Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 12:35   #1891
bazile
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Czy tu działa jakiś klub? Bo chętnie bym zdjęcie brzucha wstawiła no ale nie publicznie
z tym,ze w klubie nie da sie tak wrzucic zdjecia jak tu,tylko trzeba to wrzucic na jakis serwer w necie i podac link albo bezposrednio z tamtej strony wkleic zdjecie.Wiec ja uwazam,ze to jest bradziej publiczne,bo jest gdzies tam,a tu masz injak chcesz to usuwasz po jakims czasie.
Ale klub mozna zalozyc,ja oczywiscie sie nie pisze zeby byc zalozycielka :p
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny udzielałam się na początku wątku, niestety później dopadła mnie długa przeprowadzka i brak internetu
Aktualnie kończę 12tc a moje maleństwo 3 tyg temu miało 2cm i piękne serduszko Następna wizyta w tą sobotę i już się nie mogę doczekać.
A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza
super,ze powrocilas i ze z dzidzia ok.To co,z tym terminem jeszcze poczekam.
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Przedstawiam Wam moja niunie malenka

Cytat:
D0tk4 piękna fotka

beat@ widać że to brzuszek ciążowy

A ja się melduje po wizycie Wszystko jest ok. Lekarz ma super sprzęt i na prawdę było wszystko widać. Nawet jak przełyka Ma piękne uszka i nosek. No i jest wielgachny, ma prawie 7cm Przegonił o 6 dni termin. Przezierność 1,8mm. Ryzyko niewielkie. Włączył nam lekarz 4D. No kosmos normalnie Taka chudzinka piękna. No i zobaczyliśmy dwie piękne bombki na święta akurat Chyba będzie chłopak.
Cytat:
A to zdjęcie główki z profilu
slodzio.Fajnie,ze mimo ze tak dlugo czekam na kolejna usg,moge nacieszyc oczy Waszymi Szczesciami.

Monica wow,brzuszek naprawde juz dokazny i wspolczuje wymiotow,jak narazie nie wiem co to jest,aczkolwiek w I ciazy mialam mdlosci.
Beat@ i Zubi tez macie juz fajne brzucholki.

A u mnie swieci slonko,az zyc sie chce,ja chce juz wiosne.
Zawsze na cos czekam i czas jakos leci,teraz jest faza na swieta,a potem bedzie czekanie na wiosne,na porod itd.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-12-12 o 12:39
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:57   #1892
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Dziewczyny piękne brzuszki

Co do wrzucania zdjęć mozna wrzucać do swoich albumów i pozapraszać się do znajomych.

Cytat:
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal pani powiedziała ze bardzo aktywne dziecko sie nam szykuje preziornosc karkowa wyszła 1.5 więc pięknie. Pobrali mi krew i w ciagu 2 tyg będziemy mieli wyniki więc pozostaje tylko czekać choć wszystko wyglada bardzo dobrze mina Marcina na usg bezcenna juz sie doszukal ze to chłopiec choć pani powiedziała ze w takiej pozycji nie ma szans zetknąc zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

Ja z wczorajszej wizyty wróciłam z dobrymi wiadomościami. Po krwiakach jest już tylko ślad, od dziś zaczynam procedurę odstawiania Duphastonu, zostanie mi już tylko luteina. Zrobił mi pierwszy raz usg przez brzuch, ale jakoś słabo było widać, w sumie to sprawdził, czy serduszko bije i tyle. No niby słusznie, bo w zeszłym tyg miałam przecież genetyczne, to co będzie dzidzię męczył, ale jakoś tak dziwnie, że nie mogłam długo popatrzeć Pytałam, czy mąż może przyjść na następne usg, to mi powiedział, żeby go przyprowadzić na połówkowe. No i kazał odstawić kwas foliowy i zacząć brać prenatal DHA, kupiłam ale na widok tych wieeeeelkich tabletek się przeraziłam jak ja je przełknę, to będzie cud

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

O mamo, ale Wam zazdroszczę brzuszków, fajowy

I mnie wczoraj głowa tak bolała, że ledwo wytrzymałam

Cytat:

Hej dziewczynki

cudny

Cytat:
D0tk4 piękna fotka

A ja się melduje po wizycie Wszystko jest ok. Lekarz ma super sprzęt i na prawdę było wszystko widać. Nawet jak przełyka Ma piękne uszka i nosek. No i jest wielgachny, ma prawie 7cm Przegonił o 6 dni termin. Przezierność 1,8mm. Ryzyko niewielkie. Włączył nam lekarz 4D. No kosmos normalnie Taka chudzinka piękna. No i zobaczyliśmy dwie piękne bombki na święta akurat Chyba będzie chłopak.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:08   #1893
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:

Hej dziewczynki

o jakie słodkości wydaje mi się że to chłopak będzie

Cytat:
D0tk4 piękna fotka

Gratulacje to trzymam kciuki aby było chłopak i bombki nigdzie nie zniknęły nagle

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:15   #1894
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej dziewczynki

Jakie cudo ja w sobotę zobaczę moje, już nie mogę się doczekać

A mnie dzisiaj plecy bolą, miałam 3 tygodnie spokoju i znowu chyba autentycznie wolałabym wymiotować a mnie tylko te plecy męczą.

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2013-12-12 o 13:18
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:52   #1895
kamilla123
Rozeznanie

A mi się dzisiaj śniło, że będę miała dziewczynkę Zobaczymy czy się sprawdzi

W gazecie ciążowej przeczytałam wywiad z Sylwią Gruchałą i powiedziała, że "strasznie dużo przytyła w ciąży - 17 kg". Ja też tyle przytyłam w pierwszej ciąży i wcale nie uważałam, że to "strasznie dużo" Każdy tyle tyle ile powinien. Ja jestem dość szczupła i wysoka i tych 17 nawet nie było widać, wkleję kiedyś zdjęcie na dzień przed porodem

Dziewczyny ładne już macie brzuszki

Ja ostatnio kupiłam sobie w h&m rajstopy i getry ciążowe, ale brzuch mam jeszcze mały, chodzę w zwykłych starych moich leginsach bez problemu, więc nie wiem czy do końca zimy w ogóle mi się to przyda

Malin u mojego przedszkolaka ciągle jakieś choróbska, teraz mamy skierowanie do alergologa. A Ikeę też uwielbiam
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:04   #1896
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ja już nie mieszczę się w żadne spodnie a mam tylko niecałe 1kg na plusie od tygodnia tylko z leginsach latam, mam strasznie wystającą dolną część brzucha a na górze mi nadal żebra widać :p
U mnie to chyba rodzinne, że tak szybko brzuszek zaczyna być widać bo mama i babcia też tak miały a wszystkie jesteśmy tak samo płaskie
Stary 2013-12-12, 15:02   #1897
poziomkka
Zadomowienie

Tak spojrzałam, że dzisiaj 3 z nas mają wizyty Majkela, ANTERIA i eweden trzymam mocno i czekamy na relacje
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:19   #1898
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Ja już nie mieszczę się w żadne spodnie a mam tylko niecałe 1kg na plusie od tygodnia tylko z leginsach latam, mam strasznie wystającą dolną część brzucha a na górze mi nadal żebra widać :p
U mnie to chyba rodzinne, że tak szybko brzuszek zaczyna być widać bo mama i babcia też tak miały a wszystkie jesteśmy tak samo płaskie
Ja siedzę w domu więc śmigam cały czas w leginsach i dresach, na zakupach mam kurtkę na sobie i jakoś wyglądam, ale na święta może już być problem, bo w dresach raczej nie wyjdę

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Tak spojrzałam, że dzisiaj 3 z nas mają wizyty Majkela, ANTERIA i eweden trzymam mocno i czekamy na relacje

Dziewczyny nie chcę żeby tu z mojej wypowiedzi powiało pesymizmem, ale nie nastawiałabym się na poznanie płci na następnej wizycie, raczej dopiero na połówkowym ok. 20 tyg. Większość z nas raczej nie będzie miała wtedy usg. Ja idę teraz na koniec grudnia, będę w 16 tyg i gin nie będzie robił mi usg, no chyba że zapłacę za tą przyjemność 70 zł. Dopiero pod koniec stycznia może coś się ujawni.
Stary 2013-12-12, 15:21   #1899
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:

Hej dziewczynki

słodkości

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A mi się dzisiaj śniło, że będę miała dziewczynkę Zobaczymy czy się sprawdzi

W gazecie ciążowej przeczytałam wywiad z Sylwią Gruchałą i powiedziała, że "strasznie dużo przytyła w ciąży - 17 kg". Ja też tyle przytyłam w pierwszej ciąży i wcale nie uważałam, że to "strasznie dużo" Każdy tyle tyle ile powinien. Ja jestem dość szczupła i wysoka i tych 17 nawet nie było widać, wkleję kiedyś zdjęcie na dzień przed porodem

Dziewczyny ładne już macie brzuszki

Ja ostatnio kupiłam sobie w h&m rajstopy i getry ciążowe, ale brzuch mam jeszcze mały, chodzę w zwykłych starych moich leginsach bez problemu, więc nie wiem czy do końca zimy w ogóle mi się to przyda

Malin u mojego przedszkolaka ciągle jakieś choróbska, teraz mamy skierowanie do alergologa. A Ikeę też uwielbiam
ja w pierwszej ciaży +22 kg

Cytat:
jak szczupła jestes to musi być widać dzidzia rośnie

Ja nadal kicham,psikam... leże w wyrku,ale juz mnie wszystko boli od lezakowania.
Dzis mi rodzinny lekarz powiedzial ze w ciązy nie wolno sie ,,wypocić'' a ja wczoraj sie pociłam nie wiedzialam
Stary 2013-12-12, 15:29   #1900
kamilla123
Rozeznanie

Sylvunia możesz sobie psikać wodę morską do nosa to trochę Ci przeczyści. A jak masz inhalator to np. samą sól fizjologiczną. Ja zaopatrzyłam się dzisiaj w tabletki ISLA, jutro mam do odbioru syrop Prenalen, od wczoraj piję herbatę z sokiem malinowym i mam nadzieję, że będzie lepiej
Stary 2013-12-12, 15:49   #1901
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
To za dziewczynkę ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe było

ja mam bo każdy mi chłopca przewiduje a u męża same chłopy w rodzinie i nie wierze abym miała tyle szczęścia i była u nas dziewczynka
A może jednak także

Cytat:
i czekamy na relację z fotkami !!

Cytat:
Ja siedzę w domu więc śmigam cały czas w leginsach i dresach, na zakupach mam kurtkę na sobie i jakoś wyglądam, ale na święta może już być problem, bo w dresach raczej nie wyjdę

Dziewczyny nie chcę żeby tu z mojej wypowiedzi powiało pesymizmem, ale nie nastawiałabym się na poznanie płci na następnej wizycie, raczej dopiero na połówkowym ok. 20 tyg. Większość z nas raczej nie będzie miała wtedy usg. Ja idę teraz na koniec grudnia, będę w 16 tyg i gin nie będzie robił mi usg, no chyba że zapłacę za tą przyjemność 70 zł. Dopiero pod koniec stycznia może coś się ujawni.
Ja idę w 17 t a że chodzę prywatnie to mam na każdej wizycie usg także po cichu liczę, że się ujawni a jak nie to trudno

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 15:50   #1902
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Sylvunia możesz sobie psikać wodę morską do nosa to trochę Ci przeczyści. A jak masz inhalator to np. samą sól fizjologiczną. Ja zaopatrzyłam się dzisiaj w tabletki ISLA, jutro mam do odbioru syrop Prenalen, od wczoraj piję herbatę z sokiem malinowym i mam nadzieję, że będzie lepiej
ja raczę się tylko herbatką z sokiem z malin nie mam inhalatora niestety...
lekarka mi powiedziała ze mam otrivin kupic do nosa,ale wole unikać takich środków
Stary 2013-12-12, 15:52   #1903
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, ależ macie już piękne brzuszki I Wasze USG są takie śliczne, lekarze muszą mieć porządny sprzęt, że tak pięknie widać, mój chyba ma gorszy bo poprzednie USG jakieś takie niewyraźne, a może dzidzia po prostu mniejsza była... Zobaczę następnym razem
Stary 2013-12-12, 16:17   #1904
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ależ macie już piękne brzuszki I Wasze USG są takie śliczne, lekarze muszą mieć porządny sprzęt, że tak pięknie widać, mój chyba ma gorszy bo poprzednie USG jakieś takie niewyraźne, a może dzidzia po prostu mniejsza była... Zobaczę następnym razem

Też jestem pełna podziwu

Dziewczyny świetne zdjęcia - usg mega wyraźne aż miło podpatrzeć a brzuszki to już w ogóle mnie dopiero się delikatnie zarysowuje także praktycznie w ogóle go jeszcze nie widać przez ciuchy. Za to zaopatruje się w ciepłe legginsy, bo wszystko mnie kuje nie wspomnę, że się już w nic się nie mieszczę...

Kurcze ciekawe kiedy ja będę miała kolejne usg ciekawa jestem tej mojej Kruszynki
A tymczasem idę się zdrzemnąć, bo jestem bez sił. Poza tym mam mniejszy apetyt i w zasadzie jadłabym tylko kisiel cytrynowy...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:42   #1905
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal pani powiedziała ze bardzo aktywne dziecko sie nam szykuje preziornosc karkowa wyszła 1.5 więc pięknie. Pobrali mi krew i w ciagu 2 tyg będziemy mieli wyniki więc pozostaje tylko czekać choć wszystko wyglada bardzo dobrze mina Marcina na usg bezcenna juz sie doszukal ze to chłopiec choć pani powiedziała ze w takiej pozycji nie ma szans zetknąc zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap
super wieści a zdjęcie kruszynki

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie was,rozłożyło mnie całkiem.
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie...
A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/

I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
Zdrówka tak jak dziewczyny pisały, nie ma wpływu

Cytat:
Witajcie dziewczyny udzielałam się na początku wątku, niestety później dopadła mnie długa przeprowadzka i brak internetu
Aktualnie kończę 12tc a moje maleństwo 3 tyg temu miało 2cm i piękne serduszko Następna wizyta w tą sobotę i już się nie mogę doczekać.
A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza
Witamy z powrotem

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Nie odzywałam się jakiś czas, bo jakoś tak... Czuje się kiepsko, szczególnie rano, nie mogę umyć zębów, a nawet wydmuchać nosa czy zakaszleć, bo mam od razu odruch wymiotny... Jak coś zjem to jest już zdecydowanie lepiej i w ciągu dnia też w porządku... Jestem już w 14tc, a brzuch chyba mam bardziej gruby niż ciążowy
Jutro idę do lekarza więc proszę o trzymanie kciuków o 16:30, zwłaszcza, że zamierzam poprosić o L4 w pracy nadrabiam teraz wszystkie "zaległości", muszę zostawić porządek, bo później dziewczyny będą niestety musiały robić i moją robotę... Mam już trochę wyrzuty z tego powodu :/
Może jeszcze zdąrzyłam

Cytat:
Zakupiłam dzis tą emulsje dla kobiet w ciazy beybyderm fur mama... Strasznie gęste to jest,na początku cieżko idzie smarowanie ale wchłania sie ok.Nie wiem jak z nawilzaniem bo to dzis 1 dzien stosowania
Ja na razie ją odstawiłam, bo przeszkadza mi jej zapach. Dostaję od niej mdłości

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No to przed wyjsciem pokaze brzuchol jeszcze. Hmmm wydawal mi sie mniejszy, chyba nie jestem obiektywna w ocenie haha
Śliczny brzucholek, już widać, że to nie z przejedzenia

Cytat:
Ja z wczorajszej wizyty wróciłam z dobrymi wiadomościami. Po krwiakach jest już tylko ślad, od dziś zaczynam procedurę odstawiania Duphastonu, zostanie mi już tylko luteina. Zrobił mi pierwszy raz usg przez brzuch, ale jakoś słabo było widać, w sumie to sprawdził, czy serduszko bije i tyle. No niby słusznie, bo w zeszłym tyg miałam przecież genetyczne, to co będzie dzidzię męczył, ale jakoś tak dziwnie, że nie mogłam długo popatrzeć Pytałam, czy mąż może przyjść na następne usg, to mi powiedział, żeby go przyprowadzić na połówkowe. No i kazał odstawić kwas foliowy i zacząć brać prenatal DHA, kupiłam ale na widok tych wieeeeelkich tabletek się przeraziłam jak ja je przełknę, to będzie cud
Super wieści

Cytat:
Kolejna super wiadomość Spory groszek to niebieskie gratulacje
-------------------
To i ja melduję się. Właśnie spadł mi wielki kamień z serducha
Fasolka ma 5,8cm, przezierność 1.9, rączki, nóżki wszystko na swoim miejscu A jaka grzeczna była, pan dr stwierdził, że dawno tak grzecznego dziecka nie widział. Idealnie ustawiła się do zdjęć (postaram się jutro wstawić) Z Adasiem w tym samym czasie dostałam zdjęcie siusiaczka i lekarz nie pozostawił mi wtedy złudzeń, że coś się może zmienić. A teraz pan dr stwierdził, że cech męskich nie widzi i prawdopodobnie będzie dziewczynka, ale żeby nie zapeszyć Choć jak jej coś urośnie między nóżkami to nie będę płakać
Mam już kartę ciąży i termin wpisany na 23.06.14 - czyli dzień taty. Ciekawe czy fasolka zrobi tacie prezenta (na liście niech zostanie termin z OM i tak dziecko zdecyduje). A i przez te wymioty mam -1,5kg.Pan dr sam mnie zapytał, do kiedy mam zamiar pracować, a ja mówię, że po nowym roku chciałabym już posiedzieć w domu, a pan dr na to: ja swoim pacjentkom nie każę pracować, korzystajcie kobiety padłam jak to usłyszałam. A ja się tak bałam Z resztą mam lekarza jajcarza, więc zawsze jest wesoło No to zostaje mi teraz mocno myśleć do następnej wizyty, którą mam 09.01.14.Poproszę o dopisanie

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2013-12-12 o 16:44
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:17   #1906
bazile
Zadomowienie

Cytat:
chyba latwiej jest lekarzom okreslic plec na chlopca,bo dziewczynkom zawsze moze cos wyrosnac mi w pierwszej ciazy wypatrzyl chlopca w 16 tyg i to byl juz bardzo konkretny widok,nie bylo nawet cienia watpliowosci.Dlatego mam wielka nadzieje,ze jak bede na nast.usg w 19-20 tyg to poznamy plec.
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Fasolka ma 5,8cm, przezierność 1.9, rączki, nóżki wszystko na swoim miejscu A jaka grzeczna była, pan dr stwierdził, że dawno tak grzecznego dziecka nie widział. Idealnie ustawiła się do zdjęć (postaram się jutro wstawić) Z Adasiem w tym samym czasie dostałam zdjęcie siusiaczka i lekarz nie pozostawił mi wtedy złudzeń, że coś się może zmienić. A teraz pan dr stwierdził, że cech męskich nie widzi i prawdopodobnie będzie dziewczynka, ale żeby nie zapeszyć Choć jak jej coś urośnie między nóżkami to nie będę płakać
Mam już kartę ciąży i termin wpisany na 23.06.14 - czyli dzień taty. Ciekawe czy fasolka zrobi tacie prezenta (na liście niech zostanie termin z OM i tak dziecko zdecyduje). A i przez te wymioty mam -1,5kg.Pan dr sam mnie zapytał, do kiedy mam zamiar pracować, a ja mówię, że po nowym roku chciałabym już posiedzieć w domu, a pan dr na to: ja swoim pacjentkom nie każę pracować, korzystajcie kobiety padłam jak to usłyszałam. A ja się tak bałam Z resztą mam lekarza jajcarza, więc zawsze jest wesoło No to zostaje mi teraz mocno myśleć do następnej wizyty, którą mam 09.01.14.Poproszę o dopisanie
gratki za udana wizyte i swietnego lekarza.
Bede jutro wypatrywac zdjecia

Anteria a jak u Ciebie?

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:40   #1907
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Super, że z dzidzia wszystko dobrze! Rany, takie usg, to taki kamien z serca, ze ja pierdziuuuuuuu!

Cytat:

Nie wiem dlaczego, ale od razu pomyślałam, że to chłopiec
Cytat:
Dotk4 śliczny !!! Też sobie pomyślałam o chłopcu
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
o jakie słodkości wydaje mi się że to chłopak będzie
Dzieki dziewczyny Ale by było super, jakby to chłopczyk był choc jak sie okaże, że dziewczynka, to przecież nie zapłaczę

Cytat:
Ja tez juz ledwo sie dopinam, a na wadze ruchu żadnego. Wczoraj sobie kupiłam ciążowe legginsy - szał

Cytat:
Super Teraz czekamy na słit focię [a termin masz na naszą rocznicę ślubu, to piękna data nasz mały też miał początkowo termin na 23ego, ale rośnie jak na drożdzach, termin mi zmienili na 20ego ]
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:41   #1908
alingles
Zadomowienie

Witam się z Wami z łóżka..
Od wtorku jestem wyłączona z użycia. Wymioty, wymioty i... Wymioty. :/ lekarz zalecił elektrolity i tyle. Dobrze, że malenstwo ma się cało.

Gratuluję Wam wizyt i pięknych brzuszkow. Po mnie jeszcze nie widać. Chuda nigdy nie byłam, a dzidzia wypchnela mi 'tłuszcz do przodu'.

Tak się zastawiam, jutro powinnam jechac na studia. Ale chyba sobie daruję, a egzamin przełoże na styczeń. W sumie czekają 3 godziny pociągiem i 12 godzin na uczelni. :/
Co robic?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:37   #1909
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziewczynki u nas wszystko ok pisze z telefonu wiec powiem tylko że jutro złoże wam pełną relację z wizyty i powiem co u mnie. Puki co idę spać dobrej nocki życzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 18:49   #1910
kamilla123
Rozeznanie

Zubi też chodzę prywatnie, ale w pierwszej ciąży nie robił mi usg na każdej wizycie, teraz pewnie też tak będzie. Ale taka wizyta bez usg to taka "pół-wizyta", ale muszę wytrzymać

Też mi się wydaje, że chłopcy są bardziej "pewni" na usg. Mi powiedział, że będzie syn na 300%. A koleżanki, które miały córki zawsze dowiadywały się albo później, albo było to nie na 100%

Alinges proponuję zostać w domu, nauka to nie wszystko, a odpoczynek na pewno Ci się przyda, bo jesteś oałabiona
Stary 2013-12-12, 18:59   #1911
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
-------------------

------

Co do płci to ja kiedyś czytałam, że te narządy są w tych początkowych tygodniach bardzo podobne i żeńskie bardzo przypominają męskie przyrodzenie. Także może się okazać, że chłopiec okazuje się być dziewczynką.
Stary 2013-12-12, 19:40   #1912
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

------

Co do płci to ja kiedyś czytałam, że te narządy są w tych początkowych tygodniach bardzo podobne i żeńskie bardzo przypominają męskie przyrodzenie. Także może się okazać, że chłopiec okazuje się być dziewczynką.
też gdzies to czytałam

wcinam orzeszki solone... taki napad mialam nie moglam sie oprzec
Stary 2013-12-12, 21:36   #1913
zubi89
Zakorzenienie

http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:10   #1914
Aldrin
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Miałam pytać czy chodzisz na nfz ale doczytałam, że prywatnie
mój na każdej wizycie robi usg, więc na kolejnej na pewno będzie ale czy zobaczy co tam się kryje to się okaże, najwyżej te kilka tygodni do połówkowego wytrzymamy

Cytat:

Ja nadal kicham,psikam... leże w wyrku,ale juz mnie wszystko boli od lezakowania.
Dzis mi rodzinny lekarz powiedzial ze w ciązy nie wolno sie ,,wypocić'' a ja wczoraj sie pociłam nie wiedzialam

nie wolno się wypocić? no coś Ty a ja tak właśnie się kuruje gdy tylko cokolwiek mnie chce złapać

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Ja idę w 17 t a że chodzę prywatnie to mam na każdej wizycie usg także po cichu liczę, że się ujawni a jak nie to trudno
czasem i w 13 już lekarz coś widzi, więc miejmy nadzieje

Cytat:
Super się czyta takie informacje o szczęśliwych wizytach
i cichutko gratuluje córeczki
Stary 2013-12-13, 07:44   #1915
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam

nie wolno się wypocić? no coś Ty a ja tak właśnie się kuruje gdy tylko cokolwiek mnie chce złapać

wczoraj lekarka rodzinna mi powiedziała że jak pije herbatke z malinami mam czasem nie wygrzewać się w wyrku,bo nie wolno sie ,,wypocić''
przegrzewa sie czy coś wtedy i to prowadzi do poronień... słowa doktorki...

sama juz nie wiem co robić,bo jak poleguję w wyrku to widze po sobie ze lepiej sie czuje niż jak latam całe dnie.
Może jeszcze ktoś na ten temat sie wypowie?
Stary 2013-12-13, 08:02   #1916
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj lekarka rodzinna mi powiedziała że jak pije herbatke z malinami mam czasem nie wygrzewać się w wyrku,bo nie wolno sie ,,wypocić''
przegrzewa sie czy coś wtedy i to prowadzi do poronień... słowa doktorki...

sama juz nie wiem co robić,bo jak poleguję w wyrku to widze po sobie ze lepiej sie czuje niż jak latam całe dnie.
Może jeszcze ktoś na ten temat sie wypowie?
Co do przgrzewania to slyszalam. O wypacaniu pierwsze slysze ale dla mnie to troche co innego bo to choroba ktora organizm musi zwalczyc. Jak jest Ci goraco to nie ma co lezec na sile ale uwazam ze trzeba sie wsluchac w organizm.

Patrzylam w necie i nic sensownego na temat wypacania nie znalazlam. Ale moze ktoras z dziewczyn ma jakas bardziej konkretna wiedze na ten temat.
Stary 2013-12-13, 08:02   #1917
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny, w końcu mam siłę i ochotę na opisanie mojej wizyty wczorajszej. A więc tak poszłam na wizytę a tam okazało się że zamiast mojego lekarza przyjmuje inny lekarz, jego syn. Zorientowałam się że w sumie pewnie tak już teraz będzie że raz pójdę do tego lekarza raz do jego ojca. W każdym bądź razie, zmierzono mi ciśnienie które okazało się strasznie niskie 94/64 więc ogólnie pielęgniarka trochę się zasmuciła, ale to nic mam nadzieję że to tylko jednorazowy wybryk mojej natury, no i tak z lekarzem tym widzę się w sumie za tydz na tych badaniach genetycznych więc tylko wymieniliśmy się odrobinę informacjami i zrobił mi usg. Maleństwo moje rośnie ma już prawie 4,5 cm a jestem obecnie w 13 tygodniu. Lekarz stwierdził że chyba zmieni mi termin porodu tylko nie wiem jeszcze czy do przodu czy do tyłu ale to okaże się za tydz. I najciekawsze jest to że on powiedział że nie powinnam pracować z moją wadą macicy tylko od razu już mogę iść na zwolnienie lekarskie (jego ojciec nie widział powodu żebym szła na to zwolnienie) A on tak po prostu sam od siebie wyskakuje z takim tekstem że nie powinnam pracować. Niestety obecnie jest ciężko w pracy bo idą święta, ale myślę żę gdzieś w styczniu pójdę już na to zwolnienie Ogólnie z maleństwem wszystko ok, ale nie dostałam zdjęcia, a i w końcu usłyszeliśmy jak bije jego serduszko

Wybaczcie że się nie odnoszę, ale ciągle mam problemy ze zmęczeniem, wymiotami i bólami. Swoją drogą lekarz stwierdził że te bóle ze względu na moje macice mogą być dwa razy mocniejsze dla tego ogólnie chce wysłać mnie na zwolnienie. Do tego pomału kończę 1 trymestr a moja waga w dalszym ciągu wskazuje -4 kg, od ostatniej wizyty ani nie schudłam ani nie przytyłam, jedynie brzuch mi urósł i to bardzo
Stary 2013-12-13, 08:10   #1918
Sola1
Zakorzenienie

Jeszcze dodam ze w poprzedniej ciazy tez mnie czesto cos lapalo na szczescie szybko udawalo mi sie zwalczyc. Juz dokladnie nie pamietam jak bylo Ale podejrzewam ze lezalam w lozku jak czulam taka potrzebe

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A jeszcze sie zapytam po tym soku z malin i lezeniu w lozku masz jakies duze pocenie? Bo mnie po tego typu rzeczach robi sie cieplo ale nie cieknie ze mnie jak np po aspirynie
Stary 2013-12-13, 08:39   #1919
__Sylwia__88
Zadomowienie

ANTERIA gratulacje pozytywnie zaliczonej wizyty. Jak tylko masz szanse isc na zwolnienie to idz. Nie ma co ryzykować skoro lekarz mówi że nie powinnaś pracować.

Sola1 też gdzieś czytałam że ogólnie w ciąży nie powinno się przegrzewać organizmu, ale nie pamiętam już dlaczego.

A ja dziś nawet dłużej pospałam, bo do 8. A tak to zawsze po 6 się budzę. Od wczoraj nie czuje się za dobrze. Do zawrotów i bólu głowy, mdłości doszedł ból w krzyżu i kręgosłupa.

Wybrałabym się na jakieś zakupy, mam w głowie pare pomysłów na dekoracje świąteczne ale ani chęci ani siły ani gotówki nie mam żęby się ruszyć z domu. A poza tym sprzedaliśmy drugi samochód, mąż jednym jeździ do pracy więc wyprawa autobusem do miasta mi się nie uśmiecha. A i piszecie o wyprzedaży w H&M a ja do najbliższego mam 30 km więc pewnie obejdę się smakiem zakupów wyprzedażowych.

A Wy jak się czujecie w piątek 13?

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2013-12-13 o 08:44
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:07   #1920
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

A Wy jak się czujecie w piątek 13?
Akurat zupełnie przypadkiem ja dziś od rana mam słaby humor

Tak piszecie o różnych zakupach, ja w końcu powoli mogę zacząć wychodzić, więc na początek jakoś w przyszłym tygodniu wybiorę się po jakieś ciuszki dla siebie no i prezenty trzeba kupić Poszłabym w weekend, ale teraz przed świętami to nawet nie próbuję, bo za dużoooooooo ludzi

No i wczoraj ubraliśmy choinkę, a co tam, że wcześnie
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości