|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Bajka my mamy pomarańczowy aparat i robię foty z ukrycia bo inaczej mały się w niego wpatruje
tak samo wczoraj w kąp0ieli gadał i śmiał się jak szalony, przychodzę z aparatem i cisza i mina stiwena sigala
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Powiem Ci ze Lila nie zadziera glowy gdy lezy.Jedynie jak já kolysze a ta sié denerwuje i próbuje sié podniesc a tak to leniuch z niej ![]() jesli chodzi o Twojá Amelke to wlasnie zauwazyøam ze na wiékszosci fotek jest bardzo powazna myslalam ze ona jest taka a tu sie okazuje ze Ci psikusa po prostu za kazdym razem robi![]() a jesli o prace dyplomowá chodzi to zes faktycznie dala oby Ci ta podyplomówka nie przepadla bo szkoda by bylo...
|
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaleca sie ja na calym swiecie najnowsze badania mowia ze powinno sie ja lykac do ok 20roku zycia w mm jest wit k a nie d w krajach skandynawskich i tam.gdzie mniej slonca zaleca sie ja cale zycie bojatoja a nie zmienilas czasem.witaminy? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie Tz goni zebym sie do fryzjera zapisala....-nie lubié tego...
|
|
|
|
#4055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo w polezacej to juz w ogole najchetniej to by usiadla tak zadziera hehe ![]() z tym podtrzymywaniem sie na lapkach to jest na chwile nie lubi lezec na brzuchu i jesli przestaje jej cos pasowac zaraz zaczyna stekac, rece w bok, twarza w podloze i kwiczy widze ze probuje sie walnac na plecy, ale wkurzanie sie bierze gore no i jeszcze rece jej przeszkadzaja.Cytat:
moja jeszcze jak krece filmiki to lampi sie w lampe ![]() Cytat:
ogolnie na wiekszosc ludzi patrzy spode lba ![]() a podyplomowka hmmm nie szkoda mi jej, rachunkowosc to jednak totalnie nie moja bajka wiec jedynie szkda mi 4 tys ktore na to poszlo ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja lubie ale teraz sie boje isc mam juz polowe mniej wlosow ![]() kuzwa w ogole to wesele totalnie mi nie na reke |
|||
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie Tzn. od 3 miesiąca czyli od około 18 dni daje mu tylko wit.d. Myślę, że po takim czasie nie zadziałałaby na niego negatywnie I od prawie samego początku daje mu jeszcze wit.b6, kwas foliowy i żelazo. Ale cały czas te same, nie zmieniłam firmy. |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne zdanie jest cenne Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Duphalac-dałam na razie tylko raz bo się troszkę boję. Jutro będę u lekarza to zapytam czy nie ma żadnych przeciwwskazań.
Mi się marzy fryzjer. A nie mam jak iść A co do wypadania włosów to ja za parę dni łysa zostane Jak moje dziecko ma zamiar być przez cały czas takie nieznośnie to nie wiem jak ja cokolwiek przed świętami zrobie Mam doła....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-12-12 o 14:21 |
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
co do wit D ja daje co dwa dni, sytuacja identyko jak u Blanki, male ciemiaczko wiec zeby za szybko nie zaroslo dajemy co drugi dzien.
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nadrobiłam Was ![]() Wczoraj pierwszy raz wyszłam między karmieniami- do ginekologa. Ile stresu, że Mała się obudzi i nie będzie cycusia ale się udało. Tylko jak weszłam po 2h Mała się obudziła... Ze mną wszystko ok...w miarę..pożaliłam się troche na swoje zwieracze ale za 3 mies. kontrola i mam nadzieję, że do tego czasu nie będę miała problemów z 2. To niestety wynik pęknięcia krocza III stopnia... ![]() We wtorek Małgosia miała być szczepiona na rota ale ostatecznie zrezygnowałam i została tylko zważona. Moja to dopiero Kruszynka przy waszych dzieciaczkach. Waży 4480 g. i znów ponownie się okazuje, że ma regularny przyrost 140g/tydz. Mam pytanie: w czym zamrażacie pokarm? Specjalne pojemniczki do przechowywania mleka matki czy mogą być np zwykłe pojemniczki próżniowe ? Muszę jednak zacząć ściągać, żeby się tak nie stresować każdym dłuższym wyjściem. Aha- Gosia ostatnio robi od groma kup-rykoszetów...schodzi mi ze 20 pampków dziennie więc jak was czytam o braku kupy przez 3 dni to nie wiem jak to możliwe...
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
My w ogole D nie podajemy..do odwolania..
edit: a w mm nie ma d?jest prawda?bo mi ortopeda kazaø zaprzestac brac no ale jak jest w mleku to chyba nic z tym nie zrobie.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-12 o 14:37 |
|
|
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
czytam was cały czas, ale jakoś nie mam weny do pisania. powiedzcie mi jak to było z tymi skokami? Jaś skończył we wtorek 7tyg. czyli zaczął 8, to teraz jest ten skok??? ![]() we wtorek mieliśmy szczepienia i od wczoraj popołudnia mały jest strasznie marudny i nieznośny tylko rączki i cycyuś nawet na spacerze kiepsko spał.Cytat:
a ja tak szybko rozerwałam opakowanie, że nawet nie zwróciłam uwagi na ten napis ![]() u mnie póki co pianka i tak słuzy jako "podkładka" pod matę edukacyjną, żeby małemu nie ciągnęło zimno od podłogi. Cytat:
Cytat:
![]() ja mam woreczki z medeli do przechowywania pokarmu ![]() Dziś udało mi się ściągnąć i zamrozic pierwszą porcyjkę mleka
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
A je się w aptece kupuje??
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
napisali z dziekanatu ze powtarzanie seminarium mozliwe i jedyne 340 zl
do 30.06.2014 musze sie wyrobic |
|
|
|
#4067 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś sama
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Ortopeta zalecil.Mala za szybko rosnie i dlatego.ciemiaczko ma juz zrosniéte..jakies zwapnienia na biodrach powstaly..
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-12-12 o 15:02 |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
smutna minka
![]() Bratowa mi pokazała zamiennik leżenia na brzuszku. Wzięła Emilkę na łóżku na udo i podtrzymywała pod paszką. Mała o dziwo nie protestowała więc będziemy tak właśnie ćwiczyły mięśnie
|
#4072 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Nie odzywam się, ale czasami podczytuję.
Obecnie jestem sfrustrowana bo wczoraj była koleżanka z 3 mies córeczką i zobaczyłam jak może wyglądać kp. Czyli spokojne dziecko, ładnie ssące. Moj mały to ciągle się wyrywa i szarpie. Dziś zobaczyłam, że go denerwuje mój kciuk u ręki którą podtrzymuje cyca Sorry, że się żalę ale zwariuję zaraz .
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz Adaś też poważnieje jak widzi aparat. Mąż kombinuje, by nie widział aparat. Czasem jedna osoba zabawia a druga pstryka.
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, wykurowałaś się?
![]() Misia, gdzie jesteś?! Natala, mój mąz marudził na kartę ze stacji orlen, po co to itp itd, zamawiał buty do biegania i dzięki tym punktom zapłaciliśmy 40zł mniej
|
|
|
|
#4075 | |||
|
Zakorzenienie
|
przyszedł mi ten kombinezon biały i też jest duży :/ kurde piękny jest ale Ola chyba głupio będzie w nim wyglądała, no muszę jej przymierzyć, ale też chyba rozglądnę się za kombinezonami 56, dziwne że ubranka ubiera duże a kombinezon musi być 56 ale mają rozmiary głupie ;p
i mamy problem jedna suczka ma szczeniaki a druga pewnie na dniach urodzi przedwczoraj macałam brzuch tej pierwszej suczce i małe się ruszały ale to słodkie było, i dzisiaj wymacałam drugą i też się wierciły.no ale ja nie o tym, wiecie jak wyglądają procedury oddania piesków do schroniska? aha uprzedzając pytania, to są przygarnięte we wrześniu suczki, które ktoś na naszej ulicy wyrzucił z auta, i tak się błąkały, błąkały, każdy je przeganiał a mama tż dała im jeść i tak już tu zostały, no bo nie mieliśmy serca też je olać tak jak i teraz nie mamy serca ich zakopać, utopić czy nie wiem co tam jeszcze ehhh masakra płakać mi się chceCytat:
oby jak najdłużejCytat:
![]() Cytat:
![]() co do głowy to moja w huśtawce, czy jak ją mam na kolanach opartą o klatę to zadziera głowę mocno do przodu, ale z płaskiego chyba nie, jeszcze nie zauważyłam przynajmniej ![]() aha i z brzucha na plecy tez się nie przekręca
|
|
#4076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wróciliśmy z spaceru i jestem w szoku wyszliśmy 12:20 Mały zasnął, wróciliśmy 14:10 ,położyłam go do łóżeczka, zdjęłam czapkę ,rozpięłam kombinezon i sweterek i on tak śpi nadal ,szok ! śpi już 3h , nigdy tak długo nie spał w dzień na spacerku kupowaliśmy prezenty dla rodziny,już prawie wszystko mamy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
także chciałabym żeby wstał o 6 ta jak u Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
odnośnie smoczków to lubie tzw obustronne że nie musze sie zastanawiać z której strony podać, w nocy szczególnie ważne zgaga
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj sasiadka uraczyla mnie pytaniem czy malej nie za zimno.. Mowie ze kombinezon zimowy ma, to ona mi ze tak zimno i ona by jeszcze jeden kombinezon zalozyla... nosz
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
My Adasiowi kupiliśmy kombinezon od razu większy, by miał na całą zimę. Kupiliśmy pod koniec października. Na początku się topił, teraz tylko trochę ma za duży.
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
A kombinezon mamy 51015 taki bez podzialu na nozki rozm. 56 i poki co to nogi jej do konca nawet nie siegaja, a balam sie ze nawet go nie zalozy. Takze chyba kominezony jakies wieksze robia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

tak samo wczoraj w kąp0ieli gadał i śmiał się jak szalony, przychodzę z aparatem i cisza i mina stiwena sigala 

buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa 

[/RIGHT]