|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Witam się przy prasowaniu
![]() Jeej jakie sie cuda dzieją z tymi pecherzykami Linki :/ to wszystko jakieś nieprawdopodobne. Ciekawe czy wiadomo co sie stało z tymi 3 pecherzykami??? Malinka znasz jakieś ewentualności lub jest jakieś medyczne wytłumaczenie tego? Jaka jest norma dla estradiolu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y ...
isiak88 jeśli jest płyn w Zatoce Douglasa to pęcherzyki te 3 pękły bo o wchłonięciu w tak krótkim czasie nie ma mowy.Poziom estradiolu w szczycie owulacyjnym 13 - 330 pg/ml (0,48 - 1,17 nmol/l), faza lutealna 73 - 200 pg/ml (0,26 - 0,73 nmol/l), poziom powyżej 200 pg/ml informuje o dojrzałym pęcherzyku jajnikowym.
Tak na sucho analizując syt.u Linki estradiol wczoraj powinien być mega wysoki 5 dojrzałych pęcherzyków, dziś spadł bo już 3 pękły...pytanie teraz czy ta reszta będzie się dalej rozwijać i czy dotrwa do poniedziałku.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-12-14 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Dzięki Malinka, już rozumiem. Czyli może być już za późno na iui, bo po owulacji, przy założeniu ze te 3 pęcherzyki same pękły?
![]() Gawronka, to teraz trzeba zawalczyć o kolejny cykl. Wiesz kiedy miałaś owulacje? Zawsze masz takie krótkie cykle? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez isiak88 Czas edycji: 2013-12-14 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
proponuje zrzutkę na detektywa, który odnajdzie zaginione pęcherzyki Linki
![]() ja zabałamuciłam TŻta.... wygląda na zadowolonego ![]() wieczorem popijawa z okazji urodzin wujka (równy chłop z niego i zawsze ma dobre winko dla gości mniam mniam)
#4475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Znacie to uczucie. Nie pozostaje nic innego jak wejście z nową nadzieją w nowy cykl. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gawronka Czas edycji: 2013-12-14 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Prasowanie skończone, zabieram się teraz za sprzątanie ![]() Edytowane przez isiak88 Czas edycji: 2013-12-14 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba trzeba zaufać opatrzności, Bogu lub kto tam komu jeszcze ufa.. Isiak, przypomniałaś mi o prasowaniu. Czas się zabrać. Biegi narciarskie w tym czasie na "popacze" Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-12-14 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y ...
Ja szykuje obiad a po 14 przyjeżdżają rodzice moi i jedziemy oglądać płytki bo na wiosnę chcą zrobić remont łazienki a do końca roku można jeszcze odliczyć VAT.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-12-14 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
Isiak progesteron wczoraj poszedł do zbadania, więc w poniedziałek się okaże czy coś wyjdzie.
Czy tylko ja jedna jeszcze siedzę w pracy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze, niedobrze masz, że taka wrażliwa jesteś na to wszystko.... łatwo przegiąć :/ Ja po dentyście mam tak, że w sumie dolna albo górna warga mi jeszcze przez jakieś pół godz. taka odrętwiała jest, ale to normalne. malinka: mniaaam! podrzuc mi muffinke ![]() isiak: buziak ![]() pirisand: nie poddawajcie się. Tak, jak mówi Czarna - walcz o swoje szczęście ![]() Czarna: co do Linki, to jakieś takie miałam przeczucie, że te 5 pęcherzyków to pomyłka... U mnie: Byłam wczoraj u innego gina (bo miał szybki termin i jest blisko). Hmm koleś mocno wiekowy, podobno wcześniej przez lata pracował w szpitalu gin-położ. Widać po nim, że ma doświadczenie, ale... cały czas miałam wrażenie, iż troszkę nie nadążą za dzisiejszymi wynalazkami i nie akceptuje ich. Np. mi powiedział, że mam wywalić t. owu. do kosza i ich nie robić (sprawiał wrażenie jakby im nie ufam), termometr też wywalić ![]() Ogólnie to tak: jajniki stwierdził, że bardzo mocno torbielowate, szczególnie jeden; szanse na zajście bez jakiejkolwiek pomocy medycznej ocenił na bliskie 0; ciałka żółtego brak, więc ciąży nie ma; jeśli w ogóle była owulacja, to pęcherzyki nie pękły; płyn w zatoce douglasa (niestety nie nile jego, no ale skoro nie podniósł alarmu wnioskuję, że nie za dużo, więc jest ok); nadżerek brak; @ się nie zbliża ani trochę - tłumaczył w ten sposób, że widać jakiś duży brak estrogenów i bez tego nic nie będzie. W ogóle dziwił się, że miałam @ wcześniej, bo mówi, ze to u mnie tak wygląda jakby cały czas miało jej nie być. Aha i podobno też przez PCO mogę mieć podwyższone LH przez większość cyklu, co wcale jednak nie świadczy o owulacji... Powiedział, że na 90% trzeba będzie stymulować owulację, a później jeszcze przypilnować by pęcherzyki pękały. Na dzień dzisiejszy: luteina dopochwowo 3x1 i czekać na @ (jak po 10 dniach nie przyjdzie, to zgłosić się po inny lek). W 9dc zgłosić się na usg. No i teraz mam zagwozdkę: czy zrobić tak jak mówił gin-endo i w 10dc położyć się na 2 dni na diagnostykę i badania, czy w 9dc iść na usg i później pewnie jeszcze powtórne. ![]() Wczoraj po ginku tam cholernie mocno bolało mnie podbrzusze (przed nim też trochę), że musiałam nałykać się przeciwbólowych i rozkurczających... wychodziłam i nawet tampon założyłam, bo na serio takie uczucie było jakby mnie miało zaraz zalać... no ale nic :/ Od dziś luteina. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2013-12-14 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
Gawronka, to fajnie, że zbadałaś ten progesteron
![]() Co do pracy, soboty i niedziele zawsze mam wolne. Jednak czasem się zdarza, że w weekend muszę siedzieć nad jakąś sprawą i się przygotować albo dokończyć jakieś pismo, jeśli w poniedziałek upływa termin... Kiara, kurcze no to teraz faktycznie masz zagwostkę, w którą stronę pójść ![]() Myślę, że powinnaś pójść w 10 dc na tą pełną diagnostykę do szpitala. Chyba tam również mogą Ci zrobić monitoring cyklu. Nie wiem czy monitoring w 10 dc zrobi aż taką różnicę. Poza tym, skoro gin stwierdził, że możesz mieć ciągle podwyższony poziom LH (swoją drogą warto sprawdzić czy faktycznie tak jest), to ten gin może mieć rację, aby odstawić testy owulacyjne... Wtedy wydaje się, że monitoring cyklu jest najlepszym wyznacznikiem, czy owulacja była, czy nie. Bardzo dobrze, że dał Ci luteinę na wywołanie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() Gawronka, cześć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję, Natuś ![]()
![]() |
#4483 |
Rozeznanie
|
Ja chcę już @ (miała być wczoraj), bo tylko brudnawy śluz się pojawia. Chcę już nowy cykl zacząć, żeby w poniedziałek zrobić wszystkie badania. Eh czemu to wszystko takie skomplikowane
![]()
#4484 |
Rozeznanie
|
wiecie co dziewczyny? nie lubię świąt.. ehh w ogóle mam dziś jakiegoś takiego doła, nie wiem czemu..
![]() ![]()
#4485 |
Zakorzenienie
|
Kiaro, ja jestem zdania że powinnaś się kłaść do szpitala. Tam ci zrobią wszystkie badania a inaczej i tak będziesz musiała je zrobić i wybulić masę kasy. Właśnie dzisiaj zapłaciłam za AMH, progesteron i prolaktynę 270 zł. Nie zastanawiaj się nawet. A poza tym w szpitalu ci pewnie też zrobią USG w 10-12 dc.
Prezenty już mamy kupione, jeszcze tylko jedną przesyłeczkę od Gwiazdora musimy odebrać i finito. ![]() A tylko mam do was pytanie, gdzie można kupić ładny i dobry papier do owijania w dużych ilościach i w dobrej cenie? ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Acha..odebrałam wyniki : Prolaktyna 14,3 ng/ml (norma 1,9- 25,00 ng/ml) Progesteron 2,74 ng/ml (norma dla fazy lutealnej 0,95-21 ng/ml) jestem w 23 dc i chyba w 9 dniu fazy lutelanej. Chyba mało jak na fasolkę, co? ![]() PS: AMH za 14 dni, u mnie koszt to aż 220 zł |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Progesteron zdecydowanie za niski jak na 23dc- albo owulacji nie było, albo będziesz musiała brać luteinę albo dupka. Mam rację dziewczyny?
Razem od 5.04.2004 ![]() Żona od 16.02.2013 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2013-12-14 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Rozeznanie
|
Buuu zabierzcie mnie ze sobą ;( ehhh....
#4488 |
Zakorzenienie
|
Natuś progesteron za maly,Duphaston trzeba brac,dla mnie to nawet owu nie bylo przy takim wyniku...
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
isiak, Natus: też tak właśnie myślę i faktycznie położę się na oddział ![]() Natus: AMH chooolernie drogie. Progesteron faktycznie jakiś niski się wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie dzis od rana spadek na wykresie taki ze hoho ksiazkowy ze tak powiem :P czekam na paskude chyba lada chwila dojedzie do mnie
![]() ![]() ![]() Zakupilam 60 szt testow owu , owulacja na pewno nie umknie mej uwadze ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-12-15 o 08:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Natuś, oj faktycznie za niski progesteron ![]() Kiara, ja podobnie jak dziewczyny. Kładłabym się na diagnostykę. Jakoś nie ufam takim lekarzom, co to wszystko be, a tylko monitoring u nich (=kasa) to nie be. Nawet jak on ma rację, to masz szansę na diagnostykę szpitalną, cały komplet full wypas? Nawet bym się nie zastanawiała ![]() My działamy aż wióry lecą. Czemu na ovu nie ma dla serduszek opcji: wieczorem, wieczorem ? Albo: wieczorem, noc ![]() Mężuś śpi, zmęczony biedak ![]()
#4493 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wpaula- spojrzałam na OF i rzeczywiście spory spadek, trzymaj się kobitko i nie poddawaj.... ostatnio moja przyjaciółka powiedziała mi, że może dla mnie jeszcze ten czas na dziecko nie przyszedł, że może" góra " czeka na bardziej odpowiedni moment..... Ja odespałam imprezkę, było super, wlałam w siebie olbrzymią ilość winka (oczywiście zdrowotnie), najadłam się pyszności a dziś wyprawa po ostatnie prezenty i łososia (w jednym z dużych sklepów jest niezła promocja i już wyobrażam sobie co się tam będzie działo)
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wczoraj przez to paskudny humor ![]() Kiaro, do gina idę w 4-5 dni@ czyli 23.12, chce zobaczyć czy 'jakaś" kreska widoczna na usg macicy się wchłonęła czy nie.. wg mnie polip to to nie jest, bo ja mam b. skąpe @ i żadnych plamień never.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dziś pospaliśmy do 10 ![]() ![]() Też nie lubię świąt, zwłaszcza dzielenia się opłatkiem i ciągłego siedzenia przy stołach. Teściowie zawsze próbują we mnie "wmuszać" jedzenie (kobita powinna przecież zdrowo wyglądać) i moja odmowa dla nich oznacza, że nic mi nie smakuje ![]() ![]() Na szczęście czeka nas tylko wigilia, a 25 grudnia już nas tu nie ma ![]() Natuś, faktycznie niski ten progesteron, ale skoro byłaś na monitoringu i widać było, że pęcherzyk pękł, to możliwe, że progesteron zdążył już spaść ![]() wpaula, walcz o badania! A możesz mi napisać, jaki jest u Ciebie i TŻ problem? Czy nie macie jeszcze znalezionej przyczyny? Badaliście nasienie TŻ? Ciekawe jak trzyma się Linka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie lekarka wykryla polipa i zostal juz usuniety , na ta chwile macica czysta wszystko ok, mam torbiel gesta na jajniku od 4 meisiecy 14 mm ktora sygnalizuje endometrioze ze moze byc , ale lekarze mowia ze nie potrzebna mi laparoskopia bo taka mala torbiel nie przeszkadza mi w zajsciu a wszystko inne dziala dobrze, hormony mam spzred roku byly w porzadku teraz zrobie we wt swiezy panel, od lat zmagalam sie ciagle z infekcjami intymnymi, i od lat mam nadzerke minimalna ktora niektorzy lekarze widza inni nie widza ponoc jest malutka , a teraz wymcalam sobie ejszce guzek na szyjce i nie wiem co to, 30go ide do kliniki nieplodniosci i Linka powiedziala ze ten lekarz co sie do niego zapisalam nie owija w nawelne i od razu powie nie zajdzie pani w ciaze , mam troche stracha ale chce wiedziec juz na takim etapie jestem ze nie potrzebuje wsparcia a dzialania ![]() Chcicalabym hsg w styczniu i inseminacje od razu po ale pewnie nie uda mi sie tego wyegzekwowac w takim tempie jesli w ogole bedzie na mnie jakis plan ![]()
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
Kiara_kier walcz w szpitalu o zrobienie jak najszerszych badań. Taka okazja mogłaby się szybko nie powtórzyć
Ja też nie lubię świąt, zwłaszcza składania życzeń a teraz w ogóle na siedzenie z rodziną ze sztucznym uśmiechem na twarzy nie mam ochoty. Wolałabym się zaszyć w domku, ale świątecznych smakołyków bym sobie nie odpuściła ![]() ![]() NaamaH6669 widzę że Ty też plamisz ![]() ![]() Lucy31 owocnego baraszkowania ![]() wpaula działaj dziewczyno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Witam się w 6 cyklu
![]() Brzuch mnie nak... jak nigdy. Jutro wizyta u gina, więc badania nie zrobi, ale chcę skierowanie na prolaktynę, tsh, ft4. Co jeszcze mogłabym zbadać w 2dc? Plamienia to mój chleb powszedni. Wczoraj też aż miałam czarne skrzepy, coś okropnego. Dziś niestety @ się rozkręciła. A konsultowałaś to ze swoim ginkiem?
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prolaktynę badałam już w drugiej fazie cyklu i progesteron też. Teraz jeszcze w 12 dc cyklu muszę zbadać Estradiol. ************************* ************************* ********** My już po zakupach świątecznych, Choinka przytachana na balkonie sobie stoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
wpaula: oo widzę, że @ przyszła... powodzenia w nowym cyklu
![]() W ogóle to tak się zastanawiam - jak Ty to robisz.. mówisz ginkowi, że chcesz to i tamto i to masz... a ja się staram dłużej, mam ewidentne problemy z owulacją, co potwierdzają hormony, a nie chcą mi jakoś tego przyspieszyć... ![]() To nie fair... Też chciałabym w końcu trafic na kogoś kto mnie weźmie porządnie w obroty, a nie gada głupoty, że " 7 miesięcy intensywnych starań plus 2 miesiące luźnych, to jeszcze nie tak źle, poczekajmy". a badałaś się w kierunku chlamydii? Ona tez utrudnia zajście w ciążę, a jednocześnie powoduje własnie infekcje intymne... Ja też mam taki guzek na szyjce, ale od dawna i lekarz mówi, że niektóre kobiety tak moga mieć. Zapytaj swojego przy najbliższej wizycie. Gawronka, Lucy: tak zrobię ![]() czarownica: to dobrze żeś się wybawiła ![]() Lucy: działajcie, działajcie ![]() Natus: mam nadzieję, że u Ciebie @ się jednak nie pojawi ![]() Dziewczyny, w nocy tak mnie bolały jajniki, że się poryczałam.... ![]() ![]() Także u nas mimo wczorajszej chcicy nic nie wyszło, nie dałam rady. Może dziś ![]() Luteiny dzień drugi. W ogóle to ile się płaci za monitoring? Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2013-12-15 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.