|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Będę musiała bo skleroza ostatnio to moje drugie imię
|
|
#992 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Ramona_85 uuu, sweet focia
Kasian86 o żesz...to pożądny gościu..zaskoczył pozytywnie Kaorlak z pierwszym się męczyła 2 dni. Potem jej szły 3 naraz to w ogóle jej to nie ruszyło Potem z jednym znowu trochę marudzenia i teraz z kolejnym zero reakcji. Także dość lajtowo..nie mogę narzekać A Misi szybko wyszedł pierwszy ))
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w tym mega ciezkim dniu
o 17 mam wizyte u gina a o 18:30 mam USG
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#996 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian - my płaciliśmy 50zł za zwykły świerk, za kaukaską jodłę chciał facet 120 zł
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Nie tylko u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Coś mnie dziś brzuch boli.. Mam wrażenie, że mi puchnie, mam taką kulę.. Pewnie dlatego, że zjadłam na śniadanie mleko z ryżem.. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo nic nie zjem na tej wigilii.. A w kibelku już byłam Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2013-12-18 o 12:17 |
||
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam z przychodni i się wkurzyłam na maksa! Ogólnie wkurzona jestem na swoją ginkę,którą bym najchętniej zmieniła,ale ona jest znajomą mojego lekarza rodzinnego/pediatry(przyjaciel rodziny) no i Oni razem będą nam Nami czuwać jak będę rodzić,także nie wypada mi teraz jej zmienic,..ale ogólnie to Ona jest jakaś nie teges..Już ostatnio na wizycie się wkurzyłam na Nią,ale nawet mi się tego pisać nie chciało. Ona mnie tylko schizuje a ma tyle dobrych opinii w necie i też dużo dobrego o niej slyszalam..że wielu osobom ciąże uratowała itp..ale dla mnie jest staroświecka i nawiedzona.Mówie Jej,że czasem twardnieje mi brzuszek,ale że wcześniej było to częściej zwłaszcza jak się zdenerwowałam..na co ona ze jak sie tak bedzie robić to musze luteine brac i nospe Mówie Jej,że mam wysypke na ciele..takie plamy w niektorych miejsach i że to chyba nikiel bo przed ciążą juz mialam takie uczulenia i że w witaminie B6 i B12 jest nikiel a biore codziennie te tabletki i ona na to "to niech pani je zmieni i zapyta w aptece o jakies bez niklu" no walnięta;/ Mi wysypka nie przeszkadza,ale nie wiem czy nie wpływa to jakoś na Maluszka No i ta zamiast mnie uspokoić to tylko zamęt sieje..Tak samo z tym żelazem..w takiej dawce Mi przepisała i jeszcze 2 dziennie kazała jeść czyli 210mg:O A ja po 1 mialam rozwolnienie..takze sciemniam ją ze je biore a tak naprawde biore 60mg w Prenatalu. No a najlepsze! Pytam się Jej kiedy mam zrobić drugi raz toksoplazmoze a Ona sprawadza na wynik pierwszego co w 5tyg robiłam i mówi" ale Pani miała wynik negatywny czy ujemny..wiec nie musi Pani już robic" Myslalam,że z krzesła spadne! Chodze do niej prywatnie i dziś jeszcze trafiłam w przychodni na glupiego doktora co sie czepiał,że czemu ta mi nie dała skierowania na badania i że On mi nie da.. Inny lekarz w tej samej przychodni chociaż na morfologie,mocz i cukier mi przepisywał. Także jutro zaś 100zł pójdzie .. musze zrobić morfologie,mocz,test glukozy(na co ten internista dziś się pyta"a pani ma cukrzyce? takie skierowanie to tylko od diabetologa pani moze dostac"..szok.. HBS i HCV no i sama chce jeszcze poziom żelaza zrobić..A toxo zrobie po nowym roku bo tyle kasy Masakra..![]() Nie chce myśleć ile już pieniędzy poszło w czasie ciąży tylko na lekarzy i badania.. Przy 2 dziecku napewno poszukam kogoś dobrego z NFZ-u. Przynajmniej pytałam się w przychodni jak to wygląda z tym obciążeniem glukozą i Babka powiedziała,że na swoje życzenie mogę wrócić do domu na te 2 h..Uff!! Kamień z serca! Przepraszam,że tak zasmęciłam,ale serio wkurzyłam się nie na żarty
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-18 o 12:32 |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() [QUOTE=Ramona_85;44207184]Wczoraj nie miała też zbytnio czasu, by wkleić focię, dziś nadrabiam ![]() Zapowiada sie ładna pogoda, spadam myć okna do zobaczenia później [/QUOTEWstydliwe dziecko, rączką się zasłoniło ![]() Super zdjęcie usg to było 4d?Cytat:
|
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki kolor tej sukienki? Bo moja mama jest mistrzem odplamiania ![]() co do KTG to powiem, że ja nie jestem pewna czy to to, ale mi już miesiąc temu przystawiali taki jakby gruby długopis na sznurku przyczepiony do małego aparaciku i tam było słychać bicie serduszka, a w poniedziałek to już tak mocno waliło, że nawet mąż słyszał 2 metry dalej i lekarz powiedział, że tętno 145/min.. ja dzisiaj mam 20t0d...lolitka też bym się wkurzyła.. co za baba a ten internista, to już w ogóle pajac.. ja też muszę zrobić morfologię, mocz, krzywą glukozy i HCV prywatnie.. ale jutro idę do gina na nfz, to może mi da na coś skierowanie sam od siebie, a jak nie to spróbuję do rodzinnej uderzyć.. tyle, że moja jest normalna
30.04.2014 Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2013-12-18 o 12:58 |
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochaniutkie
chcialam do Was dołączyc termin mam jak wiele z Was na maja |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitka systematyczna w tym być nie musisz przez 5 lat
bo najwięcej informacji jest o 1 roku dziecka , a potem tylko na 2 latka (o urodzinkach , ulubionych rzeczach itp.) tak samo 3,4,5 lat Kilka danych o przedszkolu i pierwszym dniu w szkole ![]() Mycha dzięki Chodzi mi o polewę i potem tam coś będę sobie sypała ![]() Ilkas Ty się ciesz że nie wychodzi 6-8 zębów na raz tak jak u Nas :P chociaż Oskar bardzo dobrze znosił ząbkowanie I super że Milcia nie ma już wysypki ![]() Kasian trafiłaś na uczciwego sprzedawcę Ja mam problem z tą kurtką co kupiłam ;/ Bo TŻ zrobił przelew na all przez pay i oni tą wpłatę zawiesili i kobieta nie ma tych pieniędzy i nie wyśle mi na razie towaru ;/ Ale wczoraj coś kombinowali z moim TŻ przez sms i czekamy na weryfikację przez allegro.Gratuluję 17tc ![]() Myska nie przejmuj się wagą najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy a wagę można zrzucić. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży Podobno na jęczmień pomaga przecieranie złotem. Janeczka a to kiedy ruszacie do PL ? Paulka ja pierwsze KTG miałam coś w 35-36tc, więc też jestem zdziwiona że u Ciebie chce robić. Ale może faktycznie dla ciąży mnogiej jest inaczej. Magdi ja nie wiem czy modyfikowane długo trzyma :P bo ja karmiłam mm Oskara odkąd skończył 2,5m bo mi pokarmu brakowało a i tak się budził ze 3 razy w nocy i do tej pory budzi i chce mleko. Lolitka to ciekawie masz z tą lekarką
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Opowiedz Nam coś o sobie
|
|
#1008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tym chlebem to nie pierwszy raz, miesiąc temu przez długi czas było to samo, więc chodziłam po chleb później, jak ten stary sprzedały ![]() Cytat:
dziękuję Kasian86 dziękuję Cytat:
![]() dziękuję naprawdę za miłe słowa już może mogę odetchnąć z ulgą, z dzidzią wszystko ok, oby tak do końca ![]() Wiele to dla mnie znaczy, Wasze wsparcie, nie wiem, co bym bez Was zrobiła ![]() Dziś wpadł na chwilę szwagier z synkiem, też usłyszałam parę miłych słów, jego zona miała ciężką ciążę, także wie, że z ciążą żartów nie ma i nie zawsze sprawdza się powiedzenie starszych "ciąża to nie choroba"
|
|||
|
|
|
#1009 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeniosę się do endo prywatnie może po ciąży, bo na dwóch lekarzy nie wydołam z kasą u mnie nie ma dobrego gin na NFZ, jest ten mój ex lekarz, ale w ciąży strach do niego chodzić, bo juz wczesniej wspominałam o ordynatorze, że robi wszystko na przekór tamtemu I tak najlepsza jest w mieście ta do której chodzę, ale ona tylko prywatnie, ale ma dużo pacjentek, zwłaszcza w ciąży, dlatego tez ma wizyty najtaniej ![]() po ciąży chyba zostaję u niej, raz na jakiś czas 130 zł mnie nie zbawi, a opieka jest naprawdę super, nie to co na NFZ ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
wstydliwy i stawiał się, na drugiej foci palucha środkowego pokazał ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Ja muszę swojemu okruszkowi zrobić już w sobotę
|
|||
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii, a zmieniłabyś mi termin porodu na 7.05? i usg połówkowe jednak na 2.01. na 19:20
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później się jakoś zrzuci ![]() Tarłam obrączką tylko, że ja mam z białego złota i nie bardzo chyba działa... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Ja na szczęście mam opiekę zdrowotną z pracy i chodzę do Medicoveru. To wielka wygoda, wszystko w jednym miejscu. Cytat:
Już wie jak się bronić
|
|||
|
|
|
#1014 |
|
BAN stały
|
Ramona_85☠ noo to fakt..ja sobie też bardzo cenię wsparcie Was wszystkich na forum. W kupie raźniej z tymi samymi problemami
Dziewczyny, trochę mi się zmieniły plany na popołudnie i muszę ugotować szybki obiad. Poradźcie coś co się robi raz dwa
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Nikii jutro nad ranem
![]() Cytat:
Cytat:
a propo znalazłam taką lekarkę, słyszałaś coś o niej? http://www.gabinet-ginekologiczny.co...logicznego.php
|
|
#1016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Smaczne i szybkie
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może jakiś makaron? Z warzywami mrożonymi? Z pomidorami, jak masz w puszce? Albo z serem To takie standardowe "szybkości" u mnie Robię też makaron szpinak z fetą, ale to już trzeba mieć składniki.---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Też dobry pomysł, ale u mnie naleśnikami się Mąż nie najada, bo to dla niego coś jak deser |
||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, powiem tyle: PORWALAM SIE Z MOTYKA NA SLONCE
Wczoraj jak i dzis brak pradu do 15-16. Wiec postanowilam zrobic porzadki co by mnie wigilia nie zastala, ale braklo mi mocy :p i wywalilam nogi wlasnie do gory, i leze - wizazuje przez tel. Umylam szkliwo, posciagalam kwiatki, podlalam, namowilam tate by wyniosl stara choinke, i stare bomki. Troche rupieci sie pozbylam, ale bez pradu nic nie zrobie dalej :p czekam jak wl, to musze pranie wrzucic, a dokladnie to maskotki wrzucic do pralki. Czekam jak szkliwo wysychnie. A jak maz albo mama wroci z pracy to niech mi zetra kurze z mebli u gory, reszte chyba jutro poukladam, bo nie wiem czy zdolam dzisiaj cos zrobic jeszcze -.-' heh Kciuki za wizyty! I za nowo rozpoczete tygodnie ! Odezwe sie pozniej
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze na szybko robie zupę na kostce albo makaron z sosem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

A Misi szybko wyszedł pierwszy 

No i ta zamiast mnie uspokoić to tylko zamęt sieje..

i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem