Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 11:40   #4651
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

hmmm... coś w tym jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 135406-d3d626633013242a0b4ad9365aff6078.jpg (60,5 KB, 23 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:51   #4652
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni i ujawnionych płci
ja juz się nie mogę doczekac kolejnej wziyty, więc jeszcze przed świętami będe wiedziała kto mieszka u mnie..... marze skrycie o córci wszyscy mi mówią dookoła że chłopak będzie....
ale wiadomo - najwazniejsze by było zdrowe...nie wiem czy oglądałyśćie wczoraj na Tvn był reportaz o tym chłopcyku, Dawidku który urodził się w 5 czy 6 mies. ...
łzy mi aż płynęły...
Ja też mam cichą nadzieję, że na nast. wizycie gin mi powie conieco o płci, gdyby powiedział o dziewczynce to byłby trzecim lekarzem, który mi to mówi
Fajnie przed świętami wiedzieć już kto tam mieszka
Oglądałam ten reportaż, strasznie smutne... Ale walka rodziców o synka niesamowita, miłość w najpiękniejszym wydaniu

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:01   #4653
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Mała, no to przybij piątkę a jak u Was w weekendy? Też taki bunt na tatę? U nas jak już mąż poświęca małej czas to wtedy jest dużo lepiej
No identycznie jak u Ciebie, jak poświęca jej czas, bawi się z nią, wyglupia to jest ok, ale jak weekend poświęca na pracę biurową bądź chce odpocząć i daje małej ipada na otczepne to i tak liczy się tylko mama :banghead:

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:05   #4654
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Widze, ze temat lakierow ostatnio nie schodzi z tapety A tak w ogole szukalam tego lakieru bell glam wear 60 i nigdzie nie moge znalezc to jakas stara kolekcja?
Kochana teraz tak patrze,że pomyliłam numer i to ma być 403,wybacz
Kolekcja napewno nie jest starau mnie w Drogerii Hebe pełno ich

Janeczko gratulacje córeczkiRaczej już Jej nic nie wyrośnie,bo siusiaka raczej nie idzie przeoczyć;p
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:09   #4655
meniaa94
Wtajemniczenie

Co do prezentu to tak myślę do 70 zł ... bo mam już dla niej perfumki ładne,a co do zainteresowań to nie mam pojęcia,szyje na maszynie i dużo czasu spędza w ogrodzie,ale do tego wszystko ma dosłownie . Chciałam jej kupić opiekacz do kanapek ale MA JUŻ ...

I gratuluję nowo poznanych płci i nowo rozpoczętych tygodni

Znów mnie przeziębienie dopadło ... katar mnie męczy,że szok ... Niedługo jadę na zakupy z tż . Może już powoli coś pokupuję na święta zobaczę Nie wiem kiedy mam zacząć robić pierogi ...
Stary 2013-12-11, 12:13   #4656
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
No jakbym czytała o mojej rodzince mąż w rozjazdach, jak wraca to jeszcze na kompa siada i dalej praca, Lena wtedy buntuje się przeciwko tacie i cały czas słyszę "mamo to", "mamo tamto", "ja chcę z mamą"...taty mogło by nie być, a mnie to wkurza bo nawet 5 min ciszy. Na szczęscie jest coraz starsza i więcej rozumie, no i potrafi coraz więcej samej zorganizować sobie czas. A TŻ zawsze z teorią zarania wyskakuje...
No właśnie mój wraca z pracy to na kompie pracuje i tyle go dla Olafa O zarabianiu na szczęście nic mi nie gada, bo zna moje podejście. Ale nerwuje mnie, że jak wróci wcześniej to musi odpocząć, potem komp a jak mały idzie spać to wtedy się relaksuje, nie rozumie, że trzeba dostosowć sie do dziecka Bo młody coraz większe bunty ma na tate

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Buhahaha, bo padnę Nie wiedziałam, że wywołam taką sensację jednym obiadem
W sumie mąż ma na komórce nawet fote. Zamiast jeść to zdjęcie robił ..więc jak uda mi się od niego ją wysępić to wrzucę
Wow

Nie miałam rano neta i teraz nadrabiam :p
Młody dzisiaj straszny, w ogle nie słucha na spacerach, nawet połowy trasy nie zrobiliśmy a zeszło prawie 3 h

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:17   #4657
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
zawsze możesz kupić poduszeczkę sówkę lub kołderkę. Kołderki są śliczne, ale znowu wszystko w sówki
A może nie całe drzewko, a gałązkę- też jest taka możliwość
No taki mam plan, tzn posciel w sowki bo na scianach inne rzeczy beda

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
tu wentylacja jest zrobiona
dzieki, juz mniej więcej wiem, o co kaman

mnie też się nie podobają takie z motywami z bajek
ale najlepsza moja przyjaciółka, jak w ciąży się tak ubierała, bo akurat w tym roku był szał na koszulki z myszkami miki, kaczorami itd.

produkty się ładują

super, że wszystko ok i na swoim miejscu
imię wybrane, to nie może być inaczej niż dziewczynka

oj Ty apetyt robisz

nie no WM to przegięcie już by było
wiem, że np. w USC babka nie chciała kuzynce wpisać Nicole, musiała podać Nikola. Znajoma chciała dać na imię córce Mercedes (z miłości do Janis Joplin), ale nie przeszło u nas
No patrza a ja mam znajoma ktora ma siotrzenice Zakline tzn nie mam tu polskich liter, pierwsza to z z kropka

Cytat:
Carmenaa_88 a co byś wolała...Majcię czy Kacperka?

Kasian86 hehe, nieźle Ja już się nauczyłam wyłączać wszystkie zabawki odkąd moje koty sobie np o 2 w nocy włączyły pianinko...
A jogurcik to Mili

Jej..a ja dla męża w ogóle taki prezent wymyśliłam...pochłonie moje całe oszczędności...ale kurcze...tak mi się wydaje, że się chłopinie należy... On nic sobie ostatnio nie kupuje...a całą kase, wszystkie oszczędności wpakował w wykup drugiego mieszkania..potem w remont...teraz jak już niby skończyły się wydatki to trzeba kupić auto..więc będą co miesiąc raty do płacenia. No już nie wspominam o drugiej dzidzi...ale tutaj już ja postaram się ogarnąć wszystkie wydatki.

Beatusia10 bo teoretycznie tak mówią, że powinno się dać odpocząć kobiecie.. Chodzi o to żeby organizm się dobrze zregenerował po ciąży która no nie oszukujmy się jest dużym obciążeniem dla nas. Dlatego mówi się że dobrze jest odczekać rok po porodzie..nabrać w tym czasie sił
No ale u nas życie zdecydowało inaczej :P Zaszłam w ciążę dokładnie pół roku po porodzie. Pocieszam się tym, że dobrze zniosłam pierwszą ciążę, poród, połóg też ok – ogólnie zero jakiś problemów, szybko doszłam do siebie. Dlatego mam nadzieję, że mój organizm da sobie radę Ale jeśli miałabym podjąć świadomie decyzję o drugim dziecku (a zależało by mi na małej różnicy wieku między dziećmi) to myślę, że odczekałabym tak przynajmniej z 9-10 miesięcy po porodzie

A swoją drogą coś też zaczynam mieć wkręta na sowy...jakoś tak co oglądam w necie to mi się podobają różne motywy :P
A to co to za prezent? ?

U nas kiedys szczeniaczek uczniaczek sie odezwal, nagle w niani slysze: a kuku, widze cie

Cytat:
No identycznie jak u Ciebie, jak poświęca jej czas, bawi się z nią, wyglupia to jest ok, ale jak weekend poświęca na pracę biurową bądź chce odpocząć i daje małej ipada na otczepne to i tak liczy się tylko mama :banghead:

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
No rozumiem doskonale niestety, no ale zarabiaja nie, to z czym tu dyskutować

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Co do prezentu to tak myślę do 70 zł ... bo mam już dla niej perfumki ładne,a co do zainteresowań to nie mam pojęcia,szyje na maszynie i dużo czasu spędza w ogrodzie,ale do tego wszystko ma dosłownie . Chciałam jej kupić opiekacz do kanapek ale MA JUŻ ...

I gratuluję nowo poznanych płci i nowo rozpoczętych tygodni

Znów mnie przeziębienie dopadło ... katar mnie męczy,że szok ... Niedługo jadę na zakupy z tż . Może już powoli coś pokupuję na święta zobaczę Nie wiem kiedy mam zacząć robić pierogi ...
To moze lubi słuchać muzyki w ogrodzie jak pracuje? Moze sluchawki jakies fajne np

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:22   #4658
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Chorowania ciąg dalszy, ale już lepiej. Razem z młodym się kurujemy.

Już po wizycie, wszystko dobrze. Dzieciątko nie chciało pokazać co tam ma, ale lekarz je zmusił I wiecie co na 99,5% (lekarz mówi że właściwie na 100, ale zawsze jednak jest to 0,5% granicy ) ma być jednak córa . No zobaczymy co to z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Co do maty i leżaczka mieliśmy ale Nasz syn ich nie lubił i za bardzo Nam się nie przydały . Zobaczymy jak będzie z drugim
Mój uwielbiał Leżaczek - jedyne lekarstwo na bóle brzucha.

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
heh, to widzę, że nie tylko ja mam problem mój też póki co pozostaje bezimienny i już nie wiem, gdzie tych imion szukać
My też bezimienni. Ani dla chłopca ani dla dziewczynki nie ma pewniaka. Teraz jak ma być córa to miała być kiedyś Karolina, ale ja już nie wiem, trochę mi się odwidziało.

Cytat:
Dark Lady dużo zdrówka dla Ciebie
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dark Lady zdrowka
Dziękuję dziewczyny

Więcej mi się nie udało nadrobić, wracam do kurowania i załatwiania różnych różności

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:22   #4659
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Carmenaa_88 a co byś wolała...Majcię czy Kacperka?
hmm zdecydowanie bardziej Majkę ale jak będzie Kacperek to też się będę cieszyć. Na początku przyznam nie brałam pod uwagę chłopaka, marzyła mi się córcia i powiedziałam teraz albo nigdy. Ale jakoś tak tygodnia na tydzień mi przechodzi i myślę, że co będzie to będzie najwyżej moje marzenie o córce się po prostu nigdy nie spełni bo już nie zamierzam mieć więcej dzieci

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No właśnie mój wraca z pracy to na kompie pracuje i tyle go dla Olafa O zarabianiu na szczęście nic mi nie gada, bo zna moje podejście. Ale nerwuje mnie, że jak wróci wcześniej to musi odpocząć, potem komp a jak mały idzie spać to wtedy się relaksuje, nie rozumie, że trzeba dostosowć sie do dziecka Bo młody coraz większe bunty ma na tate
Przepraszam, że to piszę, ale dziecko mu odpłaci kiedyś za brak zainteresowania szkoda, żeby się obudził kiedyś, gdy synek nie będzie chciał z tatą gadać, wtedy będzie mu dopiero przykro.
Mam w rodzinie i wśród znajomych takie przykłady i widzę jak dzieci podrastają i jak traktują potem ojców, którzy nie poświęcają/nie poświęcali im czasu.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:24   #4660
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Już po wizycie, wszystko dobrze. Dzieciątko nie chciało pokazać co tam ma, ale lekarz je zmusił I wiecie co na 99,5% (lekarz mówi że właściwie na 100, ale zawsze jednak jest to 0,5% granicy ) ma być jednak córa . No zobaczymy co to z tego wyjdzie

Mój uwielbiał Leżaczek - jedyne lekarstwo na bóle brzucha.

My też bezimienni. Ani dla chłopca ani dla dziewczynki nie ma pewniaka. Teraz jak ma być córa to miała być kiedyś Karolina, ale ja już nie wiem, trochę mi się odwidziało.

Dziękuję dziewczyny

Więcej mi się nie udało nadrobić, wracam do kurowania i załatwiania różnych różności
No to super, gratuluje zdrowej coreczki

Stary 2013-12-11, 12:24   #4661
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
ym się kurujemy.

gratuluję i zazdroszczę córy

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:26   #4662
Zytus
Rozeznanie

Hej mamuśki!
Gratuluje udanych wizyt, no i rozpoznawania kolejnych płci naszych pociech i oczywiscie trzymam kciuki za kolejne wizyty

ilkas, ale mi smaka narobiłas, uśliniłam sie strasznie jak zdjecie zobaczyłam.
Szkoda że ja lewa w kuchni jestem, no i leniwa bo nie chce mi sie stać przy garach.

Dzisiaj sie wzięłam za naukę mojej ważnej roli, bo jaselka juz w piatek a dzis próba. Jakos mi nie chce wejsc nic do glowy
Widziałam że temat odpieluchowania był poruszony i powiem Wam że ja się wziełam za to późno. Tzn. Igor wczesniej nie wyrażał chęci, nocnik był fajny do zabawy, ale jak chciałam go posadzić to sztywno stał i koniec. dopiero jak miał 2l i miesiąc, ja akurat załapal i to dość szybko.
A po miesiącu gdzies zrezygnowałam z pieluch na noc.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:26   #4663
ilkas
BAN stały

Cytat:
U nas kiedys szczeniaczek uczniaczek sie odezwal, nagle w niani slysze: a kuku, widze cie
hahahaha, padłam Można się przestraszyć w nocy

Meniaa94 to Ty się tam kuruj, żebyś się bardziej nie rozłożyła przypadkiem

Tak czytam to co piszecie o TŻ i dzieciach...i mój tfu tfu póki co to pod tym kątem złoty chłopak Z pracy wraca po 17..więc jak zje obiad to już jest pratycznie 18..albo i trochę później. Ale zawsze jak zje to wtedy bawi się z Milą, zazwyczaj do 20. Wtedy ją bierze do łazienki, kąpie i potem ja ją juz karmię na noc, piżamka, bajka i te sprawy I dopiero wtedy TŻ się relaksuje.
No..tylko wtedy się relaksuje sam...a ja to co

Kasian86 masz już jakąś pościel w sówki na oku?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:28   #4664
gosius91
Zakorzenienie

Witam sie w 20tygodniu

golabki zrobione - uffff.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:34   #4665
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
hahahaha, padłam Można się przestraszyć w nocy

Meniaa94 to Ty się tam kuruj, żebyś się bardziej nie rozłożyła przypadkiem

Tak czytam to co piszecie o TŻ i dzieciach...i mój tfu tfu póki co to pod tym kątem złoty chłopak Z pracy wraca po 17..więc jak zje obiad to już jest pratycznie 18..albo i trochę później. Ale zawsze jak zje to wtedy bawi się z Milą, zazwyczaj do 20. Wtedy ją bierze do łazienki, kąpie i potem ja ją juz karmię na noc, piżamka, bajka i te sprawy I dopiero wtedy TŻ się relaksuje.
No..tylko wtedy się relaksuje sam...a ja to co

Kasian86 masz już jakąś pościel w sówki na oku?
No zebys wiedziala ze sie przestrsszylam wtedy

Nie no moj maz tez sie stara, ile moze ale po prostu ostatnio duzo czasu spedza w pracy i przez to Hania i tak chce mame. Powinnam sie cieszyc ze dobrze sie firma rozwija i oczywiscie sie ciesze no ale wszystko ma swoje plusy i minusy.

Posciel mam zapisana na kompie to wieczorem moge podeslac teraz pisze z tel ale to na allegro wyszukalam

Stary 2013-12-11, 12:44   #4666
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, gratuluje zdrowej coreczki

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
gratuluję i zazdroszczę córy
Wiecie ja mam podejście że przy porodzie się okaże . Ale i tak kupię dziewczęcych ciuchów

Co do tatusiów, to mój już nauczony i sam też już chce że najpierw synuś, potem odpoczynek

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-12-11, 12:48   #4667
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Gratuluję córki
Wczoraj był chyba dzień chłopaków, a dziś już druga dziewczynka

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Witam sie w 20tygodniu

Witam w połowie

Idę się zdrzemnąć po pierwszym obiedzie. Dobranoc
Stary 2013-12-11, 12:48   #4668
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Cytat:
No rozumiem doskonale niestety, no ale zarabiaja nie, to z czym tu dyskutować
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że to piszę, ale dziecko mu odpłaci kiedyś za brak zainteresowania szkoda, żeby się obudził kiedyś, gdy synek nie będzie chciał z tatą gadać, wtedy będzie mu dopiero przykro.
Mam w rodzinie i wśród znajomych takie przykłady i widzę jak dzieci podrastają i jak traktują potem ojców, którzy nie poświęcają/nie poświęcali im czasu.
Kasa, kasą, ale pamiętajmy kobitki, że gosposiami nie jesteśmy a dziecko na ogół zawsze potrzebuje dwójki rodziców i mama nie zastąpi taty zwłaszcza synkowi / tak mi się wydaje/ i chwila relaksu nam się należy, dlatego ja zawsze walczę o to by TŻ spędzał czas z małą (choć nie ukrywam, że czasem z marnym skutkiem )

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:51   #4669
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej jestem i ja

nie mam coś dnia dzisiaj na nic, spałabym cały czas, chyba zaraz znowu pójdę

gratuluje rozpoczętych tygodni i poznania płci

właśnie apropo mam do zrobienia na 20 grudnia badania morfologi, badania ogólne moczu i posiew moczu , jak długo czekałyście na wyniki takich badań ? bo nie wiem kiedy iść zrobić a wolę na świeżo mieć wyniki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:53   #4670
Nikii89
Zakorzenienie

Magdi nie ominęłaś po prostu ja tylko ogólnie napisałam że pokłóciłam się z TŻ.

Janeczka gratuluję dziewczynki Maja to też imie które ja biorę jako nr1 pod uwagę
Super że wszystko OK. i zazdroszczę poznania płci :P

Kasiab co dziennie to samo pytanie My dziś jarzynową i spaghetti

Ilkas on tak zachodził za skórę już od kilku dni , i wczoraj już nie wytrzymałam. W kolejne święta będzie jeszcze weselej
mmmm.. jak pysznie wygląda

Carmena widze że imiona wybrane do oby płci jct

Kasian u Nas też zabawki niektóre włączają się same z siebie . W nocy chyba ożywają :P
Ja się za to zabrałam aby oduczyć pampersa zanim się drugie pojawi , dziś zaczęłam oduczanie od smoka :P (ale z tym może być ciężej szczególnie przy spaniu – jak na razie ładnie zasnął bez, ale co będzie jak się przebudzi :P )

Beatusia moja mama zaszła w drugą ciążę (ze mną) jak brat miał jakiś miesiąc :P

Dark Lady gratuluję córeczki

Zytus bo nie ma co zmuszać dziecka na siłę Trzeba próbować co jakiś czas , a jak nie chce to odpuścić i spróbować za jakich czas znowu

Gosiu gratuluję połowy

Lecę coś ogarnąć bo mi się goście wprosili
Stary 2013-12-11, 12:59   #4671
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

widzę będzie trochę Majeczek bo u nas też jak będzie dziewczynka to będzie prawdopodobnie Maja a jak chłopczyk to Franuś

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:08   #4672
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Gratuluję córki
Wczoraj był chyba dzień chłopaków, a dziś już druga dziewczynka
To trzeba czytać szybko co innym wychodzi w dany dzieć i odwoływać wizyty jak nie ta płeć

Ciekawe czy u nas któraś zaskoczy się przy porodzie. U mnie jedna dziewczyna do końca nie wiedziała co, bo mówili cały czas chłopak a na ostatnim powiedzieli dziewczynka

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
właśnie apropo mam do zrobienia na 20 grudnia badania morfologi, badania ogólne moczu i posiew moczu , jak długo czekałyście na wyniki takich badań ? bo nie wiem kiedy iść zrobić a wolę na świeżo mieć wyniki
Nie wiem jak posiew, resztę miałam tego samego dnia.

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-12-11, 13:18   #4673
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Wiecie ja mam podejście że przy porodzie się okaże . Ale i tak kupię dziewczęcych ciuchów

Co do tatusiów, to mój już nauczony i sam też już chce że najpierw synuś, potem odpoczynek
Ja akurat w tym temacie ufam mojemu lekarzowi, bo jakby nie byl pewien na 100% co do plci to by nie powiedział ostatnio cos tam przebakiwal, ale mowi, ze nam powie nastepnym razem, bo teraz to nie chce. Zreszta sa przypadki, ze ewidentnie widać plec nawet bez pytania ginekologa

Cytat:
Kasa, kasą, ale pamiętajmy kobitki, że gosposiami nie jesteśmy a dziecko na ogół zawsze potrzebuje dwójki rodziców i mama nie zastąpi taty zwłaszcza synkowi / tak mi się wydaje/ i chwila relaksu nam się należy, dlatego ja zawsze walczę o to by TŻ spędzał czas z małą (choć nie ukrywam, że czasem z marnym skutkiem )

No wiadomo, ze dziecko potrzebuje obojga rodzicow, dlatego w weekend maz stara sie poswiecac Hani więcej czasu, alr czasami mu sie po prostu nie chce, woli wlaczyc bajke i jest zadowolony

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej jestem i ja

nie mam coś dnia dzisiaj na nic, spałabym cały czas, chyba zaraz znowu pójdę

gratuluje rozpoczętych tygodni i poznania płci

Morfologia i mocz trgo samego dnia, nie wiem jak posiew, ale Magdi bodajze czekala pare dni na wynik

Cytat:
Magdi nie ominęłaś po prostu ja tylko ogólnie napisałam że pokłóciłam się z TŻ.

Janeczka gratuluję dziewczynki Maja to też imie które ja biorę jako nr1 pod uwagę
Super że wszystko OK. i zazdroszczę poznania płci :P

Kasiab co dziennie to samo pytanie My dziś jarzynową i spaghetti

Ilkas on tak zachodził za skórę już od kilku dni , i wczoraj już nie wytrzymałam. W kolejne święta będzie jeszcze weselej
mmmm.. jak pysznie wygląda

Carmena widze że imiona wybrane do oby płci jct

Kasian u Nas też zabawki niektóre włączają się same z siebie . W nocy chyba ożywają :P
Ja się za to zabrałam aby oduczyć pampersa zanim się drugie pojawi , dziś zaczęłam oduczanie od smoka :P (ale z tym może być ciężej szczególnie przy spaniu – jak na razie ładnie zasnął bez, ale co będzie jak się przebudzi :P )

Beatusia moja mama zaszła w drugą ciążę (ze mną) jak brat miał jakiś miesiąc :P

Zytus bo nie ma co zmuszać dziecka na siłę Trzeba próbować co jakiś czas , a jak nie chce to odpuścić i spróbować za jakich czas znowu

Gosiu gratuluję połowy

Lecę coś ogarnąć bo mi się goście wprosili
No u nas wlasnie raczej nie zdaze przed drugim dzieckiem i sie boje, ze to wydłuży sprawe, bo Hania bedzie widziala, ze drugie nosi pieluchy to i sama bedzie chciala. Smoka na szczescie sie oduczyla sama, po prostu któregoś dnia nie chciala, wiec przestawalismy dawać zreszta ona nigdy nie była uzalezniona jakos mocno pomimo karmienia butla od poczatku a to jednak idzie duzo szybciej niz z cyca no a potrzeba ssania jest taka sama, wiec ciesze sie, ze u nas to tak poszlo bezbolesnie

Znowu macie gosci?? Ty sie narobisz..

Stary 2013-12-11, 13:21   #4674
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 20tygodniu

no o półmetek rozpoczęty

ja dziś powtórek z wczoraj - fasolka, a teraz gotuję kapustę białą do obiadu na jutro albo pojutrze
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:24   #4675
ilkas
BAN stały

Zytus uwierz mi ja kiedyś też byłam mega lewa w kuchni. Ale jak pojawiły się chęci to i pojawiły się u mnie umiejętności

Dark gratuluję córci! Super

Carmenaa_88 to ja Ci w takim razie trzymam kciuki za tą wymarzoną córę

Matko..mój mąż mówi o trzecim dziecku Łaskawca mówi, że da mi odpocząć tak z dwa lata
Miałam nadzieję, że jak już będzie miał parkę to mu styknie Ale on mówi, że chce jeszcze jedną córę
A wiecie, że on nie chciał za bardzo dzieci po ślubie? Mówił, że kiedyś kiedyś..jeszcze nie teraz..1000 wymówek wymyślał. A teraz coś mu się w głowie poprzestawiało
Muszę zaraz po porodzie pomyśleć o jakimś solidnym zabezpieczeniu

Kasian86 u nas w firmie w sumie mąż chce się teraz zabrać za szkolenia dodatkowo z kumplem...i wtedy się już obawiam o jego czas dla Milci...i tak jak piszesz..cieszę się bardzo, że jest praca, że firma się rozwija...ale nie chcę żeby to się odbiło na małej...
Już w ogóle nie używacie smoka? W nocy Hania śpi bez?

Ja to się boję co ja zrobię po porodzie...Bo teraz to od razu pracowałam bo Mila dużo spała Tyle że pracowałam w domu. Potem była niania...więc chodzę już do biura..ale z dwójką zaraz po porodzie to już nie dam rady pracować w domu Ehh..jeszcze sporo czasu...ale póki co jak o tym pomyślę..to nie ogarniam tematu

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2013-12-11 o 13:26
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:29   #4676
martuszka0
Rozeznanie

beatusia ja znam dwóch braci, jeden jest ze stycznia, a drugi z tego samego roku z grudnia :P wiadomo, że chyba lepiej dl akobiety, żeby troche doszła do siebie... no ale jak wpadka to co zrobić?

Cytat:
Witam sie w 20tygodniu

ilkas wrzucisz do klubu przepis? wygląda cudownie, chyba zaserwuję taki obiad mężowi

jeszcze 2,5 h, nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:30   #4677
carolyna86
Zakorzenienie

gosius - za półmetek

DarkLady - za córcię

a ja się pochwalę że mnie mój lokator kopnął i to co najmniej dwa razy (trochę niewczas się zorientowałam), wcześniej czułam takie pyknięcia delikatne a teraz to było kop-kop

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:32   #4678
JJJustynAAA
Zakorzenienie

na dzień dobry w ten deszczowy grudniowy dzień... Ale pogoda

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Nie cytowałam dziś dużo bo nie mam siły, ale nadrobiłam wszystko. Kupiłam siebie dziś spódniczkę w c&a ciążowa w promocji
Pokażesz spódniczkę??? Już widziałam

Gosiaczku, właśnie wczoraj o tobie myślałam wieczorkiem, że coś dawno cię u nas nie było. Ja mam też tak jak ty... Że niby jest ok, ale nie wiadomo czy u dziecko napewno? Mój nadal nie kopie, więc mam obawy. Ale dziś wizyta i to coraz bliżej

Aldrin dziękuje za przepis... Będę próbowała w tą niedziele. Jak wyjdzie to zrobie w II dzień świąt dla teściów tylko tam jest przepis z szynką i serem a ja bym wolała z pieczarkami. No i znalazłam też z pieczarkami... wygląda pysznie

Niki za 5 mc. a dowcip o jasiu

Kaorlak najważniejsze że dzieć to zdrowy człowiek

kasian ja maluję paznokcie przeważnie po kąpieli... A jak wczoraj nałożyłam jeszcze ten top mat to już mega szybko mi wyschły.

Magdi też bym się wkurzyła, po ciul dzieciom tyle słodyczy. Żeby psują i nadwagę powodują... Zero pomysłu w tej radzie
Kciuki są

Carolyna mama ma być dziś w biedronce i już poprosiłam zeby zakupiła mi ciasto francuskie

Lolitka za ruchliwe dziecko... Lakier przecudny... No i masz śliczną płytkę paznokcia...

Light limara za kolejny 5 mc.

Selenti ty to masz sny... Nie ma co

Ilkas koniecznie wrzuć nam zdjęcie...

Niki jak sytuacja z Tż? bo nic nie pisałaś o co poszlo, chyba że przeoczyłam... Ale celowo się cofałam w postach

Janeczka najważniejsze że dzidzia ma się dobrze... No i kolejna dziewczynka nam się pojawiła Majka - bardzo ładne imię...

kasiab ja dziś na obiad idę do teściów - więc nie gotuje

Ilkas też bym się obawiała co się będzie działo w święta 2014 roku
Obiad wygląda bosko, tylko po co ta jogobella???

carolyna
super że maluch taki aktywny.

Zmykam bo mnie szefowa podkurzyła...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:35   #4679
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
No wiadomo, ze dziecko potrzebuje obojga rodzicow, dlatego w weekend maz stara sie poswiecac Hani więcej czasu, alr czasami mu sie po prostu nie chce, woli wlaczyc bajke i jest zadowolony

No u nas wlasnie raczej nie zdaze przed drugim dzieckiem i sie boje, ze to wydłuży sprawe, bo Hania bedzie widziala, ze drugie nosi pieluchy to i sama bedzie chciala. Smoka na szczescie sie oduczyla sama, po prostu któregoś dnia nie chciala, wiec przestawalismy dawać zreszta ona nigdy nie była uzalezniona jakos mocno pomimo karmienia butla od poczatku a to jednak idzie duzo szybciej niz z cyca no a potrzeba ssania jest taka sama, wiec ciesze sie, ze u nas to tak poszlo bezbolesnie
Tez mojego gonie, ale z drugiej str widzę jaki zmęczony i też mi go żal...
Olaf też sam porzucił smoka w 7 m-cu choć piersiowy, z czego baaardzo się cieszę Ale pampy to ciężka sprawa...

Beatusia pytałaś o ciąze po ciąży - Tżta siostra urodziła się dokładnie rok po nim, ale jako wcześniak Teraz kumpela będzie miała w marcu drugie a miedzy dziećmi wyjdzie rok i 1 miesiąc, ogólnie się da, ale nie jestem pewna, czy organizm zdązy się zregenerować do końca... Ja bym z pół roku chyba poczekała Sam fakt, żebyś ponosiła troszkę dziecko, bo z ciąża to już trzeba ostrożniej

Mam łącze jak żółw stepowy, styki pozamarzały czy co

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:36   #4680
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
na dzień dobry w ten deszczowy grudniowy dzień... Ale pogoda

Pokażesz spódniczkę??? Już widziałam

Gosiaczku, właśnie wczoraj o tobie myślałam wieczorkiem, że coś dawno cię u nas nie było. Ja mam też tak jak ty... Że niby jest ok, ale nie wiadomo czy u dziecko napewno? Mój nadal nie kopie, więc mam obawy. Ale dziś wizyta i to coraz bliżej

Aldrin dziękuje za przepis... Będę próbowała w tą niedziele. Jak wyjdzie to zrobie w II dzień świąt dla teściów tylko tam jest przepis z szynką i serem a ja bym wolała z pieczarkami. No i znalazłam też z pieczarkami... wygląda pysznie
Przepis podałam pierwszy jaki się otworzył abyś widziała jak tą mumie zrobić ja też robie z pieczarkami

Jeszcze lubie pierś z suszonymi pomidorami i serem feta i do tego sos serowy znowu mam zachcianki

Mamuśki powiedzcie mi czy podczas porodu można mieć pomalowane paznokcie? Ostatnio słyszałam, że absolutnie nie można ale kurcze jak mam wiedzieć kiedy będę rodzić, ja nie wytrzymam bez pomalowanych paznokci miesiąc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości