Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 13:36   #4681
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Zmykam bo mnie szefowa podkurzyła...
Justyna, u mnie w pracy przedświąteczna gorączka, większość ludzi "nafonfana"/zła/agresywna/niepomocna/marudna - nie lubię takiej atmosfery

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:39   #4682
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Kasa, kasą, ale pamiętajmy kobitki, że gosposiami nie jesteśmy a dziecko na ogół zawsze potrzebuje dwójki rodziców i mama nie zastąpi taty zwłaszcza synkowi / tak mi się wydaje/ i chwila relaksu nam się należy, dlatego ja zawsze walczę o to by TŻ spędzał czas z małą (choć nie ukrywam, że czasem z marnym skutkiem )
dokładnie no ja na mojego na szczęście nie narzekam. ma wiele innych wad wychowawczych, ale z synkiem jak może to się pobawi.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
właśnie apropo mam do zrobienia na 20 grudnia badania morfologi, badania ogólne moczu i posiew moczu , jak długo czekałyście na wyniki takich badań ? bo nie wiem kiedy iść zrobić a wolę na świeżo mieć wyniki
tak jak dziewczyny mówią...ja miałam na drugi dzień oprócz posiewu

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Carmena widze że imiona wybrane do oby płci jct
o ile się jeszcze nic nie zmieni synuś też miał być Oskarkiem jak już Ci zresztą wspominałam Mąż na córę mnie na razie na Nikolę namawia

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Carmenaa_88 to ja Ci w takim razie trzymam kciuki za tą wymarzoną córę

Matko..mój mąż mówi o trzecim dziecku Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata
Miałam nadzieję, że jak już będzie miał parkę to mu styknie Ale on mówi, że chce jeszcze jedną córę
A wiecie, że on nie chciał za bardzo dzieci po ślubie? Mówił, że kiedyś kiedyś..jeszcze nie teraz..1000 wymówek wymyślał. A teraz coś mu się w głowie poprzestawiało
Muszę zaraz po porodzie pomyśleć o jakimś solidnym zabezpieczeniu

dzięki
a co do dzieci to mój też mi truje o trójeczce...ta jasne niech sobie zrobi, ale nie ze mną

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę że mnie mój lokator kopnął i to co najmniej dwa razy (trochę niewczas się zorientowałam), wcześniej czułam takie pyknięcia delikatne a teraz to było kop-kop
widzę mamy ten sam okres ciąży, w takim razie gratuluję

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:43   #4683
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Beatusia pytałaś o ciąze po ciąży - Tżta siostra urodziła się dokładnie rok po nim, ale jako wcześniak Teraz kumpela będzie miała w marcu drugie a miedzy dziećmi wyjdzie rok i 1 miesiąc, ogólnie się da, ale nie jestem pewna, czy organizm zdązy się zregenerować do końca... Ja bym z pół roku chyba poczekała Sam fakt, żebyś ponosiła troszkę dziecko, bo z ciąża to już trzeba ostrożniej
można, można moja kol z klasy z podstawówki urodziła się w styczniu, a siostra w grudniu tego samego roku rocznikowo były w tym samym wieku, chodziły razem do klasy i pamiętam, że my jako dzieciaki kilkuletnie ni w ząb nie mogliśmy zrozumieć, że nie sa bliźniaczkami, jak miały tyle samo lat
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:47   #4684
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
można, można moja kol z klasy z podstawówki urodziła się w styczniu, a siostra w grudniu tego samego roku rocznikowo były w tym samym wieku, chodziły razem do klasy i pamiętam, że my jako dzieciaki kilkuletnie ni w ząb nie mogliśmy zrozumieć, że nie sa bliźniaczkami, jak miały tyle samo lat
przypomniałaś mi: ja znam przypadek gdzie dziewczyna jest z lutego a jej brat z grudnia tego samego roku i dzieci w szkole też tego nie rozumiały że oni nie bliźniacy

Stary 2013-12-11, 13:55   #4685
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
przypomniałaś mi: ja znam przypadek gdzie dziewczyna jest z lutego a jej brat z grudnia tego samego roku i dzieci w szkole też tego nie rozumiały że oni nie bliźniacy
Tez mam jeden taki przypadek wsrod bliskich znajomych, ale ja bym tak jednak nie chciala... Biorac pod uwage jak zle znosze ta ciaze to mialabym strasznie wyrzuty sumienia, ze sie porzadnie nie moge zajac tym starszym dzieckiem...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Przepis podałam pierwszy jaki się otworzył abyś widziała jak tą mumie zrobić ja też robie z pieczarkami

Jeszcze lubie pierś z suszonymi pomidorami i serem feta i do tego sos serowy znowu mam zachcianki

Mamuśki powiedzcie mi czy podczas porodu można mieć pomalowane paznokcie? Ostatnio słyszałam, że absolutnie nie można ale kurcze jak mam wiedzieć kiedy będę rodzić, ja nie wytrzymam bez pomalowanych paznokci miesiąc
A dlaczego nie mozna? Ja o tym nie slyszalam, ale tak na logike nie umiem wymyslec powodu, dlaczego by to mialo w czymkolwiek przeszkadzac?

Predzej slyszalam, ze sie w ogole nie powinno malowac paznokci w ciazy ze wzgledu na chemikalia, ale moim skromnym zdaniem to juz przesada... Takim razie w ogole z domu nie powinnam wychodzic, zeby spalin nie wdychac :P
Stary 2013-12-11, 13:59   #4686
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A dlaczego nie mozna? Ja o tym nie slyszalam, ale tak na logike nie umiem wymyslec powodu, dlaczego by to mialo w czymkolwiek przeszkadzac?
ja słyszałam że przy operacjach nie można mieć pomalowanych bo lekarze patrzą na paznokcie czy nie sinieją i czy czasem pacjent im nie odlatuje... co do porodu naturalnego to nie wiem

Stary 2013-12-11, 14:00   #4687
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Matko..mój mąż mówi o trzecim dziecku Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata
Miałam nadzieję, że jak już będzie miał parkę to mu styknie Ale on mówi, że chce jeszcze jedną córę
A wiecie, że on nie chciał za bardzo dzieci po ślubie? Mówił, że kiedyś kiedyś..jeszcze nie teraz..1000 wymówek wymyślał. A teraz coś mu się w głowie poprzestawiało
Muszę zaraz po porodzie pomyśleć o jakimś solidnym zabezpieczeniu

Kasian86 u nas w firmie w sumie mąż chce się teraz zabrać za szkolenia dodatkowo z kumplem...i wtedy się już obawiam o jego czas dla Milci...i tak jak piszesz..cieszę się bardzo, że jest praca, że firma się rozwija...ale nie chcę żeby to się odbiło na małej...
Już w ogóle nie używacie smoka? W nocy Hania śpi bez?

Ja to się boję co ja zrobię po porodzie...Bo teraz to od razu pracowałam bo Mila dużo spała Tyle że pracowałam w domu. Potem była niania...więc chodzę już do biura..ale z dwójką zaraz po porodzie to już nie dam rady pracować w domu Ehh..jeszcze sporo czasu...ale póki co jak o tym pomyślę..to nie ogarniam tematu
No u Was to mąż chce trzecie, a u mnie on nie chce absolutnie o tym słyszeć, a ja tego nie wykluczam za jakiś czas gorzej jak to trzecie to będzie naraz trzecie i czwarte czyli bliźniaki - wtedy

Hania śpi bez smoka i to już długo, od czerwca? Lipca? Jakoś tak

No Ilkas masz jeszcze czas, żeby obmyślić, ale na pewno będzie ciężko Ci pracować w domu, bo pomimo tego, ze Leoś będzie spał w dzień to Mila jednak będzie chciała Ciebie dla siebie w tym czasie, a będzie za mała żeby się długo zając sobą, więc albo opcja, że niania w domu razem z Tobą albo będziesz musiała odpuścić chyba na jakiś czas, nie wiem, to tak na szybko wymyślone może wpadniesz na sensowniejsze rozwiązanie, oby

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Tez mojego gonie, ale z drugiej str widzę jaki zmęczony i też mi go żal...
Olaf też sam porzucił smoka w 7 m-cu choć piersiowy, z czego baaardzo się cieszę Ale pampy to ciężka sprawa...
A Oli już całkiem bez pampków?

Mój mąż mówi jak wraca z pracy, ze on nie jest zmęczony, bo co on robi takiego, siedzi przy biurku, coś tam robi na kompie, spotyka się z ludźmi, a to ja cały dzień jestem w ruchu, więc wg niego ja jestem bardziej zmęczona od niego tylko co z tego jak go nie ma całe dnie i tak

Cytat:
Mamuśki powiedzcie mi czy podczas porodu można mieć pomalowane paznokcie? Ostatnio słyszałam, że absolutnie nie można ale kurcze jak mam wiedzieć kiedy będę rodzić, ja nie wytrzymam bez pomalowanych paznokci miesiąc

Wiesz co no coś takiego słyszałam nawet kosmetyczka na pedicure jak byłam to mówi, że mi pomaluje na jasny kolor, bo potem będę musiała zmywać. Nie wiem o co chodzi dokładnie, ale niby jak coś tam się dzieje to to widać na paznokciach ja miałam jasny lakier i na stopach i na dłoniach i było ok ale nawet na listach wyprawkowych czasami jest pozycja: zmywacz do paznokci

A Ilkas tu są te sowy, takie z tańszych wybierałam, bo były boskie ale za 169zł, więc dla mnie trochę drogo jak na poszewkę na kołderkę i podusię http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...728498927.html mi się podoba nr 8 i 9

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-12-11 o 14:01
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:02   #4688
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
widzę mamy ten sam okres ciąży, w takim razie gratuluję
a czemu nie ma cię na pierwszej stronie

Stary 2013-12-11, 14:06   #4689
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Predzej slyszalam, ze sie w ogole nie powinno malowac paznokci w ciazy ze wzgledu na chemikalia, ale moim skromnym zdaniem to juz przesada... Takim razie w ogole z domu nie powinnam wychodzic, zeby spalin nie wdychac :P
e tam moja gin nie miała nic przeciwko by malować nawet włosy - wiem, bo szwagierka i przyjaciółka do niej chodziły i się jej o każdą pierdołę pytały
wiem, że na porodówce nie wolno mieć pomalowanych paznokci
Stary 2013-12-11, 14:11   #4690
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie ma cię na pierwszej stronie
a jakoś nie pomyślałam, żeby się dopominać za krótko jestem. poczekam, aż poznam płeć

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
e tam moja gin nie miała nic przeciwko by malować nawet włosy - wiem, bo szwagierka i przyjaciółka do niej chodziły i się jej o każdą pierdołę pytały
wiem, że na porodówce nie wolno mieć pomalowanych paznokci
o tych paznokciach pierwsze słyszę

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:12   #4691
mala85
Raczkowanie

Cytat:
ja słyszałam że przy operacjach nie można mieć pomalowanych bo lekarze patrzą na paznokcie czy nie sinieją i czy czasem pacjent im nie odlatuje... co do porodu naturalnego to nie wiem
Tak, po paznokciach najszybciej widać, że coś nie tak się dzieje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:13   #4692
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie po mega ciezkim weekendzie.

Rozlozylam sie w poniedzialek bylam u lekarza i dostalam antybiotyk. Dopiero dzis wracam do zywych ;/

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:14   #4693
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a jakoś nie pomyślałam, żeby się dopominać za krótko jestem. poczekam, aż poznam płeć
no wiesz, za krótko? Nie sądzę, większość cię kojarzy szczególnie po poprzednim awatarze jak się namyślisz to pisz do Nikii

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-12-11 o 14:16
Stary 2013-12-11, 14:16   #4694
monijaaa
Zadomowienie

Dobra, moze Was troche nadrobie

Stary 2013-12-11, 14:24   #4695
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
No to to jest argument Zapytam w moim szpitalu co oni o tym sadza.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No u Was to mąż chce trzecie, a u mnie on nie chce absolutnie o tym słyszeć, a ja tego nie wykluczam za jakiś czas gorzej jak to trzecie to będzie naraz trzecie i czwarte czyli bliźniaki - wtedy

Hania śpi bez smoka i to już długo, od czerwca? Lipca? Jakoś tak

No Ilkas masz jeszcze czas, żeby obmyślić, ale na pewno będzie ciężko Ci pracować w domu, bo pomimo tego, ze Leoś będzie spał w dzień to Mila jednak będzie chciała Ciebie dla siebie w tym czasie, a będzie za mała żeby się długo zając sobą, więc albo opcja, że niania w domu razem z Tobą albo będziesz musiała odpuścić chyba na jakiś czas, nie wiem, to tak na szybko wymyślone może wpadniesz na sensowniejsze rozwiązanie, oby

A Oli już całkiem bez pampków?

Mój mąż mówi jak wraca z pracy, ze on nie jest zmęczony, bo co on robi takiego, siedzi przy biurku, coś tam robi na kompie, spotyka się z ludźmi, a to ja cały dzień jestem w ruchu, więc wg niego ja jestem bardziej zmęczona od niego tylko co z tego jak go nie ma całe dnie i tak

Wiesz co no coś takiego słyszałam nawet kosmetyczka na pedicure jak byłam to mówi, że mi pomaluje na jasny kolor, bo potem będę musiała zmywać. Nie wiem o co chodzi dokładnie, ale niby jak coś tam się dzieje to to widać na paznokciach ja miałam jasny lakier i na stopach i na dłoniach i było ok ale nawet na listach wyprawkowych czasami jest pozycja: zmywacz do paznokci

A Ilkas tu są te sowy, takie z tańszych wybierałam, bo były boskie ale za 169zł, więc dla mnie trochę drogo jak na poszewkę na kołderkę i podusię http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...728498927.html mi się podoba nr 8 i 9
Ooo przypomnialas mi, ze mialam ta posciel szyc.. Z tych materialow w sowki co kiedys zamieszczalam.. Musze sie w koncu do krawcowej wybrac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:29   #4696
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
No to to jest argument Zapytam w moim szpitalu co oni o tym sadza.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Ooo przypomnialas mi, ze mialam ta posciel szyc.. Z tych materialow w sowki co kiedys zamieszczalam.. Musze sie w koncu do krawcowej wybrac
A ja pamietam ze mialas szyc bo ja tez mialam ale moja mama jednak nie chce sie podjac buu a tamten material byl zdecydowanie najladniejszy ze wszystkich

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:30   #4697
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Witam sie dopiero teraz.

Z samego rana nawet nie włączyłam komputera tylko szybko się zbierałam na morfologię Jutro idę odebrać wyniki

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i oczywiście poznanych płci

Za chwilkę dodam zdjęcia ubranek które udało mi się wczoraj wyłapać

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:31   #4698
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Gratuluję kolejnych płci i za pozostałe wizytujące

Znowu mam sen do opowiedzenia: tym razem śniło mi się, że byłam w wiosce smerfów, która była na jakiejś potężnej górze. Nawiedzał ją wielki smok, który chciał pożreć wszystkie smerfy i smerfy pokazywały mi sposoby na uniknięcie pożarcia, np trzeba było stać w takich 2 kręgach i nie wolno było z nich wypaść, a smok w tym czasie wszystkich wąchał i lizał... nie było to łatwe, tym bardziej, że smok wyczuł w moim brzuszku dzidziusia i mnie najbardziej próbował wypchnąć z kręgu...
Gosius, Ty chyba wczoraj pisałaś coś o smerfach

A poza tym byłam dziś na pobraniu krwi... tym razem chyba na spr żółtaczki, więc mogłam zjeść śniadanie. W poczekalni zrobiło mi się słabo, a po pobraniu krwi jeszcze gorzej... wróciłam do domu, zjadłam pomarańczko i musiałam się położyć... teraz wstałam i ledwo siedzę... słabo mi i mnie mdli... obiadu na razie nie robię, tylko kanapki zjadłam... i dalej ledwo, ledwo...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ojeeejku, jakich boli dostalam podbrzusza ;(
a jak dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
...W następnym tygodniu idę dokupić resztę prezentów,czyli hantle dla tż, kosmetyki dla brata ciotecznego do koszulki i coś dla cioci ale nie wiem co ...
Masz zamiar dźwigać potem te hantle do domu? Albo załatw sobie tragarza do pomocy, albo zmień prezent, bo sobie jeszcze krzywdę zrobisz! Nawet jeśli to będzie tylko kawałak do samochodu to i tak nie powinnaś ich ruszać!

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No nie, a ja zawsze morfologię robiłam na pusty żołądek ile razy bym przez to zemdlała to nie zliczę
Są różne opinie lekarzy na ten temat. Mój twierdzi, że można jeść, ale w labolatorium mam się nie przyznawać, że jadłam !

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś śniły mi się 3 śluby zupełnie dla mnie obcych osób i każdej parze miałam świadkować później byłam u wróżki, chociaż ona nie za wiele mi powiedziała o i jeszcze romantyczny spacer z tż na, którym podniecałam się muchomorami, które były pod wodą, że wyglądają pięknie i że to dziwne, że w tym roku tyle muchomorów a później śniła mi się Vampirka w stroju pirata, powiedziała, że podbijała morza i oceany na Czarnej Perle, ale Jack Sparrow ją denerwował, więc zostawiła go na bezludnej wyspie przywiązanego do drzewa, w samych gaciach jego strój sprzedała na allegro za grube pieniądze, później pływała statkiem po autostradzie, akurat mijałam ją samochodem
Fajnie, byłam bogata

Cytat:
To ja tez moge dzisiaj dolaczyc do popieprzonych snow Snilo mi sie ze maz mojej przyjaciolki byl w ciazy z dwojka dzieci, z tym ze jedno bylo o miesiac starsze od drugiego. W ogole jak sie urodzily to od razu zaczely chodzic na dwoch nogach A w ogole to mieszkalismy wszyscy razem, my, oni i ich dzieci w hotelu w jednym pokoju i sprzataczka sie wkurzala, ze nie bedzie sprzatac po tych wszystkich porodach A na koniec okazalo sie ze sprzataczka byla dziekanem u mnie na Uniwerku i powiedziala, ze mi cofnie dyplom i bede musiala isc na studia jeszcze raz
Całkiem logicznie
No i zazdroszczę chociaż tych paszek i bikini Po ilu zabiegach miałaś spokój?

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja bylam dzis na targu, kupilam bieznik na lawe bo stary juz brzdki, a na swieta sie przyda... i chcialam zaslonki no ale takich jak ja chce nie wyprodukowano jeszcze...
Co dzis na obiadek macie? Ja wczorajsza grochowa i mielone zrobie.
Kciuki za wizyty zaciskam mocno
To sobie uszyj takie jakie chcesz
Też tak kiedyś szukałam do swojego pokoju u rodziców... parę miesięcy szukałam i w końcu znalazłam na youtube instrukcję, kupiłam materiał i miałam idealne... Tu gdzie teraz wynajmuję też chętnie bym sobie uszyła, ale okna są bardzo duże i sam materiał wyniósł by ze 400zł... a mieszkanie nie moje, więc odpuściłam...

Cytat:
Aha, no i w załączniku obiecany niewyraźny obiad
Wygląda smakowicie i tej jogurt idealnie do niego pasuje...

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
właśnie apropo mam do zrobienia na 20 grudnia badania morfologi, badania ogólne moczu i posiew moczu , jak długo czekałyście na wyniki takich badań ? bo nie wiem kiedy iść zrobić a wolę na świeżo mieć wyniki
u mnie też morfo i ogólny mocz robią tego samego dnia... ale posiew, to trochę pochodować muszą... może zadzwoń tam i się spytaj...

Cytat:
Mojej koleżance gin kiedyś powiedział, że nie, bo właśnie patrzą na paznokcie, czy nie sinieją... ale właśnie na jasne, przezroczyste to można.
Co do szybkiego zmywania, to ja od dawna używam takiego zmywacza z gąbką w środku. Wkłada się do niego palca i nawet ciemne kolory szybko schodzą. W sumie roboty na pół minuty Zuzywa się szybciej niż zwykły, ale w netto jest taki "luksusowy", tani a dobry.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-12-11 o 14:36
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:33   #4699
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Znowu mam sen do opowiedzenia: tym razem śniło mi się, że byłam w wiosce smerfów, która była na jakiejś potężnej górze. Nawiedzał ją wielki smok, który chciał pożreć wszystkie smerfy i smerfy pokazywały mi sposoby na uniknięcie pożarcia, np trzeba było stać w takich 2 kręgach i nie wolno było z nich wypaść, a smok w tym czasie wszystkich wąchał i lizał... nie było to łatwe, tym bardziej, że smok wyczuł w moim brzuszku dzidziusia i mnie najbardziej próbował wypchnąć z kręgu...
Gosius, Ty chyba wczoraj pisałaś coś o smerfach
to byłam ja

Stary 2013-12-11, 14:37   #4700
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
to byłam ja
a więc to Tobie się należy

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:42   #4701
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

To ubranka mojego Maleństwa Wyszperałam na SH taniutko

Gatunkowo są super
Na razie takie kolorki bo nie znam płci, a osobiście to mi intuicja podpowiada że będzie chłopczyk, zobaczymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0298.jpg (95,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0299.jpg (88,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0300.jpg (85,0 KB, 18 załadowań)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:52   #4702
ilkas
BAN stały

Martuszka0 pewno, że wrzucę Ale to już jak będę w domu. Trzymam kciuki za wizytę!! Bo nie wiem czy już pisałam, że trzymam

Kasian86 z tą pracą to myślałam już tak jak właśnie napisałaś...ale z drugiej strony chciałabym ten czas poświęcić Mili wtedy. Wszystko jeszcze do przemyślenia
A co do smoka to u nas Mila w dzień nie używa..ale do spania to jeszcze musi mieć.
Oo fajne sówki. Szczególnie właśnie te ecru mi się podobają

Ja nie mogę patrzeć na ciuszki chłopięce w sklepach bo brałabym wszystko od razu Matko jak mi się podobają ubranka chłopięce beżowe, szare i brązowe A jak widzę jeszcze beż połączony z lekkim błękitem to padam... Ale nie chcę jeszcze za bardzo kupować bo muszę najpierw przejrzeć ile uniseksów będę miała z ciuszków po Mili. Nie chcę tego potem mieć za dużo.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:58   #4703
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Lolitka za ruchliwe dziecko... Lakier przecudny... No i masz śliczną płytkę paznokcia...
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie po mega ciezkim weekendzie.

Rozlozylam sie w poniedzialek bylam u lekarza i dostalam antybiotyk. Dopiero dzis wracam do zywych ;/
To w ciąży można antybiotyk brać

Gratulacje nowych tygodni,miesiąca i córeczek dwóch

My dziś idziemy do kina ze znajomymi na Igrzyska Śmierci
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:59   #4704
principessina
Zakorzenienie

hej Dziewczynki w koncu widac moj brzuszek

w ogole nie rozumiem dlaczego jak mowie, ze oczekujemy braciszka dla naszego Flavcia to ludzie robia dziwna mine hmm rozumie, ze najfajniej byloby miec parke

spotkalam dzis znajoma, niedawno urodziala, okazalo sie ze synus ma zespol Downa w ogole te przeziernosc karkowa i testy pappa to chyba sa o dupe potluc zdenerwowalam sie o taka jakas jestem zamyslona...
Stary 2013-12-11, 15:05   #4705
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Fajnie 2 razy zobaczysz dzidziusia w krótkim czasie

Cześć

On Współczuję, oby ci przeszło

Śliczne, Pandora?

Jak to nie jest zachwycona, to jej pierwszy wnuk/wnuczka? Czemu jej to nie pasuje? Wrrr...

Powiem Ci ze mój kolega dostał takie mieszkanie do remontu. Na początku przebierał i w końcu znalazł, wyreontowal niskim kosztem. Czym się trafi.

Ale mnie głowa boli pewnie przez zmianę pogody i te wiatry. Idę do tz się trochę poprzytulac bo w końcu jesteśmy sami
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Gratulacje nowych tygodni,miesiąca i córeczek dwóch

Tez sie zdiwilam ale rozmawialam z drugim lekarzem internista i wczoraj z ginemi powiedzieli ze od 12 tygodnia mozna podawac antybiotyki.
Mam zapalenie oskrzeli, nie wiem czy bez by mi przeszlo.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

spotkalam dzis znajoma, niedawno urodziala, okazalo sie ze synus ma zespol Downa w ogole te przeziernosc karkowa i testy pappa to chyba sa o dupe potluc zdenerwowalam sie o taka jakas jestem zamyslona...
kurde, a na usg genetycznym wyszlo Jej, ze wszystko z bobasem ok ?

Stary 2013-12-11, 15:06   #4706
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Niestety czasem są takie sytuacje, że trzeba..Ale są takie antybiotyki które są w ciąży bardziej "bezpieczne" niż inne Ja w ciąży z Milą raz musiałam brać..bo aż tak się rozchorowałam.
A co do filmu to też byliśmy na tym i mi się mega podobało
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:11   #4707
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Tu chodzi zwłaszcza o cesarkę, bratową zjechali że miała pomalowane, bo cesarka umówiona, a własnie jak dziewczn pisały, paznokcie sinieją... Nie wiadomo na kogo trafisz, zawsze może się zdarzć uczepliwy lekarz na porodówce, bo przy Sn tez może przejsć w cesarkę... No ale tych u nóg przynajmniej sama pod koniec ciąz nie pomalujesz raczej

Cytat:
w ogole nie rozumiem dlaczego jak mowie, ze oczekujemy braciszka dla naszego Flavcia to ludzie robia dziwna mine hmm rozumie, ze najfajniej byloby miec parke.
Ja też słyszę, eee szkoda że drugi Za to rodzinka z zagranicy gratulowała i się własnie dziwili skąd babcia ma presję na parkę, u nich liczy sie by zdrowe

A to przezierność u małego wyszła dobrze?

Z moich świątecznych porządków to tylko lapek został zewnętrznie oczyszczony, bo podłogi wołały o szornięcie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 15:12   #4708
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

o matko a na testach nic nie wyszło ?
Stary 2013-12-11, 15:12   #4709
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Tez sie zdiwilam ale rozmawialam z drugim lekarzem internista i wczoraj z ginemi powiedzieli ze od 12 tygodnia mozna podawac antybiotyki.
Mam zapalenie oskrzeli, nie wiem czy bez by mi przeszlo.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

kurde, a na usg genetycznym wyszlo Jej, ze wszystko z bobasem ok ?

Zapalenie oskrzeli?OjejTo życzę szybkiego powrotu do zdrowia
P.S. dziwnie zabrzmiało moje pytanie przez tą minke confused ale miałobyć o neutralnym brzmieniu bo po prostu myslalam,ze nie mozna i kropka

Cytat:
Hmm..ja myślę,że takie dzieci się rodzą mimo to,bo ich rodzice się na to decydują po prostu, a nie, że testy i przezierność jest do dupy..choć wiadomo 100% nigdy nie ma.
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:13   #4710
agus7ia
Raczkowanie

Rany, ale się dziś rozpisałyście

Pallas nie do końca zgodzę się ze stwierdzeniem, że lipemię powoduje 3 daniowy obiad. Robiłam kiedyś badanie, gdzie nie było konieczności bycia na czczo. robiłam je koło 12 po lekkim śniadaniu i wyszła mi lipemia. Laboratorium owszem sobie poradzi, ale wynik może być trochę zafałszowany.

Byłam dziś na badaniach na czczo, a muszę dojechać ponad 50 km i powiem Wam, ze nie było źle. Głód poczułam dopiero po pobraniu krwi. Mam nadzieję, że tak już zawsze będzie.

Janeczka gratuluję córci.
Dark Lady również gratuluję córeczki.

Gosius jak tam brzuch dzisiaj?

Do do paznokci to po nich lekarze poznają niedotlenienie. Najszybciej właśnie widać po siniejących paznokciach.

Potwornie głowa mnie dziś boli I chyba położę się na krótka drzemkę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości