Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 13:22   #1231
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Widzę, że moje ulubione imię - Filip nie cieszy się "lubieniem" niestety i tak jakby był chłopak to imię zostało nam zabrane i byłby Alek od Aleksandra (nie Olek i nie Aleks). U mnie słabość do tych imion wzięła się z historii - Aleksander Wielki i Filip Macedoński a film po prostu uwielbiam
Mała chyba zostanie tak jak planowaliśmy od początku Amelką w sumie już i ja się przyzwyczailam, chociaż nadal najczęściej mała to Mała
Ty to chyba z mojej rodziny jesteś. Moja siostra ma dwójke dzieci : Filipa i Amelke
Za to ja mam synka Aleksandra który jest Alkiem (absolutnie nie Olkiem ani Aleksem )
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:26   #1232
isia4891
Zadomowienie

Smile Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na wyniku bedziesz miec napisane: Brak wzrostu albo Wzrost i wtedy dodatkowo wypisane antybiotyki, na ktore Twój szczep jest wrażliwy.
O dzięki, zobaczę wyniki po 15 godz, a trzeba z nimi dzwonić gina??

Magnusia syn jest główką w dol od 3 tyg odkąd mnie spojenie boli, ale wydaje misie że zaczął mi się etap , że ma mało miejsca.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:26   #1233
Le La
Zadomowienie

Wlasnie zjadlam 2 talerze ogórkowej ale jest taka pyyyyyszna, ze nie moglam sie powstrzymac

A do wozka ja wloze jakis kocyk cienszy albo flanelke
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:29   #1234
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Jak układacie ciuszki dziecięce?
Ja mam poukładane rozmiarami - jedna szuflada to jeden rozmiar. Jeśli któryś rozmiar wydawał mi się "nierozmiarowy" to przykładałam do innych ubranek i sprawdzałam jak wypada - tym sposobem kilka sztuk r.62 leży w szufladzie z r. 56 W szufladach mam kupki - body z długim, body z krótkim, pajac bawełniany, pajac welurowy, śpiochy, kaftanik. Jeśli coś stanowi komplet to każda rzecz leży na swojej kupce i na bieżąco będę kompletować

Aha! Nie mam GBSa (Isia, ja mam na wyniku napisane "W badanym materiale nie wykryto Streptococcus agalactiae")

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-12-12 o 13:32
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:33   #1235
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Magnusia syn jest główką w dol od 3 tyg odkąd mnie spojenie boli, ale wydaje misie że zaczął mi się etap , że ma mało miejsca.
Mnie mowil, zeby z wynikami byc na kolejnej wizycie, bo nawet jak masz gbs dodatni, to i tak teraz nic nie bierzesz, tylko przy porodzie. No i oczywiscie, gdyby cos sie dzialo przed wizyta, to do szpitala musisz wziac te wyniki, ale to chyba oczywiste

inwja ukladalam rozmiarami, ale nie tymi z metki, tylko patrzylam jaki mniej wiecej to jest rozmiar, bo nieraz 68 jest jak 62, albo 56 jak 62, wiec tym sie nie sugerowalam.
Mam osobne polki z rozmiarami, 56, 62, 68 i wieksze
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:33   #1236
isia4891
Zadomowienie

Lusso to ty wyluzowana jesteś
My tu o porodach a ty ślub bierzesz, super, emocje podwójne, jak ty to ogarniasz ??
A wiesz że sklepy w okresie świątecznym to w cały świąt pracują. Nie mówiąc o inwentaryzacjach . Zawsze możesz zamówić wcześniej dać zaliczkę i później odebrać.
Stary 2013-12-12, 13:34   #1237
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
jak je poukładać potem? Wprawdzie na razie wszystko do poszewki od poduszki i czeka na przeprowadzkę i swoje miejsce, ale brakuje mi koncepcji. Komplecikami, typu śpiochy+kaftanik, body+pajac? Typami ubioru i dobierać na bieżąco? Nawet z rozmiarami nie jestem pewna co zrobić, bo niektóre 74 mam mniejsze niż inne 62 Jak układacie ciuszki dziecięce?
Też mam ten problem Narazie wszystkie ciuszki są u moich rodziców, ale po świętach przywiozę pierwszą partię tych najmniejszych.
Stary 2013-12-12, 13:37   #1238
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ty to chyba z mojej rodziny jesteś. Moja siostra ma dwójke dzieci : Filipa i Amelke
Za to ja mam synka Aleksandra który jest Alkiem (absolutnie nie Olkiem ani Aleksem )
U nas ciocia męża planowała mieć Filipa i Amelkę - też ostatnio się dowiedziałam, że nawet na poczet dzieci rybki tak nazwała ale w końcu stanęło na tym że maja jedną Majke
Właśnie mi się bardzo podoba wersja Alek jako zdrobnienie - w końcu też historia, bo Alek, Rudy i Zośka no i Alek młody, Aleksander poważny
Ale póki co zostaje dziewczę, może kiedyś

W ogóle wczoraj rozmawiam z mężem, mówię do niego że jednak trochę zawiedziony jest chyba, że nie syn, na co ten mi odparł 'spokojnie, mam jeszcze jeden strzał'
Optymista wierzy, że po tej ciąży i porodzie nie zacisne nóg i nie powiem koniec i chociaż wcześniej nie chcialam dlugo odkładać myśli o drugim dziecku tak teraz chyba się to przesunie w czasie, bo jeszcze nie urodziłam a już widzę, że to nie takie hop siup wszystko
Stary 2013-12-12, 13:42   #1239
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
W Polsce raczej już tego nie praktykują ( mało kto się odważy) bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka i trzeba do ego extra umiejętności i szczęścia, już nie mówiąc jaki to ból dla matki.
Nie do końca. Jak każda procedura medyczna tak i ta niesie z sobą pewne niebezpieczeństwa i skutki uboczne, ale gdyby była tak bardzo niebezpieczna, to raczej by jej nadal nie przeprowadzano w, bądź co bądź, cywilizowanych krajach. Rozmawiałam na ten temat z lekarzem, zabieg przeprowadza się w szpitalu, dziecko jest cały czas monitorowane i jeśli coś się dzieje, to od razu można zakończyć ciążę cesarką. Choć nie mówię, że na pewno bym się na to zdecydowała.

Adaś jak zwykle się wygina, a mnie bolą dziś kiszki, więc jest podwójnie ciekawie. Idę zaraz do położnej, może mi wywróży termin porodu.
Stary 2013-12-12, 13:45   #1240
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A w ogóle to stoję sobie i prasuję radośnie (lubię prasowanie ) ciuszki-maluszki i tak się zastanawiam - jak je poukładać potem? Wprawdzie na razie wszystko do poszewki od poduszki i czeka na przeprowadzkę i swoje miejsce, ale brakuje mi koncepcji. Komplecikami, typu śpiochy+kaftanik, body+pajac? Typami ubioru i dobierać na bieżąco? Nawet z rozmiarami nie jestem pewna co zrobić, bo niektóre 74 mam mniejsze niż inne 62 Jak układacie ciuszki dziecięce?

Ja będę układać tak jak dla Eryka mam czyli osobne kupki: body z krótkim/bez rękawów, body z długim, pajace, bluzeczki,bluzy/swetry,spodnie. Z przodu będę mieć kupki z mniejszymi na 50/56,z tyłu na 62. Jak 56 wypada większe daję do kupek 62,jak wypad mniejsze 62 to daję do kupek 50/56. Gdyby nie zdążyło wyschnąć coś z 50/56 to uzyję tych większych z 62 (ale wątpię,bo mam dużo ciuchów).
Stary 2013-12-12, 13:46   #1241
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja mam poukładane rozmiarami - jedna szuflada to jeden rozmiar. Jeśli któryś rozmiar wydawał mi się "nierozmiarowy" to przykładałam do innych ubranek i sprawdzałam jak wypada - tym sposobem kilka sztuk r.62 leży w szufladzie z r. 56 W szufladach mam kupki - body z długim, body z krótkim, pajac bawełniany, pajac welurowy, śpiochy, kaftanik. Jeśli coś stanowi komplet to każda rzecz leży na swojej kupce i na bieżąco będę kompletować
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
inwja ukladalam rozmiarami, ale nie tymi z metki, tylko patrzylam jaki mniej wiecej to jest rozmiar, bo nieraz 68 jest jak 62, albo 56 jak 62, wiec tym sie nie sugerowalam.
Mam osobne polki z rozmiarami, 56, 62, 68 i wieksze
O kurcze, dziewczyny aż tyle macie ubranek że osobne półki na kolejne rozmiary? Mi pewnie na jednej półce wszystko się zmieści, i jeszcze miejsce zostanie, no może na pieluszki kawałek drugiej będzie potrzebny. Kurcze, mam nadzieję że nie będę musiała męża wysyłać na zakupy szybkie od razu, ale nie chciałam kupować dużo nie wiedząc jaki właściwie rozmiar się przyda.
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:49   #1242
isia4891
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za info.
Ja też mam poukładane rozmiarami i podpisane fiszkami, w razie gdybym była w szpitalu, żeby mąż lub mama mi sajgonu nie zrobili. Ja pajacyki i bodziaki mam do 80 rozmiaru, a wyjściowe praktycznie do 74 czasem nie mogę się ooprzeć zakupom
Chyba jutro zacznę pakować rzeczy do szpitala... nie lubie zostawiać nic na ostatnia chwilę

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Co na obiad?? U mnie ryż z warzywami i mieskiem a la chińskie . I gotuje ziemniaki na jutro na kopytka

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-12-12 o 13:52
Stary 2013-12-12, 13:52   #1243
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej nie - jak bedzie negatywny to tylko się cieszyć, a jak pozytywny to i tak nie robi się z tym nic az do porodu
Stary 2013-12-12, 13:52   #1244
lejdi_aga13
Rozeznanie

ja jestem w koncowce 32 i nie mam ani torby spakowanej ani jeszcze nic nie zaczełam prac-wezme sie od przyszłego tygodnia sie za robote. Chce sie Was spytac:

ma ktoras z Was duzo sluzu takiego jak mleko z woda-wodniste bardzo jak woda ale białe jak mleko,tego jest duzo i nawet kilka razy dziennie sie pojawia i czuc kiedy to leci? mam 18dopiero spotkanie z połozna a zaczynam sie martwic...
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:54   #1245
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Za stanikami do karmienia nawet się jeszcze nie rozglądałam
Tż nie chce wesela w pizza hut a już ochoty sobie narobiłam
W ogóle u mnie już 34 tydzień a moja mała jeszcze się nie odwróciła :/ 2 tygodnie temu była pośladkowo i nic nie czuję aby się obróciła czuję tylko czasami coś pod żebrem ale to może jej rączka gdzieś tam wędruję. Jutro mam wizytę kontrolna może uda mi się ją na usg namówić :P
Powiedz mężowi, że babie w ciąży się nie domawia. Bo myszy go zjedzą
Po pierwszej ciąży nie używałam staników do karmienia. Nie mieściła mi się tam tetra Bo ciekło, lało się jak z kranu. I musiałam mieć jakieś takie inne. Ale dokładnie tak jak pisała Em ma - grunt to dekolt w bluzkach/sukienkach.
Ja też mam dziecię w normalnej ludzkiej pozycji. Nogasmi w dół

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Mówicie, że do wózka flanelkę ? Właśnie też się nad tym zastanawiałam. I chyba tak zrobię. Kocyka mi szkoda, ja w ogóle mam bzika na punkcie koców
Własnie jak będą mrozy super wielkie to i tak nie wyjdę z maluszkiem na dwór. Może kocyk będę ścieliła. I tak dziecię opatulone dodatkowo jeszcze
Cytat:
A w ogóle to stoję sobie i prasuję radośnie (lubię prasowanie ) ciuszki-maluszki i tak się zastanawiam - jak je poukładać potem? Wprawdzie na razie wszystko do poszewki od poduszki i czeka na przeprowadzkę i swoje miejsce, ale brakuje mi koncepcji. Komplecikami, typu śpiochy+kaftanik, body+pajac? Typami ubioru i dobierać na bieżąco? Nawet z rozmiarami nie jestem pewna co zrobić, bo niektóre 74 mam mniejsze niż inne 62 Jak układacie ciuszki dziecięce?
Ze starszakiem miałam kompletami poukładane. Tak, co do czego pasowało. Dlatego, ze mój mąż naprawdę wczuł się w rolę ojca i brał się do przebierania,przewijania starszaka. A mnie krew zalewała jak go ubierał w nie pasujące do siebie elementy. teraz nie wiem jak poukładam. Raczej praca nie pozwoli mu na łażenie przy dziecku w takim stopniu jak kiedyś

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
ma ktoras z Was duzo sluzu takiego jak mleko z woda-wodniste bardzo jak woda ale białe jak mleko,tego jest duzo i nawet kilka razy dziennie sie pojawia i czuc kiedy to leci? mam 18dopiero spotkanie z połozna a zaczynam sie martwic...
Ja mam tak codziennie rano.
Stary 2013-12-12, 13:54   #1246
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja słyszałam kiedyś wersję afrykańską - dziecko wchodzi jak banan, wychodzi jak ananas
ha ha - dobre ale coś w tym jest
Stary 2013-12-12, 13:54   #1247
perfuzja
Zakorzenienie

Ja mam poukładane jedna półka - jeden typ ubranek. + jedna na "dorosłe" ubrania hurtem, bo ich jest mało.
Wypakowalam tylko ubranka 50-62, z przodu są mniejsze, z tylu większe
Stary 2013-12-12, 13:56   #1248
isia4891
Zadomowienie

Dziewczyny można brać aspargin w ciąży?
Biorę magnein, kalipoz, a i tak mam skurcze oko mi drga od paru dni.
Stary 2013-12-12, 13:57   #1249
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Ja kiedyś usłyszałam 'wsadź sobie szyszkę w tyłek i spróbuj ją wyciągnąć'

padłam
Stary 2013-12-12, 13:58   #1250
lejdi_aga13
Rozeznanie

mengazhu dzieki za info,uspokoiło mnie to. Bo rano mnie "tam" bardzo ciagnie ,jakby rozrywa i wlasnie mam duzo takiego mokrego i w dzien tez sie zdaza,do tego bole mam jak na okres a czasem mocniejsze i sie denerwuje bo w 1 ciazy mialam wywolanie przez saczenie sie wod a tu w UK nie badaja tak i sie denerwuje....

ale pogoda deszczowa.....

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-12, 13:58   #1251
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

Co na obiad?? U mnie ryż z warzywami i mieskiem a la chińskie . I gotuje ziemniaki na jutro na kopytka
ja mam rosół ale go dziś gotowałam.... Nastawiłam mięso wlączylam kuchenkę i po godzinie zerkam żeby sprawdzić czy wszystko ok a tu palnik sie grzeje w najlepsze ale nie ten pod zupą tylko pusty A woda z mięsem dalej zimna...
i tym sposobem będę miała z lekka opóźniony obiad.
Poza tym po wczorajszych wielkich dolegliwościach i bólach dziś czuję się w porządku a przynajmniej ani spojenie ani krzyże nie dają o sobie znać. Zacznę celebrować każdą chwilę która spędzam bez boleści.
I kurcze za dokładnie 2 tygodnie przyjeżdżają do nas moi bracia nie mogę się ich doczekać! Jeden przylatuje do nas regularnie co kilka miesięcy od 2 lat a drugi będzie tu pierwszy raz mam ochotę im świat do stóp złożyć za to że chcieli nas odwiedzić

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:59   #1252
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Aha! Nie mam GBSa (Isia, ja mam na wyniku napisane "W badanym materiale nie wykryto Streptococcus agalactiae")
super
Stary 2013-12-12, 13:59   #1253
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny można brać aspargin w ciąży?
Biorę magnein, kalipoz, a i tak mam skurcze oko mi drga od paru dni.
mi podawali w szpitalu
Stary 2013-12-12, 13:59   #1254
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tak zazwyczaj do godz. 18, a później przechodzi.

Tydzień temu myłam okna, dzisiaj są już tak upierdzielone, że szkoda gadać Efekt mieszkania przy ruchliwej ulicy

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-12-12 o 14:01
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:00   #1255
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Adaś jak zwykle się wygina, a mnie bolą dziś kiszki, więc jest podwójnie ciekawie. Idę zaraz do położnej, może mi wywróży termin porodu.

Adaśki chyba tak mają bo mój robi dokładnie to samo. do tego ćwiczy coś takiego, że jakby zwija się i prostuje więc dostaję strzały w ob boki
Stary 2013-12-12, 14:01   #1256
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

Też tak mam. Myślę, że to nic złego jeśli nie towarzyszą temu inne objawy. W ogóle to dłuższy czas już ze mnie tak "cieknie"

Ubranka na razie naszykowane do rozmiaru 68. Poukładane rodzajem. Od wierzchu najmniejszy rozmiar, a na spodzie większy. W zasadzie dużej różnicy wielkościowo nie zauwazylam. Do tego wiem mniej więcej które ubranka są większe, a które mniejsze no i pozostawiałam metki w razie męża wątpliwości
Jak się system nie sprawdzi, będę robiła rotacje w półkach

Torba szpitalna nadal nie spakowana, może po świętach. Ale mam dwie kupki naszykowane z moimi i małej rzeczami, więc jak coś to super dużego problemu nie będzie a na pakowanie mam jeszcze czas
Stary 2013-12-12, 14:02   #1257
lejdi_aga13
Rozeznanie

magnusia o to za data 16.06.2012 ? Slubu?

malaMigotkAaa aspargin dostawałam w szpitalu

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-12-12, 14:06   #1258
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia o to za data 16.06.2012 ? Slubu?

tak to data mojego ślubu
Stary 2013-12-12, 14:07   #1259
katarzyniak
Rozeznanie

Wczoraj wypisano mnie ze szpitala

Czytam Was na bieżąco, ale odpisywać nie bardzo jak mogę:/

Może któraś z Was mnie oświecić jaki rozmiar czapeczki na początek? 36 czy 38?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:07   #1260
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
mi podawali w szpitalu
A ile razy dziennie ci dawali? Dzięki za info.
Spróbuje go brać bo magnezin lykam i widzę później w kibelku ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości