|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
),ale strona po cytowaniu otwiera się cala wieczność. Musze juz zmykać na popoludniówkę,zajrzę wieczorkiem.
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my się znamy do września 2002, a para jesteśmy od 1.02.2005 |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to pytanie? Nie, nie było, jakoś zmęczeni byliśmy A jak robisz farsz mięsny? Dzięki Dziewczynki za miłe słowa ![]() Katiaska, dziś zrobiłam Twoją zupkę kukurydzianą, bardzo smakowała Miśkowi. Potem ja jadłam swoje bolognese, a ten wciągnął mi 1/3 porcji troszkę pikantne było
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
http://uwagababciagotuje.blogspot.co...ie-farszu.html
z tego przepisu
|
#1985 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby nic się nie działo Cytat:
10 grudnia minęło 12 lat od kiedy tżt poprosił mnie o chodzenie aż do niego zadzwoniłam z opierdzielem że nie pamiętał ale nie odbiera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
spiera się tylko zapach cytryny i zostaje śmierdziel rybny
|
||||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Umowa podpisana
w poniedziałek na 8 mam sie wstawić w UP na pierwszy dzień pracy. Szkolenia też nawet spoko, oprócz bhp,bo nudaaaa.Kasa trochę mniejsza niż wcześniej myślałam ale najwazniejsze,ze jest praca. Nie ma co wybrzydzac ![]() Teraz wracam pociągiem do domku, ciekawe jak tam moja niunia Cytat:
no i pięknie,ze Michas sam je. Jagoda sama je stale posilki,bo z łyżką nie zbyt sobie radzi. Większosc ląduje wszędzie tylko nie w buzi ![]() Tamlin kurcze nie wiem co doradzić na te wymioty. Chyba bym delikatne jedzonko dawala,nic ciężkiego i obserwowała. A Lewek pierogi daje odcedzone do miski,daje oleju i dokładnie mieszam tak by każdy w nim obtoczony został. Wtedy ni cholery prawa skleic sie nie mają wcześniej przelewałam zimną woda ale nic to nie dawało :/
|
|
#1988 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1989 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Lili ma dziś piątek trzynastego maruda jak nigdy i jeszcze spadła w dziurę między bokiem kanapy a ścianą Zapomniałam wam wczoraj jeszcze podziękować za pomysły odnośnie obsady dni świątecznych w pracy prawie wszystkie podane przez was sposoby już wykorzystywałam w przyszłym roku zrobię po prostu losowanie i na kogo wypadnie na tego bęc dość już mam rozstrzygania komu dać "za karę" nowy rok po sylwestrze i komu sylwestra na noc grudnia jakoś od zeszłego roku zaczynam nie znosić w pracy młyn ludzi dzikie chordy z punktu widzenia biznesowego to oczywiście super, ale jak potrafią namieszać i wyprowadzić z równowagi to poezja zazwyczaj wtedy niemal wszystko się psuje na stacji dziś na przykład opiekacz do hot-dogów a tu promocja z hot-dogiem za 2 złote w zeszły piątek padł ekspres do kawy a potem chłodnia na napoje i tak ciągle coś się dzieje niespodziewanego czekam już tylko do końca roku, bo ludzie się wyprztykają z pieniędzy na święta i po nowym roku nastanie spokój Katiem ja przy szarym mydle chyba zostanę do końca życia, bo mam po wszystkie dziury tych ginekologicznych infekcji Cytat:
![]() na szczęście moja kuchnia jest tak mała, że nie mam za dużych połaci tego blatu, ale i tak mnie czasem denerwuje, że ciągle czymś zaciapany jest Cytat:
![]() Cytat:
no i ja nawet takiej randki zazdroszczę my z mężem jeszcze nie byliśmy odkąd jest z nami Lili Cytat:
mam nadzieję, że uda się znaleźć ładny i w rozsądnej cenie Cytat:
a z drugiej kicha, bo jakieś okrycie na zimę trzeba miećale szczęściara z ciebie Lili nadal budzi się minimum dwa razy w nocy na mleko i jeszcze wiecie jak śmiesznie ona pije? wypija ok 120 ml na raz i ani łyka więcej jak robiłam więcej, z nadzieją, że może wypije i tylko raz się obudzi, to odrzuca butelkę po wyłojeniu tych 120 ml i koniec i za jakieś trzy godziny znowu się budzi i historia się powtarza jak zrobię np 150 ml to ta nadwyżka zawsze ale to zawsze zostaje w butelce i wylewam ją do zlewu Cytat:
ja męża poznałam 26 marca i w przyszłym roku minie już 10 lat Cytat:
teraz najważniesze zorganizować życie po pójsciu do pracy trzymam kciuki z całych sił za ten żłobek u mnie w miejcowości nie ma państwowego żłobka a prywatny w pobliżu mojej pracy kosztuje 1500 zł Tamlin oby Matisiowi szybko przeszły te sensacje brzuszkowe |
|||||||
|
|
|
#1990 | ||
|
Zadomowienie
|
Kusicie tymi pierogami, też jutro chyba zrobię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że nic już wam się nie popsuje
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
helloł nie mogę spać
![]() Cytat:
Oby kasę przysłali przed Eee.... jak to ma być nie wysilanie to ja cię proszę kobito Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Milka zaś śpi i woła "dziadzia" ![]() Tamlin i jak tam Matinek po dniu dietowania?
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gdzie wiadomosc z kosztem wysyłki Dziękuję I jak dzisiaj Matinek? Dzień dobry ![]() Ale mrozno dzisiaj,śnieg bym wolała już .Angel super,że tak się układa z ta praca! Trzymam kciuki za pierwszy dzień! Bardzo się cieszę! .Chlopcy dzisiaj o 6 wstali i już buszują w pokoiki swoim ![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Mati ostatni raz wymiotował wczoraj rano, co Wam pisałam. Później już nie, kupa była normalna. Ale wczoraj diete miał, ale rano mleko już dostał bo głodny był strasznie. Jest ok.
Za to mnie coś żołądek boli Jestem w szoku, zmarł nasz sąsiad z naprzeciwka. Facet pod 50-tkę, wysportowany bo wojskowy. Nie pił, nie palił. Bardzo sympatyczny, taki ciepły, z żoną zawsze razem, z miłością, za rękę... Ech, szkoda człowieka. Aniu daj spokój z kosztami wysyłki. Ja nie zbiednieję, a jak ma się przydać Tobie to będę zadowolona |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin jednak nalegam abyś podala ten koszt
.A sąsiada szkoda,biedna jego żona .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że z Matinkiem już lepiej. U nas to był jakiś wirus i jak Miśkowi przeszło to mnie dopadło, straszne. Misiek właśnie siedzi w kuchni cały wściekły bo nie udaje mu się zakręcić zakrętki na butelce po mleku o matko co za dźwięki stamtąd dochodzą |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek zdrowka
Fabian uparł się na piekarnik i wiecznie mi go otwiera Znalazł sobie miejsce do siedzenia. Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my jeszcze we Wrocławiu, jak wrócimy, to zdam relację.
Jest pięknie! Tamlin bardzo się cieszę, że Matiś czuje się już lepiej. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspominam wirusa który nas dopadł jakiś czas temu.Cytat:
|
||
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wczoraj miałam randkę z mężem w kinie. Szkoda, że na tak słabym filmie... ("Last Vegas")A dziś rano mąż zabrał Henia do pracy. Jeszcze nie wrócili, siedzę sobie sama i sprzątam
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
znacie jakieś sposoby,zeby to zatrzymać?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
łyzeczka sody na szklankę wody
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, nie słyszałam o tym sposobie. Szkoda, że nie wiedziałam o tym jak sama chorowałam, tylko czy to byłoby wskazane w moim stanie.
Angel zdrówka życzę, szkoda, że w weekend Cię dopada takie coś.. zamiast odpocząć przed pracą to się męczysz bidulko. Gda, my byliśmy na filmie Polańskiego wenus cośtam. Ale powiem Ci, że mi nie podpasował, miałam już dosyć w pewnym momencie tej paplaniny. |
|
|
|
#2004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co tu dzis takie pustki?Wszystkie okna myją Zawiesiłam lampki na balkonie już sie świecą i mam świąteczny klimat i słoninkę dla sikorek bo pukały w okno A rano przyszło 5 saren pod nasze okna![]() Oliwka od 2 dni sobie drepta coraz śmielej także mamusie niechodzących bączków jest nadzieja ![]() Jeszcze taka sprawa.Oliwka przed tym paskudnym zapaleniem spojowek miała na górnej powiece jęczmień,tzn.podejrzewam że to jęczmień bo to taka kulka pod powieką.Zapalenie się zagoiło a ta kulka została wydaje mi się że ciut większa i powieka jest czerwono-fioletowa.Ale nie puchnie ani nie ma żadnej wydzieliny z oczka.I teraqz co ja mam z tym zrobić
|
||||
|
|
|
#2005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!
Spróbuję nadrobić. Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę I współczuję żołądkowych rewolucji. Dla mnie to najgorsza kara. Już chyba wolę katar i gorączkę. Wczoraj udało mi się wyjść na Stary Rynek ze znajomymi ze studiów Dearlie gratulacje kochana A tak w ogóle to u mojego starszego zaczęły pojawiać się krostki - czyli ospaaaaaaa . W sumie spodziewałam się bo pierwsze dziecko w przedszkolu zachorowało jakiś miesiąc temu. teraz jeszcze pewnie młodszy dostanie. Tak obserwowałam jakie pyszności wigilijne wypisujecie, ale chyba na nic to bo nigdzie nie pojedziemy. I wstyd się przyznać, ale chyba mi to na rękę... ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Angel trzymam kciuki za pracę ![]() Lidka u nas też pobudki nocne bez zmian. Ale nie daję mleka tylko wodę. kiedy ja prześpię ciągiem 5 godzin chociaż???? Starszemu to zajęło rok i 2 miesiące. Ula ale tam pięknie z tymi sarenkami ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Tamlin już doczytałam, że Matinkowi lepiej. Ja podawałam tylko dużo płynów i probiotyk. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Angel taki tani żłobek prywatny???? MArzenie ![]() Lewek brawa za wizytę ![]() Widzę, że u naszych mam brzuszkowych rodzeństwa tej samej płci
|
||
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven mozesz mi pomóc proszę
![]() Zuzia od paru dni jak coś jej furczy w nosku ma trochę wydzieliny jak odciągnę z domieszką krwi,dzisiaj jak kichła to też miała taką krwistą wydzielinę,nie ma kataru,jest zdrowa,martwię się co to może być.
|
#2007 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witanko!
Zaliczyłam dziś wizytę u fryzjera teraz mieliśmy gości - chrzestny Lilianki z dziewczyną przyjechali z prezentem świątecznym mała dostała taką piramidkę z fisher price z półkul, które można składać w kule lub układać jedną na drugiej w wieżę bardzo jej się zabawka spodobała bawiła się tymi półkulami i chichotała z radości Dziewczyny miałam wam napisać, że jak macie okazje dorwać książkę kucharską Okrasy i Pascala z Lidla to polecam przepisy łatwe a jedzenie pyszne wychodzi dzięki, ale ja nie jestem aż taką optymistką w tej kwestii ![]() bo to taka złośliwość jest rzeczy martwych, że psują się w najmniej odpowiednim momencie i nie tylko u mnie w pracy, ale ogólnie w życiu no i przede wszystkim znam sprzęty w siebie na stacji ![]() oby do nowego roku Cytat:
tzn tak naprawdę jedna osoba ma i właśnie jutro muszę jechać na rozmowę z tą osobą, bo wszystkim już tak zalazła za skórę, że mają jej dość i nie chcą z nią pracować muszę jej kilka spraw wyjaśnić najwyraźniej, bo jej się wydaje, że wszyscy będą skakać jak im zagra a niestety tak nie jest i nie będzie Cytat:
oby u ciebie nic się nie rozwinęło a z sąsiadem bardzo przykra sprawa ![]() Cytat:
Damiana bratanica lubiła sobie tak posiedzieć w lodówce, bo mili taką z zamrażarką u góry a nie na dole jak zazwyczaj Cytat:
Cytat:
a może jednak wirus, bo ostatnio wiele osób na takie jelitówki zapada oby szybko odpuściło i nie męczyło cię już Cytat:
![]() Cytat:
postawiła kilka małych kroczków sama a z oczkiem bym poszła do pediatry zapytać dla pewności, bo nie wiem, co by z tym można było zrobić Cytat:
kaszką też często pogardzi, więc ja wolę jej mleko w nocy podać, żeby chociaż trochę tego wapnia przyjęła ja też niedawno miałam wypad z koleżankami i bardzo mi się to przydało zdrówka dla synka i jak najłagodniejszego przebiegu choroby no i oby mimo wszystko młodszy nie złapał - czasem się udaje ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
mi zawsze w zimę z jednej dziurki krew leci, bo mam słabe naczynka krwionośne zbadane kiedyś przez laryngologa i jak jest sezon grzewczy i sucho w nosie się robi to mi tam często pęka to naczynko i niby wydzielina też mi się troszkę zbiera a nos przesuszony i podchodzi taką krwistą mazią właśnie |
|||||||||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
U mojego najwyraźniej też matryca ta sama
![]() Lidka dzięki bardzo Potem szukaliśmy wszystkich kropek by posmarować na biało. Na szczęście nie swędzą póki co.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

),ale strona po cytowaniu otwiera się cala wieczność. Musze juz zmykać na popoludniówkę,zajrzę wieczorkiem.

my się znamy do września 2002, a para jesteśmy od 1.02.2005
a na koniec udany seks był
troszkę pikantne było
spiera się tylko zapach cytryny i zostaje śmierdziel rybny
wobec tego pozwalam mu tylko wieczorem na tą kaszę, bo i tak idzie do wanny po tym. Ale czasami zrobi mi awanturę w dzień, a mnie się nie chce zwyczajnie myć wszystkiego po kolei, jego całego, fotelik, podłoga itp....

Nie mogę jej potem uspokoić bidulki i muszę z nią na rękach maszerować 14 schodów w te i spowrotem po herbatkę. Ale jak widać nawet ćwiczenia ekstremalne w ciągu nocy nie ruszają mojego drugiego dzidzia

:dzieku je: