|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ale macie sny
śmiałam się jak głupia a sikać mi się chciało mmhym piękna chmurka obsługuje Cytat:
a na tyyyle rzeczy mam ochotę a najgorsze jest to, że byłam w weekend w domu i dostałam całe torby słodyczy na mikołaja ![]() koziemleko ale super wieści dobrze, że dziecinka zdrowiutka ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() czbasia ja wczoraj kupiłam 2 kg bo akurat jak weszłam to dowieźli nową palete a dzisiaj już połowy nie ma z tym, że mi się jakoś nie chce iść dzisiaj i jeszcze dokupić troszkę... ![]() teQiba super wieści! a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 a kiedyś jak poszłam na takie zwykłe to lekarz też małego dokładnie wymierzył i się zastanawiam czy takiego myku znowu nie zrobić
|
||
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Trzymam kciuki bardzo mocno za wszystkie wasze wizyty. ! ![]() ja mam koszmarne sny.. zazdroszcze wam, ze macie jakies zajecie.. ja siedze w domu i doslownie nic nie robie :/ przez co z tych nudow i humor mam kiepski. ale byle do tych swiat to bedzie jakies zajecie |
|
|
|
#244 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rewelacja ![]() mi jak wczoraj gin pokazała buźkę w 3D i córcia się uśmiechnęła to myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia!
|
|
#246 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Akurat Twój sen to bardzo typowy jest ponoć - w "w oczekiwaniu na dziecko" pisali, że sny, że ktoś Cię atakuje to oznaka podświadomego strachu przed zmianą w życiu A na policzki polecam maść witaminową - mnie zawsze ratuje w takich sytuacjach. No i wapno, ale nie wiem czy można. Cytat:
![]() Cytat:
Ale właśnie kaftaników/sweterków nie mam wcale poniżej 68. Cytat:
To wstawiaj nam koniecznie zdjęcie ![]() Mężu tez zadowolony z wizyty? ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#247 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje mamuśki za pomyślne wizyty ![]() Uparta - byłaś prywatnie i pani doktor nie raczyła na pytania twojej córki odpowiadać? To nieładnie się zachowała. Ja tez raz wzięłam syna i oczywiście zadawał mnóstwo pytań i komentował, ale mój lekarz zdobył się na odpowiedzi i żarty, w końcu to dziecko i trzeba mu wytłumaczyć ![]() TeQiba pokaż zdjęcie buzi Kacperka! A jak mąż podczas usg, był przejęty? Koziemleko W jaki sposób podczas usg lekarz sprawdził że nie ma oznak toskoplazmozy przecież tego nie da się zobaczyć![]() Cytat:
Cytat:
jestem po prostu zachwycona. Zamierzasz powiesić ja nad łóżeczkiem? Fajnie, że masz plany na Sylwestra. Ja co prawda mam się w co ubrać, ale wygląda na to, że spędzę go w domu ze swoimi chłopakami. A z wyjścia niedzielnego na Opowieść bardzo sie cieszę. 2 tyg. temu byłam na Mayday i świetnie się bawiłam. Zresztą miło mi się takie wyjścia kojarza, bo po raz pierwszy właśnie na koncercie w domu kultury poczułam ruchy mojej panny ![]() Jakoś mi niedobrze i mdło. Jako sprawcę podejrzewam nutellę jedzoną łyżeczką do biszkoptów i mleka takie odżywcze śniadanie![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#248 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Bardzo proszę ![]() I mąż też bardzo zadowolony - największy banan na twarzy pojawił się podczas oględzin siusiaka Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-12-18 o 12:59 |
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiąc usg to przyłoży głowice, od razu coś znajduje i koniec głupek teoretycznie chyba się powinno robić... On tego pilnuje, bo mi się oberwało jak nie zrobiłam w 12 tyg, ale na nfz pewnie tego badania nie będzie robił Cytat:
|
||
|
|
|
#250 |
|
Moderator
|
Mnie na NFZ tez nie pokazuja
![]() Jak mozna byc tak nieczulym - przeciez wiadomo ze kazda matka chce zobaczyc chociaz przez chwile swoje dziecko, wiec gdyby zaczeli badanie od szybkiego pokazania dzidziusia nic by im sie mie stalo
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-12-11 o 14:34 |
|
|
|
#251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O faktycznie
Ja pierwszy raz podaję tu wagę i mi się pomyliło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę, ale czad !! otwarte oczy Piękne zdjęcie Cytat:
![]() Ma ktoś jakieś doświadczenia z nieprzemakalnymi prześcieradłami do łóżeczka? Chciałam kupić, ale zastanawiam się czy faktycznie nie przemakają i czy nie są jakieś foliowe, szorstkie czy coś
|
||||
|
|
|
#252 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Nie ladnie
|
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kaftanikami to wiem, tylko na takie małe jakoś nie mogę natrafić w ciucholandach Dzisiaj zapoluję może w H&M albo tescoCytat:
|
||
|
|
|
#254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) nie kupuję za ładnych, bo ładne szkoda zakrywać
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witalam się dziś? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja w nowym watku.
Troche mnie tu nie było ale miałam męza 5 dni w domu. Wczoraj miałam II USG prenatalne niby wszysko jest wporzadku ale mam zalecenie zrobic Echokardiografie serca dziecka, prosze pomózcie czy któraś z was też miała takie zalecenie, ja chyba oszaleje. Na dodatek mieszkam w takiej małej pipiduwie ze nie mam gdzie tego na miescu od zaraz zrobic. Może jakaś mama z województwa wielkopolskiego doradzi mi gdzie od ręki robia takie badanie. |
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Umieram z nudów - pierwszy dzień L4 spędzony samotnie w domu... Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie ![]() Oglądam mebelki w necie i mam coraz większy mętlik w głowie - Dziewczyny jakie niedrogie mebelki polecacie? Chciałabym białe... |
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem do jakiej kwoty szukasz, ja kupiłam Pinio.
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
A kupiłaś przez internet? Mi się strasznie białe meble podobają....
|
#261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
z 1 ciazy mam takie samo tylko z oczkami zamknietymi teraz tez kcemmm
|
|
|
#262 | |||
|
Raczkowanie
|
Filupka, super kiecka
![]() Cytat:
Nie czytałam po polsku już dawno głównie dlatego, że ciężko tutaj coś oprócz Grey'a po PL dostać... Ale zaraz zajrzę na chomika i z Mpiku też coś można ściągnąć chyba ![]() 2. Znowu się zaczyna ... ![]() 3. Ja mam tak od września... Kiedyś nie obsługiwał. Teraz już ponoć tak. Kobo obsługuje na pewno. Możesz nawet pdf przekonwertować na e-pub. Cytat:
![]() A ze snami to ja Was dzisiaj przebiję... Śniło mi się, że mi dziecię uciekło z brzucha i było takie wściekłe na mnie za coś, że goniło mnie z jakąś piłą mechaniczną, czy czymś, po takim starym domu z drewnianymi balustradami jak w operze... TŻ mnie musiał obudzić, bo ponoć kwiczałam przez sen Ciekawe o co się tak wnerwiło ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomościKoziemleko cudownie że dzidziuś zdrowy ![]() TeQiba zdjęcie świetne, a synek przecudny! uparta8210 gratuluję córeczki ![]() magduś2 brawo za wyniki ![]() mmhym masz talent, chmurka bardzo ładna estera85 a czemu lekarz zlecił to badanie, miał jakieś wątliwości czy tak profilaktycznie? Wyobrażam sobie jak się martwisz
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam swój czytnik, więc nie zamienię na inny Ma reflow pdf więc nic nie muszę konwertować na szczęście
|
|
#265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kupuję jakąś tanioche, żeby mi potem nie było szkoda wywalić i żebym mogła szybko kupić nowe.No chyba, że szpilki na wiosnę, te mam droższe, bo cieżko cos znaleźć w rozmiarze 34, więc zamawiam u jednego gościa na all. Cytat:
![]() ![]() Ja bym sie tak nie przejmowała tą wagę. 1 - USG się często myli, 2 - łatwiej Ci pójdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Świetne zdjęcie! Taki pucuś trochę ![]() Cytat:
mmhym śliczna ta chmurka!!!!!!!!
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zaczyna mnie martwić ten ból z prawej strony pod żebrami. Trwa to już od dłuższego czasu mój gin zalecił mi brać nospę i skierował na próby wątrobowe. Dzisiaj jak szarpnęłam za smycz psa ból chwycił mnie dosyć ostro jak zwykle pod żebrami
.Wziełam nospę położyłam się i trochę przeszło, ale cały czas ćmi zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie pojechać na IP. Przy schylaniu się ból się nasila
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Trochę mnie nie było bo mam zawrót głowy z remontem, a tu tyle do nadrabiania. W poniedziałek miałam glukozę i powiem Wam że tragedia. W sumie smak ok. Trochę słodkie ale ok. Wypiłam sobie i czekam. Po 10 minutach czułam się jakbym była w saunie. Duszno, słabo no i wylądowałam na te 2h na łóżeczku Przerażona byłam. Nie spodziewałam się takiej reakcji organizmu. Tak czy siak zostałam zmuszona do wzięcia zwolnienia na 3 dni żeby trochę odpoczęła. I to był dobry pomysł. Trochę sobie odpoczęłam. Za dużo się ostatnio dzieje ![]() No ale z dobrych wieści. Dziś byłam na USG i widziałam mojego synusia. Ale ma "interes" - no nie sposób nie zauważyć. Sprzęt niestety tu mają za słaby żeby dokładnie zbadać więc nadal nie wiem co z torbielką. Dopiero w styczniu pójdę prywatnie to zobaczę. Ale poza tym wszystko w normie. No i chłopaczek mi rośnie 617 g 23t 2d. Dobra zaczynam Was nadrabiać.
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda się truć tą nospą ciągle... ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Agunia brawa za wizytę i chłopaka
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

śmiałam się jak głupia a sikać mi się chciało 

a na tyyyle rzeczy mam ochotę
a najgorsze jest to, że byłam w weekend w domu i dostałam całe torby słodyczy na mikołaja 
dobrze, że dziecinka zdrowiutka
Chyba, że będzie coś naprawde fajnego to się skuszę, ale ogółem jakby się uprzeć to ciuszków żadnych już nie potrzebuję
a dzisiaj już połowy nie ma
a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 

ja jestem pierwsza w kolejce 
nie mam pojęcia gdzie ten syndrom wicia gniazda
Ja mam tylko syndrom mega lenia 

teoretycznie chyba się powinno robić... On tego pilnuje, bo mi się oberwało jak nie zrobiłam w 12 tyg, ale na nfz pewnie tego badania nie będzie robił 

kupuję jakąś tanioche, żeby mi potem nie było szkoda wywalić i żebym mogła szybko kupić nowe.