|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Przypomniała mi się teraz sytuacja która miała miejsce jakiś czas temu.
Kuzyn ma 3 letnią córeczkę, jedynaczka, pojechała z nimi na zakupu no i miała sobie wybrać piłkę, wyobraźcie sobie ze mała zapytała czy na pewno mogą jej ta piłkę kupić bo przecież ona może jest droga a już ostatnio dostała misia ....rozumiecie to? Mała ma 3 latka. Jest tak ułożona ze czasami zastanawiam się czy w pewien sposób nie traci dzieciństwa ale z drugiej strony lepsze takie zachowanie niż rzucanie się na podłogę i histeria a potem jeszcze klaps na tyłek bo przecież co może zrobić taki rodzic.... czego świadkiem byłam nie jeden raz w pracy
|
#1742 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie u ginki, wszystko dobrze, szyjka twarda, zamknięta, Młody wysoko, niestety nic nie zapowiada wcześniejszego rozpakowania (buuuu!). Wydębiłam od niej zgodę, że dopiero po świętach mam się do szpitala położyć, ulżyło mi jak nie wiem!!!
Cytat:
Ale te zwierzaki mają coś w sobie, kiedyś wydawało mi się, że psy bardziej (na przykładzie naszej suni), ale widzę, że i kotom nic nie brakuje. Nasza kota ostatnio też jakaś niespokojna jest i ciągle za mną łazi, aż mnie wkurza. Ale kocur mojego brata (typowo wsiowy dachowiec) na dzień przed tym jak bratowa popełniła samobójstwo mało się nie wściekł, łaził po niej, miauczał, chodził za nią nawet do kibla, tylko nam, głupim ludziom do łbów nie przyszło, co ona planuje... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tż jak się Wika urodziła zapowiedział, że kiedy skończy 5 lat to wokół domu zbuduje mur, kupi strzelbę i dwa groźne rottweilery. I co? Wika ma lat 6, muru nie ma, spluwy mąż używa tylko w pracy, a groźne rottweilery stały się czekoladowym labradorem(ką), zaplanowaną do kupna na wiosnę przyszłego roku... Bo niestety biszkoptowa labisia nie dotrwała narodzin Małego. Ale jako pies obronny sprawdzała się rewelacyjnie-mogła zalizać na śmierć!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Roane, co do poduszki na hobbita to ja ci napisze jutro czy jest potrzebna, bo idziemy dzisiaj wieczorem...Juz nie moge sie doczekac, bo udalo nam sie trafic na VO, bo ostatniego ogladalismy z hiszpanskim dubbingiem. W Hiszpanii wersji orginalnej sie nie uswiadczy wiec tragedia |
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
nie chcę aby to źle zabrzmiało ale przełożyć przez kolano i klapa w dupsko dać za takie zachowanie
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy znacie, ja do 10 minut wstecz nie znałam, śliczna kołysanka:
http://www.youtube.com/watch?v=vOQdrya3vck
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Tydzien nadrabialam nowy watek Nie wiem, czy ktoras mnie kojarzy, jestem z Wami od samego poczatku. Niestety nie mam za bardzo czasu na odpisywanie, z tableta niewygodnie sie pisze, ale jestem na biezaco ze zystkim, normalnie nie opuscilam ani jednego posta Wrocilam od gin, szyjka dluga, 3,5 cm, zamknieta. Antek wazy 2700, jutro zaczynam 37 tydzien, nie bardzo jarze o co chodzi w tych centylach - powiedzcie czy to w normie? Jesli chodzi o moj tp, to nie bede miala prezentu urodzinowego na 11 stycznia. Ale znam date!!! 7 stycznia 2014! Bedzie cc, Antek sie nie obrocil i doktor stwierdzil, ze juz sie nie obroci. Isia, wepchnelam sie przed Ciebie Pozdrawiam Was wszystkie!!! |
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- spoko spoko urodzisz, urodzisz
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wreszcie usiadłam... Latatalam pol dnia wokół dziecia a drugie pol robiłam zakupy na święta ( on line) i przyszła dziś pierwsza cześć prezentu dla Dominika- żółwik lampka wyswietlajaca gwiazdki i karuzela do wózka. No i kocyk niby dziecięcy ale to chyba bardziej dla mnie prezent bo jestem maniaczka kocykowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Spokooooo A co gin mówiła o tym lozysku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Biorę się za rozkładanie choinki
Święta, Święta, Święta!
|
|
#1751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Perfuzja maluch się nie spieszy bo tak to dobrego świątecznego jedzenia chociaż pośrednio przez płyn owodniowy popróbuje, a jakby wylazł to już tylko mleko i mleko ![]() Kobitki przechodziła któraś z Was przeziębienie w ciąży? Coś mnie bierze chyba, zastanawiam się nad bezpiecznymi sposobami na ukrócenie choróbska zanim się w ogóle rozkręci. |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Więc raport z wizyty:
- to była moja ostatnia wizyta jesli nie urodze do 30.12 to mam zadzwonić. - mam zrobic jeszcze jedno usg u specjalisty u nerek płodu - lekarka stwierdziła, ze poszerzone miedniczki + niezdecydowanie czy jest malowodzie czy nie jednak skłania do powtórzenia badania - w przyszłym tygodniu mam pójść na ktg - moja lekarka zmieniła szpital
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mydelniczka ![]() gratuluję 37 tc
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Ze mam iść na jeszcze jedno usg, bo jesli rzeczywiscie wody są na dolnej granicy/pod normą i łozysko złe wyglada, to powinnam się położyć do szpitala, a przynajmniej robic ktg co drugi dzien.
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EVI Mam LG l7, ale mój teżet zdolny zawsze coś mi ulepsza, to mi ulepszył tak, że tel nei wysyła mmsów.... ma wrócić do poprzedniego softu. Perfuzja urodzisz urodzisz, jeszcze cię Młody zaskoczy!! Nam jakoś do choinki nie spieszno, Świąt nie czuję ni w ząąąąąąąąąąąąb. _Shiloh_ gratulacje!! nic tylko się szykować. Gosia, Eryczek cudny, taki przytulanek ja bym go wzięła i tak wyściskała Piekę sernik z.... MANDARYNKAMI!! ciekawe co to będzie. Zamawiam też dziś kebaba, tego bez ciasta i niczego od znajomych mają meeeega dobre mięsko i sałateczki
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko minęło po tygodniu.Dla tych co nie czują się kobieco i pięknie: mam znajomą która do porodu przyjechała w pełnym makijażu, nie wiem jak wyglądała od razu po, ale tak się czuła lepiej. Jak już mogła wstać, po porodzie to też od razu makijaż sobie zrobiła. Kilka dni po porodzie miała robioną sesję zdjęciową i nigdy nikt by nie uwierzył że niecały tydzień wcześniej rodziła. Więc serio, można. |
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() --> ![]()
|
#1759 | |
|
Gang Iren
|
Oj tam,przypuszczam,że w ciągu miesiąca urodzisz ![]() Cytat:
Ale ja wcale nie neguję tego co napisałaś. Też tak uważam. Oczywiście,że wychowanie ma ogromny wpływ! To przecież od rodziców dziecko się uczy co jest dobre a co złe i bierze przykład z naszego zachowania. A dzieci to świetni obserwatorzy. Ale jednak charaktery te dzieci mają różne i temu chyba nie zaprzeczysz. Są dzieci miłe,grzeczne,spokojne z natury. A są i takie które się złoszczą,buntują,ciągle są na nie. Moją Wiki każdy chwalił jaka to ona jest dobrze wychowana. Ale ją się strasznie łatwo wychowywało,bo ma taki charakter. Wystarczyło raz powiedzieć,żeby czegoś nie robiła i ona słuchała. Nigdy nie miałam awantury,że coś chce i nie może dostać. Nigdy nie uderzyła nikogo,nie ugryzła. Potrafiła super się bawić z innymi dziećmi,dzieliła się zabawkami,nawet najbardziej ulubionymi. Wiedziała jak się zachować naprawdę w każdej sytuacji. Eryk jest jeszcze mały,ale póki co diametralnie się różni od siostry. Generalnie to on jest pogodnym dzieckiem,ale do czasu... jak coś nie idzie po jego myśli to bardzo się złości. Potrafi uderzyć,rzucić zabawką ze złości,ugryźć... A no w sumie trafnie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć
torba pożyczona i prawie spakowana ![]() tyle, że jak dla mnie za duuuuża wczoraj miałam naprawdę udane zakupy kupiłam spodnie za 20zł (które kosztowały ponad stówę) i golf za 15zł ![]() gacie ciążowe za 5zł, gacie uciskowe pociążowe za 10zł, stanik bezszwowy za 10zł . Bielizna w cenach powyżej 50zł.Jutro jadę po kolejną część, bo taka okazja na pewno się nie powtórzy. Nawet gdybym miała sprzedawać później na allegro. powoli odniosę się do niektórych wpisów, ale rzuciło mi się jak rozprawiałyście o wychowaniu córki i syna. Jak dla mnie myślenie typu jak to trudno wychować córkę i jak to chłopakom jest łatwiej i szybciej wybaczane to jest DRAMAT Dramat dla dziewczynek, nastolatek a później kobiet, którym to właśnie kobiety: ich matki, babki, ciotki, sąsiadki są największym wrogiem wpychając w ramy, utrwalając stereotypy. A "najlepsze" jest to, że przez takie myślenie później są takie problemy na linii teściowa-synowa. Bo zaczyna się rywalizacja: teściowa zakochana w synu, która to właśnie całe życie wybaczała, ułatwiała i tłumaczyła "no bo to chłopak" ![]() ale to temat rzeka. tak samo jak wychowanie a charakter, złe towarzystwo, rodzice niedowierzający że ICH pociecha, ich oczko w głowie, ich ukochane wychuchane, wyedukowane nastoletnie "dziecko" jest w stanie robić rzeczy o którym im wstyd mówić;-) a najgorzej chyba przyznać się do porażki wychowawczej, prawie zawsze jest zwalanie "na kogoś" czy "na coś". a apropo niedowierzających rodziców he to polecam Twoja córka Liroya http://www.youtube.com/watch?v=34BZRD5U76c szczególnie życiowe są rozmowy między ojcem a chłopakiem i piękne końcowe podsumowanie: Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=-EvW9G2PlaE cały tekst to perełka i szczególnie trafny refren: Cytat:
dodam tylko, że oba utwory namiętnie słuchałam jako 12latka a towarzystwo nigdy nie miało na mnie praktycznie żadnego wpływu (i tak jest na szczęście do dzisiaj!!!) bo miałam swój rozum i chyba właśnie od dziecka kształtowałam swój myślę dość silny charakter jeżeli chodzi o wpływy, czy zdanie innych.
|
||
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/nuk-silikonowe-mus...788694299.html
ma któraś coś takiego? Bo wydaje mi się to przydatne i chciałam zamówić. |
|
|
|
#1763 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Jakoś szybko dzień zleciał..mieliśmy małą kąpać a ta poszła w kimę
![]() Cytat:
![]() Pewnie wychodząc już jej nie dopniesz Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas się mówiło mydelniczka ![]() JUŻ?! Cytat:
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pomogło i już nie boli
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko nie wieszaj na niej czekoladowych cukierów ani żadnych słodkości
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- O To pewnie pomyślał, że to dla niego tak się wypinasz gotowa i zwarta ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1767 |
|
Gang Iren
|
Zapomniałam pisać,że powiedzieli,że ta wysypka to nic takiego.
Nie wiadomo skąd i dlaczego,ale wszystko jest OK,a Wiki ma się myć w emolientach i tyle.
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja u nas będę mieć żywą i muszę trochę zaczekać zanim ją postawimy w domu, na razie suszę pomarańcza, pierniczki już mam
![]() Ale w niedzielę wieczorem ubierzemy u rodziców, zawsze mamy w jednej tonacji, w tym roku będzie czerwono-złota ![]() Cytat:
Pachnące, wymalowane, zadbane, ładnie ubrane, szczęśliwe, uśmiechnięte z wózkiem na mieście....marzę o takim stanie ![]() Jak ja Ci zazdroszczę, też już bym chciała kąpać naszą małą Co kupujesz Dorotce pod choinkę ? ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także raczej ich nie zjem
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie pięknie pospałam, prawie 3 godzinki i teraz zbieramy się z mężem do znajomych, bo zdziczeje w domu a jutro chyba też pojedziemy po choinkę, bo Wy już macie, a ja jeszcze niee a później mi wykupią i zostanę z jakimś badylem na święta
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

zmieściłam się w 1 torbę ale rozdzieliłam na rzeczy na poród. Na torbie kartka: nie zapomnij szczoteczki do zębów, glukometru batonika (eh przy cukrzycy mam zeżreć podobno :P) w razie "wu", dresu, koszulki i bułek dla męża. Jeszcze tylko jedną rzecz z operatorem sieci załatwię (nie mogę mmsów wysyłać kurka) i ..... jestem GOTOWA.
Powinna być jeszcze rubryka: Mamusi nocami podczytujące

16.06.2012 

jesli nie urodze do 30.12 to mam zadzwonić. 

Dramat dla dziewczynek, nastolatek a później kobiet, którym to właśnie kobiety: ich matki, babki, ciotki, sąsiadki