|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Idę spać. Tż już czeka. Obym tylko szybko zasnęła, bo ostatnio wiercę się z 2h.
Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Ja piernicze, napisałam mega post i mi sesja wygasła, wiec będę na raty zeby znowu nie było takiej sytuacji.
Najpierw z nadrabiania: yevelebiedna Karinka, oby Pepti pomogło, trzymam mocno kciuki! cynamonku bardzo sie cieszę Waszymi krokami do przodu, nawet nie wiesz jak bardzo!!! oliath mam nadzieje, ze biznes Ci sie rozkręci, a Twój maz dostanie wymarzona prace! ![]() dzoan oj uważajcie na siebie, teraz maluszki coraz bardziej ruchliwe i nie wiadomo kiedy pokażą coś nowego. Niech sie szybko goi ![]() ewusia piękny sklep, trzymam kciuki za rozkrecenie biznesu rownież u Was ![]() Lachryma brakuje mi Ciebie ! ![]() perse Arturek ma alergie pokarmowa? O kurcze ![]() paulinka777 jak tam u Was? ![]() Jednocześnie chciałam sie pochwalić synem, bo dzisiaj kończymy 5miesiecy razem z Gabi, Piotrusiem i Mateuszkiem. ![]() ![]() Odnośnie Facebooka- dziewczyny ja rownież mam ogromny sentyment do wizażu i strasznie mi Was brakuje, których nie ma tam, ale po prostu nie jestem w stanie nadrabiac w takim wymiarze przy moim Tomku, jakby wypadało. Głupio mi jak wpadam i tylko pisze co u nas, a zazwyczaj jest tak,z e jak juz nadrobić i chce pochować, to Tomek sie budzi, albo płacze albo jeszcze co innego. Każda minuta mojego dnia w zasadzie jest zaplanowana, a tam to wszystko zgrabniej działa. Staram sie byc na bieżąco, ale po prostu często nie wyrabiam ![]() Nie trzeba mieć tam konta z imieniem i nazwiskiem, nie trzeba mieć swojego zdjęcia, a jest naprawde wygodnie. A tak poza tym to uwaga uwaga- wracamy do centrum, dzisiaj En podpisała umowę najmu o mieszkanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle póki co, poczytam Was jeszcze jak będziecie ładnie pisać, bo akurat sprzedałam Tomka teściom. Niech sie nim naciesza póki tu mieszkamy ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- A no i cynamonku strasznie sie cieszę z każdego Waszego kroku do przodu, nawet nie wiesz jak bardzo!!!! ![]() perse ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
FIAZO fakt
![]() IDZIA dzięki za info! Jeszcze nic nie zaczęłam wprowadzać,wiec może dalej się z tym glutenem wstrzymam. ONA dobrej nocy! EN najlepszego dla Tomusia!! Duży chłopak z niego juz ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Igorek dyskotekę sobie urządza i zmienia melodyjki w karuzeli..i tak juz 40min.... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2644 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż jak byliśmy jeszcze parą na początku naszej znajomości często mi pisał to w smsach. A potem wyznał miłość. Także En... chcesz mi coś powiedzieć? :p
Super, że macie już mieszkanie i niedługo się przeprowadzacie. Wiadomo, że z kasą będzie gorzej, ale za to jaki komfort psychiczny z dala od teściów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację że kolejny etap i wogóle,ale mi jakoś tak smutno,bo tu się zaczęła nasza znajomość i poprostu sentyment,a teraz część z nas zostanie tu,część pójdzie tam i taki rozłam... Jestem zbyt sentymentalna. Neni Mam zamiar założyć i być i tu i tu ![]() Cynamonku Cieszę się z kolejnych dobrych wieści od was ![]()
![]() |
#2646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze zostały ule i rafaello Cytat:
jesteście wspaniałą rodziną, oby świeta były dla was wyjątkowo spokojne i niech Adaś zapomina o tym co przeżył w szpitalu ufff |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Igorek robi Wam darmową imprezke
![]() Ja uciekam spać. Wyłącze router także w nocy nie bede nadawać, chyba że będzie akt desperacji. Dobrej nocy. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Elain przeprowadzka w weekend..
Igi imprezowicz powiadasz? ![]() ![]() Lachryma hahaha ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Ewusia i ode mnie mnie przyjmij najszczersze zyczonka
![]() ![]() ![]() Cynamonku ogromnie się cieszę wraz z Wami.. wszystko tak pięknie się zaczyna układać i żeby tak już zawsze było! ![]() ![]() Zabiłyście mnie z tym glutenem.. to ja się szykowałam z jego wprowadzaniem przed owocami i warzywkami (przy kp), a teraz nowe wytyczne mówią, że gluten zostawić na później i najpierw owoce i warzywa?? ![]() ![]() elaine mąż to akurat mnie wkurzył.. Nie wytrzymał nawet 5 min. płaczu dziecka i przyniósł go do salonu, bo Mały nie chce spać, bo dla niego to on wyje na cyca, a mnie to NIC NIE OBCHODZI.. ku*wa! Wykrzyczałam mu, że 'mnie nic nie obchodzi? a kto był cały czas przy dziecku, kiedy ty dłubałeś sobie słonecznik, siedząc przed tv..ani razu nie poszedłeś do dziecka.. bezczelny jesteś'..nie wiem co mi odpowiedział i szczerze nic mnie to nie obchodzi.. Udało mi się uśpić Małego.. A ten w tym czasie ułożył się na kanapie i do spania. Ja dopiero się umyłam. Za☠☠☠. jest po prostu. Ja już po prostu wysiadam i chce mi się płakać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
idzia to mi wbiłaś przysłowiowy gwóźdz do trumny z tym glutenem, a ja dzis drugi dzien podaje gluten- eh i co przestac podawac i dac jej ziemniaczka i dynie??
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
en gratuluję przeprowadzki
![]() Ja też jestem sentymentalna.. i gdy mam chwilę pierwsze co muszę wejść na wizaż, to jak poranna toaleta dla mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Nie, ja już po prostu nie wiem o co mu chodzi..pogubiłam się.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
DZOAN przytulam
![]() FIAZO ![]() EN wszystko możliwe ![]() Dobrej nocki Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2653 | |
Konto usunięte
|
Dzoan, jak zwykle współczuję sytuacji z TŻem.
En brawa, oby Wam się dobrze mieszkało w nowym mieszkanku. Cynamonki ![]() Ja z glutenem też zgłupiałam, ale teraz przy tej wysypce to już wcale o tym nie myślę. Cytat:
A druga rzecz, że naprawdę Mały jest teraz tak absorbujący, że ledwo mi starcza czasu na wątki wizażowe (udzielam się aktywnie jeszcze w jednym i sporadycznie w kilku), a gdzie tam FB.. I odnośnie tego, co napisałaś Sam, zgadzam się z dziewczynami. Jak pisałyśmy o dziadach, problemach z dwójką, sikaniu 100 razy na dobę, niemożności golenia nóg, szczegółach badań ginekologicznych, czopach i innych i nas podczytywano, to nikomu to nie przeszkadzało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas raz lepiej raz gorzej wiec nic mądrego Ci nie poradze zmykam spac i musze przemyslec jeszcze raz ten gluten nieszczesny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Dzoan nie myślałaś o jakimś bardziej drastycznym ruchu zeby chociaż tzta postraszyć? Nie moze być tak żebyś Ty nie miała chęci na nowy dzień, a Oluś odbiera wszystkie emocje z tymi złymi włącznie
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136535]Dzoan, jak zwykle współczuję sytuacji z TŻem.
En brawa, oby Wam się dobrze mieszkało w nowym mieszkanku. Cynamonki ![]() Ja z glutenem też zgłupiałam, ale teraz przy tej wysypce to już wcale o tym nie myślę. Ale nie w tym rzecz. Ja mam konto na FB, ale mnie formuła forum odpowiada. Wizaż i FB to dla mnie dwa różne światy. A druga rzecz, że naprawdę Mały jest teraz tak absorbujący, że ledwo mi starcza czasu na wątki wizażowe (udzielam się aktywnie jeszcze w jednym i sporadycznie w kilku), a gdzie tam FB.. I odnośnie tego, co napisałaś Sam, zgadzam się z dziewczynami. Jak pisałyśmy o dziadach, problemach z dwójką, sikaniu 100 razy na dobę, niemożności golenia nóg, szczegółach badań ginekologicznych, czopach i innych i nas podczytywano, to nikomu to nie przeszkadzało...[/QUOTE] jak sobie przypomna, ze pisałysmy o tych wszystkich paskudztwach to aż mi sie wierzyc nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
elaine-blath Ja właśnie też nic młodemu nie dawałam jeszcze, a ma już 4 miesiące i 12 dni... bałam się jakoś i poszłam do pediatry tylko po to aby o dietę i gluten wypytać.
I tak jak pediatra ujęła, można poczekać, dziecko nic nie traci, a skoro są najnowsze badania, że tak lepiej to można poczekać. Wiadomo, że za 20-30 lat coś innego wymyślą, ale w sumie po to jest nauka, po to ludzie się uczą, medycyna rozwija, żeby ,,dochodzić" do nowych rzeczy. Szczególnie, że ma to pomóc dzieciaczkom. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Perse a ja Ci współczuję diety.. mimo że sama ograniczam, to nadal nie wiem co jeść i wychodzi na to, że jestem w dużej mierze na chlebie z wędliną lub dżemem.. Czytałam parę przepisów przy diecie wegańskiej, ale wszystko wydaje mi się czasochłonne w przyrządzaniu.. bo jednak nie ma to jak podgrzać mleko z płatkami, czy otworzyć kubeczek jogurtu czy zrobić jajeczniczkę albo jajo na twardo
![]() ![]() Idę spać, bo już mnie kark boli i prawy bark. A Mały co chwilę kaszle ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim dzieciaczkom skonczonych miesięcy
![]() Dzoann - przykry Twoj Tz jest naprawde. Ciekawe o co mu chodzi? Trzymaj sie ![]() Perse - Biedny Artus ![]() ![]()
#2661 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
iwona skoro dopiero drugi dzien glutenu to ja zostawilabym go ...
W tym tyg sprzatalam mieszkanie ... padam na ryjek ... a kregoslup tak boli, ze ledwo dycham ![]() Oprócz tego, ze mam sentyment do wizazu, chciałabym pisac ze wszystkimi dziewczynami, a nie z czescia na fb to jest jeszcze jedna przewaga wizazu - emotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
ja nie wiem o co chodzi z tym fb, ja mam profil ale nie wiem jak tam dolaczyc...
ja sie nie udzielam bo moje dziecko spi dwa razy po 30 min i w meidzy czasie robie wszystko co tylko moge, na dodatek dzis moj tz jest w del, boje sie byc sama chociaz na dole mam tesciow co u nas?? w sumie maluch prawie sam siedzi, potrzebuje 100%uwagi, chwile zainteresuje sie zabawka i za chwile ryk, jestesmy juz na mm, a malemu troszke wychodzi cos na buzce, od jedzenia raczej nowego nie jest, 17stycznia lecimy do purmonologa ktory tez jest pediatra wiec sie dowiemy ![]() CYNAMONOWA jak Adas??? PERSE a Ty ciagle pod gorke, a to kryzys laktacyjny a to teraz ta dieta, poziwiam Cie, ja laktowalam troszke wiecej niz 4 miesiace i mialam juz dosyc, teraz przestalam ale ciagle mam wyrzyty ze moze za wczesnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
Też od razu zwróciłam na nie uwagę, śliczne
![]() Ewusia pięknie macie w sklepie, uwielbiam buty i zazdroszcze ![]() Dzoan masakra, musiałaś okropnie przeżyć to uderzenie Olusia. Biedaczek maleńki ![]() Przykro mi że TZ tak się zachowuje, tak bym chciała zeby się w końcu otrząsnął z tego letargu i zaczął aktywnie żyć ze swoją rodzina ![]() Elaine to co opisalaś brzmi jak problemy skórne Mai. U nas po 2 dniach smarowania skóra jest już śliczna ![]() Czy w takim razie to AZS ? Oby nie bo tego nie da się wyleczyć ![]() Cynamonku cudowne wieści nam przynosisz ![]() ![]() Oliath nadal trzymam kciuki za męża ![]() ![]() Wiecie co, u nas chyba jest najprawdziwszy Skoku ![]() ![]() ![]() Nie mam siły. Maja nie może być choć minuty cicho. Jak nie krzyczy i piszczy ze złości na świat za całokształt to gada jak najęta. Oczywiście decybele na maxa i to tyle ma do powiedzenia że musze ja stopować bo mózg mi rozsadza ![]() Najwspanialsze jest jednak to, że gołym okiem widać że moja córeczka kocha mnie całym serduszkiem swoim maleńkim ![]() Z TZ bryndza ![]()
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44136535]Dzoan, jak zwykle współczuję sytuacji z TŻem.
En brawa, oby Wam się dobrze mieszkało w nowym mieszkanku. Cynamonki ![]() Ja z glutenem też zgłupiałam, ale teraz przy tej wysypce to już wcale o tym nie myślę. Ale nie w tym rzecz. Ja mam konto na FB, ale mnie formuła forum odpowiada. Wizaż i FB to dla mnie dwa różne światy. A druga rzecz, że naprawdę Mały jest teraz tak absorbujący, że ledwo mi starcza czasu na wątki wizażowe (udzielam się aktywnie jeszcze w jednym i sporadycznie w kilku), a gdzie tam FB.. I odnośnie tego, co napisałaś Sam, zgadzam się z dziewczynami. Jak pisałyśmy o dziadach, problemach z dwójką, sikaniu 100 razy na dobę, niemożności golenia nóg, szczegółach badań ginekologicznych, czopach i innych i nas podczytywano, to nikomu to nie przeszkadzało...[/QUOTE] Oprócz tego , ze jestem matka to tez jestem człowiekiem i nie moge tutaj gadać np.o tym o czym gadamy na FB. Nie samymi pieluchami człowiek żyje. Akurat nie każda z nas pisała o sobie tutaj tak otwarcie, ze jej dziady wyszły itd. No,ale nie wiem o co to hallo bo dla mnie grunt ,ze sie trzymamy razem dalej jakoś. Na naszym wątku udziela sie ok.70mam? No ciekawe ![]() W tym wiele razy na pasku na dole kilkanaście roznych nikow w ogóle nieznanych. Moze weszliśmy juz w taki etap, ze chcialybysmy pogadać o czymś innym. Wiecej powiedzieć. Ja mam podwójnie trudno bo mam 7h różnicy czasowej wiec jest przerabane. Organizuje w koncu chrzciny wiec w ogóle jest masakra czasowa.
#2667 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dzięki za słowa współczucia
![]() Ale jak powszechnie wiadomo, co nas nie zabije (a już zwłaszcza kobiet)..... Byłam już na diecie bezsolnej z powodu nadciśnienia, bezcukrowej z powodu cukrzycy, to mogę być i bez nabiału. Jeśli można otrzymać jeszcze jakiś cios, to nadstawiam policzek ![]() A tak poważnie to w takich chwilach myślę o Cynamonkach i... co tam dieta... Jak ja się cieszę, że u Was już dobrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, z tym glutenem to jaja.
Jak się wkurze, bo dostanie w 7-8 miesiącu skórkę od chleba do memlania i tyle będzie z ekspozycji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2669 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny! (dziękuję EN za wywołanie
![]() Ja podczytuję Was regularnie, ale już jakoś nie zawsze jest jak napisać... Strasznie żałuję wszystkich dzieciaczkowych wysypek- wyobrażam sobie stres, bo my tez już kilka takich przeszliśmy. Aktualnie jest na brodzie- od śliny. KOSZMAR! I kurde aż nie chce mi się wierzyć, że tyle dzieci ma jakieś alergie :/ Zwariować można. Oczywiście bardzo się cieszę Cynamonkami ![]() ![]() Tobie EN gratuluję wyprowadzki! ![]() Teso, Dzoan- My też zaliczyliśmy jakiś czas temu mały wypadek z Amelką ![]() Elein- cytowałas ostatnio bajki - koszmar jakiś. Jak coś takiego mozna dopuścić do druku? ![]() Iwonka skołowałaś mnie tymi info o glutenie, bo mu od kilku dni rozpoczęliśmy ekspozycję ![]() To tak na szybko z tego co pamiętam. A teraz w skrócie co u nas: Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Mała tylko króciutko krzyknęła i za chwilę już się śmiała do tatusia ![]() Na tydzień przed ukończeniem 5 miesiąca waży 6,555kg i mierzy ok 65cm (bez sensu jest dla mnie to mierzenie długości ![]() Dziś byliśmy u neurologa- ze skierowaniem na DELIKATNĄ asymetrię, którą już sama zdążyłam zniwelować, ale profilaktycznie poszłyśmy na wizytę i dostałyśmy skierowanie na rehabilitację z powodu DELIKATNEGO NAPIĘCIA mięśniowego ![]() No i w weekend chyba zaczniemy zabawę z jakąś dynią, bo Amelka aż się trzęsie z radości jak jej daję łyżeczkę z kaszką. Dziś aż piała i śmiała się w głos ze szczęścia liżąc marchewkę ![]() Pediatra też zaleciła już rozszerzanie. Gratulacje dla wszystkich jubilatów! (czy solenizantów ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie zaraz więcej mi się przypomni rzeczy do napisania to napiszę.... ![]()
#2670 | |
Konto usunięte
|
.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.