|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
![]() Ach, to Ty mi narobiłaś smaka! Mój mąż dziękuje.
|
|
|
#1712 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. Teraz odpocznij i zabieraj się za poród ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i gratulacje za donoszenie Róży ![]() Pochwal się jak KTG.Cytat:
.Ja też. Zdecydowanie. Mam alergię na różowe 6-latki księżniczki i wróżki, biegające na co dzień w diademach i z magicznymi różdżkami Lubicie bajkę o kreciku? Polecam odcinek o miłości, kompletowaniu wyprawki i porodzie. Szczerze mówiąc trochę się zdziwiłam oglądając poród w bajce dla maluchów http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...k_i_por%C3%B3d
|
||||||
|
|
|
#1713 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nawet wychowując bliźnięta,w tym samym czasie,przekazując im te same wartości można mieć diametralnie różny skutek. Zresztą już rozmawiałyśmy tutaj na temat charakterów dzieci i jak mogą się dzieci wychowane przez tych samych rodziców różnić.
|
|
#1714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym, gdyby 1:1 było jak piszesz - patologia zawsze byłaby patologią, a jednak niekiedy szukanie wartości poza domem ratuje człowieka przed takim powieleniem wzorca wyniesionego z domu.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-12-13 o 15:44 |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko ja tak mam że wcina mi gdzieś część zaznaczonych do cytowania postów ??
|
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1717 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dokładnie. Ja byłam wzorowym dzieckiem. Posłuszna,grzeczna,zawsze "proszę,dziękuję,przepras zam",co niedziela do kościoła,na świadectwie czerwone paski... do czasu aż znalazłam sobie "odpowiednie" towarzystwo i zaczęły się ucieczki z domu,fajki,alkohol i inne jeszcze gorsze rzeczy. A takim byłam grzecznym dzieckiem...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mi się tak robi i to już od jakiegoś czasu, później nie jestem w stanie sobie przypomnieć, co komu chciałam napisać i do czego się odnieść |
|
|
|
|
#1719 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się patrzy na te policzki, usteczka i fałdki słodkie to i charakterek łatwiej znosić ![]() Cytat:
Kilka miesięcy temu z TŻem zajechaliśmy do jego wieloletniego klienta, TŻ miał jakąś robotę dogadać, a ja gościa lubię więc do twoarzystwa się zabrałam. Okazało się, że jego 17-letnia córka poszła na imprezę i podpita wpadła na szklane drzwi. Drzwi zabytkowe, siedziała w nich prawdziwa szyba a nie pleksa, więc dziewczyna przeleciała przez nie razem z szybą. Dwadzieścia minut towarzystwu zajęło wezwanie dla niej karetki. A wiecie czemu? Bo była tam masa nieletnich, i mieli nie dość że alkohol to jeszcze trawkę. Więc towarzystwo stwierdziło że najpierw trzeba chatę ogarnąć z trawki i wódy i wypędzić wszystkich nieletnich, a dopiero potem pogotowie wezwać (w IE w takiej sytuacji zaraz za karetką przyjeżdża policja). A tej dziewczynie kawałek szkła wielkości zapałki utkwił kilka milimetrów od tętnicy udowej. Jakby trafił w tętnicę, to ona by się wykrwawiła przez te 20 minut. A i tak bardzo dużo krwi straciła, miała przetaczaną. Dziewczyna spędziła w szpitalu kilka miesięcy i miała kilka operacji. Nogi miała okrutnie pocięte, mini już raczej nigdy nie założy. Tak apropo tego kręgosłupa moralnego i ludzkich wartości mi się skojarzyło. Ja mam nadzieję że swoje dziecko wychowam tak, że miałoby wy☠☠☠ane na towarzystwo w takim momencie i zadzwoniłoby po karetkę, nie oglądając się na idiotów.
|
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o wielu rzeczach nie wie i nigdy się nie dowie. I dobrze - ja z nich "wyrosłam", a ona nie zadręczała się myślami "co zrobiłam nie tak?" i prawidłowo, bo odpowiedź brzmi, że ona wszystko zrobiła tak, jak należy.
|
|
#1721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do farbowania, to ja idę w poniedziałek, bo mega długo z tym zwlekałam. No ale czas się ogarnąć, bo w styczniu czuję, że już nie będzie na to czasu...
|
|
#1722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym roku wywiało nas tam w wakacje :P tylko powiem szczerze, że trochę smutne wakacje- ani nie pospacerowałam, ani nie popływałam. siedziałam tylko na takim fajnym molo na plaży miejskiej i łapałam po troszku słoneczka ![]() a co do różowych księżniczek- ani mi się w tą stronę nie podoba, ani mi się nie podobają specjalnie te bajki z monster high. a fanką bajek jestem do tej pory w ogóle ten aktualnie disney'owski kanał mnie przeraża
|
|
#1723 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gosia niezły klusek z niego świetny chłopak ![]() Agoola przykro mi, że tak to wszystko wygląda. Wysyłam pozytywne myśli
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-12-13 o 15:56 |
||||
|
|
|
#1724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oo, to rzeczywiście koniec świata Ale przynajmniej w wakacje jest co porobić
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
na 19 mam/mamy jechać na SR a mój TŻ napisał mi eska że może "uda" mu się wyjść z pracy o 17
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-13 o 16:04 |
|
|
|
#1726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te nowe są jakieś takie... dziwne. Już wolałabym Krecika dziecku puścić.Cytat:
Najgorsze że takie bzdury pletą często te niby wykształcone i świadome kobiety.
|
|
#1727 |
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny.
Ostatnio wracam często do zdjęć Eryka i tak sobie myślę,że za chwilę kolejny taki bobas będzie w domu. Wiki też ciągle pyta,kiedy już Kacper będzie,bo ona nie może się doczekać
|
#1728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
Amber jeśli u fryzjera to chyba bym zaryzykowała przede wszystkim dlatego, że u niego siedzisz wygodnie i myjka też jest (powinna być) wygodna do tego jakaś herbatka i luz
![]() A gin powiedział, że coś zaczyna się dziać na KTG, ale jego zdaniem przed świętami nie urodzę chce mnie widzieć 23 grudnia w szpitalu bo będzie miał dyżur i zobaczymy czy będziemy mięli spokojne święta, następnie 3 stycznia. Pierwszy termin z wyliczeń mam na 13 stycznia i do tego dnia dał mi l4 ![]() Co do samego porodu mówi do mnie, żebym już zaczęła myśleć ale się nie stresować, "urodzimy sobie, będzie bolało ale do przeżycia, znieczulimy się, i mam myśleć w co ubiorę małą damę "
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wybaczcie , ze nie piszę w tym tygodniu ale mąż ma ciągle wolne . Od poniedziałku do Was wracam ![]() I mogę w końcu rzecz , ze skończyliśmy remont
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz się relaksuj
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
o tak mam taki zamiar relaksować się już do samego porodu . Dziś tyle się nabiegałam po sklepach , ze padam ! całe szczęście , że już prezenty ogarnięte pokój też . Dziś pościel dla małego przyszła więc już wszystko mam ! No jeszcze zakupy z apteki ale to mąż w każdej chwili może kupić . Tak więc teraz do samego porodu wypoczywam i się relaksuje na nowej kanapie w nowym salonie ! Taki właśnie mam plan na najbliższy miesiąc
|
|
|
|
#1733 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy dzień po wyjściu ze szpitala po porodzie
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjka 3 cm, ledwo przepuszcza palec. Nigdy nie urodze
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
3 cm długości czy grubości?
A w ogóle ile powinna mieć? Bo się nie znam w ogóle
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wychowanie dziecka ma ogromne znaczenie. Ja widzę to w swojej rodzinie, w rodzinie męża, w rodzinach przyjaciół. Rodzice mają ogromny wpływ na dziecko. Jeżeli ma się dobry kontakt z dzieckiem, często się rozmawia, dziecko samo szuka rad i pomocy u rodziców w trudnych sytuacjach, wie że może zaufać i nie musi szukać pomocy na ulicy. To nie chodzi o to żeby być jakimś trudnym rodzicem, który oczekuje nie wiadomo czego od swojego dziecka, chodzi o to żeby przekazać mu najlepsze wartości i o to żeby dziecko czuło że może zaufać w trudnych i kłopotliwych sytuacjach rodzicom Tak właśnie myslę i będę robić wszystko żeby tak wychować małą, zawsze będę starać się żeby znaleźć czas na tłumaczenie co jest dobre a co złe
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
obiadek wstawiłam i czekam ... mam nadzieję że mój TŻ wróci nie długo z pracy i będzie miał chociaż odrobinę chęci i siły żeby ze mną jechać... bo jakoś nie mam serca go przymuszać do tego jak widzę jaki jest padnięty po robocie ...
|
|
#1739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do gaci to ja tez bawełnianie ale z koronka noszę. Paznokcie jeszcze udaje sie pomalować u nóg ale juz takim budyniowym koloerm bo wtedy moge lekko wyjechać i nie będzie to źle wyglądać. Cytat:
Co do sexowności czy jakiś fikuśnych koszulek czy bielizny to wszytko zalezy od pary. Mój mąż stara się sprawić bym czuła sie dobrze i sexownie więc nie narzekam. Moze czasem ja źle sie czuje jak aptrze w lustro ale mój maż zaraz to weryfikuje. Nie wiem jak to robi ale czuje sie sexownie przy nim. Co do odwiedzin to chętnie zamkneła bym sie na jakiś czas i nikogo nie wpusciła ale wiem że nie ma szans. Rodzina mnie zamęczy napewno. O znajomych sie nie boje bo wiem ze wcześniej jak po miesiącu to nie wpadną. Cytat:
Cytat:
Wogóle to u mie bedzie pierwszy chłopak w rodzinie po ponad 40 latach. Istny babiniec był więc mała zmiana. |
||||
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
Coś dziwnego się ze mną dzieje :/ Pobolewa mnie co jakiś czas na plecach pod prawymi żebrami, tak jakby nerka... Ćmi mnie lekko co jakiś czas, kojarzę ten ból, bo miałam kiedyś kolkę nerkową i mam ogólnie skłonność do odkładania piasku. Jutro idę do lekarza więc dowiem się co i jak, ale może któraś z Was ma podobnie? A może to nie nerka, tylko mi młody jakoś uciska w tym miejscu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

A faktycznie z sernikiem ma cos wspolnego!

o wielu rzeczach nie wie i nigdy się nie dowie. I dobrze - ja z nich "wyrosłam", a ona nie zadręczała się myślami "co zrobiłam nie tak?" i prawidłowo, bo odpowiedź brzmi, że ona wszystko zrobiła tak, jak należy.