|
|
#181 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Oświadczyny trochę inaczej :)
A gdzie tam widzicie hejt? Bo ja widzę swoje zachwyty jak na razie, ale może źle widzę.
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też....
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Przebrnęłam przez wszystkie strony i osobiście uważam, że jeśli facet "zwleka" z zaręczynami, to po prostu albo JESZCZE nie chcę brać ślubu, albo W OGÓLE nie chce, albo CHCE, tylko nie jest pewien czy z Tobą.
Ważne jest przede wszystkim obgadanie tematu ślubu, przyszłego życia, czy na pewno obie strony widzą siebie razem za kilkanaście lat i jak to życie ma wyglądać. I też uważam, że oświadczanie się kobiety mężczyźnie jest aktem jej desperacji, aczkolwiek niektóre kobiety zamiast się oświadczać doprowadzają do "wpadki" i tym samym wymuszają ślub na facecie Znam kilka takich kobiet niestety..
|
|
#184 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Skoro to jest zachwytek to nie wiem gdzie ty wyżej hejt widziałaś, skoro dziewczyny tylko pomysły na sygnety zaręczynowe rzucały, więc ja nie widze hejtu tylko chęć pomocy
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Może jestem staroświecka ale wolę aby facet mi się oświadczył ja urodzę mu za to dzieciAle swoją drogą Tż żartuje że my przełamiemy lody i ja się mu oświadczę |
|
|
|
|
#186 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Natomiast hejt był w jechaniu po chłopaku autorki od królewien i tym podobnych. Doskonale wiesz o co mi chodziło.
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widzę w mojej wypowiedzi hejtu z chłopaka, którego nie znam i który w wątku nie uczestniczy, a jedynie kpinę z autorki podejścia i wciskania go w ramy 'królewny', której kupuje się kwiaty i przed którą się klęka - taką samą kpinę jak Wasze podziwianie sygnetów
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Autorka napisała wprost, że jej facetowi odpowiada jej inicjatywa, ucieszył się z kwiatów itd. No dziwne, ale dlaczego jej nie wierzyć i twierdzić, że go takie kobiece zachowanie pozbawia męskości? Prawdziwy facet i w różowej koszuli będzie męski. Jak im to pasuje, to super. Jeśli oni oboje uważają, że nie zaburza to proporcji, to po co sugerować jej, że ma się ubrać do ślubu w garniak, jego w kieckę i ona jego przez próg powinna przenosić? Wolą taką formę zaręczyn, ona jest pewna że jemu się spodoba, no to git majonez, nie?
|
|
|
|
#189 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Myślę że mogła też mylnie jego reakcję na kwiaty zrozumieć, może nie jest z tych jajcatych facetów co to wprost mówią co myślą, bo nie chcą drugiej osobie sprawić przykrości więc mógł się tylko uśmiechnąć i tyle:P
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nas pytała o nasze zdanie, a moje jest takie, że to kosmicznie śmieszna sprawa Jakby woleli taką formę, odpowiadała im etc to by nie pytała. Spytała, więc oto nasze odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#191 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
) i przenieść go przez próg, wcale jej czytania nie uprzyjemnią, bez względu na to w jak dobrej wierze te sugestie były napisane ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#192 | |
|
Wredny kotecek
|
Nie?
![]() Cytat:
A nie że oboje nie widzą nic złego bo facet nawet nie wie co się święci :P A to że jest nieśmiały tym bardziej utwierdza mnie w tym że nawet jeśli uzna to za śmieszne to jej tego wprost nie powie
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
od razu mi się skojarzyło z tym:
![]() ja generalnie jestem na nie. my z tż-tem wiele kwestii na temat zaręczyn i ślubu mamy już obgadanych, on wie jakie pierścionki mi się podobają, wie jakie miejsca są dla mnie romantyczne, ja wiem, że on chce wziąć ze mną ślub i że kiedyś sam mi się oświadczy szczegóły typu kwiaty, klękanie, muzyka, etc, zostają do ustalenia dla niego, on chce to ustalać jeśli podczas tych rozmów wyszłoby, że chcemy inaczej, to by było inaczej. ale my wiemy jak chcemy, a w tym wypadku czy on też chce tak jak autorka?
|
|
|
|
|
#194 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
No nie, pytała o formę, oprawę
a nie o to czy w ogóle sama idea kobiecych oświadczyn jest ok.Cytat:
"Nigdzie nie napisałam, że oświadczyny kobiety degradują męskość partnera. Wcale tak nie uważam i mój TŻ raczej też nie." "Mój TŻ jest dosyć liberalny w tych kwestiach co bardzo mi się podoba. Nie sądzę, że by się obraził czy źle to odebrał. Raczej byłby wniebowzięty. " "po jego podejściu do równouprawnienia mogę zdecydowanie powiedzieć, że nie zareagowałby negatywnie. " "Kupiłam mu bukiet czerwonych róż tak bez okazji . Jaka była reakcja? Niezwykle pozytywna, TŻtowi zrobiło się miło, a kwiatki stoją u niego na biurku z wazonie. Jakoś nie poczuł się wykastrowany. "Wiadomo, że dla nas może to brzmieć co najmniej egzotycznie, ale dlaczego zakładać od razu, że on autorkę swoją postawą okłamuje, albo zachowuje się tak a nie inaczej bo się boi jej reakcji, czy nie chce zrobić jej przykrości? A może jemu faktycznie się to podoba? Skąd pewność, że taka sytuacja jest niemożliwa? Ja tam się na różne niestereotypowe sytuacje w życiu napatrzyłam ![]() BTW, niedawno w drugim zaręczynowym wątku była dyskusja na temat wybierania pierścionka przez kobietę - niektóre uważają to za oczywistość, jak najbardziej normalne i zdrowe zachowanie, inne twierdzą, że i one i ich partnerzy traktowaliby to jako kastrację faceta. No i ? Kto kłamie?
|
|
|
|
#195 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego pytania - ja świat badam organoleptycznie. I jak w życiu wiele kobiet widziałam i takie co same pierścionek kupują i takie co nie, to chłopa co lubi różyczki dostawać i ucieszy się z oświadczyn jeszcze nie spotkałam ![]() A poza tym, o czym my dyskutujemy. Jakby facet chciał ślubu to by się oświadczył. Skoro tego nie robi, to już pomijając formę, oświadczyn nie chce
|
|
|
|
|
|
#197 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiadomo że jeśli się wprost tematu nie obgadało, to granitowej pewności nie ma. A i po obgadaniu może być różnie
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Przyjął
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze masz 27 lat, a wiec wiek w jakim wiekszosc kobiet, juz o tym powaznie mysli. Wiec rozumiem, ze chcesz to wszystko troche przyspieszyc decydujac sie na oswiadczyny w twoim wykonaniu. Moim zdaniem, jak wyczujesz, rozmawiajac na te tematy, ze on powaznie planuje z toba slub, to mozesz spokojnie zdecydowac sie na taki "przyspieszajacy" krok, czyli nietypowe, zabawne oswiadczyny w wykonaniu kobiety. On w takim wypadku, moim zdaniem tego zle nie wezmie, raczej bedzie to zabawna i sympatyczna sytuacja, ktora bedziecie wspominac przez wiele lat. A osobom postronnym wcale nie musicie o tym opowiadac, jak boisz sie reakcji otoczenia, to niech dla otoczenia bedzie, ze to on ci sie oswiadczyl. ![]() Gorzej jak on slubu z toba wogole nie planuje, lub jak narazie mysli, ze byc moze sie kiedys z toba ozeni. Wtedy taki krok moze byc przez niego zle odebrany, ale to nie temu, ze to ty sie jemu oswiadczylas, tylko temu, ze on w tej chwili slubu z toba nie chce, lub nie chce wcale. W przypadku, jak to jest tylko niesmiala osoba, lub tylko lekko niezdecydowana, to takie oswadczyny, moga byc moim zdaniem dobrym pomyslem. Wydaje mi sie, ze w obecnych czasach malo ktory facet poczul by sie w przypadku takich oswiadczyn niemesko. Tylko uwazaj, zeby za bardzo nie wbil sie w dume, ze jest taki cudowny, ze ty go o reke prosisz. Wiec ja bym z tym klekaniem i kwiatami, to naprawde dala sobie spokoj, tym bardziej, ze w obecnych czasach to i facet malo, ktory kleka. Ale wycieczka, restauracja w jakims romantycznym miescie plus sygnet, jezeli twoj facet lubi i nosi sygnety, a jak nie to wlasnie jakis elegancki zegarek, w ktorego pudelku moglaby byc np. twoja kartka z oswiadczynami, czemu nie? Moim zdaniem, takie oswiadczyny kobiety, jak zwiazek jest udany i wie w jakim kierunku zmierza, to jest to oryginalny i zabawny pomysl.Po takich oswiadczynach w kazdym badz razie, bedziesz miala jasna odpowiedz i albo beda przygotowania do slubu, albo facet jak o slubie wogole z toba nie mysli wystraszy sie i ucieknie. Ale w obu przypadkach moim zdaniem tylko wyjdzie ci to na dobre, bo w wieku 27 lat, moim zdaniem raczej nie warto marnowac czasu, na kogos, kto slubu z nami nie chce, jak samemu sie tego chce.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2013-12-13 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
słowa raczej oznazają opinię autorki na podstawie zachowania jej faceta,oraz ogólnych opinii.ona nie wie jakie jest jego zdania na konkretny problem,gdyby tak było to nie byłoby wątku ,ale co ja tam wiem ![]() Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#200 |
|
po drugiej stronie szafy
|
To hejt, czy offtop? Zdecyduj się może
A mój offtop oczywiście zgłosić masz pełne prawo, w końcu mod też człowiek i może popełniać błędy. Jeśli nie wiesz komu zgłosić, służę informacją.
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem gdzie zgłasza się problemy i znam swoje prawa
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
Jesteście wredne, zazdrosne babska. Nawet mi sie Was nie chce komentowac. Pewnie 200 lat temu tez bylo duzo krzykaczek, ktore wysmiewaly kobiety chcace isc do pracy. Na szczescie czasy sie zmieniaja. Nie pytam wcale czy oswiadczyny kobiece sa zle czy dobre, ja zamierzam sie oswiadczyc TŻtowi i nie widze w tym nic nienormalnego. Moze same kupcie pierw mezczyznie kwiaty to zobaczycie, ze reakcja moze byc zupelnie inne niz stereotypy, ktore nakazuja mezczyznie odpowiadac jaki to bylby wykastrowany. Kupcie same kwiaty i zobaczycie, ze nie jeden sie ucieszy. Co jest zlego w takim gescie?
Odnosnie klekania to tez uwazam, ze to moze troche za daleko, ale jednak w takiej chwili potrzeba troche wiecej magii niz wyjecie z kieszeni zegarka i wyrecytowanie kilku slowek, dlatego nie wiem czy bym w takiej sytuacji klekala, chyba tak. Odnosnie sygnet vs zegarek to chyba lepszy bedzie jakis lepszy zegarek. W rodzinie TZta nie ma tradycji noszenia sygnetow ani posiadania (troche go podpytalam ostatnio ).
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli już decydujesz się na tak niekonwencjonalne zaręczyny, to chyba równie dobrze możesz wybrać niekonwencjonalny moment i formę :p
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam bym nie chciała robić takiej sierotki z mojego partnera, pewnie by padł na zawał jakbym przed nim klęknęła i poprosiła go o rękę Poszłabyś też do jego ojca z wódką prosić o rękę syna?
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja post autorki o kwiatkach przeczytałam zaraz po publikacji go i nie chciałam być niemiła i powstrzymałam się od komentarza, bo miałam pewne wątpliwości czy mi się to nie śniło, bo normalnie wierzyć mi się nie chciało ![]() [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44125143]Ja tez mojego zapytalam, reakcja - yyyy zgupialas?? Nie rob wstydu ![]() [/QUOTE] To samo u mnie ![]()
|
|
|
#206 |
|
Wredny kotecek
|
Zazdrosne? O co?
ja juz męża mam, o rękę go nie prosiłam więc nie wiem czego mogłabym ci zazdrościć, bo chyba nie desperacji z okazji zbliżającej się 30 zalozylas specjalnie nowe konto czyli chyba że starego się wstydzilas :P a wręczanie facetowi czerwonych róż dalej uważam za żałosne
|
|
|
|
|
#207 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie zauważyłam żebym występowała w liczbie mnogiej, tym bardziej nie zauważyłam żebym kiedykolwiek twierdziła że mi wszystko wolno. Jeśli masz jakieś zarzuty, zgłoś - tego typu podjazdy na ogólnym są średnio potrzebne. Tyle z mojej strony tutaj na ten temat.
Cytat:
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Łoł, ktos tu sie zdenerwowal. Ja juz pisaly kolezanki wyzej - nie mam czego zazdroscic, swoje zareczyny mam juz za soba i za nic w swiecie bym ich nie "wymienila". Wybacz, to po prostu traci despera "no bo ilez mam jeszcze czekac na ten pierscionek (foch)". Dlaczego zakladasz, ze znasz naszych mezczyzn lepiej? Ja wiem jakie moj partner ma podejscie do kwiatkow - uwaza je za typowy "atrybut" kobiecy. Wieloktornie dostawalam od niego piekne bukiety i wiem jakie to ma dla niego znaczenie. I w zwiazki z tym, ze znam mokego faceta, to wiem ze gdybym mu wyskoczyla jak filip z konopii z bukietem roz to niestety, ale uznalby ze oszalalam, bo to zupelnie nie jego bajka. Jakbym mu kupila butelke dobrego łyskacza - oo tak
nie mam Ci zatem czego zazdroscic, po prostu w zyciu bym czegos takiego nie zrobila i nie z braku odwagi - po prostu dla mnie pomysl nietrafiony i idiotyczny. Natomiast Ty rob jak uwazasz jednak pamietaj, ze wyglada to po prostu na akt (duzej) desperacji. I naprawde porownujesz pojscie kobiet do pracy do klekania przed facetem i proszenia go o reke?? Serio? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
W naszej kulturze z dawaniem kwiatów wiąże się kilka zasad. Można wręcz popełnić faux pas wręczając kwiaty bez znajomości znaczenia, jaki ma ich kolor, lub wręczając na daną okazję nieodpowiedni rodzaj kwiatów. Jednak duzo większym nietaktem dla większości osób jest wręczanie kwiatów mężczyźnie (są wyjątki). To nie jest wymysł żadnych bab, to zasada taka sama jak ta, że np. poznając teściów nie przyjdziesz z flaszką wódki dla teściowej i bombonierką dla teścia (tzn. Ty akurat może przyjdziesz). Jeśli chcesz łamać zasady savoir vivre to droga wolna, konstytucja tego nie zabrania, ale nie dziw się, że będziesz słyszała słowa krytyki.
Aha, mi klękanie przed facetem się dosyć jednoznacznie kojarzy. I nie z oświadczynami. |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Więc tym bardziej jej nie rozumiem:P Ale norma na wizażu, że jak się odpisze nie po myśli autorki to się zaczyna wyzywanie od zazdrośnic![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Znam kilka takich kobiet niestety..
Skoro to jest zachwytek to nie wiem gdzie ty wyżej hejt widziałaś, skoro dziewczyny tylko pomysły na sygnety zaręczynowe rzucały, więc ja nie widze hejtu tylko chęć pomocy

) i przenieść go przez próg, wcale jej czytania nie uprzyjemnią, bez względu na to w jak dobrej wierze te sugestie były napisane