|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Ale klub mozna zalozyc,ja oczywiscie sie nie pisze zeby byc zalozycielka :p Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monica wow,brzuszek naprawde juz dokazny ![]() Beat@ i Zubi tez macie juz fajne brzucholki. A u mnie swieci slonko,az zyc sie chce,ja chce juz wiosne. Zawsze na cos czekam i czas jakos leci,teraz jest faza na swieta,a potem bedzie czekanie na wiosne,na porod itd.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-12 o 12:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dziewczyny piękne brzuszki
![]() Co do wrzucania zdjęć mozna wrzucać do swoich albumów i pozapraszać się do znajomych. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cudny ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
Jakie cudo
![]() ![]() A mnie dzisiaj plecy bolą, miałam 3 tygodnie spokoju i znowu ![]() Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2013-12-12 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Rozeznanie
|
A mi się dzisiaj śniło, że będę miała dziewczynkę
![]() W gazecie ciążowej przeczytałam wywiad z Sylwią Gruchałą i powiedziała, że "strasznie dużo przytyła w ciąży - 17 kg". Ja też tyle przytyłam w pierwszej ciąży i wcale nie uważałam, że to "strasznie dużo" Każdy tyle tyle ile powinien. Ja jestem dość szczupła i wysoka i tych 17 nawet nie było widać, wkleję kiedyś zdjęcie na dzień przed porodem ![]() Dziewczyny ładne już macie brzuszki ![]() ![]() Ja ostatnio kupiłam sobie w h&m rajstopy i getry ciążowe, ale brzuch mam jeszcze mały, chodzę w zwykłych starych moich leginsach bez problemu, więc nie wiem czy do końca zimy w ogóle mi się to przyda ![]() Malin u mojego przedszkolaka ciągle jakieś choróbska, teraz mamy skierowanie do alergologa. A Ikeę też uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Wtajemniczenie
|
Ja już nie mieszczę się w żadne spodnie a mam tylko niecałe 1kg na plusie
![]() U mnie to chyba rodzinne, że tak szybko brzuszek zaczyna być widać bo mama i babcia też tak miały a wszystkie jesteśmy tak samo płaskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Zadomowienie
|
Tak spojrzałam, że dzisiaj 3 z nas mają wizyty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie chcę żeby tu z mojej wypowiedzi powiało pesymizmem, ale nie nastawiałabym się na poznanie płci na następnej wizycie, raczej dopiero na połówkowym ok. 20 tyg. Większość z nas raczej nie będzie miała wtedy usg. Ja idę teraz na koniec grudnia, będę w 16 tyg i gin nie będzie robił mi usg, no chyba że zapłacę za tą przyjemność 70 zł. Dopiero pod koniec stycznia może coś się ujawni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | ||
Zadomowienie
|
słodkości
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nadal kicham,psikam... leże w wyrku,ale juz mnie wszystko boli od lezakowania. Dzis mi rodzinny lekarz powiedzial ze w ciązy nie wolno sie ,,wypocić'' a ja wczoraj sie pociłam nie wiedzialam ![]()
![]() |
#1900 |
Rozeznanie
|
Sylvunia możesz sobie psikać wodę morską do nosa to trochę Ci przeczyści. A jak masz inhalator to np. samą sól fizjologiczną. Ja zaopatrzyłam się dzisiaj w tabletki ISLA, jutro mam do odbioru syrop Prenalen, od wczoraj piję herbatę z sokiem malinowym i mam nadzieję, że będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lekarka mi powiedziała ze mam otrivin kupic do nosa,ale wole unikać takich środków
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ależ macie już piękne brzuszki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też jestem pełna podziwu ![]() Dziewczyny świetne zdjęcia - usg mega wyraźne aż miło podpatrzeć ![]() ![]() Kurcze ciekawe kiedy ja będę miała kolejne usg ![]() ![]() A tymczasem idę się zdrzemnąć, bo jestem bez sił. Poza tym mam mniejszy apetyt i w zasadzie jadłabym tylko kisiel cytrynowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------------- To i ja melduję się. Właśnie spadł mi wielki kamień z serducha ![]() Fasolka ma 5,8cm, przezierność 1.9, rączki, nóżki wszystko na swoim miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam już kartę ciąży i termin wpisany na 23.06.14 - czyli dzień taty. Ciekawe czy fasolka zrobi tacie prezenta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-12-12 o 16:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bede jutro wypatrywac zdjecia ![]() Anteria a jak u Ciebie?
![]() |
#1907 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki dziewczyny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami z łóżka..
Od wtorku jestem wyłączona z użycia. Wymioty, wymioty i... Wymioty. :/ lekarz zalecił elektrolity i tyle. Dobrze, że malenstwo ma się cało. Gratuluję Wam wizyt i pięknych brzuszkow. Po mnie jeszcze nie widać. Chuda nigdy nie byłam, a dzidzia wypchnela mi 'tłuszcz do przodu'. ![]() Tak się zastawiam, jutro powinnam jechac na studia. Ale chyba sobie daruję, a egzamin przełoże na styczeń. W sumie czekają 3 godziny pociągiem i 12 godzin na uczelni. :/ Co robic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1909 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki u nas wszystko ok
![]() ![]()
#1910 |
Rozeznanie
|
Zubi też chodzę prywatnie, ale w pierwszej ciąży nie robił mi usg na każdej wizycie, teraz pewnie też tak będzie. Ale taka wizyta bez usg to taka "pół-wizyta", ale muszę wytrzymać
Też mi się wydaje, że chłopcy są bardziej "pewni" na usg. Mi powiedział, że będzie syn na 300%. A koleżanki, które miały córki zawsze dowiadywały się albo później, albo było to nie na 100% Alinges proponuję zostać w domu, nauka to nie wszystko, a odpoczynek na pewno Ci się przyda, bo jesteś oałabiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ------ Co do płci to ja kiedyś czytałam, że te narządy są w tych początkowych tygodniach bardzo podobne i żeńskie bardzo przypominają męskie przyrodzenie. Także może się okazać, że chłopiec okazuje się być dziewczynką. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wcinam orzeszki solone... taki napad mialam nie moglam sie oprzec ![]()
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() mój na każdej wizycie robi usg, więc na kolejnej na pewno będzie ale czy zobaczy co tam się kryje to się okaże, najwyżej te kilka tygodni do połówkowego wytrzymamy ![]() Cytat:
nie wolno się wypocić? no coś Ty a ja tak właśnie się kuruje gdy tylko cokolwiek mnie chce złapać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i cichutko gratuluje córeczki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj lekarka rodzinna mi powiedziała że jak pije herbatke z malinami mam czasem nie wygrzewać się w wyrku,bo nie wolno sie ,,wypocić'' przegrzewa sie czy coś wtedy i to prowadzi do poronień... słowa doktorki... sama juz nie wiem co robić,bo jak poleguję w wyrku to widze po sobie ze lepiej sie czuje niż jak latam całe dnie. Może jeszcze ktoś na ten temat sie wypowie?
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzylam w necie i nic sensownego na temat wypacania nie znalazlam. Ale moze ktoras z dziewczyn ma jakas bardziej konkretna wiedze na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, w końcu mam siłę i ochotę na opisanie mojej wizyty wczorajszej. A więc tak poszłam na wizytę a tam okazało się że zamiast mojego lekarza przyjmuje inny lekarz, jego syn. Zorientowałam się że w sumie pewnie tak już teraz będzie że raz pójdę do tego lekarza raz do jego ojca. W każdym bądź razie, zmierzono mi ciśnienie które okazało się strasznie niskie 94/64
![]() ![]() ![]() Wybaczcie że się nie odnoszę, ale ciągle mam problemy ze zmęczeniem, wymiotami i bólami. Swoją drogą lekarz stwierdził że te bóle ze względu na moje macice mogą być dwa razy mocniejsze dla tego ogólnie chce wysłać mnie na zwolnienie. Do tego pomału kończę 1 trymestr a moja waga w dalszym ciągu wskazuje -4 kg, od ostatniej wizyty ani nie schudłam ani nie przytyłam, jedynie brzuch mi urósł i to bardzo ![]()
#1918 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam ze w poprzedniej ciazy tez mnie czesto cos lapalo na szczescie szybko udawalo mi sie zwalczyc. Juz dokladnie nie pamietam jak bylo Ale podejrzewam ze lezalam w lozku jak czulam taka potrzebe
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- A jeszcze sie zapytam po tym soku z malin i lezeniu w lozku masz jakies duze pocenie? Bo mnie po tego typu rzeczach robi sie cieplo ale nie cieknie ze mnie jak np po aspirynie |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
ANTERIA gratulacje pozytywnie zaliczonej wizyty. Jak tylko masz szanse isc na zwolnienie to idz. Nie ma co ryzykować skoro lekarz mówi że nie powinnaś pracować.
Sola1 też gdzieś czytałam że ogólnie w ciąży nie powinno się przegrzewać organizmu, ale nie pamiętam już dlaczego. A ja dziś nawet dłużej pospałam, bo do 8. A tak to zawsze po 6 się budzę. Od wczoraj nie czuje się za dobrze. Do zawrotów i bólu głowy, mdłości doszedł ból w krzyżu i kręgosłupa. Wybrałabym się na jakieś zakupy, mam w głowie pare pomysłów na dekoracje świąteczne ale ani chęci ani siły ani gotówki nie mam żęby się ruszyć z domu. A poza tym sprzedaliśmy drugi samochód, mąż jednym jeździ do pracy więc wyprawa autobusem do miasta mi się nie uśmiecha. A i piszecie o wyprzedaży w H&M a ja do najbliższego mam 30 km więc pewnie obejdę się smakiem zakupów wyprzedażowych. A Wy jak się czujecie w piątek 13? ![]()
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2013-12-13 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Raczkowanie
|
Akurat zupełnie przypadkiem ja dziś od rana mam słaby humor
![]() Tak piszecie o różnych zakupach, ja w końcu powoli mogę zacząć wychodzić, więc na początek jakoś w przyszłym tygodniu wybiorę się po jakieś ciuszki dla siebie no i prezenty trzeba kupić ![]() ![]() No i wczoraj ubraliśmy choinkę, a co tam, że wcześnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.