|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Piątkowy HIT:
Leze sobie w szpitalu grzecznie na samolocie i czekam az mi zaladuja ten "wziernik" ktorego tak nie znosze, moj prowadzacy ordynator i jeszce jakis trzech lekarzy, i ładuje ten wziernik ja tam sie zwijam ałaaaaaaaa ałaaaaaaa on wcisnac nie moze i nagle jeden mowi jak ta Pani urodzi to ja nie wiem na to z wilekim spokojem ordynator ja nie wiem jak zaszla ta Pani , ale wiem z kim Teraz juz wiem czemu ten moj maz tak zawsze powtarza ze przytula sie z dziewica
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakieś chwilowe uczulenie, dobrze że wszystko OK i to nic poważnego ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
u mnie jest fioletowo- złota
|
|
|
#1774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychowanie dziecka to przede wszystkim czas i jeszcze raz czas jaki rodzice poświęcają swojemu dziecku, bardzo dużo zależy od relacji pomiędzy rodzicami, bo ona też, moim zdaniem, bardzo wpływa na efekt finalny. Charakter też ma bardzo duży wpływ na zachowanie dziecka. Cytat:
za zakończenie remontuurodzisz, urodzisz i to pewnie szybciej niż nam się zdaje
|
||
|
|
|
#1775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chyba nie wyraziła zgody, żeby tamtych 3 facetów lekarzy mi zaglądało w krocze... o nie nie nie ![]() Podziwiam, że Ty miałaś dobry humor, bo ja bym się tam albo zawstydziła na maxa albo zdenerwowała, że tylu ich tam było i zaglądało w krocze komentując... hmmm.... W ostateczności na te ich powiedzonka powiedziałabym: "No widzi pan panie doktorze, mój mąż w przeciwieństwie do pana widocznie wie jak się wkłada i mało tego robi to bezboleśnie, ba! wręcz całkiem przyjemnie Może już czas żeby pan poszedł na emeryturkę "
|
|
#1776 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Dziś o 20:40 na tvn style program w naszym klimacie
![]() http://www.tvnstyle.pl/programy/mlek...atki,6730.html |
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Filmik akurat na czasie.....pakujemy....pa kujemy torby
![]() http://www.youtube.com/watch?v=0ZdBsIdOh-4
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie czytalam, że bardzo dużo dzieci rotawirus dopadł. Nawet u nas jakieś szkoły pozamykali. Mam nadzieję, że opanują sytuację, bo zazwyczaj jak jakieś epidemie panują to szpitale zamykają na cztery spusty i zadnych ludzi z zewnątrz.
My niedawno wróciliśmy od teściów - tesciowa dzwonila do znajomej położnej z "mojego" szpitala. Ta ma sprawdzić kiedy bedzie miala nocny dyżur, da znać to na ktg przyjadę a przy okazji dowiem się co i jak a i przedstawi mnie ewentualnym innym położnym. Tak więc jeśli chodzi o szpital mogę spać spokojnie. A apropo spania- chyba zaraz zasnę na siedząco. Jednak spanie w dzień to nie to samo co przespać noc. Ale muszę się jeszcze przemęczyć chwilę, bo jak teraz usne to mogę się spodziewać pobudki koło 1 i znow kręcenia się do rana :p Gosia dobrze, że u Wiki to nie żadne choróbsko. Może to jakieś jednorazowe uczulenie? Kiedyś po wizycie w szpitalu u siostry całą mnie zsypało i chociaż nigdy uczulenia nie miałam to to mi tak dało popalić, że nawet ubrań musiałam się pozbyć bo mnie "swedzialy" . I zdarzyło mi się to raz w życiu. Ale z drugiej strony trzeba zwrócić uwagę, czy żadne nowe krostki/plamki się nie pojawiają bo tfu tfu żeby nic nie wyszlo po jakimś czasie.
|
#1780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dość, że facet to w liczbie 3! Cytat:
Aktualnie chyba bardziej od porodu przeraża mnie fakt, że na porodówce może trafić się lekarz - facet ![]() Gaci nie ściągnę!
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam was nadrobić, ale tylko trochę się udało
za mamusie w szpitalachi za ustabilizowane cukry!My dziś rano po wizycie u ginekolog. Zuzanna jest już donoszona, może urodzić się w każdej chwili 2745 waga, a więc nie jest za dużo...Wg USG termin przeskoczył na 7 stycznia. Na 3 stycznia mam wizytę, zobaczymy czy dotrwamy. OBY! ![]() ![]() I byliśmy wybrać narożnik do mieszkania ![]() Ale chociaż wypróbowałam czy wygodne Miłego weekendu Dziewczyny! Mój ostatni weekend w szkole
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
EE ja juz miałam kiedys przygode z zabiegiem na sprawach kobiecych i ta sie wyzbylam resztek wstydu...tam anestezjolog tak sie patrzyla mi miedyz nogi ze nie mogl sie skupic na znieczuleniu, Z reszta nigdy wstydliwa nie byłam
Bylo tylu lekarzy bo zgarneli mnie na porannym obchodzie. Ja tam bardziej wstydziłąbym sie tych dwóch pind lekarek ktore tez robiły obchód. Dobrze ze do gabinetu nie poszły. MI sie tylko cisneło na usta że mąż mu ma czym sie przytulić, a przebiega to zdecydowanie delikatniej |
|
|
|
#1783 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Fajne podejście ma Twój gin, oaza spokoju . A Ty chciałabyś urodzić przed, czy po świętach?Nigdy nie mów nigdy ![]() Cytat:
. Mój nisko osadzony brzuch wchodzi w kolizję z udami przez co ledwo wytrzymuję obcinanie paznokci i peeling stóp. A tak lubię umalowane paznokcie u stóp. Najlepiej na czerwono... Się rozmarzyłam.Cytat:
.A ginka dobry tekst puściła. Taki życiowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. 7 to moja szczęśliwa liczba. Co do centyli, popatrz sobie na ten link, tu jest dość jasno i prosto wyjaśnione o co chodzi http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.phpCytat:
. Gdy byłam nastolatką taka dyskryminacja bolała cholernie.Masz też rację, co do naiwności rodziców. Dla mnie jest to przerażające jak bardzo potrafią wypierać, że ich pociechy nie są be. A wiem, co piszę, bo pracuję w gimnazjum. I niestety taka postawa rodziców jest straszliwie demoralizująca Dzięki za linki do piosenek. Słuchałam obu namiętnie, już z tż nawet . Przykre jednak jest to, że teksty tych piosenek z palca wyssane nie są.
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-13 o 20:15 |
||||||
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Ugotowałam pyszny gulasz na jutro, żeby się nie przemęczać
![]() A przy okazji rozmowy z TŻ na temat kupna nowego TV lub garnków zrobiłam taką histerię, że myślałam że go zabiję ![]() Po czym on sam mnie przytulał i usprawiedliwiał, że wie że mnie wszystko już boli i jestem zniecierpliwiona i zdenerwowana porodem ...
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-13 o 20:11 |
|
|
|
#1785 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam to na warsztatach i bardzo mi się spodobało, skoro ma chronić moje już nadwrażliwe sutki, to po prostu zamówię. Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1786 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale serio to by mi było głupio jednak... U mnie będą różności na choince,bo mam taką zbieraninę. A na przyszły rok planuję kupić dużą,śliczną choinkę i ubrać inaczej. Chociaż nie pogardzę ręcznie robionymi ozdobami. A Wiki coś w tym roku nie bardzo ma chęć na twórczą pracę... Cytat:
|
|
#1787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wystraszyłam, że u mnie też już tak późno
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Po moim karmieniu śladu juz nie ma... Po pologu juz dawno nie ma... I dziś wlasnie wróciłam do normalnego cyklu... A było tak pięknie...
Teraz to dopiero bede sie bała przytulania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy to normalne,że mi gin nigdy nie mówi ile cm ma moja szyjka, tylko zawsze "wszystko ok, szyjka zamknięta itd"?
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam obejrzeć po raz któryś z kolei film Sage na TVN ale tak siedze, siedze i oczy mi się same zamykają - masakra... <zasypiam>
Wymiękam dosłownie jak nigdy... chyba pójdę zaraz spać (kiedyś w piątek o tej godzinie to byłpby nie do pomyślenia! ).W poprzednich miesiącach nie bywałam senna, za to teraz na koniec ciąży mnie dopadło widocznie.... ![]() Jak coś to dobranoc wszystkim ![]() <łóżko><kołderka><sen>
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1798 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Senira, ja prasowałam i pieluchy i ręczniki
![]() Kotek mamrotek, podoba mi się Aleksandra i Zosia, ale głosuję na Olę ![]() Kefi, bardzo ładne imiona ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oni są niepoważni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bajka z mojego dzieciństwa, ale odcinka o porodzie to nie kojarzę ![]() Cytat:
![]() A mi się śniło, że pisałaś na wątku, że złapały Cię skurcze i jedziesz rodzić ![]() Cytat:
![]() Nacytowałam i miałam coś jeszcze się Was zapytać ...i nie pamiętam co
|
|
#1799 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jak tego małego widziałam to nie mogłam uwierzyć co jego matka opowiadała - to było najbardziej nieśmiałe dziecko pod słońcem, wiecznie się za mamą albo za tatą chował. Aby się nie nawyginaj za mocno, bo jeszcze rozpakujesz w piątek 13-ego ![]() Cytat:
A odnośnie różnic w wychowaniu chłopca i dziewczynki - przede wszystkim wychowujemy człowieka. A konkretne różnice, rotwailery, dubeltówki i pilnowanie osiedla to zaliczyłabym raczej jako żarty ![]() Też tego kiedyś słuchałam, w wieku właśnie takich lat kilkunastu Szczególnie Liroya ![]() A apropo porażki wychowawczej, to podobno właśnie do tego jest ludziom najciężej odnieść się krytycznie, do własnych dzieci i błędów popełnionych w ich wychowaniu. Kształtujemy innego człowieka, pokazujemy mu świat i jak żyć pośród ludzi, więc jako najistotniejszy czynnik kształtujący mamy największy potencjał do wyrządzenia krzywdy, do wykształcenia jakichś upośledzeń. Oglądałyście kiedyś taki stary polski serial "Ballada o Januszku"? Ja go w wakacje obejrzałam, i płakałam na połowie odcinków. Wogóle nie mogłam rozkminić, jakim cudem ta matka była taka ślepa na błędy własnego dziecka i na krzywdę innych ludzi przez to dziecko spowodowaną. A to właśnie o to chodziło, o brak krytyki wobec własnego dziecka i własnych metod wychowawczych. Dobry człowiek może wychować złego człowieka, będąc samemu pełnym dobrych intencji, jeśli pozwala na wszystko i nie pozwala na żadną konstruktywną krytykę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przecież skoro wszystkie dziewczynki w klasie mają, nie powiesz dziecku, że nie i już. Dlatego my kupiliśmy jedną taką lalkę, po czym powiedzieliśmy młodej, że są zwyczajnie za drogie żeby całą kolekcję kupować, i już. Much w nosie nie ma, więc histerii nie było. Na szczęście jej przeszło i w tym roku zażyczyła już sobie sensowniejsze prezenty - jakieś książki, klocki, zegarek, plecak itp. Ale swoją drogą, jedna taka lalka kosztuje w granicach 70-120 zł, a cała kolekcja to chyba kilkanaście, czy są ludzie którzy naprawdę wydają tyle forsy na tak bezsensowne zabawki? Cytat:
Czyżby on wolał telewizor od garnków?
|
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę dziś samotna, opuszczona w domu, mąż uciekł na imprezę firmową, gdy zobaczyłam go jak się odstrzelił to miałam ochotę wbić się w super obcisła kieckę i iść z nim ;p po chwili przypomniałam sobie że jestem już wysoko w ciąży i właściwie z własnego wyboru zostaję w domu bo nie chciałam z nim iść;p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

16.06.2012 

za zakończenie remontu
o nie nie nie
Może już czas żeby pan poszedł na emeryturkę " 

Nie dość, że facet to w liczbie 3!
za mamusie w szpitalach
Dramat dla dziewczynek, nastolatek a później kobiet, którym to właśnie kobiety: ich matki, babki, ciotki, sąsiadki 
).