Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 20:45   #1981
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Magnusia Bastian to Bastian, nie ma wspólnego z sebastianem.

Malgos - nie wiem czy ginka do której chodzę ma 3d albo 4d. Chyba nie mam takiej potrzeby żeby było w 3 lub 4 d. Chce się jutro dowiedzieć że jest zdrowe i to że nie czuje ruchuów nie wróży niczego złego

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:00   #1982
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Malgos - nie wiem czy ginka do której chodzę ma 3d albo 4d. Chyba nie mam takiej potrzeby żeby było w 3 lub 4 d. Chce się jutro dowiedzieć że jest zdrowe i to że nie czuje ruchuów nie wróży niczego złego
Justyna - hhehe chyba ci się imiona pomyliły jak odpisywałaś

o.... to ja nawet nie wiedziałam, że takie imię jak Bastian istnieje (z jakiego to języka??)
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 23:25   #1983
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy raz słyszę takie imię
Bardzo oryginalnie

Na pewno wszystko jest dobrze! Nie stresuj się !
Jak ten czas szybko leci, już 21 tc

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Ja dziś spakowałam sobie kosmetyczkę do szpitala, muszę jeszcze spakować ręczniki i resztę gadżetów i wziąć się za pakowanie torby dla małego, coraz mniej mam siły, wieczorami puchną mi stopy i dłonie, a do tego bolą mnie pachwiny od dołu
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 23:31   #1984
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

co do ruchów to się nie stresuj bo każda czuje kiedy indziej a dzidziuś zdrowy jest na pewno bo innej możliwości nie ma.
W 3D chyba lepiej przepływy widac ale pewna nie jestem więc się nie upieram.

Bastian- ciekawe imię nie słyszałam o takim no chyba że jako zagraniczny odpowiednik Sebastiana ale fajne
Stary 2013-12-10, 23:53   #1985
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja myslalam ze to zdrobnienie od Sebastiana bo na mojego kolege o takim imieniu wolali Bastek, jak dla mnie to zupelnie nie moj gust imienny ale to nie mi ma sie podobac, a co maz mowi na taki typ?
Stary 2013-12-11, 08:23   #1986
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
u mnie z nowości- zepsuła się pralka akurat teraz gdy cała sterta do prania. Dziś był gość z serwisu i naprawa 270 zł więc jeszcze nie ejst tak źle. Zamówił część i ok 7 dni mam na nią czekać, pralkę na razie "na krótko" zmajstrował.
Już miałam wizje kolejnego wydatku i to nie małego
Współczuję My właśnie przedwczoraj razem z rodzicami kupiliśmy nową pralkę (mamy wspólną pralnię) Stara, 17-letnia jeszcze chodzi, ale jest mocno niedoskonała mam wrażenie że już nie dopiera ciuchów... I ze 2 razy zniszczyła mi ubrania, coś w bębnie się odgięło i poszarpało mi bluzki Zostawiamy ją do prania roboczych ciuchów taty (ma zakład wulkanizacyjny - kurz, pył, smar itp.), resztę będziemy prać w nowej.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:55   #1987
gawa
Rozeznanie

My za to z pralkami mamy ostatnio tak że psują się nam jakiś miesiąc po gwarancji, zwyczajnie się wyłączają i nic nie działa , a jak spytaliśmy o naprawę to wchodziła w grę wymiana programatora około 600 zł , dlatego nauczeni doświadczeniem kupujemy teraz te najtańsze pralki w granicach 1000 i cieszymy się nimi do póki nie padną
Mnie się jakoś pechowo grudzień zaczął od czwartku miałam mega katar, przeszło mi w poniedziałek, a wczoraj wieczorem zaczął boleć migdał i gardło i dzisiaj znowu samopoczucie fatalne. Powtórka z I trymestru :/
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:01   #1988
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć

Współczuję My właśnie przedwczoraj razem z rodzicami kupiliśmy nową pralkę (mamy wspólną pralnię) Stara, 17-letnia jeszcze chodzi, ale jest mocno niedoskonała mam wrażenie że już nie dopiera ciuchów... I ze 2 razy zniszczyła mi ubrania, coś w bębnie się odgięło i poszarpało mi bluzki Zostawiamy ją do prania roboczych ciuchów taty (ma zakład wulkanizacyjny - kurz, pył, smar itp.), resztę będziemy prać w nowej.
17 letnia pralka to cud mechaniki zostawcie ją bo jeszcze nie raz ją przeprosicie i będziesz w niej prała jak nowa dla du...
Teraz nowy sprzęt działa tylko o czasu gwarancji, później już nadaje się do wyrzucenia bo naprawa to 3/4 kosztów nowego sprzętu.
Stary 2013-12-11, 20:06   #1989
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
My za to z pralkami mamy ostatnio tak że psują się nam jakiś miesiąc po gwarancji, zwyczajnie się wyłączają i nic nie działa , a jak spytaliśmy o naprawę to wchodziła w grę wymiana programatora około 600 zł , dlatego nauczeni doświadczeniem kupujemy teraz te najtańsze pralki w granicach 1000 i cieszymy się nimi do póki nie padną
Mnie się jakoś pechowo grudzień zaczął od czwartku miałam mega katar, przeszło mi w poniedziałek, a wczoraj wieczorem zaczął boleć migdał i gardło i dzisiaj znowu samopoczucie fatalne. Powtórka z I trymestru :/
Ty też w ciąży? gratulacje Mam nadzieję, że tuż po I rocznicy ślubu i ja będę mogła się tym pochwalić

My też słyszeliśmy, że nie warto inwestować w te droższe modele - wzięliśmy Beko ładowną na 8 kg za 1150 zł uważam, że niczego jej nie brakuje, więc tym bardziej nie widzę sensu, żeby płacić za pralkę 2 czy 3 tysiące.

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
17 letnia pralka to cud mechaniki zostawcie ją bo jeszcze nie raz ją przeprosicie i będziesz w niej prała jak nowa dla du...
Teraz nowy sprzęt działa tylko o czasu gwarancji, później już nadaje się do wyrzucenia bo naprawa to 3/4 kosztów nowego sprzętu.
Tak tak, stara pralka zostaje na pewno, tak jak pisałam - do prania ciuchów roboczych z warsztatu taty no i w razie "W". Nam też mówiono, że teraz sprzęty są krótkowieczne, bo to lepszy biznes dla producenta. Przed ślubem też kupowaliśmy z TŻ względnie niedrogie sprzęty do kuchni, bo wiemy, że pewnie padną za 4-5 lat.

310813
Stary 2013-12-11, 22:04   #1990
Malgos_12
Zakorzenienie

tak to właśnie jest w tymi "nowymi" sprzętami ale z drugiej strony chyba żadna z nas nie chciałaby pojawić się w czasach kiedy prało się w rzece heheh
Stary 2013-12-12, 08:09   #1991
gawa
Rozeznanie

My jak urządzaliśmy mieszkanie to najpierw pytaliśmy o rady sprzedawców w różnych sklepach aż w końcu trafiliśmy na jakiegoś szczerego który powiedział żeby kupować te sprzętu które nam do wnętrza pasują bo wszystko to jest to samo " przez te same ręce" robione. No i to była jedyna słuszna rada bo szło zwariować. Najbardziej mnie cieszy fakt że nie dałam się naciągnąć na jaką wypasioną indukcje i kupiłam na allegro najtańsza firmy amica , bo po jakimś miesiącu spadł mi garnek z szafki i pękła na pół ( o dziwo działa do dzisiaj) no ale wymienić będzie trzeba.
Stary 2013-12-12, 10:08   #1992
justiii87
Zakorzenienie

My akurat na kuchni i piekarniku nie oszczędzaliśmy ( ale też nie przesadzaliśmy nie wiadomo jak) , kuchnię mamy gazową i widać było różnicę w wykonaniu palników, jedne były masywne i te nadstawki nie latały, a drugie latały jak chorągiewka na wietrze, a jednak to jest niebezpieczne bo garnek może spaść i był by problem.

Pralki szukaliśmy małej bo mamy małą łazienkę i chcieliśmy, żeby się zmieściła i to było główne kryterium wyboru.
Stary 2013-12-12, 19:18   #1993
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam jestem po wizycie

Wizyta super... Dzidek zdrowy, ma jądra więc to raczej chłop
Usg połówkowe, także zobaczyliśmy serduszko, mózg, nóżki, kregosłup... no wszystko zdrowy dzieć nam się rozwija... Małż pierwszy raz był ze mną podczas usg. pani doktor się z nim podroczyła hihih. Jak pokazała mu że tu i tu jest moszna, to małż do ginki a co taka mała, ona wzrok na niego i mu mówi że jeszcze trochę potrwa zanim będzie taka jak jego gabaryty Poza tym dziś bardziej zwracała się do niego niż do mnie... ale mi to nie przeszkadzało ja miałam na co patrzeć Dzidzia ma prawie 20 cm.
Ruchy mogę poczuc dopiero za 2 tyg, tak jak mówiłyście... One może już są a ja nie mam pewności że to to.
Dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologia no i glukoza planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem.
W ogóle to jestem mega szczęśliwa... Cudny prezent mi dzidzia zrobiła na urodzinki - niczego mi już nie potrzeba

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Jeśli chodzi o sprzęt agd to ja zazwyczaj na tym nie oszczędzam. Kupiliśmy jakiś czas temu pralkę bosh - i jak na razie 2 lata śmiga tfuf tfu

Mama Franka

Stary 2013-12-12, 20:06   #1994
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - świetne wieści, bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko OK, ale przecież nie mogło być inaczej
Stary 2013-12-12, 20:35   #1995
magnusia
Zakorzenienie

Justyna-- bardzo się cieszę, że wszystko OK no ale nie było przecież innej możliwości
Stary 2013-12-12, 21:15   #1996
Malgos_12
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam nasza Katie??? może urodziła??

A jak czuje się reszta??

Ja oczekuję na paczkę z PL bo Kacperka wózek jedzie do nas dziś poprałam jego rzeczy, ale nie wszystkie bo brakło mi miejsca na suszarce

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-12-12 o 21:28
Stary 2013-12-12, 22:13   #1997
justiii87
Zakorzenienie

Też dziś myślałam o Katie może już cyca daje małej

Ja z dnia na dzień coraz gorzej się czuję , ale dziś zaczęliśmy 35 tc , więc obyśmy jeszcze przetrzymali do początku stycznia i mogę rodzić

Justyna - dla maluszka za sprzęt między nogami

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam nasza Katie??? może urodziła??

A jak czuje się reszta??

Ja oczekuję na paczkę z PL bo Kacperka wózek jedzie do nas dziś poprałam jego rzeczy, ale nie wszystkie bo brakło mi miejsca na suszarce
Ja na trzy razy robiłam pranie ubranek i tak jeszcze nie wszystko wyprane , teraz dosycha mi pościel i pieluchy, ręczniki i prześcieradła już wyschły są poprasowane

Dziewczyny ile kompletów ubranek pakujecie do szpitala??
Stary 2013-12-12, 23:17   #1998
Malgos_12
Zakorzenienie

U nas szybko wypuszczają, jak wszystko jest OK, więc myślałam o 2 kompletach, a w domu przygotować jeszcze ze 2 w razie czego -tak żeby tż wiedział które dokładnie wziąć...

Ja muszę jeszcze uprać wszystkie mocno kolorowe rzeczy, a potem przyjdzie pościel i reszta od mamy to znów pralka pójdzie w ruch

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

tak sobie pomyślałam, że 2 to mało... pewnie trzeba przynajmniej ze 3 body, 3 pajace, no i coś na wyjście, plus kombinezonik.... dobre pytanie zadałaś Justii
Stary 2013-12-13, 09:19   #1999
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
U nas szybko wypuszczają, jak wszystko jest OK, więc myślałam o 2 kompletach, a w domu przygotować jeszcze ze 2 w razie czego -tak żeby tż wiedział które dokładnie wziąć...

Ja muszę jeszcze uprać wszystkie mocno kolorowe rzeczy, a potem przyjdzie pościel i reszta od mamy to znów pralka pójdzie w ruch

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

tak sobie pomyślałam, że 2 to mało... pewnie trzeba przynajmniej ze 3 body, 3 pajace, no i coś na wyjście, plus kombinezonik.... dobre pytanie zadałaś Justii
Moja znajoma po cc była 3 albo 4 dni w szpitalu i mówiła mi, że ledwo 10 kompletów jej starczyło więc trochę się zadziwiłam.

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-12-13 o 09:23
Stary 2013-12-13, 12:25   #2000
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ja oczywiście mówiłam o sytuacji, gdzie wszystko jest ok, czyli nie brałam pod uwagę sytuacji cc (która jednak wymaga dodatkowych dni w szpitalu)... u nas często wypuszczają już na drugi dzień, nawet przy pierwszym dziecku, a ile trzymają w PL?
hmm pewnie przygotuję kilka kompletów więcej i trochę więcej w domu....
Stary 2013-12-13, 14:17   #2001
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - ja oczywiście mówiłam o sytuacji, gdzie wszystko jest ok, czyli nie brałam pod uwagę sytuacji cc (która jednak wymaga dodatkowych dni w szpitalu)... u nas często wypuszczają już na drugi dzień, nawet przy pierwszym dziecku, a ile trzymają w PL?
hmm pewnie przygotuję kilka kompletów więcej i trochę więcej w domu....
w Pl chyba trzymają 3 dni o ile dobrze pamiętam, chyba, że dziecko dostanie żółtaczki, ale zazwyczaj dostaje w 2-3 dobie.

Ja myślę, że spakuje ok 6-7 kompletów, na każdy dzień po dwa komplety, w razie jakiegoś ulania no i po kąpieli obowiązkowo, a reszta będzie w domu. Z domu do szpitala mam max 10 min drogi, więc zawsze ktoś mi dowiezie jak będzie potrzeba.
Stary 2013-12-13, 14:26   #2002
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Właśnie coraz częściej mi się wydaje że coś mi się rusza w brzuszku może w końcu dzidek się ujawnia mocniej

No właśnie gdzie ta katie???

Ja się nie wypowiem na temat kompletów do szpitala bo w tym temacie jestem zielona... jeszcze

No i jak ma się nasza Niki???

Mama Franka

Stary 2013-12-13, 14:35   #2003
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - aż zapytam na wizycie ile trzymają w szpitalu, oczywiście jak nie zapomnę heheh
i zerknę na stronę szpitala co tam proponują
u mnie też niedaleko do szpitala, więc wpakuję zapasowe rzeczy do szuflady, tak żeby tż wiedział co przywieźć gdyby trzeba było dłużej zostać

Justyna - na początku te ruchy to jakby motyl cię skrzydełkiem muskał - przynajmniej ja tak to odczuwałam, więc łatwo to przegapić

No właśnie gdzie te nasze dziewczyny?
Stary 2013-12-13, 18:10   #2004
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ile kompletów ubranek pakujecie do szpitala??

ze 3 komplety pewnie bo nie wiem czy się nie osra po pachy albo nie obrzyga po pas w razie czego mąż w domu przyniesie- poza tym na stronie szpitala jest taka lista co dla maluszka zabrać:

• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
  • trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
  • dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
  • dwie bawełniane czapeczki;
  • dwie pary skarpetek;
  • kocyk lub rożek;
  • ręcznik;
  • mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane.
Stary 2013-12-13, 18:35   #2005
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - dzięki za listę tylko zastanawiam się po co 10 pieluch tetrowych??
Stary 2013-12-13, 19:01   #2006
gawa
Rozeznanie

Chyba na ulewanie sie po karmieniu, na nocne ślinienie i ogólnie do wszystkiego
Stary 2013-12-13, 19:50   #2007
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Chyba na ulewanie sie po karmieniu, na nocne ślinienie i ogólnie do wszystkiego

dokładnie po to aby położyć pieluszkę na przewijaku szpitalnym, poza tym u mnie w szpitalu przy porodzie już są potrzebne bo u mnie jest tak, że ok 3 pieluszek ojciec dziecka wkłada pod koszulę i grzeje. Jak dzieć wyłazi i kładą go na brzuchu mamy to tymi pieluszkami przykrywa się aby nie było dzieciowi zimno i aby bakterie rodziców przeszły na dziecia
Stary 2013-12-13, 20:09   #2008
Malgos_12
Zakorzenienie

U mnie na stronce szpitala nic nie piszą o tetrowych pieluszkach ... ale pewnie na wszelki wypadek kilka spakuję
Stary 2013-12-13, 23:16   #2009
justiii87
Zakorzenienie

Ja spakuje 6 kompletów (6 pajaców, 6 body i kilka kaftaników) do tego 3-4 pieluchy tetrowe, ręcznik, śpiworek, czapeczki 2 sztuki, 2 pary łapek, 3-4 pary skarpeteczki, pampersy, kosmetyki i wyprawkę na wyjście kombinezon czapka, szalik.
Stary 2013-12-14, 08:11   #2010
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spakuje 6 kompletów (6 pajaców, 6 body i kilka kaftaników) do tego 3-4 pieluchy tetrowe, ręcznik, śpiworek, czapeczki 2 sztuki, 2 pary łapek, 3-4 pary skarpeteczki, pampersy, kosmetyki i wyprawkę na wyjście kombinezon czapka, szalik.
Spotkałam się z opinią, że zakładanie łapek zaburza dziecku odbiór świata zewnętrznego, bo ono poznaje go najpierw przez dotyk. Z drugiej strony jeśli urodzi się z długimi paznokciami, to wiadomo, lepiej żeby się nie podrapało...

310813
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości