|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
choć sama nie wiem. niby alergia może być na każdym etapie ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134493] Ale wysypkę mam... [/QUOTE]średnio widać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
http://aros.pl/ksiazka/jest-tam-kto-2
http://aros.pl/ksiazka/gdzie-idziemy-2 tej drugiej jeszcze nie mamy, tzn jest, ale J. nie dostał jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ma swoje smaki, grunt że w o ogóle je ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130155]No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa... [/QUOTE] Dziwne, że teraz to niby wyszło. Ja bym nie obstawiała nabiały, tylko jakiś inny składnik. Chociaż nabiał pewnie też bym odstawiła. U nas też były wysypki i plamy co jakiś czas, pediatrzy też zwalali na skazę, ale w sumie to najlepiej powiedzieć... Cytat:
![]() ![]() Kubek gratuluję udanego spaceru ![]() Ewel TŻ wypływa przed świętami?
![]() |
#3095 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Ewelcia pewnie szybko Wam przeleci rozłąka, zresztą przy Laurce na pewno
![]() Dużo zdrówka dla taty ![]()
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jakiś szkoleniowy czy już zawodowy? mój ojciec w tym roku - wyjatkowo - na świetach jest ![]() ta druga słabsza niż "Jest tam kto", ale też fajna. Na pewno dla Zosi będzie atrakcyjna ![]() ![]() heh. będzie tu żyć...
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- wzięłam się za gotowanie zupy dla Jakuba wieczorową porą.. bo rano bardzo ciężko mi się wyrobić :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaką robisz? hehe dotąd zrobiłam dwie. jedną za jajkiem, drugą bez ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
brokułową z kaszą kukurydzianą. jajo ograniczam po ostatnim bólu brzucha (mięcho i natka muszą mu wystarczyć za żelazo), słoiczki też bo łyka grudy i potem problemy, a moje zupy mu miksuję porządnie. niestety grudy nie służą mu. dopóki nie nauczy się gryźć/mamleć cofamy się...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
Podczytuję sobie na telefonie, ale ciężko pisać z niego. Ostatnie dni ledwo żyję, dziś byłam u lekarza. Przeziębienie jak przeziębienie, ale dostałam antybiotyk na oczy. Od wtorku mam opuchnięte, ropiejące i czerwone. Okazało się, że mam zatkane kanaliki ![]() Agatka kuruj się kochana ![]() Iza zrobisz jak uważasz, jeśli masz blisko do szpitala do zawsze możesz wrócić. Chociaż w takiej sytuacji chyba wolałabym być pod kontrolą. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134493] Pani, Arturek jeszcze nie ma zdjęć z Mikołajek, tzn. z efektów :P, ale jak będą, to pokażę. Ale wysypkę mam...[/QUOTE] Perse, mogę coś na temat alergii powiedzieć. Zmagam się z nią dość długo. Przede wszystkim - nie ma jednej recepty na to, od razu Ci powiem, że jeśli to jakakolwiek alergia wogóle jest, to będziesz musiała dojść do tego sama. Wysypka nie jest widoczna, Artur ma na całym ciele czy tylko na buzi? Ja jak karmiłam zapisywałam wszystko w zeszycie (co jadłam, kiedy, o jakiej godzinie), zapisywałam też stan skóry Julka, jakieś mocniejsze swędzenia itp. Doszłam do tego np. że Julka uczulały płyny do płukania, proszki (dziecięce bardzo), Oilatum. Czasem krosty wyskakiwały mu od kremu. Jeśli wyszło teraz dopiero, ja najpierw bym sprawdziła owoce/warzywa. Jabłko, marchewka, ziemniak, dynia. Potem sprawdzała nabiał (i jeśli masz go odstawić to całkowicie - wszystko od wołowiny/cielęciny przez jogurty, masło, sery do mleka, no i do tego jajko bym odstawiła. więcej nic. Jak odstawisz wszystko na raz to ciężko będzie określić co uczuliło. Może dałaś jakąś nową kaszkę? Cytat:
![]() Kurcze, podziwiam za umiejętność przetrwania takiej rozłąki (chociaż chyba od marca nas to czeka, ale na razie to nic pewnego, więc nie pisałam ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2013-12-12 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Śmieszek, mimo tego cholerstwa... Cytat:
![]() I życzę dużo siły w tej rozłące... Trudne to ![]() Cytat:
![]() Do picia nic, wczoraj - bo dałam cały słoiczek - dałam trochę herbatki malinowej Hipp, ale wysypkę mamy od dłuższego czasu.. Tak, teraz będę na nowo wprowadzać wszystko... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko na buzi i nasila mu się rano, potem blednie. U mnie jest ten problem, że ja karmię go odciąganym mlekiem i często odciągam na 2-3 karmienia, więc nie wiem, kiedy dany składnik "dotrze" do Artka.. Kaszek nie podaję żadnych ![]() Właśnie tego się obawiam, że odstawię wszystko, poprawi się, a ja i tak nie dojdę do tego, co to było. Ale chyba lepiej w sumie potem zaczynać coś jeść i sprawdzać, niż wyłączać na chybił trafił coś? Sama nie wiem. Ale wiem, że u Was temat jest przerobiony... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Perse tak byłam na diecie beznabialowej. W sumie idzie się przyzwyczaić. Najgorzej ze słodyczami. Piekłam dwa razy w tygodniu szarlotke z jabłkami tak mi się chciało słodkiego. Tym bardziej że w ciąży też nie jadłam bo te cukry u mnie były na granicy
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- W sumie ja do teraz nie wiem co Olkowi było. Plamy na skórze pojawiają się co jakiś czas. Ale tyle nam płakał że aż się bałam rozszerzać swoją dietę
#3104 | |
Zakorzenienie
|
no to zabłysłam
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no my też wciąż na musach. tylko mój po prostu grudy nie tknie. nawet pogrzebaczem. Cytat:
![]() Cytat:
pamiętam jak się bujałaś z Julkiem ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136394] Tylko tak jakby w strefie T, przy czym na czole - tylko na środku. Na ciele nic.[/QUOTE]a jakiś nowy krem? czym smarujesz teraz na zewnątrz? Cytat:
Ciężarne do raportu!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Witam
Podbijam ciezarne do raportu. Czy ktos wie co dzieje sie z kucykiem? Moja siostrzenica tez uwielbia lale ktora sobie przywiozla z Anglii od swojego ulubionego wujka mojego tż. Moja siostra czasami to placze ze smiechu jak ona sie nia opiekuje I co do niej mowi. Najfajniejszy jest moment gdy wychodzi do pszedszkola kladzie ja do swojego łóżeczka I mowi "spij ja za chwile wroce" I spokojnie wychodzi. Tez mnie cos bierze. Dziewczyny zdrowia wam zycze.
#3107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaleceń żadnych, obserwujemy czy idzie w górę. Kontrola za kilka miesięcy. Doktorek też patrzy na wagę startową ![]() ![]() Cytat:
10m-c 8,600 14 m-c 9,500 16m-c 10 24 m-c 11 measia ![]() perse śliczny Arturek, Cytat:
![]() kubek ![]() ![]() iza i inne ciężarówki medluneczek prosimy ![]() U mnie ciasteczek ciąg dalszy ![]() dobrej nocy izuś inne cieżarkówki melduneczek prosimy ![]()
![]() |
#3108 |
Zadomowienie
|
Hej!
Szok szok szok! Przespalo mi dziecko 4 godziny, oddałam czuwanie ![]() ![]() Perse-alergia na białko mleka krowiego nie musi sie wcale ujawniać w pierwszych tygodniach życia. Mozev w późniejszym okresie ![]() Wyłączyć oprócz mleka wszystkie produkty mleczne(jogurty, sery, maslo...) cielecine/wołowinę oraz jajka. Perse, ja nic ciekawego teraz nie jem, pare produktów na krzyż :/ Nie zdążyłam diety rozszerzyć a juz musze elimińowac.. Jem ryż, makaron, kasze jaglana, płatki jaglane, bułki (bez mleka), ziemńiaki, buraki,,marchewke gotowana, jablko pieczone, banany (max 1), melase, oliwe z oliwek, olej rzepakowy, mleko ryzowe, eko indyka i eko kurczaka i chuda wieprzowinę. Jak po odstawieniu mleka nie przejdzie to banan i jablko idą w odstawke. I delicol włączę. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-13 o 02:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Konto usunięte
|
Kubku tylko u nas sie to złożyło w czasie z rozsserzaniem, dlatego jestem sceptyczna wobec nabiału, ale oczywiście dietę wlacze.
Czemu banan tylko 1? A makaron? Bezjajeczny? Gdzie można kupić to mleko ryzowe? Jest bezpieczne? Ja nigdy tego nie pilam i teraz trochę sie boję takie rzeczy włączać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Stasio waży w ubraniu 11.800 ![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Kubek Znowu nam pediatra nagadał o szkodliwości podawania wit D ![]() Muszę zrobić mu to badanie, bo boję się podawać, a znowu neuro mówi, żeby dawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dużo zdrówka kochana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
Witam.Ewel na pewno ciężka taka rozłąka,ale musicie dać rade
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zadomowienie
|
Hej!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44138478]Kubku tylko u nas sie to złożyło w czasie z rozsserzaniem, dlatego jestem sceptyczna wobec nabiału, ale oczywiście dietę wlacze. Czemu banan tylko 1? A makaron? Bezjajeczny? Gdzie można kupić to mleko ryzowe? Jest bezpieczne? Ja nigdy tego nie pilam i teraz trochę sie boję takie rzeczy włączać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, wiem wiem. Mleko to jednak najczęstszy alergen i dlatego wlasnie je sie jako pierwsze eliminuje. Pewnie dlatego pediatra tak wam "kazał". Banan 1? A tak w roznych źródłach wyczytałam. Np tu w tej rozpisce tez tak jest http://szpitalmadalinskiego.pl/sites...-karmienie.pdf a ona chyba dosyć rozsądna. Makaron bezjajeczy ![]() Mleko ryzowe jestbdostepne w wielu sklepach, na Polkach z 'zdrowa zywnoscia'. Ja kupuje w Piotrze i Pawle. Jest bezpieczne, tylko trzeba składy czytać. W tym moim (ręce dream czy jakos tak) jest woda, ryż i olej słonecznikowy. A maź ostatnio mie popatrzył i kupił inne i tam juz jakies cuda łącznie z głonami, wiec poki co odpada. Cytat:
A witamina D czemu szkodliwa? Nadmiar tak, jak wszystkiego ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-13 o 06:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Konto usunięte
|
Kubku a jak mam coś, co ma w składzie serwatke lub laktoze to też odpada? Jesteś prawdziwą skarbnica wiedzy. Moja lekarka sie dziś śpieszyła, ubieralam Małego sama w gabinecie, a po drugie byłam w szoku, ze jednak ten nabiał i i tak nie wiedzialabym,o co spytać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44138664]Kubku a jak mam coś, co ma w składzie serwatke lub laktoze to też odpada? Jesteś prawdziwą skarbnica wiedzy. Moja lekarka sie dziś śpieszyła, ubieralam Małego sama w gabinecie, a po drugie byłam w szoku, ze jednak ten nabiał i i tak nie wiedzialabym,o co spytać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Odpada ![]() Nie moze tez byc kazeiny, żelatyny wołowej, podpuszczki. Dzisiaj 13sty grudnia. Dwa lata temu zawalił mi sie cały swiat, wyrwano mi serce ![]() Mam Tymona obok, leży w łóżeczku a ja siedzę i rycze. Przypomniałam sobie dzisiaj wszytsko, minuta po minucie. O tej porze miałam plamienie i wlasnie sie w pośpiechu ubieralam, zeby pojechać do swojego lekarza. Nie przypuszczalam, ze spotka mnie to co spotkało. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-13 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
Kubek
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
Iza Dobrze się zastanowiłaś nad wyjściem
![]() Do dziś pamiętam rozmowę z neonantologiem który powiedział, że w idealnym momencie Stasio został wyciągnięty. A przecież miałam jeszcze tyle czasu do terminu. Nie sugeruje, że u Ciebie coś się wydarzy, ale trzeba być czujnym i nie każda z nas miała szybki i bezproblemowy poród. Zawsze jest ryzyko, w szpitalu będziesz pod kontrolą, jak coś zawsze mogą zacząć działać, a w domu? Kubek On kazał uważać na dawkowanie, bo stwierdził, że łatwo przedawkować niby 3 krople więcej przez krótki czas i już może dojść do powikłań. |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Kubek, bardzo wspołczuje
![]() A ja zaraz lece do poloznej, niech mi zbada tętno Maluchow, bo od wczoraj zadna sie nie ruszyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Fiol jeżeli na badaniu wyjdzie że rozwarcie się zwiększyło to zostane.Zapytam też o tą wage bo jak on teraz wychodzi 3900 to jeżeli będzie siedział do 26.12 to nie wiem czy bede rodzić naturalnie.Większość kobiet jedzie dopiero z akcją porodową,cukrzyce sama kontrolouje jestem dobrej myśli że wszystko będzie ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.