Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 20:22   #3091
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

Perse- nic nie powiem, przerabiałam odstawianie, włączanie, znowu eliminacje, znowu włączanie....
ale chyba na wcześniejszym etapie? nie w 6 miesiącu k(z)p?
choć sama nie wiem. niby alergia może być na każdym etapie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ale wciąż biję się z myślami czy by choć małej choineczki nie postawić w pokoju.
my kupujemy zawsze na Kleparzu taki stroik z gałązek formowany na choinkę. są mniejsze i większe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134493] Ale wysypkę mam...
[/QUOTE]średnio widać to są takie miejscowe krostki? czy na całej buzi to ma?

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
bo wydali ostrzeżenie ze jest jakies zapylenie i szkodliwe powietrze i żeby nie wychodzić z dziecmi. PANI to z malopolski idzie!!!!!!!!!!!!
tja. w Krk jest tak syfne powietrze, że dotąd tylko raz (w ta pora) było dopuszczane wychodzenie z dziecmi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:24   #3092
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
MONIKA! możesz jeszcze raz podac te tytuły ksiazeczek
http://aros.pl/ksiazka/jest-tam-kto-2

http://aros.pl/ksiazka/gdzie-idziemy-2

tej drugiej jeszcze nie mamy, tzn jest, ale J. nie dostał jeszcze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:24   #3093
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
No Morfik to niezły rozrabiaka..

Cytat:

dziecko mi nie chce jeść dzieciowego jedzenia
Ma swoje smaki, grunt że w o ogóle je

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
a
wogole dzis moja Tosia zrobila niesamowita rzecz - wziela lale przytulila i poglaskala po glowce (ostatnio ja uczylam gaskania bo klepala mnie po dekoldzie - no i podlapala)...
Widok musiał być cudny

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130155]No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa...
[/QUOTE]

Dziwne, że teraz to niby wyszło. Ja bym nie obstawiała nabiały, tylko jakiś inny składnik. Chociaż nabiał pewnie też bym odstawiła.
U nas też były wysypki i plamy co jakiś czas, pediatrzy też zwalali na skazę, ale w sumie to najlepiej powiedzieć...

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość

Rok temu dokładnie 12,12,2012 w południe odszedł mi czop i zaczęły się skurcze
Pamiętam data fajna by była, ale 13 też jest super

Kubek gratuluję udanego spaceru

Ewel TŻ wypływa przed świętami?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:29   #3094
ewel28
Rozeznanie

Maga niestety ale tak
Stary 2013-12-12, 20:34   #3095
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Hej
U mnie ostatnio trochę się dzieje więc mam mało czasu na pisanie, ale staram się być na bieżąco
Mój tato jest w szpitalu miał operację na lewą zatokę, wyszło że ma tam jakieś ciało obce Podejrzewali najgorsze, dali wycinki do badań, wyniki będą przed samymi świętami Okazało się, że to najprawdopodobniej wina dentystki, która przy leczeniu kanałowym przewierciła się do zatoki i wepchnęła tam wypełnienie, przez co zrobiły się zwapnienia
Tż między 16 a 20 wypływa w pierwszy długi rejs do Brazylii na 3 mc
A poza tym dostałam pierwszą @ od porodu
EWEL! zdrówka dla taty! o kurcze ja podziwiam wszystkich którzy sa w stanie życ na odleglośc

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tja. w Krk jest tak syfne powietrze, że dotąd tylko raz (w ta pora) było dopuszczane wychodzenie z dziecmi
i co nie stosujesz się jak mniemam?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
http://aros.pl/ksiazka/jest-tam-kto-2

http://aros.pl/ksiazka/gdzie-idziemy-2

Dziekuje!!:cm ok:ja wzrokowiec jestem i musze zobaczyć okładke by zapamietac-

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 20:38   #3096
Maga83
Zakorzenienie

Ewelcia pewnie szybko Wam przeleci rozłąka, zresztą przy Laurce na pewno A jak malutka?
Dużo zdrówka dla taty

Stary 2013-12-12, 20:45   #3097
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Okazało się, że to najprawdopodobniej wina dentystki, która przy leczeniu kanałowym przewierciła się do zatoki i wepchnęła tam wypełnienie, przez co zrobiły się zwapnienia
masakra. ale też szczęście w nieszczęściu

Cytat:
to jakiś szkoleniowy czy już zawodowy?
mój ojciec w tym roku - wyjatkowo - na świetach jest

Cytat:
ta druga słabsza niż "Jest tam kto", ale też fajna. Na pewno dla Zosi będzie atrakcyjna

Cytat:
i co nie stosujesz się jak mniemam?

heh. będzie tu żyć...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 20:54   #3098
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
ta druga słabsza niż "Jest tam kto", ale też fajna. Na pewno dla Zosi będzie atrakcyjna
dorosną i nasze dzieciaki do tych książek. widziałam, że są jeszcze 2 z tej serii: a dlaczego i wymyśl coś. ale to tym bardziej na później. niemniej zapisałam sobie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

wzięłam się za gotowanie zupy dla Jakuba wieczorową porą.. bo rano bardzo ciężko mi się wyrobić :/
Stary 2013-12-12, 20:59   #3099
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dorosną i nasze dzieciaki do tych książek. widziałam, że są jeszcze 2 z tej serii: a dlaczego i wymyśl coś.
, widziałam je na żywca. absolutnie jeszcze mają czas.

jaką robisz?
hehe dotąd zrobiłam dwie. jedną za jajkiem, drugą bez

Stary 2013-12-12, 21:03   #3100
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jaką robisz?
hehe dotąd zrobiłam dwie. jedną za jajkiem, drugą bez
brokułową z kaszą kukurydzianą. jajo ograniczam po ostatnim bólu brzucha (mięcho i natka muszą mu wystarczyć za żelazo), słoiczki też bo łyka grudy i potem problemy, a moje zupy mu miksuję porządnie. niestety grudy nie służą mu. dopóki nie nauczy się gryźć/mamleć cofamy się...
Stary 2013-12-12, 21:07   #3101
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!

Podczytuję sobie na telefonie, ale ciężko pisać z niego.

Ostatnie dni ledwo żyję, dziś byłam u lekarza. Przeziębienie jak przeziębienie, ale dostałam antybiotyk na oczy. Od wtorku mam opuchnięte, ropiejące i czerwone. Okazało się, że mam zatkane kanaliki (najczęściej to się zdarza u małych dzieci).

Agatka kuruj się kochana
Iza zrobisz jak uważasz, jeśli masz blisko do szpitala do zawsze możesz wrócić. Chociaż w takiej sytuacji chyba wolałabym być pod kontrolą.

Cytat:
my mamy żuka, ale nie przy łóżeczku.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134493]
Pani, Arturek jeszcze nie ma zdjęć z Mikołajek, tzn. z efektów :P, ale jak będą, to pokażę. Ale wysypkę mam...[/QUOTE]

Perse, mogę coś na temat alergii powiedzieć. Zmagam się z nią dość długo. Przede wszystkim - nie ma jednej recepty na to, od razu Ci powiem, że jeśli to jakakolwiek alergia wogóle jest, to będziesz musiała dojść do tego sama.
Wysypka nie jest widoczna, Artur ma na całym ciele czy tylko na buzi?

Ja jak karmiłam zapisywałam wszystko w zeszycie (co jadłam, kiedy, o jakiej godzinie), zapisywałam też stan skóry Julka, jakieś mocniejsze swędzenia itp. Doszłam do tego np. że Julka uczulały płyny do płukania, proszki (dziecięce bardzo), Oilatum. Czasem krosty wyskakiwały mu od kremu.

Jeśli wyszło teraz dopiero, ja najpierw bym sprawdziła owoce/warzywa. Jabłko, marchewka, ziemniak, dynia. Potem sprawdzała nabiał (i jeśli masz go odstawić to całkowicie - wszystko od wołowiny/cielęciny przez jogurty, masło, sery do mleka, no i do tego jajko bym odstawiła. więcej nic. Jak odstawisz wszystko na raz to ciężko będzie określić co uczuliło. Może dałaś jakąś nową kaszkę?

Cytat:
Mój tato jest w szpitalu miał operację na lewą zatokę, wyszło że ma tam jakieś ciało obce Podejrzewali najgorsze, dali wycinki do badań, wyniki będą przed samymi świętami Okazało się, że to najprawdopodobniej wina dentystki, która przy leczeniu kanałowym przewierciła się do zatoki i wepchnęła tam wypełnienie, przez co zrobiły się zwapnienia
zdrowia dla taty
Kurcze, podziwiam za umiejętność przetrwania takiej rozłąki (chociaż chyba od marca nas to czeka, ale na razie to nic pewnego, więc nie pisałam )

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2013-12-12 o 21:11
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:19   #3102
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
PERSE! mi się wydaje ze to nie nabiał bo do tej pory na pewno by się ujawnił a te warzywka i owoce to słoiczkowe dajesz?
Tak, słoiczki.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Perse jaki Artuś kochany
Śmieszek, mimo tego cholerstwa...

Cytat:
Hej
U mnie ostatnio trochę się dzieje więc mam mało czasu na pisanie, ale staram się być na bieżąco
Trzymam kciuki za tatę!
I życzę dużo siły w tej rozłące... Trudne to

Cytat:
jajka też odpadają. jest blog mama na diecie bezmlecznej, zaglądałam na niego, choć rewelacji tam nie ma.

tak osobiście to mi się wydaje, że nabiał nie ma tu nic do rzeczy. nabiał ujawniłby się już wieki temu..

myślałam, tak jak pani, że dałaś coś surowego ale jak nie... obstawiam jabłko, ewentualnie banana. nie pytaj czemu, nie wiem, nie mam dowodów, ale wydaje mi się że częściej uczulają owoce i z tego zestawu wybrałabym jabłko.

alergie to temat rzeka i niby mówią że czasem dziecko reaguje alergią na surowy owoc, a nic mu nie jest po tym samym tylko gotowanym, że po jakims czasie może już być ok, itp, itd i być może nie dojdziesz do tego co, ale próbuj. zacznij wprowadzać teraz na nowo warzywa.

a do picia coś dawałaś?
Dzięki, namierzyłam, już nie prowadzony, ale i tak można się inspirować
Do picia nic, wczoraj - bo dałam cały słoiczek - dałam trochę herbatki malinowej Hipp, ale wysypkę mamy od dłuższego czasu..
Tak, teraz będę na nowo wprowadzać wszystko...

Cytat:
średnio widać to są takie miejscowe krostki? czy na całej buzi to ma?
Tylko tak jakby w strefie T, przy czym na czole - tylko na środku. Na ciele nic.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziwne, że teraz to niby wyszło. Ja bym nie obstawiała nabiały, tylko jakiś inny składnik. Chociaż nabiał pewnie też bym odstawiła.
U nas też były wysypki i plamy co jakiś czas, pediatrzy też zwalali na skazę, ale w sumie to najlepiej powiedzieć...
Ty chyba też na diecie bez nabiału byłaś nie?

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Perse, mogę coś na temat alergii powiedzieć. Zmagam się z nią dość długo. Przede wszystkim - nie ma jednej recepty na to, od razu Ci powiem, że jeśli to jakakolwiek alergia wogóle jest, to będziesz musiała dojść do tego sama.
Wysypka nie jest widoczna, Artur ma na całym ciele czy tylko na buzi?

Ja jak karmiłam zapisywałam wszystko w zeszycie (co jadłam, kiedy, o jakiej godzinie), zapisywałam też stan skóry Julka, jakieś mocniejsze swędzenia itp. Doszłam do tego np. że Julka uczulały płyny do płukania, proszki (dziecięce bardzo), Oilatum. Czasem krosty wyskakiwały mu od kremu.

Jeśli wyszło teraz dopiero, ja najpierw bym sprawdziła owoce/warzywa. Jabłko, marchewka, ziemniak, dynia. Potem sprawdzała nabiał (i jeśli masz go odstawić to całkowicie - wszystko od wołowiny/cielęciny przez jogurty, masło, sery do mleka. Jak odstawisz wszystko na raz to ciężko będzie określić co uczuliło. Może dałaś jakąś nową kaszkę?
Oby się szybko kanalik wygoił!

Tylko na buzi i nasila mu się rano, potem blednie.
U mnie jest ten problem, że ja karmię go odciąganym mlekiem i często odciągam na 2-3 karmienia, więc nie wiem, kiedy dany składnik "dotrze" do Artka..
Kaszek nie podaję żadnych Tylko warzywa i owoce.
Właśnie tego się obawiam, że odstawię wszystko, poprawi się, a ja i tak nie dojdę do tego, co to było. Ale chyba lepiej w sumie potem zaczynać coś jeść i sprawdzać, niż wyłączać na chybił trafił coś? Sama nie wiem.
Ale wiem, że u Was temat jest przerobiony...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 21:32   #3103
Maga83
Zakorzenienie

Perse tak byłam na diecie beznabialowej. W sumie idzie się przyzwyczaić. Najgorzej ze słodyczami. Piekłam dwa razy w tygodniu szarlotke z jabłkami tak mi się chciało słodkiego. Tym bardziej że w ciąży też nie jadłam bo te cukry u mnie były na granicy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

W sumie ja do teraz nie wiem co Olkowi było. Plamy na skórze pojawiają się co jakiś czas. Ale tyle nam płakał że aż się bałam rozszerzać swoją dietę

Stary 2013-12-12, 22:05   #3104
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

Alfons Mucha. Perse ma jego obraz w avku
no to zabłysłam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kubek za 4 tygodnieDziewczy ny jak do jutra nic się nie zmieni to wychodze.
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
co Ci się tak do domu spieszy...nigdy nie wyszłabym na własne żądanie - szczególnie po historiach dziewczyn...tam jesteście pod stałą opieką...bezpieczni...
iza, dziewczyny mają rację - w szpitalu masz stałą opiekę, w domu będziesz panikować, po co Ci to?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 22:18   #3105
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
niestety grudy nie służą mu. dopóki nie nauczy się gryźć/mamleć cofamy się...
a ja tak Ci/Wam zazdrościłam
no my też wciąż na musach. tylko mój po prostu grudy nie tknie. nawet pogrzebaczem.

Cytat:
Okazało się, że mam zatkane kanaliki (najczęściej to się zdarza u małych dzieci).
o rajuuuu

Cytat:
że jeśli to jakakolwiek alergia wogóle jest, to będziesz musiała dojść do tego sama.
heh.
pamiętam jak się bujałaś z Julkiem

Cytat:
chociaż chyba od marca nas to czeka, ale na razie to nic pewnego, więc nie pisałam
ooo, TŻ? gdzie?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136394]
Tylko tak jakby w strefie T, przy czym na czole - tylko na środku. Na ciele nic.[/QUOTE]a jakiś nowy krem? czym smarujesz teraz na zewnątrz?

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

W sumie ja do teraz nie wiem co Olkowi było. Plamy na skórze pojawiają się co jakiś czas.
nadal???

Ciężarne do raportu!

Stary 2013-12-12, 22:39   #3106
ciociami
Raczkowanie

Witam

Podbijam ciezarne do raportu.
Czy ktos wie co dzieje sie z kucykiem?

Moja siostrzenica tez uwielbia lale ktora sobie przywiozla z Anglii od swojego ulubionego wujka mojego tż. Moja siostra czasami to placze ze smiechu jak ona sie nia opiekuje I co do niej mowi. Najfajniejszy jest moment gdy wychodzi do pszedszkola kladzie ja do swojego łóżeczka I mowi "spij ja za chwile wroce" I spokojnie wychodzi.

Tez mnie cos bierze.
Dziewczyny zdrowia wam zycze.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 23:22   #3107
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

natalka- Miki na zdjęciach nie wygląda na niedożywionego
dostałaś jakieś zalecenia?
dlatego, że ma okrągłą twarz. Niedożywiony to on na pewno nie jest, bo je ładnie ale niską wagę ma... jest na 3 centylu.
Zaleceń żadnych, obserwujemy czy idzie w górę. Kontrola za kilka miesięcy. Doktorek też patrzy na wagę startową która też nie była powalająca
Cytat:

a pamietasz ile ważył przed roczkiem? właśnie w okolicach 9 miesiąca?
8 m-c 8,340
10m-c 8,600
14 m-c 9,500
16m-c 10
24 m-c 11

measia

perse śliczny Arturek,

Cytat:
tylko mój się nie rusza praktycznie, bo nie pełza, nie raczkuje więc nie ma jak zrzucać.. obstawiam że jak zacznie się ruszać to zrzuci i prędko nie nabierze i pewnie na bilansie 2-latka będzie miał podobną wagę jak Twój.
dzieci raczej nie zrzucają wagi. Jak zaczynają się ruszać to waga bardzo wolno idzie w górę

kubek za udany spacer, no i twój syn już przestał być noworodkiem

iza i inne ciężarówki medluneczek prosimy

U mnie ciasteczek ciąg dalszy ..

dobrej nocy
izuś inne cieżarkówki melduneczek prosimy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 02:18   #3108
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Szok szok szok!
Przespalo mi dziecko 4 godziny, oddałam czuwanie mężowi i wreszcie sie wyspalam

Perse-alergia na białko mleka krowiego nie musi sie wcale ujawniać w pierwszych tygodniach życia. Mozev w późniejszym okresie
Wyłączyć oprócz mleka wszystkie produkty mleczne(jogurty, sery, maslo...) cielecine/wołowinę oraz jajka.

Perse, ja nic ciekawego teraz nie jem, pare produktów na krzyż :/
Nie zdążyłam diety rozszerzyć a juz musze elimińowac..
Jem ryż, makaron, kasze jaglana, płatki jaglane, bułki (bez mleka), ziemńiaki, buraki,,marchewke gotowana, jablko pieczone, banany (max 1), melase, oliwe z oliwek, olej rzepakowy, mleko ryzowe, eko indyka i eko kurczaka i chuda wieprzowinę.
Jak po odstawieniu mleka nie przejdzie to banan i jablko idą w odstawke.
I delicol włączę.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-13 o 02:22
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 03:39   #3109
Konto usunięte

Kubku tylko u nas sie to złożyło w czasie z rozsserzaniem, dlatego jestem sceptyczna wobec nabiału, ale oczywiście dietę wlacze.
Czemu banan tylko 1? A makaron? Bezjajeczny? Gdzie można kupić to mleko ryzowe? Jest bezpieczne? Ja nigdy tego nie pilam i teraz trochę sie boję takie rzeczy włączać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 05:21   #3110
fiolusiek
Zakorzenienie

WitajcieByliśmy u pediatry i powiem wam, że pierwszy raz jestem zadowolona Pogadaliśmy, zbadał Stasia i powiedział, że zdrowy i te płacze są raczej na tle psychicznym. Powiedziałam, że neuro sugerował eeg, a ten powiedział, że takie badanie nic u nas nie wnosi, bo nawet gdyby wyszło nieprawidłowo to i tak nie ma objawów padaczki.

Stasio waży w ubraniu 11.800

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Kubek Znowu nam pediatra nagadał o szkodliwości podawania wit D
Muszę zrobić mu to badanie, bo boję się podawać, a znowu neuro mówi, żeby dawać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 05:34   #3111
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Witam

Podbijam ciezarne do raportu.
Czy ktos wie co dzieje sie z kucykiem?

Moja siostrzenica tez uwielbia lale ktora sobie przywiozla z Anglii od swojego ulubionego wujka mojego tż. Moja siostra czasami to placze ze smiechu jak ona sie nia opiekuje I co do niej mowi. Najfajniejszy jest moment gdy wychodzi do pszedszkola kladzie ja do swojego łóżeczka I mowi "spij ja za chwile wroce" I spokojnie wychodzi.

Tez mnie cos bierze.
Dziewczyny zdrowia wam zycze.
kucyk był na USG i wszytsko w porządku

dużo zdrówka kochana
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 05:53   #3112
iza243
Zakorzenienie

Witam.Ewel na pewno ciężka taka rozłąka,ale musicie dać rade

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 05:59   #3113
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44138478]Kubku tylko u nas sie to złożyło w czasie z rozsserzaniem, dlatego jestem sceptyczna wobec nabiału, ale oczywiście dietę wlacze.
Czemu banan tylko 1? A makaron? Bezjajeczny? Gdzie można kupić to mleko ryzowe? Jest bezpieczne? Ja nigdy tego nie pilam i teraz trochę sie boję takie rzeczy włączać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Perse, wiem wiem.
Mleko to jednak najczęstszy alergen i dlatego wlasnie je sie jako pierwsze eliminuje. Pewnie dlatego pediatra tak wam "kazał".

Banan 1? A tak w roznych źródłach wyczytałam. Np tu w tej rozpisce tez tak jest http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...-karmienie.pdf a ona chyba dosyć rozsądna.
Makaron bezjajeczy (maja, woda)
Mleko ryzowe jestbdostepne w wielu sklepach, na Polkach z 'zdrowa zywnoscia'. Ja kupuje w Piotrze i Pawle. Jest bezpieczne, tylko trzeba składy czytać. W tym moim (ręce dream czy jakos tak) jest woda, ryż i olej słonecznikowy. A maź ostatnio mie popatrzył i kupił inne i tam juz jakies cuda łącznie z głonami, wiec poki co odpada.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
WitajcieByliśmy u pediatry i powiem wam, że pierwszy raz jestem zadowolona Pogadaliśmy, zbadał Stasia i powiedział, że zdrowy i te płacze są raczej na tle psychicznym. Powiedziałam, że neuro sugerował eeg, a ten powiedział, że takie badanie nic u nas nie wnosi, bo nawet gdyby wyszło nieprawidłowo to i tak nie ma objawów padaczki.

Stasio waży w ubraniu 11.800

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Kubek Znowu nam pediatra nagadał o szkodliwości podawania wit D
Muszę zrobić mu to badanie, bo boję się podawać, a znowu neuro mówi, żeby dawać
Za wagę brawo!

A witamina D czemu szkodliwa?
Nadmiar tak, jak wszystkiego ale ze w ogole?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-13 o 06:11
Stary 2013-12-13, 06:30   #3114
Konto usunięte

Kubku a jak mam coś, co ma w składzie serwatke lub laktoze to też odpada? Jesteś prawdziwą skarbnica wiedzy. Moja lekarka sie dziś śpieszyła, ubieralam Małego sama w gabinecie, a po drugie byłam w szoku, ze jednak ten nabiał i i tak nie wiedzialabym,o co spytać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-13, 07:17   #3115
Kubek29
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44138664]Kubku a jak mam coś, co ma w składzie serwatke lub laktoze to też odpada? Jesteś prawdziwą skarbnica wiedzy. Moja lekarka sie dziś śpieszyła, ubieralam Małego sama w gabinecie, a po drugie byłam w szoku, ze jednak ten nabiał i i tak nie wiedzialabym,o co spytać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Odpada
Nie moze tez byc kazeiny, żelatyny wołowej, podpuszczki.

Dzisiaj 13sty grudnia. Dwa lata temu zawalił mi sie cały swiat, wyrwano mi serce
Mam Tymona obok, leży w łóżeczku a ja siedzę i rycze. Przypomniałam sobie dzisiaj wszytsko, minuta po minucie.
O tej porze miałam plamienie i wlasnie sie w pośpiechu ubieralam, zeby pojechać do swojego lekarza. Nie przypuszczalam, ze spotka mnie to co spotkało.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-13 o 07:47
Stary 2013-12-13, 07:27   #3116
iza243
Zakorzenienie

KubekBył obchód,mówie orydantorowi że dalej mam te plamienia a on"No teraz to już tak będzie"ale zapisał mnie na badanie.

Stary 2013-12-13, 07:57   #3117
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza Dobrze się zastanowiłaś nad wyjściem Pamiętasz moją historię? Gin kazał mi się położyć do szpitala 2 tyg przed tp, buntowałam się i nie chciałam, bo przecież czułam się dobrze. Czasem czułam słabiej ruchy, ale wydawało mi się to w normie i zwalałam winę na moją wagę. Po dwóch dniach pobytu zapadła decyzja o cc, a dalszą historię znasz.
Do dziś pamiętam rozmowę z neonantologiem który powiedział, że w idealnym momencie Stasio został wyciągnięty. A przecież miałam jeszcze tyle czasu do terminu.

Nie sugeruje, że u Ciebie coś się wydarzy, ale trzeba być czujnym i nie każda z nas miała szybki i bezproblemowy poród. Zawsze jest ryzyko, w szpitalu będziesz pod kontrolą, jak coś zawsze mogą zacząć działać, a w domu?

Kubek
On kazał uważać na dawkowanie, bo stwierdził, że łatwo przedawkować niby 3 krople więcej przez krótki czas i już może dojść do powikłań.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 08:01   #3118
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 13sty grudnia. Dwa lata temu zawalił mi sie cały swiat, wyrwano mi serce
Mam Tymona obok, leży w łóżeczku a ja siedzę i rycze. Przypomniałam sobie dzisiaj wszytsko, minuta po minucie.
O tej porze miałam plamienie i wlasnie sie w pośpiechu ubieralam, zeby pojechać do swojego lekarza. Nie przypuszczalam, ze spotka mnie to co spotkało.
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:24   #3119
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Kubek, bardzo wspołczuje

A ja zaraz lece do poloznej, niech mi zbada tętno Maluchow, bo od wczoraj zadna sie nie ruszyla

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 08:36   #3120
iza243
Zakorzenienie

Fiol jeżeli na badaniu wyjdzie że rozwarcie się zwiększyło to zostane.Zapytam też o tą wage bo jak on teraz wychodzi 3900 to jeżeli będzie siedział do 26.12 to nie wiem czy bede rodzić naturalnie.Większość kobiet jedzie dopiero z akcją porodową,cukrzyce sama kontrolouje jestem dobrej myśli że wszystko będzie ok.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości