Oświadczyny trochę inaczej :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 12:13   #181
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Oświadczyny trochę inaczej :)

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
Może już dość tego hejtu?
Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Właśnie miałam to napisać Myślałam że moderator powinien dawać dobry przykład a nie hejtować na całego
A gdzie tam widzicie hejt? Bo ja widzę swoje zachwyty jak na razie, ale może źle widzę.
Stary 2013-12-13, 12:15   #182
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A gdzie tam widzicie hejt? Bo ja widzę swoje zachwyty jak na razie, ale może źle widzę.
no ja też....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:17   #183
daab123
Zakorzenienie

Przebrnęłam przez wszystkie strony i osobiście uważam, że jeśli facet "zwleka" z zaręczynami, to po prostu albo JESZCZE nie chcę brać ślubu, albo W OGÓLE nie chce, albo CHCE, tylko nie jest pewien czy z Tobą.
Ważne jest przede wszystkim obgadanie tematu ślubu, przyszłego życia, czy na pewno obie strony widzą siebie razem za kilkanaście lat i jak to życie ma wyglądać.
I też uważam, że oświadczanie się kobiety mężczyźnie jest aktem jej desperacji, aczkolwiek niektóre kobiety zamiast się oświadczać doprowadzają do "wpadki" i tym samym wymuszają ślub na facecie Znam kilka takich kobiet niestety..

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:22   #184
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Z jednej strony racja, z drugiej cóż, są faceci, którzy nawet z sygnetem mają COŚ w sobie http://depechemode123.blog.onet.pl/w...2um8kz6da8.jpg
A tutaj np Skoro to jest zachwytek to nie wiem gdzie ty wyżej hejt widziałaś, skoro dziewczyny tylko pomysły na sygnety zaręczynowe rzucały, więc ja nie widze hejtu tylko chęć pomocy
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:27   #185
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
No właśnie chyba nie i w tym cały 'rzal i bul'

Może jestem staroświecka ale wolę aby facet mi się oświadczył ja urodzę mu za to dzieci
Ale swoją drogą Tż żartuje że my przełamiemy lody i ja się mu oświadczę chyba zrobię mały żarcik na 1 kwietnia

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:27   #186
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A tutaj np Skoro to jest zachwytek to nie wiem gdzie ty wyżej hejt widziałaś, skoro dziewczyny tylko pomysły na sygnety zaręczynowe rzucały, więc ja nie widze hejtu tylko chęć pomocy
Hejt w zachwycie facetem z sygnetem? LOL.

Natomiast hejt był w jechaniu po chłopaku autorki od królewien i tym podobnych. Doskonale wiesz o co mi chodziło.
Stary 2013-12-13, 12:42   #187
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Hejt w zachwycie facetem z sygnetem? LOL.

Natomiast hejt był w jechaniu po chłopaku autorki od królewien i tym podobnych. Doskonale wiesz o co mi chodziło.
Dziwnie to odebrałaś
Nie widzę w mojej wypowiedzi hejtu z chłopaka, którego nie znam i który w wątku nie uczestniczy, a jedynie kpinę z autorki podejścia i wciskania go w ramy 'królewny', której kupuje się kwiaty i przed którą się klęka - taką samą kpinę jak Wasze podziwianie sygnetów
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 12:47   #188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dziwnie to odebrałaś
Nie widzę w mojej wypowiedzi hejtu z chłopaka, którego nie znam i który w wątku nie uczestniczy, a jedynie kpinę z autorki podejścia i wciskania go w ramy 'królewny', której kupuje się kwiaty i przed którą się klęka - taką samą kpinę jak Wasze podziwianie sygnetów
Ja akurat z sygnetu u Gahana absolutnie nie kpię.

Autorka napisała wprost, że jej facetowi odpowiada jej inicjatywa, ucieszył się z kwiatów itd. No dziwne, ale dlaczego jej nie wierzyć i twierdzić, że go takie kobiece zachowanie pozbawia męskości? Prawdziwy facet i w różowej koszuli będzie męski. Jak im to pasuje, to super. Jeśli oni oboje uważają, że nie zaburza to proporcji, to po co sugerować jej, że ma się ubrać do ślubu w garniak, jego w kieckę i ona jego przez próg powinna przenosić? Wolą taką formę zaręczyn, ona jest pewna że jemu się spodoba, no to git majonez, nie?
Stary 2013-12-13, 13:00   #189
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

Autorka napisała wprost, że jej facetowi odpowiada jej inicjatywa, ucieszył się z kwiatów itd. No dziwne, ale dlaczego jej nie wierzyć i twierdzić, że go takie kobiece zachowanie pozbawia męskości? Prawdziwy facet i w różowej koszuli będzie męski. Jak im to pasuje, to super. Jeśli oni oboje uważają, że nie zaburza to proporcji, to po co sugerować jej, że ma się ubrać do ślubu w garniak, jego w kieckę i ona jego przez próg powinna przenosić? Wolą taką formę zaręczyn, ona jest pewna że jemu się spodoba, no to git majonez, nie?
ONA woli Myślę że mogła też mylnie jego reakcję na kwiaty zrozumieć, może nie jest z tych jajcatych facetów co to wprost mówią co myślą, bo nie chcą drugiej osobie sprawić przykrości więc mógł się tylko uśmiechnąć i tyle:P
Stary 2013-12-13, 13:01   #190
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:

No jak to po co? Bo nas pytała o nasze zdanie, a moje jest takie, że to kosmicznie śmieszna sprawa Jakby woleli taką formę, odpowiadała im etc to by nie pytała. Spytała, więc oto nasze odpowiedzi
Stary 2013-12-13, 13:06   #191
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ONA woli Myślę że mogła też mylnie jego reakcję na kwiaty zrozumieć, może nie jest z tych jajcatych facetów co to wprost mówią co myślą, bo nie chcą drugiej osobie sprawić przykrości więc mógł się tylko uśmiechnąć i tyle:P
Pisała, że on nie ma nic przeciwko kobiecej inicjatywie, że to lubi. Jasne, mogła mylnie jego reakcję zrozumieć, ale równie dobrze Wizażanki mogą mylnie zakładać, że każdy facet się czuje bezjajecznie w takich sytuacjach. Myślę że mimo wszystko autorka zna swojego faceta lepiej. I że sugerowanie, że powinna mu kupić złoty ząb (wcześniej wybić mu któryś?) i przenieść go przez próg, wcale jej czytania nie uprzyjemnią, bez względu na to w jak dobrej wierze te sugestie były napisane

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
No jak to po co? Bo nas pytała o nasze zdanie, a moje jest takie, że to kosmicznie śmieszna sprawa
Autorka nie pytała o nasze zdanie co do kobiecych oświadczyn
Stary 2013-12-13, 13:12   #192
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Autorka nie pytała o nasze zdanie co do kobiecych oświadczyn
Nie?
Cytat:
Napisane przez nowekonto_ona Pokaż wiadomość
Wiem, że dla większości z Was to się wyda niedorzeczne, ale kocham bardzo TŻta i nie widzę nic złęgo w tym, żebym to ja zrobiła ten krok tym bardziej, że TŻ w takich kwestiach jest dosyć wstydliwy. Kolejna sprawa to pierscionek zaręczynowy. Chyba głupi pomysł prawda? Myślałam bardziej o zegarku, może sygnecie? Kolejna kwestia to klękanie. Chyba nie wypada kobiecie klękać przed mężczyzną? Ale prosić o rękę też nie, a mimo to chcę TŻta prosić o rękę, więc może klękanie nie będzie do końca złe?
Napisała że ona go bardzo kocha i nie widzi nic złego w tym aby to ona zrobiła ten krok bo on jest nieśmiały A nie że oboje nie widzą nic złego bo facet nawet nie wie co się święci :P A to że jest nieśmiały tym bardziej utwierdza mnie w tym że nawet jeśli uzna to za śmieszne to jej tego wprost nie powie
Stary 2013-12-13, 13:16   #193
201803080934
Konto usunięte

od razu mi się skojarzyło z tym:

ja generalnie jestem na nie. my z tż-tem wiele kwestii na temat zaręczyn i ślubu mamy już obgadanych, on wie jakie pierścionki mi się podobają, wie jakie miejsca są dla mnie romantyczne, ja wiem, że on chce wziąć ze mną ślub i że kiedyś sam mi się oświadczy szczegóły typu kwiaty, klękanie, muzyka, etc, zostają do ustalenia dla niego, on chce to ustalać

jeśli podczas tych rozmów wyszłoby, że chcemy inaczej, to by było inaczej.
ale my wiemy jak chcemy, a w tym wypadku czy on też chce tak jak autorka?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 13:23   #194
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie?
No nie, pytała o formę, oprawę a nie o to czy w ogóle sama idea kobiecych oświadczyn jest ok.

Cytat:
Napisała że ona go bardzo kocha i nie widzi nic złego w tym aby to ona zrobiła ten krok bo on jest nieśmiały
Napisała też:
"Nigdzie nie napisałam, że oświadczyny kobiety degradują męskość partnera. Wcale tak nie uważam i mój TŻ raczej też nie."

"Mój TŻ jest dosyć liberalny w tych kwestiach co bardzo mi się podoba. Nie sądzę, że by się obraził czy źle to odebrał. Raczej byłby wniebowzięty. "

"po jego podejściu do równouprawnienia mogę zdecydowanie powiedzieć, że nie zareagowałby negatywnie. "

"Kupiłam mu bukiet czerwonych róż tak bez okazji . Jaka była reakcja? Niezwykle pozytywna, TŻtowi zrobiło się miło, a kwiatki stoją u niego na biurku z wazonie. Jakoś nie poczuł się wykastrowany. "

Wiadomo, że dla nas może to brzmieć co najmniej egzotycznie, ale dlaczego zakładać od razu, że on autorkę swoją postawą okłamuje, albo zachowuje się tak a nie inaczej bo się boi jej reakcji, czy nie chce zrobić jej przykrości? A może jemu faktycznie się to podoba? Skąd pewność, że taka sytuacja jest niemożliwa? Ja tam się na różne niestereotypowe sytuacje w życiu napatrzyłam

BTW, niedawno w drugim zaręczynowym wątku była dyskusja na temat wybierania pierścionka przez kobietę - niektóre uważają to za oczywistość, jak najbardziej normalne i zdrowe zachowanie, inne twierdzą, że i one i ich partnerzy traktowaliby to jako kastrację faceta. No i ? Kto kłamie?
Stary 2013-12-13, 13:29   #195
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
No nie, pytała o formę, oprawę a nie o to czy w ogóle sama idea kobiecych oświadczyn jest ok.

Napisała też:
"Nigdzie nie napisałam, że oświadczyny kobiety degradują męskość partnera. Wcale tak nie uważam i mój TŻ raczej też nie."

"Mój TŻ jest dosyć liberalny w tych kwestiach co bardzo mi się podoba. Nie sądzę, że by się obraził czy źle to odebrał. Raczej byłby wniebowzięty. "
Stary 2013-12-13, 13:30   #196
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:

Napisała też:

"po jego podejściu do równouprawnienia mogę zdecydowanie powiedzieć, że nie zareagowałby negatywnie. "

"Kupiłam mu bukiet czerwonych róż tak bez okazji . Jaka była reakcja? Niezwykle pozytywna, TŻtowi zrobiło się miło, a kwiatki stoją u niego na biurku z wazonie. Jakoś nie poczuł się wykastrowany. "

Wiadomo, że dla nas może to brzmieć co najmniej egzotycznie, ale dlaczego zakładać od razu, że on autorkę swoją postawą okłamuje, albo zachowuje się tak a nie inaczej bo się boi jej reakcji, czy nie chce zrobić jej przykrości? A może jemu faktycznie się to podoba? Skąd pewność, że taka sytuacja jest niemożliwa? Ja tam się na różne niestereotypowe sytuacje w życiu napatrzyłam

BTW, niedawno w drugim zaręczynowym wątku była dyskusja na temat wybierania pierścionka przez kobietę - niektóre uważają to za oczywistość, jak najbardziej normalne i zdrowe zachowanie, inne twierdzą, że i one i ich partnerzy traktowaliby to jako kastrację faceta. No i ? Kto kłamie?
Napisała, że luźno rzuca temat, więc raczej mamy ole do popisu, nikt nie zawężał, że mamy nie opisywac swojego zdania

Co do drugiego pytania - ja świat badam organoleptycznie. I jak w życiu wiele kobiet widziałam i takie co same pierścionek kupują i takie co nie, to chłopa co lubi różyczki dostawać i ucieszy się z oświadczyn jeszcze nie spotkałam

A poza tym, o czym my dyskutujemy. Jakby facet chciał ślubu to by się oświadczył. Skoro tego nie robi, to już pomijając formę, oświadczyn nie chce
Stary 2013-12-13, 13:34   #197
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wiadomo że jeśli się wprost tematu nie obgadało, to granitowej pewności nie ma. A i po obgadaniu może być różnie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Co do drugiego pytania - ja świat badam organoleptycznie. I jak w życiu wiele kobiet widziałam i takie co same pierścionek kupują i takie co nie, to chłopa co lubi różyczki dostawać i ucieszy się z oświadczyn jeszcze nie
No ja znam parę, gdzie ona się jemu oświadczyła, w dodatku publicznie Przyjął
Stary 2013-12-13, 13:47   #198
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Cytat:
Założyłam nowe konto, bo problem będzie dla większości pewnie nietypowy i wolałabym nie pisać tego normalnym kontem . Otóż planuję oświadczyć się mojemu TŻtowi jeszcze nie wiem kiedy i chciałam tutaj zaczerpnąć kilku rad. Czy któraś z Was się oświadczyła mężczyźnie? Moje wstępne założenie jest takie aby gdzieś wyjechać na kilka dni. Może Praga? Paryż chyba zbytnio oklepany. Miasto to racze sprawa drugorzędna, bardziej mnie interesuje sceneria. Macie jakieś pomysły? Zachód słońca ? Wiem, że dla większości z Was to się wyda niedorzeczne, ale kocham bardzo TŻta i nie widzę nic złęgo w tym, żebym to ja zrobiła ten krok tym bardziej, że TŻ w takich kwestiach jest dosyć wstydliwy. Kolejna sprawa to pierscionek zaręczynowy. Chyba głupi pomysł prawda? Myślałam bardziej o zegarku, może sygnecie? Kolejna kwestia to klękanie. Chyba nie wypada kobiecie klękać przed mężczyzną? Ale prosić o rękę też nie, a mimo to chcę TŻta prosić o rękę, więc może klękanie nie będzie do końca złe?

Na razie luźno rzucam ten temat, sama jeszcze nie wiem jak potoczy się wiele kwesti, może mnie zainspirujecie, opiszecie swoje doświadczenia. Próbowałam sie poradzić mojej przyjaciółki to mnie najzwyczajniej wyśmiała no, ale trudno. Dodam, że mam 27 lat, mój TŻ też.
Ile czasu z nim chodzisz? Bo po np. roku chodzenia, to moim zdaniem nawet najbardziej niesmialy facet, bedzie na tyle smialy, zeby sie oswiadczyc, jak naprawde w tej chwili tego slubu chce. Ja bym zaczela o rozmowie na temat wspolnej przyszlosci i po takiej rozmowie powinnas wiedziec, czy on chce slub z toba w bardzo bliskiej przyszlosci, czy w dalszej, czy moze nie chce wcale z toba slubu.

Rozumiem, ze masz 27 lat, a wiec wiek w jakim wiekszosc kobiet, juz o tym powaznie mysli. Wiec rozumiem, ze chcesz to wszystko troche przyspieszyc decydujac sie na oswiadczyny w twoim wykonaniu.

Moim zdaniem, jak wyczujesz, rozmawiajac na te tematy, ze on powaznie planuje z toba slub, to mozesz spokojnie zdecydowac sie na taki "przyspieszajacy" krok, czyli nietypowe, zabawne oswiadczyny w wykonaniu kobiety. On w takim wypadku, moim zdaniem tego zle nie wezmie, raczej bedzie to zabawna i sympatyczna sytuacja, ktora bedziecie wspominac przez wiele lat. A osobom postronnym wcale nie musicie o tym opowiadac, jak boisz sie reakcji otoczenia, to niech dla otoczenia bedzie, ze to on ci sie oswiadczyl.

Gorzej jak on slubu z toba wogole nie planuje, lub jak narazie mysli, ze byc moze sie kiedys z toba ozeni. Wtedy taki krok moze byc przez niego zle odebrany, ale to nie temu, ze to ty sie jemu oswiadczylas, tylko temu, ze on w tej chwili slubu z toba nie chce, lub nie chce wcale. W przypadku, jak to jest tylko niesmiala osoba, lub tylko lekko niezdecydowana, to takie oswadczyny, moga byc moim zdaniem dobrym pomyslem.

Wydaje mi sie, ze w obecnych czasach malo ktory facet poczul by sie w przypadku takich oswiadczyn niemesko. Tylko uwazaj, zeby za bardzo nie wbil sie w dume, ze jest taki cudowny, ze ty go o reke prosisz. Wiec ja bym z tym klekaniem i kwiatami, to naprawde dala sobie spokoj, tym bardziej, ze w obecnych czasach to i facet malo, ktory kleka. Ale wycieczka, restauracja w jakims romantycznym miescie plus sygnet, jezeli twoj facet lubi i nosi sygnety, a jak nie to wlasnie jakis elegancki zegarek, w ktorego pudelku moglaby byc np. twoja kartka z oswiadczynami, czemu nie? Moim zdaniem, takie oswiadczyny kobiety, jak zwiazek jest udany i wie w jakim kierunku zmierza, to jest to oryginalny i zabawny pomysl.

Po takich oswiadczynach w kazdym badz razie, bedziesz miala jasna odpowiedz i albo beda przygotowania do slubu, albo facet jak o slubie wogole z toba nie mysli wystraszy sie i ucieknie. Ale w obu przypadkach moim zdaniem tylko wyjdzie ci to na dobre, bo w wieku 27 lat, moim zdaniem raczej nie warto marnowac czasu, na kogos, kto slubu z nami nie chce, jak samemu sie tego chce.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-12-13 o 13:55
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 15:03   #199
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:

słowa raczej oznazają opinię autorki na podstawie zachowania jej faceta,oraz ogólnych opinii.ona nie wie jakie jest jego zdania na konkretny problem,gdyby tak było to nie byłoby wątku ,ale co ja tam wiem

Cytat:
off top,czyli pisanie nie na temat
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 15:25   #200
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
off top,czyli pisanie nie na temat
To hejt, czy offtop? Zdecyduj się może A mój offtop oczywiście zgłosić masz pełne prawo, w końcu mod też człowiek i może popełniać błędy. Jeśli nie wiesz komu zgłosić, służę informacją.

Stary 2013-12-13, 22:47   #201
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
To hejt, czy offtop? Zdecyduj się może A mój offtop oczywiście zgłosić masz pełne prawo, w końcu mod też człowiek i może popełniać błędy. Jeśli nie wiesz komu zgłosić, służę informacją.

wyśmiewanie sygnetów ,wstawianie swoich offtopów.pod to można podpiąć wszystko,ale przecież wam wolno
wiem gdzie zgłasza się problemy i znam swoje prawa
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 00:58   #202
nowekonto_ona
Przyczajenie

Jesteście wredne, zazdrosne babska. Nawet mi sie Was nie chce komentowac. Pewnie 200 lat temu tez bylo duzo krzykaczek, ktore wysmiewaly kobiety chcace isc do pracy. Na szczescie czasy sie zmieniaja. Nie pytam wcale czy oswiadczyny kobiece sa zle czy dobre, ja zamierzam sie oswiadczyc TŻtowi i nie widze w tym nic nienormalnego. Moze same kupcie pierw mezczyznie kwiaty to zobaczycie, ze reakcja moze byc zupelnie inne niz stereotypy, ktore nakazuja mezczyznie odpowiadac jaki to bylby wykastrowany. Kupcie same kwiaty i zobaczycie, ze nie jeden sie ucieszy. Co jest zlego w takim gescie?

Odnosnie klekania to tez uwazam, ze to moze troche za daleko, ale jednak w takiej chwili potrzeba troche wiecej magii niz wyjecie z kieszeni zegarka i wyrecytowanie kilku slowek, dlatego nie wiem czy bym w takiej sytuacji klekala, chyba tak. Odnosnie sygnet vs zegarek to chyba lepszy bedzie jakis lepszy zegarek. W rodzinie TZta nie ma tradycji noszenia sygnetow ani posiadania (troche go podpytalam ostatnio ).
nowekonto_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 01:08   #203
SnowBlue
Przyczajenie

Jeżeli już decydujesz się na tak niekonwencjonalne zaręczyny, to chyba równie dobrze możesz wybrać niekonwencjonalny moment i formę :p
SnowBlue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 01:23   #204
ok132
Raczkowanie

Cytat:
Jesteście wredne, zazdrosne babska. Nawet mi sie Was nie chce komentowac. Pewnie 200 lat temu tez bylo duzo krzykaczek, ktore wysmiewaly kobiety chcace isc do pracy. Na szczescie czasy sie zmieniaja. Nie pytam wcale czy oswiadczyny kobiece sa zle czy dobre, ja zamierzam sie oswiadczyc TŻtowi i nie widze w tym nic nienormalnego. Moze same kupcie pierw mezczyznie kwiaty to zobaczycie, ze reakcja moze byc zupelnie inne niz stereotypy, ktore nakazuja mezczyznie odpowiadac jaki to bylby wykastrowany. Kupcie same kwiaty i zobaczycie, ze nie jeden sie ucieszy. Co jest zlego w takim gescie?
A czego mamy zazdrościć? Ja tam bym nie chciała robić takiej sierotki z mojego partnera, pewnie by padł na zawał jakbym przed nim klęknęła i poprosiła go o rękę

Poszłabyś też do jego ojca z wódką prosić o rękę syna?
ok132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 01:37   #205
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie reakcję ale dla mnie to już za dużo
Skoro lubisz kupować mu kwiatki, to jednak proponuję tradycyjną formę zaręczyn, kup kwiaty, pierścionek zaręczynowy, klęknij na kolano, załóż mu błyskotkę, najlepiej zróbcie to na wspólnym spotkaniu z rodziną i znajomymi, żeby była większa pompa

s. autorko, a ile razy Ty otrzymałaś bez okazji bukiet czerwonych róż? 0? No to weź na siebie wszelkie 'obowiązki' romantyczne, i jeszcze przenieś o przez próg. Na prawdę, wróżę Ci wiele satysfakcji z tego związku.
Zgadzam się w 100%.
Ja post autorki o kwiatkach przeczytałam zaraz po publikacji go i nie chciałam być niemiła i powstrzymałam się od komentarza, bo miałam pewne wątpliwości czy mi się to nie śniło, bo normalnie wierzyć mi się nie chciało

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44125143]Ja tez mojego zapytalam, reakcja - yyyy zgupialas?? Nie rob wstydu
[/QUOTE]

To samo u mnie

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 09:21   #206
GrumpyCat
Wredny kotecek

Zazdrosne? O co? ja juz męża mam, o rękę go nie prosiłam więc nie wiem czego mogłabym ci zazdrościć, bo chyba nie desperacji z okazji zbliżającej się 30 zalozylas specjalnie nowe konto czyli chyba że starego się wstydzilas :P a wręczanie facetowi czerwonych róż dalej uważam za żałosne
Stary 2013-12-14, 09:30   #207
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ale przecież wam wolno
Nie zauważyłam żebym występowała w liczbie mnogiej, tym bardziej nie zauważyłam żebym kiedykolwiek twierdziła że mi wszystko wolno. Jeśli masz jakieś zarzuty, zgłoś - tego typu podjazdy na ogólnym są średnio potrzebne. Tyle z mojej strony tutaj na ten temat.

Cytat:
zalozylas specjalnie nowe konto czyli chyba że starego się wstydzilas :P a wręczanie facetowi czerwonych róż dalej uważam za żałosne
Wątpię czy "stara" Wizażanka wyskakiwałaby z tekstem o zazdrosnych babskach, wiedziałaby jak duża ilość wypowiadających się ma już zaręczyny za sobą i nie ma czego zazdrościć
Stary 2013-12-14, 09:48   #208
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Łoł, ktos tu sie zdenerwowal. Ja juz pisaly kolezanki wyzej - nie mam czego zazdroscic, swoje zareczyny mam juz za soba i za nic w swiecie bym ich nie "wymienila". Wybacz, to po prostu traci despera "no bo ilez mam jeszcze czekac na ten pierscionek (foch)". Dlaczego zakladasz, ze znasz naszych mezczyzn lepiej? Ja wiem jakie moj partner ma podejscie do kwiatkow - uwaza je za typowy "atrybut" kobiecy. Wieloktornie dostawalam od niego piekne bukiety i wiem jakie to ma dla niego znaczenie. I w zwiazki z tym, ze znam mokego faceta, to wiem ze gdybym mu wyskoczyla jak filip z konopii z bukietem roz to niestety, ale uznalby ze oszalalam, bo to zupelnie nie jego bajka. Jakbym mu kupila butelke dobrego łyskacza - oo tak nie mam Ci zatem czego zazdroscic, po prostu w zyciu bym czegos takiego nie zrobila i nie z braku odwagi - po prostu dla mnie pomysl nietrafiony i idiotyczny. Natomiast Ty rob jak uwazasz jednak pamietaj, ze wyglada to po prostu na akt (duzej) desperacji. I naprawde porownujesz pojscie kobiet do pracy do klekania przed facetem i proszenia go o reke?? Serio?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 10:00   #209
alexandraa13
Rozeznanie

W naszej kulturze z dawaniem kwiatów wiąże się kilka zasad. Można wręcz popełnić faux pas wręczając kwiaty bez znajomości znaczenia, jaki ma ich kolor, lub wręczając na daną okazję nieodpowiedni rodzaj kwiatów. Jednak duzo większym nietaktem dla większości osób jest wręczanie kwiatów mężczyźnie (są wyjątki). To nie jest wymysł żadnych bab, to zasada taka sama jak ta, że np. poznając teściów nie przyjdziesz z flaszką wódki dla teściowej i bombonierką dla teścia (tzn. Ty akurat może przyjdziesz). Jeśli chcesz łamać zasady savoir vivre to droga wolna, konstytucja tego nie zabrania, ale nie dziw się, że będziesz słyszała słowa krytyki.

Aha, mi klękanie przed facetem się dosyć jednoznacznie kojarzy. I nie z oświadczynami.
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-14, 10:06   #210
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Wątpię czy "stara" Wizażanka wyskakiwałaby z tekstem o zazdrosnych babskach, wiedziałaby jak duża ilość wypowiadających się ma już zaręczyny za sobą i nie ma czego zazdrościć
Napisała w pierwszym poście że specjalnie założyła nowe konto Więc tym bardziej jej nie rozumiem:P Ale norma na wizażu, że jak się odpisze nie po myśli autorki to się zaczyna wyzywanie od zazdrośnic

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
Aha, mi klękanie przed facetem się dosyć jednoznacznie kojarzy. I nie z oświadczynami.
Też od razu o tym pomyslałam, zle już nie chciałam wytykać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości