|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
coralady, maomami śliczne zdjęcia
![]() Co do choinki to ubieraliśmy tak wcześnie, bo my w sumie na święta jedziemy do Wałbrzycha, więc wtedy już się nie nacieszymy ozdobami. Więc dlatego wcześniej trochę. Ale mamy taką małą tylko. Dużej się nie dorobiliśmy. Dzięki za podpowiedzi co do przewijaka. Kupię te podkłady z Rossmanna. Byłam dzisiaj po wkładki laktacyjne, ale akurat podkładów nie było. Szwy ściągnięte. Okazało się, że one byłe rozpuszczalne, ale żeby ich nie nosić 2 tygodnie do rozpuszczenia to dlatego zalecenie ściągnięcia wcześniej. 3 szwy, chwila moment i po strachu. I od razu ulga ![]() Słuchajcie, ja mam kolejne pytania ![]() Iga na razie robi takie kupki bardzo wodniste. Daleko im do tej sławetnej ściętej jajecznicy. Może tak być na początku? I kolejne pytanie. Chciałabym ściągać trochę pokarmu, żeby w razie wyjścia mąż miał jakiś zapas. Kiedy to robić? Między karmieniami? Czy jak ściągnę laktatorem to później ona będzie miała z czego jeść? :Wiem wiem głupie pytania ![]()
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje w imieniu Filipka za komplementy
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
kociak ja karmie piersia i moja robi tez wodniste kupy do tego ze zbitymi grudkami czesto ze sluzem..co do sciagania mleka jak gdzies jade to tez mam z tym problem tyle ze ja nawet nie mam sciaacza i jade recznie
![]() dzis kupilam bebiko... po dzisiejszym ciezkim dniu i rozmowie z polozna stwirdzilam z raz dziennie sprobuje ja dokarmic mm i zobacze jak reaguje i jak kupa bedzie wygladac...chociaz zastanawiam si jeszcze bo t bole brzuszka to moga byc z tego szybkiego jej polykania...tak sadze bo strasznie szybko mi leci z cyca... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- colorady to rzeczywiscie...moja znow podchodzi i sie lasi do malej strasznie ja chce przytulac i calowac ale i tak nie powiem bo grzeczna jest praktycznie mi caly czas ona podaje pampery.mowie jej z to jej dzidzius itd czesto sama jej kaze przyjsc pocalowac,czasm dam na rce na niby ja podtrzymuje a ona ze niby ma na rekach i sie cieszy i widze po niej taka podniete ![]() ![]()
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się najadłam jak bąk i opiłam kawy korzennej... i już kolejny weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gabrysiaczek może to już na dnaich ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-13 o 21:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie
![]() Spalismy dzisiaj do południa we trójke 3 godziny ![]() ![]() Chciałam dzisiaj zarejestrowac sie na usg do przychodni i dzwonie i babka mi mówi ze ona sie tym nie zajmuje ,ze lekarka tylko wynajmuje gabinet w przychodni i ze trzeba sie z nia bezposrednio umawiac.I ze robi prywatnie tylko.Nawet mi telefonu nie podała nic,więc wsiedlismy w samochód i pojechalismy do lekarki. W szoku byłam przyjela nas od reki nie robiac zadnego problemu i na NFZ.Myslałam ze bede czekac długo na termin a tutaj taka miła niespodzianka ![]() ![]() Zrobiła usg i wszystko jest ok-nie ma zwichniecia stawów,dysplazji ale jest przykurcz lewej nózki ![]() Na usg stawy i panewki sa zdrowe,prawidlowo wykształcone-w prawej nozce wygladaja jak u dorosłego ![]() .Ale przy badaniu klinicznym wystepuje wlasnie ten przykurcz. I uciekanie glowy na prawa strone która Tymek ma, laczy sie z tym ze prawa nozka jest lepiej odwieziedziona a lewa jakby sobie tak "wisi". Dlatego jak "naprawimy " lewa nozke to i glowe zacznie ukladac prosto. To wszystko jest ze soba w jakis sposob polaczone. Zabieramy sie do systematycznego i dokladnego pieluchowania ![]() Chcialam dzisiaj kupic witamine K + D w sprayu i co babka w aptece na mnie wielkie oczy ![]() ![]() No smieszne po prostu ![]() Mya Nasturcja ![]() Kyte Świetujesz dzisiaj? Najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Ja podaje Delicol przed kazdym karmieniem-pediatra tak poleciła.Obecnie 8 kropel. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ale już mi się nie chce tego słuchać już chce dzieciaczka mojego ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Zuzko,Amelko
![]() Kociak Ja podobnie jak większosc kłade podkład Babydream-obecnie sa w promocji 10 szt 9,99.Jest dosyc spory wiec jesli maly oleje kawalek odcinam go i mam druga czesc gotowa no chyba ze zaleje cały ![]() Oprocz tego mam frotowy ochraniacz na przewijak zeby sie te podklady nie slizgaly bo maly ja zacznie wierzgac to "jezdzi" na tym podkladzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
Dzień bardzo męczący, kręci aż mi się w głowie..
Trochę się wystraszyliśmy, podczas kąpieli zobaczyliśmy na ramieniu jakąś dużą ropiejącą krostę..nie wiem czy coś ją ugryzło..ale wczoraj tego nie było.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Adasiu Tobie równiez wszystkiego dobrego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
Nemosek
![]() ![]() Uciekam bo mąż mi do łóżka się pakuje ![]()
#1095 | ||
Zakorzenienie
|
Coral ale piekne fotki i model przede wszystkim
![]() Skoro dziewczyny maja tyle fotek to Ty pewnie z 2 tysiace ? ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z dzieckim tez sie da wyspac ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
A właśnie jestem ciekawa czy przy karmieniu piersią są jakieś przeciwskazania do farbowania włosów ?
![]() Bo teraz nie chce mi się farbować, ale boje się że po porodzie nie będe mogła tak od razu ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie po szczepieniu przypadkiem? My mamy własnie takowa ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() Z pokarmem nie pomogę bo juz nie ściagam-mam zamrozony w razie wu. Ale sprobowałabym sciagac po karmieniu. nie ma głupich pytanek ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() Jutro musze uderzyc do mamy zeby uszyla mi tasiemki na pieluszce zebym mogla wiazac na bioderkach.Bo ja antytalencie ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Jaka tu cisza wieczorami ![]() A do południa tyle piszecie ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Najlepsza byla moja ginka która opowiadała ze dowiedziala sie od fryzjerki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeczytałam że nie ma problemu, a pytałam bo jak byłam u mojej kuzynki to miała okrutne odrosty bo mowila ze przy karmieniu nie wolno... ktoś jej tak powiedział i widocznie nie sprawdziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Marcin zamienil dzien z noca... w dzien spal po kilka godzin i jak sie obudzil o 19 tak dopiero teraz usnal...jestem padnieta uciekam spac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
Gabrysiaczek, oby sie rozkrecilo
Sanrio, u Ciebie tez. Zebyscie spokojnie wyszly na wigilie do domu My jutro i pojutrze mamy gosci- rodzinka juz sie stesknila. Jutro moja siostra przyjezdza a w ndz szwagier z tesciowa. My z Iga pospalysmy juz troche, teraz sie karmimy i dalej w kime ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1101 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A teściową olej, nie chce przyjść na chrzest wnuczki to co to za babcia?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sorento ![]() Zmykam spać, do jutra ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-13 o 23:11 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole duzo nowych avkow sie pojawilo ![]() My tez do spanka sie szykujemy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Nikt dzisiaj nie karmi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1104 |
Zakorzenienie
|
Rybko spanie przy katarze z podniesionym zaglowkiem bokiem alno na brzuchu. Ściągasz tak czesto, jak często sa trudności w oddychaniu. Ale też bez przesady bo to katar namnaza.
Kapac nalezy nawet przy goraczce, to daje ulge. Niunia w tej chwili Witek ma wycofane witaminy. Wit k dostawal w kroplach ledwie kilka dni a wit d ostatecznie w tabletkach i najlepiej się sprawdzily. Podajemy tylko wit c w kropelkach. Adooosienka mały Ci przy cycu zasypia, nie najada się. Trzeba go rozbudzac i częściej karmic. Ważne ze na wadze nie spada ale przyrosty sa stanowczo za niskie. Zwlaszcza na pierwsze tygodnie. Możesz tez sprobowac odciągać i zobaczysz ile zjada. Czytam dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- kyte to szczepienie przeciw gruźlicy. Nie moczyc, nie trzec, nie wyciskac ![]() A powiedz mi jak Twoja krolewna przybiera/długo je? Nemosku bo te witaminy to nie spray. One są z aplikatorem ale to nadal ten sam olej. Tylko łatwiej podać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Kociak ściągać możesz zawsze. Ale najlepiej zribic kilka podejsc po karmieniu. Mala je z obu piersi? Jak nie to oproznij druga. Jak się przyssie potem to pokarm sam naplynie w tempie ekspresowym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Halo. Nie wierzę, że wszyscy śpią! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-14 o 04:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja karmiłam ale rozładował mi się telefon ![]() hej hej ![]() przypomniałam sobie o jednym sklepie w ubraniami że są tam dziecięce ciuchy i spojrzałam na gazetkę i są pajacyki po 12,99 i body po 6,99 ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
Dzidzia, dzieki! To od dzisiaj praca z laktatorem. Karmie zazwyczaj z jednej wiec po karmieniu bede sciagac z drugiej piersi.
A! Zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj sie balkonowalismy po raz pierwszy. Po weekendzie ruszamy w swiat ![]() Co tu taka cisza? Weekend? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Natalia znowu spała z nami, zasnęłyśmy obie po karmieniu w łóżku :x Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Siema siema
![]() Kacper juz po pierwszej polowie sniadania (przez ten katar i "zmeczenie" je na raty) a teraz bawi sie przytulakiem ![]() Zauwazyłam, że jak Kacper wczesniej sie smiał do mnie, "gaworzył" znaczy cos tam do sieibie, tak teraz robi to coraz rzadziej, martwie sie zeby sie nie okazło ze neurlog ma racje. dzidzia- dziękuję ![]() Już zapomniałam co miałam napisać... aaa maly znów śpi od 22 do 5 ![]() ![]() Lineczko- u mnie też jest ten market, ZAWSZE tam tyle ludzi jest ![]() kyte- nam sie też takie cos zrobiło, w miejscu szczepionki. Mama powiedziałą ze nie zdrapyywać, nie moczyć nie urywać- nie dotykać. Dwa dni i znieknęlo- znaczy slad jest do dzisiaj ale nie ma takiego wielkiego strupa, ropy.. ![]()
#1109 |
Zadomowienie
|
kyte, tez mi sie wydaje ze to od szczepionki na gruzlice. To powinno ropiec pozniej peknac i sie zagoic. Nam polozna mowila ze niepokojace jest jakby od tego szedl rumien az na przedramie.
A ja z kolejnym pytaniem. Dlaczego przy kp nie mozna jesc smazonego? Jesli jest mieso smazone na oliwie z oliwek to co w zasadzie moze zaszkodzic? Tak sie zastanawiam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.