|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Lepsze to niż gadki o jedzeniu
hihihihi....
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hejhej Wszystkim! Tak dużo piszecie, że Was dwa dni nadrabiałam
U mnie świąteczne przygotowania w pełni. Choinka już stoi, pierniczki ozdobione (jak będę miała chwilkę to wrzucę Wam zdjęcia). Byłam dziś na pobraniu krwi, żeby na piątkową wizytę były świeże wyniki i się mile zaskoczyłam: wchodzę do windy, a za mną wbiegają jeszcze dwie osoby młoda dziewczyna i taka starsza babka, oczywiście na piętrze z lekarzem to się już pod samymi drzwiami windy ustawiły żeby szybciej wyjść i zająć kolejkę (a winda wielka, chyba na 15 osób). No i nagle ruszyły, dolecialy pod drzwi laboratorium i stoją, a ja spokojnie za nimi, myślę sobie - biegać nie będę. Czekało tam sporo osób, więc się przywitałam i zapytałam kto ostatni, a te dwie zaczęły ustalać, która jednak o pół buta była szybsza. No to uśmiechnęłam się tylko na ten ich cyrk, a im się zrobiło głupio jak zobaczyły brzuszek i ta młoda chciała mnie przepuścić, ale podziękowałam i zaczekałam na swoją kolejkę. No ale miło mi się zrobiło jak ta młoda dziewczyna się zebrała na taki gest żebym poszła pierwsza z nich na to starsza tylko fuknęła.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekamy na zdjecia pierniczkow
|
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się zbieram pomału na wizytę.
![]() Będę wieczorkiem ![]() Dzięki za kciukasy
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś mam nawet zdjęcie chłopaka w krótkich spodenkach i trampkach jak śnieg już był w Dolinie Pięciu Stawów.. Normalnie szok! Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że jak w Zakopanem świeci słoneczko to wysoko w górach też jest tak pięknie i kolorowo
|
|
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha ale tak jest,że młoda prędzej ustąpi niz starsza ... raz w autobusie jechałam,i babeczka dosłownie już chyba w 9 miesiącu jechała,brzuszek wielki i nikt nie puścił ... starsze tylko spoglądały aż ja dopiero jej ustąpiłam miejsca i usiadła bo naprawdę widać,że było jej ciężko. A raz się spotkałam z taką sytuacją ... że też pani w ciązy jechała w autobusie i też miała dośc sporawy brzuszek i poprosiła dziewczyny ( gdzieś z 20 lat miała ta co siedziała ) czy mogłaby jej ustąpić miejsca bo jest jej ciężko a ta do niej ... " zachciało się bachora to teraz kur...stój " ... Masakra dosłownie .
Właśnie leżę i zauważyłam jak delikatnie brzuszek mi podskoczył Gabrysia się kręci ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Myskao to jak ja kiedyś byłam z rodzicami i wchodziliśmy na Giewont czerwonym szlakiem to jedna panienka już schodziła ... ale jak ubrana ! Japonki i miniówka
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,ale jak wchodzilismy na giewont, a ludzie w klapkach to...
|
|
|
|
|
#849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że chodzę prywatnie to tam na konkretną godzinę się idzie i nie ma takiej walki. Chociaż do punktu pobrań nie ma godzin ustalonych, jeszcze się nie spotkałam z walką. Najdłużej czekałam chyba z 10 minut. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
No Gabryśka chyba rozszalała się na dźwięk muzyki ... bo uwielbiam sobie czasem włączać na youtubie utwory grane na skrzypcach ... ale nie takie powolne,normalne piosenki ... i dosłownie tak ją teraz czuję
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
I od 24 tygodnia podobno warto puszczać im muzykę klasyczną, że niby to zwiększa IQ dziecka. Ciekawostki co?
|
||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
cześć brzuchatki! Nie było mnie na forum od piątku i aż 13 stron do nadrobienia
więc wybaczcie ale nidirydy a ja przez ten czas ja mnie nie było oddawałam się: - przedświątecznym porządkom (wyrzuciłam 3 worki ciuchów do kosza PCK), - czytaniu (prawie jestem na finiszu Arabskiej córki i już przymierzam się do kolejnej części) - i oczywiście tż-towi ...Z niecierpliwością czekam na piąteczek i usg
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
Ale jaja w Zbuntowanym
Jutro się będzie wreszcie działo![]() W gazetce tesco są Pieluszki Pampers newbaby mini 148 szt. różne rozmiary pisze. Przecena z 93,99 na 64,99 to się chyba opłaca co? Jakie dzidziuś musi mieć na początek bo nic się nie znam
|
|
|
|
#855 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale jakbym miała jechać dla samych spacerków to też warto. Wiem, że żal du*e ściska patrząc na znajomych, ale rok temu właśnie tak byłam i przynajmniej ze świeżego powietrza skorzystałam ![]() a to to prawda
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
No co T Light mój młody dłużej wytrzyma
To chba czas sie zabrać za mojego młodego... ![]() Cytat:
może mój też kiedyś dojrzeje A co to za kwarantanna? ![]() Stwierdziłam, że sobie odpocznę póki młode śpi, bo popołudniu planujemy robić ciasteczka Zestresowałam się dziś twardym brzuchem i wolę nie przecholować... Narazie zaaplikowałam magnez
|
|
#857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj były w Auchan za 38 zł za 78 szt, ale liczę, że dobiję do tych słynnych 35 zł :P Do maja trochę czasu :P
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja uciekam, do TŻ bo za niedługo wróci może z pracy
Swoją drogą przywiózł mi po drodze od cioci - czekoladki o takie http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Cze...-34905-big.jpg i normalnie wszamałam juz chyba wiekszosc ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
musisz sprawdzic, bo nie ogarniam ostatnio tych gazetek
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula spryskaliśmy tego cholernego grzyba i chyba za karę TŻ wywalę aby tam spał
![]() ![]() Co do sylwestra my idziemy do znajomych i bedziemy u nich spać ze względu na dziecko. Zdrzemnęłam się ok godz , ale wstałam połamana. Inne łóżko i brak przyzwyczajenia.... |
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Rany dziewczyny, ale się wku............ Jednak kobiety w ciąży mają swoje humorki. Poszłam na pocztę nadać paczkę z prezentem. Paczka trochę ciężka i dość niewygodna. Na pocztę też mam kawałek. Wchodzę, oczywiście kolejka, bo tylko przy jednym okienku łaskawie pani obsługuje. Przy drugim siedzi inna i jakieś paczki rozwiązuje z listami. Podchodzę do niej i proszę o druk nadania paczki, bo nigdzie nie było dostępnego. I wiecie to usłyszałam NIE. Kurde no piorun by ją walnął. Ona mi łaskę robi, że mi poda coś co powinno być ogólnie dostępne. Obróciłam się na pięcie i wyszlam z poczty i zasuwałam z tą paczką z powrotem do domu. Normalnie się cała gotuje. Nie mogła powiedzieć jak normalny kulturalny człowiek, proszę chwilę poczekać zaraz podam, albo za chwilkę teraz nie mogę. Cokolwiek. A nie z wielkim fochem NIE!.Przecież jej płacą za pracę, a nie za bycie niemiłym dla Klientów. I tym sposobem pani doczeka się zkargi, a poczta straci kolejnego Klienta, bo już więcej paczki tam nie nadam.
Paula swietna jest ta kamizelka Gosius zdjęcia super
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie oczekuje na wizytę 3 panie przede mną
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja złożyłam kilka razy na listonosza i teraz grzecznie przynosi paczki do domu, a nie wrzuca awiza do skrzynki. Cytat:
![]() Ciekawe jak tam pikaso
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
paulka wrr nie znosze takiej nieuprzejmosci, jak jestem w Pl bardzoooo mi sie to rzuca w oczy, do dobrego czlowiekowi latwo przywyknac, pomimo ze i u mnie na pld ludzie maja marne pensje to naprawde i w sklepach i w urzedach wszyscy sa mega mili, ale moze to wynika z tego ze Wlosi sa ogolnie bardziej pogodni od nas Polakow nie przejmuj sie nastepnym razem moze zadzwon po kuriera, przyjdzie po pczake do domu, teraz maja oni b konkurencyjne ceny
|
#864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, byle by było co potem zbierać ![]() Cytat:
Ale teraz bidny zawsze tacha nawet jak nas nie ma a jak za duża i ekonomiczna i nie weźmie to przeprasza No i jak na poczcie go spotkam to bez kolejki pozwala wydać paczkę Tak więc warto skarżyć na pocztę
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy wyginać śmiało... brzuchy Gratulacje !! Jeszcze drugie tyle iii.... ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz - powodzenia
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co dziewczyny? nie lubię Was
za tę kanapkę drwala to jest najlepsza kanapka z mc moim zdaniem i już sobie wmówiłam prawie, że nie pójdę już więcej do mc, jak zacznę normalnie jeść... a Wy tu takie rewelacje... masakra.. cały dzień nic nie jadłam, no ale na myśl o kanapce drwala, już mam ślinotok, niedobre jesteście!!co do wizyty, to wczoraj wróciliśmy dość późno i już nawet nie miałam siły pisać.. powiem tak- mój mąż jest bardzo zadowolony z lekarza i powiedział, że z nim to chce być przy porodzie (a do tej pory nie wchodziło to raczej w grę).. no więc jest oczarowany, a ja mam mieszane uczucia.. nie mogłam spać w nocy z przejęcia.. oczywiście bez połówkowego 3d się nie obejdzie, bo tak to sprytnie uargumentował (on nie ma certyfikatu fmf), że mojego męża od razu kupił.. nie zobaczyliśmy dziecka, bo w ciągu 2-óch tygodni mam zrobić to usg, a on nie lubi naciągać ludzi na kasę (sztuczny tekst jak dla mnie, ale z tego tytułu zapłaciliśmy 100zł). no więc mąż dalej nie widział dziecka, w tym miesiącu nie ma już wolnego tak, żeby pójść ze mną, a teoretycznie powinnam je zrobić do 30.12... i tym jestem rozczarowana (choć to nie wina lekarza). nie wiem czy będzie problem jak pójdę w 23. tygodniu? druga sprawa- mam hemoglobinę 11,6 (norma u nieciężarnych to 12), a on mi powiedział, że mam lekką anemię i tu jestem zszokowana. przepisał żalazo i zobaczymy. i jeszcze z tego wszystkiego wydaje mi się, że w ogóle nie popatrzył na wyniki moczu, a tam przecież cuda wianki były.. uświadomiłam to sobie w domu.. wyznaczył dokładny termin porodu na 7.05., powiedział, że na pewno będzie cesarka (niby wiedziałam, ale i tak się zdołowałam), przy czym dodał, że to jest tak naprawdę najlepsza metoda rozwiązania ciąży dla kobiety, co mnie totalnie zaskoczyło.. ale i tak muszę przynieść wskazanie od neurologa. powiedział, że Brochów jak najbardziej poleca, a poza tym nikt nie robi cięcia cesarskiego tak dobrze jak on mimo to skrytykował moją opiekę szpitalną i powiedział, że on by mi antybiotyku nie podał. przy badaniu powiedział, że mam bardzo duży brzuch, co wprawiło mnie w osłupienie, bo przy jelitówce brzuch zrobił mi się prawie płaski.. no ale chodziło mu o to, że macicę mam prawie, że na wysokości pępka, co zwykle jest u kobiet podobno w 23-24 tygodniu, a ja jestem w 19t5d.. no ale to podobno bardzo dobrze.. posłuchał bicia serca dziecka, więc mąż bardzo się ucieszył tak więc ogólnie lekarz wydaje mi się trochę sztuczny i protekcjonalny, ale poza tym jest ok. chyba aż za bardzo szczegółowo zdałam relację ... ale to za kanapkę drwala :P
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2013-12-17 o 16:36 |
|
|
|
#867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, życia mi nie starczy na nie wszystkie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to niedługo wizytuję... jeszcze tylko włosy muszę wysuszyć... No i mam zamiar dziś polatać samolocikiem, a jak nie, to majty w dół i niewychodzę Trzymajcie kciukasy za godzinę
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się...
W końcu udało mi się do was zajrzeć... Widzę że koleżance się dowcip wyostrzył janeczka świetną kolację miałaś wcvzoraj nie ma co ![]() martuszkao ciesz się urlopem, a atmosfere świąt poczujesz wszystko w swoim czasie lolitka super sprawa od małego uczyć synka zasypiać z tatą ![]() kasiab my sylwestra spędzmay tylko we dwoje monija fryzurka i choinka super... Fajną masz koszule Kaorlak zdrówka dla Misi - a poza tym cieszę się że u was wszystko ok kasian współczuje problemów ze snem... Ale ja też od 3 dni nie śpię dobrze... Tzn bardzo mi nie wygdonie w każdej pozycji... No i rogala już próbuje i też kicha... light ale mi zrobiłaś smaka na spagetti - a dziś obiad u teściów... ciekawe co ![]() paulka moim zdaniem C&A ma najlepsze ciuszki dla dzieci... A nawet ostatnio mi udało się kupić kilka rzeczy za niewielkie pieniądze ![]() beatusia za udaną wizytę. Zmykam wpadnę do was wieczorkiem... P.S trzymam kciukasy za wszystkie wizytujące - będzie dobrze
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się popołudniowo
mąż dzisiaj wcześniej przyjechał z pracy, więc teraz jest chwilę z Hanią, a ja mogłam do Was zajrzeć właśnie zjadłam sobie kolacyjkę – mix sałat z pomidorkiem i fetą – wiem, że dopiero 16.30, ale jak ktoś wstaje o 5 to o tej porze jada kolację później będzie druga kolacja ![]() Dzisiaj znowu byłyśmy z Hanią na spacerze szlakiem zwierzęcym i nakarmiłyśmy kozę, kucyka i stado baranów – dziady zjadły Hani całą paczkę chrupek Light a mieszkasz gdzieś na totalnym zadupiu? bo jak nie to i tak się obudzisz o 24, przerabiałam to w zeszłym roku ![]() Madziuula, moja Hanusia pije normalnie z butli. Wiem, ze już niby nie powinna, ale ona pije na leżąco, w czym innym jakby miała to by się zachłysnęła na pewno. Ale mieliśmy dzisiaj awaryjny spacer w takim razie Ilkas mamy szczeniaczka, Hania dostała w zeszłym roku na gwiazdkę od dziadków i go lubi właśnie. Jak sprawdzałam w necie to siostrzyczka po prostu śpiewa inne melodie, jak szczeniaczek mówi, ze wszystkie kolory są piękne, to siostrzyczka, że są piękne, ale i tak najpiękniejszy jest róż mój mąż mówi, że wydziwiam i że szczeniaczek wystarczy i pewnie ma rację.. no ale czego mamusia nie zrobi dla radości swojej córuni, nie? sama wiesz najlepiej ![]() Niegrzeczna, mój mąz też dziś w Poznaniu, może się spotkali z Twoim Nikii brawo dla Oskara za leki, mądry chłopiec, mówiłam, że tak będzie i jednocześnie dla Ciebie za wytrwałość i samozaparcie Mycha, miły gest i tak to zazwyczaj jest, ze młodsze osoby ustępują, a straszne nie. Chyba, że to panowie. Oni chyba w ogóle inaczej przechodzą starość, z większą godnością, nie wiem, może się źle wyraziłam, nie chcę nikogo obrazić, ale jakoś mam dużo większą sympatię do starszych panów niż do pań ![]() Pallas, dokładnie 50gr za sztukę pampków to jest bardzo dobra cena Agus7ia porażka z tą babą na poczcie, ale z drugiej strony… oni pewnie mają tam teraz takich zapierdziel, że sobie nawet nie wyobrażamy. U nas dzisiaj jeszcze listonosza nie było, a zawsze przychodzi między 12 a 13 ![]() Beatusia, żelazo nie zaszkodzi to na pewno, lepiej dmuchać na zimne, dwa: połowkowe można spokojnie robić do 24 tygodnia, więc luz, trzy: żony lekarzy zawsze rodzą przez cc, wiec coś w tym musi być także nie ma co analizować tak moim zdaniem jesteś już w połowie ciąży, wiec zmieniać już chyba nie ma co, tym bardziej, że masz mieszane uczucia, a nie jesteś zdecydowanie na nie ![]() Dziewczyny NARCIARKI – dołączam do Was w bólach ja też kocham narty a już drugi rok z rzędu nie pojeżdżę ale przyszły sezon jest NASZ – nie ma bata No jak ja to kocham, ech.. ten wiatr we włosach i na plecach, te skręty, ból w nogach, ten cały klimat narciarski nawet głupią kiełbachę z grilla w barze na stoku ![]() A mój tata wczoraj wrócił z Livigno, pełno śniegu, cudowne warunki pogodowe, no i samo Livigno – wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Ja sobie wkładam kołdrę między giry, męża angażuje do robienia po głowie albo plecach to zanim się na dobre wczuje to on już śpi a ja nic..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

to teraz przepadłam....

Dobre
to czekamy na zdjecia pierniczkow

No,ale miałam przewodnika - wujka 
więc wybaczcie ale nidirydy
...
może mój też kiedyś dojrzeje
musisz sprawdzic, bo nie ogarniam ostatnio tych gazetek 

Ale teraz bidny zawsze tacha nawet jak nas nie ma a jak za duża i ekonomiczna i nie weźmie to przeprasza
Misia ma zastrzyki, niestety poprzedni antybiotyk nie pomógł i zeszło na oskrzela. Pierwszy raz ma zastrzyki, a mi serce pęka. Mężul też chory. Ja się trzymam, ale mam problem z zatokami, bardzo bolą