|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
A mi ten ból się pojawił wczoraj wieczorem, bo do tej pory kręgosłup bolał mnie tylko przy zmywaniu naczyń. A wczoraj jak już powaliłam się do łóżka złapał mnie tak w dole kręgosłupa i aż do lewego pośladka...dzisiaj jak wstawałam czułam się jak stara babuleńka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Właśnie, macierzyński. Ja mam umowę od 1 grudnia tego roku, pech chciał, że wczoraj wylądowałam w szpitalu, nawodnili mnie i już puścili dziś do domku ze zwolnieniem na dwa tygodnie;/ Niby fajnie, bo odpocznę, a na święta i tak mam 'odgórny' urlop. Ale cóż. Przez ten tydzień schudłam więcej niż pozwala na to dieta - wymioty swoje robią;/ Za to apetyty już wracają, położna się ze mnie śmiała, bo już wymyślałam że to żurek będzie na obiad, albo ogórkowa, albo pierogi.. Ostatecznie dziś szef kuchni zaserwował pierś z kurczaka na parze z warzywami. Czujecie już święta? Ja najchętniej upiekłabym pierniki, ale mówiąc szczerze mam na nie ogromną ochotę. Ale robić to już tak nie bardzo. ![]()
#1954 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Choince i dekoracjach to nawet mi się myśleć nie chce. Boisz się tego zwolnienia? Ją mam umowę od połowy listopada na zwolnienie planuje iść w lutym i mam obawy jak na to zus zareaguje. choince
![]() |
#1955 |
Zadomowienie
|
Otóż to, pracodawca wiedział, że w momencie zatrudnienia jestem w ciąży, a że nikogo nie mógł znaleść, to i ja dobra. Z racji ciąży, dał umowę na dwa lata. Poniekąd znajomy. Ale co na to zus? nie wiem.
#1956 |
Wtajemniczenie
|
A ja się dzisiaj pochwalę moim łobuzem
![]() Rośnie zdrowo i gina zasugerowała, że zwykle chłopcy są tacy żywiołowi, więc może... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Gratulacje udanej wizyty. Maluch pięknie rośnie. Moja dziecinka też ostatnio na wizycie tak szalała że ciężko było ją dokładnie oglądnąć. Ciekawe ile w tym prawdy że chłopaki bardziej ruchliwe, bo mnie tak po cichutku marzy się dziewczynka.
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
co do zwolnień w ciąży to one są wystawiane z jakiegoś powodu, nie samej ciąży także jak jest podstawa to nie mają się do czego przyczepić. Ja nie korzystałam z niego, ale dziewczyny z innego wątku tak. Sporo z nich dostało wezwania z zus, ale poszły wyjaśniły sprawę i było wszystko ok. Przy czym dziewczyny były zatrudnione u kogoś.
Co do prowadzenia firm i zwolnień to nie mam pojęcia. Wiem, że nie tyle mogą się czepiać do podstawy zwolnienia, ale tego czy ta firma naprawdę funkcjonowała. Ale nie znam szczegółów. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Życzę Ci takiej płci jakiej chcesz, ale moja córka była bardzo ruchliwa w ciąży, także to różnie bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
Witam sie po pracowitym weekendzie. Mialam dzisiaj dwie sesje, z chłopcem i dziewczynka . Dziewczynka wrzeszczala co chwile a chłopczyk był mega zadowolony i dopiero pod koniec kiedy chciał juz spać zaczął marudzić
![]() ![]() A rwa to mi teraz tak daje do pieca ze ledwo sie ruszam ..... Dorzucam fotkę dla miłośniczek dziewczynek ![]() Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2013-12-15 o 18:25 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja - nadaje już z łóżka, bo weekend mnie wymeczył. Latanie za prezentami, zawrót głowy na widok wyprzedaży i slicznych kiecek na sylwestra o ktorych moge pomarzyc...ale nie było tak źle, bo w sobotę obudziłam się z ciążowym brzucheem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Monica80 foto mi sie nie wyswietla na tel, jutro zobaczę na kompie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() A ja nawet na zakupy nie mam ochoty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Słodziak ![]() Ja już chce zobaczyć mojego łobuza ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zadomowienie
|
A ja niedziele wyciętą z życia miałam. Od soboty niesamowity ból głowy, dziś dalej pobolewa. Wczoraj ledwo przytomna byłam, a jeszcze znajomi przyjechali i nie dało rady nawet sie położyć. A i wczoraj zaczełam 13 tydzień i zauważyłam że brzuch mi się powiększył i to nie wzdęciowo ale ciążowo
![]() ![]() ![]() I pomimo bólu gołowy mam lepsze podejście do wszystkiego. Chyba powoli mijają moje małe dolegliwości pierwszego trymestru, zmęczenie, nudności, senność. 23 grudnia zaczynam II trymestr i wtedy może być już tylko lepiej. I jak czuje większy brzuszek lepiej mi na sercu bo wiem że rośniemy ![]()
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2013-12-16 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |||
Raczkowanie
|
Witam i ja po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
Hej, dopiero dzisiaj zobaczyłam zdjęcia, jakie wrzuciłyście
![]() Necro ale świetne zdjęcia, jak dobrze widać buźkę maluszka ![]() Monica piękna fotka, dzidzia nieco tłuściutka... ![]() Sylwia ja też się cieszę, że nareszcie mam brzusio widoczny, od razu inaczej się czuję, jakoś tak ciążowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
I ja się witam po męczącym weekendzie uczelnianym... Za to dziś już się wyspałam i od razu mi lepiej
![]() ![]() Poziomkka gratuluję udanych zakupów ![]() NecroKitty fajny łobuz ciekawe czy ta ruchliwość zostanie Twojej Kruszynce ![]() ![]() Alingles, Aldrin ja niestety nie czuję świąt, ale jak pomyślę o tych za rok to... od razu robi mi się ciepło na serduszku. Może dzidzia będzie już siedziała pod choinką? ![]() ![]() Monica80 piękne zdjęcie ciekawa jestem drugiej sesji ![]() Od dziś zaczynamy "szybkie" przemeblowanie łącznie z nową podłogą. Tak - nie ma to jak przed świętami zaczynanie takich rewolucji... ![]() ![]() --- Zapomniałam dodać, że zaczęłam 14 tydzień ![]() ![]() Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2013-12-16 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to za szybki remont i oby poszło wszystko zgodnie z planem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki.
Trochę mnie nie było bo dałam się porwać przygotowaniom świątecznym (choć w praktyce było więcej przeróbek w domu niż szykowania świąt, bo zaczęliśmy już organizować miejsce i meble dla nowego lokatora ![]() Piszecie o bólach kręgosłupa, a ja z drugiej strony mam kłopot - też Was pobolewa macica? Wiem, że tak powinno być, bo się rozciąga, obluzowują więzadła itd... ale to lekko niepokojące. Chcę za chwilę okna myć, a tu brzuchol rwie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
TroppoSensibile wymarzony II trymestr to chyba już od 13 tyg 1 dzień się zaczyna
![]() czarno_biala1987 moze odpuść to mycie okien. Jeszcze się zaziębisz. Poziomkka zazdroszczę nowych gatków i gratuluje ciązowego brzucha ![]() NecroKitty śliczny dzidziuś, gratuluje. Witam sie po weekendzie ![]() U mnie brzusio rośnie i na prawdę już widać. Nawet jak się położe na płasko i wciągne brzuch to jest piłeczka ![]() A co najlepsze (ODPUKAĆ) czuje się duużo lepiej ![]() No i jutro zaczynam II trymestr ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy Wam pisałam ale ostatnie usg wykryło krawiaka. Troche się nim martwie ale staram sie nic nie czytać w necie ![]() U mnie już ozdoby świąteczne od tygodnia więc czuje święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mycie okien to raczej nie jest zadanie dla kobiet w ciąży... kobiety przed samym porodem myja okna aby przyspieszyć poród. Moje okna wpadła pomyć siostra,każdy mi mówi ze okien absolutnie mam sie nie tykać. Nie powinno się uciągać macicy trzymaniem rąk w górze
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
czarno_biala odpuść sobie te okna, nawet jak nikt za Ciebie ich nie umyje to lepiej mieć brudne. Mycie okien jest bardzo męczące, a o tej porze jeszcze może Cię przewiać. Jeśli chodzi o bóle macicy to ja też tak mam, szczególnie jak trochę pochodzę to mnie ciągnie.
Kucyk_Truskawkowy współczuję krwiaka, pewnie będziesz musiała leżeć jak zaczniesz plamić...ale mam nadzieję, że szybko się wchłonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
przepraszam, ze nie odpowiadam Wam regularnie, ale troszkę nie ogarniam. Mam doła giganta, do tego obudził mnie dziś w nocy mega ból gardła = dopadło mnie przeziębienie ;( Mam doła po weekendzie. Jezdzimy odwiedzać rodziców, ale weekend to trochę mało. Moi nie mieszkają razem, wiec 2 miejsca + rodzice TŻ. I w tym tygodniu zostałam u mamy, trochę sprzątałam itd i ogólnie już wąty od rodziców TZ, ze nie wpadam i tate rzadko odwiedzam i mam wyrzuty sumienia podbite złością, bo najlepiej zebym się sklonowała ;( W nocy obudził mnie palący ból gardła, czuję sie osłabiona, bolą mnie mięśnie ;( Jutro mam wizyte u gin (w mojej przychodni, ale u innego lekarza, bo mojej do nowego roku nie ma), konczy mi sie zwolnienie, wiec sie denerwuje, ze znowu bedzie mega kłopot z przedluzeniem, bo lekarze robią wszystko by ich nie dawac ;( A ja juz 1,5 miesiaca jestem na zwolneiniu i tak naprawdę nie mam opcji powrotu do pracy, bo już są zatrudnieni ludzie, wszystko przekazane itd (firma nawet nie chce bym wracala, bo to dla nich tylko kłopot- i tak nie są w stanie mi zapewnic odpowiendich warunków, poza tym co? Brzuch coraz większy, wiec i tak nie moge miec pracy w 100% stojącej. Poza tym obsolutnie nie czuje sie dobrze, ale kogo to obchodzi? Ciąża to nie choroba. A ja wykorzystuje Panstwo będąc na zwolnieuniu.. aaaaa chce mi się płakac przez to wszystko. Nienawidzę swiąt, mam doła ;(
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja miałam intensywny koniec tygodnia i weekend ![]() Zakupy, imprezy świąteczne, fajny czas I już niedługo Święta- uwielbiam ![]() Brzuch coraz większy, a dziś nie mogłam spać, i zastanawiam się nad zakupem http://www.smyk.com/motherhood-podus...quartic#review Czy któraś z Was używała, jakieś doświadczenia?? Dobrego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiecie co mnie najbardziej wkurza? Moja lokatorka... Wynajęliśmy z mężem sąsiedni pokój mojej bliskiej koleżance, bardzo o to prosiła jeszcze zanim kupiliśmy mieszkanie. No i co? Nie dość, że nie ma ani krztyny zrozumienia i w niczym mi nie pomaga (nie mówiąc już o wyręczaniu w takich cięższych rzeczach) to nawet swojej roboty nie robi.. Nie pamiętam kiedy ostatnio umyła WC... okno w jej pokoju też musiałam umyć, bo jak przyjadą goście i będą chcieli zobaczyć mieszkanie, to nie ona będzie się wstydzić, tylko ja... grrr I weź tu wierz w przyjaźń. Obcej bym może się nie dziwiła, ale wieloletnia koleżanka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Widzę że wszystkim rosną brzuchy a powiem Wam że ja wkroczyłm włąśnie w 15 tc i mój brzuch się wchłoną ![]() ![]()
![]() |
#1979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę już wystroju świątecznego ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2013-12-16 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.