|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
to skoro je co 4 h a w nocy przesypia 6 to bdb.
a skoro kupka przeszkodzila, nie dojadl to normalne, ze byl wczesniej glodny.. nie rozumiem w czym problem i nie wiem jak pomoc no ale moze ja z tych niekumatych blondyn ![]() a z tym jedzeniem mm na zadanie to pierwsze slysze ![]() ![]() czyli co jakby za pol godziny znow chcial to bys mu dala?
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
hej
![]() wróciliśmy ze spaceru- ale ciepło, Miki zjadł i teściowa go wzięła jeszcze ![]() Tasiu kciuki za Maciusia ![]() Gorgulku niech Miłoszek zdrowieje ![]() co do czerwonej kokardki to ja przypadkowo chyba mam, bo tego lewka z FP przyczepiłam, a on ma czerwone metki, ale tak to bym nie przyczepiała ![]() Tasiu mój Miki ciekawski, więc on wodzi za zabawką od prawej do lewej, uśmiecha się bardzo dużo- wystaraczy podejść do łóżeczka i jak zobaczy mnie czy P. to zaciesz ![]() przyszedł śpiworek dla Mikiego, śliczny jest a TZ skomentował, że ja chyba w domu mam sortownię paczek, bo co chwilę jakiś kurier u nas jest ![]() jeszcze czekam na jednego z prezentem dla P. ![]()
#4923 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
pomimo tego, że je co 4/6h to są to różne godziny nigdy nie było takich sytuacji żeby dopominał sie po półgodziny - no może jak był maleńki to tak sądziliśmy, ale teraz wiemy jak buczy na jedzenie, a jak gdy coś innego potrzebuje. w weekendy przy skokach wszystko się rozwala, bo wtedy dopomina się o różnych godzinach , co 2h, 3h.. strasznie rozkojarzony jest wtedy przy jedzeniu pomimo tego, że w pomieszczeniu grobowa cisza może gdyby nie te weekendy to dałoby się wprowadzić stałe pory ![]() ![]() jak skonczy 4mce to planuję zagęszczać mm kleikiem, na razie 1 miarkę, może wtedy pośpi dłużej ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- jak przychodzila polozna to wlasnie mówiła o karmieniu co ok 3h (wtedy tak jadł) i w razie jakby chcial czesciej to dopajaniu a jak bylismy u neonatolog w szpitalu i to powiedzielismy to sie oburzyła z tekstem "a pani jak jest głodna to je od razu, a nie czeka!" może jakies nowoczesne podejście ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
BAN stały
|
Inwersija sama jak jestem glodna to mam ochote cos tluc hehehehi
Moj tak do 2, 2,5 miesiaca jak glodny to byl agresywny, tluk piastkami, drapal. Teraz sie uspokoil i zaczal za to wydziwiac przy jedzeniu. Polowe zje normlanie a potem sie kreci, wierci nie moze sie skupic, albo mu sie po prostu nie chce ze smoaczka ciagnac. I tak sie z nim czasami z 1,5 godz szarpie Ale chyba go troche przetrzymam niech sie ogarnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym daj mu czas, jeszcze jest maleńki i ureguluje mu się to moja od kilku dni przesypia od 19/20 - 5/6 a tak to się budziła i nie było szans o przespaniu więcej niż 4-5 h
![]() |
#4926 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
to moja grzeczniejsza jak tatuś w domu
![]() ![]()
![]() |
#4928 |
Raczkowanie
|
Naprodukowalam sie i mi caly post skasowalo...
Bylam u mnie dzisiaj plozona srodowsikowa. Powiedziala ze moge juz dawac kaszki/kliek na noc - oczywiscie wprowadzac po trochu. I moge juz dawac sloiczki - podobnie po malej lyzeczce. 4 miesiace bedziemy mieli po Nowym ROku |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
spróbuj moze narzucic na głowke pieluszke, nam czasem pomaga póki co to jedyna "dolegliwość" skokowa jaką zauważyłam, czyli to, ze sie dekoncentruje przy jedzeniu a jaki smoczek używacie, z jakim przepływem? bo mysmy juz zmienili na 2 z TT i jest też o niebo lepiej. ostatnio karmienia trwały pół godziny, a maluch w międzyczasie juz nie miał siły, jeszcze bardziej sie dekoncentrował i przez to tez nie chcial dojadać do końca, a teraz jak sie budzi w nocy po tej przerwie 6h to tak jakby chciał wciągnąć całość na raz, 10min i po butli nie no, Miłosz nie drapie, ale on ogólnie jest ruchliwy zwłaszcza jak się czymś podekscytuje (na bujaczku nogą tłucze i sam się buja ![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-17 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy ze spaceru
![]() Bylam na cmenatrzu bo dzis 20 rocznica smierci mojego dziadka, bylismy tez kupic prezenty dzieciom w rodzinie, masarnia, piekarnia i wrocilismy. Oczywiscie towarzyszyl nam nasz pies ![]() Obiecuje ze juz nie bede zanudzac na forum zadnym autyzmem. Moje dziecko rozwija sie tak samo jak wasze, od rana zaczepia mnie do zabawy, sle usmiechy i wydaje kosmiczne dzwieki do ktorych nie ma znaków na klawiaturze ![]() ![]() złapał od tz katarek ... dostalam od lekarki cebion i nasivin soft do noska ... zakupilam tez katarek bo frida mnie wkurzala i uznaje wyzszosc katarka nad frida. polecam ![]() karmimy sie tylko cyckiem, mleka starcza... mam puszke bebilon comfort i czuje ze jej nawet nie otworze. a przynajmniej mam taka nadzieje. tesciowa spala u nas z czwartku na piatek bo bylismy tak chorzy z tz ze nie mielismy sily zrobic kolo siebie a codopiero kolo dziecka. wiec nam troche pomogla... ale! znow po jej wizycie trzy dni dziecko jest marudne, chce ciagle na rece, kwęka, mlaska itp. dopiero dzis jest wzglednie normalnie.... oprocz tego Maciek od czwartku nie przesypia nocy jak zwykle...ale to chyba przez katar. byly 2 pobudki ok 24 i 3 ; dzis w nocy tylko jedna o 4 (kataru coraz mniej) wiec licze ze dwa dni i juz nie bedzie zadnej ![]() ale w tej kwestii moje dziecko rozleniwilo mnie na maksa ![]() Miłego dnia dziewczyny!!!
#4931 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
bo jak zje wieczorną porcje, pół godziny ma na odpoczynek, kompanie, potem trzeba go czyms wymeczyc jeszcze i spac. także przesypia max 4h własnie ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() zobaczymy jak bedzie teraz jak wyjedziemy do t.
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
właśnie się zakrztusiłam własną śliną i się dusiłam!!!! nie wiem jak ja to zrobiłam ale już myślałam, że po mnie... a moje dziecko na to się śmiało
![]()
#4934 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
nutramigen też rozpuszcza sie gorzej niż zwykłe mm i trzeba trzebać ostro, ale nie aż tak źle jak te comforty jak smoczek sie zatka, a Milosz ciagnie i mu nie leci, to jednoczesnie wola "y! y!" i juz wiem o co kaman ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Miłosz jak ma dobry nastrój i uda mi sie go zaskoczyć to śmieje się w głos kiedy przyłoże mu głowe do brzuszka i wącham ciągnie mnie wtedy na włosy (jakby mi mało jeszcze wypadało, bo garściami je wyrzucam co dzień) i brechta się szalenie, aż piszczy z zachwytu ![]() myślę, że on ma plan żebym była takim łysolem jak on ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gorgulku dużo zdrówka dla Miłoszka ![]() Ewacia dla Was też zdrówka ![]() Matal też mam zamiar podawać chrupki kukurydziane ![]() Tasiu kciuki za Maćka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My też wróciliśmy ze spacerku. Dziś pobiliśmy rekord - 3 godziny. Umówiłam się z koleżanką ze szkoły rodzenia i tak sobie chodziłyśmy i plotkowałyśmy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Zakorzenienie
|
Ma refleks
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Ladan
![]()
#4940 |
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Szczepienie ok ![]() ![]() ![]() Pozniej sobie spacer urzadzilysmy i odwiedziny prababci wiec dopiero do domu wrocilam ![]() Teraz mala do cyca a ja do nadrabiania ![]()
#4941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
iu mnie w rodzinie zawsze dawalo sie skorke od chleba i w sumie tez planuje... nie wiem czmeu nie wolno tzn obojetne jakie jest moje zdanie ale wk.r.ia mnie jak ktos nie respektuje mojego zdania jako rodzica pisalam wam juz o tym ze moja tesciowa tak sobie wymyslila ze bedzie slodycze dawac zeby dziecku dziecinstwa nie odbierac... jak mama nie bedzie widziec Cytat:
Cytat:
tz niedowierzał ![]()
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze,mam dziwny problem z dłońmi.Byłam juz z tym u dermatologa i dostałam masc na zamówienie która w ogole mi nie pomogła.Czy miała z Was któras taki problem jak ja?chodzi o to ze wierzch moich dłoni stał się strasznie szorstki,suchy,skóra pęka do krwi,jest bardzo pomarszczona i przypomina dłoń zapracowanego chłopa.W dodatku swędzi a gdy czyms posmaruje to piecze..dzis nadomiar złego pojawiły się krostki jakby alergiczne..smaruje się róznymi kremami ale nie pomagają.Wstydze się juz moich dłoni, w ogole nie przypominają one kobiecych..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
dryfuję słowami
|
córunia tatunia
![]() Cytat:
![]() po ciązy została mi depresja, hemoroidy, zespół cieśni nadgarstka i kamienie na woreczku żółciowym za kolejną ciążę podziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() zaraz troche ponadrabiam o ile dziecie pozwoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
wy ti o snie calonocnym, po 6-4h... ja sie ciesze jak jest 4h! tyle ze moja w dzien duzo sypia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zakorzenienie
|
Dostało moje dziecku wysypki po tym mleku. Poza tym pluje nim i nie chce go jeść. A kolki jak były tak są.. dałam mu znów hipp, zjadł 180ml i śpi w końcu spokojnie. W domu syf bo mały przez ten brzuch nie mógł spuścić mnie z oczu. Idę coś ogarnąć.
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4948 |
Zakorzenienie
|
Wybiera się któraś do kina na Hobbita? Nie mogę sie doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
bym sobie poszla ale chyba zostanie mi czekac az bedzie na mniejszym ekranie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Raczkowanie
|
Obiecuje ze juz nie bede zanudzac na forum zadnym autyzmem. Moje dziecko rozwija sie tak samo jak wasze, od rana zaczepia mnie do zabawy, sle usmiechy i wydaje kosmiczne dzwieki do ktorych nie ma znaków na klawiaturze
![]() ![]() Witamy i my! Tasia wszystko będzie dobrze.zobaczysz.My z Mateuszkiem będziemy trzymać kciuki. ![]() Co do jedzenia mleka mm to mój naewno 4 godz nie wytrzyma i podaje co 3.w nocy budzi zazwyczaj się o 4 i wtedy jemy sobie i idziemy spać. Co dzisiaj robiłyście na obiad?ja chaczapuri.polecam pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.