|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
hmmm... coś w tym jest
|
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Fajnie przed świętami wiedzieć już kto tam mieszka ![]() Oglądałam ten reportaż, strasznie smutne... Ale walka rodziców o synka niesamowita, miłość w najpiękniejszym wydaniu
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolekcja napewno nie jest stara u mnie w Drogerii Hebe pełno ich![]() Janeczko gratulacje córeczki Raczej już Jej nic nie wyrośnie,bo siusiaka raczej nie idzie przeoczyć;p
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do prezentu to tak myślę do 70 zł ... bo mam już dla niej perfumki ładne,a co do zainteresowań to nie mam pojęcia,szyje na maszynie i dużo czasu spędza w ogrodzie,ale do tego wszystko ma dosłownie . Chciałam jej kupić opiekacz do kanapek ale MA JUŻ ...
I gratuluję nowo poznanych płci i nowo rozpoczętych tygodni Znów mnie przeziębienie dopadło ... katar mnie męczy,że szok ... Niedługo jadę na zakupy z tż . Może już powoli coś pokupuję na święta zobaczę Nie wiem kiedy mam zacząć robić pierogi ...
|
#4656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O zarabianiu na szczęście nic mi nie gada, bo zna moje podejście. Ale nerwuje mnie, że jak wróci wcześniej to musi odpocząć, potem komp a jak mały idzie spać to wtedy się relaksuje, nie rozumie, że trzeba dostosowć sie do dziecka Bo młody coraz większe bunty ma na tate ![]() Cytat:
Nie miałam rano neta i teraz nadrabiam :p Młody dzisiaj straszny, w ogle nie słucha na spacerach, nawet połowy trasy nie zrobiliśmy a zeszło prawie 3 h
|
|
#4657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na scianach inne rzeczy beda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas kiedys szczeniaczek uczniaczek sie odezwal, nagle w niani slysze: a kuku, widze cie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Chorowania ciąg dalszy, ale już lepiej. Razem z młodym się kurujemy. Już po wizycie, wszystko dobrze. Dzieciątko nie chciało pokazać co tam ma, ale lekarz je zmusił I wiecie co na 99,5% (lekarz mówi że właściwie na 100, ale zawsze jednak jest to 0,5% granicy ) ma być jednak córa . No zobaczymy co to z tego wyjdzie ![]() Cytat:
Leżaczek - jedyne lekarstwo na bóle brzucha.Cytat:
Dziękuję dziewczyny ![]() Więcej mi się nie udało nadrobić, wracam do kurowania i załatwiania różnych różności
|
||
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
hmm zdecydowanie bardziej Majkę
bo już nie zamierzam mieć więcej dzieci Cytat:
Mam w rodzinie i wśród znajomych takie przykłady i widzę jak dzieci podrastają i jak traktują potem ojców, którzy nie poświęcają/nie poświęcali im czasu.
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Gratuluje udanych wizyt, no i rozpoznawania kolejnych płci naszych pociech i oczywiscie trzymam kciuki za kolejne wizyty ![]() ![]() ilkas, ale mi smaka narobiłas, uśliniłam sie strasznie jak zdjecie zobaczyłam. Szkoda że ja lewa w kuchni jestem, no i leniwa bo nie chce mi sie stać przy garach. Dzisiaj sie wzięłam za naukę mojej ważnej roli, bo jaselka juz w piatek a dzis próba. Jakos mi nie chce wejsc nic do glowy ![]() Widziałam że temat odpieluchowania był poruszony i powiem Wam że ja się wziełam za to późno. Tzn. Igor wczesniej nie wyrażał chęci, nocnik był fajny do zabawy, ale jak chciałam go posadzić to sztywno stał i koniec. dopiero jak miał 2l i miesiąc, ja akurat załapal i to dość szybko. A po miesiącu gdzies zrezygnowałam z pieluch na noc.
|
|
#4663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Meniaa94 to Ty się tam kuruj, żebyś się bardziej nie rozłożyła przypadkiem ![]() Tak czytam to co piszecie o TŻ i dzieciach...i mój tfu tfu póki co to pod tym kątem złoty chłopak Z pracy wraca po 17..więc jak zje obiad to już jest pratycznie 18..albo i trochę później. Ale zawsze jak zje to wtedy bawi się z Milą, zazwyczaj do 20. Wtedy ją bierze do łazienki, kąpie i potem ja ją juz karmię na noc, piżamka, bajka i te sprawy I dopiero wtedy TŻ się relaksuje. No..tylko wtedy się relaksuje sam...a ja to co Kasian86 masz już jakąś pościel w sówki na oku?
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 20tygodniu
![]() golabki zrobione - uffff. |
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no moj maz tez sie stara, ile moze ale po prostu ostatnio duzo czasu spedza w pracy i przez to Hania i tak chce mame. Powinnam sie cieszyc ze dobrze sie firma rozwija i oczywiscie sie ciesze no ale wszystko ma swoje plusy i minusy. Posciel mam zapisana na kompie to wieczorem moge podeslac teraz pisze z tel ale to na allegro wyszukalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale i tak kupię dziewczęcych ciuchów ![]() Co do tatusiów, to mój już nauczony i sam też już chce że najpierw synuś, potem odpoczynek
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj był chyba dzień chłopaków, a dziś już druga dziewczynka ![]() Witam w połowie ![]() Idę się zdrzemnąć po pierwszym obiedzie. Dobranoc
|
|
|
#4668 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i chwila relaksu nam się należy, dlatego ja zawsze walczę o to by TŻ spędzał czas z małą (choć nie ukrywam, że czasem z marnym skutkiem ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
hej jestem i ja
nie mam coś dnia dzisiaj na nic, spałabym cały czas, chyba zaraz znowu pójdę ![]() gratuluje rozpoczętych tygodni i poznania płci właśnie apropo mam do zrobienia na 20 grudnia badania morfologi, badania ogólne moczu i posiew moczu , jak długo czekałyście na wyniki takich badań ? bo nie wiem kiedy iść zrobić a wolę na świeżo mieć wyniki |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Magdi nie ominęłaś po prostu ja tylko ogólnie napisałam że pokłóciłam się z TŻ.
Janeczka gratuluję dziewczynki Maja to też imie które ja biorę jako nr1 pod uwagę ![]() Super że wszystko OK. i zazdroszczę poznania płci :PKasiab co dziennie to samo pytanie ![]() Ilkas on tak zachodził za skórę już od kilku dni , i wczoraj już nie wytrzymałam. W kolejne święta będzie jeszcze weselej ![]() mmmm.. jak pysznie wygląda ![]() Carmena widze że imiona wybrane do oby płci jct ![]() Kasian u Nas też zabawki niektóre włączają się same z siebie . W nocy chyba ożywają :P Ja się za to zabrałam aby oduczyć pampersa zanim się drugie pojawi , dziś zaczęłam oduczanie od smoka :P (ale z tym może być ciężej szczególnie przy spaniu – jak na razie ładnie zasnął bez, ale co będzie jak się przebudzi :P ) Beatusia moja mama zaszła w drugą ciążę (ze mną) jak brat miał jakiś miesiąc :P Dark Lady gratuluję córeczki ![]() Zytus bo nie ma co zmuszać dziecka na siłę Trzeba próbować co jakiś czas , a jak nie chce to odpuścić i spróbować za jakich czas znowu ![]() Gosiu gratuluję połowy ![]() Lecę coś ogarnąć bo mi się goście wprosili
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę będzie trochę Majeczek bo u nas też jak będzie dziewczynka to będzie prawdopodobnie Maja a jak chłopczyk to Franuś
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy u nas któraś zaskoczy się przy porodzie. U mnie jedna dziewczyna do końca nie wiedziała co, bo mówili cały czas chłopak a na ostatnim powiedzieli dziewczynka ![]() Nie wiem jak posiew, resztę miałam tego samego dnia. |
|
|
|
|
#4673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wiadomo, ze dziecko potrzebuje obojga rodzicow, dlatego w weekend maz stara sie poswiecac Hani więcej czasu, alr czasami mu sie po prostu nie chce, woli wlaczyc bajke i jest zadowolony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znowu macie gosci?? Ty sie narobisz.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4675 |
|
BAN stały
|
Zytus uwierz mi ja kiedyś też byłam mega lewa w kuchni. Ale jak pojawiły się chęci to i pojawiły się u mnie umiejętności
![]() Dark gratuluję córci! Super Carmenaa_88 to ja Ci w takim razie trzymam kciuki za tą wymarzoną córę ![]() Matko..mój mąż mówi o trzecim dziecku Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata ![]() Miałam nadzieję, że jak już będzie miał parkę to mu styknie A wiecie, że on nie chciał za bardzo dzieci po ślubie? Mówił, że kiedyś kiedyś..jeszcze nie teraz..1000 wymówek wymyślał. A teraz coś mu się w głowie poprzestawiało Muszę zaraz po porodzie pomyśleć o jakimś solidnym zabezpieczeniu Kasian86 u nas w firmie w sumie mąż chce się teraz zabrać za szkolenia dodatkowo z kumplem...i wtedy się już obawiam o jego czas dla Milci...i tak jak piszesz..cieszę się bardzo, że jest praca, że firma się rozwija...ale nie chcę żeby to się odbiło na małej... Już w ogóle nie używacie smoka? W nocy Hania śpi bez? Ja to się boję co ja zrobię po porodzie...Bo teraz to od razu pracowałam bo Mila dużo spała Tyle że pracowałam w domu. Potem była niania...więc chodzę już do biura..ale z dwójką zaraz po porodzie to już nie dam rady pracować w domu Ehh..jeszcze sporo czasu...ale póki co jak o tym pomyślę..to nie ogarniam tematu
Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-12-11 o 13:26 |
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
beatusia ja znam dwóch braci, jeden jest ze stycznia, a drugi z tego samego roku z grudnia :P wiadomo, że chyba lepiej dl akobiety, żeby troche doszła do siebie... no ale jak wpadka to co zrobić?
![]() Dark Lady gratuluję córeczki ilkas wrzucisz do klubu przepis? wygląda cudownie, chyba zaserwuję taki obiad mężowi jeszcze 2,5 h, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
gosius -
za półmetek DarkLady - za córcięa ja się pochwalę że mnie mój lokator kopnął i to co najmniej dwa razy (trochę niewczas się zorientowałam), wcześniej czułam takie pyknięcia delikatne a teraz to było kop-kop ![]()
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Gosiaczku, właśnie wczoraj o tobie myślałam wieczorkiem, że coś dawno cię u nas nie było. Ja mam też tak jak ty... Że niby jest ok, ale nie wiadomo czy u dziecko napewno? Mój nadal nie kopie, więc mam obawy. Ale dziś wizyta i to coraz bliżej Aldrin dziękuje za przepis... Będę próbowała w tą niedziele. Jak wyjdzie to zrobie w II dzień świąt dla teściów tylko tam jest przepis z szynką i serem a ja bym wolała z pieczarkami. No i znalazłam też z pieczarkami... wygląda pysznieNiki za 5 mc. a dowcip o jasiu Kaorlak najważniejsze że dzieć to zdrowy człowiek ![]() kasian ja maluję paznokcie przeważnie po kąpieli... A jak wczoraj nałożyłam jeszcze ten top mat to już mega szybko mi wyschły. Magdi też bym się wkurzyła, po ciul dzieciom tyle słodyczy. Żeby psują i nadwagę powodują... Zero pomysłu w tej radzie ![]() Kciuki są ![]() Carolyna mama ma być dziś w biedronce i już poprosiłam zeby zakupiła mi ciasto francuskie ![]() Lolitka za ruchliwe dziecko... Lakier przecudny... No i masz śliczną płytkę paznokcia...Light limara za kolejny 5 mc. Selenti ty to masz sny... Nie ma co Ilkas koniecznie wrzuć nam zdjęcie... Niki jak sytuacja z Tż? bo nic nie pisałaś o co poszlo, chyba że przeoczyłam... Ale celowo się cofałam w postach ![]() Janeczka najważniejsze że dzidzia ma się dobrze... No i kolejna dziewczynka nam się pojawiła kasiab ja dziś na obiad idę do teściów - więc nie gotuje ![]() Ilkas też bym się obawiała co się będzie działo w święta 2014 roku Obiad wygląda bosko, tylko po co ta jogobella??? carolyna super że maluch taki aktywny. Zmykam bo mnie szefowa podkurzyła...
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olaf też sam porzucił smoka w 7 m-cu choć piersiowy, z czego baaardzo się cieszę Ale pampy to ciężka sprawa...Beatusia pytałaś o ciąze po ciąży - Tżta siostra urodziła się dokładnie rok po nim, ale jako wcześniak Teraz kumpela będzie miała w marcu drugie a miedzy dziećmi wyjdzie rok i 1 miesiąc, ogólnie się da, ale nie jestem pewna, czy organizm zdązy się zregenerować do końca... Ja bym z pół roku chyba poczekała ![]() Mam łącze jak żółw stepowy, styki pozamarzały czy co
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też robie z pieczarkami Jeszcze lubie pierś z suszonymi pomidorami i serem feta i do tego sos serowy znowu mam zachcianki ![]() Mamuśki powiedzcie mi czy podczas porodu można mieć pomalowane paznokcie? Ostatnio słyszałam, że absolutnie nie można ale kurcze jak mam wiedzieć kiedy będę rodzić, ja nie wytrzymam bez pomalowanych paznokci miesiąc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

a jak u Was w weekendy? Też taki bunt na tatę? U nas jak już mąż poświęca małej czas to wtedy jest dużo lepiej
to jakas stara kolekcja?
gratulacje córeczki
Nie wiem kiedy mam zacząć robić pierogi ...

O zarabianiu na szczęście nic mi nie gada, bo zna moje podejście. Ale nerwuje mnie, że jak wróci wcześniej to musi odpocząć, potem komp a jak mały idzie spać to wtedy się relaksuje, nie rozumie, że trzeba dostosowć sie do dziecka
Bo młody coraz większe bunty ma na tate
i Rysiu
oj Ty apetyt robisz 

Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata