|
|
#3751 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VII
Rybiorek - koleżanka kupiła kota z hodowli w tym samym mieście i już wieczorem po przybyciu lało mu się z oczu i nosa. Nie wiem, na ile to stres, a na ile coś przywleczonego z poprzedniego domu, ale koleżanka nie zgłosiła tego hodowcy i poniosła niemałe koszty leczenia. Ja bym pewnie zażądała opinii weterynarza na piśmie i zwrotu kosztów leczenia.
Przywykłam już, jak devony śmierdzą w trakcie snu i nawet mi się to zaczęło podobać
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
A ja wącham moje koty i tak pięknie pachną...Żałuję że nie ma perfum o zapachu Ambruśki
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale jak sie samemu nie zadba o zwierzaka to skutki moga byc fatalne. Takze teraz jezdza po koty sami. Wola dmuchac na zimne. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Rusia pachnie najladniej
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wziełam kota darmowo a później kilkaset złoty na jego wyleczenie zapłaciłam, ale ja przyzwyczajona do nadprogramowych wydatków, dzieci co chwile albo chore, albo coś im trzeba kupić i to skarbonka bez dna ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Moja kotka też tak ślicznie pachnie
|
|
|
#3755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, uwielbiam to. Jak oglądam zdjęcia jak dwa futrzaki razem śpią to, aż mam chęć wziąć jeszcze jednego. Dzisiaj przyjeżdża do mnie Stepka. |
|
|
|
|
#3756 |
|
Nie depcze krokusów
|
Daniels nie ma żadnego zapachu.
No, z pyszczka. pl_madzia - nie miałam żadnych benefitów po adopcji. Dostałam zdrowego kota, wysłałam im wolny datek.
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Ambrusi z pyszczka nie śmierdzi.
Horusowi tak ale odkąd podaję mu tę pastę poleconą przez Ziazika to śmierdzi mniej. Nadal ma zaczerwienione dziąsła ale mniej. Zrobił się taż bardzo zabawowy - jak się rok nie bawił tak teraz nadrabia Zabawka wygrana w konkursie od Kitty Citty okazała się hitem a myślałam że nie będą się nią bawić... Najlepsze jest trzepanie kulki z dzwoneczkiem o 6 rano
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze piszecie, oszczędnym trzeba być i nieważne gdzie sie mieszka
![]() Gdybym tego nie robiła, nie byłoby mnie stać na zwierzaki ![]() Katya ma się niby lepiej, ale jak kichnęła - glut wyleciał na ziemię. wow. |
|
|
|
#3759 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Myślisz, że go bolało? Może żel zawiera kokainę ![]() Jakim sposobem podajesz? Cytat:
![]() Bleeee
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona a mozesz napisać jaka masz paste ??? pewnie do kupienia tylko w PL ja miałam Stomodine zel jak Fuffy miał problemy z dziaslami na zaczerwienione dziasla był Ok przeciwbakteryjny i przewzapalny bardzo dobry , teraz pozostałe uczę mycia zabkow
płynem z Zooplus Fortan jest on w dziale psy ale i dla kota tez można stosować , ma dobre opinie we włoskim zoo+ i polecił nam go znajomy co czyści swoim psom zeby a ma tez i kota ja zakroplam patyczki do uszu i jedno z nas trzyma kota a drugie jedzie patyczkiem po zabkach ( choc to trudne przy moich dzikusach wyrywajacych sie ) dobrze jest jak kotek sam pyszczek otwiera do tego zabiegu , ale myśle ze z czasem je naucze
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2013-12-11 o 14:17 |
|
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kokaina mówisz? Muszę spróbować ale do nosa tego nie wciągnę![]() Nie wiem czy go bolało - jadł normalnie i nie marudził. Ale rozbawił się od jakiegoś czasu jak mały kociak. Najlepiej jak mają z TŻ te swoje męskie zabawy... TŻ go tarmosi a Horus udaje że go gryzie ale nadstawia brzuch do miziania ![]() Podaję mu w ten sposób że wyciągam w tajemnicy tubkę z szafy. Bo jak widzi to zwiewa na czubek drapaka. TŻ go bierze i trzyma a ja podaję do pyszczka. Jak już jest na kolanach to nie marudzi. Potem dostaje snaka. Czemu kupony? Zrobiłam z tego wieżę i używany jest tylko najwyższy pokład. Anitats to się nazywa Oryzome Gel - poleciła mi Ziazik.
|
|
|
#3762 |
|
Nie depcze krokusów
|
Iwona - bo właśnie Kitty City zostało u mnie ochrzczone pierwszą pozakuwetową kupą
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Orozyme, gdyby ktoś szukał w necie
![]() fajna rzecz, rzeczywiście szybko niweluje smrodki z paszczy (przy regularnym stosowaniu of kors), poza tym jest smaczny. Ja kiedyś kupiłam ale rzadko używam, bo zapominam zawsze. |
|
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też używam Orozyme z polecenia od Ziazik (dziękuję pięknie I rzeczywiście dziąsła pojaśniały, do tego mam wrażenie, że kamienia jest mniej. Co prawda muszę się trochę siłować z Grubciem (jemu podaję na szczoteczce do masażu z takimi gumowymi wypustkami), Mała się nie buntuje (jej podaję profilaktycznie, średnio co drugi dzień). Moje koty pachną płynem do płukania i pudrem dla dzieci. O ile płyn rozumiem, to ten puder nie wiem skąd. Widocznie taki efekt daje w pomieszaniu z sierścią.
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje " aniolki " uciekają przed każdym zabiegiem czy to czyszczenie uszu , podanie tabletki , obcinanie paznokci czy jak wspomnialam zębów ( wszystko dla ich dobra oczywiście ) jedynie co to jeszcze , jeszcze czesac sie dają dość ochoczo ![]() A na kamień i osad na zębach polecam płyn Fortan = Zooplus
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2013-12-11 o 14:45 |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A macie jakieś sposoby na podawanie tabletek na odrobaczenie?? Stepka ich nie znosi i nawet jak pogniotę jej tabletkę w jej ulubionej mokrej karmie to woli robić głodówkę niż się tego chwycić.
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44113659]A macie jakieś sposoby na podawanie tabletek na odrobaczenie?? Stepka ich nie znosi i nawet jak pogniotę jej tabletkę w jej ulubionej mokrej karmie to woli robić głodówkę niż się tego chwycić.
[/QUOTE]Prosto do gardła. I przysmaczek w nagrodę.
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44113659]To tak jak moja. Jedyne do czego się przekonała to do czesania, nawet mruczy wtedy ale to ona decyduje ile czasu ma trwać czesanie i który bok ma być czesany. Poza tym czasem atakuje szczotkę podczas czesania i bardzo chętnie chciałaby wyjadać z niej wyczesaną sierść.
A macie jakieś sposoby na podawanie tabletek na odrobaczenie?? Stepka ich nie znosi i nawet jak pogniotę jej tabletkę w jej ulubionej mokrej karmie to woli robić głodówkę niż się tego chwycić. [/QUOTE] moja Giulietta tez mruczy przy czesaniu i tylko tyle pozwala sie czesac ile ona chce to mój największy sukces , co nie powiedziałbym jeszcze rok temu uciekala jak widziała szczotke , to jest totalna dzikuska , jak mój D jest w domu to jak mowi do niej to ona biedna ucieka a jak ja na ręce bierze to ma oczy jak groszki i od razu lapki wystawia zeby sie uwolnić do mnie juz sie przyzwyczaiła bo ja dużo do niej mówię i ja biore na ręce ......Ja moim tabletkę podaje tak jak pokazała nam Vetka zeby robić : Zawsze bierzemy kota od tylu na ręce zeby nie widział co chcesz mu dać bo wtedy w nogi i pod łóżko przetrzymuje kota tak zeby sie nie ruszył biorę głowę odchylam do góry , otwieram szybko pyszczek i wrzucam głęboko tabletkę zamykając zaraz pyszczek i glaskam pod spodem brodę i prawie zawsze zanim kot sie kapnie co ma w pyszczku juz polknie tabsa , jak widze ze trzyma w pyszczku to woda do strzykawki i wpuszczam troche wtedy nie ma mowy o wypluciu
|
#3769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44113659]
A macie jakieś sposoby na podawanie tabletek na odrobaczenie?? Stepka ich nie znosi i nawet jak pogniotę jej tabletkę w jej ulubionej mokrej karmie to woli robić głodówkę niż się tego chwycić. [/QUOTE]tu pani pokazuje ja lapie lewa reka za skore na karku i prawa otwieram pyszczek, wrzucam towar do srodka i popycham palcem, zeby nie wypadło |
|
|
|
#3771 |
|
Nie depcze krokusów
|
ten kot jakiś autystyczny
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Moj D podaje tak jak Esfira
juz tak probowalam a oto moje "aniolki " dla przypomnienia : Giulietta tak ostatnio spi na kanapie jak jej nikt nie widzi ![]() Snoopy troche ciemne zdjecie mi wyszlo ale taka poza ze nie moglam nie zrobic
|
#3773 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Malla;44108529] Ale uroczy zawijaniec
[QUOTE]Dziekujemy ![]() Cytat:
![]() A do nas tez sie przytulaja, nasz rudzielec codziennie spi rano na mojej 'klacie'
Edytowane przez Early Bird Czas edycji: 2013-12-11 o 16:16 |
|
|
|
|
#3774 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za rady. Jak będziemy mieli tabsa to spróbuję jej wrzucić do gardła. Chociaż śmiem wątpić, że Stepka przy tym będzie taka spokojna jak kot z filmiku.
|
|
|
|
#3775 |
|
Nie depcze krokusów
|
Anitast - o, moja ulubiona kanapa
![]() Szefowa_harpii - zanim adoptowałam kota, wolontariuszki uczyły mnie podawać tabletki na przykładzie rutinoscorbinu. Jak masz ten popularny lek, to możesz spróbować już dziś. Jak się okaże, że będziesz walczyć jutro, to tabletka może ucierpieć i będziesz kupować nową
|
|
#3776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jestem lekko zniesmaczona, ja jak ja, ale mąż...pamiętacie? Przeciwnik adopcji... Sie porobiło, ale przyznam, się, że spodziewałam się, że ona zachoruje. Zmiana klimatu etc. Prawie dobę po antybiotyku stwierdzam, że jest gorzej. Gluty, mocny katar, świszczy, no i obrzydliwy kaszel. Jak mi zdechnie pozabijam wszystkich. |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zanim moje zaczęły polykac tabsy to nie raz i po trzy razy musiałam podchodzić
, teraz wiem ze najlepiej z zaskoczenia bo wtedy kot nie wyczuje ze coś kombinuje i tabletka zazwyczaj wchodzi za pierwszym razem Malla ta kanapa to juz tyle kocich bójek przeszła ze cud ze jeszcze nie jest podarta , choc nosi nieznaczne uszkodzenia wyrządzone kocimi pazurkami oczywiście niewidoczne na zdjęciach a koty bardzo ja lubią ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Wiem z własnego doświadczenia ze koty po pierwszych szczepieniach lżej przechodzą koci katar , i przeziębienia , ja jak wzięłam Giuliette i po szczepieniach mi sie zaziebila to " plakalo " tylko jedno oko i tak miała do teraz , ostatnio jak sie zaziebila to kichanie i lekki katar do tego ale przeszło , ja będąc we Włoszech wszystkie wydatki medyczne na koty rownież moge odliczyć w corocznym rozliczeniu podatkowym i z tego co sie orientuje w innych krajach tez jest taka możliwość
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojej kotce dawałam jogurt naturalny, teraz też co jakiś czas dostaje. Do kawałka ulubionej mielonki , lub żółtka dosypywałam jej probiotyki ludzkie. Nie zamartwiaj się tak, nie Ty pierwsza i nie ostatnia na dzień dobry dostaje chorego zwierzaka. Moja tylko ten jeden raz na początku chorowała, mam ją od czerwca. Ciekawi mnie jedna sprawa, kiedy koty tracą mleczaki?Bo wyczytałam że w 5 mc, moja zaczęła 8 mc i ma same mleczaki.
|
|
|
#3780 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

) dobrze jest jak kotek sam pyszczek otwiera do tego zabiegu , ale myśle ze z czasem je naucze