|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
mialam sie rozpisac ale poszla kupa
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-12-12 o 12:20 |
|
|
|
|
#4022 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Cytat:
mój chrześniak ma krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-wielofun...777724679.html i ja mojemu młodemu takie samo sprawię, Kuba korzystał z drewnianego Cytat:
mamy dzisiaj gosci i siedze od rana w kuchni... |
|||
|
|
|
#4023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn robil 5-6kup dziennie a teraz robi raz na 3 dni i zmienilo sie to z dnia na dzien w okolicach 3 miesiaca zmienia sie sklad pokaemu traci on seoje elascieosci oczyszczajace i dzieci rzadziej robia kupe pani powiedziala ze literatura moei ze nawet do 10dni moze nie byc kupy ale ona w swojej praktyce nie widziala dluzej niz 4 Cytat:
u mnie na odwort nivea wysuszyl a hipp nie Cytat:
wychodzimu do lekarza, do tesciowej i do znajomych w odwiedziny ale nie na spacer przede wszysfkim.jak pada to mnie sie nie chce chodzic po polu. noe rajcuje mnie w brzydka.pogode lazenie. dziecku nicnie jest bo ma.wozek ale ja nie mam cieplego spiworka i budki ![]() po drugie mieszkam w centrum.miasta gdzie nie mam.zadnej alejki tylko mega ruchliwa ulice i tramwaje. w krakowie jest najwiekszy smog w calej polsce i zajmujemy niechlubne miejsce 3 w calej europie. co chwile w kronice mowia ze lepiej nie wychodzic na "swieze" powietrze no a teraz jestem.chora wiec juz w ogole nie widzi mi sie wychodzenie. pewnie w weekend pojedziemy gdzies do.parku na spacer. ale do.tego potrzebna.jest wyprawa samochodowa tzn. wozek znisc do auta, dziecko w foteliki, psa wiec bez tz tego nie ogarne a przynajmniej nie mam.ochoty tego.ogarniac jedziemy na sylwestra do.szklarskiej poreby szkoda ze mlody jeszcze nie siedzi bo mamy takie sanki ze spiworem zamiast wozka![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
hej moja mala spi
a ja posprzatalam dwa pokojue, reszte jutro. Korzystajac z okacji ide zamowic mamie na prezent bizuterie
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
dobra mlody spi nadal a ja nadrabiam.co tam.skrobalyscie jak mnie nie bylo
![]() glupio odpisywac na takie.przeterminowane rzeczy ale ja lubie z wami.pisac a co ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przedwczoraj dałam mu już syropek bo nie wytrzymałam. Po kąpaniu tak go ruszyło że urobił się dosłownie po pachy Musiałam go kąpać od nowa, nie było innej rady
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie jestesmy na spacerku z Jasiem
na poczatku 20minut patrzyl a to na zabawke, na mnie, na bude od gondoli od wewnatrz... po 20 min zaczal sie denerwowac wiec dalam cumla i odplynal teraz siedzimy na lawce i bujam go noga jak sie zaczyna denerwowac... kurde eureka czyzby moje dziecko pogodzilo sie z wozkiem ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko w szpitalu wypelnialam ankiety. jak Blanka byla mala to tez z hippa i bobowity dostawalam, jeszcze z gerbera i bebilonu.
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok minela godzinka na spacerze, zobaczymy jak dlugo jeszcze wytrzyma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mnie olsnilo ze Jasiek ma chyba juz sa malego smoka... Bo mamy tego od 0-3 z aventu :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej .Jakis czas temu dotara do mnie mata piankowa ,,maly genius,,na opakowaniu jest znaczek buzki ze smutná minká i 0-3 przekreslony o co chodzi?
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jeśli chodzi o wit d wszystkie podajecie i ja pytałam położnej o to jak mały miał tydzień a ona do mnie że tutaj nie jest rekomendowana i nie trzeba dawać. A ja się boję na własną rękę dawać bo on jest na mm a nie chce przedawkować. Jazdy też miałam z jego żółtaczką, miał ją prawie dwa miesiące póki nie skończyłam z kp. Jak miał dwa tygodnie to położona wysłała mnie do yorku do szpitala z nim na badania które wykazały że wszystko jest w normie i samo mu minie, nigdy nie był trzymany pod lampami ani nic, kazała tylko do okna. Nie mówiąc już o tym że jak urodziłam o 17.30 to już po 22 mogłam wracać do domu. No ale zostałam na noc wtedy. Muszę się przyzwyczaić do życia w tym kraju :P Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Paliczanka: chyba ten znaczek mowi ze zabawka nie jest dla dzieci do 3mca
a co to za maata? Tez chce Jaskowi cos kupic zebym to mogla na ziemie polozyc, a nie wiem co ![]() MsLullaby: a ta biogaia wlasciwie na co jest, tylko jako osloana przy antybiotyku? Podobaja mi sie smoki MAMBaby ma ktoras z was ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), po lewej juz mam reke w umywalce, a prawa na pralce a wanienke mam na wannie, tak ze nie musze sie schylac zbytnio---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- to daj pomarudzic, ja stwierdzialm wczoraj ze skoro marudzi na recach to moze tez lezac obok mnie. i pomeczylam sie ja i ona do 23. jak widzialam ze oczy ma juz takie przymulone to wzielam na kolana, pobujalam i odpynela... |
||
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://puzzle-piankowe.pl/ |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio - dziecko weszlo w etap slyszenia wiekszej ilosc bodzcow, czyli przechlapane
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli, znaczek ze niby dzieci do 3 roku nie powinny uzywac, ale zlej na to
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
kurcze znow mi sié coß z klawiatura poprzestawialo-jaki to byø kod na odblokowanie tych polskich literek? |
||
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
cześć Mamuśki i Dzieciaczki
My już po spacerku. Teraz Szymek się rozbudza powoli, a ja zdążyłam wciągnąć obiad - krem z dyni ![]() Podczytywałam wczoraj, ale brakło mi czasu na pisanie. Widziałam, że był temat nietrafionych prezentów. Ja konkretnie mówię bliskim, tzn. rodzicom, siostrze i bratu czego nam potrzeba i wtedy coś wybierają - to jeśli chodzi o mniejsze zakupy typu ubranka, zabawki. Jeśli natomiast chodzi o takie większe jak huśtawka/leżaczek to rzuciłam hasło i była zrzuta, ale decyzja i zakup już po naszej stronie, więc fajnie Ogólnie to uważam, że jeśli nie wie się czego dziecko potrzebuje to najlepiej podpytać rodziców, a jak nie to faktycznie dać kapuchę żeby rodzice sami coś wybrali i kupili dziecku
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pierwsza pobudka na karmienie a jest 4 w nocy
ueah! Takie noce to ja mogeh mieć i to na śpiocha je z przymusu bo juz mi cycki eksplodować chciały.Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Podczas partych - jakoś tak się mała uloZyla no i to się wtedy zdarza. Bólu bie czułam bo bolało wszystko inne ale dwa trzaski słyszeli wszyscy na sali podobno to nie taka rzadka przypadłość.. Pózniej dali mi od razu jakiegoś silnego prZecziwbola wiec zaczęło bolec dopiero jak emocje opadły po kilku godzinach i boli do dziś na szczęście juz znacznie mniejWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie wiem czemu, ale po każdym jedzeniu Filip ulewa (leci taka fontanna). Zaczęło się w nocy gdy karmiłam o 4. Od razu ulał. Później znów go karmiłam i o 6.30 też. To samo po karmieniu o 8 i 11. Mam się martwić? Bo jednak to spore ilości. W nocy go przebierałam, później już spał ze mną bo całe łóżeczko było mokre. Jutro kończy 16 tygodni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko, że nie podpiera sie na łapkach. Robi taki samolocik, łódkę. Też ćwiczę z nim ale nie wychodzi mu to. Wkurza sie i od razu płacze. Ale dalej będę podkładać mu te łapki. I mam zgage |
||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
No to pojedzone. Idziemy spac dalej. Resztę nadrobie jutro
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
jako ze totalnie trace rachube czasu tak wlasnie spojrzalam w kalendarz, oczom moim ukazal sie 12.12 a ja do 15 mialam termin na zlozenie pracy dyplomowej
aczkolwiek, pytam sie jak ja mialam to napisac jak nie mam nawet jak wybrac sie do biblioteki buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa no a tak z innej beczki, czy tylko moje dziecko gdy widzi aparat to powaznieje i za cholere nie moge cyknac foty z usmiechem no i czy maluchy wiekowo podobne do Amelki lezac na plasko zadzieraja glowe do gory? moja non toper podnosi ta glowe, ale np o przekrecaniu z brzucha na plecy nawet nie mysli. pamietam ze jak Blanke rehabilitowalam to miedzy innymi robilysmy cwiczenia na przewroty ale kurde nie pamietam juz jak to szlo ![]() w ogole mam jakas w dupe kopana pediatre przy okazji szczepie ani razu nie sprawdzila jak sie mloda rozwija, jedynie wazenie, mierzenie, osluchiwanie i zagladanie do buzi. nic wiecej
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam przedwczoraj z bebilonu śliniak
|
|
|
|
#4046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co sądzicie o ubrankach z Lidla- Lupilu ? Bo właśnie dostałam paczę od mamy i młody dostał ogrodniczki i bluzę - wyglądają na dobre jakościowo ale czy nie rozlecą się po kilku praniach ?
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pracy dyplomowej to mój mąż do tej pory nie napisał mgr a studia skończył już 1,5 roku temu i teraz jeśli chce złożyć pracę to po pierwsze ma czas do końca stycznia (więc zapewne się nie wyrobi), a po drugie trzeba zapłacić 900zł za przystąpienie do obrony po terminie Tak więc chyba pozostanie bez tytułu mgr, bo wątpię, że znajdzie czas na pisanie pracy. Dopóki nie przeszedł na własną działalność miał o wiele wiele wiele więcej czasu na wszystko.A jeśli chodzi o lekarza, to nasza pediatra ma super opinie i wydaje się być bardzo miła, ale sama z siebie też jakoś specjalnie nie zbadała Szymka. Dopiero jak jej powiedziałam o swoich wątpliwościach co do napięcia mięśniowego, to dopiero wtedy na moją prośbę go zbadała dokładniej. |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jak nie oddasz do ostatniego terminu płaci się 2500 zł za przedłużenie o semestr.A mnie promotor dalej nie zatwierdził więc jestem w czarnej ![]() Amelka z tego samego dnia co Filip i on też jak leży na płasko podnosi głowę. A gdy jest w pozycji półleżącej to już w ogóle dźwiga ją na maksa Też się nie przekręca. Twoja Amelka chociaż ładnie podtrzymuje się na łapkach, mój Filip niet (Może dlatego że cięższy od Twojej o ponad kilogram. Pocieszam się )A co do pediatry (chodzę do dwóch do szpitala i do przychodni) to zawsze przebadają mi Filipa na wszystkie strony |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Ale najważniejsze, że nie za małe
No i cieszmy się, że nasze pociechy w ogóle dostają prezenty

a wszystko wina gazów, przez gazy źle mu się je, zasypia, nie może spokojnie puścić bąka. Myślicie że to przez antybiotyki? Teraz poprykał i usypia już spokojnie. 

[/RIGHT]
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

Mój szybki ruch, zbyt piskliwe odezwanie się, dzwonek do drzwi, zgniecenie plastikowej butelki, stuknięcie garnkiem w kuchni, gdy on śpi u siebie, powoduje płacz lub rozbudzenie ze snu