Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 09:59   #3091
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Czyli tak jak ja Ogólnie boję się nieznanego, czyli tego bólu, powikłań (odpukać) , że nie dam rady, warunków w szpitalu, braku komfortu i intymności. U nas podobno nie robią lewatywy przed porodem, więc takich niespodzianek też się obawiam Nie życzę sobie spędu rodziny Tż-a, bo mojej tu nie ma (nie chcę, żeby mnie ktoś odwiedzał w szpitalu, jedynie Tż, ale obawiam się, że co do niektórych to może nie dotrzeć ). Boję się, że nie będę umiała nakarmić ...i tak mogłabym wymieniać jeszcze dużo... Może to głupie, ale i tak się boję
amen
Stary 2013-12-18, 10:00   #3092
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jasne, a my mamy wytrzymać te 9 godzinów bólów... I kto ma gorzej?
Oczywiście ze oni! Przecież tatuś biedny sie nudzi , nie moze sie położyć a mamuśki niedość ze leżą to jeszcze moga sobie rodzic wiec nudno nie jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:01   #3093
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dzięki, właśnie chcę coś, co nie będzie, że kupowałam dla syna

najgorsze,że "zaspałam" z tym i teraz boję się kupować przez internet...
dziś mi przyszedł e-mail z c&a, że są wyprzedaże do -50% przez internet. Jakbyś zamówiła kurierem do domu to moim zdaniem spokojnie jeszcze przyjdzie. Pytanie jak długo będzie wychodzić z magazynu.
Stary 2013-12-18, 10:12   #3094
selena85
Wtajemniczenie

Jejjjj

Całą noc mi się śniło, że rodziłam i urodziłam UWAGA - kota!
A noc wcześniej przez caaaały sen jezdziłam na komarku po mieście

Jakaś masakra z tymi snami w ciąży... głupie jak but
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:14   #3095
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jejjjj

ha ha ha ciekawe czy takie sny miną po porodzie
Stary 2013-12-18, 10:15   #3096
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Po urodzeniu Wiki wróciłaś do palenia? Mocno kusiło, jak już było wiadomo że znów można?

Po skończeniu karmienia.
Jakoś nie kusiło niby wcześniej i właśnie myślałam,ze nie ciągnie.
Zrobiłam sobie taki pierwszy wypad z koleżankami od długiego czasu do pubu i stwierdziłam,że skoro tyle nie paliłam to nic się nie stanie jak do piwka sobie zapalę. No i to był powrót do nałogu. Już znów musiałam palić.
Stary 2013-12-18, 10:23   #3097
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Hosenki

Tak piszecie o alkoholu - dla mnie mógłby nie istnieć tak samo jak czekolada w tabliczkach (za słodka). Za to uwielbiam ciasta czekoladowe gnieciuchy - takie bez masy, mogą być nawet zakalce Murzynek to mój ulubiony placek. Choć w ciąży mnie do słodkiego nie ciągnie.

Dziewczyny co kupujecie/kupiłyście swoim teściowym/mamom na gwiazdkę? Głowimy się z mężem już dobrych kilka dni i nic nie możemy wymyślić. Na pewno nie może to być żadna dekoracyjna rzecz ani kosmetyki. Musi się przydawać, tyle że np kuchenne rzeczy odpadają bo ona zaopatruje się sama w tupperware i ma wszystkiego od groma.
Może jakąś biżuterię?

Ja (z mężem) kupuję teściowej coś do powieszenia na szyję z bursztynem z Apartu.
Stary 2013-12-18, 10:23   #3098
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Po skończeniu karmienia.
Jakoś nie kusiło niby wcześniej i właśnie myślałam,ze nie ciągnie.
Zrobiłam sobie taki pierwszy wypad z koleżankami od długiego czasu do pubu i stwierdziłam,że skoro tyle nie paliłam to nic się nie stanie jak do piwka sobie zapalę. No i to był powrót do nałogu. Już znów musiałam palić.
Ja właśnie sobie ambitnie myślałam, że może da się sporadycznie zapalić, raz na jakiś czas, ale to pewnie bzdura - jak już raz zapalę to pewnie znów każdy dzień będę zaczynać z kawą i fajką na wycieraczce
Stary 2013-12-18, 10:34   #3099
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość

Ja teściom kupiłam puzzle - lubią sobie posiedzieć razem Dodatkowo dla teścia taką zabawną wydłużaną drapaczkę do pleców (...)
Ale czad !!!!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, zamiast 'mala' przeczytalam 'mama' i nawet sobie to wyobrazilam...

Antek, oddawaj mozg!

ja tez ostatnio miewam przewidzenia
i przekrecam wyrazy czytajac

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

[QUOTE=malaMigotkAaa;44205 937
Mam tak beznadziejny nastrój, że nie da się opisać. Pewnie hormony dokładają swoje 3 grosze ;(

/QUOTE]

Tyyyy to już nie od dziś masz taki nastrój.....

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wyspalam sie! Wreszcie! Tylko jedna pobudka w nocy!

Do tego chyba zaczął odchodzić mi czop Na razie było tego moze tyle co paznokciec, zupełnie mleczne, ale zawsze cos

Z gorszych wieści to sie przeziebilam i boli mnie gardło, ale co tam

Migotka doskonale rozumiem Twoją frustracje telefonami.
OHO Czyżby długa łabędzia szyjka zaczęła akcję?

DObrze, że się wyspałas - teraz masz siłę na rodzenie

Nasz łabądek
Stary 2013-12-18, 10:35   #3100
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Tyyyy to już nie od dziś masz taki nastrój.....
(...)
Dzień pod wezwaniem beznadziejnego nastroju

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:15
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:35   #3101
selena85
Wtajemniczenie

[QUOTE=san_g;44206399]
Ja też mam rożek i ochraniacze na lóżeczko-napisali "prać ręcznie" ale jestem leniem i nie będę się schylać do wanny więc wzięłam to na program do rzeczy delikatnych z podwójnym płukaniem i wszystko jest super. Odprasowałam porządnie jeszcze na mokro i wygląda jak nówka

/QUOTE]

Też tak zrobię.

Trzymamy kciuki za Twoją wizytę
Stary 2013-12-18, 10:46   #3102
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry!

Podjadam śniadanie Noc u mnie kiepska. Najpierw nie mogłam zasnąć, i prawie co 10 minut latałam do WC, potem się obudziłam o 3 i do 5 nie spałam :/ i jak już zasnęłam to obudziła mnie o 9 wiertarka no ludzie

Cytat:
a co do ludzi... wczoraj rozmawiałam na fejsiku z taką dalszą koleżanką i przez całą rozmowę miałam wrażenie, że próbuje mnie wystraszyć, jak to może być koszmarnie (choć fakt że sama miała nieprzyjemny poród i zdecydowanie nie poleca Solca) w czasie samego porodu i jak się już dziecko urodzi na zmianę ze słowami typu "ale Ty się nie bój, urodzić trzeba, to jak wyrwanie zęba" itp. generalnie wiem, na co się pisałam więc nie rozumiem takiego rozdmuchiwania. i szczerze Wam powiem, że o ile tu na wizażu lubię czytać opisy porodów, to już mam dosyć, jak mi każda koleżanka/ciotka opowiada o swoim (a czasem też przy okazji o koleżanki, siostry, sąsiadki i kilku jeszcze z telewizji). czy to cokolwiek zmieni w mojej sytuacji?
Kurcze, ja mam taką koleżankę w pracy. Jest po dwóch cesarkach, i zawsze jak mnie spotykała to żadnego pozytywnego słowa. "Ale wiesz jak to potem boli", "będzie bardzo bolało przy wstawaniu", "jak się dziecko nie przeciska przez kanał rodny to potem jest wrażliwe na dotyk, ja muszę z moimi dziećmi chodzić na terapię"...

Kurde ja rozumiem i wiem że nie będzie hop siup ale CC to nie mój wybór, i naprawdę nie rozumiem co kieruje takimi ludźmi. Zamiast wesprzeć to nie pomagają wcale
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:59   #3103
forester
Zadomowienie

Shiloh ogromne gratulacje!!!

Mówiła, że wcześniej urodzi i tak zrobiła. Spokojnie poszła i urodziła Nie ma co zamęczać się myślami o urodzeniu, tylko spokojnie czekać, ten stan nie trwa wiecznie.

Cytat:
A mój Kacper ostatnie dni mało aktywny jest. Nie lubię tak
u mnie tez sć takie dni dzieciowego zamulacza

Cytat:
Dziewczyny co kupujecie/kupiłyście swoim teściowym/mamom na gwiazdkę? Głowimy się z mężem już dobrych kilka dni i nic nie możemy wymyślić. Na pewno nie może to być żadna dekoracyjna rzecz ani kosmetyki. Musi się przydawać, tyle że np kuchenne rzeczy odpadają bo ona zaopatruje się sama w tupperware i ma wszystkiego od groma.
W tym roku moja mama dostanie taką małą kosmetyczkę do torebki, taką porządną skórzaną i jakieś perfumy. W zeszłym roku dostała eleganckie etui na okulary (nosi plusy, więc nie ma okularów na nosie a w torebce) i porządną parasolkę. Także ja kupuje prezenty na wskroś praktyczne, ale za to takie z wyższej półki.
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Mam też obawy, że zacznę rodzić w święta lub Sylwestra, czy Nowy Rok, a wtedy na oddziale zwykle dyżurują młodziaki, którym bałabym się zaufać .
Kciukasy za wizytę! Mam niby ten sam termin z OM ja Ty (z usg 12.01) i takie same obawy, tym bardziej, że moja Pani Dr raczej mówi, że powinna się skłaniać do porodu zaraz po Nowym Roku. Najbardziej boję się Świąt, bo wtedy jestem u moich rodziców i poraża mnie myśl o urodzeniu tam, a potem podróży z noworodkiem 250 km do mnie do domu.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych z Was, które zdecydowały się rodzić SN... ile z Was nie ma możliwości w trakcie porodu na zzo?
U mnie nie ma zzo ani gazu, także akcja leci na żywca

Migotko uszy do góry i bądź dobrej myśli. Sądzę, że Borys wyrobi się przed terminem i ominie Was leżenie w szpitalu jeszcze w dwupaku.

Ja jestem mocno zmęczona, mam za dużo pracy i po prostu nie wyrabiam. Mam nadzieję, że po Świętach, już do porodu będę leżała odłogiem.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:06   #3104
magnusia
Zakorzenienie

wyszłam na chwilę do sklepu po łososia- łososia nie było, nic nie kupiłam tylko się spociłam jak świnia do dupy z takim spacerem
Stary 2013-12-18, 11:09   #3105
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Czemu tylko w teorii?
Podobno robią wszystko, żeby nie dać, choć oficjalnie jest dostępne. Koleżanka zasugerowała, że "jak nie dasz w łapę, to nie dadzą". To samo można wyczytać na forach, a ile w tym prawdy, ciężko powiedzieć. Niedługo będę miała okazję się przekonać
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:09   #3106
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga!! Sms od Shiloh:

Dziś o 15:18 przyszedł na świat nasz synek Marcel. Waga 3480, 50 cm. Rodziłam od 6 rano,bez ZZO jednak. Ale żyję i daję radę. Przyznam,że ciężko było.

Gratulacj!!!
Gratuluję Czyżby się zaczęło
Cytat:
Ja!!!! To mój termin według usg I niech mi się któraś spróbuje wcisnąć, to
Ja się nigdzie nie wciskam . Wręcz zaciskam nogi do stycznia
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Perfuzja... Ty taka napalona na ten porod to sobie jeszcze poczekasz

Wlasnie postanowiłam ze 8 stycznia ( moj termin porodu ) kupie tort zaprosze najbliższych zapalę świeczkę z numerem 0 i będziemy świętować obecność Dominika!
Zazdroszczę Wam wysyłania tych pełnych szczęścia i radości smsow " dnia tego i tego przyszedł na swia..." Wiec chociaz na pocieszenie zjemy sobie ciacho

Super pomysł !
Cytat:
Wyspalam sie! Wreszcie! Tylko jedna pobudka w nocy!

Do tego chyba zaczął odchodzić mi czop Na razie było tego moze tyle co paznokciec, zupełnie mleczne, ale zawsze cos

Z gorszych wieści to sie przeziebilam i boli mnie gardło, ale co tam

Migotka doskonale rozumiem Twoją frustracje telefonami.
trzymam kciuki aby coś się ruszyło !

witam i ja
Czuję się jak wielka ogromna tocząca się kula całą ciąże super się czułam ale ostatni miesiąc czuję , ze będzie ciężki .
Już mąż pomaga mi zalozyć kozaki wczoraj musiał podnieść mnie z kanapy bo nie mogłam wstać
Wszystko mi w kuchni leci ! O wszystko zawadzam brzuchem i wszystko tym brzuchem wycieram
Jutro mam wizytę u lekarza więc prosze o kciuki . Mam nadzieje , ze Kacperek rozmiarowo będzie po środku i nie będzie za duży bo mąż ciągle przepowiada mi 4 kg dziecko .
Stary 2013-12-18, 11:10   #3107
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Oczywiście ze oni! Przecież tatuś biedny sie nudzi , nie moze sie położyć a mamuśki niedość ze leżą to jeszcze moga sobie rodzic wiec nudno nie jest

Ja się zabieram dziś za mycie okien. Trochę się porozciągam to może i urodzę
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:11   #3108
kukurydzianaa
Rozeznanie

Dzień dobry! A ja dla odmiany napiszę, że spałam bardzo dobrze (z przerwami na zmianę boku oczywiście, bo samo przekręcanie się to w moim wydaniu dramat...)
Średnio co 4 dni mam nieprzespaną noc, a tak to mnie nawet siku nie budzi i wstający do pracy mąż
Stary 2013-12-18, 11:11   #3109
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!!
wczoraj swietnie spalam do 10, a dzis w nocy do 3 sie krecilam w lozku i nic z tego i obudzilam sie tez za wczesnie
no ale trudno... na szczescie nie mam duzo rzeczy do zrobienia dzisiaj, wiec powinno byc ok. jak cos to sie w ciagu dnia poloze

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Hehe, a ja właśnie budzę małą rano prysznicem.
Pod prysznicem jest spokojniutka, ale jak się już wycieram to wygina mi śmiało ciało.
heh... mojej to nic nie obudzi!!!! spioch z niej straszny. rano jak ja sie budze, to ona sie lekko przeciagnie, zeby sie przywitac i dalej spi. dopiero ok 13-14 rusza sie troche bardziej, a potem spi do wieczora!! kreci sie ok 20-21 i znow spi!! oby tak bylo tez po porodzie

Cytat:
A wiecie co? Wypiłabym drinka,ale z %. Taką wielką mam ochotę
ja tez!! Mohito przygotowane przez Tz!! mniaaammm... tzn nie teraz, tak rano, ale wieczorkiem jako 'apero' mmmmm

Cytat:
Może po prostu zrobimy taką listę rzeczy, które zrobimy jak już urodzimy/od cycka odstawimy? Alkohole które spożyjemy, papierosy które wypalimy, słodycze które zjemy (to dla słodkich mamuś)... Taka lista marzeń do spełnienia
pierwsza pozycja na liscie marzen jest: jogging!! jak tylko bede w formie po porodzie, to zostawiam Mala Tz i smigam!!!

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
aaaaa... i jeszcze jedno, bo coś się chyba dzieje z moją ósemką i boje się że trzeba będzie usuwać, usuwała, któraś zęba w ciąży? Boje się powikłań (taka moja uroda, że korzenie mam długie i kręcone) a nie mogę zrobić RTG. No i może być masakra.
na pewno lepiej poczekac i sie jej pozbyc po porodzie, jesli to oczywiscie mozliwe. ogolnie to nie usuwa sie zebow ani w I ani w III trymestrze ciazy. a jeszcze jak to osemka to juz w ogole nieciekawie...
chodzi o gorna czy o dolna, bo to duzo zmienia. pytanie tez czy kiedykolwiek mialas robione zdjecie tej osemki, nawet przed ciaza(jesli juz przed ciaza korzenie byly uformowane, to nic sie nie zmienilo teraz, ale trzeba koniecznie je zobaczyc zanim ktos sie za nia wezmie, bo z osemkami nigdy nie wiadomo (zwlaszcze te dolne sa upierdliwe). ogolnie, jesli to mozliwe, to poczekaj.

Cytat:
Nie życzę sobie spędu rodziny Tż-a, bo mojej tu nie ma (nie chcę, żeby mnie ktoś odwiedzał w szpitalu, jedynie Tż, ale obawiam się, że co do niektórych to może nie dotrzeć ).
ja tak samo!! ale bys widziala ich miny jak im to powiedzialam - obraza majestatu normalnie!! na szczescie sa daleko (ok 900km), ale tesc z zona (nie z mama Tz tylko z "nowa" zona, za ktora na dodatek nie przepadam!!)i tak zapowiedzieli, ze jak tylko sie dowiedza, ze urodzilam to wsiadaja w samochod i jada!! wyjasnilam im, ze nie warto zeby robili te 900km, zeby klamke pocalowac, ale jesli bardzo chca, to prosze bardzo, ale ja zdania nie zmienie (juz wiedza ze jestem uparta i wredna, ale jak chca sie przekonac jeszcze raz to prosze bardzo)
Stary 2013-12-18, 11:21   #3110
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno robią wszystko, żeby nie dać, choć oficjalnie jest dostępne. Koleżanka zasugerowała, że "jak nie dasz w łapę, to nie dadzą". To samo można wyczytać na forach, a ile w tym prawdy, ciężko powiedzieć. Niedługo będę miała okazję się przekonać
Strasznie jestem cięta na takie rzeczy. Nie daj się, i nie dawaj im w łapę. A z jakiej racji, bo administrują sprzętem który jest z naszych podatków, to jeszcze trzeba im za to dopłacać? Co innego jak położna czy pielęgniarki fajne i po porodzie zaniesie się jakieś domowe ciasto i kwiaty, a co innego jak wymagają Jakby marudzili bez powodu, to od razu mów im że skargę sypniesz, tvn ściągniesz i tyle Wogóle nie ma sensu się z takimi ludźmi cackać.
Stary 2013-12-18, 11:25   #3111
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry ja tak nadrabiam na raty mała zaczyna odkrywać świat i spanie już nie jest takie fajne
Cytat:
Dziś się dowiedziałam, że moja dalsza znajoma urodziła na początku grudnia. Przez całą ciążę lekarz "diagnozował" jej dziewczynkę, miała ze 3 razy usg 3d i w ogóle mnóstwo kasy wydała na te usg (chyba do LuxMedu chodziła). Urodziła, jak się domyślacie, chłopca. Mały śpi w różowym pokoiku
O qrcze...niespodzianka niezła
Cytat:
A ja nie zauważyłam,żeby dla chłopców było mniej ubrań w sklepach. Po równo mniej więcej mi się wydaje...
Ja to nawet wolę grzebać w chłopięcych bo tam jest większa różnorodność kolorów
Cytat:
Pierwsza porcja ubranek wstawiona do prania.
Porcje bedą 3-4... chyba mam ciut za dużo tych ubranek...

Program w pralce do prania dziecięcych ubranek widzę, że automatycznie ma nastawioną temp 95 stopni, 1200 obrotów i 4 plukania.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no właśnie ja już sama nie wiem w jakiej temperaturze... na metkach jest 40 stopni ale czy to nie za mało?
Pierwszy raz rzeczy używane prałam w 60 stopniach, a rzeczy nowe w 40. Teraz wszystko piorę w 40, maks 3 płukania.
Nie piorę w wyższej temperaturze bo nie ma to sensu-przecież i tak potem się prasuje, więc w 200 stopniach nic nie przetrwa
A czasem jak nie mam czasu prasować to i zakładam małej ubranka nieuprasowane-nic jej nie jest (Wczoraj miała taki dzień, że mi ulewała praktycznie na każdy nowo założony ciuszek).
Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
U mnie też dużo ciuszków z lumpka i one mają metki więc zostawiam je. Jakby zaczęły drapać to wtedy będę je wycinać.
Niektóre metki odcinam, bo mnie samą drażnią.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, wyszla, podlamana. Za..na cukrzyca.

Porodu nic nie zapowiada, ni widu nie slychu. Mam skierowanie do szpitala 2.01 i bede lezec az do porodu...

Wyobrazilam sobie ze odcbodza wody licze skurcze wolam przerazonego tz zeby spakowal se bulke, ja szczesliwa obolala biegbw do auta bo rodze, pisze tylko mamie i bliskim osobom smsa "to juz"....A tu zapowiada sie ze bede lezec i gapic sie w sufit i czekac. Jesli cos zacznie sie dziac z lozyskiem beda przyspieszac, jesli nie to... moge lezec do 20 stycznia.

Wiem wiem nie tragedia, ale jestem rozczarowana bardzo smutna przygnebiona jakas. Chcialam ten dzien inaczej wspominac

Maly wazy ok 3 kg.

Głowa do góry!!! Na pewno wszystko będzie dobrze dla dziecka człowiek przetrwa więcej niż myśli.
Cytat:
A co z Emmą? Coś ostatnio milczy. Ciekawa jestem co u niej i Dorotki...
Gosiu dziękuję za pamięć. Nie miałam ostatnio czasu zajrzeć. Z reguły wtedy odzywam się chociaż w klubie
Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny padniecie
Mój TŻet pod pretekstem zrobienia zakupow w lidlu wybył z domu....ja sobie siedze patrze dzwoni telefon....odbieram a tu jakas Pani, przepraszam Pani Dagmaro dzwonie z Sephory (WTF?? ) był tu przed chwilą Pani Mąż (WTF? - moj maż w sephorze ) kupił kilka rzeczy i zapomniłam mu jednego kosmetyku dla mnie spakować do torby...wiec postanowiłąm do Pani zadzwonić zeby nie myślał że zgubił (ja mysle jakich kosmetyków ??
Wiec dzwonie do małża mego i mowie mu ze dzwonila do mnie Pani z sephory w sprawie rzeczy ktore kupował i ze jednego zapomniała u dać. Pytam go co to za rzeczy a on do mnie no PREZENTY DLA CIEBIE i ze jak dojedzie to mi je da od razu bo i tak nie bedzie niespodzianki, i dalej bedzie sie głowił co mi kupić... jakos nie jestem złą na tą babe dziewczyny mnie zaraz bedzie mikołaj właże pod choinke i bede rozpakowywać
Fajna historia
Cytat:
od Shiloh:
Dziś o 15:18 przyszedł na świat nasz synek Marcel. Waga 3480, 50 cm. Rodziłam od 6 rano,bez ZZO jednak. Ale żyję i daję radę. Przyznam,że ciężko było.

Gratulacj!!!
No proszę! mamy pierwszy poród sn Gratuluję
Stary 2013-12-18, 11:29   #3112
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
To ją Cię też nie pociesze. Mialam dokładnie tak samo przedwczoraj i już myślałam, że jest szansa i u mnie bo było tego nawet więcej niż paznokiec ale lekarka wczoraj powiedziała, że taki mleczny gęsty śluz to jeszcze nie to:-(
Jakby to był czop to już bym dawno urodziła
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
będziesz szamać jakieś preparaty ze szkiełek i popijać płynami z menzurek? właśnie miałam wizję jajeczniczy pod mikroskopem
A co, śniadanko pierwsza klasa
Cytat:
Jejjjj

O matko...przebiłaś mój wczorajszy sen o dwóch brodawkach na piersi

Wróciłam
Nawet szybko poszło, jak weszłam do laboratorium to nikogo nie było więc zaraz wpakowałam się do gabinetu
Zrobiłam szybkie zakupy i zamówiłam na jutro wyfiletowanego bez ości karpia, 28 zł kg to chyba nie tak źle
Obędzie się bez ości na talerzykach
Dzwonił kurier że do 13 będzie z wózkiem, i przyszły dekoracje na ściane, są piękne i takie kolorowe
Stary 2013-12-18, 11:35   #3113
EVI07
Raczkowanie

Witam,
Kolejna nocka do d..., spania nie było, mnie szarpało spojenie, a Wikę katar i zatkany nos. Spańsko mnie męczy, a tu porządki w chałupie same się nie zrobią. Na dodatek w towarzystwie sześciolatki znudzonej chorobą sprzątanie będzie kosmiczne...
SHILOH,GRATULACJE!!!!
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Heja.sorki ale nie nadrabiam...w nocy zmarla moja mama wiec jest troche zalatwiania...
Wyrazy współczucia. Trzymaj się.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze tak mnie brzuch w nocy bolal, ze nie moglam spac. Ale nie byly to chyba skurcze, bo wlasciwie to byl ciagly bol, taki jak przed miesiaczka, dosyc mocny, ale skurcze to chyba sa co chwile, a nie tak ciagle
Ja mam podobnie odkąd ginka kazała mi magnez odstawić, ból jak na @, jednostajny, mocny, przechodzi po 10 minutach i wraca po kolejnych 40 mniej więcej. Ja osobiście mam nadzieję, że to zapowiedź wcześniejszego rozpakowania, bo mam dość.
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Pożalę się Wam z samego rana.
Dziś mój tż został zwolniony.
Co za bydlę z tego gościa. Bardzo Wam współczuję.
Cytat:
Ja po wizycie, wyszla, podlamana. Za..na cukrzyca.

Porodu nic nie zapowiada, ni widu nie slychu. Mam skierowanie do szpitala 2.01 i bede lezec az do porodu...
Cytat:
Gosiu bo mam zasrana cukrzyce, trzeba monitorowac czy lozysko wydala....
Nawet nie wiecie jak bardzo nienawidze tej cukrzycy.
Kochana, rozumiem Cię bardzo dobrze, ja też od 27 grudnia jestem już udu...a na oddziale, bo ginka mi powiedziała, że nie ma opcji codziennego robienia KTG w przychodni, najgorsze jest to, że jeśli łożysko da radę to cc zrobią mi dopiero po 6 stycznia. A w szpitalu nic oprócz KTG i tak mi robić nie będą. Bokiem mi już wychodzi ta piep...a cukrzyca! Cały czas mam nadzieję, że jednak Kuba ruszy się wcześniej sam z siebie. Ale podobno nadzieja, to matka głupich...
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44201642]BTW, czyżby w tym miesiącu rządziły siódemki? Był 7, teraz 17, to która rezerwuje 27?[/QUOTE]
Ja!!!
Cytat:
Znam prostszą i bardziej trafną interpretację moich własnych słów: studentka EVI07 ściemniła coś w swojej wzruszającej historii (albo nawet nie coś tylko większość).
Wiesz, akurat znam jej sprawę z zupełnie innych źródeł i już przed rozmowa z nią znałam jej historię, więc bardzo Cię proszę, żebyś nie ferowała wyroku o ściemnianiu. Ludzie bywają naprawdę wredni i historia tej dziewczyny jest tego przykładem.
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Mam też obawy, że zacznę rodzić w święta lub Sylwestra, czy Nowy Rok, a wtedy na oddziale zwykle dyżurują młodziaki, którym bałabym się zaufać .
Nie bój się młodziaków, czasami mają lepsze podejście, bo jeszcze nie okrzepli w szpitalnej rzeczywistości. W moim szpitalu jest mnóstwo młodych lekarzy, pamiętam jak postępowali wobec mnie kiedy byłam po poronieniu i cp, byli o niebo lepsi od "starych wyjadaczy". Będzie dobrze.

Edytowane przez EVI07
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:36
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:35   #3114
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!
wczoraj swietnie spalam do 10, a dzis w nocy do 3 sie krecilam w lozku i nic z tego i obudzilam sie tez za wczesnie
no ale trudno... na szczescie nie mam duzo rzeczy do zrobienia dzisiaj, wiec powinno byc ok. jak cos to sie w ciagu dnia poloze

heh... mojej to nic nie obudzi!!!! spioch z niej straszny. rano jak ja sie budze, to ona sie lekko przeciagnie, zeby sie przywitac i dalej spi. dopiero ok 13-14 rusza sie troche bardziej, a potem spi do wieczora!! kreci sie ok 20-21 i znow spi!! oby tak bylo tez po porodzie

ja tak samo!! ale bys widziala ich miny jak im to powiedzialam - obraza majestatu normalnie!! na szczescie sa daleko (ok 900km), ale tesc z zona (nie z mama Tz tylko z "nowa" zona, za ktora na dodatek nie przepadam!!)i tak zapowiedzieli, ze jak tylko sie dowiedza, ze urodzilam to wsiadaja w samochod i jada!! wyjasnilam im, ze nie warto zeby robili te 900km, zeby klamke pocalowac, ale jesli bardzo chca, to prosze bardzo, ale ja zdania nie zmienie (juz wiedza ze jestem uparta i wredna, ale jak chca sie przekonac jeszcze raz to prosze bardzo)
O to malutka zapowiada się na grzeczne dzieciątko Moja kręci się z rana, później przerwa, znów trochę się kręci, ale od około 21.00-22.00 to się zaczyna. Zresztą ja też do późna się wiercę, zasypiam jakoś 2.00-3.oo, do tego kilka razy wstaję do łazienki. Czasami co godzinę, czasami co dwie. A córa mi wtóruje w tym rytmie. Moi rodzice się śmieją, że będzie "nocny marek" tak jak ja. Do dziś mówią, że od urodzenia "prowadziłam nocny tryb życia", bo pomyliłam dzień z nocą

Jeszcze masz ten komfort, że dzieli Was 900 km, więc zawsze możesz poinformować w takim momencie, żeby nie zdążyli dotrzeć do szpitala A tu wszyscy na miejscu, więc musiałabym jakimś sposobem szpital zamknąć na siedem spustów Ale na serio jestem wściekła, jak pomyślę o odwiedzinach. Nie chcę, żeby ktoś mnie oglądał w takim stanie i jeszcze patrzył na ręce, jak nie mam wprawy i sama będę się uczyć "obsługi córci"...a do komentowania za plecami i dawania "złotych rad" sprzed wieku nie brakuje chętnych Ogólnie nie mogę powiedzieć, że mam jakieś problemy z dogadaniem się z rodziną Tż-a. Nie jestem po prostu przyzwyczajona do tego, że wszyscy o sobie wszystko wiedzą, funkcjonuje głuchy telefon, jak wie jeden to i cała reszta itd. Ja tak nie umiem, są rzeczy, sytuacje, których nie musi roztrząsać cała rodzina. Dla nich to normalne, na mnie to działa jak płachta na byka, irytuje mnie to i zdarza się, że nie powstrzymuję się przed komentarzem. Wiem, że oni się cieszą z mojej ciąży, ale nie lubię "żyć pod takim obstrzałem" Ja potrzebuję prywatności w takich intymnych sytuacjach.

...to się rozpisałam ...poniosło mnie

Roane, nie mam zamiaru dawać im złamanej złotówki

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:42
Stary 2013-12-18, 11:39   #3115
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

To te dekorację które dziś dotarły...tylko jeszcze nie wiem jak je na ścianie rozplanować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131218_113240.jpg (37,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2013-12-18, 11:41   #3116
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie teraz poluję na opaski... nie wiesz, gdzie oprócz allegro można je znaleźć?
w h&m
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:42   #3117
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Prysznic był, czekolada była, kot był przykładany... a Zuzanna od rana cicho Czekam do 13 i jadę na IP

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:43   #3118
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witam,
Kolejna nocka do d..., spania nie było, mnie szarpało spojenie, a Wikę katar i zatkany nos. Spańsko mnie męczy, a tu porządki w chałupie same się nie zrobią. Na dodatek w towarzystwie sześciolatki znudzonej chorobą sprzątanie będzie kosmiczne...
(...)
Już za duża jest, żeby jej wkręcić, że sprzątanie to fajna zabawa?
Stary 2013-12-18, 11:43   #3119
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj wizytę proszę więc o magiczne kciuki

Shiloh - gratulacje

Witam się i ja w 8 miesiącu

Nacytowałam się trochę i mi wszystko zjadło oprócz san_g, co za dziadostwo.Nadrabianie całego watku zajmie mi jeszcze ze dwa dni dosłownie, więc nie jestem jeszcze bardzo na bieżąco.
Nocka przespana dobrze wstałam o 10:30, ale zasnęłam dopiero po 2. Dzisiaj mamy ostatnie zajęcia w SR i robimy sobie małą wigilię.
W ogóle zastanawiam się jeszcze nad prezentem dla TŻ i myślę myślę, i muszę coś wykombinować.Jedna część już mam , ale to trochę za mało.
A w ogóle to jak na połowę grudnia jakoś ciepło się zrobiło, jestem ciekawa czy nie będzie tak ,że teraz ciepło i bez śniegu a potem jak spadnie to będzie do maja leżeć. Oby nie ...

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:44
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:47   #3120
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Prysznic był, czekolada była, kot był przykładany... a Zuzanna od rana cicho Czekam do 13 i jadę na IP
Zjedz coś słodkiego, połóż się, może się rozhula
...ale ja "kumata", dopiero doczytłam, ze czekolada już była. Może spróbuj jeszcze z wypiciem zimnej wody.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
To te dekorację które dziś dotarły...tylko jeszcze nie wiem jak je na ścianie rozplanować
Śliczne, pokaż efekty To piankowe dekoracje?

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości