|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
A mi ten ból się pojawił wczoraj wieczorem, bo do tej pory kręgosłup bolał mnie tylko przy zmywaniu naczyń. A wczoraj jak już powaliłam się do łóżka złapał mnie tak w dole kręgosłupa i aż do lewego pośladka...dzisiaj jak wstawałam czułam się jak stara babuleńka
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
ja wczoraj też ubrałam już choinkę, mąż kupił żywą, mega kłującą, która do tego zajmuje pół pokoju, jest taka gęsta, że chyba nigdy takie nie miałam jest prześliczna, mimo, że na niej ubogo bo wszystko robione przeze mnie... Ważne że nam się podoba ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Właśnie, macierzyński. Ja mam umowę od 1 grudnia tego roku, pech chciał, że wczoraj wylądowałam w szpitalu, nawodnili mnie i już puścili dziś do domku ze zwolnieniem na dwa tygodnie;/ Niby fajnie, bo odpocznę, a na święta i tak mam 'odgórny' urlop. Ale cóż. Przez ten tydzień schudłam więcej niż pozwala na to dieta - wymioty swoje robią;/ Za to apetyty już wracają, położna się ze mnie śmiała, bo już wymyślałam że to żurek będzie na obiad, albo ogórkowa, albo pierogi.. Ostatecznie dziś szef kuchni zaserwował pierś z kurczaka na parze z warzywami. Czujecie już święta? Ja najchętniej upiekłabym pierniki, ale mówiąc szczerze mam na nie ogromną ochotę. Ale robić to już tak nie bardzo.
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choince i dekoracjach to nawet mi się myśleć nie chce. Boisz się tego zwolnienia? Ją mam umowę od połowy listopada na zwolnienie planuje iść w lutym i mam obawy jak na to zus zareaguje. choince
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Otóż to, pracodawca wiedział, że w momencie zatrudnienia jestem w ciąży, a że nikogo nie mógł znaleść, to i ja dobra. Z racji ciąży, dał umowę na dwa lata. Poniekąd znajomy. Ale co na to zus? nie wiem.
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się dzisiaj pochwalę moim łobuzem
Rośnie zdrowo i gina zasugerowała, że zwykle chłopcy są tacy żywiołowi, więc może...
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Gratulacje udanej wizyty. Maluch pięknie rośnie. Moja dziecinka też ostatnio na wizycie tak szalała że ciężko było ją dokładnie oglądnąć. Ciekawe ile w tym prawdy że chłopaki bardziej ruchliwe, bo mnie tak po cichutku marzy się dziewczynka.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
co do zwolnień w ciąży to one są wystawiane z jakiegoś powodu, nie samej ciąży także jak jest podstawa to nie mają się do czego przyczepić. Ja nie korzystałam z niego, ale dziewczyny z innego wątku tak. Sporo z nich dostało wezwania z zus, ale poszły wyjaśniły sprawę i było wszystko ok. Przy czym dziewczyny były zatrudnione u kogoś.
Co do prowadzenia firm i zwolnień to nie mam pojęcia. Wiem, że nie tyle mogą się czepiać do podstawy zwolnienia, ale tego czy ta firma naprawdę funkcjonowała. Ale nie znam szczegółów. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Życzę Ci takiej płci jakiej chcesz, ale moja córka była bardzo ruchliwa w ciąży, także to różnie bywa. |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po pracowitym weekendzie. Mialam dzisiaj dwie sesje, z chłopcem i dziewczynka . Dziewczynka wrzeszczala co chwile a chłopczyk był mega zadowolony i dopiero pod koniec kiedy chciał juz spać zaczął marudzić
tak wiec mówcie co chcecie ale chłopski zawsze jakies bezproblemowe sa A rwa to mi teraz tak daje do pieca ze ledwo sie ruszam ..... Dorzucam fotkę dla miłośniczek dziewczynek
Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2013-12-15 o 19:25 Powód: . |
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja - nadaje już z łóżka, bo weekend mnie wymeczył. Latanie za prezentami, zawrót głowy na widok wyprzedaży i slicznych kiecek na sylwestra o ktorych moge pomarzyc...ale nie było tak źle, bo w sobotę obudziłam się z ciążowym brzucheem
z radości zakupiłam spodnie ciazowe w h&m za 79,90. Granatowe rurki, baaaardzo wygodne do tego w f&f na wyprzedazy kupilam śliczny śliwkowy, puchaty sweterek przeceniony z 89 na 53 zl najchetniej nie wychodzilabym ze sklepow, ale wiecie jak to z tż, pogania, nie mozna sie skupic na niczym widziałam też tyle ślicznych ubranek dla maluszków Wysłane z mojego LG-P710 ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Monica80 foto mi sie nie wyswietla na tel, jutro zobaczę na kompie jeśli chodzi o dziewczynki to ja jestem żywym przykładem, że istnieją spokojne małe córcie mama mi zawsze mowila, ze jakby kazde dziecko było takie jak ja to mogłaby mieć nawet pięcioro Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() A ja nawet na zakupy nie mam ochoty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Słodziak Ja już chce zobaczyć mojego łobuza
|
||||
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
A ja niedziele wyciętą z życia miałam. Od soboty niesamowity ból głowy, dziś dalej pobolewa. Wczoraj ledwo przytomna byłam, a jeszcze znajomi przyjechali i nie dało rady nawet sie położyć. A i wczoraj zaczełam 13 tydzień i zauważyłam że brzuch mi się powiększył i to nie wzdęciowo ale ciążowo
![]() ![]() ![]() I pomimo bólu gołowy mam lepsze podejście do wszystkiego. Chyba powoli mijają moje małe dolegliwości pierwszego trymestru, zmęczenie, nudności, senność. 23 grudnia zaczynam II trymestr i wtedy może być już tylko lepiej. I jak czuje większy brzuszek lepiej mi na sercu bo wiem że rośniemy
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2013-12-16 o 09:11 |
|
|
|
#1964 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam i ja po weekendzie
Cytat:
Cytat:
I jeszcze w tzw. międzyczasie odezwała się "moja" para, której ślub fotografowałam z dobrymi nowinami o dziecku no i chrzcie, ale nie mogłam się podjąć, bo leżałam A tak mi już tęskno do działania ![]() Cytat:
Ja już oficjalnie w drugim trymestrze i przywitałam go takim i złym samopoczuciem, że zaczynam powoli myśleć, że to nie mija
|
|||
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dopiero dzisiaj zobaczyłam zdjęcia, jakie wrzuciłyście
![]() Necro ale świetne zdjęcia, jak dobrze widać buźkę maluszka Monica piękna fotka, dzidzia nieco tłuściutka... ![]() Sylwia ja też się cieszę, że nareszcie mam brzusio widoczny, od razu inaczej się czuję, jakoś tak ciążowo Najchętniej pokazałabym go całemu światu, taka jestem dumna
|
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
I ja się witam po męczącym weekendzie uczelnianym... Za to dziś już się wyspałam i od razu mi lepiej
jadę właśnie kupić sobie płaszczyk, bo rozmiar XS to już chyba nie dla mnie Poziomkka gratuluję udanych zakupów Poszukam spodni w H&M, o których piszesz może też uda mi się coś wyhaczyć, bo wstyd mi już chodzić z rozpiętym guzikiem wszędzie :/NecroKitty fajny łobuz ciekawe czy ta ruchliwość zostanie Twojej Kruszynce Ja nie wiem jaka byłam w brzuchu, ale jako dziecko byłam istnym aniołem. Szkoda, że mi to nie zostało ![]() Alingles, Aldrin ja niestety nie czuję świąt, ale jak pomyślę o tych za rok to... od razu robi mi się ciepło na serduszku. Może dzidzia będzie już siedziała pod choinką? ![]() Monica80 piękne zdjęcie ciekawa jestem drugiej sesji Od dziś zaczynamy "szybkie" przemeblowanie łącznie z nową podłogą. Tak - nie ma to jak przed świętami zaczynanie takich rewolucji... ![]() --- Zapomniałam dodać, że zaczęłam 14 tydzień Czy to już w końcu wymarzony II trymestr?
Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2013-12-16 o 10:02 |
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to za szybki remont i oby poszło wszystko zgodnie z planem
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki.
Trochę mnie nie było bo dałam się porwać przygotowaniom świątecznym (choć w praktyce było więcej przeróbek w domu niż szykowania świąt, bo zaczęliśmy już organizować miejsce i meble dla nowego lokatora ![]() Piszecie o bólach kręgosłupa, a ja z drugiej strony mam kłopot - też Was pobolewa macica? Wiem, że tak powinno być, bo się rozciąga, obluzowują więzadła itd... ale to lekko niepokojące. Chcę za chwilę okna myć, a tu brzuchol rwie :/ |
|
|
|
#1969 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tłumaczę sobie, że nie mam wzdęć po prostu, chociaż gdzieś tam niepokój oczywiście się pojawił.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
TroppoSensibile wymarzony II trymestr to chyba już od 13 tyg 1 dzień się zaczyna
czarno_biala1987 moze odpuść to mycie okien. Jeszcze się zaziębisz. Poziomkka zazdroszczę nowych gatków i gratuluje ciązowego brzucha NecroKitty śliczny dzidziuś, gratuluje. Witam sie po weekendzie ![]() U mnie brzusio rośnie i na prawdę już widać. Nawet jak się położe na płasko i wciągne brzuch to jest piłeczka A co najlepsze (ODPUKAĆ) czuje się duużo lepiej No i jutro zaczynam II trymestr ![]() Nie wiem czy Wam pisałam ale ostatnie usg wykryło krawiaka. Troche się nim martwie ale staram sie nic nie czytać w necie U mnie już ozdoby świąteczne od tygodnia więc czuje święta
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mycie okien to raczej nie jest zadanie dla kobiet w ciąży... kobiety przed samym porodem myja okna aby przyspieszyć poród. Moje okna wpadła pomyć siostra,każdy mi mówi ze okien absolutnie mam sie nie tykać. Nie powinno się uciągać macicy trzymaniem rąk w górze
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
czarno_biala odpuść sobie te okna, nawet jak nikt za Ciebie ich nie umyje to lepiej mieć brudne. Mycie okien jest bardzo męczące, a o tej porze jeszcze może Cię przewiać. Jeśli chodzi o bóle macicy to ja też tak mam, szczególnie jak trochę pochodzę to mnie ciągnie.
Kucyk_Truskawkowy współczuję krwiaka, pewnie będziesz musiała leżeć jak zaczniesz plamić...ale mam nadzieję, że szybko się wchłonie
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
przepraszam, ze nie odpowiadam Wam regularnie, ale troszkę nie ogarniam. Mam doła giganta, do tego obudził mnie dziś w nocy mega ból gardła = dopadło mnie przeziębienie ;( Mam doła po weekendzie. Jezdzimy odwiedzać rodziców, ale weekend to trochę mało. Moi nie mieszkają razem, wiec 2 miejsca + rodzice TŻ. I w tym tygodniu zostałam u mamy, trochę sprzątałam itd i ogólnie już wąty od rodziców TZ, ze nie wpadam i tate rzadko odwiedzam i mam wyrzuty sumienia podbite złością, bo najlepiej zebym się sklonowała ;( W nocy obudził mnie palący ból gardła, czuję sie osłabiona, bolą mnie mięśnie ;( Jutro mam wizyte u gin (w mojej przychodni, ale u innego lekarza, bo mojej do nowego roku nie ma), konczy mi sie zwolnienie, wiec sie denerwuje, ze znowu bedzie mega kłopot z przedluzeniem, bo lekarze robią wszystko by ich nie dawac ;( A ja juz 1,5 miesiaca jestem na zwolneiniu i tak naprawdę nie mam opcji powrotu do pracy, bo już są zatrudnieni ludzie, wszystko przekazane itd (firma nawet nie chce bym wracala, bo to dla nich tylko kłopot- i tak nie są w stanie mi zapewnic odpowiendich warunków, poza tym co? Brzuch coraz większy, wiec i tak nie moge miec pracy w 100% stojącej. Poza tym obsolutnie nie czuje sie dobrze, ale kogo to obchodzi? Ciąża to nie choroba. A ja wykorzystuje Panstwo będąc na zwolnieuniu.. aaaaa chce mi się płakac przez to wszystko. Nienawidzę swiąt, mam doła ;(
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja miałam intensywny koniec tygodnia i weekend ![]() Zakupy, imprezy świąteczne, fajny czas I już niedługo Święta- uwielbiam Brzuch coraz większy, a dziś nie mogłam spać, i zastanawiam się nad zakupem http://www.smyk.com/motherhood-podus...quartic#review Czy któraś z Was używała, jakieś doświadczenia?? Dobrego dnia |
|
|
|
#1975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiecie co mnie najbardziej wkurza? Moja lokatorka... Wynajęliśmy z mężem sąsiedni pokój mojej bliskiej koleżance, bardzo o to prosiła jeszcze zanim kupiliśmy mieszkanie. No i co? Nie dość, że nie ma ani krztyny zrozumienia i w niczym mi nie pomaga (nie mówiąc już o wyręczaniu w takich cięższych rzeczach) to nawet swojej roboty nie robi.. Nie pamiętam kiedy ostatnio umyła WC... okno w jej pokoju też musiałam umyć, bo jak przyjadą goście i będą chcieli zobaczyć mieszkanie, to nie ona będzie się wstydzić, tylko ja... grrr I weź tu wierz w przyjaźń. Obcej bym może się nie dziwiła, ale wieloletnia koleżanka? |
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może juz na tym etapie ciąży nie będzie problemu ze zwolnieniem w końcu już II trymestr? Ja też w pracy wszystko przekazałam i nie ma sensu wracać bo będę osobą od załatwień, wizyty w banku, urzędach kserowanie i pomoc innym więc taka robota bezsensowna. Skoro Ci lekarze nie chcą dać zwolnienia to może spróbuj iść prywatnie? nie powinni wtedy robić problemu..Cytat:
ale jestem pewna że się nie zmarnuje prędzej czy później użyjesz a jak jest promocja to warto ja też napewno w taką zainwestuje tyko później ![]() Widzę że wszystkim rosną brzuchy a powiem Wam że ja wkroczyłm włąśnie w 15 tc i mój brzuch się wchłoną miałam większy a teraz jest mniejszy nie wiem może to zassanie przed wywaleniem jeszcze większego brzucha. Póki co jestem zadowolona bo nie czekam na brzuch nic a nic , wiem też że wszystko jest w porządku bo w tamtym tygodniu miałam usg więc nie martwie się. Choć wiem że mnie też czeka urośnięcie ale licze na 6 miesiąc tak jak to było u mojej mamy
|
|
#1979 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę już wystroju świątecznego ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2013-12-16 o 12:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

ja wczoraj też ubrałam już choinkę, mąż kupił żywą, mega kłującą, która do tego zajmuje pół pokoju, jest taka gęsta, że chyba nigdy takie nie miałam 

I jeszcze w tzw. międzyczasie odezwała się "moja" para, której ślub fotografowałam z dobrymi nowinami o dziecku no i chrzcie, ale nie mogłam się podjąć, bo leżałam
Ja już oficjalnie w drugim trymestrze i przywitałam go takim
i złym samopoczuciem, że zaczynam powoli myśleć, że to nie mija