Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 19:25   #1081
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
niunia32 dla koleżanek!
żeby mężowi się udało załatwić duplikat i za mały brzuszek
Z tego co pamiętam, Dzidzia przerzuciła się na witaminki w tabletkach.

De28 za wagę
Ale fajne te spodnie, nie wiesz, czy w Polsce można takie dorwać??

maomami Mao, ciesz się, że Zuzik tak spać lubi i nie potrzebuje, żeby z nią jeździć A na świeżym powietrzu jest? Jest
Super zdjęcia zrobiłaś

dizi Adaś

coralady super, że z małym lepiej
Fifik cudny a zdjęcia pierwsza klasa

paulinaizabela zmieniłaś avatarek, fajny

domi fajna firanka i smerfik

Beatka fajnie, że się udało na nfz, zawsze coś w kieszeni zostanie
Co do chrzcin

metkaa Oby wszystko się unormowało -i brzuszek i maluszkowe jedzenie, żeby więcej czasu dla starszego synka było

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

widzisz, rozkręca się powoli
Jak nie dziś to jutro maluch się zdecyduje, podejrzewam, że 20.12 to już będziecie się do domu ze szpitala zwijać
Dzięki dziś mialam okropny humor i jak pomyślałam że w wigilię bym miała w szpitalu leżeć to załamki dostałam... ale teraz jest ok jakoś czuje że coś się ruszyło wreszcie
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:26   #1082
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
kurde był jakiś skurcz i odszedła reszta czopa
az do domu musialam wrocic sie przebrac hehehe ... może po schodach pochodzę to będzie co z tego
no widzisz, uz niebawem
Stary 2013-12-13, 19:44   #1083
Kociak85
Zadomowienie

coralady, maomami śliczne zdjęcia

Co do choinki to ubieraliśmy tak wcześnie, bo my w sumie na święta jedziemy do Wałbrzycha, więc wtedy już się nie nacieszymy ozdobami. Więc dlatego wcześniej trochę. Ale mamy taką małą tylko. Dużej się nie dorobiliśmy.

Dzięki za podpowiedzi co do przewijaka. Kupię te podkłady z Rossmanna. Byłam dzisiaj po wkładki laktacyjne, ale akurat podkładów nie było.

Szwy ściągnięte. Okazało się, że one byłe rozpuszczalne, ale żeby ich nie nosić 2 tygodnie do rozpuszczenia to dlatego zalecenie ściągnięcia wcześniej. 3 szwy, chwila moment i po strachu. I od razu ulga

Słuchajcie, ja mam kolejne pytania
Iga na razie robi takie kupki bardzo wodniste. Daleko im do tej sławetnej ściętej jajecznicy. Może tak być na początku?
I kolejne pytanie. Chciałabym ściągać trochę pokarmu, żeby w razie wyjścia mąż miał jakiś zapas. Kiedy to robić? Między karmieniami? Czy jak ściągnę laktatorem to później ona będzie miała z czego jeść? :Wiem wiem głupie pytania
Stary 2013-12-13, 20:20   #1084
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nasturcja Miłoszek śliczny

Lineczka hmm co do szwagierki, może to szok poporodowy jakiś. No ale jak mówisz że dawno teściowej powiedziała ze ma wychować jej dziecko

Lilith zdrowiej szybkoi dla TŻ

Trele boska Maja i czapka

Rybka oby Kacperek był szybko zdrowy, oi fajnie że masz tak syzbko wizytę u neuro.

De chciałabym widziec mine tego facetai fajnie że u was lepiej

Maomami dla Zuzi za 2 miesiecznice, a jaka Zuzia

Domi a jak ta twoja koleżanka co w ciązy była? nie pamietam dokładnie o co chodziło, cos tam ze nie wie z kim w ciąży jest czy co... przypomniałam sobie

Kyte spełnienia marzeń, beztroskiego i słodkiego życia z mężem i dzieckiem( nie wiem czy teraz ci życzyć kolejnego ) i stabilizacji finansowej i wycieczko dookoła śwata

Cora też chce takie zdjecia Liwki, a Filipek

Idę czytac teraz opisy porodów
W sumie to zadna to moja kolezanka. W dziecinstwie razem do ochronki chodzilysmy, ona byla troche mlodsza ode mnie... teraz ma 17 lat, po porodzie okazalo sie ze to jednak dziecko jej partnera terazniejszego bo identyczne sie jej poszczescilo

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:33   #1085
coralady
Wtajemniczenie

Dziękuje w imieniu Filipka za komplementy

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
malinka mój starszak też cały czas chce się bawić... w uszach mi brzmi "mamuśka chodź do mojego pokoju, troszkę sie pobawimy"
U mnie jest gorzej...Ona chcę na rączki,zawsze wtedy kiedy mam Małego.Dochodzi do tego,ze go spycha
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:50   #1086
malinka123108
Wtajemniczenie

kociak ja karmie piersia i moja robi tez wodniste kupy do tego ze zbitymi grudkami czesto ze sluzem..co do sciagania mleka jak gdzies jade to tez mam z tym problem tyle ze ja nawet nie mam sciaacza i jade recznie jakos do tej pory bylo tyl z jak do tej pory to 3 razy ja zostawilam na sciagnietym z czego 2 razy ciagle spala ..

dzis kupilam bebiko... po dzisiejszym ciezkim dniu i rozmowie z polozna stwirdzilam z raz dziennie sprobuje ja dokarmic mm i zobacze jak reaguje i jak kupa bedzie wygladac...chociaz zastanawiam si jeszcze bo t bole brzuszka to moga byc z tego szybkiego jej polykania...tak sadze bo strasznie szybko mi leci z cyca...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

colorady to rzeczywiscie...moja znow podchodzi i sie lasi do malej strasznie ja chce przytulac i calowac ale i tak nie powiem bo grzeczna jest praktycznie mi caly czas ona podaje pampery.mowie jej z to jej dzidzius itd czesto sama jej kaze przyjsc pocalowac,czasm dam na rce na niby ja podtrzymuje a ona ze niby ma na rekach i sie cieszy i widze po niej taka podniete mowi wtedy: ale ona jest ślodkaaa
Stary 2013-12-13, 21:06   #1087
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
az do domu musialam wrocic sie przebrac hehehe ... może po schodach pochodzę to będzie co z tego
też bym chciała...

ja się najadłam jak bąk i opiłam kawy korzennej... i już kolejny weekend strasznie ten czas ucieka! tylko chochlik wciaż w brzuchu szaleje.. wszyscy mi mówią że mam się cieszyć i się wyspać ale chyba mnie to trochę wkurza.. no przecież wiadomo że dzieci chcą jeść też w nocy i płaczą generalnie bo nie potrafią mówić a wszyscy mi trują jaka to udręka i że będzie płakało.. może nie wszyscy ale jak słucham takiego gadania to aż mi się chce powiedzieć coś brzydkiego...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 21:17   #1088
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
W sumie to zadna to moja kolezanka. W dziecinstwie razem do ochronki chodzilysmy, ona byla troche mlodsza ode mnie... teraz ma 17 lat, po porodzie okazalo sie ze to jednak dziecko jej partnera terazniejszego bo identyczne sie jej poszczescilo

farciara alenerwy też pewnie miała niezłe, a wiesz czy się przyznała ze nie wie z kim?
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
też bym chciała...

ja się najadłam jak bąk i opiłam kawy korzennej... i już kolejny weekend strasznie ten czas ucieka! tylko chochlik wciaż w brzuchu szaleje.. wszyscy mi mówią że mam się cieszyć i się wyspać ale chyba mnie to trochę wkurza.. no przecież wiadomo że dzieci chcą jeść też w nocy i płaczą generalnie bo nie potrafią mówić a wszyscy mi trują jaka to udręka i że będzie płakało.. może nie wszyscy ale jak słucham takiego gadania to aż mi się chce powiedzieć coś brzydkiego...
nie przejmuj się, faktycznie nie będziesz się wysypiać ale bedziesz wiedzieć dlaczego. A jak cie to denerwuje to im powiedz.

Gabrysiaczek
może to już na dnaich a ja tam chciałąbym urodzić w świeta, najlepiej 24, jakoś tak do mnie to przemawia

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-12-13 o 21:19
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:35   #1089
nemosek
Zakorzenienie

Witam sie wieczornie
Spalismy dzisiaj do południa we trójke 3 godziny tzn Titek spał w koszu a my wtuleni na połowce łóżka

Chciałam dzisiaj zarejestrowac sie na usg do przychodni i dzwonie i babka mi mówi ze ona sie tym nie zajmuje ,ze lekarka tylko wynajmuje gabinet w przychodni i ze trzeba sie z nia bezposrednio umawiac.I ze robi prywatnie tylko.Nawet mi telefonu nie podała nic,więc wsiedlismy w samochód i pojechalismy do lekarki.
W szoku byłam przyjela nas od reki nie robiac zadnego problemu i na NFZ.Myslałam ze bede czekac długo na termin a tutaj taka miła niespodzianka zwłaszcza ze do niej sa ogromne kolejki bo jest najlepsza i bardzo chwalona.Spokojnie nam wszystko pokazala,wytlumaczyla.Wid ac ze ma duzo cierpliwosci i wklada serce w to co robi
Zrobiła usg i wszystko jest ok-nie ma zwichniecia stawów,dysplazji ale jest przykurcz lewej nózki więc mamy szeroko pieluchowac i na kontrole za miesiac.
Na usg stawy i panewki sa zdrowe,prawidlowo wykształcone-w prawej nozce wygladaja jak u dorosłego -tak powiedziała
.Ale przy badaniu klinicznym wystepuje wlasnie ten przykurcz.
I uciekanie glowy na prawa strone która Tymek ma, laczy sie z tym ze prawa nozka jest lepiej odwieziedziona a lewa jakby sobie tak "wisi".
Dlatego jak "naprawimy " lewa nozke to i glowe zacznie ukladac prosto.
To wszystko jest ze soba w jakis sposob polaczone.

Zabieramy sie do systematycznego i dokladnego pieluchowania

Chcialam dzisiaj kupic witamine K + D w sprayu i co babka w aptece na mnie wielkie oczy nie słyszala o czyms takim
No smieszne po prostu

Mya Nasturcja
Kyte Świetujesz dzisiaj? Najlepszego
Ja podaje Delicol przed kazdym karmieniem-pediatra tak poleciła.Obecnie 8 kropel.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:37   #1090
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Cytat:
też bym chciała...

Nie przejmuj się mi też tak mówią ... i że korzystaj póki możesz... wysypiaj się...
ale już mi się nie chce tego słuchać już chce dzieciaczka mojego

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
farciara alenerwy też pewnie miała niezłe, a wiesz czy się przyznała ze nie wie z kim?

nie przejmuj się, faktycznie nie będziesz się wysypiać ale bedziesz wiedzieć dlaczego. A jak cie to denerwuje to im powiedz.

Gabrysiaczek
może to już na dnaich a ja tam chciałąbym urodzić w świeta, najlepiej 24, jakoś tak do mnie to przemawia
Nie ma szans na 24 heheh najpóźniej 20 wtedy mam już się zgłosić do szpitala na wywoływanie Ja bym bardzo nie chciała w Wigilię leżeć w szpitalu !
Stary 2013-12-13, 21:43   #1091
nemosek
Zakorzenienie

Zuzko,Amelko wszystkiego najlepszego dziewuszki

Kociak Ja podobnie jak większosc kłade podkład Babydream-obecnie sa w promocji 10 szt 9,99.Jest dosyc spory wiec jesli maly oleje kawalek odcinam go i mam druga czesc gotowa no chyba ze zaleje cały
Oprocz tego mam frotowy ochraniacz na przewijak zeby sie te podklady nie slizgaly bo maly ja zacznie wierzgac to "jezdzi" na tym podkladzie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 21:52   #1092
kyte
Wtajemniczenie

Dzień bardzo męczący, kręci aż mi się w głowie..
Trochę się wystraszyliśmy, podczas kąpieli zobaczyliśmy na ramieniu jakąś dużą ropiejącą krostę..nie wiem czy coś ją ugryzło..ale wczoraj tego nie było..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:55   #1093
nemosek
Zakorzenienie

Adasiu Tobie równiez wszystkiego dobrego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-13, 21:57   #1094
sorento
Rozeznanie

Nemosek za usg, super, że Was tak od ręki przyjęła, na pewno jesteście spokojniejsi

Uciekam bo mąż mi do łóżka się pakuje

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:07   #1095
nemosek
Zakorzenienie

Coral ale piekne fotki i model przede wszystkim Pewnie cały czas z aparatem w rek biegasz
Skoro dziewczyny maja tyle fotek to Ty pewnie z 2 tysiace ?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Jest nadzieje

Cytat:
też bym chciała...

Przyjdzie i na Ciebie czas
Z dzieckim tez sie da wyspac -nie słuchaj ich

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-13, 22:09   #1096
gabrysiaczek19
Raczkowanie

A właśnie jestem ciekawa czy przy karmieniu piersią są jakieś przeciwskazania do farbowania włosów ?
Bo teraz nie chce mi się farbować, ale boje się że po porodzie nie będe mogła tak od razu ??
Stary 2013-12-13, 22:20   #1097
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Trochę się wystraszyliśmy, podczas kąpieli zobaczyliśmy na ramieniu jakąś dużą ropiejącą krostę..nie wiem czy coś ją ugryzło..ale wczoraj tego nie było..
Zmeczona jestes

a to nie po szczepieniu przypadkiem?
My mamy własnie takowa

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
coralady, maomami śliczne zdjęcia

Co do choinki to ubieraliśmy tak wcześnie, bo my w sumie na święta jedziemy do Wałbrzycha, więc wtedy już się nie nacieszymy ozdobami. Więc dlatego wcześniej trochę. Ale mamy taką małą tylko. Dużej się nie dorobiliśmy.

Dzięki za podpowiedzi co do przewijaka. Kupię te podkłady z Rossmanna. Byłam dzisiaj po wkładki laktacyjne, ale akurat podkładów nie było.

Szwy ściągnięte. Okazało się, że one byłe rozpuszczalne, ale żeby ich nie nosić 2 tygodnie do rozpuszczenia to dlatego zalecenie ściągnięcia wcześniej. 3 szwy, chwila moment i po strachu. I od razu ulga

Słuchajcie, ja mam kolejne pytania
Iga na razie robi takie kupki bardzo wodniste. Daleko im do tej sławetnej ściętej jajecznicy. Może tak być na początku?
I kolejne pytanie. Chciałabym ściągać trochę pokarmu, żeby w razie wyjścia mąż miał jakiś zapas. Kiedy to robić? Między karmieniami? Czy jak ściągnę laktatorem to później ona będzie miała z czego jeść? :Wiem wiem głupie pytania
Na początku ba nawet teraz kupy są wodniste ,żółte i z grudkami niestrawionego mleka.Ponoc to normalne
Z pokarmem nie pomogę bo juz nie ściagam-mam zamrozony w razie wu.
Ale sprobowałabym sciagac po karmieniu.

nie ma głupich pytanek

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Nemosek za usg, super, że Was tak od ręki przyjęła, na pewno jesteście spokojniejsi

Uciekam bo mąż mi do łóżka się pakuje
O tak uspokoiła nas

Jutro musze uderzyc do mamy zeby uszyla mi tasiemki na pieluszce zebym mogla wiazac na bioderkach.Bo ja antytalencie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Jaka tu cisza wieczorami
A do południa tyle piszecie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
A właśnie jestem ciekawa czy przy karmieniu piersią są jakieś przeciwskazania do farbowania włosów ?
Bo teraz nie chce mi się farbować, ale boje się że po porodzie nie będe mogła tak od razu ??
Ze w ciazy nie mozna w 1 trymestrze to slyszalam ale czy przy kp nie wiem szczerze mowiac.

Najlepsza byla moja ginka która opowiadała ze dowiedziala sie od fryzjerki ze nie mozna farbowac włosow w ciazy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-13, 22:46   #1098
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zmeczona jestes

a to nie po szczepieniu przypadkiem?
My mamy własnie takowa

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Na początku ba nawet teraz kupy są wodniste ,żółte i z grudkami niestrawionego mleka.Ponoc to normalne
Z pokarmem nie pomogę bo juz nie ściagam-mam zamrozony w razie wu.
Ale sprobowałabym sciagac po karmieniu.

nie ma głupich pytanek

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

O tak uspokoiła nas

Jutro musze uderzyc do mamy zeby uszyla mi tasiemki na pieluszce zebym mogla wiazac na bioderkach.Bo ja antytalencie

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Jaka tu cisza wieczorami
A do południa tyle piszecie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ze w ciazy nie mozna w 1 trymestrze to slyszalam ale czy przy kp nie wiem szczerze mowiac.

Najlepsza byla moja ginka która opowiadała ze dowiedziala sie od fryzjerki ze nie mozna farbowac włosow w ciazy
Hahaha no to nieźle
Właśnie przeczytałam że nie ma problemu, a pytałam bo jak byłam u mojej kuzynki to miała okrutne odrosty bo mowila ze przy karmieniu nie wolno... ktoś jej tak powiedział i widocznie nie sprawdziła
Stary 2013-12-13, 22:56   #1099
ola_k11
Zadomowienie

Marcin zamienil dzien z noca... w dzien spal po kilka godzin i jak sie obudzil o 19 tak dopiero teraz usnal...jestem padnieta uciekam spac
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 23:09   #1100
Kociak85
Zadomowienie

Gabrysiaczek, oby sie rozkrecilo
Sanrio, u Ciebie tez. Zebyscie spokojnie wyszly na wigilie do domu

My jutro i pojutrze mamy gosci- rodzinka juz sie stesknila. Jutro moja siostra przyjezdza a w ndz szwagier z tesciowa. My z Iga pospalysmy juz troche, teraz sie karmimy i dalej w kime oby te nasze nocki jak najdluzej takie łaskawe były

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-13, 23:10   #1101
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A co do h&m wypatrzyłam tam pajacora http://www.hm.com/pl/product/14673?article=14673-G Jaśko ma podobnego i mamcia zapłaciła za niego 8 zł w ciuchlandzie
śliczny smerfik

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
HEJ LASKI jejku jaki mialam dzien...mlodsza od poludnia nie spi cos ja chyba boli a starsza chce bawic...masakra jeszcze dupa odparzona wam tez idzie tyle pamperow co mi? oo juz placze...ide...a te gluty w nosie przeszly chociaz tyle
Oby następne dni były spokojniejsze!! Dają Ci dziewczyny popalić

Cytat:
Wkońcu nadrobiłam, dziś mieliśmy bardzo zajęty dzień. Na 9 do okulisty, gdzie mieliśmy iść na wizytę prywatną a byliśmy na NFZ, nie wiem jak to sie stało ale portfel nie ucierpiał Pani doktor z okazji tego ropiejącego oczka dała nam skierowanie na wymaz bakreriologiczny i pojechaliśmy na 2 koniec miasta,czekaliśmy w kolejce z 40 minut,za tydzien wyniki i mamy podejść po recepte, bo pokaże na jaki antybiotyk bakteria jest wrażliwa.

Poza tym wielka afera z chrzcinami, teściowa dalej twierdzi że nie przyjdzie.Nawet do kościoła. A mąż dalej jej broni. Powiedziałam mu że ma Popier.... rodzinę.
Super, że udało się za free wizytę odbębnić żeby to jakaś błahostka była z tym oczkiem
A teściową olej, nie chce przyjść na chrzest wnuczki to co to za babcia??

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
spróbowałam dzisiaj swoich sił z aparatem a nie telefonem no i wyszło tak, chociaż modelka troche marudna popołudniu
Śliczne foty Jeszcze trochę popróbujesz i będziesz takie cudeńka jak Cora cykać

Cytat:
coraz bliżej święta, tfu porodzik

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
U mnie jest gorzej...Ona chcę na rączki,zawsze wtedy kiedy mam Małego.Dochodzi do tego,ze go spycha
zazdrośnica mała, musi się teraz dzielić mamusią...

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
colorady to rzeczywiscie...moja znow podchodzi i sie lasi do malej strasznie ja chce przytulac i calowac ale i tak nie powiem bo grzeczna jest praktycznie mi caly czas ona podaje pampery.mowie jej z to jej dzidzius itd czesto sama jej kaze przyjsc pocalowac,czasm dam na rce na niby ja podtrzymuje a ona ze niby ma na rekach i sie cieszy i widze po niej taka podniete mowi wtedy: ale ona jest ślodkaaa
Ale z Lenki super starsza siostrzyczka, pomocnica mamusi

Cytat:
Witam sie wieczornie
Spalismy dzisiaj do południa we trójke 3 godziny tzn Titek spał w koszu a my wtuleni na połowce łóżka

Chciałam dzisiaj zarejestrowac sie na usg do przychodni i dzwonie i babka mi mówi ze ona sie tym nie zajmuje ,ze lekarka tylko wynajmuje gabinet w przychodni i ze trzeba sie z nia bezposrednio umawiac.I ze robi prywatnie tylko.Nawet mi telefonu nie podała nic,więc wsiedlismy w samochód i pojechalismy do lekarki.
W szoku byłam przyjela nas od reki nie robiac zadnego problemu i na NFZ.Myslałam ze bede czekac długo na termin a tutaj taka miła niespodzianka zwłaszcza ze do niej sa ogromne kolejki bo jest najlepsza i bardzo chwalona.Spokojnie nam wszystko pokazala,wytlumaczyla.Wid ac ze ma duzo cierpliwosci i wklada serce w to co robi
Zrobiła usg i wszystko jest ok-nie ma zwichniecia stawów,dysplazji ale jest przykurcz lewej nózki więc mamy szeroko pieluchowac i na kontrole za miesiac.
Na usg stawy i panewki sa zdrowe,prawidlowo wykształcone-w prawej nozce wygladaja jak u dorosłego -tak powiedziała
I uciekanie glowy na prawa strone która Tymek ma, laczy sie z tym ze prawa nozka jest lepiej odwieziedziona a lewa jakby sobie tak "wisi".

O to świetnie, że się od razu udało dostać I wieści dobre, będziesz szeroko pieluchować i się wszystko pięknie wyrówna u Tymusia

Sorento Majuni rąsia w avku

Zmykam spać, do jutra

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-12-13 o 23:11
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 00:01   #1102
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
śliczny smerfik

Oby następne dni były spokojniejsze!! Dają Ci dziewczyny popalić

Super, że udało się za free wizytę odbębnić żeby to jakaś błahostka była z tym oczkiem
A teściową olej, nie chce przyjść na chrzest wnuczki to co to za babcia??

Śliczne foty Jeszcze trochę popróbujesz i będziesz takie cudeńka jak Cora cykać

coraz bliżej święta, tfu porodzik

zazdrośnica mała, musi się teraz dzielić mamusią...

Ale z Lenki super starsza siostrzyczka, pomocnica mamusi

O to świetnie, że się od razu udało dostać I wieści dobre, będziesz szeroko pieluchować i się wszystko pięknie wyrówna u Tymusia

Sorento Majuni rąsia w avku

Zmykam spać, do jutra
Wlasnie mialam pytac o ta raczunie

W ogole duzo nowych avkow sie pojawilo

My tez do spanka sie szykujemy Tymek usnal mi na mysliciela przy piersi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-14, 03:47   #1103
Kociak85
Zadomowienie

Nikt dzisiaj nie karmi?

Stary 2013-12-14, 06:01   #1104
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko spanie przy katarze z podniesionym zaglowkiem bokiem alno na brzuchu. Ściągasz tak czesto, jak często sa trudności w oddychaniu. Ale też bez przesady bo to katar namnaza.
Kapac nalezy nawet przy goraczce, to daje ulge.

Niunia w tej chwili Witek ma wycofane witaminy. Wit k dostawal w kroplach ledwie kilka dni a wit d ostatecznie w tabletkach i najlepiej się sprawdzily. Podajemy tylko wit c w kropelkach.

Adooosienka mały Ci przy cycu zasypia, nie najada się. Trzeba go rozbudzac i częściej karmic. Ważne ze na wadze nie spada ale przyrosty sa stanowczo za niskie. Zwlaszcza na pierwsze tygodnie. Możesz tez sprobowac odciągać i zobaczysz ile zjada.
Czytam dalej

---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

kyte to szczepienie przeciw gruźlicy. Nie moczyc, nie trzec, nie wyciskac . Samo peknie, wycieknie i sie zagoi. Bron może nie zaklejać.

A powiedz mi jak Twoja krolewna przybiera/długo je?

Nemosku bo te witaminy to nie spray. One są z aplikatorem ale to nadal ten sam olej. Tylko łatwiej podać.

---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ----------

Kociak ściągać możesz zawsze. Ale najlepiej zribic kilka podejsc po karmieniu. Mala je z obu piersi? Jak nie to oproznij druga.
Jak się przyssie potem to pokarm sam naplynie w tempie ekspresowym.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

Halo. Nie wierzę, że wszyscy śpią!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-12-14 o 04:17
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 06:13   #1105
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

głupi to ma zawsze szczęście jednak
Cytat:

Chcialam dzisiaj kupic witamine K + D w sprayu i co babka w aptece na mnie wielkie oczy nie słyszala o czyms takim
No smieszne po prostu

Mya Nasturcja
Kyte Świetujesz dzisiaj? Najlepszego
Ja podaje Delicol przed kazdym karmieniem-pediatra tak poleciła.Obecnie 8 kropel.
będziecie szeroko pieluchowac i będzie dobrze!
Cytat:
Nikt dzisiaj nie karmi?

ja karmiłam ale rozładował mi się telefon

hej hej
przypomniałam sobie o jednym sklepie w ubraniami że są tam dziecięce ciuchy i spojrzałam na gazetkę i są pajacyki po 12,99 i body po 6,99 muszę dzisiaj jechać z TŻ i obkupić Małą za taką cenę :P ciekawe czy nie będą zaraz do wyrzucenia ale sprawdzimy, a sklep to Textil Market i może do Pepco zajedziemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 06:57   #1106
Kociak85
Zadomowienie

Dzidzia, dzieki! To od dzisiaj praca z laktatorem. Karmie zazwyczaj z jednej wiec po karmieniu bede sciagac z drugiej piersi.

A! Zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj sie balkonowalismy po raz pierwszy. Po weekendzie ruszamy w swiat

Co tu taka cisza? Weekend?

Stary 2013-12-14, 07:00   #1107
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
też bym chciała...

Ale to dobra rada. popatrz na nas, jak nam dzieci w nocy dokazują to nocka zarwana gdyby mogła to ostatnie dni przed porodem bym tylko spała, a że byłam w szpitalu, ze spania nici a później byłam strasznie nieprzytomna

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A to nie od szczepionki?

Natalia znowu spała z nami, zasnęłyśmy obie po karmieniu w łóżku :x

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 07:11   #1108
ryba91
Zakorzenienie

Siema siema

Kacper juz po pierwszej polowie sniadania (przez ten katar i "zmeczenie" je na raty) a teraz bawi sie przytulakiem

Zauwazyłam, że jak Kacper wczesniej sie smiał do mnie, "gaworzył" znaczy cos tam do sieibie, tak teraz robi to coraz rzadziej, martwie sie zeby sie nie okazło ze neurlog ma racje.

dzidzia- dziękuję mam podwyższone łózeczko z jednej strony (swoją drogą na ulewanie u nas nie pomogło) na brzuszku nie zaśnie, ale na boczku go musze kłaść, bo mi sie strasznie "przydusza" w nocy. dzisiaj pół spędziłam koło łóżeczka. Na szczescie rano miał już mniej gilków wiec jest nadzieja

Już zapomniałam co miałam napisać... aaa maly znów śpi od 22 do 5 wiec o ile nie ma problemów jak dzisiaj to sie wysypiam

Lineczko
- u mnie też jest ten market, ZAWSZE tam tyle ludzi jest ... a jakościową są fajne? bo widziałam ze tam jest dział dzieciecy, nawey ostatno po czapkę weszłam, ale nie było ale nie rozgladałam sie za innymi rzeczami ..

kyte
- nam sie też takie cos zrobiło, w miejscu szczepionki. Mama powiedziałą ze nie zdrapyywać, nie moczyć nie urywać- nie dotykać. Dwa dni i znieknęlo- znaczy slad jest do dzisiaj ale nie ma takiego wielkiego strupa, ropy..
Stary 2013-12-14, 07:12   #1109
Kociak85
Zadomowienie

kyte, tez mi sie wydaje ze to od szczepionki na gruzlice. To powinno ropiec pozniej peknac i sie zagoic. Nam polozna mowila ze niepokojace jest jakby od tego szedl rumien az na przedramie.

A ja z kolejnym pytaniem. Dlaczego przy kp nie mozna jesc smazonego? Jesli jest mieso smazone na oliwie z oliwek to co w zasadzie moze zaszkodzic? Tak sie zastanawiam...

Stary 2013-12-14, 07:20   #1110
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
kyte, tez mi sie wydaje ze to od szczepionki na gruzlice. To powinno ropiec pozniej peknac i sie zagoic. Nam polozna mowila ze niepokojace jest jakby od tego szedl rumien az na przedramie.

A ja z kolejnym pytaniem. Dlaczego przy kp nie mozna jesc smazonego? Jesli jest mieso smazone na oliwie z oliwek to co w zasadzie moze zaszkodzic? Tak sie zastanawiam...

Mi polozna mowila ze po 1 msc mozna jeść. Wcześniej uklad pokarmowy jest jeszcze nieprzystosowany

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości