|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Odpowiedzi na Twoje pytania: 1. trudne pytanie, ale powiem, że nie za każdym razem, przynajmniej nie od razu jak pokazuję 2. jak ma humor to tak, jak nie to potrafi się jeszcze rozpłakać 3. kolejne trudne pytanie, ale odpowiem, że tak Moim zdaniem, nie masz powodów do niepokoju, bo może zachowanie Maćka nie wynika z jakiś - nie chcę używać tego słowa, ale... - chorób, a po prostu z jego humoru, charakteru, temperamentu, usposobienia ![]()
![]() |
#4802 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() Zdrówka dla Adiego! Cytat:
![]() no i brawo dla Ewuni, jest taka duuuża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nogi wchodzą mi w tyłek. Od 16 robiłam zakupy a potem gotowałam z przerwami na karmienie ![]() ta dieta mnie wykończy ![]()
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
tassia moj synek jest tydzien mlodszy i tez nie zawsze jest zainteresowany zabawka, jak lezy na plecach i ja mu daje zabawke raz z jednej raz z drugiej strony to jeszcze jako tako za nia podaza, ale jak lezy na brzuchu to moge do niego gadac i trzepac grzechotka a i tak nie wykazuje zainteresowania...szczego lnie jak sobie cos upatrzy
Jak sie budzi po spacerze to patrzy czasem na mnie jak na ufo ![]() bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tassia brawo za wage ![]() ja nie wiem ile mi zostało bo nie posiadam wagi ![]() co do reszty niestety nie pomoge bo moj dużo młodszy od twojego synka ![]()
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dużo zdrówka dla Miłoszka! ![]() ![]() Do soboty dużo czasu, leki pomogą ![]()
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() No ale musi je przyjmować, nie może wymiotować. Mam zwracać ogólnie uwagę na ewentualne wymioty, duszności czy cokolwiek co mnie zaniepokoi. Śpi od 20 ale już 2 razy obudził się z płaczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
O ja pitolę!
http://www.tvn24.pl/katowice,51/w-os...ko,380088.html I jeszcze tatuś, kurna, spokojnie kurteczkę sobie założył....
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja kolezanka tylko kp tak zrobila od 3 tygodni podaje te dziwactwa i żałuje bo kupy bardziej smierdza, jest plastelina zamiast wodnistej kupki i wszystko ufyfłane w marchewce... mowi ze szkoda bo mogla 2 miesiace dluzej miec spokoj MATAL KOCHAM CIE ![]() ![]()
![]() |
#4810 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha plastelina, padłam ![]() Cytat:
![]() 1. Bywa tak,że jak Tusia patrzy się gdzieś na boki a chcę ją zainteresować zabawką i daję jej przed oczy to nie od razu widzi. Zawsze ją przesuwam,żeby zobaczyć, czy wodzi już za nią oczami. Więc nie każdą jest od razu zainteresowana, nie od razu widzi.Natomiast ma takie zabawki, które widzi od razu i bardzo ją interesują-karuzelka, mata, pianinko. Wyraziste kolory, światełka. Zwłaszcza światełka przykuwają jej uwagę-może spróbuj. 2.Nie zawsze odwzajemnia usmiech, czasem po prostu na mnie patrzy z zainteresowaniem lub jak na głupka, bo się wydurniam a ona ma to gdzieś ![]() 3.Jeśli patrzy na mnie lub mnie usłyszy i popatrzy na mnie to zawsze. Natomiast jeśli się w coś wmontuje to ma na mnie zlewkę. Cytat:
Trzyyyymam mocno kciuki!!!! A dzisiaj do przychodni przyszła babka z chorym dzieckiem, jeszcze to dziecko stało niedaleko Tuśki i kaszlało... A przecież jak są szczepienia to ludzie mają nie przyprowadzać chorych dzieci, mogą przychodzić do określonej godziny. Wnerwiłam się ![]() Cytat:
Spoko,Jasiek taki kawaler duży,że nie ma szans ![]()
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na śniadanie/kolacje sałatka z makaronu ryżowego z pieczonym indykiem, gotowanymi brokułami/brukselką/pieczona cukinia na obiad: krupniczek + pieczone mięsko i ziemniaczki a ze jutro mam gości to piekłam dziś tez ciasto z tego przepisu który mi ostatnio podsunęłaś ![]() i zapomniałam dodać ze moje dziecko nadal wymagające tylko raczki i raczki ![]()
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- mam czerwony sznurek bo mi latem parasolke trzyma jak jest zlozona. liczy sie? w srodku wozka sa tez paski czerwone |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I codziennie to samo? Moja dzisiaj też na rączkach tylko, ale to po szczepieniu. Na szczęście zasnęła bez problemu.
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. czasem zabawki ma w pompie bo sa ciekawsze rzeczy niz grzechotka np. sufit, okno, lampa... 2. w sumie zaciesza sie nawet jak mam zla mine, wiec kontaktowa i przebiegła ![]() 3. kontaktuje bo jak sie pojawiam w zasiegu wroku to wyje albo sie smieje (zalezy co chce). widze tez ze interesuje sie co robi rodzenstwo pytanie zasadnicze - wydajesz dzwieki zabawkami czy sama?? bo moja wlasnie bardziej odwraca glowe do dzwieku niz do poruszanej zabawki. za to na twarz reaguje nawet jak nic nei mowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Gorgulku, dużo zdrówka dla Was, oby hospitalizacja nie była potrzebna
![]() jutro powinnam zaszczepić Hanię, ale się boję ![]() niby katar przeszedł, a po spacerze jednak furczało i trochę wydzieliny odciągnęłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie, nie wierzę w zabobony.
#4817 |
Zakorzenienie
|
Tassiu
Jak sie bawia wasze dzieci?? tzn 1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane 2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech 3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt 1. teraz już tak, bo wie że będzie mogła ją wepchnąć do buzi i pomasować dziąsła ![]() 2. tak 3. tak ale. Hania np często nie chce wodzić. tzn jak zabawka ją średnio zainteresuje, to przesunie wzrokiem od lewej do prawej, ale pełnego łuku nie zrobi. musi ją coś bardzo zainteresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
![]() dobranoc ![]()
#4819 |
Zakorzenienie
|
Adaś pije bebilon comfort. Nie jesteśmy zadowoleni, bo często zatyka smoczek, mimo iż dziurka była powiększana.
#4820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. Wiktor ma zabawki, na które reaguje od razu a są takie które nadal ma w nosie i w głębokim poważaniu ![]() 2. Bardzo często tak, ale czasem trzeba ze dwa, trzy razy się uśmiechnąć żeby odwzajemnił . 3. Na mnie i Tż nie zawsze bo często a to telewizor zobaczy a to psa a to lampka się zapali i odwraca jego uwagę. Bardzo interesują go jednak obce osoby- potrafi się ze 10-15 minut wpatrywać, uśmiechać i gaworzyć. Tak dziś podrywał środowiskową ![]() Oczywiście wszystko zależy w jakim jest nastroju, bo jeśli jest marudny, śpiący, boli go brzuszek itp to oleje i mnie i zabawkę i kazdego po koleji. Mam nadzieje, że coś pomoże moja odpowiedź.
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Tassiu, rozumiem że się martwisz ale trochę doszukujesz się chorób u Maćka. On ma dopiero trzy miesiące, każde dziecko rozwija się inaczej. Musisz wziąć też pod uwagę że jak dziecko jest zmęczone to odwraca głowę i niczym się nie zainteresuje. Zryła ci głowę ta walnieta lekarka. Szkoda mi bardzo ciebie bo pewnie na każdym kroku będziesz teraz obserwować małego i porównywać z innymi dziećmi i się wykończysz kobieto bo zawsze będzie coś czego on nie będzie robił tak samo jak inne maluchy.
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4822 |
Zakorzenienie
|
W poczekalni przychodni zdrowia siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora.
Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy - Dziecko jest karmione piersią czy z buteki ? - spytał lekarz. - Piersią - odpowiedziała kobieta. - W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę. Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi. Przez chwilę je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni, kilka razy uszczypnął sutki, w pewnym momencie zaczął je ssać. Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział: - Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka ! - Wiem - odpowiedziała - jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie ja wiem ze dzieci sie roznie rozwijaja ale ta jedna rzecz nie dawala mi spokoju i powiem wam, że nasze forum dało mi wiecej niż ci lekarze i godzinne rozmowy z mama, t. tz i wsyztskimi innymi Dziękuje Wam niezmiernie Dziewczyny za odpowiedzi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() |
#4824 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakos mam wieksze zaufanie do fizjoterapeutow ktorzy na co dzien zajmuja sie maluchami niz do zwyklego ortopedy. Mamy kontrole 8 stycznia i jesli dalej bedzie cos nie tak to bedziemy szukac jakiegos ortopedy od maluszkow zeby sie skonsultowac. Cytat:
Tassia gratulacje wagi przedciazowej ![]() Amelka mlodsza od Macka wiec na pytania nie odpowiadam. Ale tak na chlopski rozum to jak mnie cos nie interesuje to nie zwracam na to uwagi, a jak nie mam humoru to sie nie usmiecham, wiec czemu taki maluszek mialby to robic. i mysle ze MsLullaby ma racje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Nam najbardziej się sprawdził delikol.
#4826 |
Zakorzenienie
|
bajka padłam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- tassia moim zdaniem nie powinnaś się martwić ![]() ![]()
#4827 |
Zakorzenienie
|
Ja durna!
![]() Zamiast korzystać z tego, że Julek usnął o 20 i posprzątać np. łazienkę, to siedziałam na necie, a dodatkowo przed gupim tv ![]() Ale za to zrobiłam sobie profesjonalny zabieg złuszczający na twarz i jest fajny efekt ![]()
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Gorgulku zdrowia dla synka. Mam nadzieje ze szybko przejdzie!
Thassos moje odpowiedzi są takie jak motyla. Choć zdarzy sie ze ma na mnie zlewke jak np wpatruje sie w interesująca lampę to żadna zabawka ani moje uśmiechy jej bie ruszają ![]() Czerwona kokardkę mam przy wózku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam z glowy prezent dla malzona, ufff juz myslalam ze nic nie wymysle, ale kupilam mu kierownice do xboxa... kuzwa znow na siebie bat ukrecilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() staram się jakieś nowe przepisy wyszukać, cos ugotować ale ciągle brak mi czasu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.