Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 09:08   #3451
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

za wszystkie wizyty
Stary 2013-12-19, 09:16   #3452
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam wczoraj w Esotiq po prezenty i powiem wam ze maja fajne promocje -30% na wszsytko i na niektóre rzeczy -50%.
fajny ten twój, przydałby mi się taki, ale nie uśmiecha mi sie wyjazd 50 km
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Robicie postanowienia na nowy rok? Ale nie takie dzieciowe, tylko dla Was samych?
moim postanowieniem to nie zwariować do reszty i nie podporządkować całego swojego czasu tylko na dziecko i rodzinę. Nie mówię tu o jakimś zaniedbaniu innych, ale o tym, żebym przez ten czas kiedy nie będę czynna zawodowo - nie przerobić się w kurę domową, chodzącą przez cały dzień w dresach, z przetłuszczonymi włosami. Czyli moje postanowienia mogę podsumować jako: Chcę być aktywna fizycznie, zadbana, spełniona jako mama i w tym roku chcę debiutować jako... ogrodniczka w naszym przydomowym ogródku
Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
hmmm mam pytanie czy każda z Was miała hmm 'wyciek' z piersi ???(pokarmu)
wiele z Was pisało, że miało plamkę czy wyciek... u mnie niedługo termin i w ogóle nie miałam, piersi też prawie wcale nie urosły... czy tam w ogóle jest pokarm
nie miałam żadnego wycieku do tej pory, piersi się zmieniły koło 5 miesiąca, brodawki stały się dużo większe, ciemniejsze i bardzo mnie swędziały zresztą swędzą czasem do tej pory, potrafi zejść nawet z nich płat suchej skóry

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki i dobre życzenia--->>jestem spakowana i wyruszam Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!
trzymam kciuki za Was! będziesz pod fachową opieką, to już ostatnia prosta, dasz radę!

Dzień dobry allle miałam nadrabiania macie tempo!
ja dziś noc miałam średnią, pobolewał mnie brzuch, nad ranem to już całkiem się rozkręciło, wzięłam nospę i magnez. Czasami mam wątpliwości czy na święta się nie rozsypię. Mam nadzieję, że wizyta w poniedziałek trochę mnie uspokoi.
Stary 2013-12-19, 09:20   #3453
magnusia
Zakorzenienie

co do wycieków z piersi- nie ma nic ani jedna kropla nie poleciała i przyznam, że też się zastanawiałam czy aby nie będzie problemu z karmieniem....
Stary 2013-12-19, 09:22   #3454
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
(...)w tym roku chcę debiutować jako... ogrodniczka w naszym przydomowym ogródku
nie miałam żadnego wycieku do tej pory, piersi się zmieniły koło 5 miesiąca, brodawki stały się dużo większe, ciemniejsze i bardzo mnie swędziały zresztą swędzą czasem do tej pory, potrafi zejść nawet z nich płat suchej skóry (...)
Jako ogrodniczka? Dziecię w wózek, fotelik, leżaczek, cokolwiek, na powietrze a Ty w tym czasie do kopania Jestem pewna, że się spełnisz. Zazdroszczę. Nie mam kawałka ziemi
A moze ta sucha skóra to jest właśnie zaschniety wyciek? Ja tak mam
Stary 2013-12-19, 09:25   #3455
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do wycieków z piersi- nie ma nic ani jedna kropla nie poleciała i przyznam, że też się zastanawiałam czy aby nie będzie problemu z karmieniem....
i dlatego warto sie zaopatrzyc w porzadny laktator aby pobudzic laktacje. ja mam taki z nakladkami masujacymi. jak nie bede miala mleka po cc, a to bardzo prawdopodobne, to wlacze sobie faze stymulacji na moim laktatorze zeby pobudzic piersi do wydzielania mleka. Laktator ma 2 fazy- stymulacji i faze glebokiego ssania. do tego mozna regulowac sile ssania
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:30   #3456
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
i dlatego warto sie zaopatrzyc w porzadny laktator aby pobudzic laktacje. ja mam taki z nakladkami masujacymi. jak nie bede miala mleka po cc, a to bardzo prawdopodobne, to wlacze sobie faze stymulacji na moim laktatorze zeby pobudzic piersi do wydzielania mleka. Laktator ma 2 fazy- stymulacji i faze glebokiego ssania. do tego mozna regulowac sile ssania
z laktatorem poczekam do porodu bo może być tak że laktacja ruszy po urodzeniu małego no a jeśli będzie problem to małż poleci i kupi tym bardziej że dobry laktator to kilka stówek kosztuje

dziewczynki tak się zastanawiam czy kupować teraz sterylizator.... butelki mam bo nigdy nic nie wiadomo ale nie mam sterylizatora. Trochę szkoda mi kasy i doszłam do wniosku, że w razie czego kupie potem ale może kupić teraz? a jak nie będzie potrzebny to co ja zrobię? a jak będzie potrzebny i nie będę miała to co ja zrobię? kurde ale mam dylematy myślałam o takim: http://allegro.pl/philips-avent-ster...805063697.html
Stary 2013-12-19, 09:31   #3457
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Odbiło mi. Minęły 45 minut od kiedy wstalam, a juz wstawilam pralkę, zmywarkę, zrobiłam placuszki i umylam okap. Maz przeciera oczy ze zdumienia, bo zazwyczaj o tej porze ledwo otwieram oczy nad herbatą i tabletem
Czyżby dopadł cię mityczny przypływ energii zwiastujący rychły poród?...

Magnusia - wstrzymaj się z zakupem. Na początku możesz sterylizować w garnku z wodą (albo wcale )

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-12-19 o 09:34
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:31   #3458
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny ostatnio przewinęło mi się gdzieś na wątku o uldze remontowej .
Czyli skoro mam wszystkie paragony faktury mogę starać się o zwrot podatku ?
Np. za lodówkę , piec , pralkę i remont pokoju ?
Stary 2013-12-19, 09:32   #3459
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

no właśnie- perfuzja a może Ty się już wypakowywujesz, co?
Stary 2013-12-19, 09:35   #3460
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Mój organizm chyba na zapas próbuje mnie przyzwyczaić do wstawania o dzikich porach. Obudziłam się kilka minut po 6-tej, i od razu byłam totalnie przytomna. Szans na ponowne zaśnięcie oczywiście zero. I co z tego że wyjątkowo w nocy się nie budziłam, skoro spałam maks 5 godzin
Przynajmniej TŻ skorzystał, bo śniadanie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
(...)
A historia ze znikającym piernikiem jak z najlepszego thrillera.
(...)
Eh, te emocje i zwroty akcji w pasjonującym żywocie ciężarówki

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
(...)
I nie oszczędzaj nas z opisem, chcemy wiedzieć wszystko.
Popieram. Owijanie w bawełnę w niczym nam nie pomoże, niestety

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
(...)
Tez mam podejrzenie, ze pisze i zbiera dowody na udokumentowaneie swojej dobrej woli. Zaznaczaj w kazdym mailu informacje, ktore na jego korzysc nie przemawiaja, a padaly w rozmwach telefonicznych, szukaj potwierdzenia w zadawanych pytaniach. Niestety - chyba czas sie szykowac na wojne. A nawet jesli intencje jegomsamszczere, to lepiej na zimne dmuchac.

Facet postradal zmysly, jak w przeciagu 2 tygodni mozna reprezentowac tak skrajne nastawienie? 2 tyg temu spadaj, radz sobie sama, ja sie tu bawie i mam nowa dupe, tydzien pozniej - ja nie wiem czy chce z Toba byc, a teraz ze Jego kobieta jest w Polsce i on chetnie by siemdo niej przejechal... Wczesiej uwazajac kontakt telefoniczny za zbyt kosztowny i zbyteczny. Pozwolenie mu teraz na przyjazd ze skulinym ogonem bylby niewychowawczy, moim zdaniem potrzeba wiecej dowodow jego zaangazowania i szczerych intencji, bo poki co robi jedynie z gęby cholewę.
(...)
Tak z punktu widzenia tego jego zbierania dowodów, to tym bardziej istotne jest żebyś nie gadała z nim przez telefon, bo cokolwiek on nie powie i Ci nie obieca, to będzie nie do udowodnienia dopóki nie będziesz miała tego na piśmie.
A co do wytłuszczonego - PawMaj ma rację, czas chyba na konkrety, nie szumne deklaracje. Zaraz mały będzie na świecie, obietnicami ani go nie ubierzesz, ani nie nakarmisz

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Kurczę chętnie bym pojechała ale mam chorobę lokomocyjna wiec pozostanę przy zwykłych lekarzach tych opierających sie na wiedzy , umiejętnościach i metodach badawczych jakie daje im współczesna medycyna
Gdzie tam nauka, wiedza, badania naukowe... Mamy czarodziejki
Swoją drogą, u nas na podlasiu jest jedna słynna szeptucha, znana jako wiedźma z Orli chyba. Kiedyś znajomy mi opowiadał jak u niej był, i jak ta wizyta wyglądała. Zawiózł jakiegoś ciężko chorego kolegę, i stwierdził że sam zajdzie przy okazji szeptusze się pożalić. Chłopak koło 30-stki, dobrze ogarnięty finansowo - własna firma, chciał rodzinę założyć ale szczęścia do dziewczyn nie miał. Powiedział że szeptucha jakieś ziółka mu dała i razem paciorek zmówili, coby odpowiednia panna się przypałętała. Nie wiem jak efektywność tych działań - gadałam z nim może z tydzień po tej wizycie - ale jedno mnie rozwaliło. Do jakiego boga oni się modlili? Bo mówił że zmawiali "Zdrowaś Maryjo" a przecież według kościołów i katolickiego, i prawosłanego, i protestanckich (przynajmniej tcyh nt. których sie doinformowałam w temacie), czary to grzech ciężki i śmiertelny, na piekło niechybne skazujący

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
(...)
Ja juz probowalam laseru, niestety nie tego skutecznego, a jednego z tych pseudo super rozwiazan, ktore mialy byc skuteczne po x razach. Wydalam 800 zl na serie chyba 6 zabiegow i efekt oplakany. Pozniej sie dowiedzialam, ze powinno mńie to kosztowac ok 800 zl za jeden zabieg, zeby zobaczyc efekt... Ale juz na takie ryzyko mnie nie stac. Wole wosk, tu efekt mam namacalny od razu.
(...)
Ja raz wosk miałam robiony (nogi i pachy) i byłam na tyle niezadowolona, że więcej się nie dałam. Co do nóg, odrosty miałam po trzech dniach - po zgoleniu maszynką odrosty mam po dwóch dniach, jeden dzień to różnica nie warta tego bólu. Na pod pachami centralnie krew mi poszła przy woskowaniu, i cały dzień łaziłam jak oferma w westernie z rękami do góry, bo mnie bolało Normalnie efekt zwaliłabym na kosmetyczkę, ale ta kosmetyczka to moja przyjaciółka i wiem, że fuszerki by mi nie odstawiła.
Marzy mi się porządny laser, taki że po serii zabiegów włosy już nigdy nie rosną, ale to spora inwestycja - moja kosmetyczka mówiła że około tysiąca za jeden zabieg, a powinna mi wystarczyć seria około 6 - mam rzadkie i cienkie włosy na nogach.
Stary 2013-12-19, 09:35   #3461
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
z laktatorem poczekam do porodu bo może być tak że laktacja ruszy po urodzeniu małego no a jeśli będzie problem to małż poleci i kupi tym bardziej że dobry laktator to kilka stówek kosztuje

[/URL]
ja zdecydowalam na zakup juz teraz , nie tylko ze wzgledu na problemy z laktacja po cc, ale tez w przy;padku np nawału pokarmu, aby sobie ulzyc nakldkami masujacymi. poza tym wszsytko zalezy kto ile zamierza karmic, ja zamierzam ponad rok, wiec przyda mi sie napewno, zamierzam wrocic do pracy i jeszcze karmic aby wziac 7/8 etatu i tym sposobem zabezpieczyc sie na kolejny rok przed zwolneiniem. poza tym mysle tez o ewentualnych chorobach kiedy bede musiala miec pokarm sciagniety bo nie bede mogla karmic piersia...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:39   #3462
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

dziewczynki tak się zastanawiam czy kupować teraz sterylizator.... butelki mam bo nigdy nic nie wiadomo ale nie mam sterylizatora. Trochę szkoda mi kasy i doszłam do wniosku, że w razie czego kupie potem ale może kupić teraz? a jak nie będzie potrzebny to co ja zrobię? a jak będzie potrzebny i nie będę miała to co ja zrobię? kurde ale mam dylematy myślałam o takim: http://allegro.pl/philips-avent-ster...805063697.html
mi laktator ręczny aventu i sterylizator właśnie ten do mikrofali siostra kupiła taka dobra była.
kilka dni temu właśnie postanowiłam wypróbować. nie zamierzam być jakaś sterylna mamuśka, ale co mnie zbawi wsadzić raz na jakiś czas na 2 minuty do mikrofalki więc powyciągałam butelki, smoczki i laktator i sterylizowałam
ale powiem szczerze, że gdybym nie miała tego to korzystała bym z tradycyjnego wrzątku - sama bym chyba nie wydawała kasy chyba, że któraś z Was by mnie do tego przekonała tak samo z laktatorem - wstrzymałabym się z zakupem do po porodzie

Perfuzja podłączam się do tego co piszą dziewczyny. też znam kilka przypadków przedporodowego powera i chęci wysprzątania wszystkiego dookoła

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-12-19 o 09:43
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:40   #3463
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie- perfuzja a może Ty się już wypakowywujesz, co?
Ja od samego poczatku mówię, ze najbardziej chciałbym urodzic 19-20 grudnia
Moze dzisiejsza wycieczka do ikei skloni małego do wyjścia na swiat
Stary 2013-12-19, 09:40   #3464
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja zdecydowalam na zakup juz teraz , nie tylko ze wzgledu na problemy z laktacja po cc, ale tez w przy;padku np nawału pokarmu, aby sobie ulzyc nakldkami masujacymi. poza tym wszsytko zalezy kto ile zamierza karmic, ja zamierzam ponad rok, wiec przyda mi sie napewno, zamierzam wrocic do pracy i jeszcze karmic aby wziac 7/8 etatu i tym sposobem zabezpieczyc sie na kolejny rok przed zwolneiniem. poza tym mysle tez o ewentualnych chorobach kiedy bede musiala miec pokarm sciagniety bo nie bede mogla karmic piersia...
no tak, masz rację z tym ściąganiem przy nawale i chorobach - wtedy też trzeba będzie kupić
Stary 2013-12-19, 09:43   #3465
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Masz parowar? W parowarze można sterylozować.
A jeśli sterylizowanie byłoby potrzebny i byś nie miała machiny, to można wysterylizować tak zwanym parowarem domowej roboty: bierzesz duży garnek, wlewasz trochę wody na dno, bierzesz ściereczkę z czystej bawełny, zawiązujesz ją na garnku tak żeby ona trochę wisiała na garnku ale ściśle przylegała z boków i nie dotykała wody w garnku, kładziesz na ścierce butelki, smoczki i co tam jeszcze zechcesz wysterylizować, przykrywasz pokrywką, i gotujesz. To nie jest przesadnie wygodna metoda, ale awaryjnie lepiej tak niż wogóle.
A jeśli się okaże że potrzebujesz, możesz w ten sposób przebujać się kilka dni, zanim nie kupisz. Może się też okazać że nie potrzebujesz wogóle kupować

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
(...)
Heh, teraz będzie domino, Shiloh wystartowała i każde kwęknięcie i szał sprzątania będzie identyfikowane jako poród
Stary 2013-12-19, 09:46   #3466
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od samego poczatku mówię, ze najbardziej chciałbym urodzic 19-20 grudnia
To trzymam kciuki za Ciebie Za was, ja też idę połazikować, niech mi się pośladki rzeźbią chociaz...
Stary 2013-12-19, 09:46   #3467
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Jakby się w Ikei urodzić miał, to dotrzyj chociaż na dział z łóżkami, to wygodniej Ci będzie Może sklep da mu dożywotnią zniżkę?
Stary 2013-12-19, 09:47   #3468
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobne zdanie, już mam wybrany (medela mini electric), tylko teraz czekam na styczniowy napływ gotówki

Co do ulgi remontowej to pralki itp chyba nie, ale jak masz mieszkanie/dom na siebie możesz brać faktury na materiały budowlane-drzwi, okna, podłogi, gipsy cementy itp i potem ubiegać się o zwrot różnicy Vatu- w internecie są całe listy, ale najlepiej się do jakiejś księgowej udać (zależnie od rodzaju to jest zwrot do 17% o ile się nie mylę)

I oczywiście trzymam za wszystkie wizyty dzisiejsze!
Stary 2013-12-19, 09:51   #3469
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Masz parowar? W parowarze można sterylozować.

nie mam parowara no nic zobaczę jeszcze w sumie to kusi mnie ta wygoda- 2 minuty i wysterylizowane i butelki i smoczki i inne gadżety
Stary 2013-12-19, 09:52   #3470
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby się w Ikei urodzić miał, to dotrzyj chociaż na dział z łóżkami, to wygodniej Ci będzie Może sklep da mu dożywotnią zniżkę?
Stary 2013-12-19, 09:52   #3471
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba że planuje się np remont kuchni to dobrze popędzić i rodzić w dziale kuchennym
Stary 2013-12-19, 09:53   #3472
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam parowara no nic zobaczę jeszcze w sumie to kusi mnie ta wygoda- 2 minuty i wysterylizowane i butelki i smoczki i inne gadżety
Albo: robisz sobie wodę na herbatę, a jak cos zostanie, to przelewasz wrzatkiem smoczek/butelkę 10 sekund i wystarczająco czyste
Stary 2013-12-19, 09:53   #3473
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Mam podobne zdanie, już mam wybrany (medela mini electric), tylko teraz czekam na styczniowy napływ gotówki

Co do ulgi remontowej to pralki itp chyba nie, ale jak masz mieszkanie/dom na siebie możesz brać faktury na materiały budowlane-drzwi, okna, podłogi, gipsy cementy itp i potem ubiegać się o zwrot różnicy Vatu- w internecie są całe listy, ale najlepiej się do jakiejś księgowej udać (zależnie od rodzaju to jest zwrot do 17% o ile się nie mylę)

I oczywiście trzymam za wszystkie wizyty dzisiejsze!
Myślę, że nawet księgowa będzie zbędna. My już drugi raz idziemy do US z wnioskiem o zwrot
Odliczać można to co jest na stałe, dla przykładu wykładzina podłogowa tak, dywan nie. Listwy przypodłogowe itp. Rury, narożniki, kafelki.

Sprzęt można ale musi być do zabudowy, dlatego, że można odliczyć to czego teoretycznie nie można wymienić. Co dziwne nie można odliczać farb (na pewno tych zwykłych, któreś można)...
a to i tak i tak zależy od urzędu skarbowego i interpretacji.

Otrzymuje się około 65% wartości podatku.
Stary 2013-12-19, 09:54   #3474
Olcia_1983
Raczkowanie

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

Cytat:

Tak jak dziewczyny pisały juz wcześniej to jest tylko gadżet. Można wrzatkiem sterylizowac wszystko i powinno wystarczyć.

Cytat:
Dobre

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:55   #3475
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Parowar kosztuje tyle co sterylizator. A wiesz jakie to cudo, jak się próbuje schudnąć?
Stary 2013-12-19, 09:55   #3476
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ejani dzięki w takim razie muszę poczytać .
Stary 2013-12-19, 09:57   #3477
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Parowar kosztuje tyle co sterylizator. A wiesz jakie to cudo, jak się próbuje schudnąć?

hmmmm kuszące, kuszące
Stary 2013-12-19, 09:59   #3478
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

Nie chce zapeszac, ale ostatnio jakos dobrze mi sie spi i sie wysypiam. Maz stwierdzil, ze to moj organizm nabiera sil przed porodem

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze

Ja juz mam i laktator i sterylizator, stwierdzilam, ze wole miec przygotowane w razie potrzeby a jak nie bede uzywac to wystawie na allegro.

Czekam wlasnie na stolarza, bo mial polki przywiezc i juz sie spoznia pare minut co jest dziwne, bo kasa dla niego lezy naszykowana, widocznie nie jest mu tak bardzo potrzebna
Potem ide przepisac nas do innej przychodni i zahacze o sh pewnie znowu wyjde z kilkoma rzeczami dla mlodego a mialam nic juz nie kupowac
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:59   #3479
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Na pytania o tą kobietę nie dostałam żadnej odpowiedzi. Nawet jeśli było mu ciężko, to nie usprawiedliwia porzucenia ciężarnej narzeczonej i zdradzenia jej, bo zakładam, że jest dorosłym człowiekiem, który wie co mówi
Graco Symbio był moim pierwszym typem i teraz do niego trochę wracam, peg perego jest super, zwłaszcza skate <3, ale jest dużo droższy.

Planuję się z nim zobaczyć, jeśli dalej będzie taki miły w urzędzie gdzie uzna syna. Tak to nie mam odwagi nawet patrzyć na kogoś kto wyrządził mi taką krzywdę.

Mezaga współczuję stresu i wspieram, niech monitorują maluszki jak najczęściej.

Ogólnie moja cesarka to było tak, że ja z góry wiedziałam, że nie ma opcji, żebym urodziła inaczej. Jakoś dla mnie poród naturalny i wypychanie jest tak przerażające, że nie wyobrażam sobie tego. Dla mnie naruszanie tamtych okolic jest jakoś nie do przeskoczenia.
Tak więc z moim byłym partnerem uznaliśmy, że prywatnie pójdę na cc. On też był za tym.
W trakcie ciąży okazało się, że moje zwyrodnienie kręgosłupa jest wskazaniem do cc (nie mogłam się podnosić, na czworakach się poruszałam czasem - tak się zaczęło dziać w ciąży).
Tak więc mi się upiekło można powiedzieć
Czytam Twój post i tak się zastanawiam jak to powinno być ze mną..też mam zwyrodnienie kręgosłupa i dyskopatię..rozmawiałam ze swoim ginem o wskazaniach do cc w moim przypadku, ale powiedział, że pod uwagę bierze się budowę miednicy i ułożenie dziecka przed porodem..moje problemy z kręgosłupem mogą wpływać na większy dyskomfort podczas sn..sama nie wiem jak na to patrzeć :/
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:00   #3480
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam sterylizator do mikrofali, szybko sterylizuje i jest wygodny, a cena tez nie jest jakas z kosmosu, wiec polecam
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości