|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ja szybko ogarnelam co to spiochy, a co pajac itp.
Jest to do ogarniecia
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam:
http://www.cantienica.com/fileadmin/...R_12_07_02.pdf To o tym mówiła ta lekarka z zusu. Wyglada sensownie, jeszcze sie nie zglebialam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- I jeszcze tutaj: http://cantienica-polska.pl/aktualnosci.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
ja co wizyta spogladam i pytam czy napewno wsio ok .... ja juz nie chce przezywac tego co z amelia ... trauma do konca zycia i najgorsze ze nie da sie tego zapomniec ... czasem człowiekowi glupa mysl przyjdzie
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale lecicie, juz nawet ei pamietam czy juz bylam na tym wątku nowym czy nie. U nas kocioł wieczny, mały nie odstepuje mnie na krok wiecznie uczepiony mnie i nie mam nawet czasu na myslenie o ciązy , tak jestem skupiona na starszym synku i narazie to martwie się czy drugiego będe kochac tak mocno jak Tymka ehh niby dzieci kocha się jednakowo, ale ja sie zaczynam martwic czy obydwoje dostaną odemnie tyle samo uczucia, czy nie zaniedbam jednego lub drugiego... Nadal nei możemy coś wymyslic imienia, tż się upiera przy Lucjanie, dla mnie dziadkowate , mamy tez inne typy wśród nich Gabriel i ja się ku temu sklaniam, ale tez na 100% nie jestem przekonana. A ten ciągle, że Lucek
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałas dzien mam nadzieje ze juz lepiej---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
i nie da sobie powiedziec o innym---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- a ja dzis po badaniach krwi i siusków niby siuski lepsze ae jezcze cos tam tkwi marg tak jak ty mam troche leuko i nieliczne bakterie co do krwi to chyba musze zmienic witamiiny jem je obowiazkowo a i tak wyniki troche znów podupadły , i lece w granicach norm dla ciezarnych
|
|
#307 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na ostatniej wizycie w 25tc było chyba 5 albo 6 na + chcąc nie chcąc na kolejnej wizycie się dowiem ile przybyło ale do tego czasu wolę żyć w błogiej nieświadomości![]() Cytat:
co do światełek mam nadzieję, ze to chwilowa awaria którą da się naprawić, szkoda byłoby waszej pracy, gdyby okazało się że światełka były liche. Ja w tamtym roku swoimi lampkami choinkowymi (wewnętrznymi) cieszyłam się 1 dzień, w wigilię już nie świeciły ![]() Cytat:
Skoro ona nie fachowiec w dziedzinie ginekologii to takim macaniem brzucha może tylko zaszkodzić moim zdaniem Dużo zdrówka WAs [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-11 o 22:59 |
||||
|
|
|
#308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział żeby po 30 tygodniu dopiero sprawdzić. Dzisiaj byłam państwowo na USG (24 tydzień), ale niestety tu mają taki sprzęt do USG że nie sposób to sprawdzić. Więc w 30 tygodniu pójdę znów do tej kliniki i zobaczę. Mam nadzieję, że to naprawdę nie jest groźne bo tak się staram zdrowo funkcjonować jak nigdy wcześniej w życiu a tu i tak coś nie tak ![]() O to nasze maleństwa podobnej wagi Pamiętam jak niedawno się cieszyłam że jest wielkości fasolki a teraz ponad 600g. Ponad 600 g szczęścia. Jak ja już je kocham ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- A dziękujemy - ja i Sławcio Tatuś twierdzi że to po nim
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
No a jak
![]() Ja też nie ogarniałam w ogóle, ale któraś kiedyś tu wrzuciła link z YT jak jakaś mamuśka to wszystko tłumaczy Cytat:
![]() No i myślę, że to tylko obawy co do miłości dla dzieci. Na pewno będzie taka sama i nikt nie poczuje się porzucony
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki dziewczyny za rady dzisiaj jak mąż wróci z pracy jedziemy na IP bo przez noc nic się nie poprawiło bo nie chce by mnie zatrzymali nienawidzę szpitali
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
żeby było dobrzeGratuluję wizyt mona1 ja mam 6 kg na + więc nie marudź że masz dużo zbieram się na wizytę, to się okaże ile mam naprawdę i ciekawe czy zważy małego irytujące jest to wszystko...
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś będę zagrzebana po uszy w papierach, zbieram faktury do rozliczenia vatu za materiały budowlane. |
|
|
|
|
#313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zeby to byl tylko ten siniak i zeby Cie juz przestalo bolec Cytat:
Ide zrobic jakies sniadanko a potem zabiaram sie za porzadkownie szuflad
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
dzisiaj potrzebuję wsparcia, wirtualne kciuki mile widziane. Mam po południu wizytę z USG połówkowym. Boję się, bo na USG w 12 tygodniu nie wszystko udało się sprawdizć i pomierzyć, nie mam pewności że wszystko jest dobrze... Będę miała 3 raz usg w ciąży. Mój gin nie lubi go robić, twierdzi że przesłanki o szkodliwości częstego USG na neurony w mózgu mogą wcale nie być przesadzone, więc dziecka często nie oglądam mimo że chodze prywatnie. W poprzedniej ciąży też tak było i fakt, córeczka jest nadzwyczaj spokojna (jak na 4 latkę ). Całkiem możliwe, że to tylko zbieg okoliczności ale lekarzowi ufam i nie chcę go zmieniać. Za to dzisiaj stresa mam ogromnego! Ale przeciez musi być dobrze, prawda? |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
Tequillla
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie sie mocno! Pisałam dziewczynom na klubie jestem od wtorku w szpitalu z podejrzeniem kolki nerkowej ale chyba jednak po prostu Piotruś mi tam naciska tak ze ryczalam z bólu. Dziś wychodzę za wstawiennictwem mojego lekarza prowadzącego bo lekarstwa takie same mogę brać w domu wiec to bez sensu.jestesmy po wszystkich badaniach i na prawdę spotkałam samych miłych ludzi w szpitalu poza jednym lekarzem gburem reszta na piątkę z plusem. Sale tez ok tylko ilośc małoletnich matek na oddziale mnie normalnie dobija... Matko co z ta młodzieżą sie dzieje. Dobrze ze Piotruś jest chłopcem to jednego ptaszka bede musiała pilnować a nie wielu czychajacych na mija dziewczynkę
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:41 |
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Hej, przeleciałam wszystko raz dwa. Kciuki trzymam i gratuluję wizyt.
Ja nadal pracuję, wzięłam dodatkowe zlecenie z pracy i teraz się męczę ehh Do tego od kilku dni mam co dzień zgagę
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie dobrze ![]() Ela gdzie sie sprawdza liste gadul z poprzedniego watku
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymam mocno za Was kciuki!
![]() zaczynam 26 tc echh
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masakra z tymi małolatami, kiedyś chyba tak nie było - nie aż tak. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- dziękuję za kciuki, trzymajcie mocno |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusiom i ich brzuszkom!
Cytat:
kate1623 i Tequillla kciuki mocno zaciśnięte i dużo pozytywnych fluidów dla Was side85, fajnie, że już wychodzisz do domu, na pewno się cieszysz, dbaj o siebie! runaway_star dzięki za linka, w końcu wiem co to jest ten rampers . A w ogóle to myliłam śpioszki z pajacykiem. kolba, fajnie, że komisja dobrze wypadła i że masz to już z głowy. Ja osobiście ZUSów nie cierpię . Podrzuć info o tym kolagenie, jeśli możesz.Dziewczyny, macie już wszystkie prezenty?
|
|
#323 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że babka nie okazała się gburem tak do końca ![]() Strasznie współczuję chorego dziecka. Uważaj żeby się nie zarazić! Koleżanka przechodziła grypę żołądkową w ciąży i słyszałam, że wymioty mogą spowodować wcześniejszy poród ![]() Cytat:
I myślę, że im bliżej porodu tym będę się martwić bardziej bo po porodzie wszystko wyjdzie na jaw Masz jeszcze jakiś patent na ochronę wątroby?? Bo ja diety trzymać nie umiem ![]() A gdzie taki podkład pod łóżeczko się kupuje? Dużo jest ich potrzebnych? Ja dziecka w łóżeczku i tak przebierać nie będę, no ale jak uleje czy coś to trzeba już zmieniać czy ta folia raczej nie da rady się zmoczyć ![]() To moje pierwsze dziecko i nic nie wiem ![]() Teraz się zastanawiam co lepsze: podkłady czy te prześcieradła ![]() To samo miałam napisać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się czujesz? Lepiej? |
|||||
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie |
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
ogromne za wszytskie wczorajsze wizyty i jedną kontrolę w ZUSie Mam nadzieję, że wszystkie wagi powpisywałam bez błędów ![]() Ja wczoraj na tych zakupach byłam - masakra. Za długo to trwało, jak wróciłam do domu, to mąż mi tylko buty ściągnął, zrobił szybką kolację, ja w tym czasie w piżamę i spałam jak zabita. ![]() Ale z zakupów jestem zadowolona - kupiłam coś sobie, Ulce i mężowi nawet (bokserki ) i prezenty jeszcze dla 3 osób, ale jedna bluza dla szwagra dużo za mała i muszę jechać i zwrócić. W H&M już przeceny! ale dla niemowlaka u mnie przynajmniej straszna lichota. Ja kupiłam tylko 2 sweterki. Z tych podts. rzeczy jak body, nic nie było przecenione. Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego Cytat:
Nic się nie martw, wrócisz zachwycona po wizycie Ja tylko sobie myślę, że jego przekonania przekonaniami, ale skoro nie wszytsko sprawdził jak należy w 12t to powinien zrobić jeszcze jedno USG. |
||
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Lezcie dużo na lewych bokach wszystkim tutaj to radzą mówią ze to na prawdę lepiej dla dzidziusia i wiele problemów sie bierze z tego ze ciężarne nie leżą na lewych bokach bo to jest optymalna pozycja dla ciężarnych. Nawet przypadek koleżanka obok dzidzius 38tydzien a zatrzymał sie z waga miesiąc temu mimo ze ona normalnie je i tyje a mała nie. Lekarze wykluczają pewne podstawowe problemy i ciagle jej mówią ze ma leżeć na lewym boku bo dzięki temu małe najlepiej sie ma szanse odżywiać i unikać leczenia na plecach. Ten temat był juz wałkowany ale skoro wszystkim tu różni lekarze tak radzą to przekazuje wam cenna wiedzę. Co do mnie to sama myśl o domu sprawia ze czuje sie lepiej. Ogólnie wiem ze dzięki Nospie forte funkcjonuje wiec ciekawe jak ja odstawie za pare dni. Ważne ze kurczaczek rośnie i dobrze sie rozwija. Nerki tez miały usg i wyglądają na zdrowe.
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-12 o 10:26 |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Kate za ciebie również ![]() Side niedługo puszczą cię do domu. I potwierdzam mi równiez mówiono o tym, jak ważne jest leżenie na lewym boku. Cytat:
Ale mnie pępek swędzi, mam tam taką suchą skórę mimo smarowania olejkiem, chyba muszę go częściej nawilżać |
|
|
|
|
#328 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Matko - ja mam 25 lat a czuje sie troche dziwnie z tym ze jestem w ciazy, w wieku 16 nie dalabym chyba rady. Co do lezenia na lewym boku to ja mam z tym problem ![]() Telewizje ogladam glownie na lewym, ale spac juz nie moge - nie jestem w stanie zasnac na lewym ![]() Co dziwniejsze mam tak odkad zaszlam w ciaze, wczesniej nie potrafilam zasnac na prawym ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#329 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[Dzień dobry mamusie
Dziś pospałam, wstałam dopiero![]() Cytat:
kciukam żeby okazało się że to nic poważnego i Was nie zatrzymają![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A te małoletnie matki przecież to jeszcze dzieci. Jak oni teraz spędzają czas , aż strach mieć córkę w dzisiejszych czasach i dobrze ją wychować Dbają chociaż o siebie czy mają wszystko w Cytat:
http://sklep.naturalniewyspani.pl/wy...ie-120-60.html Cytat:
Historia o koleżance z łóżka obok mnie przeraża, jakie są dalsze rokowania? Skoro dziecko od 4 tyg nie przybiera to chyba nie jest dobrze
|
||||||
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziś zaczynam 3 trymestr ![]() ![]() ![]() A teraz lecę z pieskiem na spacerek. Baja a mi kiedyś oliwka strasznie wysuszala skórę. Może spróbuj nakładać ją na wilgotne ciało, chyba że już to robisz.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-12-12 o 11:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

Jest to do ogarniecia

.Wziełam nospę położyłam się i trochę przeszło, ale cały czas ćmi zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie pojechać na IP. Przy schylaniu się ból się nasila 
ale miałas dzien mam nadzieje ze juz lepiej
chcąc nie chcąc na kolejnej wizycie się dowiem ile przybyło ale do tego czasu wolę żyć w błogiej nieświadomości
i może będzie jakoś w połowie stycznia. Oby było.

[COLOR="Silver"]

żeby było dobrze