|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwała ci, że nie kupiłaś znowu różowego ![]() Pajacyki też fajne ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
kate1623 ładne zakupy
![]() ![]() albo w rękawie albo przykrywam sreberkiem (obojętnie z której strony) moja mama też co jakiś czas polewa mięso sosem który się tworzy albo bulionem |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wciągnęła ostatnio Ameryka lat 20 ![]() I nie wiem, czy się nie wezmę po raz milionowy za Sapkowskiego ![]() Cytat:
brzuszki - maluszki mamy- czekamy wiosną - rosną (W sensie że brzuchy ![]() dzieci - leci (że bocian ![]() itd... Cytat:
![]() super, same dobre wieści ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
Witam w 26 tc i po wizycie u giną
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam zamiar piec pierniczki ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | ||
Zakorzenienie
|
No właśnie te plety cienkie są, więc na pół jak złożę to w sam raz, a później to już lato będzie
![]() Cytat:
![]() Coś od Chmielewskiej i mama mi dała jakąś książkę "Drugga asystentka" taka odmulająca, nie wiem kto napisał ![]() Cycuchy - brzuchy ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() I kciuki za pierniki ![]()
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a bodziaki są słooodkie! Cytat:
![]() moja ulubiona para Sloan Lexi. Zaraz za nimi Owen ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
mmhym ale fajny rym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zadomowienie
|
Mmhym 26tc :P
Żeby nie zapeszać to nie dziekuje za kciuki ;-) dam znac czy wyszly ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#885 | |||||
Zadomowienie
|
Witam sie kochane,
u mnie ciężko z czasem, bo TŻ ma urlop i ma chyba jakiś motorek w tyłku. Che załatwić wszytsko na raz... I tak cały weekend i ostatnie 2 dni ciągle coś robimy- wczoraj choinka, pieczenie, sprzątanie, świąteczny obiad ze znajomymi z pracy.... dzisiaj ostatnie zakupy przed wyjazdem do Pl. Własnie mój luby pakuje prezenty, a ja juz się zbuntowałam i stwierdziałm, że muszę wreszcie odsapnać i usiąść do kompa. Bo wieczorami, jak już jest wszystko porobione, to mi moj informatyk blokuje skutecznie dojście do klawiatury i czytam Was na komórce, na której nienawidzę odpisywać. Jutro odpocznę, bo mam rano wizytę.... i KTG ![]() W poniedziałek miałam nieprzespaną noc- to znaczy zasnęłam o 1.15, a o 3:30 miałam oczy jak pięć złotych. 2 godziny bez spania i przysnęłam jeszcze gdzies do 7. Cały dzień miałam z głowy. Cytat:
2. Przewrażliwiony ten lekarz. Basen jest jak najbardziej ok. Tu w De polecają jeszcze nordic walking, rowerek i jogę. Ja się czasem sama na kinekcie ruszam- delikatne workouty, jak te Tiffany- oczywiście bez podskoków. 3. Powodzenia na wizycie Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś byłam w ostatnim- o 10 rano nie ma jeszcze takiego tłoku, ale i tak jest tłoczniej niż normalnie w soboty. Cytat:
Cytat:
Mam wizyte jutro rano i wskoczę do Was pochwalić sie ile mój słodki klocek waży. Z 1,5 kg będzie jak nic. No i moje pierwsze KTG ![]() Rym o żebrach jest udany- u mnie od 2 dni na tapecie jednak gorsza dolegliwość. Okropna zgaga się mnie trzyma. Wczoraj myślałam, że wyjdę z siebie- do tej pory mam podrażnione kwasem całe gardło.
![]() |
#886 | |||
Wtajemniczenie
|
kate sliczny kocyk, wglada tak cieplutko
![]() i ![]() to sie nazywa pocieszenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w pierwszym momencie jak napisalam na ule to myslalam, ze wymyslilas jakis rym na swoja corcie ![]() trisdom powodzenia na wizycie
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Asienko no jest taki grubi i mięciutki
![]() mmhym Ty nasza poetko ![]() Trisodm trzymam kciuki za wizytę ![]() Naszło mnie strasznie na coś słodkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I proszę o trzymanie kciuków, bo zakupiłam dziś razową mąkę bio i od dziś zaczynam robić zakwas chlebowy i mam nadzieję po 5 dniach upiec na nim chleby na święta ![]()
![]() |
#889 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI Składniki na ciasto kruche:
Składniki na masę serową:
Jaja na masę serową ubić z cukrem na puch, dodać ser, mąkę, masło i zmiksować. Powstała masę serową przełożyć na spód ciasta. Ułożyć na to pokrojone w plasterki brzoskwinie. Białka ubić z cukrem na sztywną piane. Piane wyłożyć na brzoskwinie. Zetrzeć drugą połowę ciasta. Piec 1 godz w temp 180 stopni C Wstawiać do rozgrzanego piekarnika. Cytat:
Jeżeli będę miała podobne dolegliwości, zwłaszcza, gdyby towarzyszył im ból i plamienia, mam dzwonić i będziemy ustalać plan działania. Cytat:
![]() Ja chyba jestem uzależniona od ćwiczeń ![]() Cytat:
Mój wychodzi z założenia, że ciąża to nie choroba i choć trzeba się bardziej oszczędzać, nie ma sensu rezygnować z trybu życia, jaki prowadziłyśmy wcześniej, jeżeli mama i maleństwo czują się dobrze. Widocznie Twój ma inne zdanie. I weź tu później bądź mądra kogo słuchać ![]() ![]() Cytat:
U mnie wizyta bardzo pozytywnie. Wyniki badań mam książkowe, szyjka macicy taka, jak być powinna, z małą też wszystko ok. Pogadaliśmy sobie z lekarzem na temat szkół rodzenia, porodów rodzinnych, zaufania do lekarzy itp. Tu pojawia się moje pytanie (jeżeli temat przewijał się wcześniej przepraszam za powtórkę): będziecie rodzić ze swoimi partnerami? Cytat:
Właśnie wróciłam do domu. Byłam u lekarza, później w pracy na drugim końcu miasta (zawieźć zwolnienie i posłuchać ploteczek), a później na szybkich zakupach. Jestem wykończona! Ale muszę powiedzieć, że właściwie pierwszy raz od kiedy widać mi brzuszek korzystałam z komunikacji miejskiej w godzinach szczytu i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Nie zdarzyło się, żeby ktoś mi nie ustąpił miejsca!
![]() |
#890 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj, ja też! Ale pozazdrościłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zawszeto lepiej trzymać zdjęcie pierwszego osranego pampersa niż samego pampersa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#891 |
Wtajemniczenie
|
100 dni!
![]() nie odzywam się bo mam mnóstwo pracy przed świętami... ![]()
#892 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo dla Stasia ![]() Cytat:
![]() ![]() Poszłam do tesco bo przecenione są angry birds a mój syn za nimi szaleje. Oczywiście nogi zaniosły mnie na stoisko niemowlęce i taaakie przeceny, że wyszłam z dwoma półśpiochami na 62. Jestem maniaczką! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
myhmm brawo za nowy tytuł! Mam nadzieję że będzie naszym nastepnym! Brzmi prawie jak fraszka o Piotrusiu. Mojego dziecka nie da się ululać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
Limonka lekarz mi podal bo go poprosilam
![]() Bebe wkoncu robie piernika staropolskiego masakra roboty przy nim sporo i narazie nie rosnie :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Przedświąteczna gorączka dopadła i mnie dlatego dopiero się witam ![]() oj rzeczywiście, ach to moje ciążowe zbudynienie mózgu ![]() ![]() oj tak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic mnie już w tych naszych ciążach nie zdziwi, lekarza pewnie też także Ci wybaczy ![]() przyda się, przyda, jak mówi jedna z moich koleżanek (doświadczonych już mamuś) KOCYKÓW NIGDY ZA WIELE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę , KTG i czekamy na wieści ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- no to świętujemy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A schab planuję zrobić z żurawinami i z (tu jest kilka wersji): a) chrzanem b) mozarellą c) śliwkami w korzennym sosie z goździkami itp. Cytat:
A wizytami się stresuję chyba na zapas i na wszelki wypadek...Cieszę się, że u Ciebie i Emilki wszystko w porządku. Jestem natomiast zaskoczona tematami, jakie poruszasz z ginem. Mój jest taki milczek, że wszystko trzeba z niego niemal siłą wyciągać... Wagi maluszka też mi nie podaje sam z siebie, ostatnio sama zapytałam, a dziś sama sprawdziłam na kartce z USG. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdaję relację z wizyty (przy okazji dziękuję za kciuki!): - gin pochwalił moją wagę (jego szczęście, bo już prawie miałam gotową przemowę w razie, jakby zamierzał ją skrytykować) - będzie raczej dziewczynka ale dalej nie na 100% ![]() - jest ułożona główką do dołu - to, co mnie zaskoczyło to, że wg dzisiejszego USG wyszedł mi 25/26tc a wg mnie powinien być 27 a termin nie 17-20marca, jak wcześniej, tylko 28.03. I weź tu bądź mądry! - wg dzisiejszego badania waga maluszka to 766g - wszystko podobno wygląda ok jak na ten tydzień o co się dopytywałam chyba z 3 razy. Tylko teraz się zastanawiam, czy oby na pewno wszystko OK skoro tym razem wyszedł mi zupełnie inny tydzień niż się spodziewałam ![]() - dostałam skierowanie na badania, cukier tym razem z obciążeniem i na oznaczenie grupy krwi. Która z Was to robiła? To się robi podobno w krwiodawstwie, tak? Czy trzeba być rano na czczo? Ile to kosztuje? - w domu, jak zwykle, zainteresowania moją wizytą i badaniami brak, chyba zacznę się do tego przyzwyczajać, choć trudno się do tego przyzwyczaić... I chyba zmykam się położyć bo w plecach nadal mnie łupie. ![]()
![]() |
#897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Tak 3. Mi nawet usg ostatnio nie robi ![]() 4. ![]() ![]() Cytat:
![]() wagą się nie przejmuj, teraz maluszki rosną w swoim tempie i mój też jest trochę mniejszy niż był na początku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | ||
Zakorzenienie
|
Stawiasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może miałaś owu później i stąd przesunięcie tp. A ten cukier z obciążeniem to nie glukoza? A grupa krwi to po prostu odczyn coombsa? ![]()
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości - dane z którego USG są najbardziej wiarygodne, orientujecie się? Wg miesiączki też mi wychodzi 27tc... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam w SR. I powiem wam, że dowiedziałam się czegoś co bardzo mnie zdziwiło.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.