|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() wczoraj nie mialam c zasu czytac ani pisac. jak cos pomine to sorki dzis zaczelam mowic, wiec moge juz ustawiac towarzystwo. Alka za to zachrypla ![]() czekam na pana, ktory mial byc o 8.30 malowac sufit ![]() Rena doszla przesylka?
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-12-13 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Kubku dziękuję serdecznie za odpowiedz. A wyczaiłam krem toffi bez mleka, ale właśnie z serwatką, więc d.pa i z tym...
A z uwagi na datę - przytulam mocno.... ![]() ![]() Pani nie, niczym nowym go nie raczyłam ostatnio. Fiol, u nas w szpitalu widziałam w ciągu 2 tygodni sporo cesarek ratujących życie. W tym moją oczywiście. Wprawdzie to były wszystko dziewczyny na patologii, ale niektóre z nich trafiły do szpitala przez przypadek i gdyby nie przypadek.. Ja również nie twierdzę oczywiście, że będzie się coś złego działo, ale jednak możliwość przeleżenia w szpitalu do porodu jest według mnie całkiem dobra. Berbie doszło? Bo zaczynam się martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast dla mnie 13 grudnia to najpiękniejszy dzień,rok temu tego dnia o godz 8.00 na świat przyszła moja księżniczka, która jest moim całym życiem ![]() ![]() ![]() Amelka wstała sobie o 4.50 rano wyspana i zaczęła śpiewać ![]() ![]() ![]() No to stawiamy torta ![]() ![]() A ja zmykam dalej szykować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Wtajemniczenie
|
dla Amelki http://www.youtube.com/watch?v=nNGnAULL5M0
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
u mnie wszystko ok, czytam Was na bieżąco, ale od dwóch dni jestem tak przymulona i jakaś bez energii, że nie mam weny do pisania.. Agatko jak się czujesz dzisiaj? lepiej ciut? może trzeba do lekarza? Kubeczku ![]() Perse współczuję kłopotów dietowych ![]() Elizka z dziewczynkami na pewno wszystko dobrze!!! Czarnula wszystkiego najlepszego dla Amelki ![]() ![]() ![]() Izka to czekamy na wieści po badaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Rozeznanie
|
Pokaże Wam jak moja Amela zmieniła się w ciągu roku
![]()
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Czarnula wszystkiego najlepszego dla Amelki
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Raczkowanie
|
Witam
Mleb dzieki za info o Kucyku. Zdrowko tez sie przyda. Nos mi nie dziala. Moj siostrzeniec tak mowil jak byl maly I mial katar zatkane dziurki. Czarnula ale slodziak z Amelki sto lat dla niej. Kubeczku przytulam mocno. Pozdrawiam
#3129 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam uff
Niestety nie bylo poloznej w przychodni zatem w napadzie paniki pojechalam na IP ![]() ![]() Dziewczyny zaczely szalec, myslalam ze brzuch mi rozerwie. Nerwa po mamusi zlapaly. We wtorek mam wazne usg w wawie wraz z echem a jakbym sie polozyla do szpitala, to po pierwsze do poniedzialku nikt by mi nic nie zrobil, a po 2 nikt by mnie nie wypuscil zebym mogla jechac do wawy na badanie.. Za dobrze ja juz tych konowałów znam ![]() Najwazniejsze to co chcialam sie dowiedziec, ze z Młodymi wszystko ok. I taka wiedza mi na chwile obecna wystarczy. We wtorek dowiem sie wiecej ![]() Czarnulka, sto lat dla Amelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umnie kiepsko ![]() Poza tym z rana tak mnie pociaglo ze zwymiotowalam sama flegma z krwią ![]() Iza daj znać po badaniach! Czarnula najlepszego dla Amelki
![]() |
#3131 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję takiej rozłąki ale dacie radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Eliza ciesze síę że wszystko ok
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
współczuję ci, szkoda, że akurat na święta
![]() Cytat:
Persephone paczka dosżła, dziękuje ![]() STO lAT! STO lAT!
![]() |
#3134 |
Konto usunięte
|
Amelko 100000 lat!!! Wszystkiego najbardziej kolorowego
![]() Agatko ojej zdrówka Kochana ![]() Eliza ufff, nie powiem, trochę się zestresowałam Twoją wiadomością. Uff, nie ma za co. Czytałam na Plotkowym wątek o tym, jak to pracownicy PP lubią otwierać listy z zawartością (przepraszam, jeśli ktoś pracuje na poczcie, oczywiście nie wszyscy tacy są, ale tam była bardzo przykra sytuacja, z 3 kosmetyków dotarł 1 i to jeszcze otwierany) i się wystraszyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44143397]
Uff, nie ma za co. Czytałam na Plotkowym wątek o tym, jak to pracownicy PP lubią otwierać listy z zawartością (przepraszam, jeśli ktoś pracuje na poczcie, oczywiście nie wszyscy tacy są, ale tam była bardzo przykra sytuacja, z 3 kosmetyków dotarł 1 i to jeszcze otwierany) i się wystraszyłam.[/QUOTE] ja nigdy na pocztę nie mogłam narzekać i tak tym razem też było. dziękuję bardzo jeszcze raz. dzięki tobie kolejne 10 dni mam dupka.
#3136 |
Zakorzenienie
|
Amelko, wszystkiego co najpiękniejsze Ci życzę
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44143397] Uff, nie ma za co. Czytałam na Plotkowym wątek o tym, jak to pracownicy PP lubią otwierać listy z zawartością (przepraszam, jeśli ktoś pracuje na poczcie, oczywiście nie wszyscy tacy są, ale tam była bardzo przykra sytuacja, z 3 kosmetyków dotarł 1 i to jeszcze otwierany) i się wystraszyłam.[/QUOTE] no niestety, to smutna prawda. Zasadniczo poczta spisuje się wzorowo a paczuszek wysyłam całe tony ![]() ![]() Pytałam dziś na poczcie - dopiero po 14 dniach od nadania mogę składać reklamację i wtedy będą sprawdzać "służbowo" gdzie jest. Na razie mają tylko podgląd taki jak i ja - na stronie PP przez śledzenie przesyłek. Kubeczku, w poniedziałek wyślę małą niespodziankę, jako zadośćuczynienie - może na gwiazdkę dojdzie ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Perse ze słodkich rzeczy sklepowych to niewiele można zjeść, bo albo serwatka, mleko w proszku itp
Iza mi się śniło, że dziś urodziłaś, a tu cisza ![]() Kubek ![]() Czarnula wszystkiego najlepszego dla Amelki. My dziś kończymy 11 miesięcy ![]()
#3138 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w kropce i nie wiem co robić
![]() ![]() ![]()
#3139 |
Zakorzenienie
|
czarnulka- wyściskaj Amelkę- 100 latek radosnego życia!
esesia- na różne sposoby Kasia z nami do stołu siada- w swoim foteliku( w tym już mało co chce siedziec), na kolanach, na krześle, na stojąco obok stołu- bo przecież ona si gdzieś śpieszy wiec nie usiądzie, musi biec... efekty różne Kubeczku- póki nie było Kasi to myślałam, że może jednak jak ma się dziecko przy sobie to rocznice związane z # przechodzi się łatwiej- nic z tego ![]() ale zawsze sobie myślę, że oni nie chcą aby się smuciła... iza- uparciuchu ![]() measia, inutil- dzisiaj lepiej? agatko- wiesz, ze sama (ewentualnie z Tz-etem) musisz podjąć decyzję czy przesunąć starania- będziemy Cię wspierać ![]() Perse- jak dietowanie? mam mnóstwo pracy... nie wiem jak ogarnę, idę pisać pracę bo Tz-et bawi Kasię
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-13 o 16:34 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już w domku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję, jak zawsze zabrałam się do pracy od podstaw, podrukowałam jakieś listy produktów zakazanych (czyli dosłownie 99% mojej lodówki), analizuję składy, czytam... A propos Kubeczku mam jeszcze jedno pytanie: jeśli na opakowaniu pisze, że produkt był przygotowywany w miejscu, gdzie produkuje się także inne rzeczy zawierające mleko, to można? Bo to już chyba jest naprawdę obawa bardzo na wyrost. Chodzi tutaj o takie kulki ziemniaczane mrożone (mam smaka dzisiaj, a nie mam pomysłu na inny obiad... wiem, wiem, że to chemia.... ![]() Puściłam dziś kolędy... Nie wiem, jak nam pójdzie to Boże Narodzenie, bo póki co wyję całe popołudnie. W tym roku już ze szczęścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Pani, ja też się cieszyłam, że J. je co mu dam, ale w pewnym momencie się zatrzymał. grudy łyka, organizm nie potrafi tego trawić, sam jedzenia nie tknie, nie weźmie w rękę i do buzi, a jeśli nawet to skrzywi się i wyrzuci. łyżeczką je ładnie, ale musi musy lub prawie musy bo co z tego że zje jak będzie potem cały wieczór płakał? chciałabym żeby zaczął jeść "normalnie", jeszcze jakiś czas temu miałam nadzieję, że szybko mu pójdzie nauka jedzenia, a tu kicha. krzywi się, krztusi, dławi, oczy wychodzą mu na wierzch jak tylko dotknie czegoś "normalnego" językiem, a z drugiej strony wszystko co ja jem pożera wzrokiem, więc daję mu próbować.. o dziwo część rzeczy wywołuje telepawkę, ale wysila się żeby połknąć i otwiera buzię po jeszcze. dziś pierwszy raz jadł dzieciowy jogurt, krzywił się przy każdej łyżeczce, ale buzię otwierał i zjadł cały. nie pluje jedzeniem, nie odwraca się..
Natalia, no tak, niby dzieci nie zrzucają wagi, choć kuzyn J. ma już z kilogram mniej ![]() Fiol, cieszę się z wizyty u pediatry. waga imponująca ![]() ![]() Kubek, ![]() Eliza, dobrze, że wszystko ok z dziewczynami. Jeśli miałabyś zostać tylko dlatego że jesteś pacjentką ordynator to nie wiem czy to takie sensowne, zwłaszcza jak badania masz w planie.. Ja kiedyś byłam jak ruchów nie czułam i nikt nawt nie bąknął o zostawieniu mnie. Iza, zrobiłaś jak uważałaś.. Wika, Kubek, kurcze, przykro mi, że tak wyszło z tą przesyłką ![]() Czarnula, najlepszego dla Amelki! Anita, to chociaż pisz, że u Was ok ![]() Agatka, zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Konto usunięte
|
Boże jestem taka głodna po tych sucharach, czekam na TŻa i robię te kulki, a jutro muszę zrobić porządniejsze zakupy.
Mój zestaw z dziś: chleb z awodako, wafle ryżowe z dżemem, płatki kukurydziane, flipsy kukurydziane i kisiel wiśniowy. Słabo mi :/ To zdecydowanie gorsze od diety cukrzycowej, nawet tej najbardziej restrykcyjnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
hej
jestem w szpitalu od nocy z pon na wtorek. Skurcze, bóle, krzyże, na ip okazało się, że też rozwarcie Po fenoterolu się uspokoiło, nawet tego rozwarcia nie było, a tej nocy znowu ból i rozwarcie. Straszyli dziś cc, miałam nie jesc sniadania, ale mój lekarz chce czekać, mówi, że chociaż do następnego tyg. Do domu nie wyjde już na pewno. Dziecko ma ponad 2,2kg ![]()
#3145 |
Zakorzenienie
|
Hosenko- trzymajcie się dzielnie! który to tc?
#3146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żebyście wytrzymali jak najdłużej... Ale waga już ładna ![]() Kurde TŻ mi kupił to mleko z glonami... I co ja mam teraz zrobić.... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-13 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Hosenko, dobrze ze jestes pod opieką
![]() Juz niedlugo bedziesz tulic Kacperka ![]() Esesko, gacie kupowalam na ruskiej po 4 zl, akoszule do karmienia po 20zł i to jest moim zdaniem bardzo dobra cena ![]() Perse, tez sie ciesze ze wszystko ok.. Moze jestem nadgorliwa, ale wiem, ze na IP juz tak sobie nie pojade.. Jak za kazdym razem mam walczyc z lekarzem, zeby mnie nie zostawil na oddziale, to dziekuje za taką impreze ![]() Izka, to dobrze ze juz w domku. Ja najlepiej sie czuje w domu, chociaz wiem ze szpital to tez jest opcja... Jak pomysle ze czeka mnie lezenie 2 miesiace od styczna to juz gęsiej skorki dostaje ![]() Monika, tez mi sie to dziwne wydalo. Az sie poryczalam, jak lekarz do mnie ze mam sie szykowac na oddzial, Temperatura mi skoczyla w sekunde do 37,7. Na szczescie potem opadlo ... Dziewczny w brzuchu zaczely tance.. Do tej pory sie jeszcze troche ruszaja.. Malo spaly.. Teraz sie 5 razy zastanowie zanim pojade na IP ![]() Monia, Ty jezdzilas na IP na Lubartowska? Czy na Staszica, bo wole wiedziec jakby co, gdzie mi na spokojnie sprawdzą tetno bez molestowania mnie o zostanie na oddziale i koniecznosci podpisywania durnych papierow o odmowie hospitalizacji ![]() A Dziewczyny juz sie przekrecily. Natalka lezy w poprzek brzucha, a Emilka glową w dól ![]() AAA powiem Wam cos. Na innym forum dziewczyny zaczely sobie opowiadac jak to laski potracily ciaze blizniacze w 23 i 25tc. Jak im zwrocilam uwage ze nie powinny tak gadac w obecnosci kogos np takiego jak ja, kto jest w 23tc i go niepotrzebnie straszyc, to tak na mnie napadly, ze myslalam ze spalą na stosie.. Czy to jest normalne Waszym zdaniem, ze zamiast sie wspierac, to jedna drugiej opowiada takie opowiesci dziwnej tresci. Nie wiem po co, zeby nastraszyc, niepotrzebnie nasteresowac? A moze zeby pokazac, jaka to jest fajna i ile ona historyjek szpitalnych zna... No na pier... ![]() ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-13 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3150 |
Konto usunięte
|
Eliza zupełnie nie rozumiem takiego zachowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.