|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hej dziewczyny, muszę odszukać Wasze porady odnośnie przeziębienia, bo zaczyna mnie chyba rozkładać
Muszę zaleczyć póki jeszcze na dobre się nie rozchorowałam.kamilla ![]() Co do lumpeksów, to chodziłam bardzo często w Lublinie, miałam swoje miejsca, w których wiedziałam, że jak pójdę to zawsze coś będzie. Są tam droższe rzeczy niż przeciętnie w ciuchlandach, ale za to praktycznie nowe, czasami nowe, markowe i ładnie poukładane. Nikt też nie stoi na pół godziny przed otwarciem i nie rzuca się na ciuchy jak na jakiś wartościowy skarb, który musi koniecznie zdobyć...No ale od kiedy mieszkam tutaj to niestety nie znalazłam jeszcze fajnego ciucha, wszystkie jakieś szmaty, w których trzeba przebierać, a ja tego nie lubię... Kucyk te spodnie są świetne, już wcześniej widziałam tą stronkę, mają bardzo fajne i modne ciuchy, ale jakoś coś mnie powstrzymuje przed zakupem - po pierwsze cena, a po drugie, że nie mogę przymierzyć, bo nie ma koło mnie ich markowego sklepu ;/ w ogóle stwierdzam, że odzież ciążowa jest bardzo droga, co zniechęca wiele przyszłych mam do jej zakupu. Jeśli chodzi o poduchę to też zaczynam się mocno nad nią zastanawiać Chyba sobie zamówię, bo w sumie dobrze ułożyć nie mogę się od początku ciąży ;/
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Ja nie potrafię szukać w lumpkach rzeczy a jak widzę jak inni się ubierają to aż mnie zazdrość zżera
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
kamilla123 ale fajnie. Będzie Wam raźniej
![]() A HappyMum jak na Polską firmę ceny mają bardzo wysokie... poziomkka no ceny wysokie. Dżinsy zaczynają się od 200zł.... A ten sklep we Wrocławiu słaby jest. Bardzo malutki, wiekszości asortymentu nie ma albo nie ma rozmiaru
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż mi ostatnio znalazł w lumpeksie dresiki ciążowe H&M Mama, rozmiar za duże ale za 2zł żal było nie brać Patrzyłam też na dżinsy na szkoda mi wydać 120zł na spodnie w których pochodzę 4-5miesięcy. Muszę coś na allegro upolować. Już 3 dzień męczę się z bólem żołądka, chyba czas iść do lekarza bo len i mięta już nie pomagają Wszystkie dolegliwości mnie dopadają i to jeszcze przed świętami
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bóli żołądka współczuje, mnie boli tylko jak zjem coś mega tłustego albo grilowanego
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
puki co już sobie zapodaj mleczko z miodkiem i czosnkiem... i na kanapki kładz sobie pognieciony czosnek,pod np.wedline... ja szybko tak zadziałałam i nie rozłozyło mnie na maxa tylko katar miałam... a jak zaczyna cie drapać gardło to psiknij sobie od razu tantum werde,nie rozwinie sie dalej,2x tak psikłam w 1 dzień i na gardło nie poszło... a ostatnio czekałam aż mnie wezmie całkiem i meczyłam sie tydzień czasu z bólem gardła
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lumpeksach też się nie odnajduje, może takie lepsze, gdzie wszystko wisi, jest poukładane... ale w mojej okolicy nie trafiłam na taki
![]() Wolę zdecydowanie wyprzedaże- i to zawsze w zwykły dzień przed południem, kiedy nie ma jeszcze chaosu i bałaganu! Poducha zamówiona...ma być do końca tygodnia A w spodnie ciążowe warto zainwestować. Przed nami zima, i ciężko będzie się opędzić leginsami
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd zamówiłaś tą poduchę? Ja zainwestowałam w spodnie ciążowe z allegro za 60 zł dla spróbowania i niby w brzuszku jeszcze trochę luzu ale pasek daje radę i nic nie spada, nic nie ściąga i też polecam na zimę |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.smyk.com/motherhood-podus...quartic#review
chciałam zamówić stąd, jest fajna promocja, ale ma wypełnienie z granulatu i boję się, że to niekoniecznie dobry pomysł... ponoć ten granulat szeleści w nocy, i może się zbijać... więc ostatecznie zamówiłam z http://www.mamissima.pl/akcesoria_dl...granatowa.html Jak przyjdzie to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości i jak się sprawuje, mam nadzieję, że będzie ok ![]() Ja spodnie też już noszę, i sprawdzają się super, swoje kupiłam w h&m, polecam koszt 149zł, więc ujdzie, a do wiosny i sukienek jeszcze kilkanaście tygodni z rosnącym brzuchem, jakoś musimy się ubierać i żeby jeszcze było wygodnie.Kupiłam też rajstopy dla kobiet w ciąży, i do sukienek dają świetnie radę
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja czekam na opinie o poduszce A rajstopy jakie kupowałaś? |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin, my mamy prawie równe ciąże- musisz się dopisać na I stronie, chyba, że jestem ślepa
![]() Dobrego dnia ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- W mojej galerii rajstopowo była calzedonia i gatta, w pierwszym nie mają w ofercie a w drugim kilka wzorów- kupiłam grubsze około 60 Den- cena normalna, bo jakieś 18 zł, jest kilka odcieni klasycznych- czarne, szare, grafit, beż... więc nie najgorzej. Testowałam na śledziku do sukienki, super wygodne, nic się nie roluje ni spada- polecam
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślałam o gatta ale nie wiedziałam jak się sprawują, teraz już wiem, że można kupować To chyba moje niedopatrzenie z tą pierwszą stroną jak bazile się pojawi to ją poproszę ![]() Albo już napisze bo później znowu zapomnę ![]() Aldrin 26 lat, OM 28 sierpień TP hmmm tutaj mam problem ale niech jest 3.06.2014 Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-17 o 13:27 |
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację dla siostry zawsze chciałam mieć siostrę no ale został mi jeszcze brat ![]() Cytat:
zgłoszę się do Ciebie po adres tych lumpków jak mój małż będzie tam jechał Co do poduszki do spania: Ja zrobiłam sobie taką sama co prawda jest prosta ale moge ją spokojnie wyginać jak tylko chcę (wypełnienie miałam z innej poduszki która się rozwaliła) od początku na niej śpię a mąż jest zazdrosny i mówi na nią, że to mój kochanek brat mi ją podbiera w ciągu dnia bo super się na niej leży. W I trym spałam sobie na niej w ciągu dnia nakryta kocem. Potem można wykorzystać ją do karmienia dziecka.Podczytuję was ale czasu mało także w tym tygodniu będę się jeszcze rzadziej odzywać powiem wam, że jednak tempo naszego wątku jest akurat ![]() Sylvuniaa84 za dzisiejsza wizytę
|
||
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Strasznie dawno do Was nie pisałam, ale tyle się działo Przeprowadzka z UK do Polski, tutaj musieliśmy się jakoś ulokować, TŻ szukał pracy, na szczęście od tygodnia już pracuje Z dzidziusiem wszystko w porządku, 8 cm szczęścia No i już jesteśmy w 16 tc Teraz mam więcej czasu, więc mam nadzieje, że uda mi się częściej do Was zaglądać
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam ciążowe z h&m, ale za 79,90 bo to są tregginsy i dlatego tańsze, przed ciążą też wolałam nosić tregginsy. Oto i one: http://www.hm.com/pl/product/16668?article=16668-A
Też już je noszę, bo jest mi baardzo wygodnie i nigdzie mnie nie uciskają. Mam też kupione w tamtym roku spodnie z outletu Next za 40 zł, ale teraz zastanawiam się, czy ja do marca dam radę przechodzić w kurtce zimowej..jest na suwak i w pasie węższa, już teraz jak założę gruby sweter to dopinam się na styk... Dobrze, że teraz czas wyprzedaży, może upoluję coś ciekawego, może jakąś kurtkę oversize...
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
bluesky89 witaj ponownie
Super, że z dzidzią wszystko w porządku ![]() zubi89 zazdroszczę talentu do szycia Ja nie znoszę i nie umiem szyć, jakoś nie mam cierpliwości do tego, wyobraźni chyba też nie za bardzo z kurtką mamy to jest dobry pomysł Moja mama jest szersza ode mnie, może coś dla mnie znajdzie ciekawego Co do lumpków w Lbn to na pewno godne polecenia są 3 obok siebie na Jasnej (tam koło klubu Shine) i na Wojciechowskiej, ale z tego co wiem, to ten z Wojciechowskiej się likwiduje. Ponoć super ciuchland jest w Lubartowie, koleżanki zawsze jeździły busem w piątek o 9.00, bo można było super ciuchy upolować, ale właśnie, tam są polowania, czyli nie dla mnie Gdzieś jeszcze chodziłam, ale zapomniałam gdzie
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję reakcji szefostwa w pracy ![]() Cytat:
![]() A widzę że poruszony temat lumpków został. Ojj muszę się wybrać któregoś dnia. U mnie są 2-3 gdzie można znaleźć naprawdę extra ciuszki. Dużo firmowych. Ostatnio kupiłam bluzę adidasa. jakoś tak ją zmierzyłam że w domu okazało się że jest ciut za szeroka na mnie no ale teraz będzie leżała jak ulał gdy brzuszek większy. A jaka ta bluza cieplusia i wcale nie zniszczona Myślałam żeby w poniedziałek podejść ale to przed świętami to nie ma szansy. No trudno pójdę na dostawę poniedziałkową po świętach
|
||
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
A to i ja się pochwalę, wczoraj dostałam już na mikołaja spódniczkę z C&A:
![]() Fajna, tylko jeszcze ciut za luźna w pasie, ale w styczniu już powinna być ok. Szczególnie na wiosnę i lato będzie jak znalazł. Ale szczerze mówiąc choruję na takie rurkeczki, też z C&A: ![]() Jednakowoż cena 149zł skutecznie mnie zniechęca Poszukam używek na tablicy albo gumtree... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- ojej, nie spodziewałam się że te zdjęcia będą takie wielkie.... sorki :/ |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
HappyMum ma to do siebie że pasuje na każdy brzuszek. Ich założeniem jest to aby móc nosić te ubrania także po ciąży jak brzuch wróci do normalności
Czarno-biala spódnice dostałaś super. Na ciepłe dni i na zimę do rajstop. Ja na wiosnę chce taką szarą dresową. Jak bede na kompie to linka wstawię. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-12-17 o 16:03 |
|
|
|
#2031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super spodniczka! Przydałaby mi się! Spodnie zakupiłam w HM, tylko, ze z prostą nogawką, ale super wygodne! Jak byłam w CA (Wrocław), to z tych ciazowych były same brzydkie, babcine i poziome pasy szmaty :/ nie wiem kto to wymyslił. Takich slicznotek nie widziałam ![]() Zobaczę jeszcze po swietach, narazie dam radę w tym co mam.
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nadal tak robię ![]() Cytat:
Co do podważania zwolnień to nie wiem jak to jest, ale wydaje mi się, że nie wzywaliby na wyjaśnienia jeśli nie mieliby podstaw do podważenia. Braliby się za innych. Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:59 |
|||
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
poziomkka Powiem inaczej: nie tylko ciuchy dla kobiet w ciąży są drogie. Zauwazyłam, że wszystko co łączy się z hasłem MAMA/DZIECKO jest 2,3 razy droższe. Ubrania, witaminy, kosmetyki, leki itd.
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiedziałam, że choinka poprawi Ci humor, a jeszcze taka pierwsza - swoja to już w ogóle historyczna doczekamy się jeszcze na śnieg, ja muszę z Koszalina na Podkarpacie na święta dojechać, więc nawet mi się do tego śniegu i zimy tak nie spieszy ![]() Wierze, że kupiłaś świetne ciuszki, porządne lumpeksy są super i na prawdę można coś fajnego znaleźć za małe pieniążki... Teraz nie jest sztuką coś drogo kupić, ale kupić ładne, do tego tanie i dobrej jakości rzeczy
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Świetna spódnica,a spodnie to bym chętnie takie kupiła
Wizyta ok. Wyniki są dobre.Przytyłam 10 dag od ostatniej wizyty 4 tyg temu ![]() Dzidzia sie rusza,usg był szybciutkie bo czeka mnie niebawem nastepne takie konkretne już bo : Na jutro chciał mnie umówić na przezierność i badanie kości nosowej,na 3d ale wiem że mąz chciał być przy tym i zapytałam o inny termin,więc kazał mi przyjść na świateczną wizytę ,,bonusową'' w dniu 25.12 o 8,15 wizyta bezpłatna + usg 3d
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile wzrostu dzidziol ma?
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem ile wzrostu,ile wagi,dzis nic nie mierzył to bylo szybciutkie USG w środe mi wszystko pomierzy dokłdnie mozna wpisac wizyte 25.12.2013
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak nie to zostaje allegro a tam głownie rozmiary 40+
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja jeszcze ciuchy ciążowe to da się jakoś wytłumaczyć dlaczego są drogie - jakby nie było to nadal jest nisza, u mnie w mieścinie to ani jednego sklepu z ciuchami dla ciężarnych nie ma, w Lublinie też nie ma tego za dużo, wybór jest niewielki, jak już znalazłam tą serię h&m mama (po ok.20 min spędzonych w h&m) to ukazała mi się dosłownie garstka ubrań w porównaniu do tego co można dostać dla tych nieciężarnych. Wyprzedaż dotyczyła rozmiarów 34-36 albo ubrań letnich..także szału nie ma..
czarno_biala fajna spódnica, właściwie na każdą porę roku
|
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Ech... Przeczytałam wszystko, ale prędzej padnę niż odpiszę
chciałam się rozpisać, ale po wczorajszym remoncie leżę dalej w piżamie i ledwo dycham. Zdążyliśmy zrobić najważniejsze, ale cała zawartość mebli dalej straszy drugi pokój i resztę mieszkania. Sforsowałam się chyba za bardzo, głowa mi od wczoraj pęka... kość ogonowa i brzuch też dały o sobie znać więc leżę rano nawet mdłości mi się włączyły Ale z pozytywnych rzeczy powiem wam, że wczoraj w H&M wyhaczyłam legginsy dla mamy z przeceny i dwa bawełniane "kołnierze" (?) za 10zł - nie wiem jak nazywają się te takie nakładki na brzuch, które są doszyte do ciążowych spodni czy spódnic Rewelacyjna sprawa i myślę, że wcale nie będę kupować ciążowych spodni. Co do lumpków jak tylko znajdę siłę to robię obchód trochę czasu i energii trzeba poświęcić, ale naprawdę można coś znaleźć w ludzkich cenach u mnie w okolicy mam wypatrzone parę miejsc, do których zawsze muszę wpaść co jakiś czas.A poduszką bardzo mnie zainteresowałyście, ale z racji ograniczonych możliwości finansowych kombinuję kto mógłby mi uszyć takie cudeńko sama niestety mam "igłowstręt"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Muszę zaleczyć póki jeszcze na dobre się nie rozchorowałam.

Patrzyłam też na dżinsy na szkoda mi wydać 120zł na spodnie w których pochodzę 4-5miesięcy. Muszę coś na allegro upolować. 

za dzisiejsza wizytę 

W sumie to nadal tak robię