|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hej dziewczyny, muszę odszukać Wasze porady odnośnie przeziębienia, bo zaczyna mnie chyba rozkładać
![]() kamilla ![]() ![]() Co do lumpeksów, to chodziłam bardzo często w Lublinie, miałam swoje miejsca, w których wiedziałam, że jak pójdę to zawsze coś będzie. Są tam droższe rzeczy niż przeciętnie w ciuchlandach, ale za to praktycznie nowe, czasami nowe, markowe i ładnie poukładane. Nikt też nie stoi na pół godziny przed otwarciem i nie rzuca się na ciuchy jak na jakiś wartościowy skarb, który musi koniecznie zdobyć...No ale od kiedy mieszkam tutaj to niestety nie znalazłam jeszcze fajnego ciucha, wszystkie jakieś szmaty, w których trzeba przebierać, a ja tego nie lubię... Kucyk te spodnie są świetne, już wcześniej widziałam tą stronkę, mają bardzo fajne i modne ciuchy, ale jakoś coś mnie powstrzymuje przed zakupem - po pierwsze cena, a po drugie, że nie mogę przymierzyć, bo nie ma koło mnie ich markowego sklepu ;/ w ogóle stwierdzam, że odzież ciążowa jest bardzo droga, co zniechęca wiele przyszłych mam do jej zakupu. Jeśli chodzi o poduchę to też zaczynam się mocno nad nią zastanawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Ja nie potrafię szukać w lumpkach rzeczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
kamilla123 ale fajnie. Będzie Wam raźniej
![]() A HappyMum jak na Polską firmę ceny mają bardzo wysokie... poziomkka no ceny wysokie. Dżinsy zaczynają się od 200zł.... A ten sklep we Wrocławiu słaby jest. Bardzo malutki, wiekszości asortymentu nie ma albo nie ma rozmiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż mi ostatnio znalazł w lumpeksie dresiki ciążowe H&M Mama, rozmiar za duże ale za 2zł żal było nie brać ![]() Już 3 dzień męczę się z bólem żołądka, chyba czas iść do lekarza bo len i mięta już nie pomagają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bóli żołądka współczuje, mnie boli tylko jak zjem coś mega tłustego albo grilowanego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
puki co już sobie zapodaj mleczko z miodkiem i czosnkiem... i na kanapki kładz sobie pognieciony czosnek,pod np.wedline... ja szybko tak zadziałałam i nie rozłozyło mnie na maxa tylko katar miałam... a jak zaczyna cie drapać gardło to psiknij sobie od razu tantum werde,nie rozwinie sie dalej,2x tak psikłam w 1 dzień i na gardło nie poszło... a ostatnio czekałam aż mnie wezmie całkiem i meczyłam sie tydzień czasu z bólem gardła
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Ja w lumpeksach też się nie odnajduje, może takie lepsze, gdzie wszystko wisi, jest poukładane... ale w mojej okolicy nie trafiłam na taki
![]() Wolę zdecydowanie wyprzedaże- i to zawsze w zwykły dzień przed południem, kiedy nie ma jeszcze chaosu i bałaganu! Poducha zamówiona...ma być do końca tygodnia ![]() A w spodnie ciążowe warto zainwestować. Przed nami zima, i ciężko będzie się opędzić leginsami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd zamówiłaś tą poduchę? Ja zainwestowałam w spodnie ciążowe z allegro za 60 zł dla spróbowania i niby w brzuszku jeszcze trochę luzu ale pasek daje radę i nic nie spada, nic nie ściąga i też polecam na zimę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zakorzenienie
|
http://www.smyk.com/motherhood-podus...quartic#review
chciałam zamówić stąd, jest fajna promocja, ale ma wypełnienie z granulatu i boję się, że to niekoniecznie dobry pomysł... ponoć ten granulat szeleści w nocy, i może się zbijać... więc ostatecznie zamówiłam z http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...granatowa.html Jak przyjdzie to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości i jak się sprawuje, mam nadzieję, że będzie ok ![]() Ja spodnie też już noszę, i sprawdzają się super, swoje kupiłam w h&m, polecam ![]() Kupiłam też rajstopy dla kobiet w ciąży, i do sukienek dają świetnie radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja czekam na opinie o poduszce ![]() A rajstopy jakie kupowałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Aldrin, my mamy prawie równe ciąże- musisz się dopisać na I stronie, chyba, że jestem ślepa
![]() Dobrego dnia ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- W mojej galerii rajstopowo była calzedonia i gatta, w pierwszym nie mają w ofercie a w drugim kilka wzorów- kupiłam grubsze około 60 Den- cena normalna, bo jakieś 18 zł, jest kilka odcieni klasycznych- czarne, szare, grafit, beż... więc nie najgorzej. Testowałam na śledziku do sukienki, super wygodne, nic się nie roluje ni spada- polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślałam o gatta ale nie wiedziałam jak się sprawują, teraz już wiem, że można kupować ![]() To chyba moje niedopatrzenie z tą pierwszą stroną ![]() ![]() Albo już napisze bo później znowu zapomnę ![]() Aldrin 26 lat, OM 28 sierpień TP hmmm tutaj mam problem ale niech jest 3.06.2014 Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-17 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do poduszki do spania: Ja zrobiłam sobie taką sama co prawda jest prosta ale moge ją spokojnie wyginać jak tylko chcę (wypełnienie miałam z innej poduszki która się rozwaliła) od początku na niej śpię a mąż jest zazdrosny ![]() ![]() Podczytuję was ale czasu mało także w tym tygodniu będę się jeszcze rzadziej odzywać ![]() ![]() Sylvuniaa84 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Strasznie dawno do Was nie pisałam, ale tyle się działo ![]() ![]() Z dzidziusiem wszystko w porządku, 8 cm szczęścia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
Ja też mam ciążowe z h&m, ale za 79,90 bo to są tregginsy i dlatego tańsze, przed ciążą też wolałam nosić tregginsy. Oto i one: http://www.hm.com/pl/product/16668?article=16668-A
Też już je noszę, bo jest mi baardzo wygodnie i nigdzie mnie nie uciskają. Mam też kupione w tamtym roku spodnie z outletu Next za 40 zł, ale teraz zastanawiam się, czy ja do marca dam radę przechodzić w kurtce zimowej..jest na suwak i w pasie węższa, już teraz jak założę gruby sweter to dopinam się na styk... Dobrze, że teraz czas wyprzedaży, może upoluję coś ciekawego, może jakąś kurtkę oversize... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
bluesky89 witaj ponownie
![]() ![]() ![]() ![]() zubi89 zazdroszczę talentu do szycia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję reakcji szefostwa w pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() A widzę że poruszony temat lumpków został. Ojj muszę się wybrać któregoś dnia. U mnie są 2-3 gdzie można znaleźć naprawdę extra ciuszki. Dużo firmowych. Ostatnio kupiłam bluzę adidasa. jakoś tak ją zmierzyłam że w domu okazało się że jest ciut za szeroka na mnie no ale teraz będzie leżała jak ulał gdy brzuszek większy. A jaka ta bluza cieplusia i wcale nie zniszczona ![]() Myślałam żeby w poniedziałek podejść ale to przed świętami to nie ma szansy. No trudno pójdę na dostawę poniedziałkową po świętach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
A to i ja się pochwalę, wczoraj dostałam już na mikołaja spódniczkę z C&A:
![]() Fajna, tylko jeszcze ciut za luźna w pasie, ale w styczniu już powinna być ok. Szczególnie na wiosnę i lato będzie jak znalazł. Ale szczerze mówiąc choruję na takie rurkeczki, też z C&A: ![]() Jednakowoż cena 149zł skutecznie mnie zniechęca ![]() Poszukam używek na tablicy albo gumtree... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- ojej, nie spodziewałam się że te zdjęcia będą takie wielkie.... sorki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
HappyMum ma to do siebie że pasuje na każdy brzuszek. Ich założeniem jest to aby móc nosić te ubrania także po ciąży jak brzuch wróci do normalności
![]() Czarno-biala spódnice dostałaś super. Na ciepłe dni i na zimę do rajstop. Ja na wiosnę chce taką szarą dresową. Jak bede na kompie to linka wstawię. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-12-17 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
super spodniczka! Przydałaby mi się! Spodnie zakupiłam w HM, tylko, ze z prostą nogawką, ale super wygodne! Jak byłam w CA (Wrocław), to z tych ciazowych były same brzydkie, babcine i poziome pasy szmaty :/ nie wiem kto to wymyslił. Takich slicznotek nie widziałam ![]() Zobaczę jeszcze po swietach, narazie dam radę w tym co mam.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do podważania zwolnień to nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że nie wzywaliby na wyjaśnienia jeśli nie mieliby podstaw do podważenia. Braliby się za innych. Cytat:
![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-12-17 o 15:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
poziomkka Powiem inaczej: nie tylko ciuchy dla kobiet w ciąży są drogie. Zauwazyłam, że wszystko co łączy się z hasłem MAMA/DZIECKO jest 2,3 razy droższe. Ubrania, witaminy, kosmetyki, leki itd.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wierze, że kupiłaś świetne ciuszki, porządne lumpeksy są super i na prawdę można coś fajnego znaleźć za małe pieniążki... Teraz nie jest sztuką coś drogo kupić, ale kupić ładne, do tego tanie i dobrej jakości rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
Świetna spódnica,a spodnie to bym chętnie takie kupiła
![]() Wizyta ok. Wyniki są dobre.Przytyłam 10 dag od ostatniej wizyty 4 tyg temu ![]() Dzidzia sie rusza,usg był szybciutkie bo czeka mnie niebawem nastepne takie konkretne już bo : Na jutro chciał mnie umówić na przezierność i badanie kości nosowej,na 3d ale wiem że mąz chciał być przy tym i zapytałam o inny termin,więc kazał mi przyjść na świateczną wizytę ,,bonusową'' w dniu 25.12 o 8,15 wizyta bezpłatna + usg 3d ![]()
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile wzrostu dzidziol ma? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem ile wzrostu,ile wagi,dzis nic nie mierzył to bylo szybciutkie USG w środe mi wszystko pomierzy dokłdnie ![]() mozna wpisac wizyte 25.12.2013
![]() |
#2038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zadomowienie
|
Prowansja jeszcze ciuchy ciążowe to da się jakoś wytłumaczyć dlaczego są drogie - jakby nie było to nadal jest nisza, u mnie w mieścinie to ani jednego sklepu z ciuchami dla ciężarnych nie ma, w Lublinie też nie ma tego za dużo, wybór jest niewielki, jak już znalazłam tą serię h&m mama (po ok.20 min spędzonych w h&m) to ukazała mi się dosłownie garstka ubrań w porównaniu do tego co można dostać dla tych nieciężarnych. Wyprzedaż dotyczyła rozmiarów 34-36 albo ubrań letnich..także szału nie ma..
czarno_biala fajna spódnica, właściwie na każdą porę roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
Ech... Przeczytałam wszystko, ale prędzej padnę niż odpiszę
![]() ![]() Ale z pozytywnych rzeczy powiem wam, że wczoraj w H&M wyhaczyłam legginsy dla mamy z przeceny i dwa bawełniane "kołnierze" (?) za 10zł - nie wiem jak nazywają się te takie nakładki na brzuch, które są doszyte do ciążowych spodni czy spódnic ![]() Co do lumpków jak tylko znajdę siłę to robię obchód trochę czasu i energii trzeba poświęcić, ale naprawdę można coś znaleźć w ludzkich cenach ![]() A poduszką bardzo mnie zainteresowałyście, ale z racji ograniczonych możliwości finansowych kombinuję kto mógłby mi uszyć takie cudeńko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.