|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Ladan ile Julka zjada naraz? I od 19 do 5-6 spi?
|
|
#4892 | ||||
|
BAN stały
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Po skonczenie 4 miesiecy czyli w trakcie5-tego czyli 22.01 ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
po 180, w ciągu dnia czasem 120-150, wczoraj przed snem i raz w trakcie dnia 240
ostatnio zaczęła spać do 5-6 ![]() chyba, że obudzą ją ząbki czy coś ale to tylko się przebudzi, pomiziam, dam smoka i śpi dalej
|
#4894 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
Z seri pomysly tesciowej: bedzie dawac Filipowi jak zeby beda szly skore od chleba do reki jako gryzak oczywiscie opatrzone tekstem w tajemnicy jak rodzice niebeda widzieli " baba da" ... i jak byscie to skomentowaly jakas krotka riposta w jej strone. Powiedzialam tylko ze chleba to przed rokiem niedostanie bo niezaleca sie. A ona z 3 razy to powtorzyla. Czy ona nierozumie ze przez ta niebede chciala im Filipa zostaeic nawet na chwile?! Bo wiem ze ona niezartuje i zrobi po swojemu. Moja mama mowi zeby teksty puszczac kolo uszu a skora takie malenstwo moze sie przydlawic...
|
|
#4896 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas znów sliczne słońce, więc musimy sie zebrac na spacer (a ja mam lenia i najchętniej zaległabym na kanapie ).Cytat:
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
sama sobie to ustaliła
![]() od 18 jest już zmierzła, zazwyczaj 18:30 kąpiel, 19 karmienie. zasypia 19:30-20 wiadomo, że różnie z tym bywa ale od 18:30 to już płacz i narzekanie
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie rozumiem, T. powinna szanowac wasze zdanie, a gadanie ze jak rodzice nie będą widzieć, a baba da ![]() ladan wow! ale ci Julka śpi to macie całe wieczory dla siebie ![]() zazdroszczę bo moj od kapieli (ok.19-20) nie śpi aż do ok. 24-2.00, zalezy kiedy mi w końcu padnie
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
a i prawie z zegarkiem w ręku codziennie o 11 drzemka.
Julia znów ma katar ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
ale ona ma już 15,5 tyg., w wieku Twojego Jasia to się co 2-3 h budziła a no i D. wraca najwcześniej 21:30 z pracy więc Julię to on tylko widzi na karmieniu o 4/5/6
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-12-17 o 11:36 |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze i ja sie kiedys doczekam...
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko jedna drzemka?? ale fajne kupiłam Filipowi skarpetki w Lidlu 5 szt za 19,99, grube, porządne, z grubym ściagaczem, nie obściskującym. Polecam! idę 3 dzień z rzędu do lekarza z Filipem... masakra.
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
czasem o 16 zaśnie..
a tak to nie śpi, często nawet na spacerze
|
#4904 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a jakie mm pije? ja chyba nie zaryzykuje, jak sobie przypomnę jego bóle brzuszka i wygląd kupek inna sprawa, że karmienie przy refundowanym mm tak po kieszeni nie trzepie jak zwykłym ![]() Cytat:
![]() no dziś rano np. jadł butlę i przeszkodziła mu kupka po tym jak zapaskudził pieluchę nie chciał dalej, największy głód nasycił, ale po 2,5h znów był głodny, gdzie normalnie je co 4h i jedna nocna przerwa 6h i w weekendy on zazwyczaj ma te skoki rozwojowe chyba, to juz w ogóle sajgon, bo wtedy zjada małe porcje, a częściej
|
|
|
#4905 |
|
BAN stały
|
Sluchajcie. Czy takie male dziecko mozna posadzic juz w foteliku do karmienia i mu dawac mleko lyzeczka? Bo ma problemy z jedzeniem ze smoczka. Nie chce mu sie ciagnac.
|
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
karolson- kciuki za Filipka
![]() Cytat:
bo jak do tej pory to max snu to 6-7 godzin na raz.udusze Tż.. Przyzwyczajam małego do spania w łóżeczku bo na początku spał w koszyku Mojżesza. Położyłam go, włączyłam karuzelkę, dałam smoka bo czas drzemki. Co chwilkę wypadał mu smok więc wracałam do niego ale konsekwentnie nie wyciągałam go tylko buzi, smok i karuzela. Za którymś razem mówię do TŻ że chyba zaraz się podda bo mały z zamkniętymi oczami marudzi o smoka co chwilkę. Jakieś 10 minut po tym mały znów zaczął płakać i TŻ do niego poszedł- ja patrze a ta pipka przynosi go na rekach do salonu- bo on nie bedzie spał młody teraz wyje w niebogłosy bo jest zmęczony a w salonie za dużo wrażeń na sen- normalnie dom wariatów
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja to nie mogłaś po kupce znów dać?
ja na początku przetrzymywałam żeby później zjadła ładnie, jak zjadła to później nie była za godzinę głodna ![]() mi w szpitalu tłumaczyły, że jak MM to nie można na żądanie, tylko trzymać chociaż te 3-2,5 h (na początku), bo później właśnie problemy brzuszkowe też są od nieregularnego jedzenia co ile Ci mniej więcej je? no i może nie zawsze jest głodny jak płacze? próbowałaś oszukać herbatką?
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-12-17 o 12:45 |
|
|
|
#4908 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a potem po 2,5h płacz, że głodny to płakała i przetrzymywałaś w tym płaczu ![]() a on jak głodny to wyje ostro, aż uszy więdną ![]() ogólnie to na jedzenie najbardziej wyje, nawet kompiemy go po jedzeniu, bo inaczej to nie jest w stanie zrelaksować się w wannie tylko wyje, pręży się w czasie skoków tylko ma te jazdy z jedzeniem,że się nie może skoncentrować, że pojada małe porcje i częściej buczy na jedzenie
|
|
|
#4909 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4910 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
hmm... ale on jak jest śpiący to po prostu marudzi, jak potrzebuje towarzystwa, to woła "e! e!" z resztą on nie sypia po jedzeniu, on się budzi głodny, jego budzi głód po prostu i po jedzeniu ma czas aktywności rzadko się zdarza, że się budzi i nie jest głodny. jak nie ma skoku to jak złapie butlę to tak ciągnie jakby chciał ją całą pożreć jak byś go zobaczyła to jak smok tak ciągnie, a potem sapie ze zmęczeniau niego żarcie jest najważniejsze
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
przetrzymywałam w granicach rozsądku
dawałam herbatkę czy coś - na jakiś czas pomaga ![]() co ile Ci je? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() no i też nie ma sytuacji, że po przebudzeniu nie jest głodna ![]() a po herbatce nie przetrzyma troszkę dłużej? u nas pomagało na 20-30 min, zawsze to coś moja też po jedzeniu bardzo aktywna ![]() a czasem tak mcno ciągnie smoka, że ma mokre włoski i kropelki na czole - to samo przy kupce
|
|
#4912 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
bywa, że pluje tym piciem, bo wie, ze to nie mleko już w brzuchu tak było. jak miałam jakieś sprawy do pozałatwiania i nie zjadłam na czas, to tak się tłukł, że płakałam z bólu pamiętam jak kiedyś na USG byłam i głodna, to nie dało mu się zdjęcia zrobić tak wierzgał. jak do domu wrócilismy i mąż stwierdził, że poczekaj to coś zrobie, to krzyczałam do niego, żeby dał mi cokolwiek, bo nie wytrzymam tak mnie tłukł ![]() jak jest głodny to strasznie się kręci, pręży (pielucha tez zmieniana jest po jedzeniu przez te ruchliwość jego), i strasznie nerwowo macha rączkami przy buzi, żeby butle mu wsadzić trzeba jak zje to inny człowiek, spokojny, pogodny... ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- swoją drogą neonatolog też sprała mi banie swego czasu każąc karmic mm na żądanie i nie dopajać niczym żeby nie oszukiwać jeśli zje pełną porcję, to co 4h i jedną przerwę ma 6h w nocy nie ma szans żeby przespał całą noc
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-17 o 13:04 |
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja, po raz kolejny
co ile Ci je mleko?
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ja nie inwersja, ale mam ciekawe spostrzeżenia na temat ilości jedzenia bo prowadze zapiski od dwóch tygodni ![]() w tamtym tygodniu w ciagu doby jadł 600-700 a wczoraj rekord 1190
|
|
|
#4915 |
|
dryfuję słowami
|
pisalam wczesniej
jak zje pełną porcję czyli 170ml gotowego pokarmu to co 4h, jedna przerwa w nocy 6h nie ma szans zeby przetrwal całą noc Miłosz zjada ok 800-900ml w ciągu doby
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-17 o 13:07 |
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
A co sie dzieje?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 |
|
dryfuję słowami
|
rzadko
raz, że ja chce, a mąż swoje, że nie, że się go nie oszuka poza tym on ma też tak, że jak nie jest godny to nie wciśnie mu się na siłę. próbuję jak ma czkawkę żeby mu użyć to nie chce, zaciska buzię i koniec pieśni to co ile je napisałam już w pierwszym poście w temacie jedzeniowym
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-17 o 13:15 |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja i dobrze się wypróżnia?
|
|
|
|
#4919 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- baa, wali po 1-2 kupki dziennie ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- na samym początku był z tym problem, jak miał tydzien, dwa a potem to już świetnie, potem już nigdy nie miał z tym problemu w przeciwieństwie do matki nadrabia za mnie ale to chyba po ojcu ma z tą regularnością, bo nie dość, że bez problemu to mniej więcej o stałych porach
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Bartek mial pierwsze szczepienie 4 listopada, teraz wypadlo mu drugie 4 grudnia, ale nie poszlam bo byl chory, dzwonilam dzis zarejestrowac go na ta druga dawke a mam wizyte na 17 stycznia, to troche nie za pozno? Bedzie mial juz 18 tygodni, a to szczepienie powinien miec majac 12 a pozniej ostatnie w pierwszym roku zycia majac 16 tygodni...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

?

).

bo jak do tej pory to max snu to 6-7 godzin na raz.