|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
bijorka, gratulacje!
dziewczyny, mam problem. Nie mam pojęcia co Ani kupić pod choinkę! A musze wymyślić coś od nas, od mojej siostry, od brata i od taty Myślałam nawet o czymś większym, bo gdybyśmy się złożyli to dość pokaźna suma by była, no ale ni cholery nie wiem co by to miało być ![]() Moje dziecko wszystko ma Ma szczeniaczkowy choidzk-jeździk, krzesełko-uczydełko, sorter ślimakowy z fp, ma fontanne z piłek, ma drewniane puzzle i to nie jedne, ma kubeczki, jakieś interkatywne zabawki z vtecha i fp, no w zasadzie wszystko co mi przychodzi do głowy to ona już ma! ![]() Może wy macie jakiś pomysł? wiem, że jest taki temat w k., przejżałam, ale ona już to ma ![]() jedyne co wymyśliłam, ale nie wiem czy to jest dobry pomysł dla 10miesięcznego dziecka to namiothttp://allegro.pl/3w1-zestaw-namiot-domek-wigwam-iglo-tunel-2-5m-i3768688492.html albo wózek dla lalek. Ale czy to nei za wcześnie dla takiego malucha?
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, już kiedyś miałam pytać: jak Ci przyszła ta książka "Lisia dolina" to nie pomyślałaś na pierwszy rzut oka, że okłądka jest poplamiona? bo ja byłam pewna i już w myślach się %$#&*^ sypały, a potem patrzę, że to tak ma być, takie plamki jakby
![]() Cytat:
wolałam smsa napisać---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- że niby gdzie
|
|
#4324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oj ja nie lubię Cytat:
Cytat:
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zedytowałam zapomniało mi się wkleić ![]() a ja nie myślałam, że pobrudzona bo wcześniej już widziałam ta okładkę w matrasie I wtedy tam se pomyślałam że mają uciapraną . W ogóle obijam się w czytaniu stanęłam na 200 str i od 4 dni nie czytałam
|
|
#4326 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio robiłam dla szwagra tenisisty, bo mu poprzedni spadł i się rozbił, wkleję zdjęcie a co pochwalę się.Ja daję Miśkowi całe cząstki, on wycyckuje sok i wypluwa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!! Insolito mąż pamiętał o swoich próbach siusiania na klatce schodowej czy nie? ![]() Michaś śpi, jakiś taki z wypiekami dziś wieczorem był, taki tulaśny, chyba ząbki męczą bidę. Oby nie przeziębienie. Mnie za to coś drapie w gardle, muszę kupić alitol bo mi się skończył a super na mnie działa w takich sytuacjach. Idę się kąpać i spać, bom wykończona
|
|
#4327 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba mam jakas infekcje, a pierwsze wolne miejsce u gina jest pod koniec stycznia :/ Znacie jakies leki bez recepty? (do czasu az sie nie wybiore do gina) Clotrimazolum nie pomaga ![]() Cytat:
![]() U Was od poczatku jest ciezko, podziwiam Cie, ze i tak malo narzekasz i dzielnie dajesz sobie rade A mozesz liczyc na jakakolwiek pomoc...? Rodzice? T.? |
|||||
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
znaczy sie zdalas?
![]() ![]() klask i:ja tam chyba takiej karteczki nie mialam ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() bo u nas mlody mial katar, do tej pory z reszta ma i od 2 dni jest kaszel wlasnie... to nie jest zapalenie g.d.o.?
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
To stawiam flaszki
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
Bylam w pepco, kupilam choinke, lampki, bombki, rogi renifera ... ledziny dla mlodej na 2 lata kt beda dobre juz teraz
... rogi renifera i zestaw czapka sliniak, niestety czapke to se mloda moze na stope wsadzic zaraz sie poodnosze do waszyxh postow ... odpisze tylko na nurtujace was dupne pytanie ...ja nie napisalam ze sie do torby schylilam i pokazalam od razu bozene w pakiecie ... ja sie do torby odwrocilam, bo wisiala na wieszaku ... musze was zawiesc ... to nie byl taki hardcore ... bozenka byla bezpieczna
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi, pytalas rano o jaglanke.
Ja robie tak, ze najpierw kasze jaglana plucze porzadnie na sitku, potem przelewam wrzatkiem (pozbywam sie w ten sposob goryczki), wsypuje do garnka i zalewam woda (nie powiem Ci jaka ilosc wody, na oko - niby powinno sie w stosunku 1:2; oczywiscie 1 to kasza :P). Dodaje kapke oleju (wtedy nie przywiera) i gotuje ok 20min. Ja zwykle ją rozgotowuje, bo Kubus nie lubi takiej na sypko. Co jakis czas dolewam odrobine wody, zeby mi sie nie przypalila. Po ugotowaniu wyglada mniej wiecej tak: http://4.bp.blogspot.com/-I-3OIjzYBA...0/IMG_0947.JPG Po jakims czasie od sciagniecia z kuchenki faktycznie robi sie taka hmm... zwarta i jakby sucha. Dodaje wtedy odrobine wody przegotowanej i jest ok. Jaglanke dodaje do zblendowanych wczesniej owocow suszonych i jablka. Posypuje zmielonymi pestkami i voila ![]() A Ty z czym podawalas Fifkowi? Moze malo slodkie bylo? Kubus nie chce jesc jak dam za malo owocow... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-12-11 o 21:33 |
|
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz wiem ze jest to mozliwe ja sie absolutnie nie spinam co do prezentu dla mlodego jesli chodzi o zabawke,, on zabawki ma generalnie w doopce (aska - pozdrawiam Cie ) wiec ten tego...za rok bede bardzej myslec nad prezentem... ten namiot fajny ale masz na niego miejsce? |
|
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszeszzz, ale żem głupia! ja albo TŻ...
umówiliśmy się, że robimy sobie prezenty niepodzianki... no spoko, teraz szukam pidżamy dla młodej, bo z wszystkiego wyrosła, więc wchodzę do obserwowanych a tam co?? no prezent dla mnie... to będę miała niespodziankę :rolleys: przecież wiadomo, że mamy wspólne allegro, no co za chłop... to ja tu przeglądam w trybie incognito, żeby sie nie domyślił, a ten se wrzucił do obserwowanych i ma to w :pupa: ale żem się zdenerwowała
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
no fajne, tylko gdzie takie torebki na przykład dostać? jak ja normalnych brązowych nie mogę znaleźć
jutro każda zgon po takim piciu
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie nie zwróciłam uwagi na jego wymiary ) ale może i by się coś znalazło
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogole, jade sobie dzis samochodziną moją i na rowno ze mna na lewym pasie jechal jakis koles;> zaczął mi machać;>...dodałam gazu to ten ciot chcial sie sciagać
nie ma nic w tv...ale ....dupaśnie.......
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
własnie taką konsystencję miała zaraz po ugotowaniu, ale jak trochę ostygła, to taka sucha; no i dodałam morele suszone (wczesniej moczyłam, płukałam zgodnie z instrukcjami ) i nie było mało słodkie, nawet ok, tylko trochę wyczuwałam tą goryczkę; może za mało płukałam tą kaszę ale kurde przez sitko mi przelatywała i sie bałam, że cała w zlewie wylądujebędę próbować znowu, może się przekona Cytat:
ja pierdziele no i co dostaniesz ![]() to powiedz,ze prezent spalony i niech szuka dalej
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Czyli według mnie (ale ja nie lekarz, tak sobie gdybam) katar jak spływa to raczej na dolne drogi czyli oskrzela lub płuca. A na górne się rzucają wirusy. U nas tak to wygląda
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem juz jak to z tymi drzemkami jest...
Dzis byla jedna 30minutowa o 11, potem druga 1h od 15 do 16. O 18 bylo tarcie oczek, ale przetrzymalam, potem kapanie, mleczko, itp. I do teraz nie spimy... Tylko ze jest ryk, marudzenie i w ogole wszystko be. UU nie chce, smoczka tez, bawic sie nie chce... Teraz TZ go pacyfikuje... NIE WIEM co jest. Moze zeby znow... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-12-11 o 21:49 |
|
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiem Wam jedno, ja Was podczytuje, z racji tego, że moja córka jest ze stycznia (chociaz powinna być z marca), więc mniej więcej chce wiedzieć na jakim etapie rozwoju są jej rówieśnicy, ale śmieje się na głos jak Was czytam
poprawiacie mi humor, naprawde. Was to lepiej czytać, niż dobrą komedię oglądać.Pozdrawiam, serdecznie |
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Bijkora gratulejszyn, witamy w swiecie driverow
Ciekawe jak dlugo moja dupa bedzie na tapecie ![]() ![]() ![]() Moze na pudelku o niej napisza
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy nadabialam 5894875632145 stron na szybcika i zapomnialam o tym zupelnie... black - szacun! ja sie starsznie boje tego krtaniowego kaszlu dziekuje |
|
|
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrów tż powiedz że teraz musiszdostac to i cos jeszcze nowego ![]() Cytat:
http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...4&tx=150&ty=86 to też fajne a torebki na allegro ![]() http://allegro.pl/torebka-papierowa-...786679577.html tu takie
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Myślałam nawet o czymś większym, bo gdybyśmy się złożyli to dość pokaźna suma by była, no ale ni cholery nie wiem co by to miało być 

wolałam smsa napisać
w momencie, kiedy się schylałaś... To może widział też trochę przód, tylko że od tyłu?

Ostatnio robiłam dla szwagra tenisisty, bo mu poprzedni spadł i się rozbił, wkleję zdjęcie a co pochwalę się.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
6 5 4 3 2 1