|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Ja wyprałam szlafrok, koszule, staniki do karmienia i ręczniki które zabiorę do szpitala
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle dość ze ta noc taka do d...py to jeszcze antoś dzis jakis leniwy. Od czasu do czasu czuje jakies wypięcie lub smyrnięcie ale na niego to nic
Zawsze przed południem był bardzo aktywny a dziś ledwo co. Zastanawiam sie czy nie wstawił się główką w kanał rodny bo to by tłumaczyło słabsze ruchy za to wieksze bóle pachwin, spojenia i ogólnie gorsze samopoczucie. Ale mam nadzieje ze jednak nie bo jak do porodu będzie sie tak słabo ruszał a ja będę tak cierpiec to się wykończe
|
|
|
|
#903 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Właśnie kupowanie w lumpkach jest eko! Ja nawet jeśli mnie stać na nowe to zaglądam do lumpków,bo można wyszukać coś oryginalnego. I ogólnie lubię zdobywać takie perełki. I pewnie jakbym wygrała w totka to nadal do lumpków bym zaglądała. Nowe też kupuję. Ale jednak...iść i kupić coś fajnego za dużą kasę to nie jest ten fun,co wyszukać coś super za grosze. No i gwiazdy telewizji,piosenkarki też ubierają się w lumpeksach! Bo to jest trendy Cytat:
Co do szczepienie to mi zawsze się pytają czy młody chory,czy jest temperatura,bo wtedy by nie szczepili. Ja bym nie dała zaszczepić,powiedziałabym że wrócę gdy dziecko będzie się dobrze czuło. Zmusić cię nie mogą. Dzieciowe rzeczy,koszule do szpitala i staniki.
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Na obiad gotuje zupę fasolową
![]() Poprałam mamie wszystkie firany ale za mycie okien się nie zabieram Mama będzie myć swoje ona a ja będę lepić pierogi
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
muszę pochwalić męża bo brał czynny udział przy wyborze![]() Cytat:
Powiem Wam, że to bardzo boli, jak ktoś się pyta jak się czuję ( i to z bliskich osób) ja mu mowię, ze mam takie problemy ze spojeniem i w ogóle biodrami i na to się słyszy właśnie, że jakbym pochodziła na spacery, poćwiczyła to bym się rozruszała i by mi przeszło człowiek coś w domu chce zrobić i nawet schylić się nie może....
|
|
|
|
|
#906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokojowe, łazienkowe Cytat:
![]() Mój mąż też woli mój dom, moją mamę, tatę. Trochę to przykre, jak się zastanowić nad tym głębiej. Rozmawialiśmy ostatnio o Wigilii i ustaliliśmy, żezrobimy u siebie. Swoją właśna, rodzinną, ze starszakiem. Ze dwa dni później mąż mówi: ale, że do ciebie też nie? Bo ja lubię spędzać czas u ciebie w domu ![]() Poprawiałam. Mówiłam, że to babcia. On mówił, że nie "baba G". Wiec ja dalej, że "babcia T" i tak w kółko. W takich sytuacjach mąż mąż (mimo, że mam ochotę go zabić momentmi) sprawdza się doskonale. Potrafił dowalić swojej mamie coś w stylu: a co się dziwisz? przecież cię nie zna. Cytat:
I niemalże za każdym razem podpowiadała coś w stylu, że to ciąża przecież. Ale martwiła się później i potrafiła pół nocy nie spać. Tylko, że jak np. źle się czuję, tak bardzo, to po głośnie słychać. Więc ona i tak wie
|
|
|
#907 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Wypina się,rozciąga co jakiś czas. A w nocy to mi nogi tak mocno w żebra wbijał. Czułam się jakby za chwilę tak noga miała mi gardłem wyjść
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
DOKŁADNIE!! przy pierwszej ciąży ja naprawdę nie miałam takich bóli. Nic. Kompletnie nic. Nie mają porównania te ciąże...
|
|
#910 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie. Mnie ostatnio koleżanka wkurzyła (nie będąca nigdy w ciąży) jak jej powiedziałam,że nie ciekawie się czuję. Powiedziała mi,że przecież ciąża to nie choroba. Tyle,że ja dwie ciąże przechodziłam super i mogłam chodzić po 10 km i nic mnie nie bolało,więc po co miałabym teraz wymyślać,że się źle czuję,że ledwo chodzę,bo mam całą nogę w żylakach przez naciskanie dziecka i rozchodzące się spojenie. Nigdy nie miałam takich problemów. Dwie ciąże miałam super.
|
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaaa takie normalne ale ikea nie ma w ofercie drzwi....![]() Cóż się dziwić Małemu, jak dla niego to obca baba była, a mąż dobry ![]() To może zaproś rodziców do siebie na wigilię? ![]() Lolita mam do Ciebie pytanie jako do naszego Guru ten piernik dojrzewający to kiedy najlepiej upiec, żeby zdążył mi zmięknąć? Chcę go jeszcze przełożyć powidłami. Tam w przepisie pisze, że 2 tyg wcześniej...
|
|
|
|
|
#912 |
|
Gang Iren
|
Przeczytałam właśnie,ze dziewczyny,które rodziły też inaczej przechodziły poprzednią ciążę...
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
gosia, tak, brakuje mi kilku dni do skończenia 37tc ale moja gin jest dziwna i umywa rączki od zajęcia się pacjentkami, o czym za chwilę..
migotka, oby humor się poprawił Amberella, cieszę się, że dziś ciut lepiej Uwaga: istnieje takie prawdopodobieństwo, że odszedł mi czop Było tak: wczoraj poszłam sikać i wydawało mi się, że widziałam coś na papierze (nie zwróciłam uwagi przy podtarciu, zauważyłam sekundę przed spłukaniem). Ale pomyślałam, że mi się przewidziało. Dziś z kolei znalazłam taki czarny (cimnobrązowoczarny) glut w majtkach. Jak zaczęłam się podcierać to śluz był już brązowy, z takimi brązowymi paseczkami. Ciężko było mi to wszystko "wydostać" przy myciu, sporo tego było.Poszłam na wizytę do mojej gin, zrobiła mi ktg (of kors skurcze, ale nie bolesne i chyba nawet nieregularne). Mówię jej o tym czopie, opisałam go dość dokładnie i pytam czy to może być TO czy też to takie plamienie po badaniu (bo w sumie w szpitalu badali mnie trzy razy). A ona na to "tak, tak, tak... to nie będziemy już pani tam grzebać, nie ma takiej potrzeby, jak nie urodzi pani do tej pory to zapraszam na ktg za tydzień". Więc nie wiem czy szyjka zgładzona czy zamknięta.. nosz ku....
|
#914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A hasło, że ciąża to nie choroba to działa na mnie jak płachta na byka!!! Owszem to nie choroba, ale tak odmienny stan, że do normalnych on z pewnością nie należy... poza tym może wywołać te różne choroby ( przez 4 miesiące wymioty to faktycznie sam okaz zdrowia), a już na pewno kalectwo - bo tak się czuję. A zauważyłam, że takie HASEŁKA to uwielbiają wygłaszać własnie kobiety, ktore albo nie nigdy nie były w ciąży, albo przeszły to bez żadnego szwanku. Od faceta tego nigdy nie usłyszałam, wręcz przeciwnie współczucie i że tego mi nie wolno, a tego to absolutnie itd. Nawet pani ginekolog potrafi być dla drugiej kobiety wstrętna pod tym względem ( bo jak ona to przeszła to innym nic nie bedzie) i dlatego właśnie chodzę do faceta, bo jest miły, współczujący, delikatny przy badaniu i troskliwy. |
||
|
|
|
#915 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wygląda tak samo jak na zdjęciu http://allegro.pl/baby-raj-rozek-z-f...725340383.html i taki sam rogal, oraz torbe na pampersy ![]() Pościel kupiłam tutaj: http://allegro.pl/producent-14elemen...782945289.html wzór z serduszkami, ecru. Mam tylko nadzieję, że dojdzie gdzieś koło świąt najpóźniej Cytat:
Ale drogą kompromisu, połowa będzie ciemna, połowa jasna ![]() Ja jestem zdolna nie dopuścić teściów do swojej córki. Jak tak dalej będzie.. i dalej będą stwarzać takie różnice w traktowaniu.. Nie chce żeby kieyds było jej tak przykro, jak mi teraz. Bo w ciaży już wystarczająco duzo usłyszałam... że moja ciaża jest mniej ważna.. Głupia sytuacja mi się przypomniała... W wakacje byliśmy u teściów, i źle się poczułam. Chciałam iśc sie położyć do pokoju TŻ ( w tedy jeszcze narzeczonego) wchodzę.. patrzę.. a w jego łóżku, śpi jego siostra. W pokoju teściów śpi ich syn. A brat TŻ w swoim pokoju z dziewczyną. A jak poprosiłam żeby odwiózł mnie do domu... to przeciez wymyslam.....
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż dobry, bo jak mówi teściowa dał mi się usstawić Nie, moi rodzice u nas nie wchodzi w grę. My wmieszkaniu, oni w domku. Duuużo więcej miejsca. Poza tym jakbym zaproszała moich rodziców to musiałabym też i 3 siostry z rodzinami A zwyczajnie mi się to nie uśmiecha. Pojedziemy na któryś z dni świątecznych może to ma wpływ??
|
|
|
#917 |
|
Gang Iren
|
W zyciu czopa nie widziałam (co może dziwne,bo mam dwójkę dzieci),ale jak dla mnie to może być to ... Nie wiem... u mnie dwie ciąże były OK,ale z drugiej strony dużo czasu między nimi. A siostra koleżanki ma trójeczkę i wszystkie ciążę super przechodziła...
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Moi teściowie to tez odrębna historia. MAją dwóch wnuków: od córki 13 letniego i od nas 3 letniego. Starszy z nimi mieszka, utrzymują go, kupują rózne rzeczy, zawsze wszystko o nim wiedzą. O naszym nie wiedzą nic. Gdybyśmy my do nich nie pojechali mogli by go miesiacami nie widywać. Mieszkają od nas 2 km a teściowa ostatnio była u nas w kwietniu, teść nie pamiętam kiedy, ale chyba w tym roku go u nas nie było.
Zawsze sytuacje najlepiej obrazują ostatnie święta wielkanocne które spędziliśmy u nich. Jeden wnuk dostał dotykowy telefon od dziadków, a drugi metalowego bączka. Poza tym nie dzwonią ani w Dzień Dziecka, ani w Mikołajki, ani nawet w jego urodziny. Na razie synek jeszcze tego nie widzi, ale z czasem planuje ograniczyc kontakty do minimum żeby nie było mu przykro, że wg dziadków są równi i równiejsi. |
|
|
|
#919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tam jest tylko i wyłącznie wyposażenie![]() AAAaaaa chyba, że tak. Też bym się na to nie pisała choć czasem takie głupie pomysły przychodzą mi do głowy jak np zaproszenie teściów na wigilię w tamtym roku, ale oczywiście odmówili,, z haslem bo im się nie chce i cytuję " wolą się wywalić u siebie na kanapie"![]() mają do nas 500 metrów ale już nigdy więcej ich nie zaproszę, zrobiłam to tylko ze względu na męża. Oczywiście do nich nie poszliśmy.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Gang Iren
|
Lidka przykre to co piszesz
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zwracania sie dzieci do dziadków....mamy taki częsty kontakt z moim ojcem,ze moj syn,jak był mały mówił do niego wujek,a ostatnio córka przez skype spytała kto to .ale jest sam sobie winny,bo w ogóle nie szuka kontaktu z nami,nawet,jak z mama przez skype telefonuje,to nie powie czesc,chociaz widze,ze przechodzi za mamy plecami....
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Przykro to mi się zrobiło 2 tyg temu jak pojechalismy do nich na kawe i mały miał zapalenie spojówek, zasnął nam u dziadków i o 17 juz musielismy sie zbierac więc zaczęłam go powoli wybudzać. Strasznie sie rozpłakał, pewnie głównie przez te oczka, bo u teściów jeszcze mega nadymione co mu na oczy nie pomogło raczej, a że za babcią nie przepada (wcale mu sie nie dziwie) to jak płakał a ona chciała go wziąć ode mnie to zaczął krzyczeć i histeryzować. Zreszta kto ma dzieci to wie że potrafią szopkę odstawić. Na co moi "kochani" teściowie stwierdzili że powinnam iść z synkiem do psychologa bo to nie jest normalne żeby dziecko się tak zachowywało BEZ POWODU i że oni nie pamiętają żeby ich dzieci sie tak zachowywały. Uwierzcie ze krew mnie zalała.
|
|
|
|
#923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to u nas będzie, też będzie dokładnie 10 lat różnicy między naszym małym a córką siostry męża. Ale z tego co już widzę to równosci nie będzie... Zmykam z mężem po choinkę do OBI ależ jestem uradowana jak dziecko
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak jak piszecie o waszych szyjkach to ja chyba jestem jakimś ewenementem, bo mnie się właściwie zaczęła skracać ok 10 tygodnia (byłam w szpitalu), ale lekami, polegiwaniem i oszczędnym trybem życia udało się to jakoś pohamować. Znaczy no całą ciążę mam krótką, ale trzyma, dlatego udało mi się uniknąć pessaru. Ale za to miękka i zgładzona to jest już od ok 23 tygodnia tak więc, u mnie chyba do porodu to już tylko rozwarcie wystarczy i wstawienie się młodego w kanał. Całe szczęście, że leci mi już 34 tydzień
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() taką głupią minę mieli że od razu mi się humor poprawił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się zaczyna, czopy zaczynają odchodzić....za chwilę skurcze, wody zaczną się lać....ale te 9 miesięcy szybko minęło Cytat:
|
|
#930 | |||
|
Rozeznanie
|
Skończyliśmy dziś 37tc, co oznaczałoby, że Adaś jest donoszony.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44110758]Dzień dobry! Proszę nie linczować, ale ja wciąż nie mam problemów ze snem. Mam raczej... ze wstawaniem. Obiecałam sobie dzisiaj wstać wcześniej (czyli dla mnie 9) i porobić kilka rzeczy no i mam już trochę obsuwę bo spałam do 11. No nie ma siły żeby wcześniej wstawać. Teraz jak sobie myślę że mam konsultację anestezjologa w Sylwestra o 9.20 to nie wiem jak ja wstanę ![]() ![]() [/QUOTE] Ja też dość dobrze sypiam, pomijając jęki przy przekręcaniu się i wycieczki do toalety. Wstawanie koło południa to norma. Wizyty u lekarza na 9 to było niezłe wyzwanie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale to mógł być czop. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

. Też jestem dobra na tym polu, ale Ty jesteś master 

Zawsze przed południem był bardzo aktywny a dziś ledwo co. Zastanawiam sie czy nie wstawił się główką w kanał rodny bo to by tłumaczyło słabsze ruchy za to wieksze bóle pachwin, spojenia i ogólnie gorsze samopoczucie. Ale mam nadzieje ze jednak nie bo jak do porodu będzie sie tak słabo ruszał a ja będę tak cierpiec to się wykończe

muszę pochwalić męża bo brał czynny udział przy wyborze
Ale framugi jakich drzwi? od mebli kuchennych?
ale ikea nie ma w ofercie drzwi....

.ale jest sam sobie winny,bo w ogóle nie szuka kontaktu z nami,nawet,jak z mama przez skype telefonuje,to nie powie czesc,chociaz widze,ze przechodzi za mamy plecami....
no to się zaczyna, czopy zaczynają odchodzić....za chwilę skurcze, wody zaczną się lać....ale te 9 miesięcy szybko minęło