Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 12:23   #3271
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
EDYTKA bardzo ładnie te pomarańcze wyglądają..ja się nie wzięłam.

SAMI no to się znowu miniemy...my w tym roku do moich jedziemy,ale będziemy się w lutym wybierać jak pogoda pozwoli. Focus ma 1.8 tddi wiec jest ok. Ale zobaczymy jeszcze,może po świętach coś innego jeszcze ściągnie. Ile mondeo pali?

Nie mogę dzisiaj z Igorkiem...maruda okropny,tylko ma rekach ok. Na 13 idziemy do przychodni na ważenie i mierzenie to niech go pediatra obejrzy...

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Ostatnio nam wyszło ok 8l/100 (w mieście i trochę trasy)

Może Igi zalicza skok? ciekawe ile waży skoro piszesz, że się zaokrąglił
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:25   #3272
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej
U nas chyba skokuś ciągle gości, tylko zmienił charakter z 'mamo nie odchodź' na 'nie chce jeść, nie będę spał'
Na kolację Franio zjadł ogromną porcję mleka 50ml, rozrobionego z kleikiem nawet nie chciał. Także szykowałam się na wcześniejszą pobudkę. I pobudka była o 24 gdzie zrobił łyczka i juz się najadł. Nie spaliśmy do 4 O 3 włożyłam do łóżeczka z myślą, że pewnie sam padnie, a ona zaczął gadać i piszczeć. No to skoro zasnął o 4 to myślałam, że pośpi dłużej, obudził się tak jak zawsze o 7h i tu też zjadł troszeczkę i resztę musiałam mu wciskać łyżeczką.
Dobrze, że jakoś specjalnie zmęczona się nie czuje

piątunia, u mnie chyba kilka pobudek i jedno karmieni o 24 a później od 3 wiercenie, o 3.30 karmienie i pobudka i impreza do 5.30 i sen do 7.30 chyba z 3 pobudkami
ja już nie wiem co jest grane, jutro lub w piątek dzwonię do pediatry co dalej

Margo, gratulacje, ale to zleciało!, a na zdjęciu to chyba pierwszy i ostatni raz kiedy Twój syn płakał

magolina, ja też bym robiła po swojemu i pewnie u nas też tak będzie

wczoraj jak młoda zasnęła to chciałam obejrzeć chirurgów, udało mi się obejrzeć, uwaga! 59 sekund
Stary 2013-12-18, 12:32   #3273
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Czy w okolicach 21 tygodnia jest jakiś skok?? Moje dziecko chce być cały czas na rękach a inaczej to od razu ryk!! Zresztą nawet na rękach też mu się czasem zaszlocha... No i jak ja mam sprzątać!!??
skok 22-26 tygodnia.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:32   #3274
Agrafka86
Wtajemniczenie

MARGOS mi tą wit. B6 polecił znajomy ginekolog - ordynator ginekologii onkologicznej. Nie jest zwolennikiem leków na przepalenie pokarmu, bo dają skutki uboczne. Wit. B6 pomogła mi, mojej sis i wielu koleżankom. Także polecam. A i ja jeszcze polewalam piersi zimnym prysznicem.

SAMMI dla Tżta.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:45   #3275
sammi24
Zadomowienie

[QUOTE=yevele;44209216]piątunia, u mnie chyba kilka pobudek i jedno karmieni o 24 a później od 3 wiercenie, o 3.30 karmienie i pobudka i impreza do 5.30 i sen do 7.30 chyba z 3 pobudkami
/QUOTE]

U nas jest tak na codzień

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
MARGOS mi tą wit. B6 polecił znajomy ginekolog - ordynator ginekologii onkologicznej. Nie jest zwolennikiem leków na przepalenie pokarmu, bo dają skutki uboczne. Wit. B6 pomogła mi, mojej sis i wielu koleżankom. Także polecam. A i ja jeszcze polewalam piersi zimnym prysznicem.

SAMMI dla Tżta.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Ja właśnie pamiętam, że pisałaś o tym magnezie i poradziłam go koleżance ale ona wolała od razu ten lek na przepalenie ja tam planuję się zamagnezować i zaszałwiować przy odstawianiu kp
Stary 2013-12-18, 12:49   #3276
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!

Nadrabiam na raty od końca jak zwykle

My po szczepieniu, Tymuś byl dzielny, tylko wrzasnąl przy wkluciu, a później spokój
Ważymy 8800 g już prawie potrojona waga urodzeniowa.
Mleka nr 2 nie wprowadzać bo jest bardziej kaloryczne, a nasz Królewicz ładnie przybiera więc poradziła się wstrzymać.

Mam mega problem bo gin powiedział, że po moich problemach neurologicznych nie mogę hormonów czyli plastrów anty jak chciałam i że mam tak naprawdę jeden wybór wkładka, albo... wkładka
Poleca tą hormonalną bo hormony ujawnia tylko w obrębie macicy i nie wpływa niekorzystnie na caly organizm, a @ są słabe lub wcale.
Ja nie chcę tej cholernej wkładki Ale w ciąży też nie mogę teraz być bo to niebezpieczne, zarówno dla dzieciątka jak i mojego zdrowia bo organizm nadal mam w rozsypce po tym wszystkim.
Owulacja jest - zrobił mi usg i pęcherzyk widoczny, kazał uważać

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej, u mnie @
Booooli jak nie wiem;/

Dziś Filip jest przezabawny Mąż wychodzi na zakupy, powiedziałam, żeby mi kupił bułkę na śniadanie.
Mąż: jedną?
Ja: Tak
Filip: tsz (trzy)
Później Kamil coś mówi do Fi a on
Fi: Iddddd (idź!)
Mąż: ale jak to mnie wypędzasz?
Fi: Goooooo (po angielsku)

Po południu jedziemy do moich rodziców
@ współczuje, niech przemija szybko i idzie precz.
Rozmowa z Fi bezcenna

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj dostałam mega powera do sprzątania..aż żal, że doba taka krótka i nie zdążyłam ze wszystkim Mąż wrócił po 14 z pracy i zarządziłam mycie okien. Zapakował Małego w kombinezon i czapunię, a ja leciałam z oknami W międzyczasie prały się firanki. Odkurzanie podłóg, mebli, parapetów, prysznicowanie kwiatków. Z rozpędu nawet przemeblowanie zrobiliśmy z naszej salono-kuchnio-jadalni Kanapa, stół i wysepka obrócone o 90 st. .. Także trochę inaczej we wnętrzu Małemu zmieniłam pościel, wyprałam baldachim. Dzisiaj zabiorę się za naszą pościel i chciałabym porządnie umyć piekarnik z blachami nim wymknę się na zakupy Do godz. 1 pakowałam jeszcze pierwsze prezenty. Muszę na raty, bo kręgosłup mnie boli od pochylania się

No i ogólnie to ciasno się robi..dojdzie choinka i już w ogóle miejsca nie będzie.. cały dywan w salonie z matach, bujaczku i zabawkach Małego

Obudził się..uciekam
Wow szalona Doan wielkie za porządki, przemeblowanie i przygotowania.
U nas tez bawilandia w całym mieszkaniu, że czasem nie ma jak przejść.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
KOCHAM MOJĄ CÓRECZKĘ
Spała bez przerwy od 19 do 7:30 jestem jak nowonarodzona
Zjedliśmy z TZ pyszną jajecznicę na boczku, cebulce, z pomidorami koktajlowymi, szczypiorkiem i posypana parmezanem mniaaaam.
Teraz Maja wstała z porannej drzemki i idziemy czytać bajki.
wow Pięknie Majunia spała, grzeczna dzielna dziewczynka.
Jajeczniczka super, my w niedzielę staramy się robić takie rodzinne wspólne śniadanie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kończymy dziś pół roczku
Pół roku Niewyobrażalnego Szczęścia, często z półprzymkniętych, niewyspanych powiek Szczęścia wyłaniającego się z gorączki kolejnego zapalenia piersi Szczęścia w każdym grymasie niezadowolenia, krzyku, marudzenia, niedospania...

Szczęścia w każdym uśmiechu, ufnym wyciąganiu rączek w kierunku Matczynej Miłości Szczęścia, które codziennie rano budzi mnie w lepszym lub gorszym nastroju, Szczęścia, które po prostu JEST...
Od pół roku... po prostu JEST

Margoś wszystkiego naj naj lepszego dla Pitera. Dorosłego naszego chłopczyka. Jak zwykle się wzruszyłam z Twojego postu

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Uwaga będę pisać elaborat o mojej wczorajszej wizycie u pediatry
Na początku: Adaś waży 6 960 g i ma 67 cm mój wielkolud, giry skubaniec ma takie długie a szczypior z niego jest że żebra widać. Taka jego uroda waga ok, dr twierdzi, że po 3 miesiącu dziecko powinno przytyć 100 g na tydzień.
Szczepienie ok (dziękujemy za kciuki) zaryczał tylko przy wkłuciu, potem luzik. Noc ok, choć płakał czasami przez sen.
No i teraz najważniejsze - gluten i rozszerzanie diety.
Oczywiście zgłupiałam jeszcze bardziej niż przed wizytą
Pani doktor kazała rozszerzyć dietę zgodnie z książeczką Bebiko, czyli teraz podawać 2-3 g zwykłej kaszy manny do 100 ml marchewki z ziemniakiem zapytałam się, czy koniecznie teraz ten gluten bo czytałam w jakimś czasopiśnie dla mam (nie powiedziałam że na forum bo wiem że lekarze tego nienawidzą ), że najnowasze badania sugerują wprowadzanie glutenu nawet koło 8 m-ca, a ona do mnie że ona nie wie skąd takie rewelacje bo ona była niedawno na konferencji i dalej najlepiej zrobić ekspozycję po skończonym 4 m-cu. Jak zaczęłam drążyć temat to się trochę zirytowała a na końcu powiedziała, że jak chcę to mogę zmieć pediatrę
No i teraz tak. Nie widzi mi się kompletnie to rozszerzanie diety które ona stosuje i chce z tym glutenem poczekac jeszcze miesiąc. Dłużej raczej nie bo boję się o kp a chciałabym wprowadzić przy kp. Warzywka chciałabym zacząć pomału za jakieś dwa tygodnie. Jestem okropna ale okłamię ją że rozszerzyłam jak ona sobie życzyła a b ędę rozszerzać po swojemu, bo jestem tchórz i nie przyznam się, że po prostu nie chcę tak jak ona radzi
Myślicie że dobrze robię??
Dziękuję jak ktos przeczytał do końca

Aha i jeszcze jedno, próba trakcji wyszła już o wiele lepiej także ćwiczenia zlecone w domku pomagają. Adaś super się rozwija
za szepienia i wymiary Super, że sprawnie poszlo bez awantury.
A nam jedna Pani neurolog powiedziała, jesteście rodzicami macie intuicję - najlepiej jeśli oprzecie się na własnej intuicji w wszelkich sprawach zwiazanych z Dzieckiem., bo każdy lekarz powie co innego i można zgupieć. Najlepiej zaufać własnej intuicji. Ja robię wszystko i rozszerzam dietę na czuja.
Gluten już zaczęliśmy więc dajemy. Lecimy trochę wg schematu z książeczki HIPP dla dzieci karmionych MM.
Cieszę się, że ćwiczenia przyniosły rezultat, u nas tez tak było

Cytat:
Hej
U nas chyba skokuś ciągle gości, tylko zmienił charakter z 'mamo nie odchodź' na 'nie chce jeść, nie będę spał'
Na kolację Franio zjadł ogromną porcję mleka 50ml, rozrobionego z kleikiem nawet nie chciał. Także szykowałam się na wcześniejszą pobudkę. I pobudka była o 24 gdzie zrobił łyczka i juz się najadł. Nie spaliśmy do 4 O 3 włożyłam do łóżeczka z myślą, że pewnie sam padnie, a ona zaczął gadać i piszczeć. No to skoro zasnął o 4 to myślałam, że pośpi dłużej, obudził się tak jak zawsze o 7h i tu też zjadł troszeczkę i resztę musiałam mu wciskać łyżeczką.
Dobrze, że jakoś specjalnie zmęczona się nie czuje

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

jak to zleciało. A mam wrażenie, że tak niedawno wyczekiwaliśmy na pierwszego Maluszka na wątku.

dla Piotrusia, że wytrwał z taką mamą I dla mamy że ma cudnego synka
dla skoka wrednego, niech już ucieka od Was. Straszne, ze tak się u Was rozpanoszył. Mam nadzieję, że jak szybko przyszedł, tak szybko się wyniesie i to już końcówka jego panowania.

Cytat:
Mój kaszle jak go położę do spania. Jak leży np na macie to nie kaszle ani jak go noszę.

Pomarańczki pięknie ususzone - podłogówka dała radęTylko choinki jeszcze nie mamy...
Dzisiaj sprzątam łazienkę. Ja chyba nigdy tych porządków nie skończę

Moje dziecko próbuje nagryźć lusterko które ma na macie
Pomarańczki ślicznie Ci wyszły

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 12:51   #3277
yevele
Zadomowienie

[QUOTE=sammi24;44209470]
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
piątunia, u mnie chyba kilka pobudek i jedno karmieni o 24 a później od 3 wiercenie, o 3.30 karmienie i pobudka i impreza do 5.30 i sen do 7.30 chyba z 3 pobudkami
/QUOTE]

U nas jest tak na codzień
u nas też, od 2 mcy a wcześniej było ok
najgorsze że w dzień jest podobnie

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

Zazdroszczę Może chcesz sprawdzić jak to jest mieć syna?

albo jak to jest mieć dwie córki?
Stary 2013-12-18, 12:58   #3278
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

My po szczepieniu, Tymuś byl dzielny, tylko wrzasnąl przy wkluciu, a później spokój
Mleka nr 2 nie wprowadzać bo jest bardziej kaloryczne, a nasz Królewicz ładnie przybiera więc poradziła się wstrzymać.

Mam mega problem bo gin powiedział, że po moich problemach neurologicznych nie mogę hormonów czyli plastrów anty jak chciałam i że mam tak naprawdę jeden wybór wkładka, albo... wkładka
Poleca tą hormonalną bo hormony ujawnia tylko w obrębie macicy i nie wpływa niekorzystnie na caly organizm, a @ są słabe lub wcale.
Ja nie chcę tej cholernej wkładki Ale w ciąży też nie mogę teraz być bo to niebezpieczne, zarówno dla dzieciątka jak i mojego zdrowia bo organizm nadal mam w rozsypce po tym wszystkim.
Owulacja jest - zrobił mi usg i pęcherzyk widoczny, kazał uważać
za wagę. Pięknie rośnie

A co do antykoncepcji, to nie wiem co radzić. Też nie chciałabym wkładki, ale chyba nie masz wyboru. No chyba, że będziecie używać prezerwatyw i mega, mega uważać. Do tego mierzenie temperatury, śluzu. Ja wrócę do naturalnych metod, bo lubię obserwować swój organizm i kiedy będziemy się starali o drugie dziecko to te wszystkie wykresy mi pomogą. Pomogły za pierwszym razem

No i współczuję zbliżającej się @.
Stary 2013-12-18, 13:13   #3279
surka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Na początek napiszę, że moje dziecko chcę być najszczuplejszą osóbką na forum, co nie sprawia mi satysfakcji

Dzisiaj się zważyłyśmy i waży 5955 gram, w 3 tyg. przybrała 195 gram

Mamy podawać 3 krople wit. D, ponieważ Lila ma niedobór, pocą się stópki i rączki oraz główka stała się miękka

Do tego dostałam komplet wit. do podawania, ale muszę to jeszcze skonsultować, bo nie chcę jej przewitaminalizować.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 13:18   #3280
Anulka_p
Zakorzenienie

Surka- Nie płacz. A co lekarz na to, że tak mało przybiera?
Oznaką niedoboru wit. D są spocone stópki? Miśkowi się pocą topy i dłonie.
Stary 2013-12-18, 13:19   #3281
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Na początek napiszę, że moje dziecko chcę być najszczuplejszą osóbką na forum, co nie sprawia mi satysfakcji

Mamy podawać 3 krople wit. D, ponieważ Lila ma niedobór, pocą się stópki i rączki oraz główka stała się miękka

Do tego dostałam komplet wit. do podawania, ale muszę to jeszcze skonsultować, bo nie chcę jej przewitaminalizować.
Kurcze a co lekarz na to przybieranie? zalecił cokolwiek? jak to się ma to centyli? może jest ok tylko w najniższych granicach?
Stary 2013-12-18, 13:38   #3282
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

jejku, ależ kruszynka z Lilki. A je tyle co zawsze? oprócz witamin trzeba robić jakieś badania żeby sprawdzić czemu mało przybiera?
głowa go góry może drobna po mamusi
Stary 2013-12-18, 13:53   #3283
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
6 LAT STRACONYCH

Aaaaa, i Lilo mu dziś spadla z sofy w salonie na dechy, prosto pod tę na wpół ubraną choinkę.
Syrena przez godzinę, ale śladu nawet nie ma po upadku
Biedna Lilo
Fajnie, że teraz tż ma czas dla rodziny

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

Dziewczynki powiem wam ze już wiem od czego ta temperatura u mojej Tysi - grypa zoladkowa, dziś już było lepiej tzn nawet nie miała stanu podgorączkowego ale kupke zrobila jeszcze strasznie wygladajaca i smierdaca ze nawet nie pamiętam takiej u Matiego. I ja także chora wczoraj bylam i dziś już ciut lepiej ale samopoczucie okropne a najgorsze sa te boleści brzucha taki dziwny wirus bo nawet mnie na kibel nie pedzilo tylko straszne mulenie i skrety kiszek. U mojej siostry to samo - chrzesnica moja i ona zlapaly to swinstwo. Okropnie się czuje i jeszcze gorzej wyglądam a malutka taka marudna przez te dwa dni ze lece już na zapasach cierpliwości i co jakiś czas mezowi się obrywa jak się napatoczy bo moglby chociaż teraz troszkę mi pomoc. Jak na niego nakrzyczałam to powiedział ze jutro przy kapaniu mi pomoze wow ale się wysilil

Szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Dziś Filip jest przezabawny Mąż wychodzi na zakupy, powiedziałam, żeby mi kupił bułkę na śniadanie.
Mąż: jedną?
Ja: Tak
Filip: tsz (trzy)
Później Kamil coś mówi do Fi a on
Fi: Iddddd (idź!)
Mąż: ale jak to mnie wypędzasz?
Fi: Goooooo (po angielsku)
Fajne rozmówki Fi prowadzi

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj dostałam mega powera do sprzątania..aż żal, że doba taka krótka i nie zdążyłam ze wszystkim Mąż wrócił po 14 z pracy i zarządziłam mycie okien. Zapakował Małego w kombinezon i czapunię, a ja leciałam z oknami W międzyczasie prały się firanki. Odkurzanie podłóg, mebli, parapetów, prysznicowanie kwiatków. Z rozpędu nawet przemeblowanie zrobiliśmy z naszej salono-kuchnio-jadalni Kanapa, stół i wysepka obrócone o 90 st. .. Także trochę inaczej we wnętrzu Małemu zmieniłam pościel, wyprałam baldachim. Dzisiaj zabiorę się za naszą pościel i chciałabym porządnie umyć piekarnik z blachami nim wymknę się na zakupy Do godz. 1 pakowałam jeszcze pierwsze prezenty. Muszę na raty, bo kręgosłup mnie boli od pochylania się

No i ogólnie to ciasno się robi..dojdzie choinka i już w ogóle miejsca nie będzie.. cały dywan w salonie z matach, bujaczku i zabawkach Małego

Obudził się..uciekam
Ale się narobiłaś

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
1. Surka- Nie płacz. A co lekarz na to, że tak mało przybiera?
2.Oznaką niedoboru wit. D są spocone stópki? Miśkowi się pocą topy i dłonie.
1. W sumie nie wie czemu, wyniki ma w porządku, poprostu niejadek mi się trafił, albo ma błyskawiczną przemianę materii.
2. Wg pediatry tak.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Kurcze a co lekarz na to przybieranie? zalecił cokolwiek? jak to się ma to centyli? może jest ok tylko w najniższych granicach?
Jest w 25 centylu dla wcześniaków.

Cytat:

Brawa za wagę

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kończymy dziś pół roczku
Pół roku Niewyobrażalnego Szczęścia, często z półprzymkniętych, niewyspanych powiek Szczęścia wyłaniającego się z gorączki kolejnego zapalenia piersi Szczęścia w każdym grymasie niezadowolenia, krzyku, marudzenia, niedospania...

Szczęścia w każdym uśmiechu, ufnym wyciąganiu rączek w kierunku Matczynej Miłości Szczęścia, które codziennie rano budzi mnie w lepszym lub gorszym nastroju, Szczęścia, które po prostu JEST...
Od pół roku... po prostu JEST
Ty to jak coś napiszesz, to człowieksię wzrusza
100 Lat dla Pitera
Stary 2013-12-18, 14:26   #3284
Rockyyy
Zakorzenienie

Ewusia-brawa dla Tymusia tez bym nie chciala wkladki.Ale to wtedy ci gumki zostana lub metody naturalne i ryzyko

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Surka-juz ci na fb odp.

Stary 2013-12-18, 15:00   #3285
iwona335
Zakorzenienie

suche placki na łokciach to uczulenie na gluten??
ZUza jadła tylko kaszke i ziemniaczka
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:07   #3286
surka
Zakorzenienie

Cytat:
jejku, ależ kruszynka z Lilki. A je tyle co zawsze? oprócz witamin trzeba robić jakieś badania żeby sprawdzić czemu mało przybiera?
głowa go góry może drobna po mamusi
Nawet je trochę więcej, więc myślałam, że lepiej przybierze. Ja robiłam badanie, żeby sprawdzić czy nie ma jakiś infekcji itp, ponieważ trzeba było znaleźć jakąś przyczynę słabego przybierania. Mamusia obecnie nie jest drobna, ale ponoć jako dziecko też byłam niejadkiem

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia bo mojej kiedyś też się pojawiły, a wtedy nie jadła jeszcze glutenu.
Stary 2013-12-18, 15:27   #3287
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet je trochę więcej, więc myślałam, że lepiej przybierze. Ja robiłam badanie, żeby sprawdzić czy nie ma jakiś infekcji itp, ponieważ trzeba było znaleźć jakąś przyczynę słabego przybierania. Mamusia obecnie nie jest drobna, ale ponoć jako dziecko też byłam niejadkiem

Nie mam pojęcia bo mojej kiedyś też się pojawiły, a wtedy nie jadła jeszcze glutenu.
sama jestem ciekawa czy to od tego czy po prostu przy próbach obrotów sobie je 'zdarla'??

mam wyrzuty sumienia bo wczoraj zjadłam łyżeczke mega ostrego-wódkowego nadzienia do uli

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:

sama jestem ciekawa czy to od tego czy po prostu przy próbach obrotów sobie je 'zdarla'??

mam wyrzuty sumienia bo wczoraj zjadłam łyżeczke mega ostrego-wódkowego nadzienia do uli

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:

co do wagi,grunt że przybiera wogole, może jest bardzo aktywnym dzieckiem i po prostu spala kalorie w ruchu? widzisz mój klocuszek przybrał duzo ale dopiero teraz sama zaczyna sie obracac
Stary 2013-12-18, 15:44   #3288
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Uczulenie na gluten objawia sie przez brzuszek, chyba

Znalazłam sobie kolejny problem u Frania. Tam gdzie kończy się mostek i są żebra on ma gulkę. Szczerze to nie wiem czy miał ją jak był mały, ale wątpię. Dziś przy smarowaniu brzuszka wciągnął powietrze i wtedy dokładnie ja wyczułam. Czyli jutro wizyta u lekarza

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 15:47   #3289
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Uczulenie na gluten objawia sie przez brzuszek, chyba

Znalazłam sobie kolejny problem u Frania. Tam gdzie kończy się mostek i są żebra on ma gulkę. Szczerze to nie wiem czy miał ją jak był mały, ale wątpię. Dziś przy smarowaniu brzuszka wciągnął powietrze i wtedy dokładnie ja wyczułam. Czyli jutro wizyta u lekarza
co to moze byc?
male dzieci, mały kłopot, duze dzieci...
Stary 2013-12-18, 15:51   #3290
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A lekarz co powiedział na wagę?
Może będzie po prostu drobną dziewczynką, albo zacznie nabierać masy jak będzie starsza.

Cytat:
Dzień dobry!!

piekna waga wyrzeźbisz sobie muskuły

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
co to moze byc?
male dzieci, mały kłopot, duze dzieci...
Mama stwierdziła, że może żeberko pękło i zrobiła się narośl. No ale kiedy. Gdyby się 'złamało' to w tym miejscu było by sine i by strasznie płakał.
Czy kiedyś to wszystko się unormuję

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:01   #3291
Rockyyy
Zakorzenienie

Iwona-u nas suche czerwone placki oznaczaly AZS.

Ona-lepiej sprawdzic co to

Stary 2013-12-18, 16:02   #3292
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

OK jesteśmy po wizycie.
Igi wazy 7640g czyli przybrał dokladnie 500g w miesiąc i wcale nie jest to podobno za mało.
Na długość ma 69cm.
Tak myślałam, że coś też urósł bo, juz wszystkie ciuszki (oprócz bluz) ma na 74cm.
Cytat:
Czy w okolicach 21 tygodnia jest jakiś skok?? Moje dziecko chce być cały czas na rękach a inaczej to od razu ryk!! Zresztą nawet na rękach też mu się czasem zaszlocha... No i jak ja mam sprzątać!!??
polecam stronę: http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a.html?start=1

Cytat:
Ostatnio nam wyszło ok 8l/100 (w mieście i trochę trasy)

Może Igi zalicza skok? ciekawe ile waży skoro piszesz, że się zaokrąglił
no to jeszcze chyba nie tak źle, skoro po mieście.

Cytat:
Dzień dobry

no właśnie co lekarz na to? może taki urok naszej Lili?że będzie drobniutka.

Cytat:
może być na coś co Ty zjadłaś. Gluten to raczej ból brzuszka, kupka inna, ulewanie...

Cytat:
o matko... też bym na Twoim miejscu leciała od razu. Ale mam nadzieję, że to nic poważnego

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:14   #3293
Rockyyy
Zakorzenienie

Elaine-brawa dla Igiego 500 g to nieduzo ale tak jak piszesz jeśli jest ok to spoko

Stary 2013-12-18, 16:21   #3294
sammi24
Zadomowienie

Iwona ja ciemna jestem jak objawia się uczulenie na gluten

Elain łooo, to Igorek duży chłop ubranka na 74, szok

Ona wymacam dzisiaj Kubę, może tak po prostu kosteczki się układają u maluszków mam nadzieję, że to nic zlego
Stary 2013-12-18, 16:25   #3295
Rockyyy
Zakorzenienie

Zaliczylysmy 2godziny spaceru ale chyba jeszcze autobusem do Lidla z tzem skoczymy

Stary 2013-12-18, 16:29   #3296
czerwony_balonik
Zadomowienie

To i ja się dołącze z naszym problemem do kompletu.. Dziś byłyśmy u okulisty i kolejne skierowanie do szpitala,kolejne przetykanie Oczko nadal bardzo ropieje i łezka się zbiera..Rany,kiedy to się skończy? Nie chcę żeby Gabrysia znów przechodziła przez to przetykanie
Stary 2013-12-18, 16:35   #3297
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Elaine-brawa dla Igiego 500 g to nieduzo ale tak jak piszesz jeśli jest ok to spoko

tak już kolejny miesiąc przybiera. I pediatra mówi, że to okey.
Poza tym niedługo zaczniemy rozszerzać dietę, to zobaczymy jak wtedy.

Cytat:
Elain łooo, to Igorek duży chłop ubranka na 74, szok
hiihi.. są tu większe dzieciaczki)) np Franuś Igi idzie w sumie lekko poniżej 50centyla.

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Zaliczylysmy 2godziny spaceru ale chyba jeszcze autobusem do Lidla z tzem skoczymy

ładny spacer

Ewusia: brawo dla Tymusia za porządne wymiary

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 16:49   #3298
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
skok 22-26 tygodnia.
Będą super święta...

Ma któraś z was sprawdzony przepis na takie orzeszki co się piecze z ciasta i potem się nadziewa masą? Bo bym chciała zrobić a nie umiem. Urządzenie do pieczenia tych orzeszków już mam.
Stary 2013-12-18, 17:07   #3299
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mogę dzisiaj z Igorkiem...maruda okropny,tylko ma rekach ok. Na 13 idziemy do przychodni na ważenie i mierzenie to niech go pediatra obejrzy...
Może zęby???

Cytat:
Jest

Cytat:

wczoraj jak młoda zasnęła to chciałam obejrzeć chirurgów, udało mi się obejrzeć, uwaga! 59 sekund
No to faktycznie pooglądałaś

Cytat:
Dzień dobry

Miałam Ci pisać na fb ale napisze już tu: mój sisotrzeniec był takie chucherko - siostra jeździła z nim po lekarzach bo niby jadl normalnie i tyle ile powinien a szczapa z niego była straszna okazało się,że taka jego uroda, bo wszystkie wyniki ok. A teraz ma 23 lata i jest z niego chłop jak dąb, nawet trochę za gruby
Skoro badania ma dobre Lila to widocznie będzie kruszynka

Cytat:
Tak jak Ona pisała, nietolerancja glutenu wychodzi przez brzuszek - kupki pieniste, ze śluzem, wymioty, bóle brzucha

Cytat:

Chodzi Ci o taką okrągłą kosteczkę na samym końcu mostka, między żebrami???? da się ją wyczuć palcem, a jak się ją uciska to ma się wrażenie jakby się ruszała/uciekała????Jeżeli tak to normalne mi moja pediatra jak pokazywała jak robić z Młodym ćwiczenia, mówiła, żebym wyczuła tą kulkę bo to był taki nasz odnośnik do ćwiczeń. Jeżeli to to się nie martw

Cytat:
OK jesteśmy po wizycie.
Igi wazy 7640g czyli przybrał dokladnie 500g w miesiąc i wcale nie jest to podobno za mało.
Na długość ma 69cm.
Tak myślałam, że coś też urósł bo, juz wszystkie ciuszki (oprócz bluz) ma na 74cm.
wow, piękne wymiary

Ewusia Ciebie mi nie zacytowało - brawa również dla Tymusia, waga juz zacna
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:25   #3300
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co, to chyba będzie najdłużej trwający wątek nasz.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości