|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
za wszystkie wizyty
|
|
#3452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zresztą swędzą czasem do tej pory, potrafi zejść nawet z nich płat suchej skóry ![]() Cytat:
Dzień dobry allle miałam nadrabiania macie tempo! ja dziś noc miałam średnią, pobolewał mnie brzuch, nad ranem to już całkiem się rozkręciło, wzięłam nospę i magnez. Czasami mam wątpliwości czy na święta się nie rozsypię. Mam nadzieję, że wizyta w poniedziałek trochę mnie uspokoi.
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
co do wycieków z piersi- nie ma nic
|
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że się spełnisz. Zazdroszczę. Nie mam kawałka ziemi ![]() A moze ta sucha skóra to jest właśnie zaschniety wyciek? Ja tak mam
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
i dlatego warto sie zaopatrzyc w porzadny laktator aby pobudzic laktacje. ja mam taki z nakladkami masujacymi. jak nie bede miala mleka po cc, a to bardzo prawdopodobne, to wlacze sobie faze stymulacji na moim laktatorze zeby pobudzic piersi do wydzielania mleka. Laktator ma 2 fazy- stymulacji i faze glebokiego ssania. do tego mozna regulowac sile ssania
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki tak się zastanawiam czy kupować teraz sterylizator.... butelki mam bo nigdy nic nie wiadomo ale nie mam sterylizatora. Trochę szkoda mi kasy i doszłam do wniosku, że w razie czego kupie potem ale może kupić teraz? a jak nie będzie potrzebny to co ja zrobię? a jak będzie potrzebny i nie będę miała to co ja zrobię? kurde ale mam dylematy myślałam o takim: http://allegro.pl/philips-avent-ster...805063697.html
|
|
|
#3457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Magnusia - wstrzymaj się z zakupem. Na początku możesz sterylizować w garnku z wodą (albo wcale )
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-12-19 o 09:34 |
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ostatnio przewinęło mi się gdzieś na wątku o uldze remontowej .
Czyli skoro mam wszystkie paragony faktury mogę starać się o zwrot podatku ? Np. za lodówkę , piec , pralkę i remont pokoju ? |
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie- perfuzja a może Ty się już wypakowywujesz, co?
|
|
|
#3460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Mój organizm chyba na zapas próbuje mnie przyzwyczaić do wstawania o dzikich porach. Obudziłam się kilka minut po 6-tej, i od razu byłam totalnie przytomna. Szans na ponowne zaśnięcie oczywiście zero. I co z tego że wyjątkowo w nocy się nie budziłam, skoro spałam maks 5 godzin ![]() Przynajmniej TŻ skorzystał, bo śniadanie zrobiłam ![]() Cytat:
![]() Popieram. Owijanie w bawełnę w niczym nam nie pomoże, niestety ![]() Cytat:
A co do wytłuszczonego - PawMaj ma rację, czas chyba na konkrety, nie szumne deklaracje. Zaraz mały będzie na świecie, obietnicami ani go nie ubierzesz, ani nie nakarmisz ![]() Cytat:
Swoją drogą, u nas na podlasiu jest jedna słynna szeptucha, znana jako wiedźma z Orli chyba. Kiedyś znajomy mi opowiadał jak u niej był, i jak ta wizyta wyglądała. Zawiózł jakiegoś ciężko chorego kolegę, i stwierdził że sam zajdzie przy okazji szeptusze się pożalić. Chłopak koło 30-stki, dobrze ogarnięty finansowo - własna firma, chciał rodzinę założyć ale szczęścia do dziewczyn nie miał. Powiedział że szeptucha jakieś ziółka mu dała i razem paciorek zmówili, coby odpowiednia panna się przypałętała. Nie wiem jak efektywność tych działań - gadałam z nim może z tydzień po tej wizycie - ale jedno mnie rozwaliło. Do jakiego boga oni się modlili? Bo mówił że zmawiali "Zdrowaś Maryjo" a przecież według kościołów i katolickiego, i prawosłanego, i protestanckich (przynajmniej tcyh nt. których sie doinformowałam w temacie), czary to grzech ciężki i śmiertelny, na piekło niechybne skazujący Cytat:
Normalnie efekt zwaliłabym na kosmetyczkę, ale ta kosmetyczka to moja przyjaciółka i wiem, że fuszerki by mi nie odstawiła.Marzy mi się porządny laser, taki że po serii zabiegów włosy już nigdy nie rosną, ale to spora inwestycja - moja kosmetyczka mówiła że około tysiąca za jeden zabieg, a powinna mi wystarczyć seria około 6 - mam rzadkie i cienkie włosy na nogach.
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
ja zdecydowalam na zakup juz teraz , nie tylko ze wzgledu na problemy z laktacja po cc, ale tez w przy;padku np nawału pokarmu, aby sobie ulzyc nakldkami masujacymi. poza tym wszsytko zalezy kto ile zamierza karmic, ja zamierzam ponad rok, wiec przyda mi sie napewno, zamierzam wrocic do pracy i jeszcze karmic aby wziac 7/8 etatu i tym sposobem zabezpieczyc sie na kolejny rok przed zwolneiniem. poza tym mysle tez o ewentualnych chorobach kiedy bede musiala miec pokarm sciagniety bo nie bede mogla karmic piersia...
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka dobra była.kilka dni temu właśnie postanowiłam wypróbować. nie zamierzam być jakaś sterylna mamuśka, ale co mnie zbawi wsadzić raz na jakiś czas na 2 minuty do mikrofalki więc powyciągałam butelki, smoczki i laktator i sterylizowałam ![]() ale powiem szczerze, że gdybym nie miała tego to korzystała bym z tradycyjnego wrzątku - sama bym chyba nie wydawała kasy chyba, że któraś z Was by mnie do tego przekonała ![]() Perfuzja podłączam się do tego co piszą dziewczyny. też znam kilka przypadków przedporodowego powera i chęci wysprzątania wszystkiego dookoła ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-19 o 09:43 |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od samego poczatku mówię, ze najbardziej chciałbym urodzic 19-20 grudnia
Moze dzisiejsza wycieczka do ikei skloni małego do wyjścia na swiat
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli sterylizowanie byłoby potrzebny i byś nie miała machiny, to można wysterylizować tak zwanym parowarem domowej roboty: bierzesz duży garnek, wlewasz trochę wody na dno, bierzesz ściereczkę z czystej bawełny, zawiązujesz ją na garnku tak żeby ona trochę wisiała na garnku ale ściśle przylegała z boków i nie dotykała wody w garnku, kładziesz na ścierce butelki, smoczki i co tam jeszcze zechcesz wysterylizować, przykrywasz pokrywką, i gotujesz. To nie jest przesadnie wygodna metoda, ale awaryjnie lepiej tak niż wogóle. A jeśli się okaże że potrzebujesz, możesz w ten sposób przebujać się kilka dni, zanim nie kupisz. Może się też okazać że nie potrzebujesz wogóle kupować ![]() Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za was, ja też idę połazikować, niech mi się pośladki rzeźbią chociaz...
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może sklep da mu dożywotnią zniżkę?
|
|
#3468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ulgi remontowej to pralki itp chyba nie, ale jak masz mieszkanie/dom na siebie możesz brać faktury na materiały budowlane-drzwi, okna, podłogi, gipsy cementy itp i potem ubiegać się o zwrot różnicy Vatu- w internecie są całe listy, ale najlepiej się do jakiejś księgowej udać (zależnie od rodzaju to jest zwrot do 17% o ile się nie mylę) I oczywiście trzymam za wszystkie wizyty dzisiejsze!
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam parowara no nic zobaczę jeszcze w sumie to kusi mnie ta wygoda- 2 minuty i wysterylizowane i butelki i smoczki i inne gadżety
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 sekund i wystarczająco czyste
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odliczać można to co jest na stałe, dla przykładu wykładzina podłogowa tak, dywan nie. Listwy przypodłogowe itp. Rury, narożniki, kafelki. Sprzęt można ale musi być do zabudowy, dlatego, że można odliczyć to czego teoretycznie nie można wymienić. Co dziwne nie można odliczać farb (na pewno tych zwykłych, któreś można)... a to i tak i tak zależy od urzędu skarbowego i interpretacji. Otrzymuje się około 65% wartości podatku.
|
|
#3474 | ||
|
Raczkowanie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały juz wcześniej to jest tylko gadżet. Można wrzatkiem sterylizowac wszystko i powinno wystarczyć. Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm kuszące, kuszące
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Nie chce zapeszac, ale ostatnio jakos dobrze mi sie spi i sie wysypiam. Maz stwierdzil, ze to moj organizm nabiera sil przed porodem ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() Ja juz mam i laktator i sterylizator, stwierdzilam, ze wole miec przygotowane w razie potrzeby a jak nie bede uzywac to wystawie na allegro. Czekam wlasnie na stolarza, bo mial polki przywiezc i juz sie spoznia pare minut co jest dziwne, bo kasa dla niego lezy naszykowana, widocznie nie jest mu tak bardzo potrzebna ![]() Potem ide przepisac nas do innej przychodni i zahacze o sh ![]() pewnie znowu wyjde z kilkoma rzeczami dla mlodego a mialam nic juz nie kupowac
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

za wszystkie wizyty
16.06.2012 

zresztą swędzą czasem do tej pory, potrafi zejść nawet z nich płat suchej skóry 
Mąż może załatwi małego lapka i neta to będę się odzywać. Smutno mi, nie takie świeta sobie wyobrażałam. 3majcie się w tych dwupakach!!
macie tempo! 

co jest dziwne, bo kasa dla niego lezy naszykowana, widocznie nie jest mu tak bardzo potrzebna