Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 21:28   #3361
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
No rozumiem Tylko, że ja widzę większy sens w robieniu takich badań standardowo każdemu maluszkowi po urodzeniu - zanim się z nim ze szpitala wyjdzie
Ja za to wolałabym wiedzieć i znać szczegóły jeszcze przed porodem. Moim zdaniem jest wówczas większa szansa na szybszą reakcję i ewentualne potrzebne leczenie.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:43   #3362
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Serio??
Tak Rozumiem, że trzeba jasno powiedzieć np. o torbielkach w głowie, bo to jest wskazanie do cesarki. No ale w przypadku takich rzeczy, które nie wpłyną ani na poród ani na rozwój dziecka? A tak - pyk, rodzi się, badają dokładnie i w razie czego sygnalizują problem, a ciężarna nie jest skazana na przepłakaną noc i jakieś depresyjne nastroje, bo jak wiadomo to nie służy dziecku.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja za to wolałabym wiedzieć i znać szczegóły jeszcze przed porodem. Moim zdaniem jest wówczas większa szansa na szybszą reakcję i ewentualne potrzebne leczenie.
Kiedy to zazwyczaj wygląda w ten sposób: "o tutaj widać torbielkę, ale niech pani się nie przejmuje, to pewnie nic takiego - trzeba skontrolować 2 tygodnie po porodzie". Dostając taką informację po pierwsze zamartwiasz się, że jest coś nie tak, czytasz w internecie cuda wianki na ten temat i dokładasz we własnym zakresie kilka chorób dziecka, a po drugie nie możesz zaplanować jeszcze żadnego leczenia.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Jak usłyszałam podczas usg w szpitalu, że serduszko bije niemiarowo, to przez tydzień się zamartwiałam i nikt z lekarzy nie chciał powiedzieć mi czegokolwiek więcej. Po tygodniu usg zrobiła inna lekarka, powiedziałam jej o tej niemiarowości i wtedy wyłożyła mi ładnie, że na tym etapie ciąży to normalne i że najważniejsze pod kątem serduszka jest usg w okolicach 20 tc (uwierzyłam jej, tym bardziej że sama urodziła dziecko z wadą serca, więc temat nie jest jej obojętny). Pytanie tylko po co ta wcześniejsza lekarka mnie nastraszyła? Zwłaszcza, że mały podczas badania miał czkawkę i to mogło wpłynąć na tą nieszczęsną niemiarowość (słowa tej drugiej lekarki potwierdził trzeci lekarz od usg).

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-18 o 21:31
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:43   #3363
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy to zazwyczaj wygląda w ten sposób: "o tutaj widać torbielkę, ale niech pani się nie przejmuje, to pewnie nic takiego - trzeba skontrolować 2 tygodnie po porodzie". Dostając taką informację po pierwsze zamartwiasz się, że jest coś nie tak, czytasz w internecie cuda wianki na ten temat i dokładasz we własnym zakresie kilka chorób dziecka, a po drugie nie możesz zaplanować jeszcze żadnego leczenia.
Albo ufasz swojemu lekarzowi i idziesz skontrolować 2 tygodnie po porodzie.
Noworodkowi nikt nie zrobi usg kazdej części ciała po kolei, sprawdza się co najwyzej rzeczy, ktore pojawiły sie w ciazy jako potencjalnie problematyczne.
Stary 2013-12-18, 21:44   #3364
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Tyle fajnych informacji. A teraz złe
Wróciłam właśnie z USG i okazuje się że dziewczynka waży 2100 (w ciągu 3 tygodni przytyła TYLKO 300g) a chłopiec 2900.
Na pewno będzie dobrze i wydaje mi się, że 100g na tydzień to nie jest źle, no ale ile przyrostu miał chłopczyk?

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Pojechałam z siostrą na SR. Dziś w planie zwiedzanie szpitala, pojechałam wcześniej. Bo chciałam sprawdzić czy z Małą wszystko w porządku. Siedzimy z siostrą na IP. I nagle zaczęła tak skakać, i od 16 skacze do teraz Grzeczna dziewczyna!

U nas w szpitalu, nawet gaz rozweselający jest ze wskazań medycznych, lekarza..
Brawa dla Zuzanki, że postanowiła zatańczyć dla mamy i baciki dla szpitala za ten gaz. no bo masakra... nawet u mnie się położne śmiały, że kobieta bierze 2 machy a mężulek drugie tyle i ma fajnie znając mojego męża to też pociągnie...

Właśnie szukam kosza mojżesza...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:52   #3365
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Albo ufasz swojemu lekarzowi i idziesz skontrolować 2 tygodnie po porodzie.
Noworodkowi nikt nie zrobi usg kazdej części ciała po kolei, sprawdza się co najwyzej rzeczy, ktore pojawiły sie w ciazy jako potencjalnie problematyczne.
No ja wiem, że tak to teraz wygląda. Tylko tak na zdrowy rozum, skoro usg nie jet szkodliwe, to przecież podczas badania dziecka wszystko byłoby lepiej widać niż robiąc to przez brzuch, czasami mętne wody ciężarnej, a czasami niezbyt "wygodne" ułożenie dziecka. Ja bym nawet chętnie za coś takiego zapłaciła, gdybym miała taką opcję od razu po urodzeniu, żeby później nie tahać takiego maluszka po lekarzach

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-12-18 o 21:54
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 21:57   #3366
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem, że tak to teraz wygląda. Tylko tak na zdrowy rozum, skoro usg nie jet szkodliwe, to przecież podczas badania dziecka wszystko byłoby lepiej widać niż robiąc to przez brzuch, czasami mętne wody ciężarnej, a czasami niezbyt "wygodne" ułożenie dziecka. Ja bym nawet chętnie za coś takiego zapłaciła, gdybym miała taką opcję od razu po urodzeniu, żeby później nie tahać takiego maluszka po lekarzach
Tylko po co?
Gwarantuje Ci, ze gdybys sobie zrobiła usg kazdej części ciała, to wyszlaby Ci co najmniej jedna nieprawidlosc albo cos do obserwacji, ktore ostatecznie nie miałaby najmniejszego znaczenia klinicznego.
I z dzieckiem byłoby identycznie, tylko niepotrzebny stres dla wszystkich - w tym dziecka.
Stary 2013-12-18, 22:00   #3367
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
To podobno byl najblizszy wolny termin
W takim razie nie ma wyjscia, nie rodze przed 3.01.
Ja bez znieczulenia nie dam rady, na sama mysl robi mi sie slabo....
Co do wynikow to wydaje mi sie, ze sa w normie. Przy obciazeniu 75
po 1 h mialam 1,44g/l a po 2 1,12g/l a na czczo 0,05
Nie, to nie byl moj ginekolog, tylko polozna , z ktora mialam spotkanie...bdw o porodzie niczego sie nie dowiedzialam, bo to spotkanie przypominalo bardziej medyczna pogadanke po raz setny...
ja bym zadzwonila dowiedziec sie czy jakis termin sie nie zwolnil i pomarudzila troche. albo niech Twoj Tz zadzwoni i powie, ze sie stresujesz, czasem takie glupoty dzialaja, zwlaszcza na panie w rejestracji no i ta wizyta jest naprawde krotka, tzn u mnie bylo tak: najpierw idziesz na pobranie krwi (2 minuty), potem ogladasz filmik o znieczuleniu (10min) i potem 3 minuty rozmowy z anestezjologiem, ktory oglada Twoje plecyi kregoslup i pyta o przebyte operacje. tyle.
a drugiego badania bym nie robila! po pierwszym rzygac mi sie chcialo i jak bylo w normie i moj lekarz prowadzacy nie kazal powtarzac, to nie. ale zawsze mozesz zadzwonic do swojego ginekologa i sie zapytac.
Stary 2013-12-18, 22:01   #3368
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Na pewno będzie dobrze i wydaje mi się, że 100g na tydzień to nie jest źle, no ale ile przyrostu miał chłopczyk?
700g
Stary 2013-12-18, 22:02   #3369
Soleil_Rouge
Rozeznanie

ale mnie nagle zaczela glowa bolec!!! zaraz mi ja rozsadzi!! juz dawno takiego bolu nie mialam... i zemdlilo mnie do tego chyba sie wykapie i poloze i moze przejdzie...
Stary 2013-12-18, 22:04   #3370
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Jestem dziś wykończona, oczy mi się same zamykają, chyba za dużo się dziś działo
Tęsknie za mężem, mógłby już przyjechać, smutno mi jakoś dziś, samotność mi doskwiera, nie mam z kim się cieszyć wózkiem i z kim dekorować ściany u małej
Tak sobie myślę ze jak mała się już urodzi a mąż wróci po 2 tyg do pracy i ciągle będzie w trasie to będzie go dużo omijało z Lenki dorastania
No bo ile można wysyłać mms-ów już teraz go zasypuje a co dopiero jak mała będzie
Ale jestem dziś marudna...co?
Stary 2013-12-18, 22:04   #3371
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
No rozumiem Tylko, że ja widzę większy sens w robieniu takich badań standardowo każdemu maluszkowi po urodzeniu - zanim się z nim ze szpitala wyjdzie

No ja tak samo nie widzę sensu by zdrowemu dziecku robić usg każdej części ciała.
Poza tym to przecież kosztuje,a na wiele innych naprawdę potrzebnych rzeczy brakuje pieniędzy...
Stary 2013-12-18, 22:18   #3372
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Tylko po co?
Gwarantuje Ci, ze gdybys sobie zrobiła usg kazdej części ciała, to wyszlaby Ci co najmniej jedna nieprawidlosc albo cos do obserwacji, ktore ostatecznie nie miałaby najmniejszego znaczenia klinicznego.
I z dzieckiem byłoby identycznie, tylko niepotrzebny stres dla wszystkich - w tym dziecka.
Pewnie ma to związek ze wspomnianym przez Ciebie zaufaniem do lekarza
Miałam już w tej ciąży za dużo przejść z dziwnymi wynikami usg u różnych lekarzy (w tym nawet przezierności karkowej, co było skutkiem kiepskawego sprzętu u lekarza), żeby z jednej strony uwierzyć któremuś z nich na słowo, a z drugiej strony nie przejąć się jakąś nieprawidłowością
I nie myślałam o całościowym usg dziecka (no bo po co kończyny też), tylko o jamie brzusznej i klatce piersiowej - płucka, serduszko, nerki. Na pewno byłoby lepiej widać niż przez brzuch matki.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ja tak samo nie widzę sensu by zdrowemu dziecku robić usg każdej części ciała.
Poza tym to przecież kosztuje,a na wiele innych naprawdę potrzebnych rzeczy brakuje pieniędzy...
Wiesz Gosiu, ciężarne potrafią wydać kilkaset złotych na same usg w ciąży, które na pewno jest mniej miarodajne niż usg maluszka już narodzonego.

Zresztą to i tak tylko suche gdybanie
Stary 2013-12-18, 22:20   #3373
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jejjjj

Całą noc mi się śniło, że rodziłam i urodziłam UWAGA - kota!
A noc wcześniej przez caaaały sen jezdziłam na komarku po mieście

Jakaś masakra z tymi snami w ciąży... głupie jak but

Mi się ostatnio śniło, że urodziłam 2 koty. Nawet je później piersią karmiłam
Zastanawiało mnie tylko jakim cudem na USG widziałam główkę i brzuszek i nóżki Zuzi, a 2 koty ze mnie wylazły...

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
To te dekorację które dziś dotarły...tylko jeszcze nie wiem jak je na ścianie rozplanować
Ja takie naklejki ostatnio w castoramie kupiłam i wiszą nad łóżeczkiem w naszej sypialni - tak jakby trochę brudną ścianę zasłaniają

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
PYTANIE ZA 100 punktów:

Gdzie w pralce wlewamy mleczko do prania ?
- Do tej przegrody w szufladce gdzie wsypuje sie proszek?
- Czy wlewa się do tej samej przegródki co płyn do płukania?
- Czy jeszcze inaczej się robi?

I w ogóle co jest lepsze do prania ubranek dziecięcych - mleczko czy proszek?
Do przegrody na proszek.
Wydawało mi się, że mleczko/żel łatwiej się wypłukuje.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

Myślę , że pod koniec ciąży tak jest , że wiele rzeczy nam się nie udaję .
Ja wczoraj rozpłakałam się mężowi w kuchni bo wszystko mi z rąk leci . Do tego jak coś robię w kuchni mam uwalony brzuch bo wszytsko nim wycieram
Mi brzuch też zawadza, nawet nie umiem wytrzeć porządnie szkła za szafkami. Muszę stawać na palcach, żeby brzuch na blacie położyć

Cytat:
Wszystko ok
Nerki sa w porzadku, malowodzia nie ma, łozysko owszem - dojrzałe, ale to tylko znak, ze ciaza donoszona. Lekarz wypowiedział duzo niecenzuralnych słów na temat lekarki robiącej poprzednie usg
Mały wazy 3050 i przez całe usg ssal stopę

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no rewelacja

lecę laski na spotkanko z koleżankami
Udanego spotkanka

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

hmmm mam pytanie czy każda z Was miała hmm 'wyciek' z piersi ???(pokarmu)
U mnie nic nie leci.

Cytat:
Filmiku obejrzeć nie mogę ale z tego co wypisałaś to u mnie będzie przygaszone światło, jeśli zechcę to będę świadoma a już na pewno nie przywiązana (gdzieś jeszcze wiążą kobiety przy cesarce), dzieci od razu położą mi na piersi. Mąż będzie czekał w kąciku niemowlaka - przy nim będzie ważone i mierzone a potem z powrotem do mnie. Jak chcę to mam sobie przynieść muzykę ulubioną.

Wróciłam właśnie z USG i okazuje się że dziewczynka waży 2100 (w ciągu 3 tygodni przytyła TYLKO 300g) a chłopiec 2900. Podobno za bardzo zbliżyły się do siebie znowu łożyska i chłopiec podżera dziewczynkę Są kiepskie przepływy i generalnie nie jest za dobrze. Jutro mam koniecznie się skontaktować z lekarką prowadzącą a w piątek znowu przyjść na USG, żeby to wszystko skontrolować. Jeśli nic się nie zmieni to dużo wcześniej mnie rozwiążą, żeby synuś całkiem nie wykończył córy. Od kiedy wyszłam z gabinetu to ryczę jak głupia i się w ogóle ogarnąć nie mogę
Wszystko będzie dobrze
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:20   #3374
san_g
Zadomowienie

Jestem po wizycie-niestety od jutra szpital Moje spuchniete nogi i ręce oraz wysokie ciśnienie nie podoba się lekarzowi. Podejrzenie zatrucia ciążowego, muszę mieć zrobione badania, kroplówki itd. Mam obiecane, że jak będzie dobrze to dostanę przepustkę na wigilię. Obawiam się, że nie wyjdę do porodu a w razie potwierdzenia zatrucia będzie cc. Nie będę miała prawdopodobnie internetu więc proszę o kciuki za pomyślne wyniki badań-oby się wszystko dobrze skończyło. Jestem zdenerwowana i smutna Postaram się dać znać! 3majcie się ciepło.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:25   #3375
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Nie, dla mnie to też nie głupota i akurat mam takie samo zdanie. Nie mam ochoty "przyjmować gości" w szpitalu w takim stanie. Chcę ciszy, spokoju, żeby w możliwie jak najmniej stresujących warunkach poznawać się z córcią. Oni powinni to uszanować, a nie pakować się z buciorami Ja już uprzedzam Tż-a, że jak będzie informował o narodzinach, mam mówić, żeby nie przychodzili do szpitala, a jak ktoś tego nie uszanuje (a tak będzie najprędzej), to nie ręczę za swoje reakcje ...najwyżej będę zasłaniała się szokiem poporodowym Do czego to doszło, żeby jeszcze stresować się takimi rzeczami

o u mnie bedzie to samo. Mam nadzieje ze dadza mi żyć

Cytat:
Wróciłam właśnie z USG i okazuje się że dziewczynka waży 2100 (w ciągu 3 tygodni przytyła TYLKO 300g) a chłopiec 2900. Podobno za bardzo zbliżyły się do siebie znowu łożyska i chłopiec podżera dziewczynkę Są kiepskie przepływy i generalnie nie jest za dobrze. Jutro mam koniecznie się skontaktować z lekarką prowadzącą a w piątek znowu przyjść na USG, żeby to wszystko skontrolować. Jeśli nic się nie zmieni to dużo wcześniej mnie rozwiążą, żeby synuś całkiem nie wykończył córy. Od kiedy wyszłam z gabinetu to ryczę jak głupia i się w ogóle ogarnąć nie mogę
Kochana najwazniejsze że jesteś pod opieką i kontrolą. Mała ma już 2 kg więc da sobie radę

U mnie też nie ma dobrych informacji. Siada mi kolano co miałam zlamane i jest juz źle bo nie bardzo mogę chodzić po schodach a mieszkam na 2 pietrze wiec chcac nie chcąc musze po nich zasówać. Kolano miałam złamane i było do operacji ale udało sie je zreperować bez z tym ze kiedyś będzie do operacji. teraz chyba kolano nie wytrzymuje mojej wagi i całej ciązy. Z lekasrtw to tylko przeciwzapalne i pzreciwbólowe w maści i koniec. Nie wiem co to i jak to bedzie ale bardzo nie wesoło.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2013-12-18 o 22:28
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:25   #3376
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez tak mysle. Ja wzielabym tez pod uwage dokladanie zbednego stresu - malenstwo swiezo po urodzeniu jest w szoku, zupelnie innym srodowisku niz do tej pory, do wielu nowych rzeczy musi sie przyzwyczaic, wiec wszelkie interwencje medyczne ograniczylabym do absolutnego minimum. Nie ukrywajmy, USG przesadnie przyjemne nie jest nawet dla mnie doroslej - zal by mi bylo zeby moje dziecko ktos tak 'mietosil' na prawo i lewo. Wezmy tez pod uwage, ile czasu by to trwalo i jak by to wygladalo i ile czasu by to trwalo - tak zeby cale dziecko od stop do glow pod usg obejrzec, przeciez to nie jest 10 czy 15 minut roboty, no nie? A dziecko w tym czasie wrzeszczy, wierzga... I to wszystko 'na wszelki wypadek', bez konkretnych wskazan?

*Sorry, ale nie mam polskich znakow.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-18 o 22:27
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:26   #3377
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie-niestety od jutra szpital Moje spuchniete nogi i ręce oraz wysokie ciśnienie nie podoba się lekarzowi. Podejrzenie zatrucia ciążowego, muszę mieć zrobione badania, kroplówki itd. Mam obiecane, że jak będzie dobrze to dostanę przepustkę na wigilię. Obawiam się, że nie wyjdę do porodu a w razie potwierdzenia zatrucia będzie cc. Nie będę miała prawdopodobnie internetu więc proszę o kciuki za pomyślne wyniki badań-oby się wszystko dobrze skończyło. Jestem zdenerwowana i smutna Postaram się dać znać! 3majcie się ciepło.
O rany no to nie dobrze
Trzymamy kciuki żeby było to tylko podejrzenie a nie zatrucie, a na święta pewnie dostaniesz przepustkę
Stary 2013-12-18, 22:28   #3378
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
perfuzja!

hmmm mam pytanie czy każda z Was miała hmm 'wyciek' z piersi ???(pokarmu)
wiele z Was pisało, że miało plamkę czy wyciek... u mnie niedługo termin i w ogóle nie miałam, piersi też prawie wcale nie urosły... czy tam w ogóle jest pokarm
ja mam gdzieś od 6 miesiąca ale nie regularnie tylko powiedzmy dwa razy w miesiącu szczególnie gdy wstanę rano mam dosłownie skorupę na piżamie

Cytat:
Dziewczyny a czy wy miałyście badanie na MRSA? Bo mi dzisiaj położna dała patyczki,żebym sobie w nosie pogmerała i potarła w pachwinach.
Z Erykiem tego nie miałam.

Nie wiem jak u Ciebie ale w Norwegii badanie to robią wszystkim kobietą nie Norweżką które w przeciągu roku były w swoim kraju w szpitalu, u lekarza lub dentysty.Mi robili dwa razy, raz u ginekologa i raz jak miałam skierowanie do szpitala gdy podejrzewali zatrucie ciążowe. Podobno bardzo dużo polek ma to w sobie.

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Czy zauwazylyscie u siebie popekane naczynka na skorze, cos w rodzaju pajaczkow?? Ja mam tym usiane przedramiona
ja popękanych naczynek nie mam, ale za to wszystkie żyłki na piersiach mi widać, wygląda to okropnie

Cytat:
będzie dobrze, moja koleżanka też z bliźniąt jest i jej brat tez ją obżerał z niego była kluseczka a ona miała ok 2,5kg a teraz baba z niej że aż strach;p córeczka da radę zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Jestem dziś wykończona, oczy mi się same zamykają, chyba za dużo się dziś działo
Tęsknie za mężem, mógłby już przyjechać, smutno mi jakoś dziś, samotność mi doskwiera, nie mam z kim się cieszyć wózkiem i z kim dekorować ściany u małej
Tak sobie myślę ze jak mała się już urodzi a mąż wróci po 2 tyg do pracy i ciągle będzie w trasie to będzie go dużo omijało z Lenki dorastania
No bo ile można wysyłać mms-ów już teraz go zasypuje a co dopiero jak mała będzie
Ale jestem dziś marudna...co?
Ja dziś też zmęczona. Wstałam o 7.30 ale mój cudowny mąż dawał popis całą noc na ile sposobów potragi chrapać..ile się go nakopałam to wiem tylko ja;p

A tak w ogóle to ja po wizycie 33tc i 3dni mała ma ok 2050, rośnie zdrowo. i zdecydowanie silna jest;p bo spokoju dziś nie daje;p następne badanie 8 stycznia. Z dolegliwości hmmm spojenie boli, krzyże bolą i nowy ból: pomiędzy łopatkami ;/ pomaga prysznic na chwilę. Ale i tak kocham tego mojego szkraba pomimo tego że daje mi tak popalić

a teraz idę spać. dobranoc

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png

Edytowane przez nattalli
Czas edycji: 2013-12-18 o 22:31
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:30   #3379
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio śniło, że urodziłam 2 koty. Nawet je później piersią karmiłam
Zastanawiało mnie tylko jakim cudem na USG widziałam główkę i brzuszek i nóżki Zuzi, a 2 koty ze mnie wylazły...
(...)
Niby sen, a wątpliwości całkiem racjonalne

san_g współczuję, trzymaj się zdrowo w dwupaku
Stary 2013-12-18, 22:36   #3380
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
I to wszystko 'na wszelki wypadek', bez konkretnych wskazan?
Przecież nikt by matki do tego nie zmuszał. A ja biorąc pod uwagę moje dotychczasowe przejścia wolałabym mieć taką możliwość od razu, nawet za opłatą.
Stary 2013-12-18, 22:39   #3381
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nikt by matki do tego nie zmuszał. A ja biorąc pod uwagę moje dotychczasowe przejścia wolałabym mieć taką możliwość od razu, nawet za opłatą.
Wiesz no, jak za opłatą to możesz delikwenta pozapisywac od razu na wszystkie usg, ale tanie to to nie bedzie
Stary 2013-12-18, 22:40   #3382
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie masz mozliwosci - w sensie nie da sie prywatnie isc i zrobic dziecku ekstra badan, jesli ma sie taka chec?
Nie wiem dokladnie jak to wyglada w polskich szpitalach, ale zdawalo mi sie ze oni oferuja jakies uslugi 'niepublicznie' - na takiej samej zasadzie, jak np. doplacanie za biale plomby u dentysty.
Stary 2013-12-18, 22:42   #3383
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz no, jak za opłatą to możesz delikwenta pozapisywac od razu na wszystkie usg, ale tanie to to nie bedzie
A usg 3/4D w ciąży (wg mnie zbędne) za 250 zł jest tanie?
Stary 2013-12-18, 22:45   #3384
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest zbedne i nie jest tanie - akurat tyle zaplacilam. Ale jak fajnie bylo zobaczyc w trojwymiarze jak malenstwo sobie lapka kolo nosa muchy przegania
Stary 2013-12-18, 22:45   #3385
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
U noworodka samo echo serca kosztuje koło 200 złotych. + koło 100 złotych za kazda czesc ciała.
Stary 2013-12-18, 22:48   #3386
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Ojej

Trzymajcie się tam mocno!
Dawaj znać co i jak.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Myślicie, że to nasze przesiadywanie przed komputerem jest szkodliwe dla maluszków?

Jakies promieniowanie/fale itp. ???

Bo mnie tu ludzie straszą....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:50   #3387
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
U noworodka samo echo serca kosztuje koło 200 złotych. + koło 100 złotych za kazda czesc ciała.
A usg 3/4 D robione więcej niż jeden raz wyjdzie taniej?

Sorry, głupawka mnie bierze. To pewnie przez to, że muszę do piątku skończyć rozdział pracy, a wcale się nie zapowiada
Stary 2013-12-18, 22:51   #3388
selena85
Wtajemniczenie

Macierzyństwo przede mną więc teraz pora spać : )))
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 22:53   #3389
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Usiłuje zasnąć a mała mi taki sceny w brzuchu urządza ze chyba nie zasne tak szybko
Mój pies już chrapie i nawet do niej nie mogę gadać
Stary 2013-12-18, 22:57   #3390
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Dziękuję, wszystkim za gratulacje i miłe słowa. Nie nadrobiłam wszystkiego, mały grzecznie si. Zjadł, zrobił kupę i jest gitara

Niestety TŻ musiał iść do pracy, bo planowo urlop ma na 3.01

Poza tym wszystko jest ok u Nas. Martwie się trochę, że mały nie najada sie piersią tak jak powinien. Ale podobno tak ma być, tak powiedziały położne. Mieliśmy dzisiaj ekg Marcelka, bo miał podejrzenia szmerów w serduszku. Wszystko jest ok, a za 4 tyg. mamy isc z tym na kontrolę.

Poród był męczący, ale mój wspaniały mężczyzna spisał się na medal, był przy mnie, wspierał dzielnie, motywował...aż mi się łezka kręci jak o tym myśle.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości