do szpitala z krwotokíem no i okazało się że to poronieníe.

Wczoraj w nocy miałam zabieg. Zostałam jeszcze do jutra bo dostałam gorączki chyba z płaczu .

Byle do jutra bo strasznie tęsknię za córeczką.

To koszmar jakiś,mówię wam.

A myślałam że miesiączki dostałam.
Kochana tak mi przykro! Tulę mocno

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej nie nadrobię, nie mam siły. Zabieg miałam dopiero koło 15, więc ja bez jedzenie, bez picia już umieralam. Zabieg trwał raptem 15 minut, ale udało się ten zastój rozbić.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Dobrze że się udało! Wracaj szybko do domku.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Blanka moja ięknie piła z niekapka, z łyżeczki czy z kubka. A wczoraj Panie w żłobku mi mówią, że Mała nie chce pic z niekapka, tylko zabiera butelki innym dzieciom Więc zaniosłam dzisiaj butlkę, piła, zabrałam niekapek, w domu z niego piła. Nic już nie rozumiem

A w ogóle to niezły łobuz z Niej - ciąga chłopaków za włosy

Super sprytna! jakby mogła to by na ścianę weszła

Moja dziwnym trafem też zawsze zdejmie jedną skarpetkę, ach te Blanki
Widzi że inni z butelki to co się ma wyróżniać, ale Ci łobuziara rośnie!

Cytat:

dziewczyny, wiem,że jeszcze sporo czasu ale wszystkie będziecie szczepić na odre-swinke-rozyczke?
bo ja chyba sobie odpuszcze to szczepienie
Ja się bardzo mocno zastanawiam, wolała bym nie.

Pewnie koniec nadrabiania, młody szalone 30 minut spał.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:05   #4047
elllmi
Zakorzenienie

hej

Olcia, buziaki na roczek

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

takie jesteśmy, o!
ale jaja, wiedziałąm, że mi tu snobizmem zajeżdża

Cytat:
nie rób jej tego

Stary 2013-12-11, 08:45   #4048
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też przechodziłam i było ok nawet mamy zdjęcia z szalikami na uszach zawiązanymi.

A co do szczepionek to tak którą się szczepi zaraz po ukończeniu 12 miesięcy jest bardzo obciążająca i osłabiająca organizm. Także dziewczyny nie planujcie sobie z tym szczepieniem szczepić na jakieś dodatkowe jeszcze. U nas w CK szczepią wtedy na meingokoki, moja ciocia przestrzegała mnie żebym nie wyrażała zgody na szczepienie w tym samym czasie. Szczepiła dopiero 2 miesiące później.

A i pamiętajcie, że po ukończeniu roku musi być szczepienie przypominające na pneumokoki.

[/CENTER][/B]
to wlasnie ta na odre swinke rozyczje jest w 13-14 msc zycia

a 16-18 to ta 5w1 pozniej dopiero w 6 roku zycia

Nina a Ty szczepisz na odre??

wiem,, ze rozyczka jak ktos nie przechodzil niebezpieczna jest szczegolnie w ciazy, ja np. nie mialam i robilam badania w ciazy czy mam przeciwciala

a co do meningokoków to tutaj w De szczepi sie jak dziecko skonczy 2 lata

Oleńko kochana dużo dużo zdrówka i szczęśliwego dzieciństwa z okazji roczku Maleńka nasza, pierwsza masz już lata

i łezki mi lecą, kurczę ja już chyba do końca życia będę "miętka"

Cytat:

uuu ja nie slyszalam, ale ja starej daty
Stary 2013-12-11, 08:51   #4049
aska27adopcje
Zadomowienie

Buziole laseczki

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Nadrobiłam dzisiejszą produkcję

Bishonka trzymaj się!

Nie cytuję bo nie mam już siły. Dziś miałam z Olim maraton po Galerii Katowickiej, no i szlag mnie tam trafia (dziewczyny ze Śląska, byłyście z wózkami?), poza tym dołączam do mistrzyń gracji bo w Rossie przy kasie wypadła mi z ręki paletka cieni i się potłukła więc musiałam wziąć dwie bo to na prezent było. Ale nie miałam nawet jak koszyka wziąć, bo w jednej ręce reklamówka z zakupami, drugą pchałam wózek a zakupy pod pachą... Oczywiście wszyscy obdarzyli mnie miną godną pożałowania

Widziałam się dziś z tżtem jakieś 10 minut i już zdążył mnie wpienić...

takie jesteśmy, o!
az przeczytalam 2 strony tego forum kurna ale ze my takie france, no kto by pomyslal

Doszłam do wniosku że Bnkeh powinna nam zrobić artystyczne foto skarpetek, co wy na to? Bokeh, podejmujesz wyzwanie? [/QUOTE]

Aha yeahhh Ty to masz pomysly ... Bokeh zrobisz nam artystyczna skarpete ... moge sie zalozyc ze dla Ciebie to pestka

Cytat:

A tak z Ciekawosci ma ktoras was instagrama ja nie zakladam, bo i tak fb cally dzien na kompie otwarty

Mloda mi wczoraj z pol godziny grasowala ale na szczescie usnela .. pobodke zrobila o 4, wypila 120 flaszki, nastepna o 7, znow 120 ... kurde i juz nie spala, a tu cimno faaak ... na szczescie tz sie nia zajal, bo ja udalam ze mnie boli brzuch, dupa sie odwrocilam i poszlam spac jeszcze ... co nie przeszkadzalo Tz mnie ... kurna sie budze tak mi cos dobrze, a ten se przygotowalem Ciebie to biore ... a mala w tym czasie
gzrecznie w lozeczku byla
MIalam nieprzyjemna sytuacje, dzieki bogu Tz byl .. zrobilam sobie kawe i postawilam ja na komodzie, odwrocilam sie na sekunde zeby wziac tel i tz sie drze, ze kawa ... a mloda na palcach juz ja sciagala ... dzieki bogu zdazylam zlapac i wylalo sie tylko troche ... na nia polecailo ociupinke na wloski i body .. przestraszyla sie, bo ja sie wydarlam z przerazeniem Blanka ... kurna byloby nieszczescie jakby tak caly kubek na nia polecial ....

A teraz sytuacja zenu oku ... mam takie spodnie ukochane z czasow ciazy, kt tz nienawidzi i mowi na nie obeliksy ... to sa takie wielkie czerwone flanelowe spodnie od pizamy w krate meskie ... sa na mnie luzne w pasie juz teraz ale znalazlam je ostatnio i zanim sie nie doprowadze do uzytku to w nich chodze z ranca ... Przyszedl listonosz, a ze michu byl w kiblu to ja musialam isc mu otworzyc ... paczke mial dla mnie, otwieram, podpisalam, mloda sie tam paleta miedzy nogami, koles do niej ze sliczna i macha do niej ... se mysle aaa dam mu ze 2 zety taki mily ... o tego oles mega wysoki, taki po 30 i przystojny .... podpisalam i mowie prosze sekunde zaczekac, odwracam sie do torby a mloda co ... cap mnie za spodnie i mi sciagnela do kostek ... stalam odwrocona do niego z gola dupa bo majtek nie zalozylam pod obeliksy ... laski kuwa jaki wstyd, a on tekst "noooooo warto bylo poczekac warto i taki usmiech " .... kuwa spalilam takiego buraka ze szok ... juz nigdy mu nie otworze, wole smigac z awizami na poczte ....
Stary 2013-12-11, 08:52   #4050
sarah67
Zadomowienie

Fewcia
tak mysle, ze to duzo wrazen ze złobka wlasnie, i pewnie troche czasu minie zanim sie unormuje ale zycze jak najszybciej

Bishonka

przykro mi bardzo malenka

Aśka
filniki mi sie zawieszają, ale świetna mała jest nie mogę się doczekac kiedy moja tak

No i nie moge pisac, Natki podchodzi do mnie staje na nozki i ciagnie mnie za dekol od pizamki i do cycyusia na stojąco i jak ja mam odstawiać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości