|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
A ja to wręcz jestem fleją i bałaganiarą, że wstyd. Ale czy to znaczy, że jestem złym człowiekiem? Kochamy sie z Ł. I to wystarczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#842 |
Zakorzenienie
|
moj mial zrobic obiad i zajac sie Kacprem przez 3h i dopiero mieso smaży
![]() dzidzia- ja tez jestem bałaganiara ![]() kupilam czape mikołaja i jak tylko Kacper bd lepiej wygladac tomoze cos stworzymy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- i to najwazniejsze
#843 |
Zadomowienie
|
Ja też nie jestem Małgorzata Rozenek i ostatnio nawet rzadko łóżko ścielę. Wolę ten czas spędzić z synem. Z kurodomowych rzeczy to lubię jedynie gotować. Prasowania nienawidzę. Rzeczy Miłka nie prasuję. Chyba, że są bardzo pomięte. Czasem mam dni [jak dziś], kiedy wpadam w szał sprzątania, ale zdecydowanie za rzadko.
Co na to mój mąż? Ano jak zobaczył, że sprzątam kurze, podszedł do mnie, zabrał szmatkę i powiedział: "Zgłupiałaś do reszty? Marsz odpoczywać!". Tak, jestem niedorajdą. Ale kochaną przez męża z całym dobrem inwentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A pytanie o kolejne dziecko w trakcie porodu super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje jest takie: http://www.babymaxi.com/tricot-slen/...len-brown.html Oczywiście też nie za taką cenę ![]() Wydaje mi się to fajniejsze od zwykłej chusty do noszenia ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle wczoraj zrobiliśmy sobie całodniową wycieczkę, m.in na zakupy do outletu i zwiedzanie. I stwierdzam że strasznie męczące są takie wyjścia z dzieckiem, szczególnie teraz w zimie. To ciągłe rozkładanie/składanie wózka, opatulanie, rozbieranie,montowanie fotelika, szukanie miejsca do przewijania, karmienie ![]() ![]() Gratuluje nowej mamusi ![]() Trzymam kciuki za wszystkie chore dzieciaczki, jak sobie pomyślę że mnie też to czeka to ![]()
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
powoli wracam...ale nie wiem na jak dlugo....Mały na razie buja sie w hustawce tylko nie wiem jak długo
na razie nic sie nie zmieniło ciagle kolki gazy i tak codziennie od 15-16 sie zaczyna Ja przezyłam rozstroj nerwowy bo wyszły mi rozstępy!!!i to teraz i to z dnia na dzień...oczywiście od razu poleciałam wykupilam pół apteki i namietnie smaruje sie mam nadzieje ze troche zbledna.... TŻ na szczescie od wtorku jest na ojcowskim to mi pomaga choć Mały jakos nie chce z nim siedzieć ale zawsze przewinie czy do odbicia ponosi...noi Marysia z niego taka że hoho ![]() ![]() NO I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ ![]() a tu macie dawkę Patryczka ![]() Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2014-03-14 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
sorento hej późno odpisuje bo jakoś nie było czasu wcześniej nadganiać
![]() ![]() A dziś termin ! Liczyłam że jutro się urodzi bo nasz ślub też był 13 w piątek, aeheheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
Newtrend gratulacje!
Rinco sie odzywała jak po wizycie? Kurde nirmalnie dzisiaj starsza daje taki popis ze hej. Nie pospala w dzien za bardzo i pewnie dlatego. Co chwile ryk, wszystko ma byc po jej myśli i kropka. Jedyny plyta ze fajnie stara sie słowa powtarzać. Wlasnie siedzi mi na kolanach i liczę ze zaraz zasnie. Ja jestem juz glodna, maz byl w sklepie teraz. Anie miałam kiedy zrobic kolacji. Z mloda przy piersi siedziałam a Malwina wola siku. I szybko dziecko odstawić i lecieć posadzić druga na nocnik... Oj jak maz pójdzie do pracy, to malwina z golfa dupka bedzie latać. Ooo i zasnela ![]() W ogole przyszedł nam pesel. Same 0,1,2,3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecie właśnie zasypia w łóżeczku, znaczy kręci się i memla swoje piąstki, jest w tym mistrzynią, wkłada kciuka albo całą piąstkę i memla i mlaska ile się da. A nie żeby zjadła przed chwilą 150 ml mleka ![]()
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Ahoj
![]() ![]() ![]() Newtrend, gratulacje, witamy Zosieńkę!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Gabrysiaczek szczerze mówiąc obstawiałam, że już na porodówce jesteś, tak zniknęłaś nagle ![]() I wiesz, jeszcze jest 12.12, kto wie co tam Laura knuje w brzuszku ![]() rinco jak tam? Termin ustalony? ![]()
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() skąd Wy macie takie huśtawki!! ja też chcę!! ![]() Kacper już ma jaśniutkie gilutki ![]() ![]() Co do prania- też piore tylko Kacperkowe rzeczy, uzbiera sie zazwyczaj 1/3 pralki, ale nie mam tyle ciuszków ![]()
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
No i nie rodzę jutro
![]() No i odetchnęłam, jeszcze kilka dni spokoju i przespanych nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Newtrend gratulacje!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Tak na marginesie mamy małe święto. Witek jest o 1 Dzień swojego życia więcej w domu niż w szpitalu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#855 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ! ![]() Cytat:
A co do tego dziecinnego zachowania - jest jeszcze młody i wiem że wydorośleje z czasem stąd moja cierpliwość do niego Ciesz się że Ty trafiłaś na ideał ![]() Cytat:
![]() Mój facet też ideałem nie jest, ale to są tylko faceci ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A Ty się nie załamuj bo rozstępy to nie koniec świata ![]() Patryś ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-12 o 20:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Ha! Mąż zadzwonił do t-mobile i mam pakiet 100 000 smsów/mmsów na 24 miesiące
![]() ![]() Domi - pani na infolinii powiedziała, że czasem ten pakiet się nie włącza i wtedy jest 90 dni, żeby to reklamować i wtedy oni odliczają za smsy i ma się jako nadpłatę. Zadzwoń sobie na infolinię. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Newtrend Gratulacje!!!!!!!!!!! ale Zosia podrosła ![]() My jesteśmy po wizycie u ortopedy,niestety czeka nas szerokie pieluchowanie ![]() Ortopeda stwierdził że jest niewielki przykurcz nóżek i jedno bioderko słabiej się odwodzi i dał nam skierowanie na usg.Tymka nawet nie ogladnął dokładnie,nie sprawdził fałdek czy symetryczne,posladków ![]() ![]() Dobrze że idziemy na usg do babeczki która jest bardzo dobra i chwalona wiec mam nadzieje że ona mi więcej rozjaśni. Muze sie nauczyc tego pieluchowania chociaz czytałam że podobno teraz sie odchodzi od tej metody ![]() No i mamy robic podczas kapieli ćwiczenia- bioderkami zataczac kóleczka. wyczytałam tez że dobrze jest kłasc na brzuszku żeby nóżki były w pozycji na żabkę. Mam nadzieje że będzie ok. Ide poczytać co tam słychać... |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam że mam takie szczęście .... bo u mnie brak ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#860 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój TŻ to już jajko znosi... na nocce w pracy co 5 min sms "jak skurcze" albo "są skurcze" ... jak wczesniej mnie te krzyże tak bolały to leżałam a on prztszedł z bananem i że już haeheh ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() Boje się że mi będą musieli wywoływać, ale w sumie jeszcze mamy czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martwię się ale przez chwilke miałam załamkę.ale to tylko dlatego że Ciężko mi zaakceptować swoje cialo- i nie przez ciąże tylko przez ostatniee lata w ktorych przytyłam sporo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie jutro zadzwonię i zgłoszę to bo 90 dni minie mi 27 grudnia ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
asistnalezy psikac octeniseptem i gazikiem wycierac.ze.srodka.ta maz
uwaga uwaga! moj maly przytyl od wyjscia ze szpitala 700gr ![]() aaa i oderwala nam ten kikut z pepka. on co prawda wisial juz na kawaleczku ale ja sie balam. na buzi ma potowki al ja go nie przegrzewam tylko raczej od.mleka mu sie pory zapychaja i mam mu po kazdym karmie.iu myc buzie i codziennie przemywac octeniseptem poliki. a ja do tej pory mylam mu buzie tylkorano i wieczorem a w dzien wycieralam tetra. mya pytalam o plesniawki. powiedziala ze mozna aphtin w razie potrzeby do 3 dni uzyc. powiedziala tez ze.przy karmieniu porsia plesniawki sa zadkoscia a czesto zdarzaja sie przy butli. a no i myc swoje brodawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
Ja przemywam jeszcze Octinoseptem i później do sucha, póki tam jest ta wydzielina jeszcze.
I dzisiaj była położna i powiedziała, żeby faktycznie tak właśnie robić. Położna była i siedziała 2 godziny. Jutro borę za telefon i umawiam wizyty do lekarzy (oprócz tego neurologa mam zalecenie też na profilaktyczne wizyty do kardiologa, okulisty i ortopedy). Babka bardzo fajna i dużo rozjaśniła. Następna wizyta w przyszłym tygodniu. A ja zamówiłam dzisiaj kolejne staniki do karmienia. Mam nadzieję, że przyjdą dobre.
#865 |
Zadomowienie
|
B]Sorento jestem.[/B]I znowu tak na chwilke - probuje Was nadgonic ale jestem dopiero na 18stronie
NIUNIA20 gratulacje kochana! Trzymamy za Was mocno kciuki. Czytalam o Waszych rozwazaniach na temat posiadania dwojeczki i powiem tak. Bardzzo chcialam miec drugie zanim Zuzia skonczy dwa lata. Teraz jestem przeszczesliwa, ze staranka tak dlugo potrwaly i Zuzka ma lat trzy. :-P Sezeon przedswiateczny i lapy pelne ro oty. A w dodatku w tym tygodniu na 7dni mam piec wizyt - w wiekszosci z nich sa to znajomi, ktorzy wyjezdzaja z irlandii i chcieli jeszcze przed wyjazdem spotkac sie zemna i tz i zobaczyc nasz nowy narybek ;-) Jestem zmeczona bo za kazdym razem wizyty zaczynaja sie ok 3-4 a koncza o 8-9 kiedy dziewczynki powinny byc wykapane i w lozkach. Juz drugi raz w tym tygodniu pieklam ciasto (ide na latwizne - pieke biszkopt i przekladam kremem z bialej czekolady z dodatkiem smakowym - a to z kawa a to z woda rozana...) bede jeszcze musiala upiec cos w sobote. Dolaczam fotke tortu, ktory robilam w zeszlym tygodniu image.jpg[ |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
aaa i Marcin wazy 4150 g
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Noi znow się coś rozkręca .... teraz w krzyżu pachwinie i podbrzuszu .. ale sama nie wiem czy się przejmować bo u mnie to było dużo tych przepowiadających ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
newtrend gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.